counter
Архів Повернутись назад 25 Липня 2017
25 Липня
Суспільство Жителів Закарпаття просять не виходити з дому через наближення дощу з градом Жителям Закарпаття не рекомендують виходити з дому і не залишати автомобілі під відкритим небом, так як наближається злива з сильним градом. Про це на своєму сайті повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Він написав, що ввечері 24 липня на кордоні Угорщини, Румунії та України сформувалися грозові хмари, які рухаються в Хустський, Тячівський та Рахівський райони. «Грозова активність у східній Словаччині поблизу кордону з Україною поки слабка, проте Ужгородський, Мукачівський, а також Виноградівський та Берегівський райони у зоні ризику потужного граду», - додав глава ОДА. Москаль зазначив, що в діаметрі град може досягати 20 мм і більше. Раніше синоптики повідомляли про сильні зливи і град, які можуть пройти 24-25 липня.
Політика Північна Корея збирається запустити нову балістичну ракету - CNN Північна Корея має намір запустити нову балістичну ракету, яка може бути носієм ядерної зброї. Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на джерело в Міністерстві оборони США. До такого висновку американські військові прийшли після того, як помітили в місті Кусонг транспортні засоби, що перевозять обладнання для запуску ракет. Новий запуск КНДР може приурочити до свята на честь закінчення Корейської війни, що відзначається 27 липня. Відповідно, запуск ракети може відбутися через 2 дні. Подібні запуски ракет турбують США, влада замислюються про захист себе і союзників. Тільки 4 липня влада Північної Кореї заявила про вдале проведення запуску міжконтинентальної балістичної ракети. Раніше президент США Дональд Трамп попередив КНДР, що розглядає «суворі заходи» у відповідь на запуск балістичної ракети.
Політика Трамп не має наміру скасовувати санкції проти Росії - Білий дім Президент США Дональд Трамп детально вивчить підготовлений Конгресом законопроект про санкції проти Росії, Ірану і КНДР. Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс. Вона підкреслила, що Трамп підтримує продовження санкцій щодо трьох країн. Разом з тим, за словами Сандерс, американський президент зібрався вивчити документи, щоб з'ясувати, чи є там «краща пропозиція» для народу США. «Що стосується законопроекту про санкції, то президент дуже голосно заявляє про свою підтримку продовження санкцій щодо цих трьох країн. Він не має наміру скасовувати їх, але він хоче переконатися, що ми отримаємо кращу пропозицію для американського народу», - заявила Сандерс. Нагадаємо, 22 липня Конгрес США опублікував новий законопроект про санкції проти Росії і Ірану. Передбачається накладення санкцій на американські компанії, обмеження на інвестиції в енергетичні проекти, частка участі в яких російських держкомпаній становить не менш як одну третину, а також на надання допомоги в сфері нових нафтогазових проектів, пов'язаних з Росією. Голосування заплановане на вівторок, 25 липня.
Кримінал оформление ленты  Злочинці, які стріляли в АТОвців, самі потрапили в лікарню в Дніпрі У лікарні Мечникова в Дніпрі під охороною перебувають четверо злочинців, які стріляли у воїнів АТО. Про це повідомило джерело «Цензора» в поліції міста. Відзначається, що бандити причетні до організованої злочинності, раніше вони вже притягувалися до кримінальної відповідальності, зокрема за розбій. Прізвища тих, хто стріляв у воїнів АТО, поки не оприлюднені. Передбачається, що причиною конфлікту могла стати справа про захист прав одного з фермерських господарств, яку вів Едмонд Саакян як адвокат. Бандити нібито хотіли втрутитися в цю суперечку з боку іншого учасника. У злочинців вилучили автомат і 2 пістолети. У загиблих воїнів Вагнера і Іващука зброї не було. Передбачається, що бандити призначили переговори, але замість цього запланували розстріл. Нагадаємо, 24 липня під час стрілянини в Дніпрі загинув на місці колишній боєць 20-го мотопіхотного батальйону Олексій Вагнер. Також загинув дорогою в лікарню Максим Іващук - колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону. Був поранений колишній командир взводу - відомий адвокат і учасник АТО Едмонд Саакян. Оприлюднено фото нападників.  
Події На Закарпатті через негоду знеструмлено близько 30 населених пунктів На Закарпатті в результаті грози і шквального вітру було знеструмлено близько 30 населених пунктів. Про це повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА. Знеструмлено села в Ужгородському, Перечинському, Мукачівському, Іршавському, Хустському, Воловецькому, Міжгірському та Рахівському районах. Повалені дерева перегородили дороги, пошкодили припарковані автомобілі. Відзначається, що за ніч рятувальники 7 разів виїжджали для розблокування дороги. В ОДА підкреслив, що не зафіксували нещасних випадків або масштабних пошкоджень сільгоспугідь, автомобілів або сільгосптехніки. Як повідомив голова ОДА Геннадій Москаль, аварійні бригади ще вночі почали відновлювати електроенергію в знеструмлених населених пунктах. «До кінця дня світло в усіх містах і селах має бути відновлено. Ситуація перебуває під постійним контролем обласної та районних державних адміністрацій», - додав губернатор.
Кримінал оформление ленты  Опубліковано повне відео перестрілки, в якій загинули двоє АТОвців з Дніпра У мережі з'явилося відео стрілянини в Дніпрі, внаслідок якої загинуло двоє учасників АТО, ще 5 людей отримали поранення. Відео очевидців, на яких показано момент стрілянини, опублікувало видання "Інформатор". Нагадаємо, вчора, 24 липня, в Дніпрі на проспекті Гагаріна сталася перестрілка. Як стало пізніше відомо, нападники стріляли з автоматів. Серед загиблих - колишній боєць 20-го мотопіхотного батальйону Олексій Вагнер і колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону Максим Іващук. За інформацією джерела видання «Цензор» в поліції міста, четверо злочинців, які стріляли в АТОвців, перебувають під охороною в лікарні Мечникова. Передбачається, що причиною конфлікту могла стати справа про захист прав одного з фермерських господарств, яку вів Едмонд Саакян як адвокат. Бандити нібито хотіли втрутитися в цю суперечку з боку іншого учасника.
Кримінал АТОвці озвучили дві версії причин кривавої бійні в Дніпрі Соратник пораненого в перестрілці в Дніпрі АТОвця Едмонда Саакяна Ігор Філіппов виданню "Дніпроград" розповів про можливі мотиви нападників, передає канал 24. За його словами, основні причини нападу - протистояння рейдерам і розслідування скандальних подій 9 травня. "Загинули наші пацани - Шах, Щука. Едмонд після операції в реанімації... Поки видимих ​​причин дві: Саакян контролював хід розслідувань щодо подій 9 травня в Дніпрі (з боку ветеранських організацій), не даючи спустити ці справи "на гальмах". І друге - активна допомога фермерам в боротьбі з рейдерськими захопленнями", - розповів боєць. За його словами, останній конфлікт на цьому ґрунті стався близько трьох тижнів тому - коли вдалося відбити фермерів від 50 "тітушок". Водночас нардеп Борислав Береза ​​підтверджує, що хлопців убили в зв'язку з одним "земельним питанням". Поліція ж запевняє, що ввечері 24 червня в Дніпрі відбулася запланована зустріч двох сторін, на якій стався конфлікт, що стосується "економічних інтересів".
Події Названо області, в яких до кінця місяця протримається висока пожежонебезпека До кінця поточного місяця в Запорізькій, Одеській, Херсонській, Миколаївській, Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Кіровоградській і Полтавській областях утримається надзвичайна пожежна небезпека - 5 класу. Про це повідомляє сайт Головного управління з надзвичайних ситуацій, посилаючись на Укргідрометцентр. Так до п'ятниці в Черкаській області та більшості районів Київської, а сьогодні - у Вінницькій, Тернопільській та Хмельницькій областях утримається висока - 4 класу, а іноді і 5 класу пожежна небезпека. У столиці найвища, 5 класу, пожежна небезпека спостерігатиметься 27 липня. Рятувальники просять людей під час перебування в лісах, парках, на відкритих територіях не розводити відкритий вогонь і дотримуватися правил пожежної безпеки.
