counter
Архів Повернутись назад 11 Липня 2017
11 Липня
Політика оформление ленты  Історична подія: ад'ютантом англійської королеви стане темношкірий Королева Великої Британії Єлизавета II призначила своїм ад'ютантом майора Нана Кофі Твумасі-Анкра, уродженця Гани. Це буде перший в історії темношкірий, який обійме посаду при королівському дворі, передає видання Evening Standard. Сказано, що 38-річний Твумасі-Анкра, який пройшов військову службу в Афганістані, приступить до нових обов'язків протягом цього року. Офіцер, який приїхав до Великої Британії в 1982 році з батьками з Гани, випускник лондонського університету Королеви Мері і королівської військової академії в Сандхерсті. Він буде першим темношкірим, який вступив у ряди Палацової кавалерії, а також командував ескортом в ході одруження принца Вільяма і Кейт Міддлтон у 2011 році. В обов'язки новопризначеного ад'ютанта при королівському дворі входить допомога монархам, а також їхнім близьким під час офіційних заходів, зокрема поїздки і аудієнції в Букінгемському палаці. Зазвичай ад'ютанти призначаються з числа армійських офіцерів на трирічний термін.
Політика Для росіян, які відвідують Україну, введуть попередню реєстрацію В Україні росіяни, які проживають у країні, буду зобов'язані проходити обов'язкову реєстрацію за місцем тимчасового проживання. Про це після засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України напередодні повідомив секретар відомства Олександр Турчинов, передає РБК-Україна. «РНБО України дала доручення про обов'язкову реєстрацію громадян РФ, які перебувають в Україні за місцем їх тимчасового проживання. Вводиться також необхідність подачі інформації про переміщення по українській території», - сказав Турчинов. Раніше повідомлялося, що в Україні працюватиме система попередньої реєстрації громадян Росії. «Впроваджується порядок перетину держкордону... обов'язкове зняття біометричної інформації, в першу чергу це стосується відбитків пальців для громадян інших держав та осіб без громадянства, крім країн, з якими Україна має відповідну угоду», - сказав Турчинов.
Політика У Білому домі підтримали нові санкції проти РФ Адміністрація американського президента Дональда Трампа підтримує введення економічних санкцій щодо РФ і Ірану. Про це передає The Washington Post, посилаючись на заяву директора із законодавчих питань Білого дому Марка Шорта. Відзначається, що зараз документ розглядається в американському Конгресі та неприпустимо стримує повноваження президента США. «Ми стурбовані, що законопроект, як ми вважаємо, створює незвичайний прецедент делегування зовнішньої політики 535 членам Конгресу США. Він не містить в собі винятків, які стосуються питань нацбезпеки, які були завжди частиною санкцій у минулому», - заявив Шорт. За його словами, Білий дім підтримує нові санкції щодо РФ і Ірану, але заперечує проти тієї частини проекту закону, яка наділяє Конгрес набагато більш значними повноваженнями у визначенні політики санкцій щодо Росії. Згідно з проектом закону, якщо Дональд Трамп спробує скасувати або пом'якшити санкції проти Кремля, йому знадобиться голосування Конгресу США.
Кримінал У Святошинському районі Києва сталося жорстоке вбивство на ґрунті ревнощів У Святошинському районі столиці сталося жорстоке вбивство на ґрунті ревнощів. Про це передає в Facebook спільнота «Київ Оперативний». «Вбивство було вчинено у Святошинському районі Києва. В квартирі будинку №79 на проспекті Перемоги чоловік, 1990 року народження, завдав більше 40 ножових поранень своїй співмешканці, 1989 року народження, після чого перерізав собі вени і розпоров живіт», - повідомляє джерело. Відомо, що через добу після вбивства сусіди почули трупний запах, але переплутали його з запахом газу, після чого вирішили викликати службу газу. Так як власником квартири була інша людина, то її в терміновому порядку викликали, щоб відчинити двері. Нижній замок змогли відкрили ключем, а верхній довелося вибити, так як ключ стояв зсередини. Встановлюються подробиці події.
Події У Севастополі жінка на смерть загодувала грудну дочку манною кашею У Севастополі під суд потрапила 26-річна місцева жителька, яка звинувачується в заподіянні смерті з необережності своїй 3-місячній дочці. Про це повідомляє слідче управління СКР Росії по тимчасово окупованому Севастополю, передає Інтерфакс-Україна. «Слідство встановило, що з середини лютого цього року обвинувачена, незважаючи на те, що лікарі пояснювали жінці порядок введення прикорму дітям в перший рік життя, всупереч рекомендаціям медиків, годувала тримісячну доньку молочної манною кашею, не враховуючи особливості розвитку дитини. В результаті 2 березня дівчинка померла», - сказано в опублікованому напередодні повідомленні на сайті слідчого відомства. Розслідування кримінального провадження завершено, із затвердженим обвинувальним висновком воно було направлено до суду для розгляду по суті.
Суспільство Школяр зателефонував главі Пентагону по телефону, який побачив на фото З главою Пентагону Джеймсом Меттісом стався курйозний випадок. Йому зателефонував школяр зі штату Вашингтон по телефону, який побачив на одній з офіційних фотографій. Як пише New York Post, на сайті газети Washington Post за 11 травня було розміщено фото, на якому зображений охоронець американського президента Кіт Шиллер зі стосом паперів. На паперах хлопчик і роздивився телефонний номер Меттіса. Школяр на ім'я Тедді Фішер написав СМС Меттісу з проханням дати інтерв'ю про зовнішню політику США. «Чи можу я зробити інтерв'ю з вами? До речі, ваш особистий номер потрапив в американську пресу. Гарного дня!» - написав хлопчик главі Пентагону. І Меттіс передзвонив школяреві. Хлопчик зазначив, що не очікував дзвінка, так як написав СМС, щоб перевірити, чи дійсно це номер міністра оборони США. Глава Пентагону розповів, що намагається допомагати студентам. Журналісти також підкреслили, що в історії незвично навіть не те, що школяр отримав особистий номер міністра оборони США, а те, що Меттіс знайшов час і бажання передзвонити і серйозно поговорити зі школярем.
Політика У четвер Рада розгляне постанову про зняття недоторканності з депутатів Рада розгляне постанову про розгляд подань на зняття недоторканності з нардепів у четвер. Про це в інтерв'ю журналістам перед ранковим засіданням парламенту заявив заступник глави фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. "Питання недоторканності, швидше за все, буде розглядатися в четвер. Адже кожне подання - це година-півтори. А у нас шість подань Генпрокурора на зняття недоторканності з нардепів", - заявив він. Гончаренко додав, що сьогодні, згідно з регламентом, на розгляд парламенту буде винесено проект постанови про розгляд подань про зняття недоторканності в четвер. В іншому випадку, за його словами, перші подання Рада повинна буде розглянути вже сьогодні. Але це, за його оцінками, недоцільно. І тому краще розглянути всі подання в четвер. На уточнююче запитання про голосування за зняття недоторканності з колег, він зазначив: "Я особисто голосуватиму позитивно за всіма поданнями на зняття недоторканності... Для мене немає сенсу навіть читати подання, нехай вони йдуть до суду і доводять там свою невинуватість", - закликав він.
Політика У "Народному фронті" проголосують за зняття недоторканності з Дейдея і Полякова "Народний фронт" проголосує за зняття недоторканності з Полякова і Дейдея. Про це з трибуни Верховної Ради України заявив глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Вчора на засіданні фракції" Народного фронту "прийнято рішення про те, що ми проголосуємо за зняття недоторканності з наших колег Євгена Дейдея і Максима Полякова, щоб дати їм можливість в суді довести свою невинуватість", - заявив він. При цьому Бурбак зазначив, що згода фракції підтримати голосами подання Генпрокурора на Дейдея і Полякова абсолютно не означає згоду з позицією та звинуваченнями НАБУ і САП. "Ми не дозволимо НАБУ і САП займатися політичними переслідуваннями", - попередив він. Також глава "Народного фронту" закликав правоохоронні органи притягнути до відповідальності детективів НАБУ за напад на дружину нардепа Полякова.
Події Американський юнак вижив після того, як ведмідь укусив його за голову Дев'ятнадцятирічний американський юнак став жертвою нападу ведмедя. Молода людина прокинулася посеред ночі від «хрусткого звуку», коли ведмідь укусив його за голову і намагався потягти за собою. Тварина намагалася витягнути його зі спального мішка о 4-й годині ранку в неділю, повідомляє The Independent. Ділан викладає «виживання в диких умовах» на ранчо Glacier View в окрузі Боулдер, в американському штаті Колорадо. Після зустрічі з ведмедем у нього залишилися глибокі рани на обличчі та голові. Ділан намагався відбиватися від звіра, поки той тягнув його в ліс, але тварина відпустила жертву лише тоді, коли ще кілька людей атакували ведмедя з криками. Зрештою ведмідь залишив свою здобич і пішов. Хлопець заявляє, що тварина протягла його 3-4 метри, перш ніж відпустити. Він перебував неподалік вігвамів, в яких спали діти 12-13 років. На щастя, тієї ночі більше ніхто не постраждав. Ділан був госпіталізований і провів у лікарні шість годин. «Ми робимо все, щоб знайти цього ведмедя, адже він досі становить загрозу для людей. Ми повинні переконатися, що у тварин зберігається страх перед людьми», - заявила представник Парків і дикої природи Колорадо Джен Черчиль. Барибал або чорний ведмідь зазвичай не агресивний вид, але за останні кілька тижнів було вчинено кілька нападів на людей. Переважно вони нападають, захищаючи своє потомство. Після нападу, представники влади не знайшли в наметі їжі, яка могла б привернути звіра. На місці встановлено ведмежі капкани. Поведінка тварини було настільки незвичною, що будь-який ведмідь, який потрапить у капкани протягом наступних днів, буде приспаний, заявили ветеринари. A 19 yo. in Ward woke up to a bear dragging him across the ground by his skull. 9 hours and 9 staples later he's alive and well #9news pic.twitter.com/rfgaDBWNAs — Dan Grossman (@Dan_Grossman) 9 июля 2017 г.
