counter
Архів Повернутись назад 10 Липня 2017
10 Липня
Події оформление ленты  У Лондоні сталася нова велика пожежа У Лондоні знову сталася потужний пожежа, на місці працювали понад 70 рятувальників. Про це передає DW. «Займання сталося в ніч на понеділок, 10 липня, в Камдені на півночі британської столиці. На місці працювали більше 70 пожежних, туди прибули десять розрахунків», - сказано в повідомленні. За інформацією видання, до 4:00 за місцевим часом ситуація була взята під контроль. Крім того, підрозділ пожежної охорони Лондона звернувся до мешканців та гостей міста з проханням утриматися від відвідування цього району. Сказано, що вогнем були охоплені три поверхи, а також покрівлю приміщення ринку. Поруч з ним чергує швидка допомога. За інформацією лікарів, постраждалих немає, але рятувальники чергують у районі інциденту. Причини пожежі встановлюються. Нагадаємо, раніше в Лондоні в житловому 27-поверховому будинку Grenfell Tower сталася велика пожежа, яка повністю знищила будівлю. В результаті трагедії загинули щонайменше 80 осіб.
Події На Львівщині рейсовий автобус врізався в дерево, 10 людей постраждали У неділю, 9 липня, ввечері в Стрию Львівської області водій автобуса №1 не впорався з керуванням і врізався в дерево. В результаті ДТП травми отримали 10 осіб, передає Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА, пише Status Quo. Напередодні о 21:03 в Стрию на вулиці Вокзальній 68-річний водій автобуса «БАЗ А079.14», житель м. Стрий, слідуючи за маршрутом №1, не впорався з керуванням і зіткнувся з деревом. На момент аварії в салоні автобуса перебувало 15 осіб. В результаті аварії травми отримали 10 пасажирів, зокрема одна дитина. Постраждалі були доставлені в Стрийську ЦРЛ. П'ятеро пасажирів від госпіталізації відмовилися. За даними на 6:00 понеділка, для подальшого лікування в ЦРЛ залишені дві людини, вісім відпущені додому. Причина аварії встановлюється.
Політика У РФ пропонують дозволити публічне зречення від українського громадянства У невизнаній Україною Держдумі РФ розглянуть проект закону про позбавлення громадянства засуджених за тероризм, згідно з якою українці публічно можуть відмовитися від свого громадянства заради вступу в російське. Про це інформує Коммерсантъ. Необхідність таких поправок, за інформацією голови комітету Держдуми з законодавства Павла Крашеніннікова, була викликана тим, що охочі  отримати паспорт РФ українці часто не можуть отримати довідку про вихід з громадянства цієї країни. «Є держави, у яких отримати цю довідку складно, але Україна просто перестала їх видавати», - каже Крашенінніков. Для таких осіб автори поправок запропонували ввести процедуру «публічного зречення від українського громадянства». За словами Крашеніннікова, в засіданні відповідного комітету братимуть участь представники міграційного та правового департаментів МВС.
Політика Столтенберг: НАТО продовжить співпрацю з Україною Генсек Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО продовжуватиме співпрацю з Україною в питаннях оборони, управлінні, а також економічних реформах. Про це інформує Інтерфакс-Україна. «НАТО надавало підтримку суверенітету, територіальної цілісності, демократичних інститутів і Збройним силам України. І Північноатлантичний Альянс продовжить щільно працювати з Україною в питаннях оборони, управління, а також економічних реформах», - сказав Єнс Столтенберг під час відкриття виставки« Україна - НАТО. Формула безпеки», в якій також бере участь віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в Києві. Генеральний секретар НАТО зазначив, що Альянс підтримує стабільність України. Також Столтенберг констатував, що Україна завжди щільно співпрацювала з НАТО і брала участь у всіх місіях Альянсу.
Кримінал Стрілянина в Миколаєві: в прокуратурі розповіли подробиці Стали відомі подробиці перестрілки в Миколаєві. Всі троє постраждалих у результаті інциденту, який стався в суботу, 8 липня, ввечері, є представниками вірменської діаспори. Про це передає видання «Новости-N», посилаючись на джерело в прокуратурі. Відзначається, що двоє з постраждалих є жителями Миколаєва, а ще один - живе в приміському с. Мішково-Погоріловому. За інформацією, раніше всі вони були знайомі один з одним, а конфлікт, який призвів до перестрілки, носив особистісний характер. «Під час інциденту 29-річний Айрапетян і 31-річний Мусаелян отримали кульові поранення ніг. Загинув найстарший з учасників інциденту - 44-річний житель Миколаєва на прізвище Широтян. У нього було кульове і ножове поранення в голову. За попередньою інформацією, смерть настала від крововтрати», - сказано в повідомленні. Під час стрілянини в Миколаєві учасники конфлікту застосовували нарізну зброю, а також стріляли травматичними боєприпасами. Крім цього, як повідомляє видання, на момент перестрілки в районі конфлікту було не менше 30 осіб, постраждалих серед них немає.