Суспільство оформление ленты  "Армагеддон" у тернопільських лікарнях. Люди розлючені чергами і лікарями-вимагачами Проблемами в українській медицині, напевно, вже нікого не здивуєш. Однак якщо раніше люди просто мовчали, то тепер говорять про окрему плату лікарям і неналежну поведінку медиків вголос. Після останнього відвідування поліклініки увірвався терпець і в мешканки Тернополя Любові Вовк. Жінка, так і не дочекавшись своєї черги, щоб потрапити до лікаря, просто втекла з медустанови, повідомляє 0352.ua. «Ось я зараз так з грудкою сліз в горлі, з усякими там папірцями, рецептами, направленнями, після двох годин перебування, втекла з тієї пекельної поліклініки... Здорова я! Я так вирішила і так буде. Маю цілі ноги, руки... Ні, в нашій поліклініці зовсім не працюють погані люди. Просто там працюють здорові люди, у яких алергія на хворих людей», - іронізує тернополянка. Жінка скаржиться, що, потрапивши в поліклініку на звичайний огляд або здачу аналізів, тут можна провести цілий день. А все через те, що один лікар оглядає, другий відбирає аналізи тощо і до всіх медиків величезні черги. «Зараз дуже гостро усвідомила, що я здоровіша за всіх здорових і всіх тих нещасних людей, які реально ледве ходять, а тому не можуть собі дозволити втекти як я, а змушені маринуватися в тих метрових чергах і ходити по кабінетах,  ніби один лікар вам на спині написав зеленкою "Христос воскрес", а інший йому повинен відписати вам на пузі йодом "Воістину", - констатувала вона. Подібну ситуацію, зі слів тернополянки, вона пережила 11 років тому, коли з переймами її "швидка" привезла в пологовий будинок. Любов запевняє, такого приниження, як тоді, не переживала ніколи. «Як мене таку породіллю відправили роздягатися догола в якомусь там кабінетику в приймальному відділенні. І ось стою я така Єва, скорчена, бо болить, перейми все-таки. І тут відчиняються двері у коридор, в якому десятки чоловіків, юнаків, родичів тих всіх жінок, які на верхніх поверхах вже десь народжують. І така жінка зі шваброю давай навколо мене витирати підлогу. Чоловіки втупилися на голу вагітну. У них шок. Я дивилася на витріщених чоловіків. У мене шок. А прибиральниця миє, ой хто там з них чого не бачив? У неї графік стерилізації приміщень. Уявили те відчуття?» - обурюється Любов. Обстеження жінка все-таки пройшла, але вже в інших лікарів. Але все ж сподівається, що з реформуванням медицини система медобслуговування зміниться на краще. «Не знаю як ви, а я перша з тих, хто чекає реформи медицини! Бо що є зараз - це навіть вже не жах. Це темне, глибоке, мулисте дно. Далі вже нікуди», - зазначила пані Вовк. Крім величезних черг, з городян ще й вимагають гроші, точніше, лікарі просто випрошують кошти на потреби конкретного відділення або кабінету. «Тернопільська міська дитяча поліклініка. Здача аналізів у садок. Величезні черги. У кожному кабінеті просять по 2 грн на кабінет, папір, спирт, вату. Керівництво відділу охорони здоров'я Тернопільської міської ради нас запевняло, що всі ці потреби забезпечені. Чому бюджетна комісія не озвучує таку необхідність?» - написав у себе на сторінці в Facebook депутат тернопільської міськради Назар Зелінка Політик ставить цілком логічне запитання - чому в часи, коли кількість пацієнтів величезна, в ту ж лабораторію не посадити додатково ще кількох працівників. «45-60 хвилин вистояти з дитиною в черзі дуже важко, а головне - для дитини психологічно важко, наприклад перед здачею аналізу крові», - написав депутат. На неадекватне ставлення лікарів до пацієнтів, а також величезні черги і постійне випрошування грошей лікарями скаржаться не тільки жителі Тернополя і, до речі, не перший рік. Але віз і нині там - ніяких змін і реакції ні головлікарів, ні вищого керівництва МОЗ немає до цього часу.
Події оформление ленты  На Лісовому масиві в Києві вночі бульдозерами знесли ринок У вівторок, 25 липня, на Лісовому масиві в Києві о 2-й годині ночі невідомі молоді люди нібито за дорученням КМДА напали на ринок на вулиці Кіото. Про це повідомляють «Ведомости-Украина». Очевидці повідомили, що погромники на бульдозерах зносили кіоски, а знайдений усередині товар забирали з собою. Нагадаємо, в Києві в останній рік активно борються з торгівлею біля метро і з незаконними МАФами. Так, 30 травня біля входу на станцію метро "Петрівка" знесли незаконні торгові точки. Перед тим аналогічна ситуація сталася біля метро «Олімпійська» та «Нивки». У грудні 2016 року невідомі також вночі знесли кіоски на вулиці Політехнічній у столиці. Тоді підприємці заявляли, що влада міста під прикриттям «тітушок» у балаклавах за допомогою екскаваторів зруйнувала ятки, знищила власність підприємців разом з майном, а також жорстоко побила незгодних підприємців.
Спорт Тайсон зізнався, що в дитинстві став жертвою сексуального домагання Легендарний боксер Майк Тайсон зізнався в інтерв'ю телеканалу ESPN, що дитяча травма змусила його бути жорстоким. За словами боксера, він довгий час приховував, що став жертвою сексуального домагання. Боксер зазначив, що ніколи раніше не розповідав про цей випадок. В той момент йому було сім років. Невідомий чоловік спіймав хлопчика на вулиці, затягнув в будівлю і почав приставати. Дитині вдалося вирватися і втекти - більше він ніколи в житті не бачив цю людину. Тайсон не став вдаватися в подробиці, він тільки підкреслив, що довгий час відчував сором. «Той випадок змусив мене бути більш жорстоким», - додав Тайсон, трагічний інцидент змусив його піти на секцію боксу. Нагадаємо, Майк Тайсон в 80-ті роки став наймолодшим в історії чемпіоном світу у важкій вазі. На той момент американцеві виповнилося 20 років і 144 дні. Вже 31 рік цей рекорд не вдається побити нікому.
Політика Російські сенатори запропонували Путіну ввести санкції проти Польщі Рада федерації Росії просить президента держави-агресора Володимира Путіна ввести санкції проти Польщі. Таким чином в РФ мають намір відповісти на ухвалення в Польщі закону про заборону пропаганди комунізму та інших тоталітарних режимів, що дозволяє демонтаж пам'ятників радянської епохи, передає ТАСС. «Просимо також розглянути можливість введення заходів обмежувального характеру в сферах двостороннього співробітництва з Республікою Польща, а також щодо польських парламентаріїв - ініціаторів закону від 1 квітня 2016 року», - наголошується в документі. Сенатори також збираються звернутися до парламентів країн Європи, так як вважають, що заборона пропаганди комунізму ображає пам'ять воїнів, які загинули під час визволення Європи. Нагадаємо, 22 червня Сейм Польщі проголосував за внесення поправок до закону про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу в назвах будівель і об'єктів. Законом передбачається демонтаж радянських пам'ятників. Президент Польщі Анджей Дуда 17 липня затвердив зміни до закону.