Події оформление ленты  Дві жінки загинули в страшній ДТП під Житомиром Двоє людей загинули в серйозній дорожньо-транспортній пригоді в Житомирській області. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції України в Житомирській області. «У понеділок, 10 липня, на трасі Черняхів - Малин - Термахівка водій автомобіля «ВАЗ-2109» на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням і транспортний засіб злетів у кювет, де зіткнувся з деревом. Від отриманих травм на місці ДТП загинули двоє людей», - сказано в повідомленні. Відзначається, що аварія сталася біля села Соснівка  близько 17:00. В результаті ДТП загинули 22-річна і 47-річна жінки, водій авто - 26-річний житель райцентру, був госпіталізований. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 286 ч. 3 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Суспільство У військових РФ вилучають документи для приховування їхньої присутності на Донбасі У військових РФ вилучають військові квитки і паспорти для приховування їхньої присутності на Донбасі. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ розвідки Міноборони України в Facebook. «З метою приховування фактів присутності на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України військових Збройних Сил Росії та російських найманців ведеться вилучення особистих документів (військових квитків і паспортів)», - сказано в повідомленні. Відзначається, що на заміну вилучених документів їм видають «паспорти» терористичної організації «ДНР». «На заміну вилучених документів у 1 АК (Донецьк) Збройних Сил РФ у позачерговому порядку відбувається оформлення і видача паспортів так званої «ДНР» за наданими списками підрозділів», - сказано в повідомленні.
Політика Скільки в Росії біометричних паспортів і чим вони відрізняються від українських На засіданні Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня прийнято кілька важливих рішень. Так, рада ухвалила ввести новий порядок перетину кордону України з біометричним паспортам, а також обов'язкову реєстрацію за місцем тимчасового проживання для іноземців. Як зазначив президент України Петро Порошенко, буде введений біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон. «Ми повинні зняти біометричні дані, включно з відбитками пальців, цифровою фотографією. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом», - додав він. За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, в першу чергу зміни торкнуться громадян Росії. Він підкреслив, що електронну систему попередньої реєстрації для росіян, які мають намір в'їхати в Україну, введуть вже з 1 січня 2018 року. Згідно з рішенням РНБО, з наступного року перетнути кордон України можна буде тільки за біометричним паспортом, обов'язковим стане контрольне зняття біометричних даних (відбитків пальців). Однак це не торкнеться держав, з якими Україна має відповідну угоду. Мало того, для громадян Російської Федерації буде введена електронна система попередньої реєстрації для в'їзду в Україну. «Громадянин РФ, який хоче відвідати Україну, завчасно має зареєструватися і надати українському МЗС необхідні дані. Крім цього, вводиться вимога обов'язкової реєстрації громадян РФ, які перебувають на території України, на місці їх тимчасового перебування, а також їм необхідно буде надавати інформацію про пересування по території України», - сказав Турчинов. Причиною такого посилення контролю Турчинов назвав посилення безпеки після терактів і агресії в рамках гібридної війни, яку веде РФ проти України. «Це необхідно для того, щоб диверсанти, терористи, шпигуни не могли перетинати наш кордон з підставними документами», - сказав секретар РНБО. Справа в тому, що так звані "біометричні паспорти" видаються в Росії вже мало не десять років. Однак поняття біопаспортів у Європі і в Росії різні. Біометричний закордонний паспорт тодішнього зразка відрізнявся від звичайного, паперового лише тим, що був більш технологічно досконалим і захищеним, однак, наприклад, сподіватися на безвізовий в'їзд або навіть на істотне прискорення процесу отримання візи їх власникам не доводилося, оскільки, згідно з вимогами Новоорлеанської угоди, новий російський закордонний паспорт містить недостатньо інформації. У ньому відсутні, наприклад, зображення відбитків пальців його власника. Тільки з 1 січня 2015 року в російських біометричних паспортах з'явилися відбитки пальців. А в 2016 році в Росії нарешті стартував поступовий перехід з паперової версії паспорта на пластикові карти. Як заявили в прес-службі уряду РФ з посиланням на керівника Федеральної міграційної служби Костянтина Ромодановського, випуск електронних карт, які замінять паспорти, почався з 1 січня 2016 року. З 2016-го по 2025 р. паралельно матимуть ходіння два документи - електронний і паперовий. А повністю припинити обіг паперових паспортів Росія планує до 2030 року. Правда, пізніше старт переходу на пластик відклали ще на рік. На російській електронній карті, крім фотографії і персональних даних з ім'ям, прізвищем та по батькові, на спеціальний чіп буде вшита інформація з адресою. На карті будуть вказані ідентифікаційний номер, страховий номер громадянина в системі обов'язкового пенсійного страхування, електронний, цифровий підпис, а також буде залишено місце для відбитків пальців, які, можливо, будуть вноситися на карту. Скільки на даний момент громадян Росії отримали пластикові закордонні паспорти, нам дізнатися з відкритих джерел не вдалося. Чи згодяться такі біометричні паспорти для проїзду в Україну? Схоже, що так, проте є нюанси. Як показує статистика, в 2016 році в Росії навіть видача стандартних закордонних паспортів скоротилася на 32% - з 3,78 млн до 2,58 млн документів. Російські експерти вважають, що таке падіння попиту на закордонні паспорти в РФ пов'язане з кризою, нестабільним курсом рубля, зниженням добробуту населення. Разом з тим за перші три місяці 2017 року росіяни отримали на 63% більше закордонних паспортів, ніж за аналогічний період 2016 року. Як заявив RT президент фонду «Міграція XXI століття» В'ячеслав Поставнін, зараз у Росії близько 30 млн осіб мають закордонний паспорт. При цьому подорожують за кордон тільки 10% населення, а їздять за кордон кілька разів на рік близько 2% росіян. Про посилення правил в'їзду для росіян в Україну йшлося й раніше. Наприклад, на початку літа прес-секретар міністерства закордонних справ Мар'яна Беца заявила, що МЗС підтримує ідею введення візового режиму з Росією. RT президент фонду «Міграція XXI століття» В'ячеслав Поставнін, зараз в Росії близько 30 млн осіб мають закордонний паспорт. При цьому подорожують за кордон тільки 10% населення, а їздять за кордон кілька разів на рік близько 2% росіян. Про посилення правил в'їзду для росіян в Україні говорилося і раніше. Наприклад, на початку літа прес-секретар міністерства закордонних справ Мар'яна Беца заявила, що МЗС підтримує ідею введення візового режиму з Росією. "У майбутньому, в ширшій перспективі, можливо також введення в'їзду виключно за біометричними паспортами, з візами, з реєстрацією в міграційних службах, як це, наприклад, в тій же Росії, де потрібно протягом трьох днів зареєструватися", - сказала Беца. Однак поки що ідею візового режиму відсунули на задній план як дорогу, зокрема - і для самої України. Народний депутат, представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко навіть озвучувала цифри - щоб ввести візовий режим між РФ і Україною, буде потрібно 1,5-2 млрд гривень. При цьому вона нагадала, що в України є 400 кілометрів неконтрольованого кордону з Росією на Донбасі. Тобто кому треба потрапити на нашу територію незаконно, все таки має можливість зробити це. Крім того, введення візового режиму з Росією ускладнило б пересування жителів окупованого Криму, яких змусили поміняти громадянство України на російське. Візовий режим сприймається вже як останній пункт у закритті українського кордону для росіян. Поки ж після введення в'їзду для росіян виключно за біометричними паспортами можуть послідувати і подальші обмежувальні заходи. Директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв розповів, що наступний елемент, який може бути обраний Україною, - це обмеження на в'їзд для певних категорій громадян Російської Федерації. «Це будуть визначати у взаємодії зі спецслужбами. Або введення реального візового режиму, що переносить форпост у цій роботі на консульські установи в Російській Федерації», - повідомив дипломат. Рішення української влади очікувано викликали обурення в Росії. Так, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що якщо Київ введе візовий режим з Росією, то в МЗС РФ готові відповісти тим же. За його словами, Москва не буде вводити «чорних списків» громадян України, за винятком поодиноких випадків. У свою чергу віце-спікер Держдуми Ірина Ярова назвала введення попередньої реєстрації для громадян РФ, які бажають відвідати Україну, демонстративним хамством, спрямованим на «розрив людських контактів».
Політика Депутати провалили голосування за перенесення розгляду подань Генпрокурора про позбавлення депутатської недоторканності Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що до нього звернулися голови фракцій коаліції БПП і "Народного фронту" з проектом постанови про перенесення на четвер всіх шести подань на зняття депутатської недоторканності. "Щоб у четвер ми працювали без перерви, і з 12:30 почали розгляд всіх подань", - закликав спікер. Однак за цю постанову проголосували тільки 190 нардепів. Фракції "Самопоміч" і "Батьківщина" вимагали сьогодні, як і передбачає регламент, розглянути перші подання невідкладно і не переносити питання на четвер. "Я просто зараз зв'яжуся з Генеральним прокурором України, щоб запросити його в парламент. Я думаю, що він зможе бути о 12:30, щоб ми почали розгляд подань про зняття недоторканності", - сказав Парубій.
