counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Хто у світі "призабув", що Крим - український. Повний перелік


Переглядів: 188


Хто у світі призабув, що Крим - український. Повний перелік

Минуло більше 3 років після віроломної анексії Росією українського Криму, і за цей час деякі зарубіжні видання, громадські та політичні організації «забули», що Крим - це Україна, так само, як Абхазія і Південна Осетія - це Грузія, а Придністров'я - Молдова, а Нагірний Карабах - Азербайджан.

Тільки 13 червня стало відомо про два випадки "політичної амнезії" - у Великій Британії і в Казахстані. Так у центрі столиці Казахстану в рамках арт-фесту розмістили 84 фігури з прапорами і символікою різних країн. Мапа України виявилася без Криму, який дбайливо домалювали до мапи РФ. Після того, як МЗС України відправило ноту протесту в Астану з вимогою виконувати Резолюцію Генасамблеї ООН №A/RES/68/262 про територіальну цілісність України, мапу України терміново замалювали, щоб видалити незручний політичний акцент.

Крим, карта, Росія, анексія, окупанти, іноземні ЗМІ

Крим, карта, Росія, анексія, окупанти, іноземні ЗМІ


Схожа історія трапилася і з відомим британським таблоїдом The Daily Mail, який у матеріалі про вибух бомби часів Другої світової війни в окупованому Севастополі назвав Крим російським. Коли мова зайшла про Севастополь, британські журналісти заявили, що місто розташоване на Кримському півострові, «на південному заході Росії». І тут українським дипломатам довелося втрутитися в «хід думки» британських редакторів і підкоригувати їхні знання географії.

«Крим - це Україна. Незважаючи на провокаційний матеріал Daily Mail, це не дасть нічого і не допоможе Путіну збільшити кількість його прихильників», - відзначили в МЗС України.

Crimea is Ukraine.Despite the provocative @MailOnline article it achieves nothing&it would not assist Mr Putin in increasing his public fans pic.twitter.com/iDgSyKVecD

З огляду на останнє загострення з визнанням Криму ми вирішили згадати схожі історії. Так у 2015 році прокуратура Нідерландів опублікувала на своєму сайті мапу України без Криму і південної частини Одеської області. Цього голландцям "здалося мало", тому вони також опублікували ще й інфографіку без Криму в Twitter. Ситуацію швидко виправили після втручання Посольства України в Нідерландах.

Крим, карта, Росія, анексія, окупанти, іноземні ЗМІ

Крим, карта, Росія, анексія, окупанти, іноземні ЗМІ

Аналогічна історія сталася в Німеччині в квітні 2017 року, коли компанія TELC випустила підручники для мігрантів, у яких була надрукована мапа з анексованим Кримом, пофарбованим у кольори Росії. Після скандалу в компанії заявили, що дуже шкодують про свою помилку, а також просять вважати цю мапу «політичною заявою».

Залишилися "нерозкаяними" італійські журналісти, які також опублікували мапу, де Крим позначений частиною країни-агресора Росії. Так вчинила редакція італійського журналу Limes. Міністерство закордонних справ і посол України в Росії звернулися до редакції журналу з вимогою привести мапу у відповідність до норм міжнародного права.

Найбільш гучною стала історія з «помилкою» компанії Coca-Cola, яка на своєму сайті представила мапу з Кримом у складі Росії. Це викликало шквал обурення і простих українців, і української влади. Ситуацію прокоментували в посольстві України в США. Дипломати висловили Державному департаменту США стурбованість діями компанії Coca-Cola. Українські ж нардепи запропонували бойкотувати продукцію компанії в Україні. В результаті у компанії заявили, що мапа не претендувала на географічну точність. Щоб не посилювати резонанс, пост з мапою видалили і вибачилися за «непорозуміння».

Разом з тим є і позитивні приклади. Так, додаток Google Maps, згідно з прийнятими змінами в рамках декомунізації, переименовав  населені пункти Криму. Тепер на тимчасово окупованому півострові немає Красноперекопська, а тільки Яни Капу, а замість райцентру Радянське з'явився населений пункт Ічкі.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
більше матеріалів
/-0,35803318023682-/ /-pc-/
Top