Політика оформление ленты  CNN показує відео, яке підтверджує, що російський уряд може озброювати талібів Таліби отримали нове озброєння в Афганістані, яке, можливо, було надано їм російським урядом. Таке припущення можна зробити після перегляду двох ексклюзивних відеороликів, які опублікувала CNN. Ще в квітні генерали США висловлювали побоювання, що російський уряд намагається озброїти афганських бойовиків. Два відеоролики, опубліковані телеканалом, відобразили снайперські гвинтівки, автомати Калашникова і важкі кулемети, які, за словами експертів, не мають ідентифікаційних знаків. При цьому два різних табори талібів, один на півночі та інший на заході, стверджують, що володіють зброєю, яка, за їхніми словами, спочатку була надана від російського уряду, передає телеканал. У той же час журналісти вказують, що відеоролики не є незаперечним доказом того, що Москва постачає талібам зброю. «Росіяни раніше сказали, що підтримують контакт з «Талібаном», у нас є багато повідомлень від інших людей, про те, що вони озброюють талібів ... немає диму без вогню», - сказав представник уряду Афганістану Седік Седікі.Інший афганський чиновник заявив, що в уряді впевнені - Росія продає талібам зброю. МЗС Росії відмовився коментувати цю інформацію, але раніше називав заяви про те, що вони озброюють талібів, «абсолютно неправдивими».  
Культура Еліс Купер знайшов невідому картину Енді Воргола, але не наважився вивісити її на стіні Рок-зірка Еліс Купер виявив давно забутий шедевр - картину, написану Енді Ворголом - у себе на складі, повідомляє The Guardian. Йдеться про шовкографію «Маленький електричний стілець», написану в червоному кольорі, яка відноситься до серії художника під назвою «Смерть і катастрофа». Картина жодного разу не виставлялася перед публікою, з середини 1970-х вона була зачинена у сховищі Купера, де лежать атрибути його «огидного» туру. Згідно зі словами менеджера музиканта, Шепа Гордона, Воргол і Купер познайомилися в нью-йоркському закладі Max's Kansas City в 1972 році. Енді відвідав концерт, де Еліс інсценував страту на електричному стільці, схожому на той, що на картині. Шовкографія написана за фотографією камери смерті в тюрмі Сінг-Сінг, де в 1953 році було страчено Джуліуса і Етель Розенбергів. Нагадаємо, вони були засуджені до смерті за передачу секретної інформації про ядерні боєголовки Радянському Союзу. Гордон стверджує, що ідея про покупку картини належала Сінді Ленг, з якою Купер тоді був у відносинах. У 1964 році вона купила її за $2500. Картина опинилася в сховищі Купера і про неї забули. Чотири роки тому менеджер рок-зірки був на зустрічі з арт-дилером, який займався продажем предметів мистецтва. Вона розповіла, за скільки пішла з молотка остання картина Воргола на аукціоні, і він вирішив розшукати картину. Коли картину все-таки знайшли, менеджер запропонував Елісу повісити картину у себе вдома, але той не наважився. Остання версія картини, написана в зеленому кольорі, була продана на аукціоні Christie's в листопаді 2015 року за $11.6 млн, і він не хотів, щоб у його будинку перебувало щось настільки цінне. Тому картина знову вирушила в сховище. Версія Купера навряд чи коштує стільки ж, адже вона не підписана автором, а значить - не пройшла перевірку справжності. Фонд візуальних мистецтв Енді Воргола перестав здійснювати перевірки автентичності його робіт після тривалого судового процесу з британським колекціонером Джо Саймоном, коли представники Фонду відмовилися взяти на перевірку автопортрет художника. Гордон відніс шовкографію до експерта Річарда Польськи, який спеціалізується на Ворголі, і той на 100% впевнений у достовірності картини. Він упевнений у тому, що Воргол не віддав би музикантові підробку. Тоді в його колекції було багато зображень електронного стільця і ​​це не кращий елемент декору в традиційному розумінні. Тепер, після підтвердження автентичності, Купер роздумує над тим, щоб все-таки вивісити знамениту картину у себе вдома. "Ви серйозно?! Я власник шедевра!​» - вигукнув він у відповідь на підтвердження автентичності.
Суспільство Спека в Україні: температура підніметься до +35 градусів В Україні в середу, 26 липня, очікується спекотна погода, вдень температура підніметься до + 28° ... + 32°, на півдні до + 32° ... +35°. Про це повідомили синоптики Укргідрометцентру. Тільки на заході України нестійку погоду визначатиме атмосферний фронт, на решті території буде жарко і сухо. Так, вночі в західних регіонах, Житомирській і Вінницькій областях, вдень на Правобережжі, в Чернігівській і Сумській областях очікуються короткочасні дощі, грози, в окремих районах - град та шквали 15-20 м/с. Температура вночі +16-21°, на узбережжі морів місцями +22-24°, вдень +28-33°; в західній частині вночі 13-18°, вдень +22-27°.У Києві можливий короткочасний дощ і гроза, вдень температура підніметься до +30°. Дощитиме в західних і північних областях також 27 липня. В окремих районах можливий град та шквали 15-20 м/с. Температура вночі +15-20°, вдень +25-30°, а в південних і східних областях вночі +18-23°, вдень +30-35°. Послаблення спеки очікується в кінці тижня.
Економіка Апеляційний суд скасував стягнення майже 80 млн гривень дивідендів «Газтранзиту» за борги «Газпрому» Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Києва про стягнення 79,877 млн ​​грн дивідендів ПрАТ «Газтранзит» (Київ, частково належить російському «Газпрому») в рамках примусового стягнення з «Газпрому» штрафу Антимонопольного комітету України. Про це йдеться в постанові суду. 6 червня Господарський суд Києва ухвалив списати 79,877 млн ​​гривень дивідендів в рахунок погашення штрафу і пені у розмірі 172 млрд гривень, які «Газпрому» призначив виплатити Антимонопольний комітет. Представники «Газпрому» і «Газтранзиту» подали апеляцію. У компанії підкреслили, що державний виконавець порахував, що «боржник як власник акцій має право на отримання прибутку «Газтранзиту» по 2016 р., а саме - дивідендів». Колегія ж суддів прийшла до висновку, що стягнення дивідендів від чистого прибутку ПрАТ «Газтранзит» порушує права акціонерів «Газтранзиту», оскільки зазначені кошти на момент стягнення належать «Газтранзиту», але не ПАТ «Газпром». Нагадаємо, в січні 2016 року Антимонопольний комітет України оштрафував «Газпром» на 85 млрд гривень за зловживання монополією на українському ринку транспортування газу. Потім це рішення підтвердили ще кілька судів. В кінці лютого 2017 року Київський господарський суд відхилив скаргу «Газпрому», який зажадав скасувати рішення першої інстанції про стягнення штрафу, який на той час уже склав до 172 млрд грн через пеню. «Газпрому» і «Нафтогазу» належить по 40,2174% акцій «Газтранзиту», ще 19,5652% акцій - турецькій компанії Turusgas.
Суспільство Пари, які уклали шлюб за добу, майже не розлучаються - міністр Серед пар, які уклали шлюб за добу, розлучень - 0,3%. Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «Шлюб за добу - став національним проектом. На сьогодні вже більше 12 тисяч українських громадян скористалися цією європейською процедурою і практикою», - заявив він. Міністр підкреслив, що всі скептичні прогнози про те, що процедура «шлюб за добу» призведе до зростання кількості розлучень, зазнали фіаско. «Через реєстр ми можемо моніторити ситуацію. Тільки 0,3% пар, які уклали шлюб за цією процедурою, подали документи на розлучення», - заявив Петренко. І якщо порівнювати з сумною статистикою великої кількості розлучень в цілому по країні, 0,3% - це найнижчий показник. Також Петренко підкреслив, що позитивними є результати роботи ще одного сервісу - отримання документів про народження дитини в пологових будинках. «Більше третини всіх новонароджених або більше 150 тис. новонароджених отримали документи за прискореною процедурою», - сказав він. Міністр анонсував модернізацію сервісу. «Ми створимо онлайн-сервіс, коли вже вдома можна буде ідентифікувати новонародженого, отримати документи про народження поштою», - додав Петренко.
