counter
Архів Повернутись назад 11 Серпня 2017
11 Серпня
Наука і технології Названо найбільш технологічно розвинені міста світу Експерти дослідницької компанії 2thinknow представили рейтинг мегаполісів, які, як вони вважають, є найбільш технологічно розвиненими. Про це передає Business Insider. Фахівці склали рейтинг виходячи з того, як міста пов'язані з сучасними технологіями - кількість технологічних компаній, кількість стартапів, а також кількість патентів, які видані жителям. Перше місце дісталося місту Сан-Франциско (США). Місто експерти вважають епіцентром розвитку всіх технологій, і саме в Сан-Франциско фіксується максимальна кількість стартапів. На другому місці, на думку експертів, виявився Нью-Йорк, де в третьому кварталі минулого року 10 тис. осіб отримали роботу завдяки 7 тис. технологічних компаній. У ТОП-3 потрапила столиця Великобританії, Лондон. Місце в трійці місто отримало завдяки проекту Crossrail - системі швидкісної залізниці. У рейтинг також потрапили Лос-Анджелес, Сеул (Південна Корея), Бостон, Тайбей (Тайвань), Сінгапур, Торонто (Канада) і Чикаго.
Коронавірус оформление ленты  Особистий водій принцеси Діани вперше розповів про останні години її життя Водій принцеси Діани розповів, як треба було вести машину в ту ніч, коли вона загинула в автокатастрофі 20 років тому. Колін Теббатт, який був одним з найнадійніших її помічників, незабаром після аварії прибув до її лікарняної палати в Парижі і дбав про поранену, розповідає The Daily Mail. Тоді він закрив вікна ковдрами, щоб люди не могли заглядати всередину і встановив вентилятори, щоб знизити температуру в задушливій палаті. Разом з Полом Баррелом Теббатт повинен був помістити її тіло в тимчасовий морг, коли забирав його з лікарні Пиття-Сальпетрієр у французькій столиці. Говорячи про свій візит до лікарні, він сказав: «Дуже складно бачити близьку тобі людину в такому стані. Я встановив кілька вентиляторів, щоб охолодити кімнату. Коли я повернувся до неї, вії і волосся принцеси рухалися через вентилятор, і це мене просто вразило. Мені довелося відвернутися, але потім я взяв себе в руки і продовжив робити те, що було потрібно». На фото: Діана за годину до своєї смертіВін наполягає на тому, що Діана мала «прекрасне почуття гумору» і ставилася до всіх своїх співробітників з повагою. «У мене ніколи не було жодного неприємного інциденту з нею за 2 роки служби», - сказав Теббатт.Він вперше заговорив про те, що сталося на камеру для документального фільму 5-го каналу «Діана: 7 днів, які приголомшили Віндзор». У цій програмі він сказав: «Я переймався через палату, в якій було дуже-дуже жарко. Ми подивилися у вікно над ліжком принцеси і побачили людей на дахах будинків, які намагаються сфотографуватися обстановку. Здавалося, вони не знали, в якій кімнаті її шукати, і я попросив ковдру, щоб завісити біля вікна, щоб ніхто не міг її побачити. Мені довелося взяти 30 секунд паузи, щоб опанувати себе».
Політика оформление ленты  Невловимий Саакавшілі прибув до Угорщини Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Михаїл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, прибув до Угорщини. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Поїхали з сім'єю на озеро Балатон. Біля пам'ятника угорському королю Андрашу і його дружині, українській принцесі Анастасії", - написав політик. Нагадаємо, Михаїл Саакашвілі отримав українське громадянство 30 травня 2015 року та одразу був призначений главою Одеської ОДА. Однак 7 листопада 2016 року Саакашвілі заявив про бажання піти з поста глави Одеської облдержадміністрації через те, що втомився від постійного обману і корупції у вищих ешелонах влади. Про позбавлення Михаїла Саакашвілі українського громадянства стало відомо 26 липня, нібито колишній президент Грузії при отриманні громадянства України в документах не вказав про свій заочний арешт у Грузії.
Події оформление ленты  На Брітні Спірс напали під час виступу Під час виступу Брітні Спірс в середу ввечері в Planet Hollywood в Лас-Вегасі на сцену вибрався невідомий чоловік, імовірно, з пістолетом. Фанатам вдалося зняти інцидент на камери своїх смартфонів, повідомляє The Daily Mail. Поліцейський департамент Лас-Вегаса пізніше ідентифікував чоловіка, як 37-річного Джессі Уебба, його заарештували в той же вечір. Охоронці попросили Уебба покинути концерт ще до того, як він стрибнув на сцену. Його доставили в ізолятор округу Кларк. Поки додаткової інформації про цей арешт немає. У поліції заявили, що Уебб - професійний сценічний крашер - людина, яка підіймається на сцену до різних артистів під час виступів заради розваги. З чоловіком швидко впоралася команда безпеки співачки і чоловіки-танцюристи, які були в той момент на сцені.Брітні швидко повели за сцену, вона була дуже налякана інцидентом. На відео можна почути, як вона запитує свою команду: «Чи всі в порядку? Що відбувається?» Пізніше вона запитала: «У нього є пістолет?» Її команда поки не прокоментувала подію. На сцені в цей момент відбувалося затримання порушника, який зміг пригнути одного з охоронців до землі, але підоспіла підмога не дала йому здійснити ще якісь рухи. Після того, як його скрутили, його прибрали зі сцени.
Політика оформление ленты  Назріває скандал: Міністр соцполітики вирахував, що українці занадто багато їдять Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що, на відміну від німців, українці витрачають на їжу 50% прибутків тому, що занадто багато їдять. Про це він розповів в ефірі телеканалу "112-Україна", коментуючи статистику, за якою українці стали витрачати на їжу більше, але через високі ціни купувати менше продуктів. За статисткою профільної організації торгових мереж, українці витрачають 50% доходів на їжу, коли в Німеччині цей же показник - 14%. "Коли ми говоримо про те, що німці витрачають (на харчування)14%, а ми 50%, то тут система пріоритетів", - сказав Рева. На думку міністра, ціни на продукти харчування і в Німеччині, і в Україні майже однакові. Вся справа в тому, що українці їдять набагато більше німців. "Німці їдять небагато по-іншому. У них інший раціон. Їх культура харчування сильно відрізняється від нашої. З огляду на те, що ціни на продукти приблизно однакові в Німеччині і Україні, вони (німці - ред.) їдять менше не тому, що у них немає можливості, а тому що така культура. І тому вони витрачають менше в порівнянні з нашими людьми", - заявив він.
Політика Путін готується використовувати ППО на кордоні з Україною Президент Росії Володимир Путін звернувся до невизнаної Держдуми з проханням дозволити використовувати комплекси протиповітряної оборони на кордонах Білорусі з ЄС і Україною. Такий законопроект російський президент вже вніс на розгляд Державної думи, повідомляють на сайті. Як наголошується, Путін попросив незаконну Держдуму ратифікувати протокол "про внесення змін і доповнення до Угоди між Україною та Російською Федерацією і Республікою Білорусь про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі і створення Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Російської Федерації і Республіки Білорусь від 3 лютого 2009 р". Варто відзначити, протокол підписали ще 2 листопада 2016 року в Мінську (Білорусь). Нагадаємо, раніше Путін заявив, що Росію турбує розширення НАТО, і вона планує прийняти контрзаходи, зокрема, зробить цілями для нанесення ракетних ударів об'єкти, що становлять загрозу для держави.
Політика Київський суд заарештував майно екс-чиновника Генпрокуратури Суса Солом'янський районний суд міста Києва ухвалив рішення заарештувати майно екс-заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитра Суса. Таке рішення суд прийняв за клопотанням прокуратури, повідомляється в рішенні суду. Як повідомляється, суд заарештував дві квартири (за ціною - 150 тис. грн і 650 тис. грн). Одна знаходиться в Києво-Святошинському районі столиці, її площа складає 42 кв.м, а друга розташована в місті Хмельницькому, площею 33,7 кв.м. Крім того, заарештовано дві земельні ділянки, гараж (вартістю 100 тис. грн) і автомобіль "Skoda Octavia Combi RS" 2015 року випуску. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дмитру Сусу наділи електронний засіб контролю (браслет) згідно з рішенням суду.