Політика Радикали блокують трибуну, звинувачуючи Луценка в пияцтві На знак протесту щодо неявки Генпрокурора Юрія Луценка депутати Радикальної партії Олега Ляшка заблокували трибуну, передає кореспондент АСН. "Неявка Луценко в парламенті - це явка з повинною. Йому просто нема чого сказати в парламенті. У якому він відрядженні? Він просто до другої ночі пиячив, а тепер відсипається! Зробіть аналіз крові на алкоголь!. - запропонував Олег Ляшко в оточенні народних депутатів. Його підтримали нардепи з "Опозиційного блоку". Зокрема, депутат Михайло Добкін, подання на якого буде розглянуто в середу, зажадав від Генпрокурора прийти в парламент в терміново порядку. Голова Антикорупційного комітету та член "Самопомочі" Єгор Соболєв, також виступаючи в оточенні нардепів з фракції Ляшка, теж зажадав від фракції "припинити знущатися над депутатами і прийти в парламент Генпрокурору". У відповідь спікер Андрій Парубій попросив депутатів сісти на робочі місця, щоб продовжити роботу. "Генеральний прокурор сьогодні буде в парламенті о 16:00 і всі п'ять подань будуть розглянуті сьогодні", - сказав він. Після чого радикали розблокували трибуну, сівши на місця.
Суспільство Естонія визнала «Північний потік-2» загрозою для слуху тюленів Будівництво газопроводу «Північний потік-2» становить загрозу для слухових органів тюленів, які мешкають у Фінській затоці. До цього висновку прийшли фахівці міністерства навколишнього середовища Естонії, передає видання BaltNews.ee. У відомстві зазначили, що вибухові роботи, які ведуться під час прокладки «Північного потоку-2», можуть нібито «пошкодити слухові органи тюленів», які мешкають у Фінській затоці. «Результати аналізу встановили, що будівництво газопроводу «Північний потік», зокрема вибухові роботи під час його прокладки, можуть пошкодити слухові органи тюленів, а також завдати інших травм морським мешканцям. Загроза для ссавців повинна бути зведена до мінімуму, тим більше популяція тюленів скорочується», - сказано в повідомленні за підсумками доповіді про вплив прокладки трубопроводу «Північний потік» на екологію Балтійського моря.
Політика Добкін просить зняти з нього недоторканність і готовий до суду Нардеп Олег Добкін з фракції "Опозиційний блок" в інтерв'ю журналістам e кулуарах Верховної Ради України заявив, що просить зняти з нього недоторканність. Про це передає кореспондент АСН. "У четвер з трибуни парламенту я проситиve депутатів зняти з мене депутатську недоторканність і швидше дати мені можливість у суді довести свою невинуватість, незалежно від того, яким буде рішення комітету", - заявив він. При цьому Добкін вважає, що для його арешту і затримання немає підстав. "Арешт, на мій погляд, крайній захід, до якого повинні вдаватися правоохоронці. Він застосовується за окремими статтями і без застави", - сказав він. Нардеп пояснив, що ГПУ висунула йому звинувачення за "статтею, яка дозволяє заставу". "Коли в суді будуть обирати запобіжний захід, що дозволяє призначити заставу, яка буде гарантом того, що я перебуватиму в країні і не буду уникати слідчого", - підкреслив Добкін.
Політика Рада внесла до порядку денного сесії законопроекти щодо пенсійної реформи "У нас є один базовий та шість альтернативних законопроектів щодо підвищеня пенсій. Я закликаю внести ці законопроекти до порядку денного", - сказав спікер Андрій Парубій.  251 депутатів проголосували за внесення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (вiд 21.06.2017 № 5271/0/2-17 надано 26.06.2017, проект н.д. С.Капліна - 27.06.2017, проект н.д. Н.Королевської - 11.07.2017, проект н.д. Р.Семенухи - 11.07.2017, проект н.д. Ю.Шухевича – 11.07.2017, проект н.д. М.Папієва – 11.07.2017) Також депутати внесли до порядку денного проект Закону про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України з питань пенсійного забезпечення (вiд 21.06.2017 № 5273/0/2-17 надано 26.06.2017, проект н.д. Ю.Шухевича – 11.07.2017), проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України з питань пенсійного забезпечення (вiд 21.06.2017 № 5272/0/2-17 надано 26.06.2017, проект н.д. Ю.Шухевича – 11.07.2017) та Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій (вiд 21.06.2017 № 52740/02-17 надано 26.06.2017, проект н.д. Ю.Шухевича – 11.07.2017).   
Суспільство оформление ленты  «Семерак, не треба так»! Активісти заявляють, що Мінприроди знищує національні парки Захистити Національний природний парк «Голосіївський» сьогодні вранці до будівлі Міністерства екології прийшли місцеві активісти. Вони кажуть, що, попри статус, зелені зони знищуються. Всі працівники відомства від самого ранку потрапили у мовчазний коридор докору. Активісти привезли і виклали перед входом згорілі від пожеж дерева, залишки незаконно спиляних вікових дубів, мертву рибу. І все для того, щоб у міністерстві розуміли: проблема Голосіївського національного парку існує, але до неї немає нікому діла. А дії повинні бути прості: захист від забруднень і посягань з боку забудовників. Активісти раз у раз скандують: «Семерак, не треба так!», «Знищуючи ліс, губиш себе!». Мітингувальники стверджують, що «рівно нуль гривень виділяє міністерство на фінансування парку у місті Києві», а за ці гроші треба гасити пожежі, вивозити сміття. «Парк потрібен ось таким найменшим учасникам нашої акції», - показує рукою на дитину, яка заснула на руках у мами, один з організаторів акції Олексій Захарченко. - За останні двадцять років з міста, яке називали зеленою столицею Європи, створили кам'яний мегаполіс, в якому вже і каштани не можуть виживати в цій атмосфері».
Економіка оформление ленты  З Ryanair ще не все пропало. Але Україна - не перша країна, з якої компанія пішла зі скандалом Одна із найбільших європейських авіакомпанія Ryanair скасувала запланований вхід в Україну. Причиною стало порушення березневої угоди з Міжнародним аеропортом «Бориспіль» і його нинішнім гендиректором Павлом Рябікіним. «Ми шкодуємо про те, що аеропорт Києва продемонстрував, що Україна ще не є достатньо зрілим або надійним місцем для інвестицій потужного авіафлоту Ryanair», - розповів головний комерційний директор (CCO) Ryanair Девід О'Брайен. За його словами, «Бориспіль» захистив інтереси компанії «Міжнародні авіалінії України», тому у Ryanair не залишилося вибору, і вони скасували 4 нових київських і 7 нових львівських маршрутів. Раптова рука допомоги від Wizz Air Руку допомоги українським пасажирам простягнув інший найбільший лоукостер Європи - Wizz Air. Компанія встановила тарифи на скасовані рейси Ryanair з України в розмірі від 15 до 35 євро. «Рятувальні» ціни запропоновані для пасажирів, яким анулювала рейс авіакомпанія Ryanair. Такі пасажири зможуть забронювати квитки за зниженою ціною, але повинні надати своє оригінальне бронювання на Ryanair, а кількість «рятувальних» місць залежатиме від наявності вільних місць, тому пасажирам рекомендується швидко забронювати квиток. Акція стосується виключно рейсів до 30 листопада 2017 року. Через відмову Ryanair входити в Україну наша країна втратить понад 500 тисяч пасажирів і 400 робочих місць тільки в перший рік можливих польотів. Це могло б значно підтримати економіку і бюджет країни. Все почалося з того, що 10 липня гендиректор «Борисполя» Рябікін заявив, що Ryanair висуває аеропорту вимоги щодо польотів до Києва, "які не відповідають українському законодавству". Серед інших таких умов, за його словами, - безкоштовна аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки таксі, площі під рекламу, офіси продажу квитків, вимоги про 60 днів кредитування з боку аеропорту і виплата 35% прибутку від діяльності магазинів дьюті-фрі, закріплення пасажирського збору в сумі $7,5 на п'ять років. Рябікін заявив, що аеропорт зазнає колосальних збитків. Однак міністр інфраструктури Володимир Омелян відразу ж сказав, що перешкоди приходу Ryanair в Україні пов'язані з небажанням відкритої конкуренції з боку найбільшої української держкомпанії МАУ, яка заборгувала бюджету України близько 400 млн грн. Разом з тим Омелян в інтерв'ю телеканалу «112» заявив, що це проблема не тільки аеропорту «Бориспіль», а всієї країни, так як керівники державних підприємств дозволяють собі займати позиції в інтересах окремих приватних осіб, які шкодять національним інтересам. «Він це зробив спеціально для того, щоб в черговий раз точно зірвати переговори. Бо всі речі, які він озвучував, правдиві вони чи хибні, - це конфіденційні речі. Вони не озвучуються публічно. Насправді аеропорт «Львів», ми вже маємо приклади, є докази, підписав абсолютно вигідний для аеропорту договір, контракт з компанією Ryanair. Те ж саме пропонувалося «Борисполю», - сказав міністр. За словами Омеляна, мета такої позиції директора аеропорту «Бориспіль» - заблокувати вхід компанії Ryanair в Україну, а не конструктивно шукати вихід вести переговори і "він зрозумів це з першого дня, сподівався, що Рябікін прислухається не тільки до пана Майберга або Коломойського, а вирішить прислухатися до керівництва країни". Володимир Омелян заявив, що 12 липня запропонує Кабміну просто звільнити Рябікіна з посади. Ще більш жорстко позицію Рябікіна розкритикував нардеп від БПП Мустафа Найєм. За його словами, директор державного аеропорту «Бориспіль» «вкрав у сотень тисяч українців право на дешеві авіаперельоти на догоду