Суспільство У Росії знайшли відповідальних за безлад в окупованому Криму Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова звинуватила Україну в складній екологічній ситуації в окупованому Криму і Севастополі. Про це пишуть «Крим.Реалії». За словами представника країни-агресора, Україна нібито скидала відходи в море до березня 2014 року і тому в 2017 році в Криму важка ситуація. «У нас дуже важка українська спадщина в Криму і в Севастополі, де відходи скидаються просто в море... Зараз величезну роботу проводить наш уповноважений, щоб хоча б підняти цю проблему і привернути владу до її розв'язання», - заявила вона. Разом з тим подробиць, хто і де скидав відходи в море і коли, Москалькова не надала. Нагадаємо, раніше ватажок Криму Сергій Аксьонов заявив, що очисні споруди в Сімферополі фактично не працюють, інфраструктура зношена майже на 100%, а їх модернізація і будівництво нового каналізаційного колектора оцінюється в 17 - 22 млрд рублів.
Політика Трамп неочікувано заявив про «саботаж» Україною його передвиборної кампанії Президент США Дональд Трамп заявив про «саботаж» Україною його передвиборної кампанії. Про це американський лідер написав у своєму мікроблозі Twitter. Трамп вважає, що «саботування» передвиборної кампанії було спрямовано на просування кандидатури Гілларі Клінтон на президентських виборах. Мало того, він зажадав від генпрокурора США розслідування цього питання. «Українські спроби саботувати кампанію Трампа - «тихо працюють, щоб підштовхнути Клінтон». Так де ж розслідування генерального прокурора», - написав лідер США. Ukrainian efforts to sabotage Trump campaign - "quietly working to boost Clinton." So where is the investigation A.G. @seanhannity — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 июля 2017 г. У наступній заяві Трамп звинуватив генпрокурора Джеффа Сешнса в слабкій позиції щодо злочинів, які вчинила Гілларі Клінтон. Нагадаємо, раніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс  заявила, що Трамп підтримує продовження санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР. Разом з тим, за словами Сандерс, американський президент зібрався вивчити документи, щоб з'ясувати, чи є там «краща пропозиція» для народу США.
Кримінал оформление ленты  Недоховав: У чиновника «Укрзалізниці» під час повторного обшуку знайшли мільйони готівки Слідчі столичної прокуратури обшукали квартиру та банківську скриньку дружини чиновника «Укрзалізниці», якому інкримінують хабар. За підсумками обшуку йому, крім корупції, було оголошено ще одну підозру - невнесення даних у декларацію. У будинку підозрюваного і в банківському сейфі його дружини слідчі знайшли 220 000 доларів США, 13 500 євро, 7 золотих злитків 999 9 проби, коштовний годинник та інші цінності, які не були внесені чиновником у декларацію. В цей же час у декларацію своєї дружини чиновник вніс лише 150 000 гривень. Нагадаємо, гучна справа розслідується за фактом вимагання й отримання двома чиновниками державного підприємства 4- мільйонного хабара від підприємця за неблокування договору оренди 9 га землі в селищі Пісківка Київської області. 6 липня 2017 року слідчі затримали обох чиновників на гарячому. І хоча прокуратура тоді не назвала жодних імен, преса повідомила, що затримані були "начальник департаменту майнових і земельних ресурсів О.Тимошенко і заступник начальника юридичного департаменту О.Ященко". У обох під час затримання було виявлено значну кількість грошей і цінностей.
Суспільство оформление ленты  Турчинов випробував новий український гранатомет На Гончарівському полігоні в Чернігівській області секретар РНБО України Олександр Турчинов взяв участь у випробуваннях нових зразків зброї і військової техніки, розроблених українськими підприємствами. Про це повідомили в прес-службі РНБО. Так, були випробувані кулемети, снайперські гвинтівки, ручні протитанкові гранатомети, міномети, сучасні протитанкові ракетні комплекси і боєприпаси до них. Турчинов особливо уважно оглянув термобаричні боєприпаси, яких поки немає на фронті. «Перспективним для використання в зоні проведення АТО є 60-мм міномет, який здатний точно вражати цілі і не підпадає під заборону Мінських угод», - сказав секретар РНБО. За його словами, однією з проблем, яка потребує негайного вирішення, є відсутність нової зброї у військових в зоні АТО. На випробуваннях були присутні також військові з іноземних держав.
Суспільство Особисте тренування з Віталієм Кличком продано за 150 тисяч гривень Особисте тренування з мером Києва Віталієм Кличком було продано учасникові благодійних торгів Михайлу Булигіну за 150 тисяч грн. Про це йдеться на сторінці Prozorro.Продажі в Facebook. Відзначається, що Віталій Кличко став найдорожчим благодійним лотом. Стартував аукціон з ціною 1 тис грн, торгувалися 8 учасників. За умовами, тренування відбудеться протягом місяця з дня торгів. Нагадаємо, в ході попередніх торгів зі стартовою ціною 100 грн був розіграний сніданок з першим заступником голови МЕРТ Максимом Нефьодовим. Сніданок купили за 6,667 тис. грн, а похід у театр із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Наталією Бойко - за 9 тисяч грн. Ціна продажу сніданку з заступником міністра внутрішніх справ Анастасією Дєєвою досягла 11 млн грн, проте пізніше переможець торгів відмовився від оплати, лот перейшов до наступного учасника, який запропонував 10,01 тис. грн. Гроші планується витратити на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів для дитячих операційних і реанімаційних відділень Інституту нейрохірургії (Київ).
Наука і технології оформление ленты  Як азіатські діти множать десятизначні цифри тільки клацаючи пальцями На цьому вражаючому відео діти не просто трясуть руками і клацають пальцями в повітрі - вони множать і віднімають в умі десятизначні числа, за кілька секунд вирішують складні математичні завдання, за допомогою секретного інструменту - уявного рахунки.  Ще в 2014 році в новинних звітах про програму Mind Mathlon, проведену в Лабораторії робототехніки інституту технології і підприємництва Карачі, описувалися маленькі діти, які клацають пальцями, щоб відстежувати довгі серії чисел і вирішувати математичні завдання з неймовірною точністю. Йдеться про древнє мистецтво математики, в якому руки і пальці використовуються як калькулятор. Власне, і віднімати з допомогою цього способу можна з такою ж швидкістю. Техніка на перший погляд здається простою, проте насправді вимагає багаторічної практики. Пальці правої руки представляють цифри одиниці, в той час як великий палець інтерпретується як число п'ять. Кожен палець на лівій руці використовується для підрахунку десятків, а великий палець зліва - номер 50. Таким чином, два великих пальці вказують число 55. Ментальні математичні методи популярні серед школярів у декількох азіатських країнах, таких як Індія, Китай і Японія. Цей метод намагалися вивчити вчені з Гарварду. Їм було складно зрозуміти, як діти можуть відстежувати всі 15 стовпців рахунків, коли у більшості людей виникають проблеми з одночасною візуалізацією навіть трьох або чотирьох. Техніку вчені вивчали кілька років і в підсумку з'ясували, що ця система обчислення ще і не має мовних бар'єрів.    
