counter
Архів Повернутись назад 27 Червня 2017
27 Червня
Події оформление ленты  Водій Lexus збив шлагбаум і травмував прикордонника на КПП «Вилок» На КПП «Вилок» на українсько-угорському кордоні водій а/м Lexus збив шлагбаум і травмував працівника прикордонної служби. Про це заяви речник Держприкордонслужби України Олег Слободян у себе в Facebook. «Близько 16:30 понеділок, 26 червня, в пункт пропуску «Вилок» на кордоні з Угорщиною на виїзд з України заїхав білий автомобіль Lexus з українською реєстрацією. У салоні іномарки перебувало двоє чоловіків. В ході прикордонного контролю у співробітників ДПСУ виникли обґрунтовані підозри про можливу підробку номера кузова авто. Прикордонники вирішили перевірити іномарку ретельніше і вивчити документи докладніше. Але замість того, щоб піти у спеціальний бокс, один з чоловіків, який був в автомобілі, сів за кермо, розвернувся і на великій швидкості поїхав на виїзд з пункту пропуску в бік України», - передає Слободян. За його даними, один з чоловіків спробував перешкодити прикордонникам застосувати прилад для примусової зупинки автомобіля. На великій швидкості автомобіль збив шлагбаум, який рикошетом вдарив прикордонника. «Почалося переслідування. Незабаром чоловіки зрозуміли, що їм не вдасться втекти, після чого вони з'їхали на узбіччя і кинули машину. Одного з підозрюваних затримали», - йдеться в повідомленні.
Політика У Бразилії президентові висунули звинувачення в корупції Генпрокурор Бразилії Родріго Жанот офіційно висунув звинувачення в корупції проти президента країни Мішела Темера. Про це інформує телеканал Globo. Генеральний прокурор звернувся до Федерального верховного суду Бразилії із запитом про висунення звинувачень у корупції президенту країни. За його словами, Темера і його екс-радник Родрігу Роша Лоурес підмінили виконання важливих обов'язків державних службовців незаконними діями, які виконувалися в їхніх особистих інтересах. Сказано, що президент звинувачується в «пасивній корупції»: з березня по квітень 2017 року, скориставшись займаною посадою, він отримав через колишнього радника хабар у розмірі 152 тис. дол. від Жоеслі Мендонса Батісти, глави інвестиційної компанії J & F Investimentos S.A. Відзначається, що президент усі звинувачення спростовує. За інформацією видання, рішення про висування звинувачень може прийняти тільки Верховний суд.
Події Терористи «Аль-Каїди» звільнили громадянина Швеції після шести років полону Швед Йохан Густафссон, якого терористи «Аль-Каїди» тримали в полоні з 2011 року, був звільнений. Про це передає шведський уряд, повідомляє BBC. Густафсона на літаку відправили до Швеції. Місцеві ЗМІ, посилаючись на міністра закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем заявили, що Густафссон перебуває в гарному настрої. За словами міністра, звільнення Йохана Густафссона стало можливим завдяки «серйозним зусиллям» і співпраці між МЗС Швеції, поліцією і владою інших держав. Вальстрем не уточнила, про які держави йдеться, а також у чому полягала їхня роль. У 2011 році 42-річного Густафссона разом з голландцем і південноафриканцем захопили в полон на території Малі бойовики «Аль-Каїди». Одного з полонених випадково знайшли і врятували в 2015 році під час рейду на півночі країни, інші залишилися в полоні.
Кримінал На Черкащині поліція затримала серійного вбивцю У Черкаській області працівники правоохоронних органів затримали жителя Чигиринського району, підозрюваного в причетності до двох вбивств, а також серії крадіжок. Про це передає прес-служба області. «Працюючи над розкриттям вбивства 78-річної жінки, тіло якої було знайдено минулого тижня у власному будинку, поліцейські отримали дані про особу, яка може бути причетна до вчинення злочину. Знайдені на місці вбивства речові докази, а також свідчення свідків вказували на причетність до цього злочину раніше судимого 33-річного жителя Чигиринського району», - сказано в повідомленні. Оперативники отримали інформацію, що підозрюваного помітили в Чигиринському районі. Перевіряючи дані, оперативники виявили чоловіка на мосту через річку в с. Байбузи. «Побачивши працівників поліції, чоловік почав тікати і стрибнув з моста в річку. Правоохоронці оточили місце, де імовірно ховався злочинець, і влаштували прочісування території. Утікача затримали поблизу берега, коли той намагався сховатися в очеретах», - сказали в поліції. В ході бесіди він зізнався у причетності до вчинення вбивства пенсіонерки, а також розповів про причетність ще до серії крадіжок на території області та вбивстві 66-річного чоловіка в Чигиринському районі. Його тіло було виявлено місяць тому за місцем проживання.
Суспільство оформление ленты  Найбільший британський авіаносець в історії виходить у море Найбільший корабель Королівського ВМФ Великої Британії, авіаносець «Куїн Елізабет» (Королева Єлизавета. - Ред.) вирушить у випробувальне плавання. Про це інформує BBC. Сказано, що настільки великого корабля у Королівського флоту ніколи не було. Розміри палуби авіаносця відповідають трьом футбольним полям. «Куїн Елізабет» буде проходити випробування протягом декількох років і увійде в стрій у 2021 році, коли авіаносець візьме участь у навчаннях біля східного узбережжя Америки. Екіпаж судна спочатку становитиме майже 700 осіб. Потім на борт прибудуть 40 бойових літаків зі своїми екіпажами. Як очікується, авіаносець перебуватиме в розпорядженні Королівського ВМФ близько 50 років. На будівництво авіаносців «Куїн Елізабет» і «Принс оф Уельс» (Принц Уельський. - Ред.) піде понад 6 млрд фунтів стерлінгів. Капітан «Куїн Елізабет» Джеррі Кідд сказав, що авіаносець дуже важливий для підтримки репутації Великої Британії як морської держави.
Події оформление ленты  Ураган, злива і град у Хмельницькій області: повалено 70 дерев На півдні Хмельницької області у понеділок, 26 червня, пройшов потужний ураган, який супроводжувався сильним вітром, зливою з градом. Про це інформує прес-служба ДСНС. «Увечері 26 червня на території Кам'янець-Подільського, Новоушицького районів та м. Кам'янець-Подільський пройшов ураган, який супроводжувався сильним вітром, зливою, місцями був град», - сказано в повідомленні. В результаті метеоумов у Хмельницькій області було знеструмлено 35 населених пунктів, пошкоджено 18 ліній електропередач, повалено понад 70 дерев на території м. Кам'янець-Подільський і Кам'янець-Подільського району. Вітер зірвав 35 листів шиферу даху загальноосвітньої школи в селі Княжпіль, десять листів шиферу школи в селі Кам'янка та пошкодив 200 м2 покриття даху будівлі сільської ради в селі Кам'янка Кам'янець-Подільського району.
Події ЗМІ: Одна людина загинула, двоє поранені в результаті вибуху автомобіля в Києві За уточненою інформацією, в результаті вибуху автомобіля в Солом'янському районі Києва, який стався у вівторок вранці, одна людина загинула, двоє постраждали. Про це пишуть місцеві ЗМІ. Як пише dtp.kiev.ua, вибухнув автомобіль Mercedes, в результаті чого одна людина загинула, двоє отримали поранення. «На момент вибуху в іномарці перебував водій. Частини авто розлетілися в радіусі 100 метрів, зачепивши інші машини. На місце виїхали рятувальники та «швидка допомога». Водія намагаються звільнити. За попередніми даними, одна людина загинула, двоє постраждали», - сказано в повідомленні. Раніше повідомлялося з посиланням на «Київ Оперативний», що «сильний вибух стався 27 червня вранці на перетині вул. Солом'янської і Механізаторів. Деталі з'ясовуються. Є постраждалі».
Економіка Нафта Brent торгується на рівні $45,97 за барель Ціна нафти північноморської марки Brent у вівторок, 27 червня, вранці опустилася нижче за позначку 46 доларів за барель. Про це інформує РБК-Україна. Станом на 8:20 північноморська нафта марки Brent торгувалася на позначці в 45,98 долара за барель, що на 0,09% вище за рівень закриття попередніх торгів. Хоча вартість на нафту відійшла від 10 місячних мінімумів, вона, як і раніше, приблизно на 13% нижче рівня кінця травня 2017 року, коли картель ОПЕК, а також кілька країн поза організацією домовилися про продовження термінів скорочення видобутку нафти на дев'ять місяців до березня наступного року для відновлення світового балансу попиту і пропозиції. Серед факторів, що стримують подальший підйом ринку, зростання видобутку нафтопродуктів у країнах, які не підписали глобальний пакт, зокрема в Америці.