Події оформление ленты  Лондонська поліція спіймала бігуна, який штовхнув жінку під автобус 50-річний чоловік був заарештований за підозрою в спричиненні тяжкої шкоди здоров'ю, його затримали в лондонському районі Челсі сьогодні вранці після публічного звернення. Він доставлений до поліцейської дільниці на півдні Лондона і в даний момент чекає подальшого розслідування, повідомляє The Daily Mail. 33-річній жінці дивом вдалося уникнути серйозних травм після того, як чоловік, що пробігав по мосту, штовхнув її під колеса автомобіля, що проїжджав повз автобуса. Автобус рухався з невеликою швидкістю, і водій швидко зреагував, вивернувши кермо і не давши машині наїхати на потерпілу. Поліція заявила, що отримала досить відомостей від громадян Лондона, які дзвонили, щоб упевнитися, що з жінкою все в порядку. Сьогодні вранці місцеві жителі, які проходили по мосту Патні, висловилися на адресу правопорушника, назвавши його вчинок «низьким». Багато лондонців бачили відео і відреагували на нього численними дзвінками в поліцію. Багато хто називає водія автобуса героєм за надання своєчасної допомоги постраждалій.
Події Семирічного хлопчика, якого підстрелили на полтавському пляжі, прооперовано Семирічного хлопчика, який був поранений під час бійки і перестрілки на пляжі в Полтаві, успішно прооперували. Про це повідомила прес-секретар патрульної поліції Полтави Наталія Шаріпова, передає місцеве видання Коло. "Семирічного хлопчика, якого було поранено, вже прооперовано, він перебуває в дитячій міській лікарні. Медики оцінюють його стан як стабільний. Що ж стосується 22-річного чоловіка, який відкрив стрілянину, він під вартою в одному з медичних закладів міста", - розповіла вона. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті конфлікту між відпочивальниками один чоловік відкрив стрілянину з травматичного пістолета, у відповідь на що пролунав постріл з дробовика. В результаті перестрілки важкі поранення отримали дитина і чоловік. Пізніше повідомлялося, що перестрілка потрапила на відео. Також повідомлялося, що поліція Полтави затримала 22-річного чоловіка, якій поранив дитину і застрелив дорослого під час конфлікту на пляжі.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі про те, чи багато їдять українці: "Ріжу сало, а сам думаю - вибач, Рева!" Міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного українського телеканалу досить необережно заявив, що українці стали витрачати на їжу більше не тому, що мало заробляють, а тому, що багато їдять. Ведучий телеканалу повідомив, що за статистикою профільної асоціації торгових мереж, українці стали витрачати на їжу більше грошей, проте продуктів від цього на столі більше не стало - оскільки менше стали купувати продуктів, оскільки ціни на їжу виросли. За наведеною статистикою, українці витрачають 50% доходів на їжу, німці - тільки 14%, а поляки - 25%. У відповідь міністр повідомив, що це не економічна, а культурна проблема. «Німці їдять трохи по-іншому. У них інший раціон. Їх культура харчування дуже відрізняється від нашої. З огляду на те, що ціни на продукти приблизно однакові в Німеччині та Україні, вони (німці) їдять менше не тому, що у них немає можливості, а тому що така культура. І тому вони витрачають менше в порівнянні з нашими людьми», - сказав міністр. Заява міністра буквально підірвало соцмережі. Користувачі обурилися, тому, що міністр фактично маніпулює інформацією, не уточнюючи, що зарплати в Німеччині і в Україні різні, а десятикратна в них різниця як раз доводить, що українці недоїдають у порівнянні з тими ж німцями. Деякі навіть перейшли на особистості, вказуючи на очевидний зайву вагу міністра. Інші ж користувачі відверто тролять його: «Скільки можна жерти, ви засмучуєте Реву», - написав користувач RiverBeaver. «Постійно відчувають внутрішній конфлікт: ріжу сало, а сам думаю - вибач, Рева, nothing personal», - відповів йому «пан Палівець». 
Культура Гастролей не буде: Скандальну Лоліту обдурили аферисти в окупованому Криму Російська співачка Лоліта повідомила, що її гастролі в окупованому Росією Криму зірвали аферисти. Про це вона розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram. За її словами, концерти скасували, коли вона вже була готова летіти в Крим. "Змушена констатувати той факт, що ми з моїм колективом потрапили до рук справжніх аферистів. Квитки до Криму були анульовані вже о 12 ночі, коли ми вже здавали і здали речі, заплатили за надмірну вагу за інструменти. Звичайні шахраї, які, ймовірно, думали забрати з каси всі гроші, заплативши авансову частину мені і всім залам", - повідомила співачка. Співачка обдзвонила всі зали, щоб нікому не видали гроші з каси і люди могли повернути квитки. Лоліта зазначила, що аферисти були з Росії. Нагадаємо, 23 квітня співачку, уродженку України, яка, втім, давно проживає в Росії, зняли з поїзда Москва - Київ і відправили її назад у Москву. Мілявській заборонили приїжджати в Україну три наступні роки за те, що вона давала концерти у анексованому Криму в 2015 році. Як видно із заяв співачки, вона, будучи уродженкою Західної України, не вважає правильним припинення "культурного спілкування" між двома воюючими країнами.
Кримінал У недобудові Дніпра застрелили людину, ще двоє постраждали У Дніпрі в недобудованому будинку вбито чоловіка, ще один чоловік і жінка постраждали. Про це повідомила речник управління Національної поліції в Дніпропетровській області Анна Старчевська в ефірі телеканалу "112.Украіна". "Стрілянина сталася близько 10 ранку. До нас надійшло повідомлення, що в недобудові чутно постріли. Виїхали на місце. На 5-му поверсі виявили тіло чоловіка, поряд з ним близько 10 гільз", - розповіла вона. За словами спікера поліції, у двох інших постраждалих немає кульових поранень. Імовірно, їх травмували електрошокером. Їх опитує поліція. "Жінка звернулася до лікарів, а чоловік - поки що інформації, що він госпіталізований, у нас немає", - додала Старчевська. Співробітники правоохоронних органів розглядають різні версії події. "Наразі в місті і області введено план "Сирена", - розповіла вона. Крім того, в поліції попередили, що автомобілі в місті можуть зупиняти для перевірки документів.
Суспільство оформление ленты  Дружина відсудила в колишнього півзахисника «Манчестер Юнайтед» половину статків за регулярні зради Тривале 40-мільйонне розлучення Раяна Гіггса дійшло кінця, суд виніс постанову про розлучення сьогодні вранці. Колишній півзахисник «Манчестер Юнайтед» довго намагався відстояти свої статки в судовому бою з колишньою дружиною Стейсі Кук. Йдеться про половину нажитого ним майна за 24 роки успішної футбольної кар'єри, повідомляє The Daily Mail.У пари є двоє дітей. Гіггс регулярно заводив романи на стороні, включаючи 8-річний роман з дружиною молодшого брата Родрі - Наташею Левер. Пара нарешті розійшлася в квітні минулого року після його передбачуваного флірту з офіціанткою, яка працює в престижному манчестерському ресторані Джордж. Жодна сторона не буде присутня під час оголошення рішення в лондонському суді у сімейних справах. Гіггз, який, швидше за все, втратить значну частину свого статку, стверджує, що зробив «особливий внесок» у шлюб і був готовий надати свідків для підтвердження цього факту в суді. Експерти стверджували, що подібний аргумент навряд чи допоможе йому. Суддя сказав, що громадськість не повинна отримувати докладні відомості про приватну фінансову інформацію, а також вважає, що імена дітей пари не повинні розкриватися у звітах по справі.