інтересам приватної авіакомпанії МАУ». «По суті, комерційний директор авіакомпанії прямо говорить: «Шановні українці, оскільки у вашому дурдомі звикли кришувати інтереси і платити данину одному конкретному олігарху, ми, мабуть, інвестуємо наші кошти в якусь іншу, більш цивілізовану державу». Можна по сто разів на день приймати Рекса Тіллерсона, писати листи Ілону Маску і пафосно приписувати собі безвіз, але до тих пір, поки державними підприємствами керуватимуть такі панове Рябікіни, нас як і раніше будуть вважати заднім двором цивілізації, де все ще процвітає канібалізм», - написав парламентарій. Не залишився осторонь скандалу і мер Львова Андрій Садовий, який не забув дорікнути владі в промаху. Він заявив, що компанію Ryanair з Києва «банально поперли». «Якщо Президент з прем'єром не вирулять з цих скандалів, то можуть скасовувати всі наступні форуми а-ля Invest in Ukraine!. Є ризик опинитися в ролі людей, жодному слову яких ніхто не вірить», - заявив Садовий у себе в Facebook. Розібратися з гучним скандалом запропонували уряду і в Офісі з залучення і підтримки інвестицій при українському уряді. Глава Офісу Даніель Білак заявив, що думка Ryanair про те, що аеропортом захищалися високі тарифи, насправді могло бути і захистом національних інтересів. Звідки Ryanair вже йшла зі скандалом З Данії. Конфлікт розгорівся на тлі звинувачень лоукостера в «рабських» умовах праці персоналу. Про те, що працівники Ryanair буквально старцюють, заявили датському телеканалу DR Nyheder вісім стюардів авіакомпанії, вихідців з країн Східної та Південної Європи. За їхніми словами - в зимовий сезон отримують менше 500 євро на місяць. Один зі стюардів розповів, що взимку змушений збирати порожні пляшки, щоб забезпечити сім'ю. За умовами контрактів, їм не надається оплачуваний лікарняний, випробувальний термін триває рік, вони зобов'язані самі платити за уніформу і курси підвищення кваліфікації, про звільнення їх можуть повідомити за тиждень, а середня зарплата становить приблизно 16 євро на годину. За словами одного зі співробітників бази Біллунда, в контрактах 60% льотного складу Ryanair не оговорюється розмір мінімальної зарплати в зимові місяці. Після скандального інтерв'ю генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі влаштував прес-конференцію з п'ятьма співробітниками Ryanair представництва в Копенгагені, які запевнили, що їх умови роботи влаштовують і є «вигідними». Однак громадськість Данії подібні заяви не вразили. Мер Копенгагена Френк Єнсен навіть заборонив у травні працівникам міської адміністрації літати літаками ірландської компанії під приводом неналежного ставлення з її боку до співробітників. Авіакомпанія Ryanair розповсюдила офіційну заяву, в якій говориться, що база в Копенгагені буде закрита і переведена в литовське місто Каунас у відповідь на запланований данською профспілкою на 18 липня страйк. Також бюджетний авіаперевізник погрожував припинити свою діяльність в аеропортах Біллунна і Орхуса (друге за величиною місто Данії). Раніше данський суд, розглянувши звернення місцевих профспілок, зобов'язав ірландську авіакомпанію при роботі на території королівства слідувати місцевим законам про працю. Ryanair наполягала на своєму праві, будучи ірландською компанією, керуватися ірландськими законами у спілкуванні зі своїми співробітниками навіть на данській території. Про те, як працюватиметься українцям, якщо вони взагалі будуть працювати на цих авіалініях, схоже, нам тільки належить дізнатися. Але те, що компанія не боїться скандалів - це точно. Соцмережі - в похмурій зневірі У соцмережах те, що відбувається з Ryanair в Україні, викликало зневіру, смуток і злу іронію. Блогер Sergey Naumovich  пожартував, що якщо Ryanair зайде в Україну, то «Путін нападе!» «Сидить такий собі «великий начальник» і Бенін кореш Паша в державному аеропорту «Бориспіль» і азартно «відфутболює» європейських лоукостерів. Вони до нього «на килим» з черговою пропозицією, а він каже «ні»! Це ж класика: наш чиновник намагається довести «тупим» іноземцям, що тут реалії настільки відрізняються від європейських, що українські платники податків нехай краще літають з МАУ. І правда, навіщо економити? Треба заробляти більше - це так! А економлять ж тільки «нищеброди»: італійці, швейцарці, австрійці», - додав блогер. Ще один блогер з ніком «Кокс Кваснєвського» представив скандал у віршах: У економіці в нас нібисічас хоть малєнькій, но росттому нам на..й не потрібенlowcost. У свою чергу користувач «Выживший в уме‏» нагадав, що Рябікін раніше обіймав пост заступника мера Києва Віталія Кличка з будівельних і земельних питань. «Скільки він там нахапав відкатів, легенди ходять. А тут якісь літачки», - сумно резюмував блогер.
Політика НАТО надасть Україні обладнання для протидії атакам хакерів на 1 млн євро НАТО дасть Україні обладнання для протидії атакам хакерів на один мільйон євро. Про це повідомляє начальник Державного центру кіберзахисту і протидії кіберзагрозам України Роман Боярчук, передає DW. Відзначається, що в рамках візиту в столицю генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Північноатлантичний Альянс надасть українській стороні обладнання для протидії атакам хакерів. У свою чергу, коментуючи цю заяву Єнса Столтенберга, Роман Боярчук зазначив, що Альянс надасть Україні обладнання на один мільйон євро, додавши, що це перший випадок такого роду допомоги. Боярчук сказав, що цю техніку розподілять між СБУ, Державною службою спецзв'язку, а також пілотним проектом Міністерства закордонних справ України щодо захисту критичної інфраструктури країни. «Техніка включає систему автоматичного моніторингу мережі, а також протидії, виявлення і аналізу походження загроз», - сказано в повідомленні.
Політика Скандал: у коаліції просять перенести зняття недоторканності, опозиція блокує трибуну У коаліції просять перенести зняття недоторканності, опозиція, навпаки, вимагає термінової появи Луценка і блокує трибуну. Про це в ході ранкового засідання у Верховній Раді України заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Ми закликаємо перенести на четвер розгляд подань Генерального прокурора про позбавлення депутатської недоторканності. Зокрема шостого подання на нардепа "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна", - закликав Бурбак.У відповідь Добкін повідомив, що Генпрокурор виявив до всіх депутатів сьогодні неповагу, що не приїхав у Раду о 12:30. "Потрібно зробити все, щоб він приїхав зараз, причому в будь-якому стані, в якому б він не був", - запропонував він. Водночас депутати "Самопомочі" і "Радикальної партії" знову заблокували трибуну, вимагаючи від Генпрокурора негайної появи в залі. Оскільки, якщо ці подання не будуть розглянуті сьогодні, в суді у колишніх депутатів будуть додаткові козирі доказу своєї невинуватості через порушення норми регламенту про розгляд подання протягом 7 днів після винесення рішення профільного комітету.Заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв зажадав від членів профільного комітету з питань регламенту і депутатської етики зібратися в терміновому порядку і провести засідання за останнім поданням - на Добкіна, щоб вже сьогодні розглянули всі шість подань."Фракція "Батьківщина" визначилась. Ми будемо голосувати за всі шість подань Генерального прокурора", - сказав він.
Політика Парубій змусить працювати депутатів до останнього, щоб розглянути подання Генпрокурора Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій поставив на голосування пропозицію про продовження роботи парламенту до вичерпання всього порядку денного, за що проголосували 233 народних депутатів, передає кореспондент АСН. "Ми розв'язали колізію. Сьогодні з 16:00, коли в парламент прибуде Генеральний прокурор, ми розглянемо всі п'ять подань про позбавлення депутатської недоторканності без перерви", - заявив він. Парубій попередив нардепів, що засідання може закінчитися дуже пізно. "Я прошу всіх депутатів, щоб усі зустрічі, які у вас були призначені після 18:00, були скасовані. Тому що всі п'ять подань Генерального прокурора будуть розглянуті сьогодні о 16:00. На кожне подання нам буде потрібно в середньому півтори години. Я, звичайно, буду просити, щоб ми скоротили час до години на кожне подання... Але в будь-якому випадку це може тривати до 21:00", - сказав він.
Політика Рада провалила розгляд закону про КСУ і календарний план Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій поставив на голосування пропозицію про розгляд проекту закону про Конституційний суд України за процедурою ед хок. Однак пропозиція через блокування трибуни двома фракціями, "Самопомочі" і "Радикальної партії", не набрала мінімально необхідних 226 голосів, передає кореспондент АСН. "Я скористаюся своїм правом. У мене є пропозиція, щоб ми розглянули такі питання: календарного плану і місцевих виборів. Чому і ці технічні питання повинні бути заручниками ситуації? Я не розумію", - обурювався спікер. Парубій поставив на голосування пропозицію перейти до розгляду питання щодо календарного плану і місцевих виборів, але й ці ініціативи депутати не підтримали. Спікер Парубій ще раз зазначив, що не голосуванням депутати дискредитують самі себе. "Від того, що ви не голосуєте, Генпрокурор Луценко в залі не з'явиться!" - попередив він.