Суспільство У Львові від сміття вже розчистили 530 контейнерних майданчиків Від сміття у Львові було очищено вже 530 контейнерних майданчиків. Про це сказано в повідомленні Львівської ОДА. «За даними департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства (ЖКГ), за минулу добу було прибрано ще 22 перенасичені контейнерні майданчики, всього було прибрано - 530 майданчиків», - сказано в повідомленні. Відзначається, що зараз перенасиченим залишаються контейнерні майданчики, які обслуговує Компанії «АВЕ-Львів», для усунення великого скупчення сміття до збирання були підключені й інші перевізники твердих побутових відходів. «З контейнерних майданчиків, які вчора були очищені від перенакопичення сміттям, налагодили поточне вивезення відходів. Проводять також миття контейнерів з твердими побутовими відходами та дезінфіцію майданчиків», - сказано в повідомленні.
Політика Трамп не вірить у співпрацю з Росією Президент США Дональд Трамп не вірить, що можна створити групу з кібербезпеки, про яку говорилося в ході переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це Трамп написав у своєму мікроблозі Twitter. «Той факт, що президент Путін і я обговорювали групу з кібербезпеки, не означає, що я думаю, що це (створення групи - ред.) Може статися. Не може, але припинення вогню (в Сирії - ред.) Може і це сталося! », - йдеться в повідомленні. The fact that President Putin and I discussed a Cyber Security unit doesn't mean I think it can happen. It can't-but a ceasefire can,& did! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 10 июля 2017 г. У свою чергу постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила журналістам, що США не збираються довіряти Росії в питаннях кібербезпеки. «Ми ніколи не довіряли Росії, ми не можемо довіряти Росії, і ми не будемо їй довіряти», - підкреслила вона. Нагадаємо, між Трампом і Путіним 7 липня під час закритих переговорів на саміті «Великої двадцятки» в німецькому Гамбурзі відбулася серйозна словесна перепалка. Трамп і Путін 40 хвилин обговорювали імовірне втручання Російської Федерації у вибори президента США в 2016 році. Розмова на цю тему була дуже напруженою, лідери двох держав сперечалися.  
Події Полонений російський контрактник розповів, скільки заробляв на "захисті братнього народу від фашистів" Взятий у полон бійцями АТО російський контрактник Віктор Агєєв прибув на Донбас з військової частини в Новочеркаську під Ростовом, підписав договір в "ЛНР" і отримав звання єфрейтора. Про це він розповів в інтерв'ю "ТСН". У військовій частині в Новочеркаську він пробув чотири дні, потім переїхав до Луганська, причому, особливо не цікавлячись - куди і навіщо їх перевозять. В Україну Агєєв приїхав потайки від рідних. На запитання журналіста про те, що на території іншої країни людина зі зброєю автоматично стає міжнародним злочинцем, військовополонений відповів, що на момент прибуття в нашу країну не думав про це взагалі, а просто хотів "захистити братський народ" і заробити трохи грошей. При цьому Агєєв заявив, що раніше ніколи не був в Україні, а про "звірства фашистів" наслухався по телевізору і начитався в інтернеті. За службу він отримував щомісяця 15 тисяч рублів, причому в Росії за ним зберігалася зарплата контрактника, 23 тисячі. У липні він мав отримати 38 тисяч рублів (приблизно - 16 тисяч гривень).
Політика РНБО сьогодні розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу РНБО України сьогодні розгляне проект закону про реінтеграцію Донбасу. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко під час виступу на засіданні круглого столу з питання реінтеграції Донбасу. Про це передає телеканал 112 Україна. За її словами, засідання РНБО пройде в найближчі години. «Сьогодні ми повинні дискутувати щодо того, як повернути території Донбасу. Як вам відомо, експерти РНБО України, із залученням українських депутатів розробили законопроект про реінтеграцію Донбасу. У найближчі години він буде обговорений на Раді з нацбезпеки і оборони, після чого буде прийнято рішення. Сподіваюся, що ми проведемо дискусію з тексту законопроекту і в рамках Мінської платформи», - додала Геращенко. За її словами, згідно з результатами досліджень, на захоплених територіях Донбасу є серйозні проблеми з доступом до інформації про Україну, а також до подій, які відбуваються на підконтрольній їй території.