Суспільство Трансгендери-військові подають до суду на Дональда Трампа П'ятеро військовослужбовців, які змінили стать до зарахування в армію, подають до суду на Дональда Трампа і членів його адміністрації, стверджуючи, що заборона президента США на військову службу для трансгендерів є неконституційною, повідомляє The Independent. У своїй скарзі, поданій до федерального суду міста Вашингтон, позивачі стверджують, що указ Трампа, зміст якого він опублікував у Твіттері, вплинув на їх «розумні очікування від продовження служби в армії». Вони додали, що Білий дім перетворив твіти президента в «офіційне керівництво, схвалене урядом, яке повинно бути передано до Міністерства оборони». Позивачі виступають анонімно, в записах справи вони визначені, як ті, хто «колективно прослужили цій нації протягом декількох десятиліть у різних підрозділах збройних сил США» і «повідомили своєму начальству про те, що є трансгендерами», з того моменту, як політика уряду з даного питання змінилася.У своїй скарзі військовослужбовці вказали, що встановлення заборони на відкриту службу трансгендерів «порушує як пункт«про рівний захист» П'ятої поправки, так і пункт «про належну правову процедуру» тієї ж П'ятої поправки Конституції Сполучених Штатів Америки». Адвокати, які ведуть справу, попросили федерального суддю негайно заблокувати указ президента. Ні Білий дім, ні Міністерство оборони США поки не вжили жодних заходів щодо нової політики. Генерал Джозеф Данфорд, голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США, заявив, що в армії не буде введено «жодних змін», поки він не отримає прямий наказ від Держсекретаря.
Наука і технології Вчені попереджають, що глобальне потепління не зупиняється За минулий рік планета Земля активно встановлює загрозливі рекорди. Наприклад, найспекотніший рік за сучасну епоху, найвищий рівень моря і найбільший обсяг випущених парникових газів. Про це повідомляється в щорічному звіті про стан клімату в світі, який підготувала Національна адміністрація США з океанографії і атмосфери, передає Інтерфакс-Україна. На думку вчених, які підготували звіт, ключові кліматичні і погодні індикатори говорять про те, що планета нагрівається все сильніше, і ця тенденція не сповільнюється. "В минулому році рекордна спека стала результатом спільного впливу довгострокового глобального потепління і сильного "Ель-Ніньо" на початку року", - говориться в доповіді. Нагадаємо, Паризьку хартію клімату, що передбачає зобов'язання скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу, було підписано в 2015 році Бараком Обамою. Також документ підписали лідери ще 194 країн. Дональд Трамп неодноразово заявляв, що не вірить у глобальне потепління і обіцяв відмовитися від участі в Паризькій угоді під час президентської кампанії. 1 червня 2017 року Трамп на саміті G-7 відкинув прохання союзників і заявив про вихід США з Паризького угоди. Читайте також: Паризької угоди недостатньо. Планета продовжує нагріватися
Економіка оформление ленты  У серпні почнеться будівництво першого в Україні комплексу з безвідходної переробки сміття Уже до кінця серпня в Харківській області почнеться будівництво багатофункціонального комплексу з переробки твердих побутових відходів, який буде розміщено на місці діючого полігону Дергачі і займатиме він 39,6 га. Про це сказано на сайті Харківської міськради. Проект передбачає рекультивацію всієї площі, будівництво сортувальних і переробних цехів і вироблення альтернативної енергії. Будувати комплекс буде польська фірма-підрядник, за гроші Світового банку. Інвестувати в проект планують близько 1 млрд грн. Планується, що комплекс буде працювати як безвідходне виробництво. На полігоні розташовуватиметься цех, де будуть сортувати сміття за видами відходів - пластик, папір, метал і сировину, а також цех, у якому будуть виробляти біогаз, а потім переробляти його в електроенергію, тепло і органічне добриво. Комплекс зможе переробляти відходи, які виробляє Харків, Дергачівський, Харківський і Золочівський райони області. Для того щоб почати будівництво, затвердити проект має ще інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю. Запрацювати комплекс повинен вже через 2,5 року. «Ми йшли до цього 8 років, домагаючись максимально вигідного, безпечного і ефективного вирішення питання відходів. Такий комплекс буде першим у країні, і це результат злагодженої, командної роботи держави - в особі Кабміну, облдержадміністрації, міської ради та Світового банку, їх максимального сприяння і співпраці», - сказав глава Харківської міськради Геннадій Кернес. Однак не всі міста так ретельно підходять до питання переробки сміття. Уже набридлі львівські відходи місцевій владі, мабуть, простіше розвозити по всій країні, ніж докласти зусиль для пошуку інвесторів та розробки проекту подібного переробного комплексу. Враховуючи, що в Харківській області подібний проект вже незабаром буде реалізовано, заяви львівської влади, що нібито інвестори не зацікавлені в подібному бізнесі, не виправдовують себе.
Здоров`я Киян попередили про можливість смогу через спеку У Києві найближчими днями через тривалу спеку може спостерігатися метеорологічний серпанок. Рівень забруднення повітря в столиці України збережеться до кінця цього тижня. Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на Укргідрометцентр. Як повідомляється, протягом 9-10 серпня 2017 року в Києві перевищення максимальних значень ГДК (гранично допустимої концентрації) оксиду вуглецю в 1-2,6 рази зафіксували в районах Бессарабської площі, Деміївської площі, площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиць Академіка Стражеска, Довженка і Скляренка. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну знову йде спека, яку несе новий антициклон, і температура повітря знову перевищить 30 градусів. "Про дощі і говорити нема чого. У всіх областях країни ніяких опадів. Вітер, якщо когось цікавить, буде східного напрямку. В східних областях України може бути з сильними поривами. Але за умови спеки це і нічого", - повідомив синоптик Діденко.
Події оформление ленты  Під час пожежі в київській багатоповерхівці один чоловік викинувся з вікна, а двоє згоріли заживо У квартирі на 7-му поверсі житлового будинку в Бехтерєвському провулку (Шевченківський район Києва) сталася пожежа, в результаті загинули троє людей. Про це повідомляє Головне управління Держслужби України в Києві. Як повідомляється, рятувальники дізналися про пожежу в 12.19. На місце події виїхали співробітники відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі з вікна палаючої квартири викинувся чоловік. Від отриманих травм він помер на місці. Після ліквідації пожежі рятувальники виявили в коридорі квартири тіло, пізніше в квартирі знайшли ще один труп. У прес-службі повідомили, що о 13.10 пожежу було локалізовано. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві в результаті пожежі в багатоповерхівці по проспекту Рокосовського загинула 87-річна жінка.
Політика Україна вживе заходів у відповідь на бажання Путіна застосовувати ППО в Білорусі Україна вдасться до відповідних заходів у зв'язку з бажанням президента Росії Володимира Путіна застосовувати системи протиповітряної оборони (ППО) поруч з українським кордоном. Про це повідомив заступник начальника управління зі зв'язків з громадськістю Збройних сил України Юзеф Венскович, повідомляє видання РБК-Україна. "У нас будь-яка ситуація відстежується і застосовуються відповідні заходи", - заявив Венскович, коментуючи інформацію про російські системи ППО в Білорусі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін звернувся до невизнаної Держдуми з проханням дозволити використовувати комплекси протиповітряної оборони на кордонах Білорусі з ЄС і Україною. Раніше Путін заявив, що Росію турбує розширення НАТО і вона планує вжити контрзаходів, зокрема, зробить цілями для нанесення ракетних ударів об'єкти, що становлять загрозу для держави.
