counter
Архів Повернутись назад 28 Серпня 2017
28 Серпня
Суспільство оформление ленты  На фестивалі в Іспанії РФ хвалиться українським пивом і китайськими пельменями На фестивалі культур Світу, який цими днями проходить в іспанському місті Сантандер, Російська Федерація представила українське пиво як своє. Про це в Facebook повідомила журналістка Леся Гасіч. «Україна не представлена ​​на фестивалі культур Світу в іспанському місті Сантандер, однак наш «дуже добрий сусід» вирішив заповнити цю прогалину і в своєму павільйоні національної кухні виставив українське пиво «Домс» і «Львівське 1715», а також польське пиво «Живець», - написала Леся Гасіч. За словами журналістки, з іншими досягненнями Росії на фестивалі в Іспанії не густо: з національних страв представлені китайські пельмені, а також чебуреки і сосиски в тісті. А серед товарів - футболки з Леніним, протигази і військова форма.
Події «ДНР» поширює чутки про перекидання загонів «язичників» на передову Бойовики терористичної організації «ДНР» поширюють чутки про перекидання силами ЗСУ загонів «язичників» на передову. Про це пише у себе в Facebook координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його інформацією, в прифронтових районах окупованій частині Донецької області поширюються чутки, що командування ЗСУ перекидає на фронт «особливі штурмові загони», які були сформовані зі спеціально відібраних і підготовлених «націоналістично налаштованих» ветеранів боїв на Донбасі. «З чуток, відмінна риса цих «штурмових загонів» полягає в тому, що вони сформовані тільки з «ідолопоклонників», які вірують у Перуна і практикують людські жертвоприношення. Часто фігурують «подробиці» на кшталт «у них чорний прапор, а на ньому череп з кістками» або «вони носять вовчі шкури». Також часто включаються свідчення «очевидців», які при відвідуванні неокупованої території, бачили капища з ідолами язичницьких богів у місцях дислокації українських підрозділів з останками людських жертв», - додав Тимчук.
Події В Угорщині виявили великі партії яєць, заражені фіпронілом За інформацією 75 вибіркових перевірок Національного управління з безпеки харчових продуктів, в Угорщині у двох місцевих виробників сільськогосподарської продукції були виявлені великі партії курячих яєць з вмістом інсектициду фіпронілу. Про це інформує «Радіо Свобода». Представник управління Лайош Богнар віддав розпорядження відкликати продукцію, яка була поставлена ​​споживачам на ринки і в мережу роздрібної торгівлі. Він додав, що ветеринарна служба Угорщини і Nébih зіткнулися з серйозною проблемою, так як нелегальне використання отруйного фіпронілу, ветеринарного препарату, який призначений для лікування виключно від ектопаразитів собак і кішок, тягне за собою кримінальну відповідальність виробників, які через свою халатність або з необережності застосували отруйну речовину.
Події На Харківщині потяг на смерть збив жінку У Харківській області в неділю, 27 серпня, поїзд на смерть збив жінку. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції по області. Відзначається, що пригода сталася напередодні близько 11:13 у с. Новоолександрівка біля залізничної платформи «33-й кілометр». «У Сахновщинський відділ поліції надійшло повідомлення від чергового по  вокзалу «Сахновщина». Як було встановлено, швидкісним поїздом Київ - Костянтинівка була на смерть збита 40-річна місцева жителька, яка раптово з'явилася перед поїздом», - сказано в повідомленні. Відзначається, що жінка неодноразово висловлювала свої наміри покінчити життя самогубством. За цим фактом було розпочато кримінальну справу за ст. 276 ч. 3 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) КК України. Встановлюються обставини події.
Політика У Києві влада щомісяця оприлюднюватиме рейтинги гірших і кращих ЖЕКів Київська влада щомісяця оприлюднюватиме рейтинги гірших і кращих ЖЕКів та обслуговуючих компаній. Про це на брифінгу заявив заступник директора департаменту КМДА житлово-комунальної інфраструктури Олександр Малихін, передає кореспондент АСН. "З 1 липня у нас набрали чинності економічно обґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги в частині утримання прибудинкової території. У кожному районі столиці вже створена відповідна компанія з коньролю. Тому пріоритетом влади є підвищення якості послуг, що надаються, і забезпечення їх контролю", - заявив він . З його слів, київська влада діє згідно з підготовленим планом щодо перевірки робіт сантехніків, прибиральниць і всіх тих, хто забезпечує утримання прибудинкових територій. "В середньому на сьогодні зарплати цих працівників становлять 5-6 тис. грн... Протягом тижня також будуть підготовлені плани щодо запланованих поточних ремонтів. Згідно з цими роботами, нами вже підготовлена ​​методологія складання рейтингів ЖЕКів і відповідних обслуговуючих компаній", - додав він. "За окремими показниками і за підсумками місяця ми оприлюднимо рейтинг кращих і гірших ЖЕКів та обслуговуючих компаній", - пообіцяв він. За його оцінками, такі рейтинги дозволять контролювати якість послуг з утримання прибудинкової території. Всі кияни можуть повідомляти про ті чи інші проблеми, неякісну роботу двірників, прибиральниць, сантехніків та інших працівників за телефоном - "1557" і "1551". У свою чергу, керівник центральної диспетчерської служби з питань житлово-комунального господарства КМДА Олександр Поповцев додав, що гаряча лінія "1557" спеціалізуємося безпосередньо на питаннях ЖКГ. Він представив оновлену версію сайту "1557", де кожен за допомогою мобільного телефону може авторизуватися і потім отримувати повідомлення про відключення, ремонти, терміни виконання робіт ЖКГ по електронній пошті.