Кримінал Вибух у Києві: загинув військовий спецназу ГРУ Міноборони, порушено справу за статтею "теракт" За попередніми даними, в результаті вибуху автомобіля Mercedes у Солом'янському районі Києва загинув військовий Міноборони України. Про це пише Українська правда, посилаючись на МО. Всі обставини інциденту наразі з'ясовуються. У правоохоронних органах зазначили, що загиблий керував спецназом Головного розвідувального управління (ГРУ) Міноборони України. Також відомо ім'я військового - Максим Шаповал. Раніше повідомлялося, що у вівторок вранці в результаті вибуху автомобіля Mercedes у Солом'янському районі столиці загинула одна людина, ще двоє були травмовані. Серед постраждалих є чоловік похилого віку. Також повідомляється, що постраждала дівчина 1990 р.н. вона доставлена ​​в лікарню. Було порушено кримінальну справу за статтею "теракт".
Суспільство Гриневич: У ЗНО-2017 взяло участь на 9,8% менше, ніж минулого року У ЗНО взяло участь на 9,8% менше, ніж у минулому році. Про це на прес-конференції заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН. "Закінчилося зовнішнє незалежне оцінювання, є його результати. І цього року у ЗНО взяли участь орієнтовно на 9,8% менше абітурієнтів, ніж минулого. Це пов'язано з демографічною ситуацією і з тим, що ми приймаємо цього року сертифікати на вступ 2016 року. ЗНО пройшло без будь-яких подій, які б вибивали процес", - заявила вона. Гриневич підкреслила, що цього року більше тих, хто "склав" ЗНО з української мови, ніж "не склав". "У цьому році таких - 9%, тоді як у минулому році їх було трохи більше 7,5%. Тому немає жодних підстав стверджувати, що ЗНО з української мови було проваленим", - додала вона. З її слів, уже починається реєстрація електронних кабінетів: "29 червня наші абітурієнти створюють електронні кабінети. У цьому році вони можуть подати 9 заяв на 4 спеціальності. Це можуть бути як 9 заяв в один ВНЗ, так і в 9 - різних", - зазначила вона. З 12 по 20 липня пройде прийом документів на бакалаврат. Оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання, за результатами співбесіди і квотами відбудеться до 12:00 до 24 липня. А формування рейтингового списку за результатами ЗНО буде забезпечене не пізніше 12:00 1 серпня.
Політика Держава відновила виплату допомоги на оздоровлення дітей, які втратили батьків через аварію на ЧАЕС Президент Петро Порошенко підписав закон №2 082-VIII «Про внесення зміни до ст. 48 закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Про це інформує прес-служба українського президента. За даними джерела, закон відновлює право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили в результаті аварії на ЧАЕС одного з батьків, і евакуйованих із зони відчуження в 1986 році. «Закон відновлює право на виплату щорічної допомоги на оздоровлення дітей, які в результаті Чорнобильської катастрофи втратили одного з батьків, і евакуйованим із зони відчуження в рік катастрофи. Ця норма закону, в результаті технічної помилки, була скасована в результаті внесення змін до закону від 21 квітня 2016 №1339-VIII «Про внесення змін до закону України «Про статус і соцзахист осіб, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи», - йдеться в повідомленні. Закон набере чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.
Політика Саакашвілі неможливо видати Грузії, поки він є громадянином України Конституція України захищає Міхеїла Саакашвілі від екстрадиції до Грузії, про це у вівторок журналістам у Тбілісі заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін. За його словами, це неможливо, поки колишній грузинський президент і одеський губернатор має українське громадянство, передає Інтерфакс-Україна. "Екстрадувати його в іншу країну неможливо, але ми маємо повний контакт з грузинськими колегами і готові відповісти на всі їхні запитання", - сказав Єнін. Він також повідомив, що через місяць у Грузію з офіційним візитом приїде Петро Порошенко, хоча невідомо, чи буде піднята тема екстрадиції Саакашвілі в Грузії, де проти нього порушено кілька кримінальних справ. Саакашвілі звинувачують у розтраті державних коштів і перевищенні службових повноважень.
Суспільство Змінено правила вступу до магістратури за спеціальністю "Право". У чому новинка Вступ до магістратури за спеціальністю "Право" цього року можливий виключно за результатами єдиного фахового іспиту в форматі ЗНО. Про це на прес-конференції заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. "Вступ до магістратури за спеціальністю "Право". Дуже важлива інформація: в 2017 вступ за спеціальністю 081 "Право" буде відбуватися виключно за результатами єдиного фахового іспиту в форматі ЗНО", - заявила вона. За оцінками Гриневич, це повинно призвести до того, що "не дуже хороша репутація магістратури, куди потрапляли внаслідок корупції, буде змінена". Так, за інформацією МОН, для вступу до магістратури за цією спеціальністю треба скласти: - тест по праву;- тест загальної навчальної юридичної компетентності;- тест з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська мови). Вступники, які підтвердили свій рівень знання мови чинним сертифікатом тестів TOEFL або International English Language Testing System або сертифікатом Сambridge English Language Assessment (не нижче рівня B1 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти або аналогічного рівня), звільняються від складання вступного екзамену з іноземної мови.
Події оформление ленты  Дві серйозні ДТП з маршрутками: постраждали понад десять осіб У Харківській області в Чугуївському районі о 7:35 вівторка на трасі Київ - Харків - Довжанський сталася аварія, в результаті чого семеро людей отримали поранення і були госпіталізовані. Двоє людей перебувають у реанімації, передає відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області. Під час огляду місця ДТП було встановлено, що водій КамАЗу допустив зіткнення з маршруткою «Газель-Рута», яка слідувала сполученням «Чугуїв - Клугино-Башкирівка», а також автомобілем Opel Vectra. «За попередньою інформацією, в результаті аварії тілесні ушкодження отримали п'ять пасажирів маршрутки. чоловіки 37 і 59 років були доставлені в реанімацію з важкими травмами. Ще троє чоловіків - 22, 25, 41 років - госпіталізовані в місцеву ЦРЛ. 41-річна жінка і 49-річний чоловік, пішоходи, були доставлені до Чугуївської лікарні», - сказано в повідомленні. Також сьогодні на Петрівці в Києві сталася ДТП за участю маршрутки «Богдан» і трактора. В результаті аварії, як пише dtp.kiev.ua у себе в Facebook, травми отримали кілька людей. Аварія сталася на перетині вул. Бандери і Оболонського проспекту.
Політика У Порошенка пояснили, як «формула Макрона» врятує Донбас В Адміністрації Президента України Петра Порошенка пояснили, як «формула Макрона» розв'яже ситуацію на Донбасі. Про це пише Інтерфакс-Україна. Заступник голови АП Костянтин Єлісєєв заявив, що президент Франції запропонував реалізовувати малі, але практичні кроки, які узгодять з лідерами країн - учасниць Нормандського формату. «На сьогодні є домовленість, щоб найближчим часом, бажано до саміту «G20», провести телефонну конференцію лідерів "нормандського формату" за участю керівників СММ ОБСЄ. При цьому планується, що розмова глав має бути предметною, докладно підготовленою, а також спрямованою на ефективне розв'язання нагальних проблем у галузі безпеки на сході України», - говорить Єлісєєв. За словами чиновника, буде обговорюватися дотримання режиму припинення вогню, доступ ОБСЄ до тимчасово окупованих районах Луганської та Донецької областей, розведення сторін, а також відведення важкої техніки. «Так звана «формула Макрона» передбачає спільну цілеспрямовану роботу, щоб шляхом маленьких, але конкретних кроків забезпечити виконання Мінських угод. Є розуміння, що розв'язання основних питань так званого пакету безпеки Мінських угод є першочерговим», - додав чиновник.
Політика Рішення про 150-бальний поріг із ЗНО для вступу на медспеціальності скасовано - Гриневич Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила, що рішення про обов'язкову наявність у абітурієнта не менше 150 балів із зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), які потрібні для вступу до вишів на медичні спеціальності, було скасовано, однак ідея про введення мінімального прохідного балу залишається. Про це передає кореспондент АСН. «Проблема з 150 балами полягала в тому, що ця ініціатива була введена після того, як закінчилась реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання, якби це було відомо до реєстрації на ЗНО, то вони могли б прийняти рішення і, розуміючи, що можуть не набрати 150 балів, подавалися б на інші спеціальності», - заявила Гриневич під час прес-конференції.За її словами, зараз деякі студенти не могли вступати на медичні спеціальності, бо їхні результати з ЗНО менші за прохідні, але вони не можуть подавати заяви на інші спеціальності, так як предмети, за якими вони складали ЗНО, не підходять.