Кримінал Перестрілка в Дніпрі: МВС взяло під охорону сім'ю пораненого адвоката Працівники поліції Дніпропетровської області надали охорону сім'ї адвоката Едмонда Саакяна, який вчора, 24 липня, отримав поранення під час стрілянини в Дніпрі. Про це повідомляє представник ГУ НП України по області, передає телеканал 112 Україна. «Едмонд Саакян і його сім'я були взяті під охорону Міністерства внутрішніх справ України», - повідомив він. Представник управління Нацполіції висловлює надію, що 25 липня буде створено робочу групу, до якої увійдуть побратими Едмонда Саакяна, із взаємодії з Національною поліцією, яка допоможе в розслідуванні справи. Сказано, що один з журналістів запитав, чи дійсно брат Саакяна Едуард звертався до місцевих правоохоронців із заявою про переслідування. За інформацією заступника начальника ГУ НП по Дніпропетровській області, заява дійсно надходила до Шевченківського районного відділу поліції міста, але не зі скаргою на переслідування.
Суспільство В Україні зменшилася кількість рейдерських захоплень - міністр Рейдерських захоплень за 6 місяців 2017 року стало менше. Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «Після ухвалення антирейдерського закону ситуація за останні 25 років суттєво змінилася на краще. Вперше за всю історію була введена кримінальна відповідальність, а також до 10 років позбавлення волі для тих, хто займається рейдерством, або тих, хто є соратниками таких осіб», - заявив він. Раніше, за його словами, за рейдерство можна було притягти до відповідальності тільки за статтею «за хуліганство». Він підкреслив, що в цілому кількість звернень до Мін'юсту за фактами рейдерських захоплень поменшало. «Зокрема, 52 громадянина Києва, які були позбавлені прав власності на квартири внаслідок дій рейдерів, були захищені Мін'юстом. Їхні права були відновлені», - додав Петренко. За цими фактами Мін'юст відправив всі необхідні документи в правоохоронні органи. Міністр висловив сподівання, що всі рейдери будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.
Політика Мін'юст готує нові позови проти Газпрому і РФ за окупацію Донбасу Міністерство юстиції України готує нові позови проти Російської Федерації та Газпрому за окупацію Донбасу. Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент АСН. "Нами було зроблено дуже багато за ці останні шість місяців", - заявив він. За словами міністра, головне завдання Мін'юсту - це забезпечення прав українських громадян. "Мін'юст здійснює системну роботу щодо реалізації нашої юридичної лінії у стосунках з російським агресором. Ми частково виконали рішення суду, і 80 млн грн Мін'юст отримав від Газпрому на користь бюджету України На даний момент Мін'юст відпрацьовує нові можливості судових позовів щодо Газпрому. Також міністр нагадав, що завдяки діям Мін'юсту, вдалося довести той факт, що анексія Криму готувалася Росією як мінімум за кілька років. Міністр висловив сподівання, що в судовій суперечці щодо незаконної анексії Криму в найближчі роки буде поставлена ​​крапка. "Нами також готується пакет документів для другої великої справи - щодо незаконної окупації Донбасу", - анонсував він.
Політика Слободян: Порошенко призначив нового голову Держприкордонслужби Президент Петро Порошенко призначив нового главу Держприкордонслужби України. Про це передає спікер ДПСУ Олег Слободян, повідомляє «Громадське радіо». За інформацією Олега Слободяна, Петро Порошенко прийняв відставку Віктора Назаренка, який написав заяву за станом здоров'я, з поста голови ДПСУ і призначив нового керівника. У той же час представник відомства поки не назвав його імені. «Зараз має бути офіційне його представлення. Після того, як ці заходи пройдуть, ми озвучимо його ім'я», - заявив Олег Слободян. Раніше ми повідомляли, що Віктор Назаренко подав у відставку з поста голови ДПСУ. 21 липня цього року в ході спільної заяви президентів Білорусі й України Олександра Лукашенка і Петра Порошенка голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко знепритомнів.
Події Під Києвом затриманий один з командирів бойовиків "ДНР" У Київській області прокуратура спільно з працівниками Держприкордонслужби і СБУ затримала в порядку ст. 208 КПК України чоловіка, який з листопада 2014 р. по серпень 2015 р. брав участь у терористичній організації «ДНР». Про це інформує обласна прокуратура, передає АСН. Як було встановлено, затриманий громадянин України 1987 р.н., в «ДНР» був «на посаді» командира відділення, мав при собі військовий квиток організації. Згідно з процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, який передбачено ст. 258-3 ч. 1 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України. На даний момент процесуальним керівником було внесено клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді арешту. Триває досудове розслідування.
Політика Мін'юст: Всі політичні партії реєструють в Україні прозоро Всі політичні партії реєструють в Україні прозоро. Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент АСН."Мін'юст діє виключно в рамках закону. Що стосується реєстрації партій, то позиція наша така. Ми даємо всім партіям без будь-яких перешкод, право реєструватися", - заявив він.З його слів, до 2014 року, по суті, політичні партії реєструвалися за політичним наказом. Зараз же ситуація докорінно, з його слів, змінилася. Що дало можливість зареєструватися після 2014 року 170 партіям. "Оцінку партії дає виборець. І якимось чином обмежувати перереєстрацію або реєстрацію партій ми не будемо. Так, іноді навколо партій розгораються конфлікти. Ви назвали приклад Соціалістичної партії. Але я можу сказати, що Державний реєстратор, а не міністр, він вносить зміни про інформацію щодо політичної партії. А не особисто міністр ставить підпис", - підкреслив він.Так само два місяці тому, з його слів, штучно був роздутий скандал і конфлікт нібито про нереєстрацію партії "Рух Нових сил". Однак, як зазначив Петренко, скандал навмисне був створений, а заявник не подавав необхідний пакет документів. Але два тижні тому партія з назвою, на якій наполягав Саакашвілі, була зареєстрована."І вже ніякого шуму не було, бо не можна було влаштувати політичне шоу", - зазначив міністр.
Культура оформление ленты  Археологам Києва не вистачає часу і коштів, щоб розкопати давнє місто на Поштовій площі Врятувати історичні артефакти і допомогти відшукати нові в рамках розкопок на столичній Поштовій площі просять археологи і прості кияни. Петиція, зареєстрована на сайті Київради, зібрала більше необхідних 10 тисяч підписів. Справа в тому, пояснюють археологи, що їхня робота повністю залежить від бажання інвестора, так як саме він фінансує розкопки і він же - встановлює терміни робіт. У підсумку, час «підтискає» будівельників, а вони - підганяють археологів. Однак «копати швидше» - фізично неможливо, стверджують вчені. «Простір Поштової площі - це простір, з яким пов'язано багато видатних подій, - говорить директор Центру археології Києва Михайло Сагайдак. - Цей контекст усіх надихав на те, що тут має бути створено простір музейного типу, який ми запропонували показати не у вигляді вітрин, а в автентичному вигляді, яким, наприклад, могли ходити мешканці Києва в ХІ столітті. Щоб можна було заходити на територію цих садиб, бачити ті залишки, які тут лежать. А далі, безумовно, використовувати низку новітніх візуальних можливостей. Тут можуть бути різні варіанти, але важливо довести ці роботи до певного фіналу - розкопати ідеально, зібрати в повному обсязі необхідні матеріали і потім вдатися до музеєфікації». «Поки ж треба розуміти, що на схемі розкопу має з'явитися бетонна плита, яка лягає власне на весь цей давньоруський шар і не дає можливості його нормально вивчити. Виходить, що влада у нас обіцяла зробити музей, але в підсумку археологи посаджені на фінансову голку інвестора. Розкопки не ведуться від початку року», - говорить голова ГО «Громадський рух Почайна» Аннабелла Моріна. Який вихід з ситуації, що склалася? Відповідальність за розкопки має взяти на себе місто. «Позиція міста була, є і буде за те, щоб музей був, - запевняє начальник столичного управління охорони культурної спадщини Олександр Никоряк. - З бюджету міста цього року було виділено 27 мільйонів гривень на Поштову площу. Виплачено за актами виконаних робіт археологам - один мільйон 250 гривень. Ми розробили облікову документацію і подали її до Міністерства культури, в зв'язку з чим пам'ятник набув статусу пам'ятки археології місцевого значення. Ми петиції не чекали, а паралельно робили роботу в тому напрямі, щоб музей був». Археологи й активісти дуже сподіваються на громадський контроль за всім, що відбувається на Поштовій площі.
