counter
Архів Повернутись назад 16 Червня 2017
16 Червня
Події оформление ленты  На виході з СІЗО затримали фігуранта «газової справи» Пісного Бійці НАБУ затримали фігуранта так званої «газової справи», адвоката депутата Олександра Онищенка Валерія Пісного на виході з Лук'янівського СІЗО. Термін його затримання за підозрою закінчився, але опівночі він був затриманий за новими підозрами біля воріт ізолятора. Про це інформує «Громадське». Під СІЗО на момент затримання стояли три мікроавтобуси НАБУ зі спецназом, а також два автомобілі «швидкої допомоги». Пісного відвезли в Бюро для слідчих дій, а після цього відправили до слідчого ізолятора. Валерій Пісний - один з головних фігурантів «газової справи». Він звинувачується в організації злочинної схеми. 14 і 15 червня суд намагався обрати щодо нього запобіжний захід. У САП повідомили, що адвокати Валерія Пісного затягують процес. Засідання в Солом'янському суді Києва продовжиться 16 червня о 9:30. Слідство вважає, що в результаті «газової схеми» Олександра Онищенка, Україна втратила три мільярди гривень. Депутат разом з подільниками нібито перепродував газ за допомогою посередників і виводив гроші на фейкові фірми.
Політика Путін звинуватив США в агресивному втручанні у вибори РФ в 2012 році Російський президент Володимир Путін заявив, що Америка завжди втручалися у вибори РФ, але особливо агресивно - в 2012 році. Про це він повідомив в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну в другій частині його фільму «Інтерв'ю з Путіним», повідомляє «РИА Новости». «І у 2000, і в 2012 році - завжди було (Америка втручалася у вибори в Росії. - Ред.). Але в 2012 було особливо агресивно. У деталі я вдаватися не буду», - сказав Путін, відповідаючи на запитання Стоуна, чи втручалися Сполучені Штати в російські вибори в 2012 році. За словами російського президента, втручання відбувалося через американських дипломатів зокрема. «Нам важко було навіть уявити, щоб дипломатичні співробітники агресивно включилися у виборчу кампанію всередині РФ. Ну і збирали опозиційні сили у себе, фінансували, ходили на опозиційні мітинги. Дипломатична служба повинна займатися іншою справою, вона повинна налагоджувати відносини міждержавні», - зазначив Путін.
Події оформление ленты  На Донбасі затримано чоловіка, який одночасно воював на боці ЗСУ і «ДНР» Працівники поліції Донецької області в Покровську затримали чоловіка, який сказав, що воював як на боці ЗСУ, так і на боці бойовиків. Про це заявив начальник управління поліції області В'ячеслав Аброськін у себе в Facebook. В ході затримання 48-річний чоловік мав при собі «тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР», згідно з яким з жовтня минулого року він є гранатометниками «армії ДНР». За його словами, за два роки він двічі вступав до лав ЗСУ і двічі в ряди бойовиків. З серпня 2015 року по серпень минулого року чоловік проходив службу в одній з бригад Збройних Сил України та в ході обстрілу терористів отримав поранення. Потім він виїжджав на захоплену територію, де після лікування "працевлаштувався" на посаду гранатометчика в рядах терористів «ДНР». За «службу» бойовикам він отримував 15 тисяч російських рублів. У лютому цього року він повернувся в Мирноград і пішов до військкомату. Там його направили в «рідну» бригаду, де він ще два місяці він воював проти терористів. У квітні цього року він демобілізувався і поїхав до Донецька. У Покровськ чоловік приїхав, щоб зустрітися з коханою.
Події ЗМІ: Російську яхту захопило судно КНДР У Морському рятувально-координаційному центрі Владивостока заявили, що вчора, 15 червня, вони отримали інформацію про захоплення північнокорейцями яхти Katalexa в Японському морі. Ці дані «перевіряються по каналах МЗС», повідомляє ТАСС. Сказано, що яхта з такою назвою не значиться в реєстрах яхт-клубів. У посольстві Росії в Північній Кореї був створений оперативний штаб для перевірки інформації про можливе захоплення приморської яхти Katalexa в Японському морі. Про це заявив прес-секретар дипмісії РФ Денис Самсонов. «Ми стежимо за розвитком ситуації. Перевіряється інформація про можливе захоплення приморської яхти», - зазначив він. Посольство вже звернулося із запитами до МЗС і прикордонних властей Північної Кореї. «За ситуацією стежить Генеральне консульство Росії в Чондіні», - зазначає Самсонов.
Суспільство Вбивство офіцера СБУ у Волновасі: екс-добровольцеві продовжили арешт У Дніпрі екс-добровольцю Денису Гордєєву, який звинувачується у вбивстві співробітника СБУ, продовжили термін арешту ще на два місяці. Відповідне рішення вчора, 15 червня, ухвалив Ленінський райсуд міста, передає Радіо Свобода. Таким чином, суддя задовольнив вимогу сторони звинувачення. Також суд задовольнив клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу щодо двох бійців-добровольців, які проходять у справі разом з Денисом Гордєєвим - з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Захист наполягав, що у обвинувачених важкі хвороби після дворічного перебування в СІЗО. 1 лютого цього року в Дніпре почався розгляд справи екс-бійця добровольчих підрозділів Дениса Гордєєва, який звинувачується у вбивстві співробітника СБУ на блокпосту у Волновасі в березні 2015 року.
Події оформление ленты  Смертельна ДТП: у Києві на мосту Патона Porsche Cayenne на величезній швидкості влетів у фуру У Києві міст Патона був паралізований через смертельну аварію, яка сталася в п'ятницю, 16 червня. За попередніми даними, водій вантажівки Scania, за версією оперативно-слідчої групи, здійснював розворот через подвійну суцільну. У лівому зустрічному ряду в задню частину причепа на великій швидкості врізався а/м Porsche Cayenne реєстрації Придністров'я. Про це в Facebook пише dtp.kiev.ua.. За офіційними даними, загинув не водій, а пасажир іномарки. Водій джипа був у стані свідомості, він отримав множинні травми, його госпіталізували. Зараз життю чоловіка нічого не загрожує. Сказано, що цивільна дружина загиблого пасажира (сиділа ззаду справа) не отримала тяжких ушкоджень і відмовилася від госпіталізації. За іншою версією, водій Porsche наздогнав вантажівку. Триває ліквідація наслідків аварії.
Події Вбивство Вороненкова: на Дніпропетровщині затримали екс-члена "Правого сектора" У Павлограді Дніпропетровської області у четвер, 15 червня: у активіста «Павлоградської самооборони» Ярослава Тарасенка провели обшуки, він затриманий. До будинку активіста приїжджала група працівників СБУ, бійців «Альфа», а також представників прокуратури з Києва. Про це заявив керівник штабу громадського формування «Павлоградська самооборона» Сергій Тищенко, повідомляє Павлоград.dp.ua. «За якою конкретно справою проводяться обшуки, ми не знаємо, постанови суду не бачили. Я сподіваюся, що незабаром ми побачимо її і отримаємо всю інформацію», - сказав Тищенко. Відзначається, що Ярослава Тарасенко без пояснень забрали працівники СБУ. За даними свідків, обшуки пов'язані з вбивством колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова, якого застрелили в Києві.
Політика У США повідомили, що готові підтримати альтернативу Мінським угодами за умови її ефективності У США готові підтримати альтернативу Мінським угодами для розв'язання ситуації на Донбасі, якби новий формат був ефективним. Про це повідомляє під час щоденного брифінгу представник американського Держдепу Гізер Ноерт. Але Ноерт зазначила, що не знає про наміри Америки очолити зусилля зі створення альтернативи Мінським домовленостями. «Якби сторони прийшли до будь-якої іншої угоди шляхом іншого механізму і якби вони були згодні до неї приєднатися і виконувати, то, я думаю, ми були б відкриті для підтримки цього механізму», - заявила вона. За словами Ноерт, метою США залишається мир на сході України, а для цього варто розглядати різні варіанти. Вона підкреслила, що Вашингтон підтримує Мінські домовленості і продовжує закликати сторони дотримуватися їх.
Суспільство У «ЛДНР» скаржаться, що керівництво з РФ все краде, «нічого їм не залишаючи» Серед населення окупованих територій Донбасу число незадоволених щодо громадян РФ, які перебувають на керівних посадах як у незаконних збройних формуваннях, так і місцевих органах влади зростає. За інформацією групи «Інформаційний спротив», головною причиною невдоволення є контроль росіян, представників «керівництва «ДНР» і «ЛНР», над грошовими і матеріальними потоками в псевдореспубліках. «У приватних бесідах представники бойовиків і місцеві «авторитети» поскаржилися, що начальство РФ краде в таких масштабах, що іншим нічого не залишається, а російські війська забезпечують їм прикриття. При цьому чиновників з числа донецьких до розподілу матеріальних засобів і грошей в псевдореспубліках майже не допускають», - повідомляє ІС.
Суспільство Полторак: Росія не відмовляється від ідеї захопити Україну Нинішня ситуація на Донбасі говорить про те, що РФ не відмовляється від планів нападу на Україну. Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак, передає Інтерфакс-Україна. «Ситуація на фронті говорить про те, що агресор - Росія - не відмовляється від ідеї захопити Україну», - сказав він під час церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України імені Черняховського в Києві. Полторак додав, що в цих умовах нашій країні потрібно продовжувати реформи сектора оборони і зміцнювати армію. «Саме від того, як професійно кожен з нас, отримуючи знання, буде працювати на своїх посадах, залежить, як швидко ми проведемо реформу Збройних Сил України. Ми вже створили нові органи управління, ССО, об'єднаний оперативний штаб, а також поліпшили високомобільні війська і систему підготовки. Була змінена система логістичного забезпечення», - сказав Полторак.