Суспільство Спостерігачі ОБСЄ бачили, як на територію Донбасу заїжджає військова техніка Терористи відмовили патрулю СММ ОБСЄ в доступі до прикордонного району на трасі E58 на північ від Новоазовська в Донецькій області. Про це передає прес-служба місії, повідомляє Ліга. Патруль ОБСЄ від'їхав на 150 метрів. Потім до спостерігачів підійшов проросійський найманець і заявив, що вони можуть проїхати до Новоазовська, однак без подальшого просування на схід в бік кордону з РФ. «Після цього з офісу СЦКК в Безіменному прибув офіцер РФ і заявив, що команда ОБСЄ не може проїхати до прикордонного району. Спостерігачі СММ звернулися до офіцера з СЦКК за сприянням оперативному реагуванню на це обмеження», - повідомили в прес-службі. Але, за його словами, для проїзду в східному напрямі патрулю потрібно було письмовий дозвіл від бойовиків «ДНР». Патруль ОБСЄ знову під'їхав до блокпоста, але бойовики і цього разу відмовили СММ в доступі до прикордонного району. «Чекаючи на блокпості, спостерігачі СММ помітили колону автомобілів військового типу, яка слідувала з заходу, потім повернула і попрямувала на північ», - повідомили прес-службі.
Політика Reuters: Після анексії Криму РФ вивела з США 150 млрд доларів У березні 2014 року Федеральна резервна система повідомила американській владі, що Центральний банк РФ вивів з Федерального резервного банку 150 мільярдів доларів своїх активів. Про це передає агентство Reuters, посилаючись на інформовані джерела. Як повідомили джерела агентства, ФРС надає владі США інформацію про рух коштів, що перебувають у резервному банку, в якому зберігається 3,3 трильйона доларів міжнародних резервів. Завдяки цьому отримана інформація про виведення РФ своїх активів дала американській владі зрозуміти, що персональні санкції проти деяких російських чиновників і компаній не мали істотного впливу на Росію. Урядові аналітики з'ясували, що РФ боїться повного заморожування свої активів в Америці. Сума виведених активів склала 23% від усіх міжнародних резервів Москви на той момент, що, за інформацією ЦРБ, становили $493 млрд. Через два тижні Банк РФ повернув більшу частину коштів на рахунки ФРС. Однак, за словами джерел, з тих пір за рухом коштів на рахунках пильно спостерігають, щоб з'ясувати, які санкції можуть змусити РФ виводити резерви.
Здоров`я У двох торгових мережах Києва виявлені заражені ботулізмом продукти. 20 тисяч рибалок залишилися без роботи Як не заразитися ботулізмом, розповідають відповідальні чиновники і директори торгових мереж. Так директор Департаменту безпеки харчових продуктів і ветеринарії Держпродспоживслужби Борис Кобаль повідомив, що більша частина тих, хто заразився, підхопила інфекцію після вживання риби. "Ситуація з ботулізмом в Україні дійсно складна. Зараз у нас проведено розслідування за 43 випадками захворювання на ботулізм. І 31 з них, на жаль, був пов'язаний із вживанням рибної продукції. У нас вже зафіксовані 6 смертних випадків. Щодо кожного летального випадку порушено кримінальні справи", - заявив він. З його слів, постраждалі розповідають про те, де і як купували рибу. В процесі проводяться перевірки, результати яких часто підтверджують порушення як на етапі виробництва,  транспортування, так і реалізації. У багатьох випадках не дотримуються температурні режими зберігання, умови перевезення, реалізації. За всіма випадками, з його слів, складаються протоколи, продукція - вилучається і знищується. Однак ботулізм підступний тим, що в одній частині тушки інфекція може бути відсутня, а в іншій, наприклад у голові - бути наявною. І це значно ускладнює процес встановлення причини зараження і подальшої перевірки продукту. "Але виявити ботулізм вкрай складно. Навіть в одній рибі, розділивши її на 10 частин, 9 осіб, з'ївши її, не заразяться, а один - може померти", - додав він. На уточнююче запитання: як же споживачеві вберегтися від страшного захворювання - він відповів: "Людина, купуючи таку продукцію, має знайти: дату, серію, номер партії, всю детальну інформацію про виробництво і навіть телефон гарячої лінії, куди може звернутися сама людина. Але споживач повинен максимально зважити для себе всі ризики". При цьому директор ТОВ "Тамако-Інвест" Ярослав Новицький вважає, що вживання в їжу рибної продукції виробництва перевірених торгових марок - не становить загрози. Адже основною причиною зараження є недотримання норм і стандартів виробництва в'яленої та копченої риби. "Ми є виробником в'яленої та копченої риби в Україні. Річкова в'ялена і копчена риба є традиційною їжею в Україні, як борщ, сало і вареники. Наші діди-прадіди вживали таку рибу і проблем ніяких не було. Сьогодні ж заявляють про те, що всі проблеми з ботулізмом - це риба. Але це не так", - сказав він, нагадавши, що на ботулізм можна захворіти, вживаючи будь-які неякісні консерви, навіть овочеві. З його слів, сьогодні близько 20 тис. рибалок залишилися без роботи, оскільки більшість підприємств з вилову риби зупинені через заборону на вилов, пов'язану з ботулізмом. У свою чергу, начальник Головного управління Держпродспоживбслужби в м.Києві Олег Рубан розповів, що в столиці з шести проведених перевірок і лабораторних досліджень рибної продукції з основних торговельних мереж Києва - в двох (!) випадках було виявлено ботулізм. "Тому в Києві сьогодні посилені заходи щодо недопущення продажу таких продуктів", - додав він. Водночас керівник Департаменту служби якості Fozzygroup Максим Барабуха розповів, як мережа відбирає рибних виробників, продукція яких представлена ​​в мережі. "Бактерія ботулізму починає активно розвиватися при температурі вже вище 10 градусів за Цельсієм. Тому вкрай важливо дотримуватися температурного режиму на всіх етапах як виробництва, так і транспортування, а також продажу самої риби. У цьому контексті рекомендуємо бути обережними людям, які купують продукцію в сумнівних місцях : риба часто продається на ярмарках, під відкритим небом, на спеці, не кажучи вже про необхідність утримання такої продукції в холодильниках у магазинах", - підкреслив він. У той же час зауважимо, що, просто купаючись у водоймі, заразитися ботулізмом не можна. Хоча бактерії ботулізму постійним місцем проживання обрали ґрунт, пісок і річковий мул, але процес зараження відбувається не безпосередньо. Бактерії ботулізму стають смертельними, коли починають виробляти ботулотоксин. А для цього їм потрібні дуже незвичайні умови - повна відсутність повітря. Саме таке середовище - анаеробне, створюється в консервах і всередині м'язів риби.
Закон і Право Юристи знову заговорили про право усіх українців на носіння зброї Українці повинні отримати право на зброю. Про це на прес-конференції заявив адвокат, президент "Ліги захисту прав людини" Ігор Годецький, передає кореспондент АСН. "Поки суспільство не буде припиняти протиправні дії, до тих пір буде високий рівень злочинності. Наше суспільство - теж розвивається. Має прийти усвідомлення, що порядок починається з твоєї вулиці. Адже основа всього - це самосвідомість. І однією зі складових такого порядку є право на зброю", - заявив він. Адвокат пригадав також середні віки, коли існувала заборона: "Раб не міг мати зброї, на відміну від феодала". Тому сьогодні влада, на його думку, теж боїться надати право на зброю для суспільства. Юрист погоджується, що спочатку треба забезпечити механізм, який би "відсівав психічно неврівноважених, хворих і агресивних людей, яким зброю не можна видавати. Але всі інші повинні мати таке право".
Події Невідомий вірус атакував «Укрпошту», «ПриватБанк» і «Ощадбанк» Хакерській атаці піддалися «Укрпошта», державний «Ощадбанк» і «Приватбанк». Про це інформує «Громадське». НБУ, в свою чергу, попередив банки та інших учасників фінансового сектора про зовнішню хакерську атаку невідомого вірусу на українські банки, а також на деякі підприємства державного і комерційного секторів, що відбувається сьогодні. «В результаті кібератак у фінансових установ були труднощі з обслуговуванням клієнтів, а також здійсненням банківських операцій», - сказано в повідомленні. Відзначається, що зараз у фінансовому секторі посилені заходи безпеки і протидії атакам хакерів всіх учасників фінансового ринку. Національний регулятор впевнений, що захист банківської інфраструктури від дій шахраїв у кіберпросторі організований належним чином. «Спроби кібератак на інформаційні системи фінансових установ будуть нейтралізовані», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Під Адміністрацією Порошенка на мітинг зігнали пенсіонерів і спортсменів за 350 грн Близько 800 осіб зібралося опівдні на в'їзді до Адміністрації Президента України Петра Порошенка. Серед учасників мітингу переважно жінки пенсійного віку і молоді люди спортивної статури. Виразно причину свого перебування в цьому місці вони не можуть пояснити. Деякі пенсіонери стверджують, що зібралися з нагоди Дня Конституції, який в Україні відзначатимуть завтра. Кілька різних груп учасників тримають плакати з вимогою не зупиняти роботу заводу "Фанплит" (нагадаємо, його правоохоронні органи вимагають винести за місто через викиди шкідливих речовин), інші вимагають "Зупинити рейдерство". Разом з тим деякі з учасників мітингу, схожі на спортсменів, по телефону запрошують приєднатися до них своїх друзів. "Замість свого тренування краще прийди на Банкову, 350 гривень. Постояти треба до 6-7 вечора", - сказав один з учасників мітингу по телефону. Інший, також по телефону, уточнював, "будуть їм платити гроші на місці чи як". У той же час безпосередньо молоді люди не відповідають на запитання, навіщо тут перебувають і чи платять їм за це. На місці мітингу присутні значні сили Національної гвардії в бойовій амуніції. Ніяких зіткнень або хвилювань не відбувається.  