Економіка Українцям на замітку. Як В'єтнам бореться з незаконною вирубкою лісу і до чого тут акація та Ikea Проблема незаконного, а значить - безконтрольного вирубування лісів дуже актуальна для України. Цінні породи деревини, незважаючи на мораторій, під різними приводами і виглядом все одно вивозяться до Польщі і Угорщини, щоб через два місяці повернутися до нас вже у вигляді "італійських меблів". Однак збиток для бюджету від імпорту товарів з низькою доданою вартістю не можна порівняти з екологічними збитками, яких завдається і без того проблемній екології нашої країни. Однак Україна - не єдина країна в світі, яка страждає від знищення лісів. Хоча і одна з небагатьох, що відверто закриває очі на цю проблему. Останнім часом багато країн почали перейматися збереженням "легенів планети", серед них - і В'єтнам. Тамтешні землевласники об'єдналися, щоб покінчити з вирубкою лісів. Вони планують садити більше дерев акації, яку використовують у виготовленні меблів по всьому світу, повідомляє The Guardian. Саджанці акації вирощуються в Академії лісових наук в Ханої вже більше 40 років. Це дерево примітно тим, що володіє 99% виживання, чому продуктивність плантації збільшується вдвічі. В'єтнамські ліси, які і так сильно постраждали під час війни, зараз практично повністю знищені лісозаготівлями і розчищенням земель для сільськогосподарських потреб. Зараз у країні майже не залишилося пралісу. В кінцевому підсумку боротьба з вирубкою лісів у В'єтнамі залежить лише від того, наскільки добре буде розвиватися її економіка і чи буде впроваджувати місцевий бізнес екологічні методи. Держава вже платить дрібним землевласникам допомоги. Багато з них беруть участь у проекті Світового фонду дикої природи, який передбачає посадку екологічних акації, ротанга і бамбука. Землевласників закликають до відповідального вироблення плантацій, пропонуючи пройти сертифікацію Ради зі збереження лісового фонду. Втім, для багатьох із них це вилилося в чималу проблему через неграмотність або необізнаність з юридичними аспектами. Сертифікація деревини В'єтнамське переробне підприємство The Minh An використовує тільки дерево, яке отримало сертифікацію FSC, бо цього вимагає його головний клієнт - Scansia Pacific - головний в'єтнамський постачальник компанії Ikea. Їхній приклад чудово стимулює землевласників проходити сертифікацію. Немає сертифікату - твоє дерево нікому не потрібно. Тепер асоціація землевласників працює з великими міжнародними компаніями і ділить витрати і відповідальність порівну, що дуже змінило їхній погляд на ведення бізнесу. Кожна асоціація сільських землевласників належить до більшої асоціації, всього членами є 241 особа. Її підтримує Всесвітній фонд дикої природи і вже в 2016 році співпраця принесла свої плоди. Наприклад, асоціація в селі Хоа Лок тепер заробляє $1320 з одного гектара - вдвічі більше, ніж вони заробляли на несертифікованому дереві. Тепер вони можуть вкладати гроші у власний бізнес, оновлюючи техніку і здійснюючи необхідний ремонт. Згідно з доповіддю Всесвітнього фонду дикої природи, в'єтнамський проект зараз перебуває на самому початку розвитку, адже за всі 5.4% всіх плантацій країни отримали сертифікацію, це менше половини урядових цілей, визначених до 2020 року.
Події оформление ленты  Жахлива ДТП під Львовом: троє загиблих, четверо поранених Вчора, 24 липня, в результаті великої кількості ДТП по всій території України загинуло 12 осіб. Так, на автодорозі Київ - Чоп у Львівській області в результаті страшної аварії загинуло три людини, ще четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості. За інформацією прес-служби ГУ Національної поліції по Львівській області, водій мікроавтобуса Mercedes Sprinter, під'їжджаючи до затору не впорався з керуванням і протаранив автомобіль ВАЗ-2105, водій якого чекав проїзду. Сказано, що в салоні вітчизняного авто було п'ятеро пасажирів - всі чоловіки. Від удару ВАЗ відкинуло у вантажівку Volvo, що стояла попереду. За кермом фури був 47-річний житель м. Золочів. В результаті аварії загинули 51-річний водій ВАЗу, а також його 26-річний син. Ще один пасажир цього авто, 28-річний чоловік, помер у кареті швидкої допомоги. До лікарні з травмами різного ступеня тяжкості були доставлені троє пасажирів «Жигулів» віком 27, 51 і 50 років. Водій мікроавтобуса також постраждав, але після надання медичної допомоги був відпущений.  
Політика Меркель і Макрон закликали розблокувати Донбас Канцлер ФРН Ангела Меркель і французький президент Еммануель Макрон закликали відновити економічне співробітництво з непідконтрольними територіями серед інших кроків з політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на сході України. Про це сказано у спільному повідомленні за підсумками телефонних переговорів «нормандської четвірки», передає Deutsche Welle. Одним з необхідних кроків, зокрема, називається відновлення економічного співробітництва між Україною та окупованим Донбасом. Макрон і Меркель закликали терміново припинити порушення умов перемир'я, а також вжити заходів для захисту об'єктів цивільної інфраструктури, щоб запобігти гуманітарній катастрофі. Крім того, глави держав вказали на необхідність відведення важкого озброєння від лінії конфлікту згідно з Мінськими домовленостями, а також попросили надати доступ спостерігачам ОБСЄ до всіх районів Донбасу, зокрема непідконтрольних територій.