Суспільство У жовтні українців чекають ще одні «довгі» вихідні На честь Дня незалежності українці відпочивали цілих чотири дні - з 24 по 27 серпня включно. Однак це не останні «довгі» вихідні цього року. На день довше звичайного наші громадяни відпочиватимуть ще в жовтні. Оскільки 14 жовтня - офіційний вихідний на честь Дня захисників України, а 15 і 16 числа випадають на суботу та неділю, то і відпочиватимуть українці цілих три дні. Всього у 2017 році в Україні налічується 10 свят, на які працюючим громадянам покладені вихідні. Це Новий рік, Великдень, Різдво, День Перемоги, 8 березня, Трійця, День праці, День Конституції, День Незалежності та День захисника України. При цьому, якщо вихідний випадає на суботу або неділю, його переносять на понеділок. Скільки відпочивають за кордоном Одним з лідерів щодо гулянь у святкові дні є Аргентина, де налічується 23 офіційних свята. Однак варто зазначити, що аргентинцям не пощастило з офіційною відпусткою, що становить всього 10 днів. Австрійці відпочивають додатково 13 днів на рік, іспанці і мальтійці - 14. Трошки менше, ніж в Україні затверджено офіційних державних свят у Великій Британії - 8. Однак оплачувати їх чи ні роботодавець вирішує разом з працівником, прописуючи всі умови в договорі. Якщо святкові дні оплачуються підприємством, то щорічна відпустка працівника становитиме 20 днів, якщо ні - 28. Подібний механізм затвердження вихідних і у Франції. Там питання роботи у святкові дні прописується в колективних угодах між працівниками і союзами підприємців. Єдиний день, який у Франції офіційно визнаний державним вихідним, - це 1 травня. Цього дня у країні відпочивають всі. Трохи більше офіційних вихідних в Індії - 3. Рішення про святкування релігійних свят кожен штат приймає на свій розсуд. А ось в Ізраїлі день, який передує святу, також може вважатися неробочим. У 2018 році офіційних вихідних може поменшати На початку 2017 року Інститут національної пам'яті презентував законопроект, яким пропонується дещо змінити перелік офіційних державних свят. Зокрема, згідно з документом, вихідними залишаться такі свята: ·        - Новий рік - 1 січня;        - Різдво - 7 січня;        - Великдень - дата змінюється;        - День Святої Трійці - дата змінюється;        - День праці - 1 травня;        - День пам'яті і примирення - 8 травня;        - День Конституції - 28 червень;        - День Незалежності - 24 серпня;        - День захисників України - 14 жовтня. Так що якщо законопроект підтримають парламентарі, то кількість державних свят скоротиться до 9. 8 березня і 9 травня залишаться святковими днями, проте вихідних у ці дні не буде. Крім того, переносити вихідний, який збігається з суботою або неділею, не будуть. Винятком будуть лише вихідні на Великдень і Трійцю.
Спорт оформление ленты  Соцмережі про відмову «Динамо» приїхати до Маріуполя: плюнули в обличчя мільйонам фанатів Користувачі соцмереж глибоко обурені і розчаровані рішенням футболістів київської команди «Динамо» не приїжджати на матч до Маріуполя, незважаючи на те, що їх зобов'язав виконком Федерації футболу України. Матч у Маріуполі Матч 7-го туру української Прем'єр-ліги між «Маріуполем» і «Динамо» мав пройти 27 серпня. Виконком ФФУ призначив проведення матчу в Маріуполі попри те, що кияни неодноразово відмовлялися їхати у це місто біля лінії розмежування в зоні АТО з міркувань безпеки. З 30 членів ФФУ за проведення гри у Маріуполі проголосували 28 осіб. Проти були лише головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков, а також екс-глава комітету ФФУ з етики Ігор Кочетов. Однак 22 серпня «Динамо» заявило, що дорослий склад не приїде на матч до Маріуполя. Раніше про аналогічну відмову повідомили гравці «Динамо» U-19 (футболісти до 19 років). Мало того, спортсмени навіть погрожували подати позов до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, якщо за неявку на гру їх покарають. Керівництво футбольного клубу «Маріуполь» звернулося до киян з відкритим зверненням, в якому закликало динамівців сміливо приїжджати до них у місто, однак у відповідь київське «Динамо» повторно відмовилося. Як заявив президент «Динамо» Ігор Суркіс, команда готова їхати туди, куди скажуть, але «там має бути безпека для всіх гравців. Всяке може статися». «Команда не вийшла на поле і їй зарахують технічну поразку. Добре. Але вони знають те, що програють всі суди, які будуть незалежними, а не в нашій Федерації футболу, яка виконує щось під замовлення. Перший варіант - перенести матч до столиці. Другий - 2 грудня зіграти в Маріуполі, якщо зупиняться бойові дії. Якщо Маріуполь вийде в «шістку» - всі чотири матчі зіграти на нейтральному полі», - додав він. На сайті клубу вивісили офіційне звернення, в якому зазначалося, що «Динамо» готове зіграти в Маріуполі після нормалізації оперативної обстановки на маріупольському напрямі і надання листів від Служби безпеки України і ГУ Нуцполіції про вжиття всіх заходів для гарантування безпеки спортсменам і глядачам. Факт неявки команди на гру зафіксував директор матчу Володимир П'яних. Тепер, згідно з регламентом чемпіонату України, киянам зарахують технічну поразку з рахунком 0:3. Думка блогерів і користувачів соцмереж Рішення футболістів «Динамо» викликало різку критику і тотальне несхвалення більшої частини суспільства. Як зазначив відомий блогер Мирослав Гай, якщо прикриватися «загостренням на фронті», то не варто їхати і до Львова, «ефект той же». «І в Барселону ні ногою. Там, до речі, небезпечніше, ніж у Маріуполі, теракти постійні. І взагалі, ганяти м'ячик краще в безпечному місці))) А якщо чесно. Упевнений, справжній футбол є на фронті. Скільки вже матчів виконала в зоні АТО "Українці-Разом", за ці три роки? Десятки? Футбольна ліга учасників АТО. І все ок. «Динамо», не сс... е, а то всі підуть у хокей», - написав Гай. Як зазначив блогер Антон Ходза, цей матч і ця поїздка повинні були мати символічне значення, що Маріуполь - це Україна, а «Динамо» - з України, адже спорт об'єднує країну. «Теракти? Камон, б ... А в Києві безпечно? То стріляють, то гранати кидають, то машини вибухають. Шансів відгребти не менше. Вакарчука ж бо терористична загроза не зупинила. А ось Суркіса зупинила. І це зашквар. Вср ... сь», - підкреслив він. Користувач Андрій Шумило також написав, що після цього вчинку для себе викреслив «Динамо» зі списку улюблених команд. Інші користувачі назвали гравців команди «розбещеними мільйонерами», написали про підлість і боягузтво футболістів.
