counter
Стрічка новин
Вибрати все
8 Травня
7 Травня
Всі новини...

Медитація: суть та сенс


Переглядів: 18


Медитація: суть та сенс

Термін «медитація» найчастіше асоціюється у нас із людиною, яка сидить у повній усамітненні в позі лотоса. Що ж він відчуває зараз? Які почуття відчуває? Навіщо йому це треба?

Спочатку необхідно зрозуміти зміст та зміст цього заняття. Медитувати – значить відкинути всі емоції, думки та повністю зануритися у свою свідомість. Як правило, концентрація свого тіла та думок має зосереджуватися на якомусь певному предметі. Наприклад, це може бути вогонь, музика, навколишні звуки чи власне дихання.

Заняття медитацією допоможуть контролювати свій емоційний стан, коли це потрібно. Крім того, медитація дозволяє по-іншому усвідомлювати все, що відбувається, впливає на усунення комплексів, підвищує самооцінку. Заняття допомагають знайти шлях не тільки до душевної рівноваги, але й правильної організації свого дня. Також медитація допомагає набратися енергії та навіть сприяє лікуванню багатьох захворювань.

Навчитися медитувати може будь-яка людина. Головне, зрозуміти для себе, навіщо це треба і яких результатів можна очікувати. Напевно, кожен з нас коли-небудь впадав на кілька секунд в якийсь транс. Наприклад, дивлячись у вікно чи слухаючи музику. У цей момент ми, сам того не підозрюючи, медитуємо: ми нічого не відчуваємо, не чуємо, не бачимо. Відбувається це неусвідомлено і часом не в той момент, коли такий стан необхідний. Як же впадати в медитативний транс саме тоді, коли ми цього хочемо?

З першого разу, можливо, нічого не вийде. Деякі люди досить багато часу витрачають на те, щоб повністю розслабитися і поринути у свідомість. Для того, щоб засвоїти основні правила медитації, необхідно врахувати кілька важливих факторів, що впливають на повне розслаблення та уникнення зовнішнього світу.

По-перше, потрібно знайти об'єкт, який стане предметом для концентрації уваги. Це може бути все, що завгодно: муха на стелі, свічка, та інше. Об'єкт може бути внутрішнім: дихання або серцебиття. По-друге, як бути готовим до входу у свідомість, необхідно визначитися з позою для медитації. Пози можуть бути різні: розташування лежачи на спині, сидячи, стоячи. Головне при виборі позиції це зручність. По-третє, заняття медитацією повинні відбуватися там, де можна порожниною сконцентруватися і розслабитися. Для повного відторгнення від зовнішнього світу повинні бути заздалегідь виключені всі місця, де вам можуть завадити. Зайві звуки, люди, тварини – це може перешкоджати концентрації уваги.

Після того, як ви зможете навчитися легко впадати в медитативний стан, уникати зовнішнього світу і зосереджуватися на об'єкті стане можливим буквально в будь-якому місці та будь-який час. Щоденні заняття допоможуть знайти гармонію з самими собою, з навколишнім світом та з людьми.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
Рівень енергетики людини визначає його успіх у всіх сферах життя Той, хто вміє усвідомлено керувати своєю енер....
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
Біополь людини не є ізольованою частиною світу Всі ми пов'язані з світобудовою та Всесвітом, з її енергетичним....
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Сила нашого тіла та сила духу дуже тісно пов'язані Щоб залишатися продуктивними та активними, експерти радять ....
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Не завжди Місяць несе позитивну енергетику Бувають дні, коли нам самим потрібно робити кроки для залучення щас....
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
більше матеріалів
/-0,40007901191711-/ /-pc-/
Top