Політика Голодний Катар вирішив відкрити свій ринок для української курятини Після розриву відносин з сусідами, а також появи порожніх прилавків у магазинах Катар вирішив зняти обмеження на курятину з України. Про це повідомляє Держслужба з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів. «Катар повністю зняв обмеження на ввезення української продукції птахівництва. Відповідна заява надійшла на адресу Дердпродспоживслужби від Посольства України в Катарі», - сказано в повідомленні. 16 березня цього року Катар, Китай, Ірак, Йорданія і Ємен ввели тимчасову заборону на поставки продукції птахівництва з України через спалах пташиного грипу. Принцип регіоналізації до поставок нашої продукції птахівництва застосували Євросоюз, Саудівська Аравія, Гонконг і ОАЕ. Заборона на поставки в ці держави стосується тільки тих областей України, де були зафіксовані спалахи пташиного грипу. Нагадаємо, вісім країн розірвали дипломатичні відносини з Катаром.
Політика Судді у справі Януковича оголошують, чи можна переходити до розгляду по суті Колегія суддів Оболонського районного суду Києва оголошує рішення, чи можна переходити до проведення заочного судового провадження та розгляду по суті обвинувального акта у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це з зали суду повідомляє кореспондент АСН. Адвокати обвинуваченого вважають, що Янукович не був належним чином повідомлений про підозру, а також що прокуратура порушувала процедури і терміни досудового слідства, тому проти розгляду справи по суті. Також адвокати екс-президента знову підкреслили, що їхній підзахисний не може брати особисто участь у судовому засіданні, оскільки немає гарантії його безпеки. На що суддя Владислав Дев'ятко відповів, що захист не звертався з клопотанням про забезпечення безпеки Януковича для участі в засіданні українського суду. "Якщо таке клопотання надійде, суд його задовольнить і надасть охорону", - сказав Дев'ятко. Разом з тим адвокати Януковича заявили, що захист їхньому підзахисному в Україні забезпечити неможливо, саме тому він переїхав до Росії, і єдиний спосіб його участі в судовому засіданні - дистанційно, через суд у Росії. Нагадаємо, сьогодні, 16 червня, Оболонський райсуд Києва продовжить розгляд справи про держзраду колишнього президента Віктора Януковича.
Суспільство У РФ вулкан викинув величезну хмару попелу на висоту 12 км У Росії на Камчатці вулкан Безіменний викинув стовп попелу на висоту 12 км над рівнем моря. Про це сказано на сайті Камчатської групи реагування на вулканічні виверження. «Зараз величезна хмара попелу 28 на 25 км дрейфує на північний схід від вулкана Безіменний», - сказано в повідомленні. За інформацією крайового главку МНС Росії, на шляху поширення шлейфа попелу населені пункти відсутні. Випадання попелу в н.п. Усть-Камчатського району поки не зафіксовано. Міжнародні траси руху повітряних суден в районі вулкана не проходять. Туристичні групи в цьому районі також не зареєстровані. Вулкану присвоїли «червоний» код авіаційної небезпеки, а це означає, маленькі частинки попелу можуть потрапити в механізми вертольотів і літаків, що пролітають повз.
Події оформление ленты  У Польщі затримано українку, яка намагалася провезти 8-річного сина через кордон у валізі У Польщі митники в поїзді Київ-Перемишль виявили жінку, яка намагалася провезти на територію держави 8-річного сина без біометричного паспорта. Дитина перебувала у валізі. Про це інформує Gazeta Wyborcza.  Інцидент стався в четвер, 15 червня, опівдні під час контролю в поїзді Київ - Перемишль на пункті перетину кордону в Медиці. За словами представниці польської митниці в Жешуві Едіти Хабовської, увагу прикордонників привернула нервова поведінка 50-річної жінки. Одна з валіз була у неї, а не в багажному відділенні, як у інших пасажирів. Жінка не хотіла надавати валізу для контролю, відкривши застібку тільки на кілька сантиметрів. Митники виявили, що у валізі під одягом була 8-річна дитина. З огляду на стан дитини йому викликали швидку. Жінка кілька днів тому намагалася перетнути польський кордон з дитиною, але отримала відмову у в'їзді через відсутність біометричного паспорта у хлопчика.
Політика Суд 26 червня почне розгляд по суті справи про держзраду Януковича Оболонський районний суд Києва почне розгляд по суті обвинувального акта у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича 26 червня о 10:00. Таке рішення ухвалила колегія суддів за підсумками підготовчого судового засідання, передає кореспондент АСН з зали суду. Згідно з рішенням, суд проходитиме у відкритому форматі. Водночас судді відмовили стороні захисту в спеціальному судовому провадженні. «Суд вирішив, що зараз відсутні підстави для спеціального судового провадження, оскільки це питання може бути вирішене за клопотанням як сторони обвинувачення, так і обвинуваченого саме в ході судового засідання, а не в ході підготовчого засідання», - пояснив суддя Владислав Дев'ятко. Він уточнив, що на першому засіданні суду судді заслухають сторону звинувачення, яка має оголосити обвинувальний акт, а також буде з'ясовано питання про докази, які потрібно буде вивчити. Раніше адвокати екс-президента заявили, що їхній підзахисний не може брати особисто участь у судовому засіданні, оскільки немає гарантії його безпеки. При цьому суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що суд готовий надати охорону Януковичу, якщо той братиме участь у засіданні. Нагадаємо, екс-президента України Віктора Януковича підозрюють у державній зраді, пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території України, а також пособництві у веденні агресивної війни.
Суспільство Слідчі відібрали Оскар у Леонардо Ді Капріо Відомий американський актор Леонардо Ді Капріо віддав правоохоронним органам статуетку Оскар, яка була вручена йому продюсерами після зйомок у фільмі «Вовк з Волл-стріт». Про це інформує Reuters у п'ятницю, 16 червня. Премія стала доказом у справі про розкрадання кінокомпанією Red Granite коштів з фонду інвестицій Малайзії 1MDB, що спонсорується урядом Сполучених Штатів. За інформацією слідства, продюсери використовували 100 млн дол, які були вкрадені з фонду, для зйомок фільму «Вовк з Волл-стріт». За участь у фільмі Леонардо Ді Капріо подарували статуетку, яка була виграна в 1955 році актором Марлоном Брандо. Співробітники правоохоронних органів побачили зв'язок нагороди зі злочином. Крім Оскара, ді Капріо передасть також слідчим інші презенти, які були отримані від продюсерів, запідозрених у розкраданнях.
Суспільство В Україні у вихідні очікується прохолодна і дощова погода В Україну найближчої доби, 17 червня, переміститися волога і відносно прохолодна повітряна маса, яка рухається із заходу. Про це інформує Укргідрометцентр. Вночі на Правобережжі, вдень по всій території України, крім Приазов'я, пройдуть дощі, місцями з грозами. У західних областях, вдень і у Вінницькій, Житомирській та Одеській областях - місцями дощитиме. Вітер очікується південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 11-16 градусів тепла, на півночі Лівобережжя місцями 7-10 градусів; вдень 17-22 градуси, на півдні та сході до 25 градусів тепла. У Києві завтра також очікуються дощі, вночі місцями; температура вночі 14-16 градусів, вдень 20-22 градусів тепла. У неділю, 18 червня, на території України можливі короткочасні дощі, грози, в Одеській області та на Прикарпатті місцями сильні дощі. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 11-16 градусів, вдень 19-24 градуси тепла. На нашому сайті завжди можна подивитися прогноз погоди на тиждень.
Події оформление ленты  В Одеській області СБУ запобігла створенню агентурної мережі спецслужб РФ Працівники Служби безпеки України в Одеській області припинили створення агентурної мережі спецслужб Росії, в яку планувалося залучити правоохоронців з України. Про це інформує прес-центр СБУ. Сказано, що російські спецслужби віддали наказ організувати агентурну мережу співробітнику Міністерства державної безпеки невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР). «Житель Тирасполя, який має подвійне громадянство - Росії та Молдови - з 1995 року працює на російські і придністровські спецслужби. Співробітники спецслужб зафіксували контакти злочинця з українськими правоохоронцями, які відмовилися від роботи на Росію. Для можливого шантажу агент спецслужб РФ записував розмови на спеціальну апаратуру. При спробі повернутися в невизнане Придністров'я його затримали на одному з пунктів пропуску на кордоні», - повідомили в СБУ.
Економіка оформление ленты  Як виглядає бідність у Швейцарії. Цікаві цифри Наша країна вибрала свій шлях розвитку, ми йдемо в Європу, а значить, повинні знати, на кого рівнятися. Як живуть багаті європейці, всі знають, а ось як живеться, наприклад, бідним швейцарцям. Хоча таке словосполучення в принципі для українців звучить вельми незвично. Адже Швейцарія - одна з найбагатших європейських країн. Нагадаємо, вона не є членом ЄС, маючи особливий статус. Але від цього Швейцарії живеться навіть краще, ніж найбільшим європейським країнам. Отже, в цій країні бідняками вважаються ті, хто не здатний відразу оплатити рахунок у €2 тисячі. Наприклад, стільки коштують послуги стоматолога. Для порівняння в Швейцарії до такої категорії людей належить близько 1% населення, в той час як середній показник серед країн - членів ЄС становить близько 9%. Межею ж бідності у Швейцарії вважається місячний заробіток або дохід менше 2200 франків на одну людину. На наші гроші це близько 58 тис. гривень. Межа бідності для сім'ї з двох дорослих і двох дітей - 4050 франків (близько 107 тис. тисяч гривень на місяць). Примітно, що ця сума не включає оплату податків і медичної страховки. Водночас у швейцарський прожитковий мінімум входять їжа, оплата за житло, гігієна, одяг, оплата транспорту. За даними Федеральної служби статистики країни, швейцарці в 11 разів багатші будь-якого іншого середньостатистичного жителя планети. Однак з 8 мільйонів осіб 530 тисяч живуть за межею бідності. Примітно, що з них працює тільки четверта частина, решта або живуть на допомогу, або є утриманцями в своїй родині. Бідняками в цій країні вважаються люди, які не можуть собі дозволити відпочинок за кордоном, не можуть купити автомобіль. Судячи з даних статистики, бідних у країні все-таки стає менше, і за останні роки найбільше їх було у важкий для всієї світової економіки 2008 рік. У країні намітилася інша тенденція, якщо раніше бідними вважалися іноземні жителі Швейцарії, яких там близько 20,7%, то тепер - навпаки, більше бідних серед корінного населення. Цікавий факт - майже третина швейцарців живе в борг. Кредити в країні не популярні, проте більше 30% сімей мають мінімум один кредит, беручи до уваги іпотеки. Найчастіше швейцарці беруть у кредит машину - 18% населення, трохи рідше - меблі - 7%, і 3% віддає кошти на оплату інших боргів і рахунків. У Швейцарії не страшно втратити роботу, оскільки держава утримує тимчасово непрацюючого 400 днів. І ніхто не боїться народжувати дітей, хоча тут досить сувора декретної політика. У декретну відпустку вагітна може піти за місяць до пологів, а після пологів має 14 тижнів на відновлення. Весь цей час жінка отримує допомогу в розмірі 80% від свого заробітку. В середньому близько 200 франків на день (5200 грн). Як бачимо, бідним або тимчасово безробітним у Швейцарії бути не страшно, так що місцевий уряд всіляко підкреслює, що високою спроможністю населення зобов'язане саме його вдалій економічній політиці. Для порівняння ситуація в Україні. За даними програми розвитку ООН, в Україні за межею бідності живе 60% населення. За стандартами ООН, жебраком вважається людина, яка живе на менш ніж $5 на день. За курсом НБУ бідним українцям на харчування та комуналку треба як мінімум 3900 грн.
