counter
Архів Повернутись назад 27 Лютого 2018
27 Лютого
Здоров`я Вчені з'ясували, на скільки років постаріє жінка після пологів Пологи прискорюють старіння жіночого організму. Такого висновку дійшли дослідники з Університету Джорджа Мейсона в США, пише журнал Human Reproduction. В ході дослідів вчені проаналізували ДНК майже 2000 жінок репродуктивного віку. Був зроблений висновок, що у тих, хто народжував дітей, були коротші теломери - кінцеві ділянки хромосом, які захищають ДНК і коротшають у міру старіння організму. Укорочення теломер підвищує ризик захворіти на рак, отримати хворобу серця або недоумство. У порівнянні з жінками, які не народжували, ті, у кого була хоча б одна дитина, мали теломери на 4,2% коротші - це дорівнює приблизно 11 рокам клітинного старіння або трьом рокам біологічного старіння. Також з'ясувалося, що пологи впливають сильніше, ніж куріння і ожиріння разом узяті. Чим більше у жінки дітей, тим більше вкорочені її теломери, а відповідно, і життя.
Культура Екс-чоловік Брітні Спірс вимагає від співачки підвищити суму аліментів Екс-чоловік американської співачки Брітні Спірс, Кевін Федерлайн вимагає збільшити розмір аліментів, які вона платить на двох їхніх спільних синів, Шона і Джейдена. Про це пише US Magazine. Відзначається, що Федерлайн вже звернувся до представників Спірс і заявив, що $20 тисяч на місяць - занадто мало. Колишній чоловік стежить за кар'єрою Спірс і з'ясував, що зірка добре заробила в ході концертів у Лас-Вегасі. Загальний прибуток склав більше $137 млн. Федерлайн висловив думку, що успіх Спірс у тому, що в її житті є діти, які для неї «весь світ». А тому вона зобов'язана платити на їхнє утримання більше грошей. «Вона дасть своєму татові, Джеймі і адвокатам з цим розібратися. Однак Джеймі не збирається віддавати те, що вважатиме зайвою вимогою», - розповіло джерело. Нагадаємо, зараз Спірс зустрічається з 23-річним фітнес-тренером Семом Асгарі. Однак батько співачки категорично проти нового шлюбу, пам'ятаючи історію з Федерлайном.
Суспільство У Білій Церкві можуть побудувати міжнародний аеропорт Мінінфраструктури до 2020 року збирається у Білій Церкві побудувати міжнародний аеропорт з мультимодальною інфраструктурою для пасажирських і вантажних авіаперевезень. Про це сказано в інвестиційному проекті міністерства. Серед імовірних джерел фінансування - кошти з міського, обласного, держбюджетів, залучення приватних інвесторів, пільгове кредитування, а також гранти від міжнародних фінансових організацій. Крім цього, також планується реконструкція аеродрому КП «Аеропорт Вінниця» на 13 мільйонів євро, що підвищить пропускну здатність до шести мільйонів пасажирів на рік, а також збільшить число рейсів у 5,6 разу; будівництво нової злітно-посадкової смуги (ЗПС), а також пасажирського термінального комплексу в аеропорту «Одеса» за 54,46 мільйона євро; реконструкція ЗПС в аеропорту «Херсон» на 26 мільйонів євро.
Суспільство Безпілотник США провів розвідку біля анексованого Криму Безпілотник США RQ-4A Global Hawk в понеділок, 26 лютого, провів політ над Чорним морем в районі анексованого Криму. Про це сказано в мікроблозі Twitter сервісу стеження за переміщенням авіації CivMilAir. Відзначається, що дрон спостерігав за узбережжям окупованого півострова, а також пролетів вздовж берегової лінії країни-агресора аж до кордону з Грузією. Нагадаємо, 16 лютого аналогічний стратегічний безпілотник провів багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії зіткнення на Донбасі. Кілька подібних польотів було і в січні. В кінці січня російський Су-27 зробив небезпечний маневр перед американським літаком-розвідником P-3 над Чорним морем. Це тільки останній епізод із серії аналогічних, які відбуваються повсюдно. США після цього висловили протест, так як російський пілот на винищувачі наблизився на відстань до 5 футів (1,5 м) і перетнув шлях в повітрі прямо перед літаком P-3. 54,000ft over the Black Sea - around Crimea & along the Russian coastline 
Суспільство У Польщі знаходиться більше 2 млн українців – міністр У Польщі є близько 2 млн громадян України. Про це заявила міністр з гуманітарної допомоги і справ біженців Польщі Беата Кемпа, передає Super Express. «За нашими оцінками, українців в Польщі вже може бути більше 2 мільйонів. Звичайно, багато хто з них тут в зв'язку з конфліктом в Україні», - зазначила Кемпа. За її словами, українці допомагають Польщі знизити рівень безробіття до мінімуму. Тим більше, українці – хороші працівники і працюють відповідально. Однак міністр, як і президент Польщі Анджей Дуда підкреслила, що Польща не погодиться на «неправильні коди пам'яті» українців. «Візьмемо випадки в п'яти східних провінціях Другої Речі Посполитої (нині ці території входять до складу України) і (Волинську) різанину, яка там відбувалася. Я не можу собі уявити, що польська держава прийме славу цих злочинців! Це був геноцид», - висловила Кемпа думку, загальну для нинішньої польської влади.
Події оформление ленты  В Ужгороді знову підпалили офіс Центру угорської культури В Ужгороді невідомі особи вдруге підпалили офіс Центру угорської культури на Закарпатті. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі Закарпаття. Зараз встановлюються всі обставини пожежі на Православній набережній в Ужгороді. Інцидент стався вночі, поліція дізналася про пожежу о 3 годині ночі у вівторок, 27 лютого. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК, умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, або таке, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 15 років. В результаті пожежі ніхто не постраждав, сума збитку встановлюється. Нагадаємо, раніше глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що офіс Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в ніч на 4 лютого спробували підпалити двоє поляків. Підпалом займалися Адріан Марглевскі 1996 р.н., житель Кракова, і Томаш Рафал Шімковьяк, 1993 р.н., житель Бидгоща.
Суспільство Суд Львова зобов'язав вчительку заплатити 300 тисяч грн батькам загиблого учня Екс-вчителька фізкультури школи-інтернату №1 імені Богдана-Ігоря Антонича у Львові заплатить 300 тисяч гривень родині 9-річного учня, який випав з вікна в її кабінеті і загинув. Таке рішення виніс Апеляційний суд Львівської області, передає Zaxid.net. Суд залишив в силі вирок, винесений суддею Франківського райсуду в кінці серпня 2017 року. Вчителька неналежним чином виконувала свої обов'язки. Її засудили до одного року умовно і зобов'язали відшкодувати кожному з батьків загиблого учня по 150 тисяч грн. Адвокати підкреслювали, що не відповідальна за загибель хлопчика, оскільки інцидент стався після занять і хлопчика передали мамі. Крім того, батьки приховали від адміністрації школи інформацію про психічні розлади у дитини. Зокрема, у нього був нездоровий потяг до вікон. Трагедія у львівській школі-інтернаті відбулася в грудні 2014 року. Мама залишила дитину в коридорі, а сама пішла в кабінет класного керівника. Хлопчик попросився в кабінет інструктора з фізкультури, вчителька дозволила зайти, але сама вийшла. Повернувшись назад, вона виявила, що хлопчик відкрив вікно і випав з третього поверху.
Наука і технології Україна показала новий безпілотник на виставці в Абу-Дабі Українське державне підприємство «Спецтехноекспорт» показало новий безпілотний бойовий комплекс RAM UAV на міжнародній виставці UMEX 2018 у Абу-Дабі. Про це повідомляє Defence Blog. Параметри нового безпілотника: довжина планера становить 1,8 м, крила – 2,3 м, а максимальна вага – 8 кг. Даний безпілотник запускається за допомогою катапульти і може знаходиться в повітрі до 40 хвилин, максимальна дальність його польоту складає 30 км. Нагадаємо, на Львівському авіаційно-ремонтному заводі мають намір проводити модернізацію радянського МіГ-29. Інженери зроблять з винищувача штурмовик і тим самим збільшать термін служби літаків до 35-40 років. У російській корпорації вже сильно переживають, що продовження ресурсу літаків може виявитися небезпечним. Росіяни кажуть про застарілу конструкторську документацію, нібито отриману незаконним шляхом.
Суспільство У Молдові російський канал оштрафували за пропаганду Координаційна рада з питань теле- і радіомовлення Молдови оштрафувала телеканал «РТР-Молдова» за недотримання закону про боротьбу з іноземною пропагандою. Про це передає агентство Realitatea.md. Експерти провели моніторинг телеканалу і з'ясували, що в ефірі крутять пропагандистські сюжети телеканалу «Росія 1». Вони виходили в випусках місцевих новин і займали від 28% до 41% часу випуску. Йдеться про новинні сюжети, які висвітлювали виробництво самохідної гаубиці «Коаліція», знесення пам'ятників радянським воїнам в Польщі і президентські вибори в Росії. Штраф склав 50 тисяч леїв (близько $3 тисяч). Сума збільшиться, якщо пропаганда знову з'явиться в ефірі. Нагадаємо, голова парламенту Молдови Андріан Канду оголосив про затвердження закону, який містить обмеження на трансляцію російських телеканалів.
