Дієтичні напої або продукти харчування сприяють збільшенню ваги, а також можуть викликати діабет, тому що мозок знижує метаболізм через невелику кількість калорій у такій продукції, повідомляє The Telegraph. Дослідники з Єльського університету в США виявили, що організм припиняє споживання енергії з їжі, якщо існує «невідповідність» між харчовою солодкістю і калоріями.
У природі солодкість говорить про енергетичну цінність, і чим більше солодкість, тим більше калорій, тому мозок запрограмований очікувати, що два показники зійдуться. Коли цього не відбувається, мозок передбачає, що калорій недостатньо для спалювання.
Ось чому штучні підсолоджувачі часто, навпаки, сприяють розвитку діабету. Наші органи еволюціонували, щоб ефективно використовувати джерела енергії, доступні в природі. Наше сучасне харчове середовище характеризується джерелами енергії, які наш організм ніколи не бачив.
Вчені досліджували роботу мозку 15 осіб у той час, як ті пили дієтичні напої, і порівнювали ефект зі звичайними напоями. Вони також спостерігали за кількістю спалюваної організмом енергії.
Мозок також не отримує сигналів задоволення від некалорійної їжі, що може призвести до більшого споживання продуктів. Цього дослідження повинно бути достатньо, щоб переконати вас у тому, що штучні інгредієнти, чи то їжа або напої, можуть зіпсувати вашу травну систему, навіть якщо вони видаються здоровими.