Політика НАЗК опублікувало результат перевірки декларацій Порошенка НАЗК перевірило е-декларації президента України Петра Порошенка за 2015 і 2016 роки. Про це 28 серпня повідомляє прес-служба відомства. НАЗК з'ясувало, що Петро Порошенко під час складання та подання е-декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в 2015 і 2016 роках дотримався вимоги закону «Про запобігання корупції». За результатами перевірки уповноважені особи відомства встановили достовірність задекларованих даних у деклараціях за вказаний період. Точність оцінки активів відповідає інформації, яка була отримана з наявних джерел. Не було виявлено конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення. У НАЗК повідомили, що під час здійснення перевірки е-декларацій використовувалася інформація, яка була отримана з Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту Державної автомобільної інспекції, Державного реєстру прав на нерухоме майно, Державного суднового реєстру України і Суднової книги України, Держреєстру іпотек, а також Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна.
Кримінал У Чернігові ув'язнений помер після бійки Чернігівська прокуратура встановлює обставини смерті ув'язненого. Було розпочато кримінальну справу за фактом неналежного виконання службових обов'язків співробітниками СІЗО. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури. За інформацією відомства, інцидент стався наприкінці минулого тижня. Як було встановлено, в результаті незабезпечення належного нагляду, а також контролю за поведінкою ув'язнених в одній з дільниць установи «Чернігівський слідчий ізолятор»під час прогулянки сталася бійка між ув'язненими. В результаті бійки чоловік 1998 р.н. завдав численних ударів ногами і руками по голові чоловіка 1966 року народження. Обставини смерті ув'язненого встановлюються згідно з кримінальною справою, попереднє розслідування за якою відбувається слідчим підрозділом Нацполіції з попередньою кваліфікацією злочину, який передбачено ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Наука і технології Вчені з'ясували, через що найчастіше розпадаються шлюби Фінансові конфлікти грають провідну роль у розладі відносин між подружжям і розпаді шлюбів, причому незалежно від рівня доходів. Такого висновку дійшли вчені з американського університету Канзасу і Брігама Янга, повідомляє Medikforum. В рамках свого дослідження вони проаналізували дані про 700 сімей і констатували, що найбільш частим приводом для невдоволення з боку подружжя були фінансові претензії, а головною передумовою для таких конфліктів є марнотратство жінок у шлюбі. Зокрема, за даними дослідження, 90% жінок і 85% чоловіків, які брали участь у ньому, скаржилися на фінансові проблеми. Також американські вчені з'ясували, що ініціаторами фінансових конфліктів найчастіше виявляються все ж чоловіки. «Для чоловіків основною причиною виникнення фінансових конфліктів виявлялася наявність дружини, яку вони вважали марнотратною. У свою чергу, у жінок ризик таких конфліктів підвищувався при наявності чоловіків, які вважали їх марнотратними», - зазначили вчені. З огляду на це дослідники радять для збереження шлюбу спочатку обумовлювати питання витрати грошей із сімейного бюджету.
Політика Кабмін зменшить кількість тих, хто отримує субсидії ЖКГ, на 2,5 млн Кабмін зменшить кількість осіб, які отримують субсидії ЖКГ, на 2,5 мільйона осіб. Про це на прес-конференції заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський, передає кореспондент АСН. "Безумовно, житлово-комунальні тарифи - це соціально гостре питання. За інформацією пана Реви, на даний момент вже 7,5 млн сімей подали заявки на оформлення субсидій. Це більше 60% всіх домогосподарств. Тоді як у Європі цей показник не перевищує 10 %. Після чергового підвищення тарифів цей показник в Україні може досягти 80%", - заявив він. За його прогнозами, уряд робитиме все, щоб штучно зменшити кількість субсидіантів. "Як мінімум це кількість скоротять на 2,5 млн. Субсидії будуть забирати у тих, у кого є заборгованість по житлово-комунальним послугам за два місяці. Також у тих, хто допустив помилки в деклараціях про доходи. Також заберуть субсидію у тих, хто зробив покупку за останні 6 місяців на суму 50 тис. грн. Ще введуть контроль за інститутом прописки ", - прогнозує він. Він також нагадав, що Кабмін анонсував роботу "соціальних інспекторів", які забезпечуватимуть перевірки відповідності доходів і реального способу життя громадян, а також доцільність надання субсидій. "Всі ці плани влади ще раз показують безвихідність всієї системи субсидій, яка залишиться корумпованою і такою, що вбиває мотивацію до енергоефективності та енергозбереження, сприяє тінізації економіки", - зазначив експерт.
Події У Москві за проституцію затримано співробітницю поліції У центрі Москви було затримано співробітницю поліції за підозрою в занятті проституцією. Про це передає Агентство міських новин «Москва», посилаючись на джерело в правоохоронних органах. За словами співрозмовника, на вулиці Велика Ординка за підозрою в занятті проституцією поліцейські затримали мешканку Саратовської області 1985 р.н.. «Під час особистого огляду при понятих у сумочці у жінки було знайдено велику кількість контрацептивів, засоби інтимного призначення, а також посвідчення співробітника МВС РФ. Жінка сказала, що є співробітницею поліції», - повідомляє джерело. За його словами, під час перевірки було встановлено, що затримана є чинним працівником поліції. Проводиться розгляд. У прес-службі саратовськоїполіції повідомили, що в ГУ МВС РФ по області проводиться службова перевірка після того, як у Москві була затримана працівниця МУ МВС РФ «Балаковське» Саратовської області, яка перебувала відпустці по догляду за дитиною.
Політика Інститут приватних судових виконавців запрацює з вересня З вересня запрацює інститут приватних судових виконавців. Про це на прес-конференції заявив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, передає кореспондент АСН. "З 1 вересня вводиться інститут приватних судових виконавців. Почнуть відбирати майно за житлово-комунальні борги. Тобто почнуть забирати майно за борги з житлово-комунальних послуг", - заявив він. При цьому він вважає, що в результаті заберуть кілька телевізорів, але нехай спробують відібрати у когось квартиру. "Ось і буде точка, яку неможливо буде подолати. Народ наелектризований до межі. Тому розгром офісу Київенерго в столиці - це тільки початок" , - додав він. Кучеренко нагадав, що за останні місяці "радикально" виросли ціни на газ, курятину. "Все це посилить соціальне невдоволення. Так само з осені радикально виросте заборгованість за житлово-комунальні послуги", - прогнозує він.