Культура оформление ленты  Племінниця Софії Ротару мало не потонула на зйомках кліпу Молода співачка Sonya Kay представила дебютний міні-альбом «Слухай моє серце» і провела зйомки свого кліпу, проте в процесі артистка мало не потонула. Про це передає сайт u-news.com.ua. За словами співачки, все сталося раптово, а виною всьому став її давній страх води. «Справа в тому, що я боюся води з дитинства. Навіть в морі я плаваю тільки там, де відчуваю дно. Вдома у мене немає ванної – тільки душ. Тому, коли мені на зйомках довелося зануритися у ванну з підфарбованою водою, було абсолютно незрозуміло, де там дно», - розповіла Sonya Kay. На зйомках Соня плавала у ванній, яка більше нагадувала басейн. Плюс туди влили білу рідину, щоб створити візуальне враження, що людину ось-ось засмокче. Крім того, температура води ледь дотягувала до 6 градусів. «Було страшенно холодно, фарба потрапляла мені в очі. Раптово руки почали тремтіти, серце шалено закалатало, і я відчула справжню панічну атаку. Звичайно, в такому стані я не могла самостійно вибратися з ванної, відчуваючи, що вода все більше й більше накриває мене», - зазначила артистка. Приблизно годину співачку заспокоювали і намагалися привести до тями. Режисер Віктор Скуратовський навіть запропонував відмовитися від цієї сцени, але співачка взяла себе в руки і зайшла у ванну ще раз.
Політика Прокуратура просить посадити екс-президента Південної Кореї на 30 років Прокуратура Південної Кореї вимагає засудити екс-президента Пак Кин Хе до 30 років ув'язнення. Про це повідомляє Yonhap. Пак Кин Хе був оголошений імпічмент в березні 2017 року, а в квітні вона була затримана. Колишнього президента звинуватили в корупції, перевищенні посадових повноважень і розголошенні держтаємниці. За даними правоохоронців, подруга глави держави Чхве Сун Сіль впливала на державні рішення, не займаючи ніяких посад. Крім того, вона домагалася пожертвувань для своїх благодійних фондів, після чого відмивала гроші. 13 лютого подруга екс-президента Південної Кореї Чхве Сун Сіль була засуджена до до 20 років тюремного ув'язнення за корупційні злочини, включаючи хабарництво і зловживання посадовими повноваженнями. Крім того, Чхве Сун Сіль повинна буде виплатити штраф у розмірі $16,6 мільйонів.
Події оформление ленты  У Житомирі знайшли трубу, через яку зливали каналізацію в річку Тетерів У Житомирі по вулиці Івана Гонти місцеві жителі виявили прорив в каналізаційному колекторі, нечистоти з якого стікали в річку Тетерів. Про це передає місцеве видання ЖЖ. Неочищені стічні води потрапляли в річку поблизу головної каналізаційно-насосної станції КП «Житомирводоканал». На місце викликали інспекторів з охорони навколишнього серед. В ході обстеження було встановлено, що витік неочищених вод відбувався через крадіжку невідомими особами металевого «хомута» з труби, яка транспортувала каналізаційні стоки. Трубу вже залатали, прорив каналізації в річку ліквідували, пошкоджений колектор відремонтований. Однак екологи зазначають, що до адміністративної відповідальності у вигляді невеликого штрафу залучили одну відповідальну особу.
Кримінал оформление ленты  Кокаїн з Аргентини в РФ везли урядовим літаком Партію кокаїну з Аргентини в країну-агресор везли на російському урядовому літаку Іл-96. Фото літака в своєму мікроблозі Twitter опублікувала аргентинська жандармерія. Поліція показала, як в Іл-96 вантажили валізи з підробленим кокаїном в рамках справи про постачання наркотиків з Аргентини в Росію. Лайнер належить до льотного загону «Росія», бортовий номер 96023. Цей льотний загін при Управлінні справами президента РФ спеціалізується на перевезенні перших осіб держави. Як заявила міністр національної безпеки Аргентини Патриція Буллріч, в грудні 2017 вантаж кокаїну був як дипломатичний багаж відправлений на літаку кабміну РФ. Влада Росії заперечила цю інформацію, однак тепер, коли опубліковані фото, заперечувати буде складніше. Цим лайнером літав на закордонні візити глава МЗС РФ Сергій Лавров, а також прем'єр РФ Дмитро Медведєв. Пізніше британське видання The Telegraph повідомило, що наркотики в Росію повинні були доставити літаком секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева. Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що в дипломатичній пошті посольства Росії в Аргентині виявили майже 400 кг кокаїну. Вантаж для дипломатичного відомства був прихований в 12 валізах. В результаті спеціальної операції заарештували 5 осіб, серед них є дипломати з країни-агресора.
Кримінал Бойовики «ДНР» звинуватили свого «міністра» в розкраданні 100 млн рублів «Міністр» вугілля і енергетики так званої «ДНР» Едуард Галенко затриманий за підозрою в розкраданні в особливо великому розмірі. Про це повідомляє «МВС ДНР», передає «Газета.ру». Крім «міністра» також були затримані ще 22 «чиновника». В «МВС» заявляють, що Галенко створив злочинну групу серед російських терористів і здійснював «розкрадання грошових коштів націоналізованих підприємств, підконтрольних «міністерству» вугілля і енергетики ДНР». Підозрюється, що Галенко зміг викрасти понад 100 млн російських рублів. Нагадаємо, раніше колишній «офіційний представник» «МЗС ДНР» Костянтин Долгов заявляв, що арешт Галенка санкціонували ватажок російських терористів Олександр Захарченко та його «гаманець», віце-прем'єр з питань економіки Тимофєєв («Ташкент»). Галенко заважав Захарченку, так як пропонував створити держпідприємство з продажу вугілля споживачам безпосередньо, без посередників.
Кримінал У Росії звинуватили підполковника ЗСУ в причетності до вбивства оператора Слідчий комітет країни-агресора заочно звинуватив командира дивізіону Донецького зенітно-ракетного полку Повітряного командування «Центр» ЗСУ підполковника Миколу Маломена у причетності до вбивства оператора російського «Первого канала» Анатолія Кляна. Про це повідомляє прес-центр СК РФ. За інформацією російського слідства, в ніч з 29 на 30 червня 2014 року до КПП військової частини А-1428 в Донецькій області прибув автобус із матерями строковиків та журналістами. В автобусі був і Анатолій Клян. Маломен нібито «двічі віддав наказ підлеглим здійснити прицільну стрілянину по автобусу». В ході обстрілу Клян отримав поранення і помер в автомобілі «швидкої допомоги». Підполковника звинуватили за ст. 105 КК РФ «Організація вбивства особи у зв'язку із здійсненням ним службової діяльності».
Політика У БПП назвали умову, за якої погодяться на Міністерство у справах ветеранів У БПП і «Народному фронті» підтримають створення Міністерства з питань ветеранів тільки за умови, що не буде збільшено фінансування з бюджету. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. «Ми підтримуємо створення окремого міністерства з питань ветеранів. Адже сьогодні питання і проблеми ветеранів розсипані по різних відомствах», - заявив він. Водночас політик зазначив, що БПП підтримає цю ідею лише за умови не збільшення фінансування. «Так, ми підтримуємо тільки, якщо це не призведе до збільшення витрат. Потрібно просто зібрати все воєдино, всі засоби, які розпиляні між різними міністерствами », - сказав він. У свою чергу, заступник голови «Народного фронту» Олександр Тетерук додав, що фракція підтримує цю ідею. «Але головне, щоб це не перетворилося на створення додаткового міністерства і виділення фінансів із бюджету, що ні до чого не приведе», - сказав він.
Політика Депутати займуться створенням Міністерства з питань ветеранів і Антикорупційним судом Депутати сьогодні займуться створенням Міністерства з питань ветеранів і внесенням до порядку денного законопроекту про АКС. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту, в залі зареєструвався 341 народний депутат, передає кореспондент АСН. Сьогодні парламент повинен розглянути понад 40 законопроектів. Ключові з них: про соціальний захист військовослужбовців та створення Міністерства з питань ветеранів, а також доручення профільному комітету підготувати до термінового розгляду законопроект про Антикорупційний суд. У планах нардепів - затвердження порядку денного на сесію, як закликав на погоджувальній раді спікер Парубій. Верховна Рада також планує розглянути питання фінансової політики. Зокрема, про ринки капіталу і регульовані ринки і транспорту, зокрема щодо обов'язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів і третіх осіб. Депутати мають розглянути в першому читанні проект закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і суміжних прав. Після обіду, на вечірньому засіданні нардепи займуться призначенням позачергових виборів і перейменуванням населених пунктів.
Суспільство Російська залізниця в обхід України просіла на метр Ділянка терміново побудованої російської залізниці Журавка - Міллерово в обхід України непридатна для експлуатації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. «Всі ми прекрасно пам'ятаємо, як у серпні минулого року Москва радісно рапортувала: мовляв, будівництво ділянки залізниці Журавка - Міллерово, яке почалося в 2015 році, закінчено! І пізніше: нібито з осені 2017 р. поїзди РЖД за маршрутом Москва - Адлер йдуть тільки по території РФ (раніше частина шляху пролягала по території Луганської області)... Анекдот у тому, що після всіх цих бравурних доповідей і урочистого пуску росіянами поїздів «в обхід України», станом на лютий 2018 р з'ясовується, що російські поїзди... повернулися на «стару» гілку. Тобто, як і раніше, йдуть по території України», - написав Тимчук. Парламентарій назвав  це «залізничним пуком» Москви. Виявляється, зроблені росіянами дренажні системи несправні, а залізнична колія просіла до 1 м. «Причина просідання шляхів - у недотриманні технології прокладки у зв'язку з надвисокими темпами будівництва і корупційною «економією» на вартості робіт», - додав Тимчук.
Політика Тимошенко: Газотранспортну систему України готують до передачі у приватну власність Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила з трибуни парламенту під час ранкового засідання, що газотранспортну систему України готують до передачі в приватну власність, передає кореспондент АСН. "Хочу звернути увагу, що ще в 2007 році ми ухвалили в цьому залі закон, зокрема з моїм авторством, який забороняє будь-які маніпуляції з нашою газотранспортною системою... Сьогодні, щоб побудувати ГТС, потрібно 300 млрд євро!" - заявила вона. Тимошенко розповіла, що глава Нафтогазу Андрій Коболєв почав процес передачі ГТС без відома парламенту. При цьому нардеп неправильно два рази назвала прізвище голови Нафтогазу. "Зараз пан Кобелєв почав процес передачі нашої ГТС фактично без будь-яких зобов'язань. Фактично він почав підготовку передачі 49% нашої ГТС. Це передача не просто в концесію, а у власність! Хто цьому пану Кобелєву дав право розпоряджатися нашим державним майном?" - сказала вона.