Політика Спікер Ради чекає консенсусу для візового режиму з РФ Верховна Рада України розгляне звернення до уряду про введення візового режиму з РФ за умови досягнення консенсусу серед нардепів з різних фракцій. Про це повідомляє спікер парламенту Андрій Парубій, передає "Дзеркало Тижня". «Так. Звернення до Кабміну України про повернення до візового режиму може бути на наступному пленарному тижні, якщо в результаті політичних консультацій ми вийдемо на консенсус», - заявив Парубій під час прес-конференції. За його словами, для нього особисто введення візового режиму з Росією - важливе питання з часів, коли він був секретарем РНБО України. За його словами, важливо зібрати більшість голосів депутатів за таку ініціативу при її винесенні в сесійний зал. Згідно з календарним планом парламенту, останній пленарний тиждень поточної 6-ї сесії 8-го скликання пройде з 11 по 14 липня.
Події Ключові транспортні компанії, вузли зв'язку, комп'ютери Кабміну атакував вірус-вимагач Сьогодні, 27 червня, вірус вразив ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України. Зараз вражені вже банки Ощадбанк, Південний, ПриватБанк, ОТП; транспортні вузли аеропорт "Бориспіль", Укрзалізниця, Київський метрополітен; ДТЕК, Укренерго, Київенерго, Київводоканал; Нова пошта, Укрпошта, Укртелеком. Крім того були атаковані магазин Епіцентр, Мережа заправок ТНК, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Антонов", мережа АЗС "КЛО". За останніми даними, був атакований сайт Кабінету міністрів України і всі комп'ютери в Кабміні. Київський метрополітен повідомив про збої в своїй системі: "Оплата банківськими картками в підземці поки неможлива. Хакерська атака. Безконтактні картки метро працюють у звичайному режимі". В аеропортах "Бориспіль" та "Київ" повідомляють про пошкодження внутрішніх комп'ютерних мереж. Але всі аеронавігаційні системи працюють у штатному режимі, рейси відправляються і приймаються без затримок, передає агентство "Інтерфакс-Україна". За даними телеканалу "112" комп'ютери всіх відомств атакував вірус-вимагач mbr locker 256. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що були атаковані тільки кілька банків. 12 травня вірус-вимагач атакував лікарні Великої Британії. Також хакерами були атаковані іспанська телекомунікаційна компанія Telefonica, російський мобільний оператор "Мегафон" і комп'ютери МВС Росії в декількох регіонах країни. В цілому під час цієї атаки постраждали 74 країни.
Наука і технології Американський військовий літак уперше збив безпілотник за допомогою лазера Американський вертоліт Apache AH-64 ВПС вперше збив безпілотний літальний апарат (БПЛА) за допомогою лазера. Про це йдеться на сайті американської компанії Raytheon. Компанія відзначає, що вертоліт зміг збити безпілотник, похила дистанція до якого становила 1,4 кілометра. Тренувальний політ і використання лазера проходили на полігоні White Sands Missile Range в штаті Нью-Мексико. Дослідники сподіваються, що після останнього випробування вони зможуть створити високоенергетичні лазерні системи. "Отримані дані показують, що ми на вірному шляху", - заявив представник Raytheon. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держкомпанія Укрінмаш, яка входить до складу концерну Укроборонпром, показала концепт легкого ударного вертольота КТ-112 на виставці iDEX 2017 Абу-Дабі (ОАЕ).
Суспільство Українські силовики не справляються з розгулом злочинності - експерт Експерт з питань безпеки Сергій Шабовта заявив, що правоохоронні органи України безпорадні в боротьбі з розгулом злочинності. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Останній вибух авто в Києві у нас вже швидко і гучно назвали "терактом". Чому? Тому що терактом модно назвати все що завгодно, будь-який злочин, це швидко і зручно. Цим наші правоохоронні органи прикриваються в своїй безпорадності", - заявив він. За його оцінками, останні гучні замахи і вбивства, а також вибухи в центрі Києва - підтверджують той факт, що правоохоронці і силовики не знають, як боротися зі злочинністю, а головне, попереджати розгул злочинності. У свою чергу Олександр Климчук, юрист, вважає, що важливим етапом у боротьбі злочинністю є превентивна діяльність. "Потрібно відмовитися від статистичних даних слідчих підрозділів. Потрібно диференційовано за спрямованістю, за професійною спрямованістю розслідування справ. Всі підрозділи, в першу чергу, СБУ повинні проводити профілактичну роботу і попереджати тяжкі злочини", - сказав він. Що ж стосується поліцейських підрозділів, то тут треба на законодавчому рівні також чітко визначити, щоб вони не займалися бюрократією, а займалися практичною діяльністю. "На жаль, поки що адвокати і журналісти знаходять і розкривають більше злочинів, ніж поліція, яка часто після реформи не знає елементарних норм кодексів", - вважає він.
Суспільство оформление ленты  Риболовля від душевних тривог. У столичному Гідропарку рибалки вчили майстерності дітей атовців У Гідропарку рибалки Києва в день свого професійного свята запросили порибалити дітей військових, які зараз на Сході, а також загиблих у Революції Гідності й у війні. Мета акції - соціальна адаптація та реабілітація дітей. «Знаєте, рибалка - вона гірша за грип, на неї хворі мільйони і мільйони наших співвітчизників. Тому сьогодні, хто хоче - ловитиме рибу», - звертається до дітей один з організаторів фестивалю, голова асоціації рибалок України, Олександр Чистяков. Спочатку рибалки-спортсмени Антон Гунько та В'ячеслав Моспаненко провели майстер-клас дітям, вчили азам рибного лову - не тільки, як правильно підсікати рибу, а й як підгодовувати місце, визначати глибину, насаджувати на гачок черв'яка. Після уроків всю рибу відпускали в озеро. Поруч проходили інші майстер-класи. На них діти ліпили з глини, малювали, прикрашали власноруч зроблені паперові кораблики перед тим, як, загадавши бажання, відправити їх у вільне плавання. Кримські татарки сестри Еміне і Февзіє в альтанці з задоволенням малюють рибок на морському дні. Їхній батько військовослужбовець ЗСУ, зараз недалеко від Донецька. Кажуть, коли приїжджає тато, дуже весело, він грається з ними. Без нього вони дуже сумують і хвилюються.
Події У російській глибинці місцеві побили настоятеля церкви за гей-зв'язок У селі Каратузьке Красноярського краю (Росія) місцеві жителі викрили настоятеля місцевої церкви в гомосексуальному зв'язку з прихожанином і побили. Про це повідомляє видання "Проспект Мира" з посиланням на парафіянку храму. Як розповіла прихожанка, вона побачила настоятеля церкви з прихожанином "у момент близькості".Крім того, прихожанин виявився близьким до місцевої адміністрації. "Це сталося приблизно два-три тижні тому. Після того, як про це дізналося все село, служитель спробував втекти, але його зловили на виїзді з Каратузького і побили. Чула, що потім його хотіли до церкви притягти і підпалити", - розповіла вона. За її словами, партнер настоятеля спішно покинув село. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Красуню та чудовисько" в Росії порадили не показувати дітям до 16 років "через натяки на гей-орієнтацію".
Події оформление ленты  Розенко показав, як вірус-вимагач захопив комп'ютери в Кабінеті міністрів Масштабна хакерська атака паралізувала комп'ютери в Кабінеті Міністрів України. Так міністр соціальної політик України Павло Розенко на своїй сторінці в Facebook продемонстрував наслідки потрапляння небезпечного вірусу на його комп'ютер. "Та-дам! Якщо що, то у нас теж мережа "лягла", по ходу! Таку картинку показують всі комп'ютери КМУ)))" - написав він і додав фото - як виглядають екрани комп'ютерів у будівлі уряду. При цьому Розенко домалював до свого поста смайлики. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що потужній спам-атаці піддалися численні компанії і навіть ЗМІ. Так постраждав аеропорт "Бориспіль", не працює сайт Держспецзв'язку, сайт новин Кореспондент, "24 канал". Постраждали Національний банк України, "ПриватБанк", "Укрпошта", "Укренерго".