Події оформление ленты  У Запоріжжі судно зі щебенем через пробоїну сіло на мілину В акваторії Запоріжжя біля опор недобудованого мосту через річку Дніпро суховантаж з херсонською припискою «Профіт» зіткнувся з невідомою перешкодою, в результаті чого отримав пробоїни і сів на мілину, щоб не затонути. Про це передає Інтерфакс-Україна. Судно, яке перевозило щебінь, зараз перебуває на мілині, нахилилося і затоплено частково. Вадим Тирса, головний спеціаліст відділу контролю на водному транспорті «Укртрансбезпеки» розповів джерелу, що судно зазнало аварії в районі Запоріжжя вчора ввечері. «Український суховантаж «Профіт» йшов судноплавним прольотом. У районі моста, що будується, він напоровся на невідому перешкоду. Утворилися пробоїни по трюмах, почалося затоплення, судно викинулося на берег. Зараз намагаємося дістати кран, щоб розвантажити його, а потім на ремонт. В результаті аварії постраждалих немає», - говорить Тирса. Фото - 061.ua
Політика При Мінкульті створять Генеральний директорат з етнополітики та релігії При Міністерстві культури буде створено Генеральний директорат з етнополітики та релігії. Про це під час засідання круглого столу заявила перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко, передає кореспондент АСН. "Теми незалежності України та етнополітики - йдуть завжди поруч. Але навіть сьогодні, на 26 році Незалежності, ми стикаємося з проблемами формування етнополітики... Провівши функціональне дослідження міністерств за участю європейських колег, ми прийшли до необхідності створення при Міністерстві одного з Генеральних директоратів, який займатиметься питаннями етнополітики та релігії", - заявила вона. Цей директорат, з її слів, займеться аналітикою, вивченням проблем, "юридичних дірок" в сфері етнополітики та релігії. "На сьогодні в Міністерстві вже створена експертна рада з питань етнополітики, що допоможе вирішити завдання державної ваги. В рамках ради створено дві робочі групи, які вже працюють над Концепцією державної етнонаціональної політики, а також новою редакцією Закону про етнонаціональні відносини", - додала вона .
Події У Єкатеринбурзі чоловік так відсвяткував день народження, що йому довелося пришивати голову У Єкатеринбурзі лікарі лікарні №23 врятували чоловіка, якому майже відрізали голову. Операція тривала декілька годин, передають Вести. Після того, як чоловік зміг говорити, він розповів, що багато випив, відзначаючи свій 38-й день народження. Що було далі, згадати не може. Він прийшов до тями вже в реанімації з майже заново пришитою головою. За словами лікарів, пацієнт надійшов у вкрай важкому стані. «Існував ризик, що пацієнт помре від сильної крововтрати. Якщо говорити по-простому, то у потерпілого була майже відрізана голова. Якби ніж потрапив далі в бік на міліметр і перерізав сонну артерію, ми виявилися б безсилі», - каже завідувач відділення щелепно-лицевої хірургії Костянтин Львов журналістам. Поліція розслідує обставини інциденту.
Економіка До кінця року на українців чекає чергове істотне подорожчання продуктів харчування Через відкритість ринків до кінця року ціни на продукти харчування в Україні зрівняються з цінами в європейських країнах. Про це в коментарі АСН повідомив генеральний директор Асоціації постачальників роздрібних мереж України Олексій Дорошенко. Зокрема, він зазначив, що найбільше подорожчають хліб, м'ясо та овочі. «Що стосується хліба, то зростання буде досить поступовим і незначним, до кінця року десь ще 5%. Що стосується соціального хліба, то він додасть у ціні ще 50 копійок за кг», - прогнозує експерт. А ось овочі до кінця року подорожчають на 20-30%. Яловичина і свинина, за прогнозами Дорошенко, виростуть в ціні ще на 20%. Це подорожчання не торкнеться курятини, оскільки її ціна і так вже відповідає європейському рівню. Наприклад, у Польщі куряче філе вже дешевше, ніж в Україні. За словами експерта, подорожчають восени і яйця. «З початку року ціна на цей продукт тільки падала, але виробникам вдалося цей тренд подолати, тому тільки за останні 10 днів ціна виросла на 5 грн. Тому я думаю, що найближчим часом варто очікувати, що десяток яєць коштуватиме вже 20 грн, а до кінця року 25 грн», - вважає Дорошенко. Серед головних чинників, що впливають на зростання цін, - підвищення мінімальної зарплати, скасування державного цінового регулювання і відкритість ринків. Саме остання причина матиме найістотніший вплив на зростання цін до кінця 2017 року. «Внутрішньоукраїнська ціна на м'ясо, хліб і овочі фактично зараз ще менше, ніж у європейських країнах. Але до кінця 2017 року ми пройдемо цей шлях і вже наступного року у нас тільки хліб залишиться дешевше, ніж у Європі», - зазначив експерт. Про прагнення виробників вирівняти європейські й українські ціни свідчить і статистика. За перше півріччя експорт м'яса з України виріс на 71% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, групи молочних продуктів, яєць і меду - на 43%, а овочів - на 54%. Також, зі слів Дорошенка, на збільшення цін на продукти харчування вплине і заплановане на осінь зростання пенсій. «Пенсіонери почнуть насамперед вкладати кошти в ліки і продукти харчування. Тому ці дві групи товарів найбільшими темпами будуть рости в ціні», - зазначив експерт.
Події У Харкові судитимуть чоловіка за замовлення жорстокого вбивства своєї вівчарки За фактом жорстокого поводження з тваринами Харківська місцева прокуратура №2 направила в Жовтневий райсуд Харкова два обвинувальних акти. Про це інформує прес-служба прокуратури. «У липні 2017 року один з жителів Харкова найняв місцевого п'яницю для вбивства своєї собаки. Він навіть видав знаряддя злочину - молоток. У винагороду чоловік пообіцяв пляшку горілки», - сказано в повідомленні. Виконавець тримав вівчарку за нашийник і бив молотком по голові. Одна з сусідок почула скиглення пса, вийшла на вулицю і стала свідком страшного вбивства. Вона викликала поліцію і зоозахисників. «Врятувати вівчарку так і не вдалося. За висновками дослідження експертів смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми, отриманої тупим твердим предметом в ділянці шиї і голови, а нанесені рани спричинили тяжкі страждання тварини перед смертю», - сказали в прокуратурі. Господар собаки не зміг ясно сформулювати причину, з якої захотів позбутися пса та ще й таким способом. 40-річному харків'янину, який замовив вбивство собаки, інкримінується підбурювання і пособництво у знущанні над твариною, 51-річному виконавцю - знущання над твариною.