Економіка Виробники продають українцям яйця дорожче, ніж експортують у ЄС Виробники яєць - змовилися. Цього не виключає голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає АСН. За його словами, йдеться про змову деяких із великих виробників. "Ринок курячих яєць є, мабуть, останнім в Україні, який поводиться не за ринковими правилами. Ціна на цей продукт протягом усього року то підвищується до максимуму, то знову падає після зниження споживчого попиту і зменшення експорту. Однак цього січня ціна замість того, щоб падати після досягнення піку, демонструє стабільність і навіть зростання", - звернув увагу експерт. За його словами, аналіз даних останніх трьох років показує, що цьогоріч цінова тенденція відрізняється від двох попередніх. У січні 2016 року десяток яєць коштував 20,4 грн, в січні 2017 - 18,6 грн. А в січні 2018 року - вже 30,8 грн. "Про можливу картельну змову свідчить збіг ситуації на ринку і інсайдерська інформація. Перевірка виробників курячих яєць антимонопольним органом повинна містити дослідження ціни, за якою продукція продається магазинах або оптовим покупцям в нашій країні, і експортної ціни. Якщо з'ясується, що експортні ціни значно нижче продажів на внутрішньому ринку, то є всі підстави говорити про антиконкурентні дії", - вважає Дорошенко.
Політика Екс-нардеп Шепелев може бути агентом ФСБ - Генпрокуратура Екс-народний депутат Олександр Шепелев може виявитися агентом Федеральної служби безпеки РФ. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Лівий берег». Луценко уточнив, що у ГПУ є документи, які свідчать про те, що Шепелев - агент ФСБ. Є також у ГПУ документи, де Шепелев підписується як громадянин так званої «ДНР». «Саме тому у пана Шепелева з'явилася ще стаття 110 - зрада Батьківщини», - сказав він. Зараз Шепелев є фігурантом трьох заочних судових процесів, де він звинувачується у порушенні ст. 115 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за умисне вбивство. Також проти нього завершено розслідування у справі про розкрадання в «Родовід банку». «Шепелев переховувався в Угорщині, Росії. Розповідати про нього можна довго, навіть фільм зняти. Він був оголошений у розшук. Росія, як ви розумієте, нам його не віддавала. Але і там проти нього порушили кримінальну справу за дії, вчинені вже після його приїзду в РФ», - зазначив Луценко. Нагадаємо, Шепелев - банкір, двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів. 8 лютого 2018 року Шепелева затримали працівники СБУ.
Події оформление ленты  Під Радою бійка: невідомі намагалися запалити шини і кинули вибухові пакети в поліцію Під Верховною Радою невідомі влаштували бійку з силовиками і були відтіснені з Площі Конституції, передає АСН. Під час проведення мітингу військових пенсіонерів невідомі намагалися запалити шини і кидати вибухові пакети у поліцію. В цей час у Раді проходило ранкове засідання. Зауважимо, агресивно налаштовані учасники протесту не були представниками ветеранських організацій. Водночас, як передає кореспондент АСН, якоїсь миті між різними групами протестувальників (вкладники банків, прихильники Саакашвілі і військові пенсіонери) виникла суперечка за сцену. За інформацією охорони парламенту, несподівано на площі з'явилися провокатори, які почали кидати шини за огорожу і вибух-пакети у правоохоронців. Бійку відразу ж було локалізовано правоохоронцями, які зібрали шини біля Ради. В результаті бійки постраждало двоє людей, дев'ятеро - затримані.
Культура оформление ленты  Померла найстаріша радянська актриса, яка пропрацювала в театрі більше 70 років Померла найстаріша радянська актриса Тетяна Карпова. Про це повідомили в прес-службі Московського академічного театру імені Маяковського на своїй сторінці в Facebook. Артистці було 102 роки, смерть настала в ніч на вівторок, 27 лютого. У театрі відзначили, що Карпова була найстаршою актрисою театру, народною артисткою СРСР, лауреатом Сталінської премії. Прощання пройде в рідному Театрі Маяковського, на сцені якого актриса зіграла більше 50 ролей. Карпова народилася в 1916 році у Харкові, в 17 років переїхала в Москву, закінчила Театральне училище при Московському театрі Революції і з 1933 року вийшла на сцену, в Московському театрі ім. Маяковського вона пропрацювала з 1938 до 2011 року. Також були у Коропової зйомки в кіно, вона знімалася у фільмах «На підмостках сцени» і «Теща».
Політика Рада збільшила штрафи за в'їзд в Україну персон нон ґрата У вівторок, 27 лютого, Верховна Рада збільшила штрафи за адміністративні порушення на кордоні. Нардепи підтримав внесення змін до Кодексу адміністративних правопорушень та інших законів щодо забезпечення безпеки на кордоні. За документ проголосував 251 парламентарій. Як тільки закон набере чинності, за злісну непокору прикордонникам каратимуть штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Для порівняння, зараз штраф становить від 5 до 10 таких мінімумів. Таким чином, штраф складе 850-1700 грн, повторне порушення - 1700-5100 грн. Законопроект передбачає підвищення штрафів за порушення правил реєстрації та перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства - з 510-850 грн до 1700-5100 грн. Крім того, була додана нова стаття - умисний в'їзд в Україну іноземців, які є персонами нон ґрата. У цьому випадку також передбачається штраф 1700-5100 грн. Якщо ж іноземець переходив кордон поза пунктом пропуску або за підробленими документами - штраф 3400-8500 грн, повторне порушення - 8500-13600 грн. Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території - 3400-5100 грн, повторне - до 8500 грн. Незаконний в'їзд у зону проведення АТО вперше - 510-850 грн, повторно протягом року або групою - 850-1190 грн.
Кримінал Це фотошоп. У Путіна передбачувано відреагували на наркоторгівлю дипломатів У Володимира Путіна досить очікувано спростували причетність льотного спецзагону «Росія» до операції з припинення контрабанди кокаїну з Аргентини. Про це заявила прес-секретар керівника справами президента РФ Олена Крилова, передає ТАСС. За її словами, висновки про те, що Іл-96 загону нібито брав участь у доставці псевдококаїну, були зроблені журналістами на основі недостовірних і неточних даних. Крилова підкреслила, що номер літака погано помітний, а сучасні технології дозволяють його підробити. Нагадаємо, раніше російська преса написала, що бортовий номер літака, який взяв участь в операції, ідентичний номеру Іл-96 льотного спецзагону «Росія» - №92023. Як підтвердження журналісти показали фото і відео жандармерії Аргентини. На матеріалах відображено навантаження якогось вантажу в Іл-96. У Росії ці матеріали назвали "вкидання". Там також акцентували увагу на тому, що саме російські дипломати виявили наркомісткі речовини. Нагадаємо, колишній працівник посольства Росії в Аргентині Алі Абьянов у змові з аргентинським поліцейським, працівником аеропорту Буенос-Айреса і кількома російськими злочинцями хотів доставити в РФ близько 400 кг кокаїну. Керівник посольства повідомив про це поліції, та замінила наркотики на борошно і стежила за контрабандистами. Після прибуття в Москву частину банди було заарештовано. Las valijas fueron acondicionadas. Los investigadores atentos vigilaban para poder así desarticular la organización criminal. #OperativoDoceReinas #narcotráfico #BuenosAires #Moscú pic.twitter.com/xcfurFRpcS — Gendarmería Nacional (@gendarmeria) 22 лютого 2018 р.
Здоров`я Закон про реабілітацію учасників АТО готовий, але у країні не вистачає терапевтів Україна взялася впроваджувати сучасні методи реабілітації учасників антитерористичної операції (АТО), відповідний законопроект вже підготовлений і чекає оцінок громадськості. Про це повідомила керівник офісу Уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників АТО Наталя Зарецька, передає АСН. "Ми хочемо в Україні створити умови для надання якісних, сучасних, ефективних, економічно виправданих психологічних послуг. Це повинно проводиться з урахуванням реальних можливостей держави", - зазначила експерт. За її словами, на сьогодні готовий проект закону "Про реабілітацію осіб, які забезпечують державну безпеку України, захист від надзвичайних ситуацій, і деяких інших осіб". Законопроект має на меті впровадити в Україні сучасні методи реабілітації. Зокрема, така методологія передбачає окремі розділи з фізичної та медичної реабілітації, розділи з психологічної реабілітації, окремі розділи по роботі з різними цільовими групами - учасниками бойових дій, тими особами, які на сьогодні перебувають на військовій чи спеціальній службі, а також особами, звільненими з примусової ізоляції. Як зазначила чиновник, в Україні на сьогодні не вистачає фахівців для реабілітації. Так, якщо підготовка фізичних терапевтів йде з 2015 року на базі Університету фізкультури і спорту, то таких фахівців, як ерготерапевт, країна тільки починає готувати в поточному році. На сьогоднішній день таких лікарів в країні двоє - обидва вони вчилися не в Україні. Однак саме ці фахівці вчать людей з тимчасовими або постійними обмеженими можливостями жити з цими недоліками. При цьому вона додала, що терапевта з мови і мовлення в країні немає до цього часу. Як пояснила Зарецька, загалом в Україні близько 2,5 млн людей з інвалідністю, які потребують реабілітації, проте зараз було ухвалено рішення розпочати роботу у галузі сектора безпеки. Причому, на думку чиновника, ця робота вестиметься не тільки з безпосередніми учасниками бойових дій, але і з членами їхніх сімей, з особами, які побували в полоні, а також з родичами тих, хто зараз перебуває в полоні або числиться зниклим безвісти. Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос виклав у мережу документи, що підтверджують численні факти самогубств в українській армії. За словами чиновника, це відбувається через недбале ставлення чиновників Міністерства оборони, відповідальних за проведення психологічної реабілітації учасників бойових дій, до виконання своїх обов'язків. Так, за його даними, Міноборони забезпечило реабілітацію лише 0,01% учасників АТО.