Політика Погоджувальна рада і спікер повинні внести до порядку денного питання про зняття недоторканності з депутатів - Пинзеник Погоджувальна рада і спікер повинні внести до порядку питання про зняття недоторканності з депутатів. Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням погоджувальної ради заявив в.о. голови Комітету з питань регламенту і депутатської етики Павло Пинзеник, передає кореспондент АСН. "Я ознайомився з проектом порядку денного роботи парламенту на 11-14 липня. Дійсно, в проекті порядку денного роботи парламенту немає питань щодо розгляду подань Генпрокурора на зняття депутатської недоторканності народних депутатів", - заявив він. Пинзеник при цьому відзначив, що Регламентний комітет виконав свої зобов'язання і розглянув представлені спроби народних депутатів. "Але норми регламенту є чіткими. Протягом семи днів після винесення рішення комітету ці питання повинні бути включені порядку денного роботи парламенту. Щодо першого подання терміни вже минули. Тому нам варто тільки почекати внесення цих питань до порядку денного", - сказав він. За його словами, внесення  до порядку денного цих питань - це відповідальність вже погоджувальної ради і спікера Верховної Ради. Також Пинзеник зазначив, що на середу заплановано засідання комітету, де буде розглянуто подання на позбавлення депутатської недоторканності нардепа Михайла Добкіна. При цьому він додав, що, за його інформацією, правоохоронні органи зібрали "папочки мінімум щодо 40 депутатів", тому восени нас чекає нова хвиля подань ГПУ на зняття недоторканності. Нагадаємо, САП збирається внести подання на ще одного нардепа
Суспільство оформление ленты  Невідомі пожертвували "Команді порятунку тварин" у Києві автомобіль Honda Невідомі благодійники пожертвували київській Команді з порятунку тварин сучасний автомобіль Honda Stream, призначений для перевезення 7 осіб. Про це команда повідомила у себе на сторінці в соціальній мережі. Оскільки раніше в розпорядженні рятувальників тварин була лише старенька "копійка", такий широкий жест стане для них величезною підмогою, так як дає можливість вмістити ще й рятувальне обладнання і клітки для тварин. "Всередині встановлено ​​клітку для перевезення собак, завантажено все можливе спорядження для проведення рятувальних операцій на землі, на висоті і під землею, включно з важким обладнанням (генератор, відбійний молоток і рятувальні домкрати), яке раніше доводилося зберігати на базі. На авто здійснено вже кілька успішних виїздів. Для повної комплектації машини залишилося нанести на неї кольорографічне маркування і поставити помаранчевий проблисковий маячок для роботи на дорогах", - написали рятувальники тварин. Група рятувальників - єдина в Україні займається професійним порятунком тварин і фінансується виключно з благодійних внесків громадян.
Політика Україна поки не збирається подавати заявку на членство в НАТО - Президент Поки Україна не подаватиме заявку на членство в НАТО. Про це повідомляє президент України Петро Порошенко під час засідання комісії Україна - НАТО, яка проходить за участі генсека Північноатлантичного Альянсу Єнса Столтенберга, передає РБК-Україна. «Я ще раз хочу зазначити, що це не означає, що ми будемо негайно подавати заявку про членство (в НАТО. - Ред.). Абсолютно ні», - зазначив він. За словами президента України, сьогодні треба зосередитись на реформах у країні. «Це означає, що нам необхідно вибудувати реальну програму реформ, програму нашої співпраці й активізувати зусилля для досягнення потрібних стандартів. У цьому нам потрібна допомога і співпраця з нашими партнерами по Північноатлантичному Альянсу», - додав Петро Порошенко.
Політика оформление ленты  Соцмережі тролять "головного соціаліста Киву": "Він тепер відМороз?" Радник міністра МВС Ілля Кива викликав напад сміху у користувачів соцмереж своєю заявою про те, що він очолив Соціалістичну партію України. На Киву одразу ж було створено море фотожаб. Багато хто «підмітив» схожість Киви з Леніном, деякі поставили його в один ряд з Карлом Марксом і Фрідріхом Енгельсом. Користувачів хвилювало питання, як зміниться логотип партії, враховуючи, що її новоспечений керівник раніше очолював департамент протидії наркозлочинності. Кива 8 липня повідомив, що рішення про його призначення головою партії прийняв з'їзд політсили. Однак, де саме відбувся з'їзд, політик не уточнив. «Чому я роблю цей крок? Я впевнений, що саме політичними засобами можна покращувати і реформувати державний апарат, полегшувати життя трудящих, відновлювати соціальну справедливість, подолати владу олігархів, зміцнити обороноздатність нашої Батьківщини», - написав Кива в Facebook. Разом з тим частина соціалістів спростувала заяву Киви. «Ніякого з'їзду не було, а значить - і ніякого лідера немає. А що є? Є інтриги різних приблуд після рішення Вищого адмінсуду, який партія виграла і зробила цих приблуд нулями. Ось вони і граються в шосту палату і смішать народ. Партія зі зрозумілих причин у важкому стані, але не збожеволіла, щоб вдаватися до послуг нових приблуд», - написав колишній народний депутат від СПУ Іван Бокий у себе в Facebook. Нагадаємо, в Соцпартії стався розкол, існує 2 різні політсили під однаковою назвою. Так, в реєстрі політичних партій на сайті Міністерства юстиції фігурує СПУ, чиїм лідером і головою політради вказано Петра Устенка. Однак існує інша Соцпартія, яка вважає політсилу Устенка самозванцями і веде з нею боротьбу за партійний бренд.