Події У Миколаєві бабуся на 12 років віддала онуку в рабство циганам У Миколаєві бабуся на 12 років віддала свою внучку в рабство циганам. У прес-службі прокуратури області повідомили, що слідчими Головного управління Національної поліції в Миколаївській області 64-річній мешканці Миколаєва було повідомлено про підозру у вчиненні злочину у сфері торгівлі людьми. Як було встановлено, у квітні 2002 року жінка віддала родині циган для виконання роботи по дому свою 7-річну внучку. Вона зробила це через те, що її дочка (мама дівчинки) була хвора, в 2009 році вона померла. Бабуся віддала онуку в сім'ю ромів, які жили в Харківській області. Там дівчинка виконувала роботу служниці. Після чого бабуся продовжила життя, не проявляючи інтересу до умов проживання, розвитку та долі дитини. Протягом 12 років дівчинку передавали з однієї сім'ї в іншу, де та доглядала за дітьми, літніми людьми, прибирала будинок тощо. У 2014 році вона змогла втекти від господарів. Всі ці роки вона була позбавлена ​​радощів дитинства, батьківського піклування, а також не мала документів і доступу до медичного обслуговування. Про все це правоохоронці дізналися в березні 2017 року. Зараз дівчина, якій виповнилося 22 роки, за допомогою громадських організацій отримала документи, що засвідчують її особистість, почала навчання і повертається до нормального життя.
Політика Перший етап блокади Донбасу завершено: вимоги блокадників не виконані - активіст Перший етап блокади Донбасу закінчений, але вимоги блокадників так і не виконані. Про це на прес-конференції заявив другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський, передає кореспондент АСН. "Ми закінчили перший етап блокади. На жаль, наші вимоги до уряду і окупаційноъ владі Донбасу, не виконані", - заявив він. В першу чергу не виконана вимога про звільнення українських військовополонених. "Окупанти, втілюючи в життя рішення Путіна про реінтеграцію території на їхніх умовах, намагаються використовувати наших військовополонених, щоб виторгувати собі переваги. Закон, який би дозволив звільнити наших військовополонених, був саботований основними фракціями коаліції в парламенті", - нагадав він. Водночас безперечним плюсом і результатом, за його словами, є факт блокування поставки товарів з окупованих територій. "Ми домоглися основного результату блокади. Ми припинили торгівлю на крові під прикриттям СБУ... Адже через непрозорі схеми закупівлі товарів у бойовиків 47% озброєння, по суті, фінансувалося українськими громадянами", - зазначив він. При цьому він підкреслив, що сьогодні "окупаційний режим продовжує безкоштовно використовувати електроенергію і воду, не платить за комунальні послуги Україні, а використовує ці гроші для свого терористичного режиму".
Закон і Право Гаражі, сараї і навіть льохи. Кому, скільки і коли в 2017 році треба заплатити податку на нерухомість До кінця червня українцям, які мають «зайві» квадратні метри нерухомості, прийдуть платіжки з сумою податку. Це нарахування за 2016 рік, несплата яких тягне за собою накладення штрафів. Як порахувати і мінімізувати або зовсім не платити податок на нерухоме майно в 2017 році, розповімо в цій статті. Платити треба навіть за гаражі та сараї Відповідно до Податкового кодексу України, платити податок за нерухомість повинні як фізичні, так і юридичні особи, в тому числі нерезиденти. А нараховувати його будуть як за нерухомість житлового фонду (житлові будинки, прибудови до будинку, квартири, кімнати в комуналці), так і за дачні, садові будинки, гаражі, сараї, погреби та літні кухні. Однак минулого року більшість місцевих рад прийняла рішення на господарські будівлі встановити нульову ставку податку. Саме місцеві органи влади визначають розмір податку і площу житла, яка не обкладається податком. Відповідно до закону, ставка податку за 2016 може коливатися від 0% до 3% розміру мінімальної зарплати на початок минулого року. У 2016 році це було +1378 грн. Пільгові метри Тим у кого сумарна площа квартири не перевищує 60 кв. м, а будинку - 120 кв. м, податок не нараховується. Якщо ж у власності перебуває і квартира, і будинок неоподатковуваний мінімум становить 180 кв. м. У кого житло перевищує зазначені норми, доведеться заплатити за «зайві» квадрати. Наприклад, якщо площа вашої квартири 80 кв. м, то вам потрібно буде сплатити податок за 20 квадратів, оскільки 60 кв. м - це неоподатковуваний ліміт. Наприклад, у столиці, де минулого року була встановлена ​​податкова ставка на нерухомість в розмірі 1%, сума платежу складе 13,7 грн за квадратний метр. Податок стягується раз на рік на користь місцевих бюджетів. До речі, не тільки в Києві була встановлена ​​минулого року ставка податку в 1% від мінімальної зарплати. За прикладом столиці пішли Львів, Чернівці, Тернопіль, Луцьк, Ужгород, Черкаси, Хмельницький, Полтава, Херсон, Чернігів і Миколаїв. У два рази більше, 2%, брали в Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Запоріжжі та Сумах, повідомляє Сегодня. А ось якщо нерухомість здається в оренду, платити доведеться за всю площу квартири або будинку. Якщо загальна площа квартири або декількох квартир складає більше 300 кв. м, а будинку понад 500 кв. м, додатково доведеться заплатити "податок на розкіш" - ще по 25 тис. грн за кожен із зазначених об'єктів. Платіжки на сплату податку на нерухомість будуть приходити українцям до 1 липня 2017 року. Цього року доведеться заплатити податок за минулий рік, а у 2018-му - за 2017-й. Тарифи на 2017-й До речі, якщо минулого року за кожен «зайвий» квадрат українці платили до 3% від мінімальної зарплати, то в 2017 році ставку знизили до 1,5%, оскільки з початку року мінімальна зарплата, до якої і прив'язаний податок, зросла вдвічі - до 3,2 тис. грн. Тому якщо податкова ставка в столиці залишиться 1% від мінімальної зарплати, то за зайві метри за 2017 рік прийдуть платіжки зі значно більшими сумами. Так за 20 понаднормових квадратів потрібно буде заплатити вже не 275, а 640 грн. Не заплатив - нарахують штраф і пеню За несплату податку на нерухоме майно або несвоєчасну сплату законодавством передбачена відповідальність у формі штрафу. Так надіслану податковою до 1 липня платіжку треба оплатити до 28 серпня. Якщо заплатили у вересні, доведеться додати ще 10% від суми податку у вигляді штрафу, якщо в жовтні - сума штрафу складе 20%. Крім штрафу, за прострочення нараховується пеня - 0,05% від загальної суми за кожен день прострочення. Якщо податок не сплачується тривалий час, майно продається за рішенням суду. За несплату податків передбачена також і кримінальна відповідальність, яка тягне за собою штраф - 8500 грн. Якщо вам не прийшла квитанція, але ви знаєте, що квадратні метри вашої нерухомості повинні обкладатися податком, краще самому звернутися до відділення Державної фіскальної служби і повідомити про це. Оскільки може статися, що папірець загубився, але в базі як платник ви значитесь, тому в разі несплати вам будуть нараховувати штрафи і пеню. Платити не треба Є категорія нерухомості, за яку взагалі не потрібно платити податок. Зокрема це:       - об'єкти нерухомості, що належать державі або територіальним громадам;       - об'єкти нерухомості в зонах відчуження і безумовного відселення;       - дитячі будинки сімейного типу;       - об'єкти житлової нерухомості, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими батьками;       - гуртожитки;       - будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств;       - будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо в сільськогосподарській діяльності;       - об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності громадських організацій інвалідів та їх підприємства. Варто звернути увагу, що пільга щодо несплати податку на нерухоме майно поширюється на кожного домовласника такого житла. Тому, якщо співвласників декілька, а квадратів понад норму - платити не доведеться.
Політика Після деокупації Криму півострів мають покинути 200 тис. росіян - Чубаров Після повернення Криму під контроль Києва півострів повинні покинути ті особи, які переселилися туди після анексії РФ. Про це повідомляє голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі «5 каналу». «Це буде «очищення» Кримського півострова... Відразу повинні виїхати ті, хто заїхав на півострів, незважаючи на мотиви... після 20 лютого 2014 року. Це як мінімум 200 тис. осіб, зокрема військові, прокуратура, поліція і ФСБ. Тобто 200 тисяч осіб повинні виїхати з останнім солдатом Росії», - заявив Чубаров. Крім того, за його даними, півострів повинні покинути українські зрадники, але голова Меджлісу впевнений, що вони самостійно покинуть Крим. «Першими обов'язково втечуть, поки солдати ще будуть на місцях, всі ці гобліни, які зрадили Україну, кримську землю, люди, які вбивали кримських татар. Їх не буде вже, бо до них пощади не буде», - зазначив Чубаров.