Закон і Право 250 замість 1000. Чому в Мін'юсті затягують з набором приватних виконавців і як на це дивляться в ЄС Мін'юст і європейські експерти не можуть прийти до однозначного висновку, скільки ж приватних виконавців судових рішень повинно з'явиться в Україні до кінця року. Так заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр запевняє, що з європейськими колегами вже узгоджена цифра у 250 приватних виконавців до 2018 року. «До кінця року в планах 250 виконавців, тому що ми ж не почали відразу набір з початку року. Мало того, це не просто видати ліцензії 250 особам, тут потрібно, щоб люди склали успішно іспит. Але чи знайдуться охочі, чи складуть вони іспит, ми цього спрогнозувати не можемо», - сказав він у коментарі АСН. Примітно, що в Мін'юсті досі не знають, коли ж відбудеться наступний етап складання іспитів приватними виконавцями. Кваліфікаційна комісія досі не зібралася і не вирішила цього питання. Чим більше, тим краще Тим часом європейські експерти озвучують зовсім іншу цифру. Лідер проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Довідас Віткаускас заявив, що міжнародні донори рекомендували Мін'юсту набрати до кінця року в два рази більше - 500 приватних виконавців. «Дуже важливо, щоб як можна більше приватних виконавців було ліцензовано найближчим часом, для того щоб поставити на ноги корпорацію, щоб вона була достатнього рівня і могла конкурувати на більш-менш рівних умовах з державними виконавцями», - вважає він. Представник ЄС уточнив, що на сьогодні охочих знайти нову професію більш 1 тис. осіб. Однак динаміка успішного складання іспитів почала падати. Якщо перші три іспити успішно склали понад 50% учасників, то остання, четверта група показала набагато гірший результат. Останній іспит склали лише близько 25% претендентів. В ЄС констатують, що процес набору нових виконавців явно затягується, хоча видимих ​​причин для цього немає. «Сьогодні динаміка показує, що потрібно відкрити шлюз більше для того, щоб досягти цих цілей (500 приватних виконавців до кінця 2017. - АСН)», - вважає Віткаускас. Оновлені практичні завдання Нагадаємо, що на сьогодні трохи більше 100 осіб успішно склали іспити на приватного виконавця. Зарубіжні експерти задоволені тим, як проходить сам конкурс. Представники ЄС і ОБСЄ були присутні на кожному іспиті і запевняють, що порушень не бачили. А підтвердженням цього є мінімальна кількість скарг від самих претендентів, запевняє Віткаускас. Більш того, саме експерти проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» розробляли практичні завдання, поява яких викликала дискусії серед кандидатів на приватних виконавців. В принципі, їх можна зрозуміти - оцінює результати цього завдання Кваліфікаційна комісія, а не автоматична система, як визначає закон. За словами представника ЄС, щоб уникнути витоку інформації, практичні завдання час від часу будуть оновлюватись. «Прозорість важлива, але важливі і підзвітність, і контроль, для того щоб не було витоків інформації, щоб не було ніяких корупційних складових. У цьому плані оновлювати базу питань щодо практичного завдання дуже важливо», - сказав Віткаускас. Він уточнив, що за рекомендаціями європейських експертів до кінця 2018 року в Україні має бути мінімум 1 тис. приватних виконавців, а до кінця 2019-го - вже 2 тис. виконавців. Приватні виконавці повинні витіснити державних Однак, беручи до уваги вищевикладене, відповідати вимогам євроколег в української сторони не вийде. Заступник міністра юстиції Сергій Шкляр вважає, що з часом майже всі судові рішення повинні виконувати приватні виконавці, а частка державних має бути зменшена до мінімуму. «Можливо, варто було б залишити певну категорію виконавчих проваджень - дуже соціально чутливих або дуже складних - за державою. Але поступово, не за один рік, не за один місяць це зробити», - вважає Шкляр. Чи підтримують його думку на державному рівні, чиновник не уточнив. Однак раніше міністр юстиції Павло Петренко радів, що і державні виконавці стали набагато краще працювати. А все тому, що, за його словами, з'явилася мотивація - 2% від суми, повернутої боржником, забирає виконавець, говорив міністр. Так якщо в 2016 році частка виконуваних судових рішень становила 5-8%, то вже на початок 2017 року - це 15-18%, а в деяких регіонах цей показник вже досяг 25% або майже 30%. Чи може бути сама держава не зацікавлена ​​у збільшенні кількості приватних виконавців? Цілком. Адже контроль над виконанням судових рішень це не тільки влада, але ще і величезні грошові суми. Але, що Мін'юсту вдасться всидіти на двох стільцях і не осоромитися перед Європою, є великі сумніви після гучного скандалу, який вибухнув навколо нинішнього глави Виконавчої служби. Журналістський проект «Схеми» виклав у мережу розслідування про можливу причетність голови виконавчої служби до втручання в систему торгів «СЕТАМ».
Суспільство Київський метрополітен вводить суворі обмеження на продаж жетонів Після подорожчання тарифів на проїзд з 15 липня жетони в касах столичного метрополітену будуть реалізовуватися по одному в руки. Про це повідомила прес-секретар метрополітену Наталія Макогон. "Жетонів же стає все менше. Вони залишаються тільки як разова поїздка. Тому в касах вони будуть реалізовуватися по одному. В автоматах (в будь-якій кількості) по 1 або 2 в кожній транзакції", - розповіла вона. Вона уточнила, що жителі столиці можуть заощадити на проїзді завдяки карткам. "При записи 50 поїздок кожна коштуватиме 3,5 грн до 15 липня і 4,5 грн після 15 липня. В цілому місткість карти 100 поїздок", - додала прес-секретар. Раніше Макогон повідомила, що всі поїздки на безконтактних картах, які будуть придбані до подорожчання проїзду, що відбудеться 15 липня, залишаться дійсними до кінця місяця.
Політика Siemens засудить російську компанію за поставку турбін в окупований Крим Німецька компанія Siemens подала позов до арбітражного суду Москви (Росія) проти російської компанії "Технопромекспорт" і петербурзького спільного підприємства "Сіменс технології газових турбін" за те, що вони поставили турбіни виробництва Siemens в окупований Крим. Про це повідомляється на порталі Електронне правосуддя. Як повідомляється, Siemens подала на російські компанії в суд за фактом поставки останніми турбін в окупований Росією Крим в обхід санкцій. У прес-службі Siemens повідомили, що вимагають у суду "запобігти подальшим поставкам до Криму і повернення раніше поставленого устаткування в початкове місце призначення - Тамань". Нагадаємо, 6 липня стало відомо, що на споруджуваних електростанціях у Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим. Також німецька компанія повідомила, що турбіни були доставлені "проти волі" компанії. У свою чергу в Росії заявили, що доставлені турбіни не німецького, а російського виробництва. Читайте також: Турбіни Siemens в Криму: компанія може отримати "5 копійок дивідендів" і величезний скандал
Політика оформление ленты  "Перший провалився": Рада не зняла недоторканність з нардепа Дейдея 192 депутати проголосували за надання згоди на подання Генерального прокурора України до притягнення народного депутата фракції "Народний фронт" Євгенія Дейдея до кримінальної відповідальності, передає кореспондент АСН. "Подання відхилено", - сказав спікер. Подання на притягнення до кримінальної відповідальності представив особисто Генпрокурор Юрій Луценко, який зазначив, що Дейдея звинувачують у незаконному збагаченні на суму 4,95 млн гривень. "Встановлено, документально офіційно підтверджено в доході народного депутата Євгена Дейдея і його дружини за період з 1.06.2009 по 31.12.2016 в розмірі 1, 440 705 грн останній придбав у спільну сумісну власність активів на суму 6 393 993,6 грн", - сказав він. Раніше повідомлялося, що сума цієї власності складається з придбаної 26.12.2016 квартири в Києві вартістю 2 893 993 грн і двох автомобілів Audi Q7 вартістю 1 574 818 грн і 1 664 879 грн відповідно. "Отже, різниця між офіційними доходами з усіх джерел і придбаної власністю є значною", - сказав Луценко. Він додав, що такий факт підпадає під ознаки злочину, який передбачений ст. 368, ч. 3 ККУ "незаконне збагачення". Сам Дейдей, виступаючи російською мовою, зазначив, що не збирається виправдовуються і просити нардепів не голосувати за зняття з нього недоторканності. "Я з Одеси. Тому мені легше виступати російською мовою. Хоча я можу говорити і українською. Я не буду вас просити не голосувати за зняття з мене недоторканності. Просто прошу голосувати по совісті", - сказав він. При цьому в сесійній залі народні депутати почали обурюватися тим фактом, що Дейдей виступав російською. Спікер Андрій Парубій зазначив, що "це той винятковий випадок, коли ми можемо дати можливість депутату виступити російською мовою". При цьому голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак сказав, що "ця справа проти депутата - повністю політично мотивоване. Просто керівництво НАБУ і САП таким чином прокладає собі дорогу під позачергові парламентські, а можливо, і президентські вибори". У той же час голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко звинуватив Генпрокурора у політичній грі і початку політичної кар'єри. "Сьогодні Генпрокурор, який був незаконно призначений, проживає в будинку тестя площею в 900 кВ м, почав політичну кар'єру", - виступав Ляшко, а Дейдей аплодував йому в залі.