Події Експерти назвали причину масштабної хакерської атаки в Україні Ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України були вражені вірусом-шифрувальником Petya. Про це повідомили в прес-службі компанії Group-IB, яка спеціалізується на комп'ютерній безпеці та захисті від кіберзагроз, передає Інтерфакс. "Вірус блокує комп'ютери і вимагає $300 у біткоїнах. Атака сталася близько 14:00. Спосіб поширення в локальній мережі аналогічний вірусу WannaCry", - повідомила Group-IB. Крім того, експерти Group-IB повідомили, що цей вірус недавно використовувала група Cobalt, щоб приховати сліди цільової атаки на фінансові установи. Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, вірус вразив ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України. На цей час вражені вже банки Ощадбанк, Південний, ПриватБанк, ОТП; транспортні вузли Аеропорт "Бориспіль", Укрзалізниця, Київський метрополітен; ДТЕК, Укренерго, Київенерго, Київводоканал, ПАТ "Укргазвидобування"; Нова пошта, Укрпошта, Укртелеком. Крім того, були атаковані магазин Епіцентр, Мережа заправок ТНК, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Антонов", мережа АЗС "КЛО", WOG. За останніми даними, був атакований сайт Кабінету міністрів України і всі комп'ютери в Кабміні. Також постраждав сайт Держспецзв'язку.
Події У МВС розповіли про потужність вибухівки, що підірвала автомобіль офіцера розвідки Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк розповів, що, за попередніми даними, орієнтовна потужність вибухівки, яка була закладена в днище автомобіля загиблого співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, полковника Максима Шаповала склала від 1 до 1,2 кг у тротиловому еквіваленті. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112.Україна". "За останньою інформацією... ми можемо сказати, головна версія - вибуховий пристрій був встановлений у днищі автомобіля, і експерти працюють над визначенням його потужності, але орієнтовно потужність цього вибухового пристрою - від 1 до 1,2 кг у тротиловому еквіваленті. Для легкового автомобіля це дуже серйозна потужність", - заявив Шкіряк. Він зазначив, що цю справу розслідують за статтею "теракт". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок вранці в результаті вибуху автомобіля Mercedes в Солом'янському районі столиці загинула одна людина, ще двоє були травмовані. Пізніше стало відомо, що загиблим виявився чиновник ГУР Міноборони України Максим Шаповал.
Політика В АП повідомили, як працює їхня система після масштабної кібератаки в Україні Заступник глави Адміністрації Президента України Петра Порошенка Дмитро Шимків заявив, що інформаційні системи АП працюють у штатному режимі. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Інформаційні системи і команда кіберзахисту АП України працюють у штатному режимі, але з підвищеним рівнем уваги до ситуації, яка має місце в інших державних інституціях в зв'язку з кібератакою", - написав він. За його словами, відсутність інвестицій у людський капітал, інформаційну інфраструктуру, технологічні та організаційні процеси кіберзахисту є халатністю. "Головне в кіберборотьбі - люди! Дякую IT-команді АПУ за службу і професіоналізм, і головне, що перебуваєте в курсі всіх подій кіберзахисту і підвищуєте кваліфікацію", - зазначив він. Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, вірус вразив ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України. На даний момент вражені вже банки Ощадбанк, Південний, ПриватБанк, ОТП; транспортні вузли Аеропорт "Бориспіль", Укрзалізниця, Київський метрополітен; ДТЕК, Укренерго, Київенерго, Київводоканал, ПАТ "Укргазвидобування"; Нова пошта, Укрпошта, Укртелеком. Крім того, були атаковані магазин Епіцентр, Мережа заправок ТНК, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Антонов", мережа АЗС "КЛО", WOG. За останніми даними, був атакований сайт Кабінету міністрів України і всі комп'ютери в Кабміні. Також постраждав сайт Держспецзв'язку.
Кримінал оформление ленты  Чи буде в Україні «Закон Аліни»? Історія жорстокого вбивства донбаської дівчинки Смерть мільйонів - це статистика, а смерть однієї людини - трагедія, говорив класик. 26 червня в світі померли тисячі дітей - від голоду, зневоднення, хвороб. Діти гинуть, будучи найбільш незахищеними, уразливими і слабкими членами людського суспільства. В Україні статистика дітовбивств жахає, і кожен новий кошмарний випадок дитячої смерті змушує все голосніше говорити про необхідність посилення покарання для дітовбивць. Мученицька смерть 6-річної Аліни Васютіної з міста Гірник Покровського району Донецької області - яскравий приклад безсилля системи і суспільства перед психопатами і маніяками. Маля зникло 19 червня. Поліція, рятувальники, водолази та Нацгвардія шукали дівчинку невпинно більше тижня. Навіть випадково знайшли іншу, схожу дівчинку, що загубилася. Саму ж Аліну 26 червня виявили вбитою. Дитина провела останні години свого життя в підвалі наполовину покинутого приватного будинку. У вересні Аліні мало виповнитися 7 років і вона повинна була піти до школи. Увечері 19 червня стало зрозуміло, що Аліна зникла, батьки звернулися в поліцію. Про подальші пошуки ми знаємо від голови Нацполіції Донецької області В'ячеслава Аброськіна. 20 червня ввечері, на другу добу пошуків, поліція з'ясувала, що дівчинка пішла з дому в магазин за морозивом. Але вже не повернулася. У перший день до пошуку долучилися не тільки поліцейські, але і небайдужі жителі міста, околиць. Аліну шукали 218 осіб - на всіх виїздах з міста патрулі проводили інструктажі з водіями, розповідали прикмети дівчинки, працювали кінологи. Але її ніхто не бачив. Дівчинка, що зникла, жила в неблагополучній сім'ї, одній з таких, про які соціальні служби знають, але закривають очі на проблему. Будинок, в якому живе сім'я з чотирма маленькими дітьми, - непридатний для життя, особливо взимку. За словами Аброськіна - це стіни і дах, дві брудні кімнатки з одним ліжком на 6 осіб - 2 дорослих і 4 дітей. «Як виявилося, «всі знали» про те, що молодші діти (6 і 7 років) збирали металеві банки і здавали на металобрухт. Так вони заробляли собі на цукерки і морозиво, а годувалися діти в Домі молитви», - написав Аброськін.    На третю добу кількість людей, які приєдналися до пошуку дівчинки, збільшилась, але результатів все ще не було. Рятувальники, поліцейські і шахтарі, водолази і комунальники, а також просто небайдужі громадяни оглядали квартири, покинуті будинки, лісопосадки, колодязі і ями. За кожним співробітником поліції закріпили окрему територію. Окремо правоохоронці перевірили близько тисячі раніше судимих ​​громадян, які проживають у місті. З огляду на відсутність результатів для розширення радіуса пошуку вирішили залучити Національну гвардію. До цього часу у поліції було дві версії: Аліна стала жертвою злочину або дівчинка отримала травму і не має можливості попросити допомоги. Поліція створила оперативний штаб.   На четверту добу стало відомо, що в одному з притонів міста знайшлася маленька дівчинка зі світлим волоссям. За прикметами вона була схожа на зниклу Аліну, і вперше зажевріла надія знайти дитину живою. Але, на жаль, це виявилася інша дитина. Знайденятком була 3-річна дівчинка, яка жила в притоні, поки її 23-річна мати напивалися до нестями. Жінка розповіла, що приїхала з дитиною з Донецька до знайомих. Дитину забрали в матері-алкоголічки і віддали соцслужбам, а пошуки Аліни Васютіної продовжилися. Для посилення операції поліцейських замінили 50 співробітників обласного главку поліції Центрального відділу. На той момент вже прочесали 80 км лісосмуги, пройшли 50 вулиць і територію колишнього заводу з безліччю каналізаційних колодязів, шахтних відвалів, дачний масив з 1090 домоволодіннями, перевірили 195 покинутих будинків, опитали 1840 осіб. Поліцейські відзначали всіх, хто 19 червня був не вдома.  Не всі місцеві жителі допомагали в пошуках охоче, вони не могли повірити, що стільки людей шукають саме Аліну - просту дівчинку з неблагополучної сім'ї, а не дочкучиновника або генерала, розповідав згодом Аброськін. Йому довелося переконувати людей, що допомагати потрібно будь-якій дитині, незалежно від того, алкоголіки її батьки чи політики. Вночі 26 червня пошуки закінчилися жахливим результатом. Тіло Аліни Васютіної знайшли в підвалі зі слідами насильницької смерті. Був затриманий і підозрюваний у вбивстві - ним виявилася 33-річна «особа чоловічої статі». Пізніше вбивця розповів, що дівчинка пручалася і "загрожувала йому мамою". «Смерть дитини була страшною», - коротко описав Аброськін. Йому, як батькові дочок, було важко усвідомити побачене. Тепер Аброськін вимагає посилити законодавчо покарання для дітовбивць і ґвалтівників. Він нагадав історію в американському штаті Нью-Джерсі, де покидьок зґвалтував і вбив 7-річну Меган. Але там, на відміну від України, весь штат об'єднався у вимозі ухвалити закон про захист дітей. Його в результаті так і назвали «закон Меган». У Верховній Раді України вже зареєстрований законопроект, розроблений нардепами Олегом Недавою, Мустафою Найємом, Антоном Геращенком і Дмитром Лубинцем. Закон пропонує посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканості дітей. Але в Україні також треба посилювати відповідальність батьків, які не виконують свої батьківські обов'язки. Історія маленької Аліни вчить - дітей вбивають не тільки злочинці, а й байдужість оточуючих. Вочевидь хтось бачив, як чоловік тягнув вулицею маленьку дівчинку. Бачив, але не відреагував. І це - найперша ознака деградації суспільства, яке існує і розвивається лише поки ним рухають колективні інтереси і співпереживання. Будьте уважні, не залишайтеся байдужими, не проходьте повз, якщо хтось, перш за все - дитина, потрапив у біду або підозрілу ситуацію. Адже у вас теж є діти. P.S. Коли стаття вже була готова, ми отримали ще одне трагічну звістку про вбивство дітей. Цього разу з Одеси, де чоловік убив двох школярів і був спійманий за гарячими слідами.