Політика Росія прибирає до рук Білорусь, хоче того Лукашенко чи ні Останнім часом навколо Білорусі відбувається надзвичайна російська активність. З 24 липня в Білорусь на найбільші військові навчання, які пройдуть у вересні 2017 року, вже почали прибувати російські війська. Крім того, в п'ятницю, 11 серпня, президент РФ Володимир Путін запропонував невизнаній в Україні Держдумі РФ змінити спільну угоду Білорусі і РФ про протиповітряну оборону на всіх кордонах. ППО Росії буде і в Білорусі Путін запропонував Держдумі РФ змінити угоду про спільну протиповітряну оборону на всіх кордонах Білорусі. На сайті невизнаного російського парламенту викладено положення Протоколу. Пропонується змінити положення, що стосуються організаційно-штатної структури Збройних сил Росії та порядку застосування зброї і бойової техніки черговими з протиповітряної оборони при спільному виконанні завдань бойового чергування. У статті протоколу описано пояснення періоду безпосередньої загрози агресії - «період загострення військово-політичної обстановки, протягом якого виникла і зберігається загроза агресії проти однієї зі сторін в регіоні з боку будь-якої держави або групи держав». Разом з тим слово «загрозливий період» запропоновано замінити на «період безпосередньої загрози агресії». Путін вважає, що реалізація даного протоколу дозволить «підвищити надійність охорони зовнішнього кордону союзної держави» в повітряному просторі. Відзначимо, що цей протокол дозволить на кордоні Білорусі з Україною використовувати російську ППО. Навчання «Захід 2017» Крім ідеї з розміщенням ППО в Білорусі, її спільні з Росією військові навчання дуже нервують і Захід, і Україну. І ті й інші висловлювали побоювання, що під прикриттям навчань у Білорусь активно заводять російське озброєння і війська. Так, командувач американськими силами в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявляв, що маневри можуть виявитися «троянським конем», після яких Росія залишить у Білорусі завезену військову техніку. У свою чергу в Білорусі заявляли, що російські військові не залишаться на території країни після закінчення навчань. Офіційно в навчаннях братимуть участь до 13 тисяч військовослужбовців. Метою маневрів названо перевірку можливостей щодо захисту території і відбиття можливої ​​агресії. На території Білорусі під маневри будуть задіяні 7 полігонів і ділянок місцевості. За попередніми даними, з РФ для участі в навчаннях прибуде близько 3 тисяч військовослужбовців і близько 280 одиниць техніки. Буде задіяно і авіацію, в тому числі до 25 літальних апаратів з російської сторони. Кілька днів тому міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Андрій Равка повідомив, що навчання Захід-2017 є плановими, нібито не спрямованими проти третіх країн, мають оборонну спрямованість і слугують «зміцненню миру і безпеки». А експерти не згодні В Україні не вірять у благі наміри країни-агресора і схильні підозрювати лідера Кремля в підступності. Як заявив у коментарі «Обозревателю» екс-заступник глави СБУ, голова Спілки офіцерів України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський, майбутні «навчання» становлять реальну загрозу для України. Він підкреслив, що Росія може створити угруповання наступального характеру, що загрожує не тільки Україні, але в цілому Європі і країнам НАТО. «Історична підступність Росії сьогодні набуває особливого присмаку в зв'язку з тим, що міністр оборони Росії Шойгу, який є носієм східної азіатської філософії, має величезний вплив на Путіна», - додав Скіпальський. У генерала немає сумнівів в тому, що чисельність задіяних у них військовослужбовців буде збільшено в порівнянні із заявленою. У свою чергу екс-президент Грузії і колишній губернатор Одеської області Михаїл Саакашвілі вважає, що незалежність Білорусі під загрозою. За його словами, після навчань частина російських військ цілком може залишитися на території Білорусі. Зокрема, армійські підрозділи можуть бути використані як для дій проти України, так і для окупації Білорусі. «Я думаю, що на даний момент Путін, з Лукашенком або без нього, хоче прихопити собі Білорусь, і ми не повинні давати йому такої можливості», - підкреслив політик. Висловив свою думку і Олексій Арестович. Він зазначив, що Путін у ході навчань буде шукати для себе вихід з глухого дипломатичного кута. В ході маневрів російські війська ніби оточують Україну, і пік цього оточення - середина вересня. Експерт зазначив, що є маленька, але реальна ймовірність повномасштабного наступу на Україну. «Останні американські санкції загнали Путіна в глухий кут. 18 березня в Росії президентські вибори, а на 1 березня американські спецслужби опублікують фінансові дані на путінську верхівку, його оточення. Всі ці злочинні мільярдні схеми можуть стати відомими. З тих пір, як Конгрес прийняв це рішення, почався зворотний відлік для путінського режиму», - підкреслив Арестович. За словами експерта, Путіну або слід визнати поразку, або викладатися по-серйозному. «І те, що російські війська зараз прийшли в рух, не схоже на визнання поразки. Це як мінімум майданчик для створення сильних переговорних позицій для торгів або взагалі спроби зробити щось у військовому плані. Наприклад, окупувати Білорусь, напасти на Україну. Або одночасно і те, і інше », - додав він. Що ж, схоже, лідер Кремля має серйозний намір окупувати Білорусь, незважаючи на заяви Лукашенка про те, що з цієї території на Україну ніколи не буде нападу.
Кримінал З'явилися страшні подробиці пожежі в Києві: чоловік убив двох жінок і наклав на себе руки Співробітники поліції розслідують обставини пожежі, в результаті якої загинули дві жінки і чоловік у Бехтерєвському провулку (Шевченківський район Києва). Було розпочато два кримінальні виробництва, передає відділ комунікації поліції столиці на сторінці у Facebook. За попередньою інформацією, чоловік убив жінок, підпалив їх тіла, а потім викинувся з вікна 7-го поверху. «Попередньо було встановлено, що житель столиці вбив господарку квартири і її дочку, після чого підпалив квартиру і викинувся з балкона. За словами свідків, чоловік голосно спілкувався по мобільному телефону і в розмові зазначив, що стоїть на балконі і вчинить самогубство», - йдеться в повідомленні. Під час огляду співробітники поліції виявили у загиблих жінок травми голови. Було відкрито дві кримінальні справи: за ст. 115 ч. 2 (умисне вбивство двох і більше осіб) і за ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство) з правової кваліфікацією «самогубство» Кримінального кодексу України.
Наука і технології Вчені змінили ДНК свині. Можливо, проблему донорства скоро буде вирішено Свинячі внутрішні органи незабаром можуть бути трансплантовані пацієнтам після того, як Гарвардський університет змінив ДНК тварини, позбавивши його вродженого вірусу раку, який несумісний з людським організмом. Вчені витратили десятиліття на те, щоб створити свинячу тканину, яку б організм не відкидав, повідомляє The Telegraph. Професор Джордж Черч і його колеги з Гарварду використовували новаторську технологію генетичного редагування під назвою Crispr, щоб вилучити генетичний код вірусу з ембріонів свині. Потім ембріони були імплантовані в свиноматку і виросли здоровими свиньми. Хоча в кількох медичних процедурах вже використовуються стерилізовані свинячі тканини, такі як серцеві клапани в кардіохірургії, а також трансплантат рогівки, лікарі вважають, що використання таких органів, як нирки, може покласти край дефіциту донорів. Дана робота поклала багатообіцяючий перший крок у розробці генетичних стратегій для створення видів свиней, у яких ризик передачі ретровірусів при пересадці органів може бути усунуто. Залишається з'ясувати, наскільки ця стратегія дійсно безпечна.