Політика Луценко доб'ється покарання для Довгого і Черновецького Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяє притягнути до відповідальності нардепа Олеся Довгого, екс-мера Києва Леоніда Черновецького, мера Харкова Геннадія Кернеса і нардепа Михайла Добкіна. Про це він заявив під час засідання Верховної Ради, передає кореспондент АСН. "Я прошу проголосувати за зняття недоторканності з народного депутат Довгого і не політизувати це питання!" - перейшов на крик Генеральний прокурор після того, як Рада провалила зняття недоторканності з нардепа "Народного фронту" Євгенія Дейдея. Луценко підкреслив, що депутати, які не голосуючи за зняття недоторканності, ставлять хрест на можливому подальшому слідстві, яке повною мірою розкриє всі корупційні схеми. "Ми вважаємо, що у нас достатньо зібраних матеріалів для того, щоб висунути підозру чинному народному депутату Олесю Довгому в тому, що він, чітко усвідомлюючи, після підписання ним особисто візи на розгляд клопотання житлового кооперативу "Технолог", що вони просять близько 100 га в межах заказника місцевого значення, який визначався не скасованим рішенням Київської міської ради від 2005 року, поставив всупереч Регламенту Київської міської ради його до порядку денного в невстановленому порядку. Змусивши при цьому діяти певним чином пана Євлаха, керівника відповідної комісії, а також ставив на голосування без роздачі матеріалів, чим також порушив Регламент. Ми вважаємо, що це свідчить про зловживання службовими обов'язками секретаря Київської міської ради Довгого, що призвело до тяжких наслідків, а саме виведення з власності київської громади землі на нормативно-грошову оцінку понад 81 млн грн", - сказав він. При цьому Генпрокурор пообіцяв, що "хоче або не хоче Довгий і Черновецький (екс-мер Києва. - Ред.), вони будуть притягнуті до відповідальності. Так само, зі слів Луценка, до відповідальності буде притягнуто "Кернеса в Харкові і поки ще недоторканного Добкіна".
Політика оформление ленты  В Україну їдуть Юнкер і Туск. ЄС дав старт новому витку відносин з Україною 12-13 липня 2017 року у Києві відбудеться XIX саміт Україна - ЄС. Делегацію Європейського союзу представлятимуть президент Європейської Ради Дональд Туск і президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер. У саміті також візьмуть участь українські міністри і члени Європейської Комісії. Головувати ж на саміті буде Президент України Петро Порошенко. Порядок денний - вкрай актуальний для України: втілення в життя угоди про асоціацію між Україною та ЄС, реформи в нашій країні, підтримка ЄС, ситуація в Криму і на Донбасі. 11 липня відбувся фінальний етап ратифікації угоди про асоціацію ЄС - Україна. Всі 28 країн - членів Євросоюзу схвалили угоду, що дозволить документу повністю набрати чинності з 1 вересня 2017 року. Це рішення стало можливим після ратифікації угоди 14 червня Нідерландами, документ підписав король Віллем-Александер, міністр закордонних справ Берт Кундерс, міністр зовнішньої торгівлі і співпраці Ліліанна Плума і міністр безпеки і юстиції Стеф Блок. Вже 15 липня ратифікація набрала чинності. Переговори по асоціації з ЄС Україна почала в 2007 році. План дій вперше узгодили в листопаді 2010 року на саміті Україна - ЄС. Пізніше цей план поступово допрацьовувався та змінювався. Новий виток цього процесу розпочався в 2014 році. Економічна частина угоди про асоціацію застосовується з 1 листопада 2014 року, а в частині зони вільної торгівлі - з 1 січня 2016 року. Інші частини угоди, що передбачають зміцнення взаємодії спільноти та України в таких галузях, як зовнішня політика, політика безпеки і юстиція, можуть набрати чинності тільки після остаточної ратифікації всіма учасниками. Нідерланди стали останньою країною, яка ратифікувала документ. Президент України Петро Порошенко зазначив, що з 1 вересня 2017 року розпочнеться якісно новий, глибинний етап шляху України в ЄС. Він підкреслив, що від нашої країни вимагатимуть реформ, об'єднання всіх гілок влади, бізнесу, громадянського суспільства заради побудови європейського майбутнього. Разом з тим глава держави заявив, що Кремль мобілізував всі свої ресурси проти Угоди про асоціацію, цинічно порушив міжнародне право, почав агресію проти України, але зазнав поразки. «Україна обов'язково буде в родині європейських народів - і в ЄС, і в НАТО», - додав Порошенко. Пораділи остаточній ратифікації угоди і в МЗС України. Дипломати заявили, що рішення Ради ЄС має особливе значення, оскільки його ухвалення відбулося напередодні 19-го саміту Україна - ЄС, який пройде у Києві 12-13 липня 2017 року. В ході саміту учасники обговорять питання імплементації угоди про асоціацію, реформи в Україні і посилення підтримки з боку Євросоюзу, а також ситуацію на окупованому Донбасі і в Криму. Передбачається, що до Києва прибудуть президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та інші члени Єврокомісії. Офіційної реакції з Москви щодо успіхів на шляху України в цивілізований світ поки не надійшло, однак нескладно здогадатися, якою вона буде, з огляду на попередню істерику, коли Нідерланди ратифікували угоду. Тоді офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що влада Голландії «обвела свій народ навколо пальця», схваливши угоду про асоціацію України з Євросоюзом. «Зробили це його власні лідери, які в черговий раз взяли на озброєння відверто русофобську пропаганду, що, до речі, є прямим підтвердженням антиросійської суті Угоди про асоціацію Україна - ЄС, скільки б нас не запевняли у зворотному», - заявила вона. Не відстали в цьому питанні і пропагандистські російські ЗМІ. Зокрема, видання «Утро.ру» випустило матеріал про ратифікацію угоди з заголовком «Євросоюз остаточно влип з Україною». Однак згодом з якихось власних міркувань зняло цю новину з публікації. Разом з тим у США заявляли про свій інтерес у зближенні України та ЄС. Так, посол США в Україні Марі Йованович сказала, що Європа і Україна - найближчі партнери її країни, які мають спільні цінності. «Ми повністю підтримуємо зближення України з ЄС. Ми допомагаємо Україні в цьому процесі як у питаннях безпеки, так і політичних питаннях », - додала посол. У самому ЄС також вітають інтеграцію України. Як раніше відзначав глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, членство України в ЄС - не на часі, однак бар'єри для інтеграції, входження України в єдиний економічний ринок слід прибрати. «Тарифні бар'єри - це те, що потрібно скасувати... На це підуть роки. Це займе 6-7 років. Але якщо ми будемо реалістами, то скажемо, що це займе більше часу», - сказав Мінгареллі.
Політика оформление ленты  Рада зробила Довгого беззахисним 251 народний депутат при мінімально необхідних 226 проголосували за надання згоди на подання Генерального прокурора України до притягнення народного позафракційного депутата Олеся Довгого до кримінальної відповідальності, передає кореспондент АСН. Сам Довгий, виступаючи з трибуни парламенту, зазначив, що "регламент порушив, але закон не переступав", - прокоментував він звинувачення Генпрокурора. Він нагадав, що так само рік тому при призначенні Генпрокурора "всі ми переступили з вами регламент". "Після вашого голосування мене чекає непростий період у житті. Період судів і захисту адвокатів. Тому я, як людина послідовна, прошу підтримати це нікчемне подання з юридичної точки зору, щоб дати мені можливість поставити крапку у всіх безпідставних звинуваченнях", - додав він. При цьому Генеральний прокурор Юрій Луценко просив проголосувати за зняття недоторканності з народного депутата Довгого і не політизувати це питання. Луценко підкреслив, що депутати, які не голосуючи за зняття недоторканності, ставлять хрест на можливому подальшому слідстві, яке повною мірою розкриє всі корупційні схеми. "Ми вважаємо, що у нас достатньо зібраних матеріалів для того, щоб висунути підозру чинному народному депутату Олесю Довгому у зловживанні службовими обов'язками секретаря Київської міської ради, що призвело до тяжких наслідків, а саме виведення з власності київської громади землі на нормативно-грошову оцінку понад 81 млн грн", - сказав він.
Кримінал У Києві з машини викрали 500 тис. грн, оголошено план "Перехоплення" У Голосіївському районі Києва злочинці просто з автомобіля вкрали сумку, в якій містилося більше 500 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва. "Подія трапилася в Голосіївському районі неподалік банківського відділення. Зловмисники втекли на автомобілі "Фольксваген" сірого кольору. У столиці введено план "Перехоплення", - йдеться в повідомленні. За попередніми даними, чоловік вийшов з банківського відділення з сумкою з грошима, він сів у машину, а сумку поклав на заднє сидіння. До того, як він встиг рушити, до машини підбігли кілька людей у масках і камуфляжі, пробили два колеса і вихопили з салону сумку. Як повідомляє поліція, в сумці було більше 500 тис. грн. "Відомості про подію зареєстровані в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції. Після першочергових слідчих дій буде визначена правова кваліфікація злочину", - додали в прес-службі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Подільському районі Києва 4 липня невідомі в медичних масках забрали у чоловіка сумку, в якій було 2,4 млн грн.