Політика У четвер Рада розгляне всі подання про позбавлення недоторканності депутатів Рада в четвер розгляне всі подання про позбавлення недоторканності нардепів. Про це на погоджувальній раді Верховної Ради України заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Перший блок питань - це питання про зняття депутатської недоторканності. Хочу повідомити, що минулого тижня Регламентний комітет розглянув низку подань на народних депутатів від Генерального прокурора України. Відповідно до частини 1, ст. 221 регламенту ВРУ, подання розглядаються і голосуються не пізніше ніж на 7 день після розгляду в комітеті і винесення відповідного висновку. Хочу зняти інтригу і повідомляю, що всі подання, які надійшли від Генерального прокурора, будуть розглянуті в сесійній залі Верховної Ради", - заявив він. Також Парубій нагадав, що у вівторок закінчується 7 днів щодо першого подання - на нардепа "Народного фронту" Євгенія Дейдея. "До мене звернулися представники коаліції, щоб ми дочекалися останнього подання, а, як відомо, подання на Михайла Добкіна ще не розглянуто в комітеті, щоб усі подання розглянути в четвер. Члени коаліції подадуть свою постанову, щоб перенести розгляд всіх подань на четвер... Якщо ця пропозиція не буде підтримана залом, то ми вже завтра почнемо розглядати подання про позбавлення депутатської недоторканності", - пояснив він.
Політика Луценко перевірив Матіоса і прокурорів Головної військової прокуратури на поліграфі Керівництво, прокурори і слідчі Головної військової прокуратури пройшли перевірку на поліграфі на виконання наказу генпрокурора України Юрія Луценка від 12 липня цього року. Про це передає прес-служба ГПУ. «За результатами поліграфічного дослідження даних, щодо яких необхідно було реагування з боку правоохоронних органів, поки не встановлено», - передає відомство. За дорученням генпрокурора України Юрія Луценка перевірку військових прокурорів, зокрема заступника генерального прокурора - головного військового прокурора Анатолія Матіоса, провели експерти контррозвідки СБУ за стандартами партнерських спецслужб іноземних держав. Відзначається в заяві, що дослідження проводилося для перевірки і виключення корупційних ризиків, а також інформаційних маніпуляцій при розслідуванні кримінальних справ, зокрема, про злочинну організацію під керівництвом колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.
Політика Тіллерсон вимагає від Росії негайно вжити заходів для зупинки війни на Донбасі Державний секретар США Рекс Тіллерсон в неділю, 9 липня, який побував з офіційним візитом в Україні, заявив Росії, що Кремль має зробити перші кроки для зниження напруженості на сході України. Він зазначив, що американські і європейські санкції будуть залишатися чинними до тих пір, поки Москва не змінить свою поведінку в цьому регіоні. Як пише видання Fox News, у своїй промові всього через два дні після того, як президенти Дональд Трамп і Володимир Путін зустрілися в Німеччині, Тіллерсон сказав, що Росія повинна використовувати свій вплив на сепаратистів на сході України, щоб повністю відновити перемир'я, що часто порушується, припинити переслідування і напади на міжнародних спостерігачів і відвести важке озброєння за лінію зіткнення, що було погоджено Мінськими угодами. Тіллерсон сказав, що головна мета Сполучених Штатів - «відновити територіальну цілісність і суверенітет України», і це буде «необхідно для того, щоб США і Росія покращили свої відносини». «Росії треба зробити перші кроки для деескалації ситуації в східній частині України», - заявив Тіллерсон на спільній прес-конференції в Києві з президентом України Петром Порошенком. «Ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання, взяті в рамках Мінських угод, і вплинути на сепаратистів у регіоні, яких вони повністю контролюють», - сказав він, додавши також: «Санкції США і ЄС щодо Росії будуть залишатися чинними до тих пір, поки Москва не скасує дії, що викликали ці конкретні санкції». Ця заява Тіллерсона порадувала Порошенка, який тривалий час скаржився на втручання Росії в ситуацію на Донбасі і нервово спостерігав за тим, як адміністрація Трампа прагне поліпшити зв'язки з Москвою, пише американське видання. Він подякував Тіллерсону за продовження прихильності США суверенітету