Економіка Кабмін створює штаби для боротьби з аграрним рейдерством. На що можуть розраховувати аграрії До 15 серпня у всіх областях країни будуть створені антирейдерські аграрні штаби, які будуть допомагати сільгосппідприємствам боротися із захопленням землі, майна і врожаю. Про це 11 серпня під час прес-конференції заявила заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова, повідомляє кореспондент АСН. В Мін'юст надходять сотні звернень про аграрне рейдерство Необхідність створення таких штабів виникла після численних звернень в Мін'юст про рейдерські захоплення сільгосптехніки, землі і навіть врожаю. «Вночі приїжджають комбайни на поле і за кілька годин збирають урожай», - розповіла Сукманова. Крім того, після того, як реєстрацією майнових прав почали займатися приватні реєстратори, землі і навіть цілі підприємства, що належать одним власникам, без будь-яких обґрунтувань стають власністю інших осіб. «Наприклад у Хмельницькій області реєстратор без будь-яких документів і підстав перереєстрував право власності на сільськогосподарське підприємство, яке володіє тисячами гектарів землі», - додала заступник міністра. «У Сквирському районі реєстратор отримує документи на реєстрацію договорів, ці договори були скасовані як незаконні тиждень тому комісією Мін'юсту. До реєстратору, після того як він подав заявку на реєстрацію, приїжджає слідчий, пояснюючи, що дії незаконні, але через 5 днів реєстратор все ж реєструє ці договори і того ж дня йде у відпустку», - наводить ще один приклад голова Громадської спілки «Аграрний союз України» Геннадій Новіков. Правоохоронці не реагують і не діють У Мін'юсті зазначили що вже направили в правоохоронні органи звернення про порушення кримінальних справ щодо 20 реєстраторів. Однак реакції поки немає. У профільних асоціаціях зазначають - це звичайна практика, розглядати подібні справи по кілька років. «Щодо ефективності роботи прокуратури, ось у мене є реєстрації тих справ, які вже 2 роки розглядають і толку немає - від вбивств, тортур у власному будинку до просто цинічного перепису господарства на бомжа. І з прокуратурою і з МВС працюємо, отримуємо лише відписки», - обурюється президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич. З його слів, тільки в їхню асоціацію за перше півріччя 2017 року надійшло 570 звернень від фермерів і сільгоспвиробників про захоплення їхнього майна. Він зазначив, що активізуються рейдери перед збором врожаю, проте проблема існує цілий рік. Антирейдерські аграрні штаби як панацея Для більш ефективної протидії таким загарбникам Кабмін на засіданні 9 серпня ухвалив рішення створити у всіх регіонах при обласних державних адміністрацій антирейдерські аграрні штаби. «Будь-яка людина може звернутися в штаб і отримати допомогу з оформлення скарги до комісії Мін'юсту з розгляду скарг так, щоб вона не була відхилена, наприклад, за формальними ознаками. А наше вже завдання - забезпечити оперативний розгляд цієї скарги в Києві», - пояснила заступник міністра юстиції. До складу штабів будуть входити представники міністерства юстиції, правоохоронних органів, Держгеокадастру, територіальних громад та громадських організацій. У Херсонській і Миколаївській областях такі штаби вже створені. А до 15 серпня вони повинні бути сформовані в усіх регіонах. Також зі слів Сукманової, при Центрах надання правової допомоги будуть створені мобільні групи, які будуть їздити по кожному населеному пункту і консультувати населення або надавати при необхідності адвокатську допомогу. Спочатку закони вчити, а потім - землю продавати Водночас президент Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Кошіль впевнений, що близько 50% випадків нібито рейдерського захоплення виникають через незнання законів і прав власників землі і сільгосппідприємців, а також через неналежно оформлену землю. «Все починається з того що фермер, колись підписав договір, але він не зареєстрував його і потім з'являється інший фермер, який підписав з тими ж людьми договір оренди і пройшов державну реєстрацію. І тут незрозуміло, хто ж рейдер», - пояснив Кошіль. Щоб таких ситуацій не виникало, на думку експерта, потрібно інформувати власників землі, як правильно оформити землю. Всього в Україні більше 14 млн громадян володіють земельними ділянками і близько 6 млн власників паїв. Крім цього, представники профільних організацій впевнені, що створенням антирейдерских штабів вирішити проблему незаконної перереєстрації прав не вдасться, оскільки до цього часу жоден реєстратор не поніс покарання за свої дії. Введення ринку землі при такому свавіллі - злочин Заступник голови Громадської спілки «Всеукраїнська Аграрна Рада» Михайло Соколов вважає, що для реєстраторів потрібно вводити не тільки кримінальну, але фінансову відповідальність, при цьому відразу по факту порушення. На його думку, без всіх цих змін відкривати ринок землі не варто. «Введення ринку землі без вирішення цих проблем - це катастрофа. Зараз немає сенсу красти право власності на землю, тому що, ну, вкрав ти ділянку, але продати ти ж її не можеш і поки ти дочекаєшся скасування мораторію, у тебе можуть все назад відсудити. А тепер уявімо, що у нас з'явився ринок землі. Після цього цю ділянку можна продати», - пояснив він. Нагадаємо, що в уряді розробили законопроект, який передбачає відкриття ринку землі з 2018 року. Депутати восени планують розглянути документ.
Політика У Росії заявили, що залізниця в обхід України запрацює до кінця осені «Російські залізниці» (РЖД) закінчили будівельно-монтажні роботи залізниці в обхід території України, запуск якої заплановано на кінець осені 2017 року. Про це передають «РІА Новини». «РЖД» закінчили будівельно-монтажні роботи на новій лінії «Журавка - Міллерово» і приступили до пусконалагоджувальних робіт, а також тестової експлуатації окремих ділянок магістралі залізниці», - сказано в повідомленні. Пробний потяг, який складається з локомотива і декількох вантажних вагонів, пройшов по ділянці довжиною 122 кілометри від ст. Журавка до ст. Боченкова. На інших ділянках завершуються роботи з підготовки до запуску. Будівництво шляхопроводу «Журавка - Міллерово» почалося ще в 2014 році. Нова лінія  у 137 км проходить по території РФ (по Воронезькій і Ростовській областях).
Економіка НБУ: наразі Bitcoin не має певного правового статусу в Україні Нацбанк України констатує відсутність у криптовалюті Bitcoin певного правового статусу на території країни. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на слова заступника глави НБУ Олега Чурія. «Bitcoin не має зараз певного правового статусу в Україні. Визначення цього статусу ускладнюється відсутністю консолідованого підходу до класифікації криптовалюти і регулювання угод у світі з нею», - сказав він. За його словами, в ряді країн офіційно дозволені операції з Bincoin. Зазвичай ця криптовалюта розглядається як товар або інвестиційний актив і для цілей оподаткування він підпорядкований відповідним законодавством. У деяких державах Bitcoin визнаний розрахунковою грошовою одиницею. «Наприклад, законодавство Євросоюзу в даний час класифікує Bitcoin як «цифрове представлення вартості, не підтверджене центральним банком або держорганом і не прив'язане до юридично встановлених валютних курсів. Ця криптовалюта може використовуватися як засіб обміну для покупки послуг і товарів, їх зберігання та передачі, а також може купуватися в електронному вигляді. Обмін валютами на Bitcoin звільняється від сплати податку на додану вартість», - сказав Чурій. Раніше ми повідомляли: Вартість біткоіна зростає як на дріжджах. Але в Україні ним займаються поки тільки шахраї і СБУ
Події У Миколаєві конфлікт закінчився стріляниною, двох людей госпіталізовано У п'ятницю, 11 серпня, в Миколаєві сталася стрілянина, в результаті чого двоє людей отримали травми. Про це передає прес-служба поліції області у Facebook. «Минулої ночі в поліцію надійшло повідомлення про заподіяння вогнепальних поранень двом особам. На місце прибули патрульні і співробітники слідчо-оперативної групи Центрального відділу поліції. Як виявилося, поранення дробом двом чоловікам, 28-ми та 36-ти років, завдав представник однієї з партій, який живе по сусідству з ними», - сказано в повідомленні. За попередніми даними, між трьома чоловіками стався конфлікт на вул. Бузькій, в ході якого 59-річний місцевий житель з рушниці вистрілив у дорожнє покриття і дробом потрапив опонентам у ноги. Для надання медичної допомоги постраждалі були госпіталізовані до лікарні. За даним фактом відкрито кримінальну справу за ст. 125 ч.1 «Умисне легке тілесне ушкодження» КК України.