Здоров`я Абрикосовий сезон. Кому можна їсти ці фрукти, а кому вони протипоказані Сезон абрикосів у розпалі і любителі цього фрукта на вершині задоволення. Абрикоси не тільки смачні, але й корисні. Це справжня скарбниця природи, де містяться і мікромінерали, і амінокислоти, і вітаміни, а також мінеральні солі. У цьому фрукті міститься величезна кількість калію, який підтримує роботу серцево-судинної системи, зміцнює судини, а також запобігає розвитку хвороб серця. Також абрикоси мають сечогінну дію, через що корисні тим, хто страждає гіпертонією і набряками, зокрема ниркового походження. Цей фрукт активізує роботу головного мозку. Фосфор і магній, які містяться в продукті, багаторазово підвищують витривалість клітин головного мозку, поліпшують пам'ять і регенерацію клітин. Завдяки величезній кількості провітаміну А, вживання абрикосів сприяє поліпшенню роботи зорових органів. Щоб повністю задовольнити потребу у вітаміні А, досить з'їдати на день три або чотири плоди. Також абрикоси надійно захищають організм від захворювань нирок, печінки, простудних недуг, розвитку і утворення злоякісних пухлин. Вживати абрикоси рекомендується і в свіжому, і в засушеному вигляді. Однак цей фрукт може бути не тільки корисним. Зокрема небезпечно їсти абрикоси у великих кількостях людям, які страждають на діабет, оскільки в деяких сортах міститься до 80% цукру. З цієї ж причини абрикоси теж протипоказані при порушеннях обміну речовин. Також цей фрукт не рекомендується вживати людям із захворюваннями щитовидної залози і при захворюванні гепатитом. Каротин, що міститься в плодах, у людей з таким захворюванням не засвоюється. При виразковій хворобі і гострому гастриті, загостренні хронічного панкреатиту, синдромі подразненого кишечника, дисбактеріозі, при захворюваннях печінки і при ожирінні вживання свіжих плодів абрикоса може призвести до посилювання цих захворювань. Також свіжі абрикоси не рекомендується їсти натщесерце і після важкої їжі. А вживання холодної води після абрикосів може викликати понос. Але найнебезпечнішим в абрикосах є їхні кісточки. Якщо в малих кількостях ядра корисні, а це не більше 50 г на день для дорослих і 25 г - для дітей, то у великих - можуть завдати шкоди організму. В абрикосових кісточках дуже багато ціаніду. У малих кількостях ця хімічна речовина вбиває ракові клітини, але при великих скупченнях ціаніду страждають здорові клітини. Також у ядрах є амигдалін, який у травному тракті утворює синильну кислоту - дуже сильну отруту. Тому велика доза кісточок, якщо їх проковтнути,  гарантує отруєння, що супроводжується болями у горлі, нудотою, слабкістю, головним болем, блювотою, а у важких випадках - судомами і втратою свідомості.
Здоров`я оформление ленты  7 різних способів схуднення на реальних прикладах відомих особистостей Питання схуднення вічне, причому хвилює воно останнім часом однаково і чоловіків, і жінок. Звичайно ж, повнота - це не синонім хвороб або невдач, але якщо людина кидає собі виклик і хоче побачити себе в новому образі (а зайві кілограми здатні змінити зовнішність людини до невпізнання), то чому б і ні? П'ять історій з життя відомих людей, які успішно впоралися з поставленим завданням і залишилися задоволені результатом. 1. Ентоні Говард-Кроу 32-річний відеоблогер з Лавленда, штат Колорадо 100 днів харчувався тільки морозивом і алкоголем, він зміг скинути більше 30 фунтів (тобто майже 15 кг). Таким чином Ентоні намагався довести: не має значення, що саме їси, головне - витрачати більше калорій, ніж отримуєш. Експеримент вдався, а блог Ентоні зробив його популярним. Чоловік їв морозиво з печивом, шоколадним соусом, посипаннями, а запивав Jack Daniels та іншими міцними напоями. Після закінчення 100 днів він не тільки схуд, але навіть поздоровішав. Аналізи крові показали, що рівень холестерину і ліпідів у крові істотно знизився. 2. Ребекка Лі 30-річна дівчина з Австралії носила 48 розмір одягу і важила 115 кг. Для неї стимулом до схуднення стала заява лікарів, що вона при такій вазі не зможе народити дитину, так як вага тисне на внутрішні органи. В результаті вона скинула майже 35 кг. Ребекка діяла прямо протилежно методу Ентоні Говарда-Кроу, вона повністю відмовилася від шкідливої ​​їжі. «Найбільше я любила піцу, з'їдаючи по великій піці щодня. Але після того, як я дізналася, що моя повнота шкодить моєму здоров'ю, я вирішила, що настав час зупинитися. Я не могла винести думки про те, що буду огрядною до кінця своїх днів. Я відмовилася від доставок їжі і тепер ношу 38 розмір одягу», - розповіла дівчина. Вона сиділа на дієті з пластівців з низькокалорійним молоком, на обід салат або курячий рол, на вечерю - курка з овочами, приготовані на грилі. Як бачите - дівчина не голодувала. Також Ребекка почала відвідувати спортзал тричі на тиждень, використовує бігову доріжку, силові тренажери. 3. Сергій Доля Відомий російський блогер і власник ресторану «Долькабар» Сергій Доля разом схуд на 40 кг, замінивши шкідливі звички корисними, він почав життя з чистого аркуша. Вага Сергія зменшилася з 127 до 87 кг. Доля розповів, що це - не перша його спроба схуднути. Раніше він пробував сидіти на дієті - їв двічі на день салат з тунцем (банка консервованого тунця і порізаний огірок). За два місяці він схуд на 20 кг, але зірвався і набрав ще більшу вагу. Далі було ще кілька спроб худнути, але вони були безрезультатними. Мотивацією став діагноз: миготлива аритмія. Після цього Доля записався до дієтолога і це, за його словами, змінило його життя. «Виявилося, що моя повнота, зокрема, пов'язана з медичними проблемами. У мене завжди був дуже високий цукор у крові... Солодке і хліб взагалі ніколи не їм, в ресторані замовляю менше багатьох, але при цьому я набагато повніший за них. Тепер все стало на свої місця», - зазначив Сергій. 4. Сергій Жуков Соліст групи «Руки вверх» ніколи не був худим і не бачив сенсу сидіти на дієтах. Однак з віком артист почав замислюватися про своє здоров'я і вирішив схуднути. «Я офіційно заявляю, що не беру ніяких спеціальних засобів для схуднення, мій результат - це тільки наслідок роботи над собою за спеціальною програмою. Для мене її розробили індивідуально - тренування, харчування, дієта - всього цього я дотримуюся вже протягом двох місяців. За цей час вдалося схуднути на 24 кілограми, але це тільки початок», - повідомив Жуков. Зовнішній вигляд співака поки не влаштовує, він хоче скинути ще 10-15 кг. Він підкреслив, що сім'я, дружина і шанувальники дуже допомогли йому своєю підтримкою, це і стало його стимулом. 5. Поліна Гагаріна Після народження сина в 2007 році російська співачка Поліна Гагаріна розтовстіла і довго не могла скинути зайву вагу. Схуднути на 40 кг їй допомогла дієта. Поліна повідомила, що день їла тільки рис, на другий день - курку, третій - тільки овочі або легкий овочевий суп. Будь-яку їжу артистка їла до 18:00. Крім того, у неї були щодня по три години сценічний рух, фехтування, потім - клас драматичного танцю. «Загалом за півроку я втратила 30 кілограмів. А потім ще 10 різко пішли. Я буквально здулася! А оскільки це збіглося в часі з тим, що я перефарбувалася в блондинку, було відчуття, що фарба проникла в мій організм і розчинила зайві кілограми. Так моя вага впала до позначки «47» і більше не росте», - розповіла Гагаріна. Зараз співачка не сидить ні на яких дієтах, просто намагається харчуватися правильно. Вона просто виключила борошняне, солодке, жирне зі свого раціону. 6. Айшварія Рай У 2011 році Айшварія народила дитину і значно додала у вазі, скинути яку їй було дуже складно, так як жінка ніколи не займалася спортом. Однак уже за рік Айшаварія вразила всіх, з'явившись на публіці у чудовій формі. Вона скинула 25 кілограмів. Актриса заявила, що не вдавалася до спорту, а худнула завдяки здоровим стравам індійської кухні, правильному режиму дня і позитивному мислення. 7. Крістіна Агілера Співачка після народження дитини стала важчою аж на 20 кг, але довго і принципово не худнула, заявляючи, що жінки не повинні піддаватися впливу громадської думки. Але в 2013 співачка буквально переродилася. Як виявилося, вона схудла за допомогою суворої безвуглеводної дієти і регулярних тренувань з персональним тренером Теє Зорго.