Економіка Уроки змерзлого Харкова: власники ТЕЦ не вкладають жодної копійки у реконструкцію старих мереж Власники тплоелектроцентралей в Україні збагачуються за рахунок експлуатації старих мереж, нічого не вкладаючи в їхню заміну. Таку думку висловив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Саме в мережі мав іти надприбуток, що всі останні роки не йшов у мережі, а просто виймався через неправильне ціноутворення. І в результаті місто Київ генерує електроенергію за дуже дорогою ціною, ще й тепло за дуже дорогу ціну, але в мережі ці гроші не надходять, і абсолютно зрозуміло, що сьогодні йде боротьба, на кого скинути ці амортизовані мережі", - зазначив експерт. За його словами, до такої ситуації призвела відсутність державного контролю в сфері ЖКГ, неправильна тарифна політика, що дозволяє власникам генерації збагачуватися, нічого не вкладаючи в мережі, і "тимчасові виконавці" у міській владі. При цьому він додав, що мери низки міст все ж думають про майбутнє і займаються заміною комунікацій. Зокрема, це відбувається в Хмельницькому, Рівному. Нагадаємо, в результаті пошкоджень тепломереж 24 і 25 лютого понад 600 житлових будинків і соціальних об'єктів Харкова залишилися без тепла. Вранці 25 лютого відновили теплопостачання в більш ніж 500 будинках. Станом на вечір неділі подачі тепла очікували близько сотні будинків і соціальних об'єктів.
Події оформление ленты  Саакашвілі заявив, що непричетний до протестів під Радою Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА, лідер «Руху Нових сил» Михайло Саакашвілі стверджує, що не жодного стосунку до акції протесту, яка відбулася під Верховною Радою у вівторок, 27 лютого. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook. Коментуючи заяву нардепа Антона Геращенка про те, що представники «Руху Нових сил» влаштували провокацію під Радою, в результаті якої було поранено двох правоохоронців, Саакашвілі сказав: «Геращенко так само, як його господарі Аваков і Порошенко, - мерзенні брехуни. Ні я, ні «Рух Нових сил» жодного стосунку до сьогоднішньої акції перед Радою не маємо». Відзначимо, що сьогодні між учасниками акції та правоохоронцями під парламентом відбулися сутички. У поліцейських полетіли вибухові пакети та інші предмети. У самій Раді відчутний запах гару. Протестувальників відтіснили до металевого паркану.
Суспільство Російський реєстр польотів перестав працювати після інформації про літак із кокаїном Російський сайт з інформацією про літаки став недоступний після публікації матеріалу про урядовий літак РФ, на якому з Аргентини везли 400 кг кокаїну. Про це пише «Фонтанка». Сайт russianplanes.net був заблокований після того, як стало відомо, що літак льотного спецзагону «Росія» з бортовим номером 96023 віз кокаїн у РФ. Пізніше на сайті написали: «Сайт був створений для публікації фотографій наших літаків. Їхньої краси, праці тисяч інженерів і конструкторів. Сайт вимкнений назавжди, фотографії видалені». Однак пізніше запис зник і сторінка почала показувати «Помилку 404». Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що в дипломатичній пошті посольства Росії в Аргентині виявили майже 400 кг кокаїну. Вантаж для дипломатичного відомства був прихований у 12 валізах. У результаті спеціальної операції заарештували 5 осіб, серед них є дипломати з країни-агресора. 27 лютого з'ясувалося, що вантаж на урядовому літаку РФ перевозив секретар РБ РФ Микола Патрушев.
Суспільство Чверть городян в Україні живе у бараках, які вважати житлом не можна - експерт Кожен четвертий українець мешкає у непридатних для цього умовах, тоді як кількість аварійних будинків у країні щорічно збільшується на 4-6%. Таку думку висловив директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Кількість аварійних будинків росте щорічно темпами на 4-6% на рік", - зазначив експерт. За його словами, з 10 млн житлових будинків в Україні 2/3 введені в експлуатацію ще в 70-х роках минулого століття, тобто експлуатуються близько 45 років. Причому кожен 4-й міський житель країни проживає в приміщеннях, які мають незадовільний технічний стан, вичерпали свій експлуатаційний ресурс і житлом вважатися вже не можуть. При цьому він додав, що загальна протяжність водопровідних мереж - 183 тисяч км, 40% з яких перебуває в аварійному стані; каналізаційних мереж - 51 тис. км, 35% яких є в аварійному стані; а з 36 тис. км теплових мереж 18% в аварійному стані. Нагадаємо, в результаті пошкоджень тепломереж 24 і 25 лютого понад 600 житлових будинків і соціальних об'єктів Харкова залишилися без тепла. Вранці 25 лютого постачання тепла було відновлено у більш ніж 500 будинках. Однак станом на вечір неділі подачі тепла очікували близько сотні будинків і соціальних об'єктів, тоді як показники стовпчиків термометра опустилися нижче 10 градусів морозу.
Політика Рада просить Кабмін створити Міністерство у справах ветеранів Верховна Рада України ухвалила постанову, з якою звернулася до Кабміну з проханням створити Міністерство у справах ветеранів - центральний орган виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у галузі соціального захисту ветеранів війни. Цей документ підтримав 241 нардеп, передає кореспондент АСН. Станом на 1 червня 2017 року в Україні було зареєстровано 475 700 учасників бойових дій, з яких 303,2 тисячі учасників АТО, 549900 учасників війни, з яких 138 600 інвалідів війни, 211400 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. Війна на Донбасі ще не закінчена, тому число ветеранів стає дедалі більше. Так, в січні 2018 року було вже більше 324 тисяч учасників АТО, яким надано статус учасника бойових дій. У документі наголошується, що розгалужена система органів державної влади - більше 20 міністерств, відомств, а також органи місцевого самоврядування - призводить до бюрократичного хаосу і перешкоджає своєчасному і повному розв'язанню важливих для учасників АТО питань.
Події оформление ленты  У результаті зіткнень під Радою постраждало 13 правоохоронців (відео) У результаті зіткнень під Верховною Радою постраждало 11 правоохоронців. Про це повідомляє МВС на своїй сторінці в соціальній мережі. "Під час масових заходів біля Верховної Ради відбулися сутички: 9 осіб доставлено до територіального управління поліції. Столичні правоохоронці продовжують забезпечувати охорону громадського порядку", - повідомляється на сторінці. Водночас спікер МВС Артем Шевченко у коментарі "112 Україна" повідомив, що в зіткненнях під Верховною Радою постраждали 13 працівників поліції, також є 9 затриманих. Шевченко додав, що події під Радою вважає провокацією. За його словами, у сутичках брали участь декілька десятків людей. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що вранці під стінами парламенту несподівано почалася бійка. Невідомі кинули вибухові пакети в поліцію і запалили шини. Також проти поліції протестувальники використовували газові балончики. Правоохоронців закидали палаючими шинами, палицями, намагалися вдарити кийками. Частина протестуючих були в балаклавах.
Культура Зірка серіалу «Мелроуз Плейс» загриміла до в'язниці за побиття кавалера і поліцейських У Каліфорнії 25 лютого поліцейські заарештували 56-річну Гізер Локлір за звинуваченням у домашньому насильстві і побиття бойфренда. Про це пише US Weekly. У поліцію звернулися близько десятої вечора. Правоохоронці відзначили, що Локлір не тільки не збирається з ними розмовляти, а й накинулася з кулаками на трьох помічників шерифа. Актрису одразу ж заарештували. Пізніше з'ясувалося, що зірка серіалу «Мелроуз Плейс» побила свого бойфренда. Сама Гізер також постраждала, тому її спочатку доставили в лікарню, а потім вже до в'язниці. На ранок наступного дня актриса вийшла на свободу після внесення застави в розмірі $20 тисяч. У Локлір регулярно виникають проблеми з законом. Перший арешт стався у вересні 2008 року за підозрою щодо перебування в неадекватному стані за кермом. Окружний прокурор допустив, що все через ліки, які актриса приймала для лікування від депресії. У 2017 році з'являлися новини, що Локлір повторно лікується від наслідків зловживання психоактивними речовинами.
Політика У русі "Визволення" заявили про вісьмох постраждалих і шістьох затриманих у зіткненнях під Радою Активісти руху "Визволення" заявили про затримання п'ятьох їхніх соратників під час зіткнень під парламентом у вівторок вранці. "Під час провокацій на мітингу, який проходить під стінами парламенту, правоохоронці затримали п'ятьох учасників руху "Визволення" і активіста із Закарпаття Володимира Малька. Під час затримання активістів руху "Визволення", які є ветеранами війни, добровольцями батальйону "Донбас", правоохоронці зривали з них шеврони і кидали їх на землю. Крім шістьох затриманих, в ході зіткнення зі спецназівцями ще вісім активістів отримали тілесні ушкодження. У двох із них лікарі діагностували закриті черепно-мозкові травми і забрали в лікарню", - повідомляється на сторінці руху в соцмережі. Нагадаємо, активісти заявляють, що біля Верховної Ради зібралися вимагати відставки Петра Порошенка. Вони також визнали, що самі запалили шини. Раніше правоохоронці заявили про 13 постраждалих з їхнього боку.