Політика Морпіхи США в Очакові будують командний центр для ВМС України Центр оперативного командування для ВМС України буде побудовано в Очакові Миколаївської області Військово-морськими силами США. Роботи буде проведено в рамках програми з надання військової допомоги Foreign Military Construction Sales. Про це інформує прес-служба ВМС Америки. Будівництво здійснить перший мобільний будівельний батальйон американської морської піхоти NMCB-1. Їх називають Seabees - «морські бджоли». Буде зведено центр оперативного управління, контрольно-пропускні пункти по периметру бази та ремонтні майстерні. «Початок будівництва - це значне досягнення для нас. Ми підтримуємо прагнення України до Європи. Наша підтримка має стратегічне значення. Її результатом буде поліпшення інфраструктури, підвищення обороноздатності, зміцнення наших відносин, а також нові можливості для організації навчання», - каже молодший лейтенант Джейсон Макгі, представник Seabees.
Політика Чому британська інтелігенція готова змінювати свою країну на Сінгапур або Китай через Брексіт Відомий британський вчений Андре Гейм, який народився в СРСР, і який отримав Нобелівську премію з фізики за відкриття графену, вважає, що Брексит погано вплине на розвиток британської науки, повідомляє The Independent. Графен є шаром атомів вуглецю, з'єднаних за допомогою sp² зв'язків у гексагональну двовимірну кристалічну решітку. Він у 200 разів міцніший за сталь і має ряд інших вкрай важливих для виробництва властивостей. Матеріал входить до цілої низки потенційно прибуткових продуктів: смартфони зі складними екранами, батареї, які працюють протягом усього життя, високошвидкісні поїзди. Університет Манчестера відкрив Національний інститут графена, який щороку отримує $ 1.3 млн фінансування. Але тепер Андре не бачить свого майбутнього у Великобританії, і в усьому винен результат референдуму 23 червня 2016 року. Гейм вважає себе євроскептиком. Однак, для нього, як і для багатьох дослідників, свобода пересування і безмежні партнерські відносини дуже важливі. Опитування, проведене в березні, показало, що з 907 британських вчених близько 83% вважають, що Великобританія повинна залишитися в ЄС. Що стосується Гейма, то він і більшість його інженерів не є британцями за народженням. Індійська і китайська національності домінують, за ними слідують росіяни, українці, італійці, іспанці і поляки. Все фінансування для його дослідів надходить з ЄС. Тепер він побоюється, що потік грошей і людей, охочих працювати разом з ним, перерветься.  Гейм підозрює, що Великобританія буде «позбавлена ​​важливої наукової взаємодії», наприклад, відвідування Європейської інноваційної ради і участі в Horizon 2020 року - найбільшій європейській інноваційній програмі, що була коли-небудь розпочата, яка надає вченим майже € 80 млн на розробку проектів. Ніхто не може заперечувати, що британські вчені процвітали в Європейському союзі, однією з цілей якого була спільна наука і інфраструктура, створена під неї. Навіть до Брексіту рівень витрат на наукову діяльність у Великобританії становив менше 0,5% ВВП країни, що є нижче, ніж у будь-якій іншій країни G8. Втрата європейського фінансування посилить тиск на наукові установи. Навіть якщо Великобританія покриє необхідні витрати, психологічний ефект від виходу залишиться. В цілому, експерти спостерігають зниження цінності освіти в англо-саксонському світі, і обрання короля нерухомості і, за сумісництвом, зірки телешоу президентом однієї з найвпливовіших країн світу - справжній крик душі західного світу. Співпраця між британськими та європейськими вченими зіграла важливу роль у проекті Великого адронного колайдера, який виявив частку Бозона Хіггса. Проект «Людський мозок» залежить від партнерства Великобританії і ЄС, так само як і Європейського космічного агентства. Британські вчені в даний час отримують близько £ 1 млрд на рік з ЄС. У період з 2007 по 2013 рік Британія підтримувала європейські проекти, витративши € 5,4 млрд, і була винагороджена відповідними засобами в розмірі близько € 8,8 млрд. Тереза ​​Мей пообіцяла £ 2 млрд на рік, щоб покрити нестачу, але, в даний момент, її партія не може давати таких обіцянок, оскільки стрімко втрачає лідерство в парламенті. Решта партій і чути не хочуть про надання такої суми. Для Гейма результат Брексіту і загроза його дослідженням у розвитку графена є достатнім фактором, щоб розглянути переїзд не тільки з Великобританії, але і з ЄС. Тепер він розглядає Сінгапур і Китай у якості нового наукового будинку. Складно уявити, скільки ще вчених поділяють його позицію.
Закон і Право оформление ленты  З вересня військовослужбовцям підвищать зарплати. Скільки тепер будуть отримувати військові на передовій З вересня цього року щомісячна доплата військовослужбовцям, які проходять службу в зоні проведення АТО на Донбасі, буде збільшена майже вдвічі. Про це 11 серпня під час брифінгу повідомив представник Міністерства оборони України полковник Максим Праута. Так, якщо військовослужбовець перебуває безпосередньо на лінії вогню в ротних опорних пунктах першого ешелону, то його «бойова» надбавка тепер становитиме 10 тис. грн. Це доплата до його заробітної плати. Зараз ця надбавка становить 6 тис. грн. Якщо ж військовослужбовець виконує завдання на другій лінії оборони, у нього буде надбавка до зарплати 4,5 тис. грн, тоді як зараз вона становить 2,4 тис. грн. Розмір цих доплат не залежить від звань і посад. У той же час зарплати військовослужбовців, які не проходять службу в зоні АТО, залишаються на тому ж рівні, на якому були встановлені після збільшення в січні 2016- го. З тих пір рядові отримують зарплату 7 тис. грн, командири відділень - 8 тис. грн, командири взводів - 9,5 тис. грн, ротні - 11 тис. грн, комбати - 13 тис. грн, командири бригад - 16 тис. грн .  Тим часом на початку серпня секретар РНБО Олександр Турчинов виступив за збільшення грошового забезпечення всім українським військовим. На його думку, в Україні військовослужбовці повинні отримувати не менше, ніж держслужбовці. При цьому він зазначив, що за останніх майже два роки зарплата військових не змінювалася, тоді як виплати державним службовцям зросли істотно. Для порівняння, Турчинов навів приклад зарплати керівників департаментів міністерств, яка становить близько 30 тис. грн на місяць, і командира бригади, який на місяць з урахуванням премій, надбавок і бойових виплат отримує в середньому 19,5 тис. грн. Також він підкреслив, що структура грошового забезпечення українського військовослужбовця повинна відповідати стандартам НАТО, при яких не менше 70-80% - це посадовий оклад і доплата за військове звання. Наприклад, якщо взяти найближчу до України країну-члена НАТО - Польщу, то рядовий там отримує близько 2,5 тис. злотих або 17 тис. грн, польський сержант отримує більше 3 тис. злотих або 21 тис. грн, капітан - 4, 2 тис. злотих або близько 30 тис. грн, а полковник - 7850 злотих або більше 50 тис. грн. В Україні ж зараз посадовий оклад і доплата за військове звання складають лише 10-15% від місячного доходу військового.
Кримінал Перестрілка в Полтаві: убито чемпіона України зі змішаних єдиноборств Як з'ясувалося, на громадському пляжі в Полтаві в результаті перестрілки загинув чемпіон України зі змішаних єдиноборств Святослав Пелипенко. Про це передає місцеве видання «Полтавщина». Вчора, 10 серпня, на березі Ворскли між чоловіками стався конфлікт, що переріс у перестрілку. Одна людина загинула, важко була поранена дитина і ще один чоловік. Поліцейські затримали одного з підозрюваних. Як повідомляє видання, загинув чемпіон України зі змішаних єдиноборств. Як виявилося, на пляжі компанія з 15-20 чоловік святкувала день народження. Більшість гостей були колишніми або діючими спортсменами ММА (змішані єдиноборства). Увечері між орендарями пляжу (45-річний Олександр та 21-річний Роман Марченко) та компанією стався конфлікт. Батько Романа показав чоловікам мисливську рушницю «Сайга», що розлютило спортсменів. Молоді люди прийшли в магазин з битами і пістолетами і почали бити Олександра. Його син Роман вистрілив з рушниці кілька разів на нападників. В результаті 20-річний боєць ММА Святослав Пелипенко отримав смертельне поранення. Він був учасником клубу «Branibor Team». Також поранення з рушниці отримав 24-річний спортсмен і 7-річна дитина. Батько Романа отримав важку травму черепа і зараз знаходиться в стані коми. Син Роман також перебуває в лікарні.