Економіка Без медицини і по три конвоїри на ув'язненого. У Рахунковій палаті вказали на недоліки пенітенціарної реформи Майже 1 мільйон з 4,2 мільярда гривень, виділених на пенітенціарну службу в 2016-му - першому кварталі 2017 року, був використаний з порушенням законодавства, ще понад 5 млн грн - неекономно, а понад 3 млн грн Мін'юст в минулому році взагалі не освоїв. Такі результати аудиту ефективності використання Міністерством юстиції України бюджетних коштів, виділених на забезпечення функцій в сфері виконання кримінальних покарань і пробації, який провела і опублікувала на своєму сайті Рахункова палата. Зокрема, як зазначено у звіті, через несистемність реформ виправних установ і необґрунтованих управлінських рішень, які ухвалювали керівники різного рівня, в 2016 році і за три місяці поточного року з порушенням чинного законодавства витрачено 951,5 тис. грн, неекономно - 5,0228 млн грн і непродуктивно - 11,2878 млн грн. Крім того, за даними Рахункової палати, в минулому році Мін'юстом було освоєно асигнування загального фонду державного бюджету на загальну суму 3,1554 млн грн, з яких в результаті неефективного управління - 1 млн грн. У деяких колоніях працівників більше, ніж ув'язнених  Реформа пенітенціарної системи України була розпочата Урядом в 2016 році. Однак державні аудитори переконані, що вона не була результативною через відсутність будь-якого впорядкованого плану. Зокрема Міністерству юстиції до цього часу не вдалося зменшити кількість установ виконання покарань. Це при тому, що, за даними Рахункової палати, більшість колоній напівпорожні, а в деяких - на одного засудженого припадає 2-4 людини персоналу. «Тільки на утримання Балаклійського та Самбірського виправних центрів, Бережанської, Держівської і Павлоградської виправних колоній, діяльність яких припинена, протягом періоду, що перевіряється, непродуктивно було використано більше мільйона гривень. Подальше зволікання з оптимізацією мережі установ виконання покарань створює ризики непродуктивного використання бюджетних коштів умайбутньому», - констатується в документі. Однак, незважаючи на такі необґрунтовані витрати, в Мін'юсті досі не визначилися, які колонії потрібно залишити, а які - ліквідувати, законсервувати або змінити вид діяльності. Чиновники тільки на словах будують і переміщують слідчі ізолятори та установи виконання покарань за межі міст. Реальних кроків у цьому напрямі так і не відбулося. На поліпшення умов у колоніях за рік витратили менше 2% від загальної суми Крім того, з виділених Мін'юстом у 2016 році - I кварталі 2017 року на виконанні кримінальних покарань і пробації 4,2 млрд грн тільки 1,6% (майже 66,2 млн грн) - були використані на придбання обладнання, капітальні ремонти, будівництво та реконструкцію приміщень Державної кримінально-виконавчої служби України. «За таких обставин більшість проблем у сфері виконання кримінальних покарань не вирішена, незважаючи на істотне скорочення чисельності засуджених (майже на 15,5 тис. осіб), яке відбулося останнім часом в результаті законодавчих змін», - йдеться у звіті. У Рахунковій палаті констатували, що через застарілу матеріальну базу виправних установ засуджені й ув'язнені не забезпечені елементарними умова утримання під вартою. Лікують ув'язнених без ліцензій і акредитації Окремим пунктом аудитори відзначили надання медичних послуг в колоніях і виправних центрах. Як виявилося, зі 133 медичних установ пенітенціарної системи - 90 не мають акредитації. А медичні частини Бахмутської установи виконання покарань, Дергачівської, Вінницькій та Літинської виправних колоній взагалі працюють без ліцензій. У березні цього року Міністерство охорони здоров'я також позбавило ліцензії медичну частину і лікарню Дніпровської установи виконання покарань. «Це суттєво позначалося на якості надання засудженим та ув'язненим медичної допомоги», - йдеться у звіті. Ліквідувавши Державну пенітенціарну службу, Мін'юст створив у своєму апараті 5 нових департаментів, на які покладено різні функції з діяльності органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби України. При цьому створені структурні підрозділи протягом півроку працювали без затверджених міністерством функцій і завдань, які їм довірені. Разом з тим станом на 1 квітня 2017 року територіальні органи управління Мін'юсту були укомплектовані лише на 60%. «За таких обставин ліквідаційні комісії територіальних органів управління ДПтС (Державна пенітенціарна служба. - АСН) продовжують функціонувати, утворюючи додаткове навантаження на державний бюджет. Як наслідок, заходи з реформування здійснювалися безсистемно, що призводило до розпорошення зусиль, марнотратного і непродуктивного витрачання бюджетних коштів», - констатують у Рахунковій палаті. Ліквідувавши разом з пенітенціарною службою її підрозділи внутрішнього аудиту, Мін'юст не забезпечив своєчасного створення підрозділів внутрішнього аудиту новоствореної кримінально-виконавчої служби. Крім того, результати внутрішніх аудиторських перевірок ДПтС ліквідаційна комісія досі передає Мін'юсту. Тому контроль за тим, куди йшли виділені з бюджету гроші протягом II півріччя 2016-го і в першому кварталі 2017 року, був послаблений. Як наслідок, у Рахунковій палаті з'ясували, що кошти використовувалися неекономно і непродуктивно, а іноді і з порушенням законодавства. Так через закупівлю картоплі і овочів для потреб виправних установ не в сезон, коли ця продукція значно дорожче, Мін'юст витратив додатково майже 5 млн грн. Разом з тим до цього часу не оформлені права власності на 4952 будівлі і 7 земельних ділянок органів і установ виконання покарань загальною площею 39,1 га. Зі звіту Рахункової палати також випливає, що вартість земельних ділянок тільки трьох виправних установ (Вінницької установи виконання покарань, Крижопільського виправного центру і Піщанської виправної колонії) загальною площею 442,4 га була занижена на 237,9 млн грн. А 76,8 га земельних ділянок Вінницької і Ладижінської виправних колоній взагалі не відображені в бухгалтерському обліку цих установ. Результати аудиту Рахункова палата направила Міністерству юстиції з рекомендацією усунути всі виявлені порушення і недоліки.
Політика Суд дав дозвіл на заочне засудження екс-глави МВС Захарченка Печерський райсуд Києва дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Про це пише прес-секретар Генпрокурора України Юлія Луценка Лариса Сарган у себе на сторінці в Facebook. «У вівторок, 25 липня, Печерський райсуд Києва своєю ухвалою задовольнив клопотання слідчого ГПУ, а також надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо екс-міністра внутрішніх справ України Віктора Захарченка», - пише Сарган. За її словами, слідчі Генпрокуратури України проводять досудове розслідування у кримінальній справі про перевищення службових повноважень колишнім президентом України Віктором Януковичем, Віталієм Захарченком, а також іншими особами при незаконному позбавленні волі особистого помічника покійного Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) - Драбинка.
Економіка Volkswagen, Daimler і BMW запропонували об'єднатися в концерн, щоб уникнути звинувачень у ринковій змові Останній скандал з німецькими автовиробниками почався з історії в тижневику Der Spiegel, який опублікував статтю про негласні виробничі домовленості Volkswagen, Daimler і BMW, які існували з початку 1990-х, пише The Bloomberg. Der Spiegel розповів, як були сформовані робочі групи для визначення загальних стандартів і специфіки спільної роботи. Наприклад, як було придумано зробити резервуар дизельних двигунів досить маленьким для того, щоб більше місця під капотом було доступно, якщо покупець замовить дорожчу модифікацію. Ця угода видається найбільш зловісною з усіх, адже менший розмір паливного бака двигуна означає більше забруднень навколишнього середовища, бо виробники не можуть змусити клієнтів міняти їх так часто, як це необхідно. Тепер вважається, що саме цією угодою можна пояснити недавню катастрофу з викидами компанії Volkswagen, а також довгий список проблем з дизельними двигунами, які вже давно хочуть заборонити в деяких європейських містах. Цей скандал став справжнім ударом для німців, які раніше пишалися своїм автопромом, адже на нього припадає 20% національного доходу і 18% експорту. Це удар і для Ангели Меркель, яка досить комфортно почувається на пантеоні німецької політики зараз, практично не маючи політичних конкурентів. Партія Зелених, яка, найімовірніше, не пройде в Бундестаг на вересневих виборах, вже встигла розкритикувати Меркель і Християнсько-демократичний союз Німеччини, до якого вона належить. В першу чергу їх звинувачують у приховуванні автозмови. Але, в чому саме полягає тут злочинна діяльність? Ці компанії вже давно відкрито співпрацюють у багатьох сферах, включно з покупкою двірників для лобового скла, інвестування в розробку системи GPS і створення мережі зарядних станцій для електромобілів. Пошук угод і компромісів, щоб уникнути необґрунтованих витрат є частиною німецької культури, а не тільки практикою німецького бізнесу. Це та межа, яка допомагає суперникам об'єднуватися в ім'я загальнонаціональної мети. Наприклад, коли в Німеччині скасували державне регулювання міжміських автобусних перевезень в 2013 році, компанії відразу об'єдналися в єдиного перевізника, Flixbus, який зараз контролює близько 71% ринку. В Італії, навпаки, подібна лібералізація призвела до сегментації ринку. Звичайно, брак здорової конкуренції може привести до зловживань. Чотири європейських виробники вантажівок Volvo-Renault, Daimler, Iveco і DAF були оштрафовані минулого року Європейською комісією за те, що домовилися між собою, коли почнуть впроваджувати у виробництво технології зі зниження викидів шкідливих газів. Три головних німецьких автовиробники ділять лише 36% всього європейського авторинку. Вони постійно конкурують з японськими, французькими, британськими, корейськими і американськими виробниками. Якби вони всі були об'єднані в один німецький бренд, європейські регулятори не звернули б уваги на їхні внутрішні спроби стандартизувати виробництво, так само як вони не звертають увагу на концерн Volkswagen, який володіє Audi, Skoda, Seat і Porsche, і застосовує до них одні і ті ж стандарти. Так, можливо, всім трьом компаніям варто об'єднатися в одну, наприклад, Deutsche Automobil AG, і всі формальності для виправдання співпраці втратять свою актуальність.