Кримінал оформление ленты  Під Одесою 19-річний хлопець зґвалтував дівчинку і кинув у лісі У вівторок, 27 лютого, близько 4-ї години ранку у лісосмузі за декілька кілометрів від одного з сіл Балтського району Одеської області знайшли 11-річну дівчинку, яку шукали з вечора. Про це повідомляє місцеве видання viknaodessa.od.ua. Школярка близько 16:00 пішла додому від бабусі, що живе у цьому ж селі і зникла. По тривозі були підняті поліцейські не тільки Балтського, а й сусідніх районів. Дівчинку шукали мисливці і односельці. Дитину знайшли в напівнепритомному стані, з ознаками обмороження. За словами дівчинки, її зґвалтував місцевий 19-річний хлопець і кинув у лісі. Всю ніч вона блукала лісом, шукала дорогу. Правоохоронці доставили дівчинку до лікарні. Вона перебуває у стабільно важкому стані.19-річного раніше судимого хлопця знайшли в сусідньому районі. Він намагався сховатися від поліції. Кримінальне провадження розпочато за статтею про зґвалтування.
Кримінал оформление ленты  Солом'янський суд відновив засідання у справі про відсторонення від посади мера Одеси Труханова Солом'янський районний суд Києва сьогодні після технічної перерви відновив засідання у справі про відсторонення від посади мера Одеси Геннадія Труханова. Нагадаємо, останній підозрюється у привласненні грошей громади.  Справа розглядається за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка заявляє, що Труханов вчинив злочин із використанням владних повноважень і зараз, повернувшись на своє робоче місце, може впливати на свідків, знищувати або спотворювати документи, перешкоджати слідству. Зараз біля суду все спокійно. Він посилено охороняється Національною гвардією. У провулку на підході до суду - близько 50 правоохоронців. Ще близько сотні перебувають у припаркованих неподалік автобусах, повідомляє кореспондент АСН. На вході в суд і на кожному поверсі також по декілька десятків поліцейських. Документи тих, хто входять до суду, перевіряють тричі, як і сумки. В залі суду - команда підтримки Труханова. Близько 10 осіб, одягнених у чорний камуфляж без розпізнавальних знаків. Напомним, 13 февраля 2018 в НАБУ подтвердили объявления подозрения Труханову и трем чиновникам мэрии Одессы по статье о присвоении имущества. По мнению следствия, их преступная схема нанесла государству 185 млн грн убытков. Также накануне стало известно, что Соломенский райсуд Киева арестовал имущество одесского мэра города Геннадия Труханова.
Економіка Половина труб просто згнила: експерт розповів, через що в Україні брудна водопровідна вода На стан водопровідної води в переважній більшості міст України істотно впливає аварійний стан водопровідних мереж. Таку думку висловив директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Частини труб вже просто немає, а водопостачання проводиться просто в землі. І коли дивуються, чому у нас така погана водопровідна вода, якщо щорічно вкладаються величезні кошти у водоканали, чому воду, очищену за всіма європейськими технологіями на водоочисних станціях, пити не можна, - тому що вона йде відсутніми трубами. Знос мереж такий, що вже не дозволяє поліпшувати всі інші об'єкти цієї інфраструктури", - зазначив експерт. За його словами, загальна протяжність водопровідних мереж в Україні налічує 183 тисяч км, 40% з яких перебуває в аварійному стані. Причому, за його словами, поняття аварійності труб на має увазі, що як таких труб вже і немає під землею - вони повністю прогнили, залишивши замість себе лише шар іржі по діаметру. При цьому Рябцев додав, що наслідком такої катастрофічної ситуації стали втрати питної води в мережі до 40%, а в деяких регіонах України (зокрема, на Закарпатті) - понад 80%. Водночас усі ці втрати обов'язково вкладаються в тарифи на послуги того ж водопостачання. У такій ситуації водопостачальні компанії не зацікавлені вкладати кошти у заміну старих труб і оновлення мереж. Нагадаємо, в результаті пошкоджень тепломереж 24 і 25 лютого понад 600 житлових будинків і соціальних об'єктів Харкова залишилися без тепла. Вранці 25 лютого відновили теплопостачання у більш ніж 500 будинках. Станом на вечір неділі подачі тепла очікували близько сотні будинків і соціальних об'єктів.
Суспільство Самопроголошеного творця біткоїна звинуватили в шахрайстві на $5 млрд У США самопроголошеного творця біткоїна Крейга Райта звинуватили в шахрайстві на більш ніж $5 млрд. Про це повідомляє Bloomberg. Райта звинуватили у підробці контрактів і підписів, за якими йому передали біткоїни, здобуті його колегою Дейвом Клейманом, який помер у 2013 році. На Райта подав до суду брат Клеймана. Він стверджує, що сім'я володіє правами на володіння більш ніж 1 млн біткоїнів  і технологіями блокчейна, які добув і розробив померлий Клейман, а також що ці активи оцінюються у $5 млрд. «Крейг підробив кілька контрактів, які передбачали передачу активів Дейва компаніям і структурам Крейга. Крейг уклав їх заднім числом і підробив підпис Дейва», - заявив адвокат сім'ї Клеймана. Райт у 2016 році заявив, що був одним із головних учасників команди, яка створила біткоїни, діючи під псевдонімом Сатоші Накамото. Доказів він не надав. Райт живе в Австралії. Разом з Клейманом він заснував компанію W&K Info Defense Research LLC, яка працювала у галузі кібербезпеки, в 2011 році. Разом вони працювали над створенням біткоїна і займалися «значними майнінговими операціями». На момент смерті Клеймана вони контролювали мінімум 1,1 млн біткоїнів.
Політика Геращенко: Частина затриманих під Радою - люди Саакашвілі Частина затриманих під Верховною Радою є прихильниками Міхеїла Саакашвілі. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент АСН. "Сьогодні під парламентом була провокація, а не мирний протест. У результаті якої постраждали правоохоронці. В результаті цієї провокації затримано 9 осіб", - заявив він. Він підтвердив, що 13 правоохоронців зазнали тілесних ушкоджень. "І, на думку працівників поліції, поліцейських, які регулярно відстежують масові акції протестів, частина з цих затриманих - якраз люди з "Руху Нових сил". Вони доставлені до Печерського райвідділу, де допитуються. І пізніше щодо них буде дано всю інформацію", - підкреслив він. Водночас прихильники Саакашвілі спростовують звинувачення в організації провокацій під Радою. Як заявив позафракційний нардеп і один із членів "Руху Нових сил" Юрій Дерев'янко, вже більше місяця людей від "Руху Нових сил" немає у наметовому містечку біля парламенту. Раніше АСН повідомляла, що активісти руху "Визволення" заявили про затримання п'ятьох їхніх соратників під час зіткнень під парламентом у вівторок вранці: "Крім шістьох затриманих, в ході зіткнення зі спецназівцями ще вісім активістів отримали тілесні ушкодження. У двох із них лікарі діагностували закриті черепно -мозковий травми і забрали в лікарню".
Політика Підпал офісу Товариства угорців в Ужгороді був замовним - Клімкін Підпал офісу Товариства угорців в Ужгороді був замовним. Таку думку в своєму мікроблозі Twitter висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Глава МЗС України засудив підпал. Він зазначив системність і схожість дій провокаторів, що і підкреслює замовний характер злочинів. «Ми не залишимо наших угорців на самоті. Разом будемо протидіяти спробам дестабілізації Закарпаття», - написав Клімкін. Нагадаємо, раніше з засудженням виступила посол України в Угорщині Любов Непоп. Другий підпал стався в ніч на вівторок, 27 лютого. Вигоріло близько 25 кв. м будівлі, а пожежі передував вибух біля будівлі КМКС "Партія угорців України". Попередньо, у вікно офісу кинули коктейль Молотова. Раніше голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що офіс Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) у ніч на 4 лютого спробували підпалити двоє поляків. Підпалом займалися Адріан Марглевськи 1996 р.н., житель Кракова, і Томаш Рафал Шімков'як, 1993 р.н., житель Бидгоща.
Суспільство У Черкасах маршрутники страйкують, вимагаючи підвищення вартості проїзду Водії маршруток у Черкасах не виїхали на роботу у зв'язку зі страйком. Про це повідомив секретар міськради Ярослав Нищик, передає місцеве видання vikka.ua. Станом на 14:00 в Черкасах маршрутки не ходять. Страйк, за даними міськради, мав тривати півтори години - з 12:00 до 13:30. Однак протест явно затягнувся. Підприємці, які обслуговують автобусні перевезення, прийшли до міської ради вимагати підвищення проїзду. Члени виконкому поки пропонують впровадити свої вимоги, наприклад, установку GPS-трекерів на всі маршрутки і оголошення всіх зупинок. Нагадаємо, автобусні перевезення чекає справжня революція. Кабінет міністрів України затвердив постанови, які дають старт реформі ринку автобусних перевезень, змінять правила введення конкурсу на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом. Розмір нелегального ринку перевезень в Україні - в 2 рази більше населення Китаю - 2,74 мільярда пасажирів на рік.
Економіка Столицю чекає доля замерзлого Харкова: "Київенерго" нічого не вкладає у ремонт тепломереж Київ цілком закономірно може повторити долю Харкова, оскільки "Київенерго" заробляє мільярди гривень за рахунок експлуатації міських інженерних мереж, нічого в них не вкладаючи. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Проекту управління і реформування енергетичного комплексу, який би мав реалізовуватися в рамках угоди міста з "Київенерго", немає. Угода з "Київенерго" фактично ні про що, про порожнє місце", - зазначив експерт. За його словами, з 2001 року, коли було підписано угоду, "Київенерго" абсолютно нічого не платило за користування комунальною власністю міста. А це дві ТЕЦ, завод "Енергія", близько 200 котелень, всі тепломережі і теплопункти. Причому колись ця власність, за результатами аудиту, була оцінена в 2 млрд доларів. При цьому він додав, що умови угоди з монополістом були переглянуті в 2007 році - тоді була встановлена ​​плата за користування майном міста, яка дорівнює 10%, але не менше 2 млн грн. На думку Сергієнка, це "смішна сума" у порівнянні з тим оборотом, який щорічно має "Київенерго". Так, за даними експерта, в 2016 році оборот компанії склав 10 млрд грн. "З такими угодами той, хто сидить на комунальному майні, абсолютно не зацікавлений у тому, щоб підтримувати це майно, зокрема і тепломережі, в належному стані. І закономірний наслідок - те, що ми бачимо в Харкові. Те ж саме може будь-якої миті статися і в Києві. На жаль, це є незворотним", - додав директор інституту. Нагадаємо, в результаті пошкоджень тепломереж 24 і 25 лютого понад 600 житлових будинків і соціальних об'єктів Харкова залишилися без тепла. Вранці 25 лютого відновили теплопостачання у більш ніж 500 будинках. Станом на вечір неділі подачі тепла очікували близько сотні будинків і соціальних об'єктів.