Суспільство оформление ленты  Вірус-вимагач атакував кілька українських ЗМІ Вірус-вимагач Petya атакував кілька українських засобів масової інформації. Постраждали інтернет-ресурси і телеканали. На цей час відомо, що не працює сайт "Корреспондент", в офісі інтернет-сайту depo.ua вірус вразив робочі стаціонарні комп'ютери. "24 канал" на своєму сайті повідомив, що їх теж атакували.Працівники "Інтера" і "Нового каналу" також повідомляють про атаку. Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, вірус вразив ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України. Зараз вражені вже банки Ощадбанк, Південний, ПриватБанк, ОТП; транспортні вузли Аеропорт "Бориспіль", Укрзалізниця, Київський метрополітен; ДТЕК, Укренерго, Київенерго, Київводоканал, ПАТ "Укргазвидобування"; Нова пошта, Укрпошта, Укртелеком. Крім того, були атаковані магазин Епіцентр, Мережа заправок ТНК, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Антонов", мережа АЗС "КЛО", WOG. За останніми даними, був атакований сайт Кабінету міністрів України і всі комп'ютери в Кабміні. Також постраждав сайт Держспецзв'язку.
Події Гройсман, який залишився без комп'ютера, вимагає покарати винних у кібератаці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє знайти і покарати винних у масштабній атаці вірусу-здирника на українські сайти. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Безпрецедентна атака, але наші IT-шники роблять свою роботу і захищають критичну інфраструктуру. Важливі системи не постраждали. Атака буде відбита, а зловмисники - виявлені", - заявив прем'єр. Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, вірус вразив ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України. На даний момент вражені вже банки Ощадбанк, Південний, ПриватБанк, ОТП; транспортні вузли Аеропорт "Бориспіль", Укрзалізниця, Київський метрополітен; ДТЕК, Укренерго, Київенерго, Київводоканал, ПАТ "Укргазвидобування"; Нова пошта, Укрпошта, Укртелеком; Київстар, Лай, Водафон. Крім того, були атаковані магазин Епіцентр, Мережа заправок ТНК, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Антонов", мережа АЗС "КЛО", WOG. Також був атакований сайт Кабінету міністрів України і всі комп'ютери в Кабміні, сайт Держспецзв'язку та кілька українських ЗМІ.
Політика Сайти Кіберполіції, Нацполіції і МВС не працюють через вірус Провайдер сайтів кіберполіції, МВС і Нацполіції відключив відомства від інтернету в зв'язку з загрозою кібератаки. Про це повідомив спікер Національної поліції України Ярослав Тракало в ефірі телеканалу "112. Україна". "Поліції, кіберполіції, МВС сайти не працюють. І МВС, і Нацполіція відключені провайдером у зв'язку з загрозою цієї вірусної атаки. Годину тому відключили", - розповів Тракало. Крім того, у спікера Нацполіції немає інформації про те, чи постраждали комп'ютери у відділеннях поліції. Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, вірус вразив ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України. Зараз вражені вже банки Ощадбанк, Південний, ПриватБанк, ОТП; транспортні вузли Аеропорт "Бориспіль", Укрзалізниця, Київський метрополітен; ДТЕК, Укренерго, Київенерго, Київводоканал, ПАТ "Укргазвидобування"; Нова пошта, Укрпошта, Укртелеком; Київстар, Лай, Водафон. Крім того, були атаковані магазин Епіцентр, Мережа заправок ТНК, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Антонов", мережа АЗС "КЛО", WOG. Також був атакований сайт Кабінету міністрів України і всі комп'ютери в Кабміні, сайт Держспецзв'язку та кілька українських ЗМІ.
Події оформление ленты  Який вірус атакував комп'ютери України і три способи їх "вилікувати" Об 11:30 українські компанії та державні установи "лягли" під ударом масової кібератаки. Спочатку з'явилися повідомлення про постраждалі банки, потім хвиля перекинулася на державні та комерційні компанії, міністерства, а також ЗМІ, зокрема - центральні телеканали. Комп'ютерний вірус, який 27 червня атакував Україну, - це вірус Petya.A. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила одна з жертв компанія "Нова пошта". "Через масовану атаку вірусу Petya.A на наші інформаційні системи відділення і контакт-центр "Нова пошта" тимчасово не можуть обслуговувати клієнтів", - йдеться в повідомленні. Petya блокує повністю операційну систему стаціонарного комп'ютера або ноутбука. Повідомлення з вимогою викупу при цьому говорить, що так званий malware шифрує всю інформацію на жорсткому диску. У 2016 році аналогічний вірус дійшов до Росії і атакував кілька кадрових агентств. Зловмисники розсилали листи, в яких нібито перебувало резюме, повідомляє "Хакер". При цьому в листі містилося посилання на скачування повного портфоліо здобувача, файл якого розміщується на Dropbox. Саме за цим посиланням і завантажувався вірус. При спробі завантаження комп'ютер починає перевантажуватися, після чого його екран блокується загрозливою картинкою. Вимагач повідомляє потерпілому, що всі дані на його жорстких дисках були зашифровані і відновити можливо за окрему плату, яку можна здійснити через сайт зловмисників. Через 7 днів, в разі несплати, сума подвоюється. Після оплати хакери відсилають жертві "код розшифровки", який треба вводити просто на екрані локера. Схожа ситуація і в Україні зараз. Фото картинки на робочий стіл комп'ютерів, які постять співробітники постраждалих установ, підтверджують це. Початкове інфікування відбувається через фішингові повідомлення - файл називається Петя.apx. Швидко поширюється по локальній мережі через DoblePulsar і EternalBlue, як і WannaCry, пишуть комп'ютерники. У той же час, за інформацією 112.ua, українські компанії та держструктури атакував вірус mbr locker 256, який належить до вірусів-здирників. MBR - це головний запис-звантаження, код, необхідний для подальшого завантаження операційної системи, який міститься в першому секторі пристрою. Після вмикання живлення комп'ютера проходить так звана процедура POST, яка тестує апаратне забезпечення, після проходження якої BIOS завантажує MBR в оперативну пам'ять за адресою 0x7C00 і передає йому управління. Так вірус потрапляє в комп'ютер і вражає його, повідомляє ресурс. Вірус поширюється дуже швидко і проявляється у відмові роботи комп'ютера, який працює на системі Windows. Користувачі підозрюють, що під удар переважно потрапили користувачі 7-ї версії операційки. Нагадаємо, минулого року WCry атакував близько 200 тис. пристроїв з операційною системою Windows по всьому світу. Тоді хакери за розблокування комп'ютера просили 300 доларів. Однак навіть після сплати необхідної суми не відсилали необхідний код. Водночас, як написав на своїй сторінці в Facebook IT-фахівець Влад Стіран, для зупинки поширення мережею інтернет-хробака потрібно заблокувати на всіх комп'ютерах, що працюють на системі Windows, TCP- порти 1024-1035, 135 і 445.  Особливістю вірусу є той факт, що, потрапивши на один комп'ютер, він блискавично заражає цілу локальну мережу, так що про всяк випадок варто тимчасово роз'єднати мережу і перевірити всі комп'ютери. Деякі IT-шники пишуть, що вже «вилікували» свої пристрої від злісного вірусу, при цьому всі файли залишилися цілими. «Головне - відновити MBR. Я вилікував заражені ПК таким чином: bootrec/RebuildBcd, bootrec/fixMbr, bootrec/fixboot. Відновлення з завантажувального диска», - пишуть на спеціалізованому форумі. Ось  іще один спосіб «порятунку» комп'ютера:  «На компі запустився з завантажувальної флешки і почистив Temp'и, запустив DrWeb, визначив, як MbrLocker. Видалив загрозу і комп'ютер запустився. Можливо, це те ж саме, що виконати виправлення завантажувального запису з командного рядка. Файли цілі». Як захиститися Захиститься від вірусу, природно, можна, запевняють IT-фахівці. Для цього потрібно обов'язково користуватися антивірусом. При цьому "Касперський" вам не допоможе - користувачі повідомляють, що ця програма його просто не бачить. А ось Avast і NOD32, Defender, Symantec блокують Petya.A. Також потрібно оновити свою операційну систему. Водночас фахівці рекомендують не викачувати сторонні програми і файли, а також не переходити за сторонніми посиланнями, особливо якщо вони від невідомих користувачів. І про всяк випадок створіть резервні копії важливих файлів.
