counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Інтерв'ю з Путіним. Як кремлівська пропаганда пробирається в уми американців і хто такий Олівер Стоун


Переглядів: 163


Інтерв'ю з Путіним. Як кремлівська пропаганда пробирається в уми американців і хто такий Олівер Стоун

У США кабельний канал Showtime увечері 12 червня продемонстрував першу з чотирьох серій фільму «Інтерв'ю з Путіним» (The Putin Interviews), автором якого є американський режисер Олівер Стоун.

Його стараннями, американським глядачам піднесли на блюдечку, нібито «з перших вуст», думку лідера Кремля про американо-російські відносини, про звинувачення на адресу Росії щодо втручання в американські вибори, про розгортання американської системи ПРО. Загалом всюди йдеться про питання, залагодити які дуже зацікавлена ​​Росія, щоб позбутися санкцій, що обтяжують її все більше.

Путін у фільмі розслаблений, часто посміхається і жартує, грає в хокей, водить авто і тут же за кермом розповідає Стоуну про те, що його "спецслужби працюють у рамках закону". Ні тобі незручних запитань про напад на сусідню Україну, ні про бомбування в Сирії. Все більше схоже на рекламний ролик, ніж на правдивий документальний фільм.

Яким же чином лідеру Кремля вдалося перетворити знаменитого американського режисера на «ретранслятора» своєї думки в США?

Примітно, що в США фільм про Путіна почали транслювати з 12 червня - якраз у день Росії. Заодно з'явилася можливість перебити інформаційну хвилю про масові затримання опозиції, яка в державне свято вийшла протестувати проти корупції.

До Росії фільм дійде 19 червня. Виходить, самих росіян його автори вважають другорядною, не головною аудиторією. Але інтерес до "шедевра" розігрівається в різних пропагандистських ЗМІ. Мовляв, "у ньому немає заборонених тем, а лише вся правда про Путіна".

Так, дійсно, Путін розговорився у фільмі не на жарт. Наприклад, заявив, що «Аль-Каїда» - це результат діяльності американських друзів, що вони самі виростили і «Аль-Каїду», і бен Ладена, але це все вийшло з-під контролю.

Далі Путін поскаржився, що ще при Горбачові офіційні особи США і генеральний секретар НАТО запевнили Радянський Союз, що східний кордон НАТО не буде відсунуто далі, ніж східна межа Німецької Демократичної Республіки. «Це не було зафіксовано на папері. Це помилка вже з боку Горбачова. У політиці потрібно речі фіксувати», - розмірковує лідер Кремля.

На думку Путіна, РФ і США - рівні великі держави, у них «загальні загрози, пов'язані з міжнародним тероризмом, з бідністю в усьому світі, з деградацією навколишнього середовища, яка реально загрожує всьому людству». Тільки борються вони з цими погрозами по-різному, мав спитати Стоун у Путіна, але не зробив цього.

А той бере вище: хвалиться, скільки у Росії ядерної зброї! "Війну не пережив би ніхто", - посміхається диктатор. А потім вкрадливо висловлює сподівання на поліпшення відносин з США: «Надія завжди є. Поки нас не понесуть у білих капцях на кладовище».

Загалом у фільмі з Путіна ліпили звичайну людину, наскільки це взагалі можливо, навіть намагалися ставити дивні запитання, наприклад - про потенційне купання у душі з геєм на підводному човні. Думаєте, у них вийшло, і американці повірять, що Путін, як він каже, все робить правильно, в інтересах своєї країни? Ну принаймні один - сам режисер вірить, віддано зазираючи в очі Путіну. В його погляді немає ні сумніву, ні подиву, ні, тим більше, засудження.

Режисер, що знімає передсмертну документалку диктаторів

У кінематографі Стоуна знають за такими фільмами, як «Волл Стріт: Гроші не сплять» (2010), «Вежі-близнюки» (2006), «Взвод» (1986). Він був удостоєний призів Берлінського і Венеціанського кінофестивалів і тричі отримував премії Американської академії кіномистецтв "Оскар". Одним словом, так, Стоун - талановитий режисер і сценарист.

А ще - він любить диктаторів і так прямо про це і говорить: "Так, я люблю диктаторів. Дійсно!". Він зняв три документальних фільми про Фіделя Кастро, а також стрічки про багатьох лідерів Латинської Америки - Уго Чавеса, Ево Моралеса.

З огляду на це специфічне коло інтересів не дивуєшся, що американець писав інтерв'ю навіть з нашим президентом-втікачем Віктором Януковичем. Той у грудні 2014 року, вже будучи в Росії, наговорив Стоуну про «причетність іноземних елементів, зокрема ЦРУ», до вбивств на Майдані в Києві. Так-так, все це ми вже чули: "хунта", "фашисти в Києві", "громадянська війна".

А ще, частина "клієнтів" Стоуна вже пішла на той світ. Майже відразу після фільму про них. Так що Мережа наповнилася іронічними нотатками на зразок цієї:

В 2009 Оливер Стоун снял фильм про Чавеса - в 2013 Чавес умер.
В 2012 Оливер Стоун снял фильм про Кастро - в 2016 Кастро умер.
4 года.

— Авербух Максим (@rus_analit) 12 июня 2017 г.


А ще Стоун любить знімати документалку про покійних політиків, наприклад, багато хто пам'ятає його фільм «Джон Ф. Кеннеді: Постріли в Далласі», в якому висловлюється альтернативна версія вбивства американського лідера.

Ну і ще, син режисера - Шон Стоун - веде щоденне ток-шоу Watching the Hawks на американському підрозділі Russia Today - телеканалі RT America.

Публіка в Україні іронічно поставилась до інтерв'ю Путіна. Ми давно звикли чути про паралельну реальність від Путіна. А ось для американців фільм Стоуна став справжнім одкровенням. Преса США розкритикувала режисера за необ'єктивність. Стоун же заявив журналістам, що мав на меті «запобігти подальшому погіршенню відносин між Москвою і Вашингтоном». Так все-таки він - зацікавлена ​​особа?

Деякі користувачі назвали Стоуна відеобіографом Путіна, а багатьох цікавила «ціна», яку Кремль заплатив за пропаганду.

Після перегляду фільму залишається неприємне відчуття, яке буває, коли в документальному фільмі про природу бачиш кадри, як хижак вбиває свою жертву. Документаліст, який знімав ці кадри, ніколи не втручається в те, що відбувається, - так картинка виглядатиме більш натуралістично і правдиво.

Але чи стосується це правило світу людей? Ні. Адже даючи слово диктатору, вистеляючи  йому зручний шлях в уми людей, ти стаєш співучасником насильства, яке він чинить.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів
/-0,46132588386536-/ /-pc-/
Top