Суспільство Громадяни України офіційно зможуть спати на роботі У новому Трудовому кодексі для громадян України готують низку змін, які торкнуться відпочинку в робочий час. У новому КЗпП може з'явитися термін «сієста», тобто обідня перерва у спеку. У літній період українцям буде запропоновано тривалу перерву з 14:00 до 16:00, передає «Рoliteka». Зараз, за законом, працівникові надається перерва для харчування і відпочинку не більше двох годин. Зазвичай перерва надається після 4 годин безперервної роботи (ст. 66 КЗпП). Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства або компанії. Якщо за умовами виробництва не можна організувати перерву, працівникові мають забезпечити можливість прийому їжі протягом робочого дня. Сієста вже офіційно введена в Греції, Іспанії та Італії. Наприклад, греки відпочивають з 14:00 або з 15:00 до 17:00. Найдовше відпочивають робітники в Іспанії з 13:00 до 17:00. Це «велика сієста». В Італії сієста починається з 13:00 і може тривати до 15:00 або 16:00.
Суспільство Вбивство Вороненкова: дружина затриманого активіста Тарасенка не знає, куди відвезли її чоловіка Дружина активіста Ярослава Тарасенка, який був затриманий вчора в Павлограді на Дніпропетровщині, де жив вбивця депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, не знає, куди відвезли її чоловіка. Про це передає ТСН, посилаючись на на заяву Надії. Вдома у активіста Тарасенка шукали замітки про пересування вбитого Дениса Вороненкова. Дружина Тарасенка повідомила, що затриманого повинні нібито перевезти до Києва. «Вчора приїхала група «Альфа» Служби безпеки України безпосередньо затримувати його. Ми не знаємо, який у нього статус - підозрюваний чи свідок. Його відвезли, не залишивши нам ніяких документів. Завдяки знайомим і організаціям ми дізналися, що його відвезли до Києва. Куди саме, ми не знаємо - в МВС або СБУ, або ще кудись», - сказала Надія.
Події оформление ленты  У Києві затримано бізнесмена, який допомагав "ЛНР" будувати фортифікаційні споруди в Луганській області У Києві був затриманий бізнесмен, який сприяв діяльності терористичного угрупування «ЛНР». Про це інформує прес-служба СБУ. Згідно з інформацією відомства, чоловік у 2015-2016 роках надавав терористам свою спеціалізовану техніку для спорудження фортифікаційних споруд, захоплення військових транспортних засобів, в тому числі танків на полігонах Луганської області. Затримання було скоєно в рамках кримінальної справи, яку порушили за ст. 258-3 ч. 1 (Створення терористичної організації чи терористичної групи, керівництво такою організацією або групою або участь в ній) КК України. «В ході обшуків за місцем проживання та ведення діяльності луганчанина правоохоронці вилучили документацію, гроші та банківські картки, які використовувалися спільниками затриманого для перерахування коштів терористам», - сказано в повідомленні.
Економіка Ціни на продукти в Україні зросли від 10 до 50% з початку року і продовжать зростати З травня ціни на продукти харчування в Україні зросли від 10 до 50%, і це зростання продовжиться. Про це на прес-конференції заявив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гавриличенко, передає кореспондент АСН. "Всі дані Держстату не мають жодного відношення до нашої реальності. Але абсолютно всі відразу ж помічають ціни на опалення, на гарячу воду, які зараз є, електроенергію. Різниця цін від кварталу до кварталу становить 15-20%. Ось це відчутно. Зростання цін на продукти харчування досягають від 10 до 50% на деякі товарні групи з початку року. За деякими позиціями - навіть більше 50%", - заявив він. Економіст вважає, що пересічним громадянам не варто орієнтуватися на офіційні прогнози Нацбанку і Держстату. "А варто готуватися до того, що восени нас чекає наступне підвищення цін абсолютно на все. Якщо курс долара ще якось можуть штучно утримувати через приплив валюти сюди, то ціни на продукти харчування почали повзти вгору вже в травні. У першу чергу через підвищення вартості газу постановою Кабміну, а також в результаті підвищення мінімальної зарплати до 3200 з початку року. Всім зрозуміло, що цю мінімальну зарплату не отримує ніхто", - додав Гавриличенко. "Деструктивно також впливають субсидії, на які не вистачає грошей, виділених державою... За моїми розрахунками, буде потрібно мінімум 100 млрд грн. Це гроші, по суті, взяті від верстата, надруковані, не підкріплені виробництвом. Тому ціни будуть зростати, інфляція збільшуватися" , - прогнозує він.
Суспільство оформление ленты  Геї та лесбіянки в політиці. Хто вони і чого домоглися Напередодні проведення в Києві параду ЛГБТ-спільноти, також після цікавої новини про те, що уряд Сербії очолила 41-річна Аня Брнабіч, яка раніше зізналася у своїй нетрадиційній секс-орієнтації, нам стало цікаво - чи багато представників секс-меншин зайняті в політиці і яким є їхні досягнення на своїх постах. Кілька десятиліть тому представник секс-меншини на високій держпосаді - це було практично неможливо. Консервативне суспільство не приймало таких людей, а камінг-аут був практично неможливий для політика, який прагнув зробити кар'єру. Однак у XXI столітті ситуація кардинально змінилася. Зараз багато представників ЛГБТ-спільноти є успішними міністрами, мерами і депутатами. Отже, уряд Сербії очолила 41-річна Аня Брнабіч. Вона стане першою жінкою на посаді прем'єр-міністра країни, яка відкрито зізналася у своїй нетрадиційній орієнтації. «Я вірю, що вона (Бранбіч) володіє всіма потрібними навичками і особистими якостями. Я переконаний, що вона багато працюватиме», - сказав президент Сербії Олександр Вучич. Брнабіч відкрита лесбіянка, до цього представники ЛГБТ-спільноти у балканських країнах ще не займали настільки високі пости. Новий прем'єр Сербії вчилася в США, у 1998 році закінчила Університет Нортвуд, пізніше Брнабіч вчилася в британському Університеті Халла, де отримала ступінь магістра. З 2002 по 2011 рік вона працювала в Агентстві США з міжнародного розвитку. З січня 2013 року очолювала американську компанію Continental Wind Serbia. Прем'єр офіційно не числиться ні в якій партії, що незвично для сербської політики. Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель є геєм. Він в 2015 році одружився зі своїм партнером Готьє Дестне, після того як влада Люксембургу дозволила одностатевим парам укладати шлюби і всиновлювати дітей. Беттель у 2001 році отримав кваліфікацію магістра права. У листопаді 2005 року після муніципальних виборів він був призначений у міський уряд Люксембургу як заступник мера. У 2011 році в 38 років Беттель став мером Люксембурга. Став третім у світі національним лідером, які не приховують свою гомосексуальну орієнтацію. У грудні 2013 року став прем'єром Люксембургу. У травні під час саміту НАТО в Брюсселі чоловік Беттель - Дестне вирішив позувати для фото разом з першими леді країн альянсу в палаці-резиденції бельгійської королівської родини в брюссельському районі Лакен.  Губернатор Сицилії Розаріо Крочетта - відкритий гей. У 2012 році він виграв вибори на чолі коаліції з Союзом християнських демократів - центристською партією, близькою до Католицької церкви. 66-річний глава Сицилії своїм пріоритетним завданням бачить боротьбу зі знаменитою сицилійською мафією. Відзначимо, що мафіозі не раз погрожували Крочетті розправою, тому політик змушений друге десятиліття жити під цілодобовою охороною. Крочетта був заочно засуджений до смерті мафіозним кланом Емануелло ще в бутність мером сицилійського міста Джела. Так, у грудні 2003 року в Джелу був підісланий кілер з Литви. У 2008 році слідчі органи Сицилії встановили, що «Коза ностра» знову готує вбивство Крочетти. У 2010 році управління по боротьбі з мафією запобігло ще одному замаху на політика. У 2014 році невідомий чоловік подзвонив у поліцію і повідомив: «Крочетта мертвий». Депутат ізраїльського Кнесету від партії Лікуд Амір Охана - відкритий гей і ЛГБТ-активіст. Професійний адвокат у кримінальних справах депутатом Охана став у 2015 році. Він є першим правим депутатом-геєм в парламенті країни. Також Охана - майор резервістської служби ЦАХАЛ. Під час роботи в парламенті Охана висловився за полегшення контролю за носінням зброї, щоб ізраїльтяни могли захистити себе від палестинських терористів. Разом з чоловіком Алоном Амір Охана виховує сина Давида і дочка Елу, яких народила сурогатна мати з США. Член Конгресу США від штату Нью-Йорк, демократ Шон Патрік Малоні в 2014 році узаконив відносини зі своїм бойфрендом Ренді Джин Флорко. Відносини 47-річного Малоні і 51-річного Флорко тривають вже більше 25 років. Пара виховує трьох прийомних дітей. Зараз Малоні є єдиним чинним конгресменом нетрадиційної орієнтації, який вступив у шлюб зі своїм партнером. Всього в Конгресі США 113-го скликання є шість геїв і лесбіянок, котрі не приховують свою орієнтацію. Є й інші представники ЛГБТ-спільноти, які в минулому обіймали високі політичні посади. Зокрема, колишній прем'єр-міністр Ісландії, 74-річна прем'єр-міністр Йоханна Сігурдардоттір у 2002 році уклала цивільний шлюб зі своєю подругою журналісткою Йоніною Леосдоттір. Таким чином, Сігурдардоттір стала першою в світовій історії відкритою бісексуалкою, яка очолювала уряд і вступила в офіційний одностатевий шлюб. Від першого шлюбу у Сігурдардоттір є три сини. Кабмін Ісландії вона очолила в лютому 2009 року. Йоханна 28 березня 2009 року була обрана лідером партії Соціал-демократичний