Суспільство Вступна кампанії-2017: Вступникам у регіональні виші й учням з села буде простіше З 2017 року в системі розрахунку конкурсного бала при вступі до вишів результати ЗНО будуть помножені на три коефіцієнти: регіональний, галузевий та сільський. Про це на прес-конференції заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН. "У цій вступній кампанії ми використовуємо конкурсні коефіцієнти. Конкурсний бал балансує з регіональним, галузевим і сільським коефіцієнтами. Таким чином ми мотивуємо наших абітурієнтів, щоб вони зважили: чи варто їхати вчитися до Києва або ж краще залишитися вчитися ближче до місця проживання, адже на місцях у нас теж достатня кількість хороших вишів", - заявила вона. Так регіональний коефіцієнт становить: 1 - якщо абітурієнт вступає у Києві; 1,01 - якщо в Дніпрі, Львові, Одесі чи Харкові; 1,02 - у всіх інших регіонах; 1,03 - якщо в Донецькій чи Луганській областях, в переміщені ВНЗ. У свою чергу галузевий коефіцієнт додається в залежності від обраної спеціальності. При цьому в пріоритеті інженерно-технічні та природничо-математичні спеціальності, на які коефіцієнт до конкурсного бала становитиме 1,03. Сільський коефіцієнт буде додано тим вступникам, які живуть і навчаються у сільських населених пунктах, де, на жаль, рівень підготовки часто буває нижче ніж у міських. В нагороду за їхнє прагнення і старання здобути якісну вищу освіту їм буде додано додатковий коефіцієнт 1,02. Початок прийому заяв та документів до вищих навчальних закладів розпочнеться з 12 липня. Для цього потрібно завести свій електронний кабінет на сайті - http://ez.osvitavsim.org.ua  і через нього подавати електронні заяви до вишів."Під час реєстрації електронного кабінету для подачі заяв вступник повинен вказати наступні дані: - адреса електронної пошти, до якої має доступ; - номер, пін-код і рік отримання сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання; - серію і номер атестата про повну загальну середню освіту; - середній бал додатка до зазначеного атестата, обчислений за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала. Також додатково вступник завантажує скановану копію додатка до документа про повну загальну середню освіту та фотографії. Перерахувала директор ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік. З її слів, не варто всім відразу поспішати зареєструватися в перший же день, оскільки реєстрація триватиме майже місяць - з 29 червня до 25 липня. "Всі дані будуть оброблятися швидко, протягом одного дня", - пообіцяла вона. Для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів кінцевий, термін прийому заяв та документів 20 липня. Ті, хто вступає на основі тільки сертифікатів ЗНО, - 26 липня. Також до 26 липня навчальні заклади повинні провести всі творчі конкурси, вступні іспити та співбесіди, а 1 серпня оприлюднити рейтинговий список своїх абітурієнтів.
Дозвілля оформление ленты  Як зі старого сараю зробити витвір мистецтва і продати за 3,5 млн фунтів У Лондоні старе непримітне приміщення, де раніше ремонтували трамваї, продають за 3,5 млн фунтів стерлінгів. Спочатку незрозуміло, чому така висока ціна за такий старий будинок. Весь секрет - всередині. Старі стіни промислової будівлі приховують витвір мистецтва, яке створив відомий сінгапурський модельєр і дизайнер Ешлі Ішем, пише The Sun У 2012 році Ішем купив в одному з популярних районів Лондона Холловей так званий «Трамвайний будинок». Уже тоді всередині будівля була перероблена під житловий будинок. Але дизайнеру, який одягає таких зірок, як Кайлі Міноуг, Леді Гага і Палома, Фейт, природно, було під силу осучаснити будинок до невпізнання.  Площа чотириповерхової будівлі становить 1388 кв. метрів. У ньому є 5 спалень і 6 ванних кімнат, гараж і тераса на даху. Основний житловий простір розташований на верхньому поверсі. Під скляним дахом розташовані кухня, вітальня і їдальня. Прозора стеля, а також вікна майже на всю довжину стін насичують внутрішній простір природним світлом.  Особливого шарму і сучасності приміщенням надають картини сучасних художників, якими обвішані білі стіни. Ще однією родзинкою резиденції є вишукана ванна кімната, розташована на першому поверсі. В є навіть камін.В будинку повністю поміняли проводку, встановили бойлери та зробили підлогове опалення. Так що новому власнику залишиться тільки насолоджуватися проведенням часу в ультасучасних апартаментах. 
Культура оформление ленты  Геніальність і злидні. Про життя талановитого українського художника Сергія Якутовича У Києві пішов з життя талановитий художник, який створив приголомшливі графічні картини, Сергій Якутович. Він був народним художником України, лауреатом Національної премії України ім. Тараса Шевченка, членом Національної спілки художників України, членом-кореспондентом Академії мистецтв. Про смерть видатного майстра повідомила Олена Фадєєва, яка останні кілька років доглядала за художником. «Сьогодні вночі у Сергія зупинилося серце», - написала Фадєєва в Facebook.  Вона розповіла, що художник в останні роки сильно хворів. Дуже підкосила його здоров'я смерть коханої дружини в 2009 році і єдиного сина в 2014 році. Син Сергія Якутовича - Антон також був відомим художником. Він помер в Києві у віці 38 років через хворобу. Його картини виставлялися в Англії, Іспанії, Швейцарії, Франції. В інтерв'ю журналістам пізніше його батько сказав, що втрата близьких дорівнює розстрілу і тепер йому не вистачає моральних сил.  Сергій Якутович народився в Києві в 1952 році в родині художників. Батько - Георгій Якутович був відомим графіком, працював над фільмом «Тіні забутих предків», мати створила багато ілюстрацій для дитячих книжок. Завдяки батьками з малих років Сергій ріс у творчому середовищі, в родині постійно говорили про мистецтво, літературу та філософію. У 1970 році Якутович закінчив Республіканську середню художню школу ім. Шевченка, в 1973 році - факультет художнього оформлення в Московському поліграфічному інституті, рік провчився на графічному факультеті Київського державного художнього інституту. У 1990 році Якутович став стипендіатом міста Лейпцига, в цьому ж році був нагороджений Великою золотою медаллю Академії мистецтв СРСР. З 1996 по 1999 роки художник працював в Іспанії. Майстер працював в галузі книжкової та станкової графіки, станкового живопису, кінодекорації і дизайну. У спадщині Якутовича ілюстрації 160 видань, серед яких 17 томів сучасної української літератури. Видання роману Ліни Костенко «Берестечко» з ілюстраціями Якутовича визнали найкращою ілюстрованою книгою на виставці в Ашхабаді. Значним був внесок Сергія Якутовича в український кінематограф. Він був головним художником у фільмі Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу», працював над фільмами «Втрачений рай», «Ще як були ми козаками» і «Тарас Бульба» Володимира Бортка. Над ілюстраціями до «Тараса Бульби» Якутович працював з 2005 по 2007 роки. Працюючи як художник-постановник фільму, Якутович створив понад 1000 вражаючих графічних розкадрувань. Роботами Якутовича захоплювалися не тільки в Україні. Він з 1973 року був постійним учасником художніх виставок за кордоном. Його картини демонстрували в Санкт-Петербурзі, Лейпцигу, Тулузі, Мюнхені, Нью-Йорку, Парижі. Твори майстра зберігаються в різних музеях світу: в Національному художньому музеї України та Музеї літератури (Одеса), Державній Третьяковській галереї, Музеї образотворчого мистецтва імені О.С. Пушкіна (Москва), Державному Російському музеї, Музеї Ф. Достоєвського (Санкт-Петербург), Altes Museum (Берлін), Музеї міста Катанья, Українському домі в Америці (Нью-Йорк, США), Смітсонівському музеї (Вашингтон), Білому домі (Вашингтон). Незважаючи на величезні досягнення і популярність, жив Сергій Якутович дуже скромно. Він зазначав, що не міг навіть оплатити комунальні послуги за свою майстерню в центрі Києва. Майстерню, яка йому дісталася від геніального батька і яку він хотів передати синові.
