counter
Стрічка новин
Вибрати все
8 Травня
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

Фільм про Сердючку за 2 млн і 15 млн за їжу для гостей. На що витратили мільярд "Євробачення"


Переглядів: 242


Фільм про Сердючку за 2 млн і 15 млн за їжу для гостей. На що витратили мільярд Євробачення

Сьогодні, 11 травня, відбудеться другий півфінал пісенного конкурсу Євробачення-2017.

Подія міжнародного масштабу, яка покликана, за словами чиновників і організаторів, популяризувати Україну у світі. Однак таке просування обходиться країні не так вже й дешево.

Кошторис конкурсу, який ще в грудні 2016 року становив 655 млн грн, в кінцевому підсумку зріс до 855 млн грн, повідомляє Українська правда. Більшу частину - 455 млн, виділили з державного бюджету, ще 165, млн - з бюджету Києва. Решту планують зібрати за рахунок спонсорів, продажу квитків тощо.

Бути зіркою нині дорого

На що ж витратили такі шалені гроші? Більшість закупівель товарів і послуг для проведення конкурсу проводилися через сайт електронних торгів Prozorro. Саме тут можна побачити розцінки за все, що пов'язано з Євробаченням.

Так, наприклад, виступ минулорічної переможниці конкурсу Джамали в півфіналах і фіналі Євробачення-2017 коштуватиме організаторам майже 1 млн грн. Однак продюсер співачки запевнив, Джамала виступає безкоштовно, а зазначену суму витратили на організацію шоу для трьох номерів.

Майже 400 тис. грн коштує виступ у фіналі конкурсу ще однієї переможниці Євробачення від України - Руслани. Більше того, відеоролик до її виступу обійшовся організаторам ще майже в 300 тис. грн.

Ще одна вражаюча цифра - 1,8 млн грн. Саме стільки витратили на створення короткометражного фільму "Євробачення з Вєркою Сердючкою". Сама ж виконавиця на конкурсі виступати не буде.

У 550 тис. грн обійшлося організаторам Євробачення створення відеоролика "Тренінг ведучих". До речі, ведучим конкурсу Володимиру Остапчуку і Олександру Скічку заплатять за їхні послуги по 190 тис. грн. Одяг для них - це теж окрема стаття витрат. Ексклюзивні костюми від українських дизайнерів обійшлися майже в 900 тис. грн.

За написання музичного супроводу до пісенного конкурсу організатори заплатять 873 531 грн, ще 4 млн грн коштували послуги з проведення кастингів, пошуку і підбору танцівників, вокалістів.

За одне лише освітлення головної сцени віддали 79 млн грн

Ще одна суттєва стаття витрат - оренда Міжнародного виставкового центру, яка обійшлася державі більш ніж у 35 млн грн.

Консультації з будівництва сцени і її дизайн, який розробила компанія Wieder Design, коштували більше 8 млн грн.

Водночас сам монтаж і демонтаж сцени - це окремі витрати - понад 30 млн грн.

Окремо організатори заплатили за світлове обладнання - аж 79 млн грн, ще понад 32 млн грн віддали за оренду відеоекранів і відеопроекторів.

Майже 2,5 млн грн обійшлося організаторам відкриття пісенного конкурсу і найдовша червона доріжка на Євробаченні. До речі, тільки паркан, який створював коридор для проходу доріжкою, коштував 816 тис. грн.

Частування гостей свята також влетіли в копієчку. На послуги з кейтерінгу організатори планують витратити 15,5 млн грн, а на розміщення гостей у готелях - більше 12 млн грн.

Безпека понад усе

Охорона офіційних делегацій та учасників Євробачення обійдеться організаторам у більш ніж 1 млн грн. Охорона церемонії відкриття і концерту, який відбувся 7 травня, коштувала майже 1,3 млн грн.

Сума ж витрат на охорону головної арени Євробачення Міжнародного виставкового центру та організацію системи пропуску обійдеться більш ніж 10 млн грн.

Ще 23 млн грн було витрачено на технічні засоби, необхідні для забезпечення безпеки конкурсу. Наприклад установка металевих рамок у МВЦ і в фан-зонах коштувала майже 9 млн грн. Понад 14 млн грн організатори заплатили за системи відеоспостереження.

Центральна фан-зона на Хрещатику обійшлася майже в 5 млн грн

За організацію так званих аfterparty під час Євробачення, які відбуваються в Euroclub у виставковому центрі "Парковий", з державного бюджету заплатять 2,7 млн ​​грн.

Тільки паркан і сценічні конструкції центральної фан-зони міста Євробачення, яка розміщена на Хрещатику, коштували майже 1,6 млн грн, ще більш 1 млн грн заплатили за забезпечення фан-зони екранами і 800 тис. грн - за звукове обладнання. Найдорожчим у центральній фан-зоні виявилося брендування і декор - понад 1,9 млн грн.

По 2,5 млн грн коштувала державі організація роботи фан-зон на Софійській і Троїцькій площах.

Витратити - витратять, а ось заробітку від заходу не очікують. Коштів чиновники і організатори не шкодують, оскільки впевнені - імідж важливіше.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття авантуризму та пристрасті приведе....
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Астролог Тамара Глоба 8 травня 2024 року розкриє, які несподіванки задумали зірки для кожного з нас Зміст ....
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
8 травня 2024 року багато хто може бути схильний до нездужань і загострень різних захворювань, попереджає Павл....
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
більше матеріалів
/-0,38838386535645-/ /-pc-/
Top