Політика США розповіли Росії: «Заморожений» конфлікт на Донбасі загрожує РФ ізоляцією Росія, схоже, готова миритися з тліючим конфліктом на Донбасі і західними санкціями. Про це в інтерв'ю виданню The Financial Times заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер. «Відносини між Росією і США важливі, але українська проблема продовжує шкодити їм... Росія хоче заморозити ситуацію на Донбасі, але в такому випадку Москві доведеться змиритися з міжнародною ізоляцією. Країна може опинитися викинутою з системи дипломатичних і економічних відносин. Це явно не те, чого хотіли б у Росії», - заявив Волкер. Спецпредставник також констатував, що Кремль цілком може вийти з ситуації, що склалася на Донбасі. «Росія відправила на схід України своїх військових, і вона повинна забрати їх звідти», - додав він. Волкер підтвердив, що влада США «всерйоз обговорюєь» можливі поставки в Україну летальних оборонних озброєнь, і останнє слово в цьому питанні залишається за президентом США Дональдом Трампом. Крім того, за інформацією Волкера, в Білому домі все більше схиляються до думки про те, що США повинні вплинути на конфлікт на Донбасі, який тільки погіршується з плином часу. «Ймовірно, зростає почуття, що сам конфлікт насправді стає все гірше і що він буде продовжувати погіршуватися, якщо ми нічого не зробимо», - сказав спецпредставник. Реакція в Росії На слова спецпредставника США по Україні відреагували в Росії. Так, російський сенатор Олексій Пушков в мікроблозі в Twitter написав: «Ізоляції Росії немає і не буде. Волкер марно нас лякає». Він заявив, що США нібито не зможуть домогтися міжнародної ізоляції РФ, оскільки навіть під час правління Барака Обами це не вдалося. Россия не будет "выброшена из системы дипломатич. и эконом. отношений". Волкер напрасно нас пугает. Опыт Обамы показал: США это не по силам. — Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 27 августа 2017 г. Пушков також уточнив, що в українському питанні Курт Волкер активно підтримує позицію офіційного Києва. «Спецпредставник США по Україні грає на боці Києва, що не дивно. Дивно, що він до сих пір не зрозумів: ізоляції Росії немає і не буде», - запевнив сенатор Пушков. Експерти про конфлікт Заяву Пушкова в свою чергу прокоментував російський політичний діяч, популярний блогер Микола Травкін. Він висміяв слова сенатора, зазначивши, що росіяни можуть читати Twitter Пушкова і «спати спокійно». «Пушкова всі знають. А хто такий цей Курт Волкер, який ізоляцією Росії загрожує, якщо вона в частині Донбасу не вгамується. Та ніхто на тлі Пушкова. Спецпредставник США по Україні всього. А Пушков - це ого-го! Він цілим головою міжнародного комітету Держдуми був. Це за його безпосередньої участі Росію, як тільки вона з колін піднялася і на ноги встала, попросили на цих своїх ногах з різних європейських організацій і вийти. Вийшли, ну і що? Так нас навіть коли з «вісімки» вичитали не вдалося ізолювати!»- написав Травкін. Він додав, що у Росії є «і нафта, і найвпливовіший у світі лідер - В.Путін. Путін - це Росія! Про нафту вчора міністр природний пан Донський сказав, що вистачить ще на 29 років. А Путіну 64 роки. Через 29 років буде 93. У такому віці ізоляція і не страшна, можна навіть її й не помітити», - підкреслив Травкін. На думку колишнього офіцера оперативного управління Генерального штабу ЗС України, полковника запасу Олега Жданова, конфлікт на Донбасі - це війна Росії проти України на виснаження, тому Москва тягнутиме час стільки, на скільки у неї вистачить внутрішніх ресурсів. Жданов підкреслив, що саме тому США намагаються підштовхнути Київ назвати ситуацію на сході країни війною. Полковник впевнений, що нинішня ситуація на Донбасі - кращий варіант для Росії, передає «Гордон». «З огляду на санкції та інші фактори, російська влада намагатиметься мінімізувати витрати. Американці і, зокрема, Волкер, який відвідав Донбас , добре розуміють, що там відбувається. США намагаються підштовхнути українську владу до того, щоб вона нарешті назвала війну на Донбасі війною. Це змінить політичний статус того, що відбувається. Прийде розуміння, що робити і куди рухатись», - підкреслив Жданов. Журналіст інформагентства Newsader Олександр Кушнарьов вважає, що позиція Волкера нейтралізує надії Кремля на можливість будь-яких угод з Україною. Він підкреслив, що війна проти України для путінської адміністрації - це ще і прилив адреналіну, «щось на зразок наркотику, яким для алкоголіка є горілка, для типового наркомана - героїн, а для маніяка - все нові і все більш збочені вбивства». Кушнарьов зазначив, що очолюване Путіним «населення з імперською ментальністю не бере до уваги суверенітет інших держав, не збирається йти з міжнародної арени після клацання пальців - в першу чергу в зв'язку з наявністю ядерної зброї».
Події У Києві суд заарештував начальника поліції охорони Сергія Будника У Києві суд заарештував начальника Департаменту поліції охорони НП Сергія Будника. Про це інформує прес-служба ГПУ. За клопотанням Генеральної прокуратури 25 серпня Печерським райсудом Києва начальнику Департаменту поліції охорони Нацполіції і посереднику через отриманні хабара було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (арешт) з можливістю внесення застави в розмірі 128 тисяч гривень кожному», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби ГПУ, на даний момент досудове розслідування триває. Генпрокуратура спільно з СБУ 22 серпня за підозрою в отриманні хабара затримала начальника Департаменту поліції охорони НП України. Поліцейського і посередника затримали під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 96 тисяч гривень.
Події У Слов'янську військові на "Уралі" врізалися в пасажирську маршрутку У місті Слов'янськ Донецької області сталося зіткнення військового автомобіля "Урал" і маршрутного таксі "Газель". В результаті дорожньо-транспортної пригоди два пасажири маршрутки отримали травми. Про це повідомляє штаб АТО.Аварія сталася у понеділок, 28 серпня, в Слов'янську. "На щастя, загиблих серед військових і цивільних немає, проте в результаті зіткнення отримали травми два пасажири маршрутного таксі", - йдеться в повідомленні Відзначається, що керівництво антитерористичної операції призначило розслідування за фактом ДТП, за результатами якого буде вжито дисциплінарних заходів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсонській області сталася дорожньо-транспортна пригода (ДТП) за участю БРДМ-2 українських військовослужбовців і цивільного легкового автомобіля.
