counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Чому британська інтелігенція готова змінювати свою країну на Сінгапур або Китай через Брексіт


Переглядів: 77


Чому британська інтелігенція готова змінювати свою країну на Сінгапур або Китай через Брексіт

Відомий британський вчений Андре Гейм, який народився в СРСР, і який отримав Нобелівську премію з фізики за відкриття графену, вважає, що Брексит погано вплине на розвиток британської науки, повідомляє The Independent.

Графен є шаром атомів вуглецю, з'єднаних за допомогою sp² зв'язків у гексагональну двовимірну кристалічну решітку. Він у 200 разів міцніший за сталь і має ряд інших вкрай важливих для виробництва властивостей.

Матеріал входить до цілої низки потенційно прибуткових продуктів: смартфони зі складними екранами, батареї, які працюють протягом усього життя, високошвидкісні поїзди. Університет Манчестера відкрив Національний інститут графена, який щороку отримує $ 1.3 млн фінансування.
 
Але тепер Андре не бачить свого майбутнього у Великобританії, і в усьому винен результат референдуму 23 червня 2016 року. Гейм вважає себе євроскептиком. Однак, для нього, як і для багатьох дослідників, свобода пересування і безмежні партнерські відносини дуже важливі. Опитування, проведене в березні, показало, що з 907 британських вчених близько 83% вважають, що Великобританія повинна залишитися в ЄС.
 
Що стосується Гейма, то він і більшість його інженерів не є британцями за народженням. Індійська і китайська національності домінують, за ними слідують росіяни, українці, італійці, іспанці і поляки. Все фінансування для його дослідів надходить з ЄС. Тепер він побоюється, що потік грошей і людей, охочих працювати разом з ним, перерветься.
 

Гейм підозрює, що Великобританія буде «позбавлена ​​важливої наукової взаємодії», наприклад, відвідування Європейської інноваційної ради і участі в Horizon 2020 року - найбільшій європейській інноваційній програмі, що була коли-небудь розпочата, яка надає вченим майже € 80 млн на розробку проектів.

Ніхто не може заперечувати, що британські вчені процвітали в Європейському союзі, однією з цілей якого була спільна наука і інфраструктура, створена під неї. Навіть до Брексіту рівень витрат на наукову діяльність у Великобританії становив менше 0,5% ВВП країни, що є нижче, ніж у будь-якій іншій країни G8.
 
Втрата європейського фінансування посилить тиск на наукові установи. Навіть якщо Великобританія покриє необхідні витрати, психологічний ефект від виходу залишиться. В цілому, експерти спостерігають зниження цінності освіти в англо-саксонському світі, і обрання короля нерухомості і, за сумісництвом, зірки телешоу президентом однієї з найвпливовіших країн світу - справжній крик душі західного світу.
 
Співпраця між британськими та європейськими вченими зіграла важливу роль у проекті Великого адронного колайдера, який виявив частку Бозона Хіггса. Проект «Людський мозок» залежить від партнерства Великобританії і ЄС, так само як і Європейського космічного агентства. Британські вчені в даний час отримують близько £ 1 млрд на рік з ЄС.

У період з 2007 по 2013 рік Британія підтримувала європейські проекти, витративши € 5,4 млрд, і була винагороджена відповідними засобами в розмірі близько € 8,8 млрд. Тереза ​​Мей пообіцяла £ 2 млрд на рік, щоб покрити нестачу, але, в даний момент, її партія не може давати таких обіцянок, оскільки стрімко втрачає лідерство в парламенті. Решта партій і чути не хочуть про надання такої суми.

Для Гейма результат Брексіту і загроза його дослідженням у розвитку графена є достатнім фактором, щоб розглянути переїзд не тільки з Великобританії, але і з ЄС. Тепер він розглядає Сінгапур і Китай у якості нового наукового будинку. Складно уявити, скільки ще вчених поділяють його позицію.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
більше матеріалів
/-0,39470911026001-/ /-pc-/
Top