Події оформление ленты  Арабатську стрілку відрізало від материка: голова РДА не може потрапити на роботу У ніч з 26 на 27 лютого на території Генічеського району Херсонської області через сильний східного вітру між мостами розмило дорогу Генічеськ - Стрілкове. Про це пише місцеве видання «Херсонська міська газета». Рівень води на дорозі піднявся на 1 метр. Транспортне сполучення з населеними пунктами Арабатської стрілки припинено. За попередніми даними, в море в бік Сиваша змило один автомобіль, оскільки водій ризикнув проїхати по затопленій дорозі. Генічеським рятувальникам вдалося витягнути авто на землю. Зараз за допомогою спецтехніки на материк намагаються переправити голову Генічеської РДА Олександра Воробйова, який застряг на Арабатці і не може проїхати на робоче місце. Ситуація зміниться разом з вітром, очікується, що його напрям зміниться до кінця дня.
Події Дівчина, яка смажила яєчню на Вічному вогні, виграла справу в ЄСПЛ Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) сьогодні, 27 лютого, ухвалив, що Україна повинна виплатити Ганні Сіньковій, яка в грудні 2010 року смажила яєчню в Парку слави у Києві на Вічному вогні, чотири тисячі євро компенсації нематеріальних збитків. Про це сказано в постанові, яку було ухвалено  сьогодні. «Суд постановив, що Україна повинна виплатити Сіньковій чотири тисячі євро відшкодування моральної шкоди», - сказано в постанові. Дівчина клопотала про 30 тисяч євро морального збитку за те, що вона була заарештована і перебувала під вартою до винесення вироку. «Суд не вважає, що арешт Сінькової був незаконним або свавільним, і встановив, що порушення п. 1 ст. 5 (законність арешту - Ред.) не було. Але початковий термін утримання Сінькової закінчився 29 травня 2011 року, і вона була арештована тільки на підставі обвинувального висновку, який було представлено в суд першої інстанції. Подальше її затримання як запобіжний захід було визначено 17 червня 2011 року, коли суд першої інстанції заборонив проводити слухання з цієї справи. Її затримання між двома датами не було охоплено ніяким рішенням суду, а це є порушенням п. 1 ст. 5», - йдеться в поясненні до рішення ЄСПЛ.
Економіка Україна витрачає на субсидії удвічі більше грошей, ніж на армію Українські чиновники не можуть освоїти величезні кошти, яких би вистачило на модернізацію і підвищення енергоефективності вітчизняного житлово-комунального господарства (ЖКГ). Таку думку висловив директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Щорічно на субсидії виділяється 8% державного бюджету. На армію, на всі силові структури - 5,5%, а на субсидії 8%, але кошти не йдуть за конкретним призначенням, а просто осідають у кишенях монополістів", - зазначив експерт. За його словами, в Держказначействі щорічно залишаються мільярди гривень, які виділялися на регіональний розвиток, але не були освоєні, оскільки "ніхто на місцях не хоче зв'язуватися з цими коштами". Крім того, як додав Рябцев, міжнародні партнери України щорічно виділяють значні кошти для країни на програми з підвищення енергоефективності та енергозбереження, проте відповідальне за їхнє витрачання Держенергоефективності може освоїти лише 10%усіх цих коштів. "Вони просто лежали вантажем, який взагалі нікого не цікавив", - додав експерт. Нагадаємо, в результаті пошкоджень тепломереж 24 і 25 лютого понад 600 житлових будинків і соціальних об'єктів Харкова залишилися без тепла. Вранці 25 лютого відновили теплопостачання у більш ніж 500 будинках. Станом на вечір неділі подачі тепла очікували близько сотні будинків і соціальних об'єктів.
Події Невідомі спалили автомобіль адвоката Кучми у Києві У ніч на вівторок, 27 лютого, у Києві спалили автомобіль адвоката колишнього президента Леоніда Кучми Віктора Петруненка. Інцидент стався на вул. Михайла Омеляновича-Павленка, передає «Інформатор». Близько 23:40 двоє чоловіків кинули під припаркований а/м Lexus сумку і зникли. Після цього іномарка спалахнула. У сумці містилися пластикові пляшки із запальною сумішшю. Палаюче авто помітив охоронець автостоянки. Чоловік намагався загасити пожежу вогнегасником, але це не дало результату. Чоловік викликав патрульних і рятувальників. У іномарки повністю вигорів двигун. Полум'я зачепило також припарковане Volvo. У машині поплавився бампер і радіаторні грати. На місці працювала поліція і СОГ. За даними видання, адвокат Віктор Петруненко повідомив, що підпал його авто - це попередження. За словами чоловіка, так його намагаються залякати люди депутата обласної ради Віктора Світовенка, проти якого адвокат близько 15 років веде справу за фактом заволодіння об'єктом нерухомості по вул. Шота Руставелі, 11. Петруненко впевнений, що Світовенко на цьому не зупиниться. Тому буде просити у правоохоронців виділити охорону.
Події оформление ленты  У квартирі Миколаєва знайшли мумію, яка пролежала 30 років В одній з квартир житлового будинку Миколаєва поліція і рятувальники зламали двері, де знайшли жінку з всиханням ніг, а також тіло її матері. Про це передає, повідомляє сайт Миколаєва. Як зазначається, квартиру в одному з багатоповерхових житлових будинків в Заводському районі розкрили, щоб надати допомогу її мешканці. Повідомляється, що в приміщенні було знайдено жінку з ознаками всихання кінцівок ніг, після чого під час огляду приміщень квартири в одній з кімнат було знайдено муміфіковане тіло її матері. Вік мумії складає приблизно 30 років. Весь цей час дочка проживала з тілом померлої матері в жахливих умовах: квартира вся захаращена сміттям, немає світла, води і газопостачання. Постраждалу з травмами ніг доставили в лікарню. За попередньою інформацією, кінцівки доведеться ампутувати через всихання.
Події оформление ленты  Підрив Товариства угорської культури в Ужгороді: опубліковано відео Товариство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) не підпалили, а підірвали. Про це повідомляє перший заступник голови Закарпатської облради та заступник голови ТУКЗ Йосип Борто, повідомляє Mukachevo.net. За попередніми даними, невідомий встановив вибуховий пристрій на підвіконня офісу, який вночі 27 лютого здетонував. За його інформацією, ситуацію, зокрема виконавців, зафіксували камери відеоспостереження, встановлені на будівлі офісу ТУКЗ і на інших будівлях на Православній набережній Ужгорода. «У вівторок о 03:00 невідомі скоїли теракт проти нашого офісу. З камер відеоспостереження видно, що невідомий приніс сумку з вибуховим пристроєм з боку пішохідного моста, копирсався якийсь час у ній біля вікна офісу, а потім залишив просто на підвіконні і о 03:05 пішов у бік  консульства Угорщини. Через сім хвилин після цього стався потужний вибух, який чула охорона сусідніх будівель, на місце викликали поліцію і пожежників. Від вибухової хвилі спрацювала сигналізація в будівлях, які встановлені на іншому боці річки, куди дійшла ударна хвиля», - говорить він.
Події Трирічний хлопчик прострелив собі ногу пістолетом діда У Мирнограді Донецької області трирічний хлопчик вистрілив собі в ногу, в результаті чого отримав поранення і був госпіталізований до лікарні. Зброя була без нагляду кілька хвилин, її залишив дідусь хлопчика, інформує прес-служба обласної поліції. Про інцидент правоохоронцям повідомили працівники місцевої лікарні. Вони повідомили, що в лікарню доставили трирічного хлопчика з пораненням гомілки з травматичного пістолета. На місце прибула слідчо-оперативна група, яка встановила, що дитина гостювала у бабусі і дідуся. Увечері 68-річний чоловік чистив зареєстрований пістолет. Він на кілька хвилин вийшов в іншу кімнату, залишивши на тумбочці зброю, і потім пролунав постріл. Повернувшись у кімнату, чоловік виявив пораненого онука і викликав «швидку допомогу».