і територіальній цілісності України і висловив глибоку вдячність за його «символічний і своєчасний візит» відразу після зустрічі Трампа і Путіна на G20 в Гамбурзі. Порошенко також висловив задоволеність рішенням Тіллерсона минулого тижня призначити спеціального представника по Україні, колишнього посла США в НАТО Курта Волкера, який відомий як противник Росії. Волкер стежитиме за зусиллями США щодо пресингу на Росію в повній відповідності до Мінських угод, у яких викладена дорожня карта для скорочення конфлікту, в результаті якого загинуло близько 10 тис. осіб за останні три роки. Угода була досягнута на початку 2015 року в столиці Білорусі лідерами Франції, Німеччини, України та Росії, але ще не реалізована. «Ми розчаровані відсутністю прогресу в рамках Мінського процесу, тому ми призначаємо спеціального представника», - сказав Тіллерсон. Порошенко, який зазначив, що Волкер залишиться в Україні протягом наступних кількох днів, стверджував, що розв'язання кризи «залежить тільки від політичної волі Москви». «Київ не планував, не розпочинав цю війну», - сказав він. «Це було заплановано і почалося в Москві, тому ключі до мирного врегулювання перебувають у Москві», - додав глава України. Росія вимагає більшої автономії для захопленого нею Донбасу Росія заперечує звинувачення в тому, що вона бере активну участь у війні. Але в Кремлі заявили, що для того, щоб мир закріпився, Київ повинен погодитися з політичними реформами, які дадуть Сходу більшу автономію. Уряд України стверджує, що політична реформа залежить від припинення насильства, так описує ситуацію Fox News. Тіллерсон та інші офіційні особи США протягом деякого часу підштовхували Україну до продовження реформ, які дозволили б припинити корупцію і підвищити прозорість уряду. Тіллерсон високо оцінив прогрес України в боротьбі з корупцією, але дав зрозуміти, що потрібно ще багато чого зробити. «Україна пройшла довгий шлях... Але ми хочемо визнати, що у нас ще більше справ», - сказав він.
Політика "Народний фронт" порадив САП і НАБУ працювати краще "Народний фронт" розкритикував роботу САП і НАБУ зі зняття недоторканності з нардепів. Про це на погоджувальній раді Верховної Ради України заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Весь минулий тиждень українське суспільство спостерігало за ходом розгляду подань НАБУ і САП на кількох народних депутатів. Як завжди, спочатку були зроблені гучні заяви з прізвищами нібито підозрюваних. У фіналі - відсутність доказової бази. Справи в результаті в судах розсипаються, а корупціонери залишаються на свободі. Це неправильно... Треба менше давати прес-конференцій, а краще працювати над доказово базою", - заявив він. Бурбак закликав НАБУ і САП насамперед зайнятися "своїми депутатами-колегами". Що ж стосується депутатської недоторканності, то, з його слів, "Народний фронт" виступає за зняття депутатської недоторканності як такої. "Ми проголосували за внесення змін до Конституції всім складом фракції", - додав він. Але при цьому інститут недоторканності потрібно розглядати комплексно. "Це питання не можна відкладати для парламентів наступних скликань".
Політика В «Опоблоці» запропонували ввести «блакитні каски» на Донбас Голова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко повідомив про необхідність розгляду ініціативи введення миротворчих сил ООН на лінію конфлікту на Донбасі. Про це передає кореспондент АСН. «Ми пропонували також для остаточного закінчення конфлікту ввести «блакитні каски» на лінії розмежування, як це робиться в інших куточках планети. Ця ініціатива не була підтримана. Ми просто втратили два роки. Зараз ми вважаємо, що ще є час і це питання є найбільш важливим у порядку денному», - сказав він під час засідання погоджувальної ради. За його даними, фракція «Опоблоку» пропонувала також ухвалити законодавчі ініціативи, які стосуються деокупації і реінтеграції Донбасу з відстроченим терміном набрання чинності. «Я вважаю, що була помилка Верховної Ради, коли не прислухалися до думки «Опозиційного блоку », що ми могли частину таких законів ухвалити з відстрочкою набрання чинності до моменту, поки не будуть прийняті відповідні кроки і закони протилежною стороною. Це дало б нам сильнішу позицію на переговорах сьогодні», - додав Бойко.