альянс, 10 травня 2009 року було сформовано новий постійний уряд країни. У квітня 2013 року Йоханна Сігюрдардоуттір перестала бути членом уряду. Колишній прем'єр-міністр Бельгії Еліо ді Рупо, з 1996 року не приховував своєї гомосексуальності. У зв'язку з цим йому погрожували ісламісти, які надсилали Ді Рупо анонімні листи з обіцянками «неминучої смерті». Про гомосексуальність Ді Рупо громадськість дізналася через гучний скандал: юнак за викликом звинуватив політика в тому, що той заплатив йому за секс, хоча юнак був неповнолітнім. Детальне розслідування інциденту підтвердило невинність політика. Ді Рупо в 1999 році був обраний лідером Соціалістичної партії Бельгії, в тому ж році вперше став міністром-президентом Валлонії. З 2000 року - мер Монса. У 2005-07 знову був міністром-президентом Валлонії. Прем'єром Бельгії Ді Рупо був у 2011-2014 роках. Саме з призначенням Ді Рупо в країні закінчилася найбільша в сучасній історії політична криза, коли протягом 589 днів парламент не міг сформувати уряд. Ді Рупо також заявляв про свій атеїзм і приналежність до масонів. Екс-мер Парижа Бертран Деланое в жовтні 2002 року пережив замах і мало не став жертвою мусульманського маніяка-гомофоба. Про свою орієнтацію Деланое безпосередньо заявив в 1998 році під час телевізійного інтерв'ю. Він є активним борцем за права сексуальних меншин, мер навіть домігся видання путівника-довідника «Париж геїв і лесбіянок». У квітні 2004 року він був присутній на першій шлюбній церемонії одностатевої пари, влаштованій у паризькій мерії. На початку політичної кар'єри, в 1977 році, Деланое був радником паризької мерії. У 1993 році він став головою соціалістичної партії в паризькому окрузі. У 1995 був обраний до Сенату, де очолив комісію із закордонних справ і оборони. На посаді мера (2001-2014 роки) Деланое почав заселяти дорогі райони Парижа «соціальними жителями», при ньому на набережній Сени були організовані піщані пляжі, а парижан стали пересаджувати з автомобілів на велосипеди.  Екс-мера Берліна Клауса Вовервайта експерти називають одним з найбільш успішних мерів столиці Німеччини. Він обійняв свій пост у 2001 році вже після того, як зізнався в тому, що він гей. Його фраза «Я гей, і це добре!» стала в Німеччині крилатим висловом. З 1993 року Вовервайт живе з нейрохірургом Йорном Кубіцьким. Було і багато критиків діяльності мера, берлінців не влаштовувало, що розвиток міста відбувається за рахунок держслужбовців і дитячих установ, фінансування яких було урізано. Сам градоначальник коментував ситуацію так: «Ми бідні, зате сексуальні». Мером Берліна Вовервайт залишався до 2014 року.  Колишній віце-канцлер і федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле вперше оголосив про те, що він гей, в 2004 році. Тоді ж він вперше вийшов у світ на день народження Ангели Меркель зі своїм другом - спортивним менеджером Міхаелем Мронцем. За словами Вестервелле, схильність до одностатевого кохання він усвідомив ще в шкільні роки. 17 вересня 2010 року Вестервелле і Мронц зареєстрували громадянське партнерство. Вестервелле є доктором юриспруденції. У 1980 році він вступив у «Вільну демократичну партію», з 1994 по 2001 рік був генсеком партії, а в 2001 році стає її головою. Під час виборів у бундестаг у 2009 році ВДП домоглася найбільшого успіху за всю історію свого існування, отримавши 14,6% голосів виборців. У 2009-2011 роках Вестервелле обіймав пост віце-канцлера Німеччини. Крім того, з жовтня 2009 по грудень 2013 року він був міністром закордонних справ країни. У грудні 2013 року Вестервелле побував на Євромайдані в Києві, де підтримав протестувальників. Саме йому належить фраза «останній диктатор Європи» щодо президента Білорусі Олександра Лукашенка. Вестервелле помер у 54 роки від лейкемії. Нетрадиційна орієнтація екс-мера Гамбурга Оле Бойста з'ясувалася 2003 році в ході гучного скандалу. Колишній заступник Бойста - Рональд Шиль шантажував його розголосом інформації, що він гей. Шиль звинуватив Бойста, що він нібито просуває свого коханця Рогера Кюша по службових сходах. У відповідь Бойст скликав прес-конференцію, на якій спростував наявність сексуального зв'язку з Кюшем, свою ж сексуальну орієнтацію уточнювати не став. Згодом батько фон Бойста в інтерв'ю підтвердив гомосексуальність сина. У вересні 2010 року 54-річний Оле фон Бойст, який вже вийшов у відставку,  показав свого 19-річного коханого Лукаса Фьорстера, який на 36 років молодший за самого Бойста. У 2013 році стало відомо про їхній шлюб. З 1977 до 1983 рік фон Бойст обіймає пост голови молодіжної організації Християнсько-демократичного союзу в федеральній землі Гамбург. У 1978 році він стає членом міського парламенту Гамбурга. Після складання другого державного іспиту в 1983 році він працював незалежним юристом. 31 жовтня 2001 року Оле фон Бойст був обраний першим бургомістром Вільного і Ганзейського міста Гамбурга. Був переобраний на цей пост в 2004 і 2008 роках. Займався питаннями будівництва, забудови колишніх промислових районів і пустирів, соціальної політики. Обіймав посаду голови Бундесрату з 2007 по 2008 рік.  Колишній мер столиці Норвегії - Осло - Ерлінг Лае є відкритим геєм. Він одружений з Єнсом Олсеном. Лае неодноразово публічно наголошував, що шлюб з чоловіком є ​​його свідомим вибором. У 2009 році Лае приїхав з Олсеном у Литву на знак протесту проти тяжкого становища геїв у цій прибалтійській країні. Лае є членом Консервативної партії Норвегії. Він закінчив Університет в Осло, в 1991 році став депутатом міської ради Осло, з 1997 року обіймав посаду міністра з пенсійних і соціальних виплат, з травня 2000 року - міністр охорони здоров'я. З 2000 по 2009 рік очолював міську раду, потім став губернатором провінції Норвегії Вестфолла. Екс-міністр армії США, 48-річний Ерік Феннінг був у керівництві ЛГБТ-організації Gay & Lesbian Victory Fund, метою якої є збільшення представництва відкритих геїв в органах влади. Феннінг був найбільш високопоставленим відкритим геєм у військовому відомстві США.  Кандидатуру Феннінга на пост міністра армії вніс у 2015 році тодішній президент США Барак Обама і одноголосно затвердив Сенат Конгресу США. Феннінг раніше обіймав посаду заступника міністра військово-повітряних сил і начальника штабу глави Пентагону. За словами Обами, Феннінг має багаторічний досвід і володіє винятковими лідерськими якостями. На посту міністра армії США Феннінг перебував з травня 2016 року по січень 2017. Колишній сенатор в парламенті штату Каліфорнія Рой Ешберн, який спочатку був затятим борцем з геями, сам виявився гомосексуалістом. 8 березня 2010 року він зізнався в радіоефірі, що є геєм. У 2010 році Ешберн був заарештований біля гей-клубу в Сакраменто, де провів час, а потім сів за кермо свого автомобіля у нетверезому стані. В автомобілі тодішнього сенатора перебував ще один чоловік, ім'я якого слідство на стало розголошувати. Сенатором у Каліфорнії Ешберн був з 2002 по 2010 роки. Харві Мілк - перший відкритий гей, який був обраний на державну посаду в штаті Каліфорнія як член міської наглядової ради Сан-Франциско. Мілк відомий своїми акціями на захист прав сексуальних меншин, в 1978 році він був застрелений і відтоді вважається «мучеником за права гомосексуалістів». Завдяки наполегливості Мілка був прийнятий закон міста, що захищає права представників сексуальних меншин, а також була зірвана спроба затвердити поправку до закону штату Каліфорнія («Ініціатива Бріггса»). Барак Обама нагородив Харві Мілка однією з двох вищих нагород США для цивільних осіб - президентською медаллю Свободи посмертно. Екс-глава італійської області Апулії Нікі Вендола - в 1978 році здійснив камінг-аут як відкритий гей, після чого протягом багатьох років брав активну участь у діяльності італійської ЛГБТ-організації Arcigay. У 2005 році Вендола виграв регіональні вибори в італійській області Апулія, главою області він був до червня 2015 року. У 2008 році Вендола очолив нову політичну коаліцію «Ліві - екологія - свобода». Ця партія була однією з найважливіших рушійних сил, які організували перемогу Джуліано Пізапіа на виборах мера Мілана в 2011 році. За підсумками Парламентських виборів 2013 року партійний список «Ліві - екологія - свобода» на чолі з Вендолою отримав 37 місць у Палаті депутатів і 7 місць у Сенаті Італії, однак сам Вендола відмовився від депутатського мандата, залишившись на чолі Апулії.
Події Кількість жертв пожежі у багатоповерхівці Лондона збільшилась до 30 Поліція Великої Британії повідомила, що в результаті пожежі в лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower загинули як мінімум 30 осіб. Про це заявив командир поліції Лондона Стюарт Канді, повідомляє The Guardian. "Ми знаємо, що щонайменше 30 людей загинули", - сказав він. Не всі загинули безпосередньо в будинку, деякі померли в лікарні від отриманих травм. За словами командира поліції, тіла жертв доставлені в морги, однак ще більше тіл досі перебувають у будинку. "На жаль, ми не сподіваємося знайти тих, хто міг вижити", - додав Канді. Нагадаємо, що вночі 14 червня в Лондоні потужна пожежа повністю охопила 27-поверховий житловий будинок Grenfell Tower. Від будівлі практично нічого не залишилося. Всього в будинку було 120 квартир. 17 людей загинули, десятки отримали поранення, щонайменше 65 людей зникли безвісти. Повідомлялося, що вистрибуючи з палаючої будівлі, люди використовували сміттєві пакети як парашути.