Політика оформление ленты  Мітинг військових пенсіонерів завершився меморандумом з "Опоблоком" і "Батьківщиною". Що відбувається? Військові пенсіонери, які близько двох років "воюють" з урядом за перерахунок пенсій, 27 лютого знову провели мітинг під стінами парламенту. Здавалося б, після ухвалення Кабінетом міністрів постанови №103 всі сторони мають залишитися задоволені. Пенсію в середньому підняли на 1,5 тисячі. Однак це не так. Військові пенсіонери виходять на мітинг, заявляючи старі вимоги:    - Створення  робочої групи з представників органів влади та громадянського суспільства щодо вдосконалення військового пенсійного законодавства. - Приведення постанови КМУ від 21 лютого 2018 у відповідність до Конституції України, Закону України №2262. - Припинення розробки законотворчих ініціатив щодо перерахунку раніше призначених пенсій і ініціювання скасування пп. 2 п. 9 Прикінцевих положень Закону України від 3 жовтня 2017 №2148 щодо підготовки та подання на розгляд ВРУ законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців. Мітингувальники знають, що в парламент внесено аж сім проектів закону з перерахунку їм пенсій, водночас наполягають - для справедливого нарахування пенсії нові закони не потрібні зовсім. "Досить виконувати старі", - говорить АСН член робочої групи при координаційній раді Микола Колісник. Він же - голова Організації ветеранів Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю. Напередодні в координаційній раді ветеранських організацій постанову Кабміну №103 (про початок перерахунку пенсій військовим) назвали дискримінаційною. Яке ж було здивування журналістів, коли один із членів ради, голова Всеукраїнської профспілки ветеранів військовослужбовців, ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських Олександр Маматов на зустрічі з народними депутатами в парламенті заявив, що постанова №103 дійсно "дискримінаційна, але її скасування призведе до ще гірших результатів". "Від імені 57 організацій ветеранів, включно з профспілками і громадськими організаціями, ми вдячні представникам кількох фракцій (Прим.: на зустріч прийшли депутати "Опоблоку" і "Батьківщини"). Тільки завдяки вам, вашим діям, а також нашим протестам уряд ухвалив постанову 21 лютого про перерахунок наших пенсій", - заявив Маматов.  Також Маматов заявив, що ветерани поки не планують нових акцій протесту і підписав меморандум про співпрацю і взаєморозуміння з представниками "Опоблоку" і "Батьківщини". Він повідомив, що ставить підпис "від імені 57 організацій військових пенсіонерів і ветеранів". Текст Меморандуму зачитала нардеп "Опоблоку" Наталя Королевська. Нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель зазначила, що фракція Тимошенко продовжить процес соціального захисту військових пенсіонерів. А співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що військові ветерани далі вимагатимуть ухвалення закону для перегляду пенсій. "Сьогодні уряд злякався масових акцій протесту, тому пішов на поступки військовим пенсіонерам. Уряд ухвалив постанову про виділення 1,5 тис. грн. Але це занадто мало, на наш погляд. Це тільки перший крок для перегляду пенсій військовим", - заявив він. Бойко зазначив, що представники 57 організацій військових ветеранів загалом вітають рішення Кабміну. Але це не знімає з порядку денного необхідність ухвалення єдиного закону. Як же тепер зрозуміти, що насправді потрібно військовим пенсіонерам і які їхні плани далі? Це якщо не задаватися ще й питанням, як поставляться ветерани АТО до підписання меморандуму з "Опоблоком"? "Ніхто Маматова не уповноважував нічого від нашого імені коментувати і підписувати. Все, що він підписував, - це його особиста ініціатива", - говорить член робочої групи при координаційній раді Микола Колісник. За його словами, на такі дії уповноважений тільки голова Всеукраїнського союзу громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів, голова координаційної ради генерал-полковник Віктор Палій. А щодо Маматова, то, можливо, на найближчому засіданні координаційної ради він буде виключений з його складу, каже Колісник, називаючи останнього провокатором. Очевидно і тут спрацювала давня українська традиція - де три козаки, там п'ять отаманів. Як будуть діяти військові пенсіонери далі, дізнаємося в найближчі два дні, коли знову збереться координаційна рада. Загалом Микола Колісник описав ситуацію і настрій ветеранів так: "Якщо два роки влада нас не чує, особливо - Верховна Рада, яка в 2015 році ухвалила закон про перерахунок пенсій і два роки крадуться гроші у всіх пенсіонерів, то треба цю владу міняти. Це геноцид народу". Тож не дивно, що такими настроями скористалися (хоча і не зовсім вдало, здається) опозиційні фракції. А тим часом АСН вже готує статтю про те, що обіцяних виплат військовим з 1 березня не буде.
Закон і Право Як визначити розмір аліментів. Роз'яснення Мін'юсту Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 26 лютого 1993 року №146 "Про перелік видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків та інших осіб", аліменти виплачуються з усіх видів заробітку і додаткової винагороди як за основною роботою, так і за роботою за сумісництвом. Такі роз'яснення дав начальник Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Роман Возняк, передав кореспондент АСН. Так, відповідно до постанови, аліменти утримуються з працівника з усіх його видів заробітку і додаткової винагороди - зокрема з усіх видів доплат і надбавок до заробітної плати, за роботу в позаурочний час, з лікарняних і сум, виплачених у зв'язку з втратою працездатності внаслідок каліцтва, допомоги з безробіття, пенсії, стипендії, отриманої орендної плати, а також з гонорарів. У разі, якщо платник аліментів є членом колективного підприємства, відрахування провадяться з усього отриманого доходу, зокрема в натуральному вигляді. У випадку з особою, що відбуває покарання, аліменти утримуються з усією заробленої ним суми - без урахування сум, що відраховуються за утримання. З військовослужбовців Збройних Сил України та представників інших силових відомств аліменти утримуються з усіх видів щомісячного грошового забезпечення. Водночас утримання аліментів не проводиться з матеріальної допомоги, компенсації за невикористану відпустку (крім випадків, коли виплачується компенсація відразу за кілька років), допомоги на лікування або у зв'язку з вагітністю та пологами, компенсації при відрядженнях або переведення на роботу в іншу місцевість, з допомоги по догляду за дитиною, державної допомоги на поховання та інших цільових виплат. Нагадаємо, в кожному регіоні України відкрили штаби, які будуть контролювати стягнення аліментів.
Політика оформление ленты  Суд залишив Труханова на посаді мера Одеси Солом'янський районний суд Києва, який сьогодні після технічної перерви відновив засідання у справі про відсторонення від посади мера Одеси Геннадія Труханова, відмовився задовольнити відповідне клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Таке рішення на засіданні озвучив суддя Дмитро Кратко, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, Геннадій Труханов підозрюється у привласненні грошей громади - всього близько 185 мільйонів гривень. САП заявила, що Труханов скоїв злочин із використанням владних повноважень і зараз, повернувшись на своє робоче місце, може впливати на свідків, знищувати або спотворювати документи, перешкоджати слідству. У зв'язку з цим прокурори просили на час слідства відсторонити мера від посади. Однак на суді той надав декілька десятків позитивних характеристик про себе і звернень громадських організацій.
Закон і Право У Мін'юсті пояснили, який розмір аліментів повинні платити ті, хто працює за кордоном Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 26 лютого 1993 року №146 "Про перелік видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків та інших осіб", особи, які працюють в установах України за кордоном, виплачують аліменти на користь осіб, які проживають в Україні, з подвійного заробітку із встановленими надбавками, одержуваного в Україні у національній валюті. Такі роз'яснення дав начальник Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Роман Возняк, передав кореспондент АСН. Так, з осіб, які працюють за контрактом в іноземних компаніях і одержують заробітну плату тільки за кордоном, аліменти утримуються із 100% заробітної плати, яку платник аліментів одержував до укладення контракту, або виходячи з його заробітної плати за останній місяць роботи на момент від'їзду, або з п'ятикратного розміру неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на час проведення розрахунків. Аліменти з осіб, які отримують заробітну плату як у гривнях, так і у валюті на підприємствах, організаціях, розміщених на території країни, утримуються бухгалтеріями (розрахунковими відділами) за місцем роботи в розмірах, встановлених рішеннями судів, з обох видів доходів. При цьому чиновник уточнив, що платити аліменти потрібно не тільки на рідних дітей, а й на усиновлених у визначеному законом порядку, а також не тільки до досягнення ними повноліття, а й далі - в разі навчання дитини або її непрацездатності. Крім того, повідомляється, що справи про стягнення аліментів є однією з найбільш поширених категорій справ у виконавчій службі, водночас це питання пов'язане із забезпеченням інтересів мільйонів найменш соціально захищених членів суспільства. Нагадаємо, в кожному регіоні України відкрили штаби, які будуть контролювати стягнення аліментів. Про це заявив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.
Політика Стало відомо, коли запрацює нове міністерство з питань ветеранів Нове міністерство з питань ветеранів почне роботу протягом 4 місяців. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. "Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримує ідею створення міністерства з питань ветеранів. Це не секрет. Тому сьогодні в парламенті фактично відбулася формальна процедура, коли Рада проголосувала за постанову про звернення до Кабміну про створення такого міністерства. Головне, щоб ми створили не пустушку, а нове міністерство, яке дійсно буде ефективно працювати", - заявив він. З його слів, при Кабміні буде створено робочу групу за участю нардепів і експертів, яка протягом 2-3 місяців напрацює концепцію створення такого міністерства. Після чого фактично його робота буде запущена. Одним із перших пріоритетів міністерства, на його думку, має стати створення т.зв. "Єдиного вікна" для учасників АТО. "Щоб вони в одному місці отримували всі документи, а не ходили і стояли в чергах за кожним папірцем", - зазначив він.
Політика "Народний фронт" підтримає Смолія на пост голови НБУ "Народний фронт" підтримає запропоновану президентом України кандидатуру Якова Смолія на пост глави Національного банку. Про це в кулуарах Верховної Ради України сказав голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Вчора відбулася зустріч фракції БПП з Яковом Смолієм. Сьогодні наша фракція вирішила зустрітися з ним в перерві, щоб поговорити. У нас була дискусія, ставили запитання. Щось ми почули, що щось - ні", - заявив він. Бурбак зазначив, що фракція ухвалила рішення в підсумку "підтримати Смолія на пост глави Нацбанку". Також він зазначив, що фракція наполягає на розгляді всіх кадрових питань у залі. Зокрема призначення омбудсмена. Нагадаємо, раніше фракція "Радикальної партії" і "Батьківщина" заявили, що не підтримуватимуть кандидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ. Також політологи висловлювали прогноз, що голосів за кандидатуру Смолія в Раді буде мало.