Політика БПП ввечері збереться в Раді вирішувати питання "недоторканності" БПП проведе ввечері засідання фракції з питання зняття недоторканності з нардепів. Про це на брифінгу після погоджувальної ради заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ввечері ми проведемо засідання фракції, де одним з ключових питань буде розгляд питання щодо подань про зняття депутатської недоторканності з депутатів", - заявив він. На уточнююче запитання про те: чи буде це засідання на Банковій в Адміністрації Президента або в парламенті, він сказав: "Ми проведемо засідання фракції в стінах Верховної Ради. Це засідання відбудеться без участі президента. Це наше внутрішнє питання, яке стосується в першу чергу депутатської недоторканності ". Він також уточнив, що "багато депутатів дивилися відео (Прим .: оперативна зйомка щодо нардепа БПП Борислава Розенблата) і багато колег його засуджують". При цьому Герасимов визнав, що "його особиста позиція полягає в тому, що потрібно знімати з цих депутатів недоторканність". Голова фракції БПП нагадав, що на погоджувальній раді депутати домовилися розглядати всі шість подань у четвер. "Минулого тижня пройшли засідання Регламентного комітету, де були розглянуті подання Генерального прокурора Про позбавлення депутатської недоторканності", - заявив він. З його слів, позиція фракції БПП щодо депутатської недоторканності залишається незмінною. "Недоторканність повинна бути скасована як явище. Що стосується розгляду всіх шести подань, то ми вважаємо, що всі вони повинні бути розглянуті в четвер у парламенті", - закликав він. Також Герасимов зазначив, що БПП буде підтримувати пропозицію спікера не закривати поточну сесію до осені.
Здоров`я оформление ленты  Супрун сходила на акцію на підтримку якнайшвидшого старту медреформи Під стінами парламенту - акція пацієнтів, експертів, які виступають за негайний старт медичної реформи в Україні. Її назва - «Пам'ятник жертвам медичного популізму». Вимога мітингувальників єдина: треба змінити систему охорони здоров'я, щоб зберегти якомога більше життів. Для цього депутати повинні вже в четвер проголосувати за необхідні для старту реформи документи. «Зараз така ситуація, що держава обіцяє громадянам України безкоштовну медицину в системі державних і комунальних установ, - говорить експерт «Реанімаційного пакету реформ» Олександр Ябчанка. - Але коли ми приходимо туди, то вартість 95% медикаментів ми оплачуємо самі. Скільки залишається грошей з так званими «неформальними платежами», ніхто не знає. При цьому держава витрачає бюджетні гроші так неефективно, що середня зарплата медпрацівника - три тисячі гривень. Тобто фактично держава не виконує свої зобов'язання - людина не може отримати медичну допомогу без оплати». «Наша медицина - дно, - емоційно заявляє Павло Паламарчук, член пацієнткої організації, дядько дитини, яка нещодавно загинула через лікарську помилку. - Її взагалі немає, вибачте. В державі існують диспропорції, які треба виправляти цими законами, і приймати їх вже зараз. Бо поки будуть до них придумувати підзаконні акти, то можна втратити багато часу. Я не знаю, про що думають народні депутати...» Він каже, що законопроекти № 6327 «Про фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» і №6604 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів» критично важливо проголосувати цього тижня. «Ми хочемо вберегти її від ризиків, наприклад, розпаду коаліції, - продовжує він. - З іншого боку, реформа вже може розпочатися. Буде проводитися оптимізація установ, очищення «штаток», які роздуті. У нас в Одесі є одна установа - Дім дитини, розрахований на 4-15 дітей, а в штатному розкладі у них 320 осіб. В іншій - районній лікарні - на момент нашого візиту минулого року в стаціонарі було вісім пацієнтів, а в штатному розкладі - 280 осіб. Ми помітили тенденцію, якщо людина хворіє, вона намагається поїхати до обласного центру».
Події В Одесі затримали білоруса - активного учасника подій 2 травня 2014 року В Одесі було затримано активного учасника масових заворушень 2 травня 2014 року, який переховувався від слідства. Як передає УНІАН, посилаючись на прес-службу прокуратури області, злочинець, який переховувався від слідства під іншим прізвищем за межами України, був затриманий минулого тижня в будинку родича, який проживає в Одесі. За клопотанням обласної прокуратури 8 липня Приморський райсуд обрав стосовно 37-річного чоловіка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (арешт). Під час розслідування було встановлено, що затриманий, приховуючи обличчя каскою і маскою-балаклавою, брав активну участь у масових заворушеннях на Грецькій площі 2 травня 2014 року. Чоловікові було повідомлено про підозру за ст. 294 ч. 2 (масові заворушення, що призвели до загибелі людей) КК України.