Політика Скандал у Таїланді: екс-прем'єр втекла з країни, злякавшись тюрми Протягом двох років колишній прем'єр-міністр Таїланду Їнглак Чинават боролася з кримінальними звинуваченнями в халатності і корупції. Вона регулярно з'являлася в суді і запевняла своїх прихильників, що буде боротися до кінця. Але в п'ятницю вона не з'явилася на засідання Верховного суду, де їй мали винести вирок, повідомляє The New York Times. Члени її партії вважають, що вона втекла з країни, адже їй загрожувало тюремне ув'язнення терміном до 10 років. До сих пір місцезнаходження Їнглак Чинават залишається невідомим. Її прихильники відмовляються коментувати ситуацію, стверджуючи, що не знають, де вона може перебувати. Схоже, що Їнглак йде по стопах свого старшого брата Таксіна Чинавата, який займав пост прем'єр-міністра Таїланду і був скинутий у результаті військового перевороту в 2006 році. Він також втік з країни через звинувачення в корупції. Таксін колись володів англійським футбольним клубом «Манчестер Сіті», а зараз має приватний літак і будинки в кількох країнах, включно з ОАЕ. Деякі вважають, що Їнглак приєдналася до нього на засланні. Брата і сестру Чинават до влади привели бідні верстви населення. Після обрання Їнглак в 2011 році вуличні протести паралізували Бангкок протягом декількох місяців. Суд примусив її покинути свій пост у травні 2014 року, а збройні сили захопили владу через 15 днів. Як прем'єр-міністра Їнглак підняла мінімальну заробітну плату на 40%. Вона також прийняла державний план, який мав допомогти бідним фермерам, які займаються вирощуванням рису, заробити на його продажу більше ринкової вартості. Уряд зібрав рис у надії отримати прибуток, але замість цього світові ціни на нього впали. Мільйони тонн рису пропали просто на складах, а країна втратила мільярди доларів. Минулого року урядовий комітет наказав їй виплатити компенсацію в розмірі $1 млрд. У кримінальній справі їй висунуто звинувачення в халатності, а також у сприянні корумпованим чиновникам і бізнесменам в отриманні прибутку від субсидованого рису. У день, коли вона мала заслухати вирок, той же суд визнав 20 інших чиновників винними в незаконному отриманні прибутку від рисової угоди. П'ятеро з них були офіційними особами в адміністрації Їнглак, і всі вони проведуть від 24 до 42 років у в'язниці. Їнглак повідомила суд, що страждає від запаморочення і головного болю, незадовго до її слухання. Але без медичної довідки суд відхилив заяву, видав ордер на її арешт і розпорядився про конфіскацію застави в розмірі $900 тисяч.
Кримінал В окупованому Луганську вбили двох "депутатів" "ЛНР" Двох так званих депутатів "народної ради" "ЛНР" вбили в приватному будинку в окупованому Луганську. Про це в понеділок, 28 серпня, повідомляють ЗМІ окупантів з посиланням на заступника так званого генерального прокурора "ЛНР" Григорія Цевенка. "У Кам'янобродському районі міста Луганська в ніч з 26 на 27 серпня цього року в приватному житловому будівництві сталося резонансне вбивство двох осіб, які були депутатами народного ради ЛНР", - заявив він. Однак Цевенко відмовився оприлюднити "дані про потерпілих у кримінальній справі та інші обставини вчиненого злочину". Окупанти збираються розслідувати цю справу. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії від раку мозку помер так званий отаман "Всевеликого Війська Донського" Микола Козіцин. Терорист воював у складі "ДНР" на Донбасі проти ЗСУ.
Події Від урагану "Гарві" постраждали 6,8 млн американців У штаті Техас (США) від урагану "Гарві" постраждали більше 6,8 млн осіб. Про це повідомляє агентство Associated Press. Через серйозні зливові дощі в найбільшому місті штату Х'юстоні випало близько 130 см. Влада штату просить людей залишатися на місцях і не намагатися переміщатися по залитих водою вулицях. За даними ЗМІ, в місті вже з'явилися мародери, які грабують покинуті будинки. Widespread looting reported in Houston as police are trying to save lives pic.twitter.com/lAmPC8NfFf — Breaking911 (@Breaking911) 28 серпня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до двох тисяч людей евакуювали з Х'юстона, які постраждали від повені, викликаної ураганом Гарві. Крім того, в Х'юстоні ввели надзвичайний стан через масштабну повінь. A view from Ocean Drive in Corpus Christi. #HurricaneHarvey Video: Gilbert H. pic.twitter.com/hPkhk4v2Ct — KIII 3 News (@kiii3news) 26 серпня 2017 р. Раніше повідомлялося, що в результаті урагану зникли безвісти 30 осіб, ще близько 30 осіб отримали різні травми.
Кримінал За "обрізану" карту України винних можуть засудити до реального терміну Броварська прокуратура розслідує вивішування карти України без окупованих територій як посягання на територіальну цілісність України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. "Броварською місцевою прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні. Крім того, відповідно до правил, цю справу розслідуватиме Служба безпеки України. Раніше ми повідомляли, що в Броварах перед міськадміністрацією була встановлена ​​сцена до Дня Незалежності України з картою країни без окупованого Криму і частини Донбасу. Пізніше стало відомо, що начальника відділу культури Броварської міськради Інну Савченко звільнили за плакат із зображенням карти України без Криму і частини Донбасу. Читайте також: Сепаратистський скандал до Дня незалежності: у Броварах вивісили карту України без Криму
Політика Україна скористається досвідом Хорватії для Донбасу - міністр Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що Україна готова перейняти досвід Хорватії для реінтеграції Донбасу. Про це він заявив під час засідання круглого столу, передає кореспондент АСН. "Особисто прем'єр-міністр Хорватії висловив ідею поділитися одним з найкращих досвідів у світі (в процесі реінтеграції Донбасу. - Ред.) з Україною. У Хорватії ми обговорювали цілу низку питань: роль місії ООН, збитки, їх ліквідація, проведення виборів, а також багато питань роботи з людьми, які проживають на підконтрольних і непідконтрольних територіях", - заявив він. За його словами, українська делегація готова реалізовувати аналогічні проекти, враховуючи досвід Хорватії. "Це один з найбільш позитивних дослідів у світі. Найголовніше - це знання. Вони дуже корисні для нас і мають бути імплементовані в Україні", - вважає він.