Здоров`я В Україні катастрофа з фальсифікатом алкоголю На українському ринку величезна кількість фальсифікованого алкоголю. Про це на прес-конференції заявила директор, доктор технічних наук, професор КНТЕУ Олена Сидоренко, передає кореспондент АСН. "В Україні вартість продуктів харчування точно не гарантує їх якість. Водночас потрібно сказати, що якісний продукт не може бути в Україні сьогодні дешевим. А фальсифікований продукт може продаватися далеко не за низькими цінами. Через це у нас фактично катастрофа з величезною кількістю фальсифікованого алкоголю. Особливо серед таких товарів, як коньяк, бренді. Не кажучи вже про високі цінові категорії, де фальсифікат по деяких регіонах досягає 70-80%. Це віскі та інші міцні напої", - заявила вона. Сидоренко також підкреслила, що крім великої кількості фальсифікату, українці вживають все більше неякісних та шкідливих продуктів. "Українці мало їдять рибу. Причому тут ми їмо до 80% рибної продукції іноземного виробництва. А безпеку цієї групи товарів також не гарантовано", - додала вона. Експерт підкреслила, що в Україні постійно фіксується тенденція зростання цін на кондитерські вироби. "І зростання цін тут абсолютно не обгрунтоване, тому що масово використовуються замінники, рослинні жири, пальмова олія. Ці продукти взагалі повинні коштувати копійки, але ціни на них зростають", - упевнена вона.Також, з її слів, не повинні збільшуватися ціни на овочі та фрукти, які вирощують в Україні. "Але ми бачимо, що ціни на вітчизняні продукти підтягують до цін на аналогічні продукти на європейському ринку. Тоді як якість європейських товарів краща. Тому у нас повний і невиправданий дисбаланс за цінами і якістю продуктів". Читайте також: Ботулізм в Україні. Географія уражених хворобою розширилася
Економіка У п'ятницю курс гривні на міжбанку трохи зміцнився Курс гривні на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю трохи зміцнився - до 26,0125 грн/$1 з 26,015 грн/$1 у попередній робочий день, Про це повідомили дилери комерційних банків, передає агентство Інтерфакс-Україна. Як пояснили дилери, котирування гривні до закінчення торгів склало 26,005-26,02 грн/$1. Відзначається, що Національний банк України (НБУ) в цей день аукціон не проводив. НБУ повідомляє, що середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку сьогодні знизився до 26,0219 грн/$1 з 26,0071 грн/$1 за даними вчорашніх торгів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України знизив офіційний курс національної валюти по відношенню до долара на 26 травня 2017 року. Зазначалося, що гривня була на рівні 26,27667 грн/$1 в порівнянні з 26,266118 грн/$1 на 25 травня 2017 року.
Дозвілля оформление ленты  Як поїхати з дітьми в Європу на своєму авто. Корисні поради і реальний досвід       Безвізовий режим з Європейським Союзом запрацював з 11 червня. Саме з цього дня кордони можна вважати умовно відкритими для українців-власників біометричних паспортів. Це означає, що кожен з нас може вирушити в подорож по країнах ЄС, можна сказати, зовсім спонтанно. Наприклад, на автомобілі. Кореспондент «АСН» перевірив, як працює безвіз, і проїхався на своєму авто за маршрутом: Київ-Краків-Вроцлав-Дрезден-Прага-Краків-Київ. Безвізові правила Нагадаємо, можливість перетинати кордон ЄС без візи є у тих громадян, які оформили собі біометричні паспорти. Їх видають усім українцям - навіть новонародженим. Єдина різниця в тому, що дитячими паспортами можна користуватися тільки чотири роки, дорослими, як і раніше, - десять. До того ж для оформлення біометричного паспорта діти до 12 років не здають відбитки пальців. По-друге, на території ЄС український турист може перебувати без візи тільки 90 днів на півроку. Для працевлаштування необхідно отримати робочу візу. По-третє, при перетині кордону, прикордонник ЄС, ймовірно, поцікавиться метою візиту, яку можна підтвердити бронюванням готелю, запрошенням з того боку або навіть квитком на футбольний матч або концерт, і наявністю достатніх коштів для перебування в ЄС - добові суми для кожної країни різні - від 14 до 100 євро на людину. Особливості бронювання Якщо поїздку заплановано, а маршрут прокладено, то важливо перейти до бронювання готелів. Це можна зробити через міжнародні системи бронювання, як-то booking.com, або вибравши на цьому сайті готель, що сподобався, і зв'язатися з ним безпосередньо. Другий варіант може здешевити проживання. Як правило, після бронювання, можливо, з частковою оплатою, готель надсилає підтвердження. До слова, оплату готелю при перетині кордону не вимагають, а лише підтвердження. У ньому повинні бути вказані дати проживання, адреса і телефон готелю, прізвища гостей. Документ неодмінно треба взяти з собою в поїздку. Прикордонний контроль Для перетину кордону з країнами ЄС - Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією необхідно пройти контроль на пунктах пропуску. До деяких із них ведуть величезні черги з української сторони. Такими, наприклад, «славиться» митний пост «Ягодин» у Волинській області. Це по дорозі на Варшаву.  У день поїздки простежити за кількістю машин в чергах можна на сайті Держприкордонслужби, і з урахуванням цього обирати відповідний маршрут. Важливий момент - заздалегідь ознайомитися з правилами перетину кордону. Наприклад, варто знати про допустимі норми провезення алкоголю або сигарет в ЄС. За час поїздок ми не раз бачили, як польські або угорські прикордонники знищують зайві запаси і забороняють в'їзд.       Для перетину кордону з ЄС прикордонники обов'язково зажадають страховку на машину - «зелену             карту». Її треба оформити заздалегідь. Страховка може бути дійсна 15 або 30 днів. Орієнтовна                         вартість 800 і 1400 гривень відповідно. Якщо ви подорожуєте з дітьми, то не забудьте взяти їх свідоцтва про народження - ними цікавляться українські прикордонники, і дозвіл на вивезення дитини, якщо в поїздку вирушив один з батьків. Якщо вашій дитині немає двох років, то за українськими правилами ви маєте право на перетин кордону без черги. Дорога далека З Києва краще виїжджати раніше. Найскладніша ділянка дороги - Україною. В Європі з головних напрямків від кордону з Україною тягнуться вже автобани - швидкісні дороги, де дозволено їхати зі швидкістю 130 кілометрів на годину. На них із завидною регулярністю - зупинки для відпочинку, на яких можна не тільки розім'ятися, помити руки, перекусити, але і прийняти душ (на деяких), а дітям погратися на дитячому майданчику з гойдалками та гірками. До хорошого звикаєш швидко, а до хороших швидкісних доріг - іще швидше. Віддаляючись від кордону, забуваєш, що таке ями, напливи і відсутність розмітки.       Автобани, як правило, платні. Якщо говорити про дороги в Польщі, то платити доведеться не за все.             Якщо їхати від кордону України до Вроцлава, то платний відрізок, наприклад, від Кракова до Катовіце.               Причому доведеться заплатити двічі по 10 злотих (по 65 гривень) при в'їзді та при виїзді. Щоб потрапити на платний відрізок швидкісної траси, треба проїхати спеціальний пункт пропуску. І такий самий на виїзді. У Чехії автобани теж платні. Але там спосіб оплати інший. При в'їзді на дорогу на заправках або спеціальних зупинках доведеться купити матрицю у вигляді наклейки на лобове скло. Мінімальна діє десять днів і коштує 12 євро. Безкоштовно швидкісними дорогами можна кататися в Німеччині. Там ціна проїзду включена у вартість пального. До слова, про пальне і його ціну. У Європі ви будете сумувати за українськими цінами. Так що при виїзді з України краще залити повний бак і ще трохи зверху. Європейські ціни кусаються: в Німеччині літр 95-го коштує 1,32 євро, в Польщі - 1,05 євро, в Чехії - 1,14 євро. Причому вартість пального на автобані трохи вище, ніж у місті. Не забувайте банківські картки вдома. Якщо ви не встигли отримати в обмінниках польські злоті або чеські крони, а треба платити за дорогу, то вони дуже знадобляться. Є сенс повідомити в банк про закордонну поїздку, щоб той не блокував карту, припускаючи, що картою скористалися шахраї. Пересування містом Отже, наш маршрут прокладено по містах Вроцлав, Дрезден, Прага, Краків. У кожному з них зупиняємося на ночівлю. У Польщі ціни на готелі досить демократичні. За 30-40 євро можна знайти номер на двох у самому центрі. У Німеччині - вище. Але можна жити не в самому центрі міста і пересуватися ним на трамваї. Якщо забронювати готель за 50 євро за ніч в тихому районі Дрездена, а після купити сімейний квиток на громадський транспорт за 9 євро на день, то ніяких незручностей не буде. Трамваї ходять кожні 5 хвилин, про що повідомляється на електронних табло зупинок. Ще один аргумент - парковка в центрі європейських міст досить дорога. Що стосується Праги, то місто вже дуже туристичне, тому готелі виставляють завищені ціни. Але варто все-таки підшукати варіант ближче до історичного центру з гаражем під охороною. Плата за громадський транспорт стягується за часом. Найчастіше гості купують квитки на півгодини. Так що краще ходити пішки. Що подивитися? У кожному зі згаданих міст є історична частина, яку можна за бажання обійти за день. Якщо говорити про Вроцлав, то це місто гномів. На вулицях і площах можна дуже часто зустріти маленьких бронзових чоловічків. Сьогодні таких уже понад п'ятдесят. Ще одна визначна пам'ятка міста - ратуша на площі Ринок з цікавими годинниками. Вона більше схожа на чеські, ніж польські споруди. Дрезден - німецьке консервативне місто на берегах Ельби. Під час Другої світової війни було майже повністю зруйноване через бомбардування, а після відновлене. Центром можна прогулятися пішки, оглянувши головні визначні пам'ятки, такі як Галерея старих майстрів, Цвінгер, оперний театр, а після проїхати кілька зупинок на трамваї і опинитися у величезному палацовому парку з озерами, фонтанами і дитячою залізницею.   Центр Праги - це низки старовинних будинків і вузьких вуличок, заповнених туристами, розташованих на різних берегах річки Влтава. Прогулятися до них можна по знаменитому Карловому мосту, затримавшись біля однієї з його скульптур, щоб загадати бажання. Його серце - Вацлавська площа з головним собором - Святого Віта.   І на завершення поїздки ми зупинилися в Кракові - столиці польських королів. У вихідні дні тут дуже шумно - гуляють як місцеві жителі, так і туристи до пізньої ночі. Особливо в центрі міста - на площі Ринок поруч із відомими пам'ятками Кракова - Маріацьким костелом і торговими рядами - Сукеннице.    