Політика "Влада наклала в штани!" - Ляшко про зняття депутатської недоторканності «Влада повністю наклала в штани», - заявив на брифінгу у Верховній Раді України голова Радикальної партії Олег Ляшко, коментуючи зняття недоторканності з депутатів, передає кореспондент АСН. «Питання про зняття депутатської недоторканності. Я не перший рік у політиці, тому можу сказати. Коли владі нічого сказати, коли влада повністю наклала в штани, вона завжди піднімає питання про зняття депутатської недоторканності. Луценко вже п'ять виборів йде до влади з обіцянкою зняти депутатську недоторканність», - заявив він. Ляшко впевнений, що влада відволікає увагу людей, виносячи на порядок денний питання про зняття недоторканності з депутатів. «Вони у владі думають, що люди такі дурні, що поведуться на цих лузерів. Але люди не такі дурні! Тому я президенту і його посіпаці Луценку заявляю, що Радикальна партія виступає за повне скасування депутатської недоторканності разом зі скасуванням недоторканності президента і суддів... Всі повинні бути рівними перед законом. Тому ми вимагаємо ухвалити в парламенті закон про імпічмент президента і слідчі комісії, щоб усі були рівні перед законом. А  не дурити людей», - закликав він. Ляшко впевнений, що сьогодні Генпрокуратура і правоохоронні органи «використовуються для політичних переслідувань ... Але нас, на відміну від цих політичних євнухів, не налякаєш». Він підкреслив, що сьогодні Луценко кришує контрабанду лісу, тютюнових виробів і весь гральний бізнес. «Ось чим займається сьогодні Луценко! А нам розповідає про боротьбу з корупцією. У нього немає нічого, в чому він може нам дорікати!» - вважає він.
Події оформление ленты  У Києві вчинено жорстокий напад на організаторів та учасників лекції про трансгендерність Вчора, 9 липня, в Києві під час відкритої лекції в рамках Sex Education Week на тему «Трансгендерність» було вчинено напад на організаторів, спікера та учасників заходу. Про це в Facebook повідомляє спільнота Sex Education Week. «Десять осіб у масках увірвалися в будівлю «Купідона» з газовими балонами і фарбою. З криками «Ось вам п****си» вони закидали учасників фарбою і напали на присутніх за допомогою газових балонів. Організаторам вдалося виштовхати нападників з приміщення. Після чого один з організаторів переслідував групу невідомих, яка складалася з трьох осіб, до станції метро «Хрещатик». Біля підземки в те, що відбувається, втрутилася Нацполіція і допомогла затримати нападників», - йдеться в повідомленні. За даними джерела, нападники вчинили опір співробітникам поліції. Під час обшуку у чоловіка було знайдено два газові балони, маски і ніж. Також відомо, що незабаром нападники були відпущені з відділення поліції, куди їх відвезли.
Економіка оформление ленты  Житло в Польщі: чи варто купувати і у скільки обійдеться За останні кілька років кількість українців, які виїхали на заробітки до Польщі, значно збільшилась. Багато хто їде в цю країну не тільки на сезонні роботи, а й знаходить постійне працевлаштування. Крім роботи, в Польщі українці шукають і нерухомість. Громадяни нашої країни виявилися серед лідерів у статистиці інвестицій у нерухомість сусідньої країни. Тільки в 2014 році українці купили 418 квартир, а в 2015 році цей показник зріс на 20-30%. У минулому році українці скупили найбільше серед іноземців нерухомості в Польщі - близько 64 тис. кв. м. Такий попит на польське житло не дивний, оскільки серед усіх держав - членів ЄС Польща пропонує найбільш вигідні ціни на нерухомість. В середньому квадратний метр житла в Польщі обійдеться в 7 разів дешевше, ніж у Лондоні і в 5 разів дешевше, ніж у Парижі. При цьому житло в Польщі часто ще й дешевше, ніж аналогічне в Україні. Більш того, оскільки ціни на нерухомість в Польщі ростуть приблизно на 10-20% в рік - це ще й непогана інвестиція. Щоб купити будинок, потрібен дозвіл правоохоронців Але не всю нерухомість купити в цій країні просто. Наприклад, для придбання будь-якої нерухомості в прикордонній зоні або сільськогосподарської землі площею понад 1 га українцям потрібно отримати дозвіл від польських правоохоронців, а саме Департаменту дозволів і концесій МВС Польщі. На результат іноді доводиться чекати кілька місяців. Подібного дозволу не потребують іноземці, які вже проживають на території Польщі більше 5 років, або більше 2 років - в шлюбі з громадянином Польщі. З квартирами в цій країні трохи простіше - для їх придбання дозвіл не потрібен. Якщо говорити про вторинний ринок нерухомості, то на ньому переважно представлені квартири з окремою кухнею. У новобудовах - кухня сполучена з вітальнею. Однак варто пам'ятати, що на польському