Політика В окупованому Криму підняли по тривозі авіацію і ППО В окупованому Криму і в південних регіонах Росії по тривозі привели авіацію і ППО в повну бойову готовність. Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на повідомлення начальника прес-служби Південного військового округу РФ Вадима Астаф'єва. За його словами, перевірку призначив начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов. За планом, перевірка повинна оцінити ступінь готовності техніки, льотчиків і наземних фахівців. "По сигналу бойової тривоги було піднято особовий склад авіаційних з'єднань і військових частин, а також сил ППО, дислокованих на території Ростовської та Волгоградської областей, Краснодарського і Ставропольського країв, республік Північна Осетія-Аланія і Крим", - повідомив Астаф'єв. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Росією Криму кораблі Чорноморського флоту РФ по тривозі вийшли в море.
Події На Харківщині 10-річного хлопчика вдарило струмом у електричці У Харківській області 10-річного хлопчика вдарило струмом, коли він їхав в електричці. Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області. Як повідомляється, інцидент стався в неділю, 27 серпня. У поліцію повідомили, що з вулиці Цементної бригади швидкої допомоги доставила 10-річного жителя Харкова в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. "У хлопця констатована електротравма, рвана рана лівого боку, забій селезінки. Встановлено, що він впав з вагона електропоїзда після ураження електрострумом", - йдеться в повідомленні. Правоохоронці розслідують інцидент. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові загинула 17-річна дівчина - оператор надувного батута через подовжувач, який лежав у мокрій траві.
Кримінал На Харківщині педофіл 5 років розбещував хлопчиків У Харківській області 42-річного інваліда дитинства підозрюють у розбещенні неповнолітніх хлопчиків протягом 5 років. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. Як повідомляється, поліція дізналася про це тільки 27 серпня. До правоохоронців звернулися 37 і 34-річний місцеві жительки, матері 10 і 11-річного хлопчиків, яких розбещував підозрюваний. Під час розслідування поліція з'ясувала, що 42-річний місцевий житель з 2012 року, заманюючи солодощами або грошима, запрошував хлопчиків до себе додому і розбещував їх. Його затримали. За фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 8 років в'язниці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області поліцейські затримали 53-річного чоловіка, який скоїв розпусні дії щодо двох дівчаток 6 і 9 років.
Економіка Чи варто українцям купувати біткоїни. У Нацбанку розповіли про ризики У всьому світі, зокрема і в Україні зростає інтерес до майнінга та купівлі біткоїнів. Однак у нашій країні криптовалюта продовжує залишатися поза законом, а в сусідній Росії взагалі вирішили заборонити простим громадянам купувати біткоїни. Однак своїми рекомендаціями з купівлі біткоїнів і еферіума поділився у себе в Facebook член Ради Національного банку України Тимофій Милованов. Як купити біткоїни Біткоіни - популярна криптовалюта, за рік її вартість зросла в кілька разів і доходить до $4,5 тис. за одиницю. Біткоїн повністю децентралізований - він не прив'язаний до національних центральних банків. Цю криптовалюту отримують у результаті математичних операцій - майнінга. За словами Милованова, щоб купити біткоїн або еферіум, потрібно зайти на kuna.io і зареєструвати там аккаунт. Там слід зайти в розділ «активи» і вибрати валюту. У випадку України - гривню. "Там буде 0 і функція депозит. Натискаєте депозит. У вас система попросить номер карти. Ви платите. Коштує це 1% +5 грн. Після того як у вас є гривні, ви йдете в торгові операції, вибираєте потрібну: криптовалюта. Там ставите ордер купити за ціною, яка вас влаштовує. Після того як ордер буде виконаний (можливо, ніколи, якщо ціна неприйнятна), вам на рахунок (в активи) зарахується криптовалюта. Після цього ви можете її зняти на свій криптогаманець, а також через вкладку "активи", - пояснив Милованов. Він уточнив, що виконання ордерів коштує чверть відсотка. Однак, за слова експерта, існують і ризики подібних операцій. Зокрема, не слід забувати платити податки з цих операцій. Крім того, інформацію про всі транзакції можуть при бажанні отримати правоохоронні органи. Існує також ціновий ризик, адже вартість криптовалюти може різко впасти або, навпаки, вирости. Четвертий ризик - банкрутство або шахрайство, так як біржа може збанкрутувати або хтось може обнулити ваш рахунок. Останніми Милованов назвав комп'ютерні ризики. «Будь-яка людина з доступом до вашого пароля або девайса, на якому відкриті ваші рахунки, може перерахувати криптовалюту на будь-який рахунок», - додав він. Інтерес інвесторів до біткоїнів Ще в минулому році намітилася тенденція, коли багато інвесторів почали переводити свої гроші в біткоїни з акцій і золота. У 2017 році біткоїн став приголомшливо дохідним інструментом для інвесторів, адже його вартість тільки за півроку зросла майже в 4 рази. Мало того, експерти відзначають, що це не межа і зростання продовжиться, так як майнери добули вже 16 млн з 21 млн біткоїнів, а тому кожен новий біткоїн коштує все дорожче і видобувається все складніше. Як відзначав співзасновник Bitcoin Foundation Ukraine Андрій Дубецький, в 2016 році попит на Bitcoin в Україні виріс відразу в п'ять разів. В українців з кожним днем ​​зростає попит на криптовалюту. Експерти також відзначають, що зростання вартості біткоїна ще не завершилося, тому він здатний принести вагомі вигоди своїм покупцям. Разом з тим експерти ще не прийшли до єдиної думки, чи стане криптовалюта альтернативою традиційним валютам або виявиться черговим економічним міхуром. Зараз біткоїни використовують для оплати товарів і послуг або обмінюють на класичні гроші. Останній спосіб якраз є основним на сьогоднішній день. Тимофій Милованов зазначив, що в Україні одні фахівці кажуть про те, що біткоїн може стати революцією в грошовій системі. Інші, навпаки, відзначають, що на відміну від гривні, біткоїн нічим не забезпечений. «Є кілька сценаріїв розвитку регулювання біткоїна. Перший - це послідовне впровадження листа НБУ від 2014 року, де криптовалюта визнається монетарним сурогатом, а, отже, є нелегальною (я особисто в цей сценарій не вірю). Другий - це визначення криптовалюта товаром (активом, послугою тощо) або валютною цінністю», - написав Милованов. Росіянам хочуть заборонити купувати біткоїни Тим часом у Росії чиновники Мінфіну виступили з пропозицією заборонити всім приватним особам купувати біткоїни. На думку відомства країни-агресора, криптовалюту потрібно регулювати як фінансовий актив і дозволити її покупку тільки кваліфікованим інвесторам на Московській біржі. Для того, щоб звичайні росіяни змогли купувати біткоїни, їм доведеться пройти тестування і отримати статус інвестора. Як заявив заступник голови Мінфіну Олексій Моїсеєв, обивателям потрібно обмежити операції з біткоїнами, так як це - високо ризиковані активи. Експерти різко розкритикували ініціативу російських чиновників, заявивши, що якщо заборону введуть, то з'являться способи, як її обійти. Зокрема, засновник соцмережі «ВКонтакте» і месенджера Telegram Павло Дуров вважає, що використання біткоїнів - це шанс для світової фінансової системи звільнитися від впливу американського долара. «Вперше за 70 років у світової фінансової системи з'явився шанс вийти з-під гегемонії США, які свого часу нав'язали всьому світу свою національну валюту як резервну та з тих пір, по суті, збирають данину з усіх країн, розплачуючись за своїми боргами нескінченно друкованими доларами і скуповуючи на них активи по всьому світу», - написав Дуров у себе в забороненій соцмережі «ВКонтакте».