Закон і Право Кабмін дав добро. Що тепер можна переробляти в будинках без дозволу Уряд дозволив переплановувати квартири і встановлювати тимчасові будівлі без узгодження з профільними органами. Відповідну постанову Кабмін прийняв 7 червня 2017 року. Нею визначено перелік будівельних робіт, які не вимагають документів на їх виконання, а також їх не потрібно здавати в експлуатацію. Зокрема, тепер не потрібно отримувати дозвіл для того, щоб змінити планування квартири або будинку, а також поміняти покрівлю. Але це за умови, якщо роботи не торкнуться несучих і огороджувальних стін. Як не дивно, в постанові також указується, що відтепер без дозволу можна замінити вікна та двері. Хоча до цього такі роботи відповідно теж не потребували. Переоснащення внутрішніх систем опалення, вентиляції, водопостачання, водовідведення, газопостачання, а також встановлення в будівлях і спорудах лічильників на електроенергію, гарячу і холодну воду теж тепер не вимагає дозволів. Разом з тим тепер не потрібні спеціальні документи на виконання будівельних робіт, якщо ви встановлюєте біля індивідуального житлового, садового або дачного будинку тимчасову споруду без фундаменту. Це, зокрема, стосується навісів, альтанок, наметів, накриття, сходів, естакад, літніх душових, теплиць, гаражів, а також свердловин, колодязів, люфт-клозетів, вбиралень, вигрібних ям, зборів, відкритих басейнів та басейнів з накриттям, погребів, воріт, хвірток і терас. Будівельні роботи відтепер не узгоджуються і при розміщенні тимчасових споруд для торгівлі, зокрема МАФів, і облаштуванні засобів безперешкодного доступу до об'єктів житлово-комунального та громадського призначення для осіб з інвалідністю. Без дозволу можна також зносити або демонтувати будівлі і споруди без подальшого будівництва, відновлювати елементи благоустрою, дитячі, спортивні майданчики, майданчики для вигулу домашніх тварин і відпочинку людей. Крім цього, до будівельних робіт, що не вимагають отримання дозволів, віднесені також: - приєднання та підключення до інженерних мереж індивідуальних житлових, садових, дачних будинків, господарських будівель, гаражів, розташованих на присадибних земельних ділянках; - монтаж технічних засобів телекомунікацій та антенних споруд зв'язку; - відновлення окремих конструкцій будівель і споруд з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та відновлення функціонування об'єктів, призначених для забезпечення життєдіяльності населення; - розміщення на автомобільних дорогах елементів санітарного облаштування і технічних засобів; - будівництво фортифікаційних споруд, інженерно-технічного облаштування для зміцнення обороноздатності держави в зоні антитерористичної операції; - знесення за рішенням суду самовільно побудованих об'єктів; - будівельні роботи, пов'язані з залізничним транспортом. У той же час дія цієї постанови не поширюється на об'єкти, що належать до пам'яток культурної спадщини.
Події Росія вшосте поховала лідера ІДІЛ, а він все ще живий США не підтвердили вбивство лідера терористичного угрупування "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді російською авіацією. Про це повідомили представники коаліції на чолі зі США, яка воює в Сирії проти ІДІЛ, передає агентство Reuters. Іракські військові також ставлять під сумніви заяви росіян про це вбивство Також скептично до даного повідомлення поставилися й іракські військові. Крім того, аль-Багдаді знаходиться не в місті Ракка, по якому російська авіація завдала удару і нібито вбила лідера ІДІЛ, а в іншій частині Сирії, про що неодноразово повідомлялося. Нагадаємо, сьогодні Міністерство оборони Росії заявило, що в результаті повітряного удару Росії в Сирії загинув лідер «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді. Відзначимо, Росія до цього п'ять разів повідомляла про смерть ватажка ІДІЛ, але жодного разу інформація не підтвердилася.
Події оформление ленты  Королева Єлизавета II і принц Вільям провідали лондонських погорільців Королева Великобританії Єлизавета II і її онук - принц Вільям відвідали тимчасовий притулок, розташований у Західному Лондоні, куди відселили людей після пожежі в лондонському Grenfell Tower, пише Daily Mail. Королева прийшла до погорільців вранці, і її зустріли оплесками. Вона близько 40 хвилин спілкувалася з постояльцями і волонтерами, їй показали кризовий центр, гори одягу та їжі, які зібрали небайдужі лондонці. Також королева подякувала рятувальникам і пожежникам, які ризикували своїми життями для порятунку чужих. Під час візиту якийсь чоловік почав кричати: «А як же діти? Королево! Королево! А як же діти?!», на що принц, дочекавшися тиші, відповів, що вони повернуться з повторним візитом. Той, хто кричав, тримав у руках фотографії родини свого кращого друга. Камілла, герцогиня Корнуольська, сьогодні також відвідала постраждалих. Принц Вільям і його дружина Кейт, герцогиня Кембриджська, а також принц Гаррі зробили персональні пожертви до Фонду допомоги постраждалим внаслідок пожежі сімей. Учора прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей пробула в центрі не більше 15 хвилин і поїхала, ні з ким не поговоривши, чим викликала зливу обурення лондонців. Нагадаємо, що вночі 14 червня в Лондоні потужною пожежею було повністю охоплено 27-поверховий житловий будинок Grenfell Tower. Від будівлі практично нічого не залишилося. Всього в будинку було 120 квартир. 30 людей загинуло, десятки отримали поранення, щонайменше 65 людей зникли безвісти. Повідомлялося, що вистрибуючи з палаючої будівлі, люди використовували сміттєві пакети як парашути.
Економіка В Україні злетіли ціни на борщовий набір У першій декаді червня в Україні істотно зросли ціни на борщовий набір. Про це на прес-конференції заявив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає кореспондент АСН. "У першій декаді червня 17 року ми, на жаль, були свідками продовження зростання цін на продукти харчування. Лідером зростання цін у першій декаді була капуста, вартість якої підскочила аж на 42%: це на 3,9-4 гривні на одному кілограмі. Для порівняння: з початку року капуста подорожчала на 252%. Морква - на 190% подорожчала з початку року. А картопля - на 70%. І це офіційні дані Держкомстату", - заявив він. На другому місці за зростанням цін за першу декаду червня є яйця, які подорожчали на 34%. Зросли ціни навіть на цибулю - на 14%. "Тобто борщовий набір виріс у ціні для українців", - зазначив він. З початку року виросли ціни на основний продукт харчування - хліб (на 11,5% на соціальні види хліба). І це при тому, що, якщо порівнювати з Європою, то ми споживаємо на 30% більше хліба, ніж це необхідно за всіма нормами і стандартами. Пендзин зазначив, що загальна тенденція є такою: "Ми маємо зростання цін на продукти харчування. І якщо зауважити, що у нас у середньому на продукти витрачається до 52-53%, то Україна знаходиться в одному з найгірших становищ серед сусідів. А в бідних сім'ях витрати на харчування досягають взагалі 90% загального прибутку на місяць".
Економіка Літаки "Антонова" полетять до Казахстану Україна планує забезпечити казахські авіакомпанії пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабінету міністрів України. Планується забезпечити авіакомпанії і зацікавлені структури Республіки Казахстан регіональними реактивними пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158. "Досягнуто домовленості щодо активізації взаємодії ГК "Укрспецекспорт" ТОВ "Казахстанська авіаційна промисловість" зі створення на базі Авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру з технічного обслуговування літаків сімейства "Антонов". Плануємо завершити узгодження проекту Угоди між КМУ та Урядом Казахстану про виробничу кооперацію в авіабудуванні і підготувати його до підписання", - сказав Зубко.
Події оформление ленты  Житомирський тролейбус переїхав пенсіонерці ноги Біля ринку "Хмельники" в Житомирі тролейбус на зупинці переїхав пенсіонерці ноги. Про це повідомляє місцеве видання zhzh.info. "Жінка потрапила під тролейбус, ноги розтрощено, її забрала "швидка". На поліцію чекали 20 хвилин", - розповів свідок. У головному управлінні Нацполіціі в Житомирській області інформацію про інцидент підтвердили. Постраждала - мешканка Житомира 1939 р.н., медики діагностували у жінки переломи кісток обох ніг. "За попередніми даними, тролейбус під'їжджав до зупинки на проспекті Миру, потерпіла поспішала, тому наздоганяла електротранспорт. Підбігши, вона нібито зісковзнула ногою з тротуару і потрапила під колесо тролейбуса. Всі обставини події з'ясовуються. Жінці надано медичну допомогу" - розповіла співробітник прес-служби поліції Ольга Номерчук.
Дозвілля 10 неймовірно цікавих фактів про Пуерто-Ріко, що бажає приєднатися до США Поки політична доля архіпелагу після референдуму про приєднання до США вирішується, давайте разом із Telegraph дізнаємося про дивовижний Пуерто-Ріко більше. Виявляється, це неймовірна, повна загадок і старожитностей країна. Пуерториканці відрізняються дуже привабливою зовнішністю Принаймні, їх жіноча половина. За плечима тамтешніх красунь - 5 перемог на конкурсі Міс Всесвіт і ще парочка - на конкурсі Міс Світу, що вражає, враховуючи маленькі розміри острова. Колись острів належав Іспанії Коли Христофор Колумб відкрив острів у 1493 році, він запустив процес колонізації території Королівством Кастилії (територія сучасної Іспанії). Так що велика частина населення острова - нащадки іспанських колоністів, так само як і нащадки африканських рабів. Цей процес природно відбився і на архітектурі міст. США «виграли» Пуерто-Ріко в битві Пуерто-Ріко дісталося Америці в результаті підписаної мирної угоди в кінці Іспано-американської війни - тримісячного конфлікту 1898. В результаті даної угоди США також дісталися території Куби, Філіппін і Гуаму, що також має статус неінкорпорованої організованої території США. Жителі Пуерто-Ріко офіційно мають американське громадянство Кожен народжений у Пуерто-Ріко вважається громадянином Америки і може вільно пересуватися в межах країни. Вони мають свого представника в Конгресі США, який, утім, не може брати участь у законотворчому процесі. До того ж, пуерторіканці не можуть брати участь у виборах американського президента. Пуерто-Ріко завоювала 9 олімпійських медалей Причому перше золото отримали на минулих іграх у Ріо-де-Жанейро в жіночому одиночному розряді з тенісу. Багата історія виробництва рому Тут виробляють найдорожчий і найякісніший ром у світі. Заводи з виробництва рому розташовуються по всій території острова, включаючи легендарний бренд Bacardi, який був змушений переїхати до Пуерто-Ріко від наслідків Кубинської революції. У Пуерто-Ріко все «схиблені» на сальсі Краще взяти з собою туфлі для танців, якщо Ви зберетеся до Пуерто-Ріко, адже тут сальса прирівнюється до національного спорту. Вважається, що танець зародився, коли жителі міста змішали традиційні музичні стилі з кубинськими. У Пуерто-Ріко розташовані 2 об'єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Ці об'єкти включають резиденцію Губернатора Пуерто-Ріко La Fortaleza, яка була побудована в 1533 році і є найстарішою постійно населеною резиденцією в Новому Світі. Другий об'єкт - це Національний музейний комплекс Сан-Хуан, до складу якого входять форти, бастіони і стіна старого міста. Bсе це було побудовано в період колонізації. Непогано для території, утричі меншої, ніж Київська область. Тут живуть унікальні жаби Не знайдені більше ніде на Землі, coquís - крихітні маленькі жаби, які створюють просто нереальний за гучністю крик у період спарювання. Цей звук чути в будь-якому куточку Пуерто-Ріко всі ночі безперервно. Саме в Пуерто-Ріко винайшли коктейль Піна Колада Однак це питання досі є предметом суперечок. Наразі відразу три місцеві бармени стверджують, що саме вони подарували світу легендарний коктейль.