Суспільство оформление ленты  Ментальна прірва. Посол Канади в Україні їздить на роботу в метро Цікаві користувачі соціальних мереж сфотографували канадського посла в столичному метро. Канадський дипломат на самоті їхав на роботу, скромно підпираючи двері вагона і читаючи газету. Незважаючи на поважний статус, Роман Ващук не став сідати, натомість так захопився читанням, що навіть не помітив людей, що його фотографують. Для українських політиків же спуск в метро дорівнює покаранню, на яке більшість зважується тільки з метою якоїсь перевірки або самопіару і яке традиційно супроводжується величезною кількістю преси. Роман Ващук народився в 1962 році в Торонто. Його сім'я іммігрувала після Другої світової війни в Канаду. З 2014 - Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Києві. Нагадаємо, нещодавно в Києві піднявся скандал через те, що кортеж генерального прокурора Юрія Луценка їздить по зустрічній смузі, грубо порушуючи правила ДР.
Події У РФ суд засудив українця Артура Панова до восьми років колонії Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові виніс вирок 19-річному громадянину України Артуру Панову, якого в РФ звинувачують у підготовці теракту в місті. Про це передає Інтерфакс. «Артуру Панову призначити покарання у вигляді восьми років позбавлення волі в колонії загального режиму», - зачитав вирок суддя. Спільникові Панова Максиму Смишляєву було призначено покарання у вигляді десяти років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Повідомлялося, що державний обвинувач попросив суд засудити українця Панова до дев'яти років колонії, а також штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для можливого спільника Панова - жителя Ростова-на-Дону Максима Смишляєва - обвинувачення просило десять 10 років ув'язнення в колонії суворого режиму.
Економіка Економісти розкрили неприємну правду про холостяків, яким під 40 Економісти стверджують, що чоловіки-представники робочого класу стають біднішими, тому що вони втратили звичку жити з партнером. Дослідження взаємозв'язку між добробутом і сімейним життям показало, що розрив у доходах між багатими і бідними людьми майже подвоївся усього за 12 років, повідомляє The Daily Mail. Головною причиною є те, що менш заможні чоловіки все рідше одружуються або формують стабільні партнерські відносини. У доповіді говориться, що більше третини 42-річних парубків народилися в дуже бідних сім'ях. Вони не відчувають переваги від спільного сімейного бюджету. Вони також частіше сидять без роботи або живуть на допомогу, ніж сімейні чоловіки. Написана Інститутом фіскальних досліджень, наукова робота підкреслює вплив шлюбу на рівень життя. Зниження укладених шлюбів спостерігається особливо серед робітників і людей з низькими доходами. Як наслідок, вони проявляють низьку соціальну мобільність - здатність людини перейти з одного соціального класу в інший.Також у доповіді наголошується на важливості доходу жінки для сімейного бюджету. Офіційні дані, зібрані в перепису 2011 року, показали, що 52% бізнес-керівників, юристів і лікарів були одружені. І тільки 29% одружених людей займали посади, які не потребують кваліфікації.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі сміються над розореним італійським плейбоєм і шукають йому роботу Після того, як яхта і інші об'єкти нерухомості італійського плейбоя Джанлуки Ваккі були описані кредиторами, інтернет-спільнота вибухнуло жартами на адресу 50-річного спадкоємця індустріальної імперії, який красувався своїм багатством перед 11 мільйонами передплатників в Instagram, повідомляє The Daily Mail. При цьому не виявивши до нього ні краплі жалю. Користувачі Twitter стали публікувати знімки самих себе, що позують «у стилі Ваккі, перед пластиковими басейнами і морськими велосипедами, в той час як сторінка на Facebook під назвою «Знайдіть Джанлуці Ваккі роботу» привернула величезну увагу. Також користувачі активно "фотошоплять" замінники конфіскованих яхт для Джанлуки. Згідно з кредиторами, його борги становлять майже € 10.5 млн. Його частина поля для гольфу недалеко від Болоньї також була конфіскована в очікуванні домовленості з кредиторами, які побоюються, що він може приховати інше майно.Сам Ваккі стверджує, що «це всього лише невеликі борги» і продовжує постити кричущі фото і відео "себе коханого". Кажуть, що він отримує дивіденди від бізнесу в розмірі € 5 млн на рік. Схоже, цього недостатньо, щоб підтримувати спосіб життя, який зараз нещадно пародіюється в інтернеті.
Здоров`я Дієтичні продукти можуть сприяти збільшенню ваги і викликати діабет Дієтичні напої або продукти харчування сприяють збільшенню ваги, а також можуть викликати діабет, тому що мозок знижує метаболізм через невелику кількість калорій у такій продукції, повідомляє The Telegraph. Дослідники з Єльського університету в США виявили, що організм припиняє споживання енергії з їжі, якщо існує «невідповідність» між харчовою солодкістю і калоріями. У природі солодкість говорить про енергетичну цінність, і чим більше солодкість, тим більше калорій, тому мозок запрограмований очікувати, що два показники зійдуться. Коли цього не відбувається, мозок передбачає, що калорій недостатньо для спалювання. Ось чому штучні підсолоджувачі часто, навпаки, сприяють розвитку діабету. Наші органи еволюціонували, щоб ефективно використовувати джерела енергії, доступні в природі. Наше сучасне харчове середовище характеризується джерелами енергії, які наш організм ніколи не бачив.  Вчені досліджували роботу мозку 15 осіб у той час, як ті пили дієтичні напої, і порівнювали ефект зі звичайними напоями. Вони також спостерігали за кількістю спалюваної організмом енергії. Мозок також не отримує сигналів задоволення від некалорійної їжі, що може призвести до більшого споживання продуктів. Цього дослідження повинно бути достатньо, щоб переконати вас у тому, що штучні інгредієнти, чи то їжа або напої, можуть зіпсувати вашу травну систему, навіть якщо вони видаються здоровими.
Здоров`я Дитині не можна грати в ігри на телефоні. Дізнайтеся чому Для маленьких дітей регулярний контакт з мобільним телефоном ускладнює розвиток розмовних і соціальних навичок. Американська академія педіатрії вважає, що дітям до 2-х років батьки абсолютно не повинні дозволяти тримати в руках телефон, повідомляє The Guardian. Дослідження показують, що діти, яким часто дозволяють грати на мобільних пристроях, стають більш дратівливими і виявляють агресію щодо батьків частіше, іншими словами, стають розпещеними. Вони менше цікавляться звичайними іграшками, а також іграми в компанії інших дітей. Можна використовувати смартфони в якості заохочення, з чітко встановленою метою і як нагороду за її досягнення. Головне,- щоб час, проведений наодинці з пристроєм, було обмежено, і за цим потрібно стежити саме батькам. Також дуже важливо цікавитися тим, що дитина дивиться на телефоні, адже рано чи пізно вона все одно отримає доступ до мультимедійного контенту. Задавайте йому питання з приводу змісту, коментуйте то, на що хочете звернути його увагу.  І, звичайно, ніхто не відміняв батьківського прикладу. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина менше звертала увагу на екран і більше - на навколишній світ, стежте за собою. Сидите ви «в телефоні», коли перебуваєте за обіднім столом у присутності дітей?