Політика оформление ленты  Яловичина і будівництво. Чому в Бразилії президенти змінюються як пори року У Бразилії набирає обертів черговий корупційний скандал за участю президента. Генеральний прокурор країни Родріго Жанот офіційно звинуватив главу Бразилії Мішела Темера в корупції. Жанот вже звернувся до верховного суду із запитом про висування звинувачень президенту. За даними прокуратури, користуючись своєю посадою, з березня по квітень президент отримав через екс-радника хабар у розмірі $152 тисяч від глави інвестиційної компанії J & F Investimentos S. A. Жоеслі Мендонса Батісти. Все почалося з публікації в газеті Globo новини про аудіозапис розмови президента з бізнесменом Батістою. Сім'я останнього контролює компанію JBS - найбільшого в світі виробника яловичини. В ході розмови бізнесмен розповів главі держави, що заплатив $630 тисяч «за мовчання» екс-спікера нижньої палати конгресу Бразилії Едуардо Куньє, якого посадили на 15 років до в'язниці за корупцію. В новині також зазначалося, що президент запропонував бізнесменові зв'язатися з конгресменом Аесіо Невесом, який допоможе вирішити «проблеми з JBS». Компанія JBS зіткнулася з труднощами після корупційного скандалу, і тепер багато країн наклали заборону на продукцію цієї фірми, зокрема Китай, Південная Корея, Швейцарія та Чилі. Редакція відмовилася показати аудіозапис і його  розшифровку, в зв'язку з чим суд не став коментувати обґрунтованість звинувачень. Разом з тим мітинги з вимогою імпічменту новому президенту і проголошення виборів пройшли 22 травня в декількох великих містах Бразилії. Тільки перед президентським палацом зібралося не менше тисячі протестувальників. Політична криза тут же позначилася на акціях бразильських компаній, які почали стрімко падати. Найбільше постраждали державні Petroleo Brasileiro і Banco do Brasil. В цілому втрати на фондовому ринку країни склали близько $150 млрд. Відзначимо, що 10 червня Верховний виборчий суд Бразилії ухвалив, що Мішел Темер не заслуговує зняття з посади через корупційний скандал на виборах 2014 року. Троє суддів висловилися за відставку Темера, проте більшість - 4 судді - стали на його бік. Справа стосувалася фінансування виборчої кампанії 2014 року, коли главою країни вибрали Ділму Русеф, а Темер став віце-президентом. В кінці серпня 2016 року Ділмі Русеф оголосили імпічмент. Розслідування проти Ділми Русеф почалося ще в 2015 році. Була розкрита корупційна схема, за якою будівельні компанії отримували підряди на великі проекти для нафтової компанії Petrobras, а відкати перераховували правлячій Партії трудящих на фінансування її передвиборчої кампанії і особисто політикам. Скандал безпосередньо торкнувся Русеф, яка 7 років була головою ради директорів Petrobras. Ділма в суді заявила, що не знала про махінації. Пізніше її звинуватили в тому, що були фінансові махінації і в її виборчій кампанії. Зараз над Темером знову нависла загроза імпічменту і експерти сходяться на думці, що глава держави все-таки буде зміщений зі свого поста. Якщо суддя верховного суду ухвалить рішення не на користь Темера, справу відправлять на голосування в нижню палату парламенту Бразилії. Згідно із законом, парламент проголосує, чи дозволити суду почати процес проти глави держави. Якщо протягом 180 днів з моменту відсторонення Темера з посади його визнають винним, він втратить свій пост.
Дозвілля Курортні форс-мажори: як врятувати телефон від води, піску і перегріву Сонце, море, пляж. Літній сезон відпусток розпочався, і люди прагнуть потрапити ближче до моря або інших водойм. І звичайно ж, навіть на відпочинку ніхто не розлучається з мобільним у кишені. Так що саме в літні місяці зростає кількість звернень у сервісні центри зі скаргами на засмічення або промокання пристрою. Якщо елементарні методи порятунку телефону, який впав у воду (вийняти батарею і просушити) знають майже всі, то як бути з сучасними смартфонами, у яких батарея не знімається? «Купання» в прісній воді Працівники сервісних центрів радять у такому випадку діяти негайно. Якщо телефон «потонув» у прісній воді, потрібно якомога швидше дістати його і зняти задню кришку. При цьому не потрібно намагатися витрусити воду з пристрою - це лише прискорить потрапляння води у важко доступні місця. Телефон потрібно тримати тільки вертикально, що дозволить уберегти плату і дисплей від вологи. Якщо смартфон не вимкнувся сам, вимкніть його примусово, після чого витягніть карту пам'яті і сім-карту, протерши їх ватною паличкою. Уже напіврозібраний телефон потрібно покласти вертикально в ємність з сорбентом на 1-2 дні. Найкраще використовувати силікагель. Його можна знайти в коробках з-під взуття або купити. Але в жодному разі не використовуйте як сорбент рис, оскільки його пил потрапляє в роз'єми телефону. Найкраще встигнути це зробити протягом 15 хвилин після контакту з водою, оскільки за цей час активні речовини ще не встигають вступити в реакцію з контактами гаджета. Категорично заборонено вмикати телефон або ставити його на зарядку протягом доби після потрапляння води. Також не можна натискати клавіші на намоклому смартфоні. Морська вода більш небезпечна для телефону Схожим чином варто діяти, якщо телефон впав у солону воду або газований напій. Додатково потрібно зняти захисну плівку з дисплея і протерти його паперовою серветкою. Щоб видалити сіль і мінерали, потрібно протерти поверхню плати дистильованою водою, яка продається в аптеках. Якщо цього не зробити, контакти пристрою окислятся і телефон, якщо і запрацює, то все одно буде давати збої. Залишки води можна видалити частково і за допомогою невеликого пилососа. Після цього - так само поміщаємо в сорбент. Як позбутися піску Якщо телефон впав у пісок, а це теж небезпечно, варто відразу ж зняти задню кришку і витягнути сім-карти. Очистити пристрій від піску можна за допомогою м'якої зубної щітки. Далі бажано продути всі щілини телефону балончиком зі стисненим повітрям. Але в жодному разі не феном, оскільки ненаправлений потік повітря глибше зажене сміття в гаджет.Як і з водою, не можна витрушувати пісок зі смартфона або виколупувати сміття. Від перегріву врятує людське тіло У випадку перегріву телефону на сонці потрібно його вимкнути, зняти кришку задньої панелі і потримати його в руках, поки трохи не охолоне. Потім пристрій треба прибрати в тінь на 6 годин. Після цього смартфон можна увімкнути і «вимотати», поки не сяде батарея. Далі можна заряджати і вільно користуватися. Загортати перегрітий телефон у вологий рушник не можна, всередину може потрапити пар. Як тільки гаджет охолов, не вмикайте його відразу, оскільки це може призвести до ще більшого нагрівання і кристали дисплея просто витечуть. Йдучи на пляж, не кладіть телефон у поліетиленові пакети, в них на сонці створюється ефект парника і гаджет нагрівається ще більше, ніж на відкритому повітрі. Якщо після таких заходів ваш телефон "не прийшов до тями" - зверніться в сервісний центр.
Події Затримано чоловіка, який 32 роки тому втік з в'язниці в Арканзасі У м. Спрінгдейл штату Арканзас (США) був затриманий ув'язнений, який втік з місцевої в'язниці понад 30 років тому. Про це передає Бі-бі-сі. Стівен Дішман відбував семирічний термін за крадіжку зі зломом у в'язниці в окрузі Лінкольн. Його засудили в грудні 1984 року. Чоловік мав право на умовно-дострокове звільнення в грудні 1987 року. Але 28 травня 1985 року Дішман втік і всі ці 32 роки він перебував у розшуку. Його затримали у тому ж штаті, де він відбував покарання. Як заявив співробітник прес-служби Департаменту виправних установ штату Арканзас, Дішман, якому вже 60 років, відсидить у в'язниці невідбутий ним термін. Крім того, йому можуть висунути звинувачення у зв'язку з втечею. У списку розшукуваних місцевою владою зараз перебувають ще четверо ув'язнених, які втекли з в'язниць.

Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів




/-1,5063269138336-/ /-pc-/
Top