Політика Порошенко призначив Назаренка своїм радником і присвоїв йому звання генерала армії Президент Петро Порошенко задовольнив рапорт про звільнення голови Держприкордонслужби України генерал-полковника Віктора Назаренка, а також висловив йому подяку за роботу. Про це пише Інтерфакс-Україна. «До мене надійшов рапорт від глави прикордонної служби генерал-полковника України Віктора Назаренко про звільнення з займаної ним посади за станом здоров'я. Я вирішив задовольнити рапорт», - заявив глава держави під час представлення нового голови ДПСУ. «Як президент, я задоволений станом справ у Прикордонній службі України, але здоров'я є здоров'я. Ми повинні враховувати це... Саме тому я прийняв рішення задовольнити рапорт. Одночасно я підписав указ про звільнення голови служби і призначення генерала Віктора Назаренка своїм радником», - додав Порошенко. Крім того, президент України своїм указом присвоїв Назаренку військове звання генерала армії України. Нагадаємо, новим очільником Держприкордонслужби стане Петро Цигикал
Події оформление ленты  У страшній ДТП під Києвом загинула 29-річна жінка з журналістським посвідченням У Київській області біля смт Гребінка Васильківського району в результаті ДТП загинула 29-річна киянка, у якої було виявлено журналістське посвідчення. Про це передає поліція. За інформацією ГУ Національної поліції в Київській області в Facebook, ДТП сталася сьогодні близько 14:30 на відрізку траси «Київ - Одеса» біля смт Гребінка. «Автомобіль Mazda, під керуванням 29-річної дівчини, рухався в напрямку Києва. З невідомих причин іномарка виїхала на смугу зустрічного руху і зіткнулася з позашляховиком Mercedes. Дівчина загинула на місці від отриманих травм до приїзду лікарів «швидкої допомоги», - заявили в поліції. При собі дівчина мала посвідчення журналіста редакції одного з українських ЗМІ, яке було дійсне до кінця минулого року. Водій автомобіля Mercedes, 47-річний житель Києва, відмовився від надання медичної допомоги. Загрози його життю немає. Нагадаємо, нещодавно в страшній ДТП під Одесою загинула журналістка видання «Страна».
Економіка оформление ленты  В Україні - найдорожчий алкоголь серед країн Європи за купівельною спроможністю. Буде ще дорожче Алкоголь і сигарети з нового року знову можуть подорожчати. Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді підвищити акцизний податок на рівень інфляції на сигарети, пиво і етиловий спирт. Відповідний законопроект уряд схвалив на засіданні 19 липня. Зокрема, пропонується всі ставки підвищити на 11,2% з січня 2018 року. Пропонується акциз на сигарети, з фільтром і без, підвищити з 445,56 грн до 495,46 грн за 1000 штук. Мінімальне акцизне податкове зобов'язання зі сплати акцизного податку на тютюнові вироби для сигарет з фільтром і без виросте з 596,05 до 662,81 грн за 1000 штук. Що стосується алкогольних напоїв, то акцизи на пиво зростуть з 2,78 до 3,09 грн за літр чистого спирту, на вина кріплені та вермути - з 8,02 до 8,92 грн за літр, ігристі - з 11,65 до 12 , 95 грн за літр, сидр і інші зброджені напої - з 129,96 до 141,18 грн з розрахунку на 1 літр чистого спирту, сидр без додавання спирту - з 1,06 до 1,18 грн за літр напою. Акциз на етиловий спирт планується збільшити з 126,96 до 141,18 грн за 1 літр чистого спирту, а продукти з вмістом етилового спирту 8,5% і більш - з 169,27 до 188,23 грн за літр. У той же час акциз на виноградні вина збільшувати не будуть. В уряді вже традиційно пояснили, що підвищення акцизів дасть можливість збільшити надходження до бюджету і привести ставки до європейського рівня. Однак генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко впевнений, що така політика держави хоча і призведе до зменшення споживання шкідливих продуктів, але автоматично збільшить тіньовий ринок продукції. Поступове скорочення споживання легально виготовленого алкоголю відбувається вже останні 5 до 8 років, за винятком вин, частка яких зростає повільно, але щороку, пише у себе на сторінці в Facebook експерт. «Якщо ми йдемо в Європу, то повинні приймати їхні показники споживання і доступності алкоголю. Не потрібно доводити ситуацію до абсурду, щоб зрозуміти те, що люди, які не можуть дозволити собі офіційний алкоголь, будуть самі його виробляти, а також купувати і труїтися», - зазначив Дорошенко. Експерт порівняв рівень доходів і вартості 1 літра пива в Україні, Литві, Німеччині та Польщі. Так середня зарплата литовця в 4,3 разу вище, ніж у середньостатистичного українця, а середня вартість пива в Литві дорожче, ніж в Україні в 2,7 разу, горілки в 2,5 разу. Що стосується поляків, то вони в середньому заробляють більше українців в 5,2 разу, а пиво купують дорожче в 2,7 разу, горілку в 2,5 разу. Найбільша різниця в зарплаті у громадян України з німцями. Останні отримують в 19,3 разу більше за українців, а пиво купують дорожче в 4,6 разу, горілку в 4,1 разу. «Таким чином, з усіх країн Європи вартість алкоголю в Україні і зараз є найвищою в порівнянні з купівельною спроможністю населення. І якщо пляшка пива і горілки буде коштувати як у Німеччині, саме споживання істотно не знизиться, а лише піде в тінь. А легальне виробництво буде вбито», - вважає Дорошенко. 
Кримінал Росіянка закохалася в маніяка-педофіла, який вбив близько 40 жертв, і народила йому дитину Уродженка Ярославля, 24-річна Олена, вийшла заміж за засудженого довічно в Україні маніяка-педофіла Сергія Ткача. Про це повідомляє ТСН. Чоловік зґвалтував і вбив щонайменше 36 жінок. Сам Ткач стверджував, що позбавив життя понад ста осіб, але більшість епізодів так і залишилися недоведеними. Його жертвами ставали дівчатка від 6 до 18 років. Першу жертву злочинець зґвалтував і задушив у 1980 році в Сімферополі. Маніяк діяв у Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областях, час від часу змінюючи своє місце проживання і ареал «полювання». Останнім місцем проживання маніяка стало місто Пологи, куди він переселився в 2000 році. До свого арешту він був тричі одружений, мав чотирьох дітей. У серійного вбивцю росіянка Олена закохалася у віці 16 років, коли той постав перед судом, а вона дивилася суд по телевізору. Ткача стали називати «пологівський маніяк», він відбуває покарання у житомирській тюрмі №8. За словами охорони, він дуже спокійний. Росіянка домоглася побачення з маніяком, протягом семи років писала йому листи в різні в'язниці. Перше їхнє побачення відбувалося в присутності охорони, вони змогли поговорити через пластиковий бар'єр по телефонній трубці. Але наступного разу їхнє побачення відбулося в окремій кімнаті. Олена завагітніла, і вони розписалися. Пізніше росіянка народила дівчинку, яку назвала Єлизаветою. Зараз їй виповнилося півроку. Маленьку виховують батьки Олени, які живуть у Ярославлі. Маніяк і його дружина мріють виїхати на Далекий Схід і там «жити собі на втіху і виховувати онуків».

Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
більше матеріалів




/-1,3359549045563-/ /-pc-/
Top