Здоров`я оформление ленты  Діти сонця. Подружня пара вже 9 років практично нічого не їсть, називаючи себе сонцеїдами Вегетаріанство з кожним роком набирає обертів, а його прибічники вигадують нові його підвиди. Дехто їсть лише овочі одного кольору, хтось навіть не носить одяг, вироблений із порушенням прав тварин, а інші практично не їдять. Спосіб життя і харчування подружньої пари зі США Акахі Рікардо і Каміли Кастелло - підтвердження цього. Сім'я з двома дітьми виживає, вживаючи лише овочевий бульйон і фрукти всього тричі на тиждень. Чоловік і дружина запевняють, що в інші дні вони харчуються «енергією Всесвіту» і вже забули, що таке відчуття голоду, повідомляє DailyMail.36-річний Рікардо з Еквадору і 34-річна каліфорнійка Каміла зустрілися в 2005 році. Вони були вегетаріанцями, але в 2008 році приятель познайомив їх з праноїдами. Це культура так званих «сонцеїдів», коли люди насичуються енергією сонця. Щоб стати праноїдом, треба пройти непростий шлях: перші 7 днів люди нічого не споживають, крім повітря, протягом наступних 7 днів п'ють трохи води і розбавленого соку, а решту 7 днів п'ють розбавлений сік і воду.«Це змусило нас досліджувати дихання і його присутність у нашому житті, це дало зрозумыти, що ми легко можемо обходитися без їжі, поки у нас є повітря. Раніше я багато їв, але після цього процесу я не відчував почуття голоду з 2008 року», - розповів Акахі. Подружжя запевняє, що такий спосіб життя допоміг їм почати краще себе почувати. Сама ж Камілла зізналася, що дотримувалася такої дієти і під час вагітності, спробувавши тверду їжу лише 5 разів за всі 9 місяців. «Протягом трьох років ми з Акахі взагалі нічого не їли, і тепер ми їмо лише зрідка, наприклад, коли я хочу спробувати фрукти. До речі, під час вагітностей у всіх трьох триместрах мої аналізи були бездоганні, і я народила здорових дітей», - розповіла вона. Однак подружжя запевняє, що вони не нав'язують такий спосіб життя своїм дітям і дозволяють їм їсти все, що вони захочуть. На праноїдстві вдається непогано заощаджувати, оскільки сім'ї не доводилося купувати продукти. За словами Рікардо, всі заощаджені гроші вони витрачають на подорожі.   
Суспільство Сієста в Україні: хто буде заробляти на відпочинку українців Верховна Рада України планує вже в червні 2017 року вжити нову редакцію Трудового кодексу. В такому випадку діяти норми нового кодексу законів про працю почнуть 1 січня 2018 року. Стаття 155 нового кодексу передбачає внести поправку, яка дозволить українцям робити перерву на спеку - сієсту. На літній період українцям запропонують тривалу перерву з 14:00 до 16:00. Також пропонують збільшити відпустку для українців до 28 днів (наразі 24 дні). Крім того, якщо працівник за рік відпрацював понад 120 годин понаднормових, то час, який перевищує встановлену норму, оплачується в трикратному розмірі. За чинним КЗпП 1971 року, працівник може відпочити протягом години. Причому перерва на обід і відпочинок дається після чотирьох годин безперервної роботи (ст. 66 КЗпП). Час перерви на кожному підприємстві встановлюють відповідно до умов виробництва і внутрішніх трудових правил. Користь сієсти Сієстою називається післяобідній сон, який є традиційним у деяких країнах із спекотним кліматом. Лікарі стверджують, що дорослим людям варто спати вдень, але не більше 30 хвилин. Якщо сон буде більш тривалим, то може збити природний біологічний годинник і викликати безсоння вночі. Користь сієсти в тому, що вона покращує загальний стан здоров'я, допомагає циркуляції крові, попереджає пригніченість, знімає депресію і стрес. Крім того, денний сон покращує пам'ять і процес навчання, подовжує працездатність і дає можливість не спати до пізнього вечора. Наслідки перебування на спеці Ще одним аргументом на користь сієсти є той факт, що спека негативно позначається на фізіології і психіці людини. Медики відзначають, що найбільше від спеки страждає серцево-судинна система людини. Зокрема, інтенсивніше починає працювати серце, частішає пульс, розширюються судини, знижується кров'яний тиск. Крім того, внаслідок спеки людина активно пітніє, втрачає багато рідини, а значить - і мінеральних солей, таких важливих для життєдіяльності організму. Саме нестача солей впливає на серцево-судинну систему і на функціональність роботи мозку. Зневоднення згущує кров і збільшує ризик утворення тромбів. Під час спеки на самопочуття впливає не тільки висока температура, але і вологість. Так, +40° С при вологості у 30% сприймається організмом так само, як +30°С при вологості у 80%. У спекотну пору людина страждає не тільки фізіологічно, а й психологічно. Проведені дослідження доводять, що підвищення температури всього на два градуси збільшує агресію в суспільстві.Вчені також встановили, що людина здатна протягом 1 години витримувати температуру в 71°С. 49 хвилин - температуру 82°С, 33 хвилини - 93°С і тільки 26 хвилин - 104°С. Традиції сієсти в країнах Європи і світу Традиція відпочивати після їжі була ще у древніх римлян. Саме від них і пішла назва такого відпочинку, адже siesta і sestear схоже з латинським hora sexta - час між 14:00 і 16:00. Сієста з'явилася в Іспанії 17 століття і поширилася на всі колишні іспанські колонії: Мексику, Португалію, Бразилію, Аргентину, Майорку і країни Латинської Америки. Крім того, денний сон досить популярний в Африці, Індії, Філіппінах і на Близькому Сході. У цих країнах можливий нетривалий відпочинок під час спеки, але не є частиною культури. Офіційно ж сієста існує в Іспанії, Італії та Греції. Однак у кожній із країн встановлено різні часові межі післяобіднього відпочинку, що пов'язано з кліматичними особливостями і географічним розташуванням країн. Так, у Греції відпочивають з 14:00 до 15: 00-17: 00. В Іспанії «велика сієста» - з 13:00 до 17:00, в Італії - з 13:00 до 15: 00-16: 00. В Іспанії головною причиною появи сієсти стала сильна спека, пік якої припадає саме на післяобідній час. Так, у Валенсії температура вдень часто піднімається вище 40°С. Там, а також у Реусі, Таррагоні і Вільяхойосі сієстою користуються практично всі жителі, в той час як у Барселоні і Салоу заклади практично не закриваються в післяобідній час. Відзначимо, що на найбільшому мадридському залізничному вокзалі Аточа з квітня 2017 року були встановлені безкоштовні капсули для відпочинку під час сієсти. Адже за останніми опитуваннями, 92% іспанців вважає, що сієста - дійсно національна традиція, яку необхідно зберегти. Близько 80% опитаних заявили, що готові дотримуватися сієсти, якщо спеціальні зони для сну з'являться в місцях поруч із місцем роботи. Хто заробить на спеці Після прийняття нового Трудового кодексу в Україні і введення поняття «сієста» під час відпочинку найбільш актуальним для українців буде угамування спраги. А значить, заробити на сієсті зможуть продавці напоїв і морозива. Експерти не сумніваються, що «водохльоби» вже цього літа наповнять кишені продавців. Крім того, поправити свої фінансові справи зможуть маршрутники і таксисти. Адже якщо обідня перерва триватиме кілька годин, працівники можуть встигнути з'їздити додому, перевірити, чи прийшла зі школи дитина, а також поїсти і відпочити вдома. У зв'язку з цим можливе зростання тарифів на таксі. Рятуючись від аномальної спеки, люди мінімум удвічі більше купують морозива. Свої продажі в будь-якому випадку збільшать як величезні супермаркети, так і невеликі ларки і магазини. Крім того, можливе зростання продажів холодильників і морозильних камер, які так важливі для зберігання того ж морозива та інших продуктів у спеку. Більше інших на введенні сієсти в Україні можуть заробити власники кафе, ресторанів і барів, особливо обладнаних літніми майданчиками, торгових центрів і зон відпочинку.
Наука і технології Вчені запідозрили, що у Сонця був «близнюк» Вчені виявили докази того, що колись у Сонця був близнюк. Ці висновки зробили науковці з Каліфорнійського університету в Берклі і Гарвард-Смітсонівського центру. За інформацією дослідників, вона проаналізували радіохвильове випромінювання, що виходить з пилової хмари в сузір'ї Персея. Як з'ясувалося, в туманності «ховаються» 45 одиночних світил, 19 бінарних і п'ять кратних (коли в системі більше двох зірок). Подвійні зірки, між якими дистанція в 500 астрономічних одиниць, досить молоді. Вчені встановили, що це розташування зірок можливо лише в одному випадку: якщо зірки, подібні Сонцю, мали «партнера», який врівноважував центр мас. Дослідники впевнені, що подібні процеси в космосі можуть бути аналогічні тим, що відбувалися в нашій сонячній системі мільйони років тому.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-2,0264649391174-/ /-pc-/
Top