Суспільство Кияни відтепер отримуватимуть інформацію про послуги ЖКГ поштою. У Києві презентували новий сайт Відтепер кияни через інтернет зможуть дізнатися не тільки причини відключення житлово-комунальних послуг і залишити заявку про аварійну ситуацію, а й отримати оперативне повідомлення на пошту, коли відновлять подачу води або світла. У Києві презентували оновлений сайт Центральної диспетчерської служби з питань житлово-комунального господарства www.1557.kiev.ua. «Для початку роботи з сайтом необхідно авторизуватись. Якщо при реєстрації залишити електронну пошту, то в подальшому вам будуть приходити повідомлення про планові відключення послуг або поточні відключення в зв'язку з аварійними випадками. У повідомленнях будуть позначені причини відключення і терміни відновлення послуги», - пояснив керівник Центральної диспетчерської служби з питань житлово-комунального господарства 1557 Олександр Поповцев, повідомляє прес-служба КМДА. При цьому відстежувати стан надання послуг можна за кількома адресами. Для цього їх всі потрібно вказати на сайті у своєму кабінеті. Крім цього, в рубриці «Адресно-довідкова інформація» можна знайти інформацію про організації, що обслуговують ваш будинок , де вказані телефони, адреси та дні прийому. На оновленому сайті можна оплатити послугу з водопостачання, вказавши номер особового рахунку, а також звірити і оновити показання квартирного лічильника. За словами Поповцева, аналогічні опції планується створити і для інших послуг. «Актуальною зі стартом опалювального сезону стане рубрика, що стосується наявності теплового будинкового приладу обліку та інформації про спільне зняття показань з приладу. Це також можна зробити через сайт», - зазначив чиновник. Варто додати, що на сайті відображені тільки будинки, які обслуговуються комунальними ЖЕКам або ті ОСББ і ЖБК, які уклали договір з сервісом.
Суспільство Італію накрила міграційна криза: у Римі мігранти ночують на вулицях В Італії зростає невдоволення в зв'язку зі збільшенням кількості мігрантів у країні. Італія несе на собі основний тягар європейської міграційної кризи, прийнявши майже 100 тисяч осіб з січня по червень 2017 року, повідомляє The Guardian. Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні найближчим часом повинен зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном і колегами з Іспанії та Німеччини, а також лідерами з Чаду, Нігеру і Лівії для переговорів, спрямованих на скорочення незаконної міграції з Африки в Європу. Минулого тижня поліція стріляла з водометів у натовп зі 100 біженців, переважно з Еритреї, які протягом кількох днів були на площі на знак протесту проти їхнього примусового виселення із сусіднього офісної будівлі. Протестувальники кидали в офіцерів пляшки, каміння і «коктейлі Молотова». У протестах брали участь і ті біженці, які вже отримали притулок і роботу в Римі. Влада заявила, що людей довелося виселити після відмови переїхати в альтернативне житло. Правозахисники і Агентство ООН у справах біженців висловили протест у зв'язку з тим, що виселення було проведено без попередження. Багато мігрантів ночують на вулицях Риму через відсутність притулку. У суботу тисячі мігрантів пройшли маршем по італійській столиці з банерами, на яких були написані фрази «біженці не терористи», вони вимагали забезпечення належного розміщення. Хоча число людей, які прибули в Італію морем, скоротилося в липні - в результаті пошукових і рятувальних операцій, проведених на узбережжі Лівії в Середземному морі - за прогнозами, ще близько 140 тисяч мігрантів, прибудуть в країну до кінця року.
Суспільство Жителів Чернігова попередили про пересування військової техніки та стрільби на полігоні Жителів Чернігова та області попередили про бойову артилерійську стрільбу і пересування військової техніки на полігоні села Гончарівське в період з 29 серпня до 1 вересня. Про це інформує командування "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України в Facebook. «Для недопущення випадків смерті та травмування цивільних осіб під час виконання вправ бойових стрільб ми інформуємо населення про небезпеку, яка пов'язана з перебуванням в районі полігону. Хочемо звернутися з проханням до населення зберігати спокій, а також уникати руху в напрямку військового полігону», - сказано в повідомленні. Крім того, командування «Північ» нагадує, що несанкціоноване проникнення на територію об'єктів військових частин МО тягне за собою відповідальність згідно із законодавством.

Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
За кольором очей можна багато дізнатися про людину У тому числі й те, наскільки хороша його сумісність із друг....
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Кажуть, що у світі немає бездарностей Кожен щось вміє і має певні таланти та здібності до творчості
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
більше матеріалів




/-1,1714360713959-/ /-pc-/
Top