Закон і Право Підвищення пенсій військові отримають не раніше квітня і то частково. Як це відбуватиметься Обіцяний урядом перерахунок виплат пенсіонерам силових структур буде здійснений не раніше квітня. Про це повідомила начальник Головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Олена Корчака на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Вмикається механізм перерахунку, який передбачає повідомлення Пенсійного фонду України про те, що виникли підстави для проведення перерахунку пенсій військовослужбовцям та іншим категоріям осіб. Сьогодні, 26 лютого, Пенсійний фонд таке повідомлення отримав, і органи Пенсійного фонду готові разом із силовими структурами почати роботу", - зазначила чиновник. Водночас, за її словами, щодо пенсіонерів, які працювали в органах внутрішніх справ, комісії вже передали до Пенсійного фонду документи для перерахунку їм пенсій. Пенсіонерам МВС виплати перерахують з 1 січня 2018 року з грошового забезпечення станом на 1 січня 2016 року. Передбачається, що доплата за 2016-2017 роки буде здійснена поступово за окремими механізмами протягом 2019-2020 років. "Щодо пенсіонерів інших силових структур, то ми беремо грошове забезпечення станом на 1 березня 2018 року. Постановою передбачено, що в 10-денний термін після отримання повідомлення головні управління Пенсійного фонду передають у силові структури списки пенсіонерів, на які поширюється перерахунок. Ми сформуємо списки і до 3 березня передамо їх у силові структури для того, щоб ті в місячний термін підготували нам документи. Коли будуть сформовані дані про грошове забезпечення, які будуть підставою для перерахунку, Пенсійний фонд здійснить такий перерахунок", - зазначила Олена Корчака. За її словами, якщо, наприклад, міліціонер - начальник відділення - підполковник зараз отримує 3197 гривень пенсії, з 1 січня 2018 року щомісячні виплати йому складуть 4803 гривні, з 1 січня 2019 року - плюс 50% доплати за 2016-17 роки, з 1 січня 2020 року - плюс 100% доплати за 2016 -2017 роки. Якщо ж заступник начальника головного управління - полковник на сьогодні отримує 4106 гривень пенсії, то з 1 березня йому нараховуватимуть вже 7315 грн, з 1 січня 2019 року - майже 9 тисяч, а з 1 січня 2020 року - понад 10 тисяч гривень. В обласному військкоматі запевняють, що постараються впоратися з документами в найкоротший термін. Тим часом самі військові пенсіонери не задоволені рішенням уряду. Зокрема, представникам різних ветеранських організацій не подобається, що збільшення після перерахунку пенсій буде здійснюватися поетапно, тоді як вони розраховували на 100% обіцяних виплат. Крім того, голова координаційного комітету ветеранських організацій силових структур у Вінницькій області та місті Вінниці Петро Каноник зазначив, що в питанні збільшення пенсійних виплат колишні міліціонери і поліцейські обійшли ветеранів ЗСУ. "Сьогодні міліція виграла в порівнянні з нами. Полковник, який стоїть, грубо кажучи, на передовій і захищає Україну, він буде отримувати за військове звання оклад значно менше, ніж полковник міліції або полковник поліції. В цьому сенсі ми не задоволені", - зазначив він . Нагадаємо, військові пенсіонери не задоволені постановою Кабінету міністрів №103 і 27 лютого відновили акції протесту. Про це йдеться в повідомленні координаційної групи ветеранської організації.
Події оформление ленты  У «ДНР» заявили, що обладнання Vodafone в Донецьку працює, але відключено ззовні Серверні Vodafone в тимчасово окупованому Донецьку не розграбовані, але базові станції все одно не працюють. Про це повідомив шанувальник «ДНР» Олександр Болотін, який побував на «екскурсії» на базових станціях. «Обладнання ціле. Працює. Серверні гарячі і шумлять. Відключені ззовні», - написав він. Сам Болотін при цьому повідомив, що він живий і здоровий, пише "Донпресс". Нагадаємо, перипетії c перебоями в роботі мобільного зв'язку спостерігаються в ОРДЛО вже більше місяця. У Vodafone 22 лютого вкотре заявили про пошкодження кабелю і необхідності ремонту. "Стався обрив волоконно-оптичної лінії, яка забезпечує зв'язок на непідконтрольній України території в Луганській області", - заявили в компанії. У той же час експерти заявляють, що відключення Vodafone на окупованих територіях Донбасу пов'язано з бажанням керівництва бойовиків заробити гроші на продажу карток місцевих і російських операторів. За деякими даними таких карток було придбано близько 800 тисяч.
Події оформление ленты  Зайцевій і Дронову зачитали обвинувальний акт Прокурор Ігор Омельченко зачитав Геннадію Дронову і Олені Зайцевій обвинувальний акт із зазначенням причин смерті людей у ​​ДТП на вул. Сумській у Харкові. Про це передає Телеканал 24. Зачитування пройшло в ході засідання в Київському райсуді Харкова з розгляду кримінальної справи за обвинуваченням Дронова та Зайцевої в скоєнні смертельного ДТП. В обвинувальному акті були детально описані травми постраждалих, а також причини смерті жертв резонансної аварії. Зокрема, було зазначено, що сестри Алла і Анастасія Соколи, а також Ніна Кобісєва померли в результаті відриву серця від артерій. Умаєва Наталя померла від розриву внутрішніх органів, переломів і черепно-мозкової травми. Ще одна жертва ДТП – 24-річна Діана Берченко, яка не виходила зі стану коми, через тиждень померла в лікарні. 27-річний Євтєєв Олександр мав відкриту ЧМТ. Зайцева свою провину повністю визнала і готова дати свідчення в суді. Дронов провину не визнає, тому що не розуміє, в чому його звинувачують.
Події оформление ленты  На Сумщині прикордонник і поліцейський вимагали хабар у місцевого жителя У Сумській області в Глухові співробітники правоохоронних органів викрили на хабарі інспектора Сумського прикордонного загону, а також оперуповноваженого місцевого підрозділу НП. Про це сказано на сайті СБУ. Співробітники правоохоронних органів встановили, що чиновник Держприкордонслужби України в змові з співробітником поліції вимагали $8000 від місцевого жителя за непритягнення його сина до кримінальної відповідальності за ймовірне скоєння ним злочину. Як зазначається, прикордонника затримали в центрі Глухова в ході отримання всієї суми неправомірної вигоди. Його спільник, співробітник поліції зараз переховується від слідства. Затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, який передбачено ст. 369-2 ч. 3 (Зловживання впливом) КК України.
Суспільство Гіркін запропонував розстріляти ватажків ОРДО і помічника Путіна Колишній ватажок терористів «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков) запропонував свій спосіб боротьби з корупцією, починаючи з російського куратора проекту «Російська весна», а також помічника президента Росії Владислава Суркова. Коментуючи затримання в «ДНР» за розкрадання так званого «міністра» і співробітників «Мінвугілля» Ігор Гіркін сказав: «Щоб приборкати всерйоз корупцію в «ДНР», треба починати з «голови». З неї гниє риба. Уже від голови «тягнути ниточки» вниз і вгору. Вгору — до понад-пройдисвіта і мега-шахрая Владислава-Асланбек Суркова-Дудаєва, і вниз — від «завойовника Рек'явіка і Лондона» — через похмурого бандита Тимофєєва — «Ташкента» — до тих, хто був призначений для «розпилу та утилізації». Інакше — не вийде нічого: діру, яка утворилася в стройових рядах злодюг, «затягнутий» такими ж «кадрами». Стрєлков висловив думку, що з корупціонерами треба поводитися по «законам військового часу», карати «розстрілом і/або штрафний саперно-будівельної ротою».
Суспільство НБУ: в найближчі роки еміграція з України посилиться Трудова міграція з нашої країни буде зростати ще два-три роки, але почне зниження в середньостроковій перспективі. Про це глава департаменту монетарної політики і економічного аналізу Нацбанку Сергій Ніколайчук повідомив в інтерв'ю польському виданню Polska Agencja Prasowa Biznes, інформує прес-служба НБУ. «Ми прогнозуємо в короткостроковій перспективі, що еміграція буде рости, але в середньостроковій перспективі очікується конвергенція рівня заробітної плати та продуктивності, а це допоможе заспокоїти трохи ситуацію», - говорить він. «Крім цього, ми очікуємо в Україні поліпшення якості життя. У наступні два-три роки збільшення чисельності може бути великим, але ми очікуємо скорочення числа мігрантів в середньостроковій перспективі», - говорить глава департаменту Нацбанку. За інформацією представника НБУ, цей прогноз обумовлений різницею в оплаті праці в Польщі та Україні.
Політика Рада може виділити гроші ветеранам АТО на розвиток бізнесу Депутати Верховної Ради України підтримали за основу проект закону про призначення одноразової фінансової допомоги екс-учасникам бойових дій на відкриття власної справи в формі ФОП. Про це передає кореспондент АСН. «За» цей законопроект проголосувало 237 депутатів. Проект закону передбачає зміни до статей 14-1, 14-2 і 20 закону «Про основи соцзахищеності людей з інвалідністю в Україні» щодо надання держдопомоги на розвиток своєї справи фізособі — підприємцю з інвалідністю (в результаті поранення, каліцтва або контузії, які були отримані в ході безпосередньої участі в бойових діях чи забезпеченні їх проведення). Як зазначається, доцільність надання державної допомоги повинен визначати центральний орган виконавчої влади з питань соціального захисту людей з інвалідністю, ветеранів війни. Крім цього, він також контролює використання цієї допомоги.
Суспільство З "ЛДНР" масово тікають медики: розвідка дізналася про погрози бойовиків Ватажки окупаційних адміністрацій РФ скорочують фінансування медустанов на окупованих територіях Луганської області. В результаті цього відбувається погіршення соціально-економічне положення в медичній сфері псевдореспубліки. Про це передає Інформаційно-аналітичний центр нацбезпеки України, посилаючись на дані розвідки. Як зазначається, тимчасово окуповані території Донбасу залишає кваліфікований медперсонал. На сьогодні там не вистачає понад 50% лікарів, перш за все в дитячих відділеннях. «Керівництво окупаційних адміністрацій збирається компенсувати брак кадрів, призначаючи на посади лікарів випускників медичних навчальних закладів без проходження інтернатури», - повідомили в розвідці. Призначення недосвідчених «лікарів» призводить до погіршення стану жителів окупованих районів.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-2,0546410083771-/ /-pc-/
Top