Економіка Відомий європейський сайт з пошуку нерухомості Airbnb змусять платити податки в ЄС Міністри фінансів ЄС обговорять, як змусити онлайн-компанії для пошуку спільного використання житла, такі як Airbnb, заплатити справедливу частку податків у наступному місяці після того, як французький міністр економіки назвав поточну ситуацію «неприйнятною», повідомляє The Guardian.. Європейська комісія оголосила в четвер, що спільна пропозиція Франції та Німеччини буде обговорюватися на зустрічі в Таллінні, Естонія, 16 вересня. Брюссель також вирішить, як найкраще боротися з так званою обмінною економікою, в якій бере участь компанія. На цьому тижні було оприлюднено, що Airbnb заплатив менше €100 000 до французької скарбниці в минулому році, незважаючи на те, що Франція є другим за величиною ринком бронювання житла після США.У відповідь французький міністр економіки Бруно Ле Мер поінформував національну асамблею про те, що франко-німецька вісь ЄС запропонує загальноєвропейську заборону на діяльність компанії.«Ці цифрові платформи проводять десятки мільйонів продажів, а французька скарбниця отримала лише кілька десятків тисяч», - сказав міністр, додавши, що така ситуація «неприйнятна». Airbnb наполягає на тому, що він не приймає «важливі довгострокові бізнес-рішення з оподаткування» і що він дотримується правил і платить всі податки в тих місцях, де веде бізнес.«Модель Airbnb унікальна і вона сприяла зростанню економіки Франції на €6,5 млрд минулого року. Велика частина грошей, які проходять через компанію, залишається в руках власників нерухомості», - заявив прес-секретар компанії. Проте для компанії настає складний період у Європі, зокрема в Іспанії, через те, що доступні ціни житла приваблюють відпочивальників і складають конкуренцію для традиційних готелів. Паризька міська рада вже проголосувала за обов'язкове отримання реєстраційного номера міської ради для розміщення реклами на сайті компанії з 1 грудня 2017 року. Постанова спрощує контроль за орендодавцями і дозволяє легше стягувати з них податки в місцевий бюджет.На Ібіці влада встановила обмеження на кількість ліжок для туристів. Власникам також буде заборонено здавати своє житло через такі сайти, як Airbnb і Homeawaу, без відповідної ліцензії. У разі порушення закону орендодавцям загрожує штраф до €400000 євро.
Юмор оформление ленты  Вже не автомобільна, але й не пішохідна. Кияни збунтувалися проти нахабних ресторанів на Сагайдачного Користувачі соцмереж збунтувалися проти ресторанів, які, після того як багатостраждальна вулиця Сагайдачного в історичній частині Подолу з автомобільної стала пішохідною, безпардонно окупували тротуари біля своїх приміщень. Причому зроблено це таким чином, що пішоходи змушені пересуватися тільки по автомобільній дорозі. А це в умовах сильної літньої спеки робить прогулянки по пішохідній вулиці тортурами, пишуть користувачі. Зокрема Євген Самойленко на своїй сторінці в Facebook опублікував, як виглядають літні майданчики деяких закладів. При цьому чоловік у своєму пості не стримував злості і роздратування. «Murakami, Рукола, приберіть цю х...ю по-хорошому. Пішохідна вулиця не означає, що можна борзіти. На першому фото, наприклад, зайнятий весь тротуар, який знаходить вдень у тіні. Через вас я,..., повинен у +40 обходити оце під сонцем», - написав гнівний пост Євген, забезпечивши його відповідними фотографіями. У свою чергу користувач Ольга Святуха опублікувала ще одне фото дуже "зручного" для пішоходів розташування столиків одного зі столичних ресторанів, які розмістили просто посеред проїжджої частини, а на тротуарі обладнали міні-бар. Більшість користувачів у коментарях під постом закликають більше не відвідувати подібні заклади, яким наплювати на пішоходів і які думають лише про свої заробітки. І таким чином карати їх своїм же гаманцем. Багато хто також висловлює думку, що саме власники цих ресторанів і місцевих розважальних закладів лобіювали ухвалення рішення про те, щоб зробити вулицю пішохідною - адже безоплатно отримують у своє користування величезну територію. Дана проблема - давній мозоль Києва. Щоліта, тільки пригріє сонечко, ресторани і кафе вибудовують на тротуарах біля своїх закладів цілі шатра з десятками додаткових столиків, парасольок. Часто вони мають вигляд капітальних прибудов - з колод і парканчиків. У центрі міста таких незаконних капітальних терас багато, періодично деякі конструкції демонтують. Зокрема в січні цього року комунальники розібрали прибудову до ресторану, що з'явилася в самому центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького. А в березні цього року представники "Київблагоустрою" знесли ще одну прибудовану до ресторану терасу, яка вже перебувала на бульварі Лесі Українки. Заради її будівництва забудовник зрубав кілька дерев і кущів, що і стало причиною знесення Але це лише поодинокі випадки, та й ті стосуються переважно капітальних прибудов, а не збірних-розбірних терас, кількість яких у столиці зростає в геометричній прогресії, так як для їх встановлення потрібен лише дозвіл від місцевої влади. З отриманням якого, як відомо, в Києві проблем немає - були б гроші. Вирішувати проблему потрібно не локально, а глобально, кажуть активісти. Це вже почали робити щодо парковок на тротуарах. Кияни створили електронну петицію з вимогою повернути тротуари пішоходам, заборонивши водіям паркуватися на них. Однак ця петиція не набрала необхідних 10 тис. підписів для того, щоб міськрада її розглянула. Однак громадські активісти не відступили і 31 травня подали нову, аналогічну петицію, під якою підписалося вже 4064 людини. Судячи з того, як гостро кияни та гості столиці реагують на непрохідні вулички і тротуари, до петиції з вимогою прибрати літні майданчики ресторанів там, де вони заважають руху, недалеко.
Суспільство оформление ленты  «Міс Україна Всесвіт - 2017» стала 18-річна киянка У фіналі конкурсу «Міс Україна Всесвіт - 2017» перемогла 18-річна уродженка Києва Яна Краснікова. Всього за звання обличчя нашої країни боролися 16 дівчат, передає «Комсомольська Правда в Україні». Учасниці конкурсу «Міс Україна Всесвіт - 2017» виходили на сцену чотири рази, один раз - у бікіні. В результаті конкурсу 18-річна киянка Яна Краснікова здобула перемогу. На прохання одного з суддів дівчина заспівала зі сцени куплет українського гімну. Протягом останніх двох років Яна Краснікова вчиться в Сполучених Штатах. У коледжі в Майамі дівчина вивчає іноземні мови і психологію. Всього Яна знає шість мов. При цьому дівчина наполягає, що в Америці вона тільки вчиться і кожні канікули повертається на батьківщину. Свої майбутні плани «Міс Україна Всесвіт - 2017» пов'язує зі своєю рідною країною.
Події Шахрай з Литви обдурив Google і Facebook на $ 100 мільйонів Бізнесмена з Литви, який підозрюється в шахрайстві на суму понад 100 млн доларів у відношенні компаній Facebook і Google у справі про кіберзлочинність, видадуть США. Це рішення ухвалив апеляційний суд у Вільнюсі, передає Європейська правда, посилаючись на The Associated Press. За рішенням суду, бізнесмена Евальдаса Рімасаускаса передадуть американським властям, де його судитимуть за електронні шахрайства, крадіжку персональних даних і відмивання грошей. Литовця звинувачують в тому, що він, виступаючи від імені компанії-виробника обладнання для комп'ютерів, що знаходиться в одній з азіатських країн, шляхом обману отримав від Facebook і Google понад 100 млн доларів. Для шахрайства він зареєстрував у Латвії фірму з такою ж назвою, що і у виробника з Азії, який постачав свою продукцію до Америки. Після цього бізнесмен відправляв американським корпораціям листи про необхідність перерахувати на рахунки кошти, які за контрактом належали азіатському постачальнику.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-0,99730706214905-/ /-pc-/
Top