Здоров`я оформление ленты  Як кинути курити і не почати їсти. Топ-5 модних способів позбавлення залежності Рано чи пізно позбавлятися від нікотинової залежності пробують усі курці. У кожного це відбувається зі своїх причин: у когось маленька дитина з'явилася, комусь цікаво випробувати силу волі, когось батьки або друга половина «пиляють» за шкідливу звичку. Найрідше ми думаємо якраз про здоров'я, шкоду організму або зовнішній вигляд. Саме тому соціальна реклама зі страшними картинками з раковими хворими на пачках сигарет мало турбує курців і, на превеликий жаль, майже не має жодного ефекту. Періодично з'являються нові дослідження вчених, які намагаються нас застерегти від куріння. Так, у квітні 2017 року британські вчені дійшли висновку, що куріння, крім того, що вбиває чоловіків, ще й робить їх значно дурнішими. Дослідження показало, що чоловіки, які курять, в середньому дурнішають швидше, ніж ті, хто не курить. Більше того, у курців значно погіршується пам'ять. Уже в травні данські вчені з центру розсіяного склерозу в Копенгагені назвали ще один небезпечний наслідок куріння - зниження імунітету. Так, на думку дослідників, сигаретний дим знижує рівень інваріантних T-клітин у слизових оболонках. У зв'язку з цим організм стає сприйнятливим до аутоімунних хвороб. Не відстали в цьому питанні і американські вчені, які встановили, що куріння послаблює ген, який відповідає за захист судин, що в свою чергу підвищує ризик виникнення тромбів. Це може послужити причиною серцевих захворювань. Для тих, хто вирішив кинути курити саме зараз, пропонуємо 5 сучасних методів позбутися цієї звички, яка останнім часом ще і сильно б'є по гаманцю. 1. Електронна сигарета Цей метод підійде тим людям, які курять нерегулярно, від випадку до випадку, на свята, під час зустрічей з друзями або «за компанію». Курцям зі стажем цей метод не підходить. Електронна сигарета деякою мірою є «інгалятором», який зображує куріння. Замість тютюну в ній є картридж з нікотиномісткою рідиною, в організм в цілому надходить від 1,2 до 5 мг нікотину. За смаком куріння електронної сигарети практично не відрізняється від звичайного тютюнового диму, проте в цьому випадку в організм з нікотином не потрапляє ціанід, синильна кислота, миш'як, формальдегід і канцерогени. Таким чином, знижується споживання шкідливих речовин і зменшується кількість підходів на «покурити». 2. Нікотиновий пластир Спосіб дієвий як для новачків у палінні, так і для завзятих курців. За допомогою пластиру нікотин всмоктується шкірою і людина поступово відвикає від куріння, так як немає механічної необхідності йти курити. Починати використовувати пластир слід за 2 дня до моменту потенційної відмови від сигарет. Курс «лікування» становить від 8 тижнів, однак треба стежити, щоб концентрація нікотину поступово зменшувалась. 3. Інгалятор Метод працює для людей, які звикли курити для розваги або в колі знайомих. У спеціальному інгалятори, зовні схожому на пластиковий мундштук, створена капсула з нікотином, що поступово вивільняється. Картриджі з нікотином змінні, а сам інгалятор зручний тим, що його можна використовувати час від часу і поступово кидати курити. 4. Нікотиновий спрей Спрей можна використовувати для додаткового впливу, якщо дії нікотинового пластиру недостатньо. Підходить для завзятих курців. В організм нікотин потрапляє через ніздрі, швидко розноситься кров'ю в мозок і серце, це збиває бажання закурити. Однак є один мінус: спрей пече, наче вдихнув перцю. 5. Жувальна гумка Жування гумки допомагає не тільки позбутися нікотинової залежності, але також не дає набирати зайву вагу. Виділення нікотину з жуйки відбувається поступово в процесі жування, виділяється від 2 до 4 мг з кожної подушечки. Жувати гумку пропонують щоразу, коли виникає бажання закурити. Одну жуйку слід жувати не менше 30 хвилин, а на день можна використовувати не більше 15 штук.
Дозвілля оформление ленты  ТОП-10 тропічних островів, які можна орендувати для особистого відпочинку Білі піщані пляжі з видом на бірюзові води океану, прохолодні напої далеко від суєти повсякденного життя - все це - на власному тропічному острові. А крім вас немає більше ні душі. При чому для такого відпочинку не знадобляться мільйони, а лише декілька тисяч доларів. Видання Mirror спільно з сайтом пошуку житла для оренди HomeToGo.co.uk, підібрали 10 кращих приватних островів, які можна орендувати для себе. Всі вони розташовані в розкішних тропічних місцях від Багам до Філіппін. Острів птахів, Беліз Острів птахів розташований у мальовничому Карибському морі і відноситься до держави Беліз. Шматочок раю серед моря міститься посеред коралового рифу з неперевершеним морським життям, кришталево чистими водами і чудовою погодою цілий рік. На острові розташований будинок з трьома спальнями, повністю обладнаною кухнею та двома терасами з видом на море. Вартість однієї ночі на острові обійдеться в 435 доларів. Area 51 - Ship Channel Cay, Багами Ще один острів у Карибському морі, розташований в архіпелазі Багамських островів, дозволить вам усамітнитися серед блакитної води і білого піску. На Area 51 - Ship Channel Cay міститься один котедж, однак якщо хочеться відпочити взагалі від всіх турбот, на острові є спеціальні люди, які організовують вам екскурсії як по водних просторах, так і по самому острову, а також приберуть у будинку і приготують їжу. Однак це все вже за окрему плату. За ніч, проведену на острові, доведеться заплатити від 450 доларів. Плантація Коллінг-Рівер, Південна Кароліна, США Ця приватна острівна плантація розташована на острові Хілтон-Хед-Айленд у Південній Кароліні. Незважаючи на те, що острів вважається гучної курортною зоною, популярною серед американців і туристів, Коллінг-Рівер міститься далеко від дискотек і суєти. На 150 акрах незайманої природи розташований лише один будинок з усіма зручностями, оренда якого коштуватиме на добу 307 доларів Набережна Іпіля, Філіппіни Ідеальний варіант для екзотичного відпочинку - приватний острів Набережна Іпіля, який прихований в серці провінції Палаван, серед 1780 філіппінських островів. Це втілення раю з прекрасними піщаними пляжами, кристально-синьою водою, барвистою тропічної рибою, коралами, соковитими зеленими лісами і вапняковими скелями. На острові розташована вілла з трьома спальнями, а завдяки великим вікнам та високим стелям відкривається неперевершений краєвид на океан. Оренда будинку обійдеться в 800 доларів на добу Проспект Пойнт-Хаус, Багамські острови Цей прихований острів розташований недалеко від Біг Фармерс Кей, що становить частину архіпелагу Багамських островів. Тут можна зайнятися риболовлею, підводним плаванням і віндсерфінгом, а також поплавати з дикими свинями, черепахами і скатами. Розкішний будинок з трьома спальнями має власний приватний пляж і неперевершений краєвид. Його оренда обійдеться в 720 доларів за ніч. Острів Уелслі-Айленд, Нью-Йорк Цей красивий приватний котедж з лоджіями міститься на озері Островів, розташованому на острові Уелслі-Айленд, недалеко від Нью-Йорка. Озеро славиться своєю незвичайно теплою водою. У будинку є все, що вам потрібно: ванна з натуральним каменем, супутникове телебачення, стереосистема на відкритому повітрі, система очищення води, а також розкішні меблі, включно з 6 ліжками. Ціни починаються від 604 доларів за ніч. Рок-Айленд, Флорида Неподалік міста Марафон, що у Флориді, мітиться острів Рок-Айленд. Це ідеальне тропічне місце, в якому розташований будинок з трьома спальнями і двома ванними кімнатами. Потрапити на острів можна і на вертольоті, так як на острові є вертолітний майданчик і власний вертоліт. Оренда будинку стартує з 1 613 дол. за ніч. Вишневий острів, Канада Цей котедж розташований на 4-акровому приватному острові в регіоні Мускока в провінції Онтаріо і має 6 спалень і ванних кімнат. На приватному острові є власний бар,  стіл для пікніка та гамак, а також безліч пляжних іграшок і спортивного інвентарю (каное, байдарки). Оренда котеджу за ніч становить 2466 доларів. Ексклюзивний Приватний острів, Беліз Цей вражаючий маєток, розташований на приватному острові в Белізі, вміщує до 14 гостей. На острові є персонал, який готовий задовольнити всі ваші примхи. З будинку відкривається захоплюючий краєвид на гору Майя. Якщо купатися в морі не хочеться, можна пірнути в басейн з прісною водою, де до того ж можна пограти і в волейбол. Ціни починаються від 1 643 доларів за ніч. Королівський Беліз   Любителям дайвінгу раєм видасться острів Королівський Беліз, який повністю укомплектований спорядженням для підводного плавання, дошками для серфінгу тощо. На острові навіть є шеф-кухар, який може приготувати апетитні страви місцевої кухні чи якісь інші вишукані смаколики. Вартість оренди острова значна. За добу доведеться віддати 5 тис. доларів.
Суспільство На "червоній гілці" столичного метро побудують ще одну станцію Столичний метрополітен хоче побудувати ще одну станцію на Святошино-Броварській лінії. Про це свідчить відповідний тендер київського метро з пошуку підрядника на сайті публічних держзакупівель ProZorro. Київський метрополітен заявив про проведення відкритих торгів з будівництва ділянки Святошинсько-Броварської лінії метрополітену від станції «Святошин» до станції «Новобіличі» зі зворотним електродепо «Новобіличі». Передбачається будівництво тунелів і мостів, метрополітенів та шахт. Згідно з інформацією ProZorro, термін подання тендерних пропозицій - 13 липня, а наступного дня планується почати аукціон. «Термін поставки товарів, надання послуг або виконання робіт: 2017-2022 роки. Розмір бюджетного призначення за кошторисом, або очікувана вартість предмета закупівлі 57 559 800», - сказано в тексті оголошення.
Культура Джоан Роулінг розповіла, чому поселила свого героя Гаррі Поттера в комірчині під сходами Відома письменниця з Великої Британії Джоан Роулінг в інтерв'ю CNN розповіла, що поселила героя Гаррі Поттера в невеликій комірчині під сходами, так як сама страждає від боязні замкнутих і тісних просторів. «Це мій власний страх - бути закритою і безсилою, не мати сил покинути приміщення», - говорить Роулінг. За її інформацією, саме такий страх і змусив її зайнятися благодійністю. Це почалося після того, як вона прочитала історію в газеті про хлопчика з Чехії з особливостями розвитку, який по 20 годин на день проводив на ліжку, обгородженому дротяною сіткою. Джоан Роулінг додала, що прочитане і побачене на фото вразило її, після чого вона вирішила створити благодійну організацію Lumos («Світло»). Ця організація вже працює більш ніж у 30 країнах по всьому світу і займається підтримкою установ, де живуть покинуті батьками діти або сироти.

Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів




/-1,6461131572723-/ /-pc-/
Top