counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

США розповіли Росії: «Заморожений» конфлікт на Донбасі загрожує РФ ізоляцією


Переглядів: 955


США розповіли Росії: «Заморожений» конфлікт на Донбасі загрожує РФ ізоляцією

Росія, схоже, готова миритися з тліючим конфліктом на Донбасі і західними санкціями. Про це в інтерв'ю виданню The Financial Times заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

«Відносини між Росією і США важливі, але українська проблема продовжує шкодити їм... Росія хоче заморозити ситуацію на Донбасі, але в такому випадку Москві доведеться змиритися з міжнародною ізоляцією. Країна може опинитися викинутою з системи дипломатичних і економічних відносин. Це явно не те, чого хотіли б у Росії», - заявив Волкер.

Спецпредставник також констатував, що Кремль цілком може вийти з ситуації, що склалася на Донбасі. «Росія відправила на схід України своїх військових, і вона повинна забрати їх звідти», - додав він.

Волкер підтвердив, що влада США «всерйоз обговорюєь» можливі поставки в Україну летальних оборонних озброєнь, і останнє слово в цьому питанні залишається за президентом США Дональдом Трампом. Крім того, за інформацією Волкера, в Білому домі все більше схиляються до думки про те, що США повинні вплинути на конфлікт на Донбасі, який тільки погіршується з плином часу.

«Ймовірно, зростає почуття, що сам конфлікт насправді стає все гірше і що він буде продовжувати погіршуватися, якщо ми нічого не зробимо», - сказав спецпредставник.

Реакція в Росії

На слова спецпредставника США по Україні відреагували в Росії. Так, російський сенатор Олексій Пушков в мікроблозі в Twitter написав: «Ізоляції Росії немає і не буде. Волкер марно нас лякає». Він заявив, що США нібито не зможуть домогтися міжнародної ізоляції РФ, оскільки навіть під час правління Барака Обами це не вдалося.

Россия не будет "выброшена из системы дипломатич. и эконом. отношений". Волкер напрасно нас пугает. Опыт Обамы показал: США это не по силам.

— Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 27 августа 2017 г.

Пушков також уточнив, що в українському питанні Курт Волкер активно підтримує позицію офіційного Києва.

«Спецпредставник США по Україні грає на боці Києва, що не дивно. Дивно, що він до сих пір не зрозумів: ізоляції Росії немає і не буде», - запевнив сенатор Пушков.

Експерти про конфлікт

Заяву Пушкова в свою чергу прокоментував російський політичний діяч, популярний блогер Микола Травкін. Він висміяв слова сенатора, зазначивши, що росіяни можуть читати Twitter Пушкова і «спати спокійно».

«Пушкова всі знають. А хто такий цей Курт Волкер, який ізоляцією Росії загрожує, якщо вона в частині Донбасу не вгамується. Та ніхто на тлі Пушкова. Спецпредставник США по Україні всього. А Пушков - це ого-го! Він цілим головою міжнародного комітету Держдуми був. Це за його безпосередньої участі Росію, як тільки вона з колін піднялася і на ноги встала, попросили на цих своїх ногах з різних європейських організацій і вийти. Вийшли, ну і що? Так нас навіть коли з «вісімки» вичитали не вдалося ізолювати!»- написав Травкін.

Він додав, що у Росії є «і нафта, і найвпливовіший у світі лідер - В.Путін. Путін - це Росія! Про нафту вчора міністр природний пан Донський сказав, що вистачить ще на 29 років. А Путіну 64 роки. Через 29 років буде 93. У такому віці ізоляція і не страшна, можна навіть її й не помітити», - підкреслив Травкін.

На думку колишнього офіцера оперативного управління Генерального штабу ЗС України, полковника запасу Олега Жданова, конфлікт на Донбасі - це війна Росії проти України на виснаження, тому Москва тягнутиме час стільки, на скільки у неї вистачить внутрішніх ресурсів. Жданов підкреслив, що саме тому США намагаються підштовхнути Київ назвати ситуацію на сході країни війною. Полковник впевнений, що нинішня ситуація на Донбасі - кращий варіант для Росії, передає «Гордон».

«З огляду на санкції та інші фактори, російська влада намагатиметься мінімізувати витрати. Американці і, зокрема, Волкер, який відвідав Донбас , добре розуміють, що там відбувається. США намагаються підштовхнути українську владу до того, щоб вона нарешті назвала війну на Донбасі війною. Це змінить політичний статус того, що відбувається. Прийде розуміння, що робити і куди рухатись», - підкреслив Жданов.

Журналіст інформагентства Newsader Олександр Кушнарьов вважає, що позиція Волкера нейтралізує надії Кремля на можливість будь-яких угод з Україною. Він підкреслив, що війна проти України для путінської адміністрації - це ще і прилив адреналіну, «щось на зразок наркотику, яким для алкоголіка є горілка, для типового наркомана - героїн, а для маніяка - все нові і все більш збочені вбивства».

Кушнарьов зазначив, що очолюване Путіним «населення з імперською ментальністю не бере до уваги суверенітет інших держав, не збирається йти з міжнародної арени після клацання пальців - в першу чергу в зв'язку з наявністю ядерної зброї».

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,4890820980072-/ /-pc-/
Top