ринку нерухомості забудовники орієнтовані на більш компактні варіанти житла, оскільки воно користується в цій країні більшим попитом. Вартість нерухомості в Польщі Ціни на житло в Польщі відрізняються в залежності від міста та району. Найбільшою популярністю користуються будинки в Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Кракові. Так у Варшаві будинок площею в 150-200 кв. м. на вторинному ринку можна купити в середньому за 280 тис. доларів, а на первинному - за 240 тис. доларів. Трохи дешевше обійдеться такий же будинок у Вроцлаві, Кракові та Гданську - близько 210 тис. доларів. Щодо квартир, то, наприклад, у Варшаві житло в новобудові площею 40-60 кв. м. обійдеться в межах 80-115 тис. доларів. У Кракові за таке ж житло попросять від 65 до 100 тис. доларів. Приблизно стільки ж доведеться заплатити за квартиру на вторинному ринку в цих містах. Найдешевші квартири в Катовіце і Лодзі, там таке житло можна придбати від 50 тис. доларів.   Купити, щоб здати в оренду Також багато українців купують житло в Польщі для здачі в оренду. Найвигідніше це робити у великих містах, де присутній постійний потік трудових мігрантів і студентів. Наприклад, у Варшаві здати квартиру середньою площею 40-60 кв. м можна в середньому за 700 доларів на місяць. Високими є також ціни на оренду житла в Кракові і Гданську. Якщо власних заощаджень для придбання нерухомості в Польщі не вистачає, можна оформити в цій країні іпотеку з лояльними умовами під 7% річних. Однак у борг у Польщі дають лише тим іноземцям, які мають дозвіл на проживання в цій країні, власний бізнес тут або отримують постійний дохід більше 2 тис. євро. Для того, щоб взяти кредит, потрібно мати 15% від повної вартості житла особистих коштів.
Політика Росія відмовилась від "Новоросії", але конфлікт на Донбасі залишиться замороженим - посол ЄС у РФ Багато експертів в Європі вже сьогодні називають конфлікт на Донбасі замороженим, проте відзначають, що завдяки європейським санкціям з промов керівництва Росії повністю зникла концепція «Новоросії», яку в Кремлі так плекали в 2014 році. Як зазначив в інтерв'ю BNS посол ЄС в РФ Вігаудас Ушацкас, який завершує свою місію в Росії, ситуацію на Донбасі в Євросоюзі багато хто називає замороженим конфліктом. «Тому всю увагу слід приділяти довгостроковій підтримці з боку Європи справі створення в Україні більш прозорої політичної системи і модернізації економіки» - наголосив Ушацкас. Литовський дипломат вважає, що відносини Заходу і Росії будуть неоднорідними, а консенсусу з питання про Україну незабаром не варто очікувати, так як «наші оцінки витоків конфлікту дуже різняться». «Ми оцінюємо це як прояв недовіри демократії і людей до колишнього режиму (Віктора) Януковича, а в Росії до цих пір говорять про зміну політичного режиму, яку нібито провело ЦРУ з прапорцями ЄС. З боку Росії немає достатніх зусиль з проведення в життя Мінських угод», - зазначив Ушацкас. Долю Донбасу активно обговорювали в ході минулого 7 і 8 липня саміту G20 в Гамбурзі. Вранці 8 липня в готелі Atlantic за робочим сніданком зустрілися лідери держав «нормандського формату» Німеччини, Франції і Росії - Ангела Меркель, Еммануель Макрон і Володимир Путін. Вони домовилися про важливість виконання угоди про припинення вогню на сході України, яку було раніше узгоджено в рамках Мінських домовленостей. Ці переговори, мабуть, не дуже сподобалися Путіну, так як за підсумками розмови з Меркель і Макроном лідер Кремля заявив журналістам, що Україна нібито «торгує русофобією». «Я глибоко впевнений, просто переконаний, що інтереси Росії і України повністю збігаються. Не збігатися можуть тільки інтереси нинішнього керівництва України і деяких українських політичних кіл. На жаль, у наших українських колег зараз залишився тільки один товар, яким вони успішно торгують, - це русофобія. А ще вони торгують політикою поділу РФ і України, розтягуючи два народи. Комусь на Заході це дуже подобається, а хтось вважає, що не можна допустити зближення Росії і України. Тому сьогоднішнє керівництво України активно й успішно торгує цим товаром», - заявив Путін. У свою чергу президент України Петро Порошенко був проінформований про переговори в Гамбурзі з питання війни на Донбасі, як і обіцяла Ангела Меркель. Вже 9 липня він заявив, що переговори лідерів у "нормандському форматі" можуть відбутися в телефонному режимі вже в липні. «Ми не виключаємо, що під час цієї телефонної розмови вдасться організувати саміт, і налаштовані на конструктивну розмову», - сказав президент України. Зовсім по-іншому ставляться до майбутнього спілкування в рамках «нормандського формату» в Кремлі. Російській владі явно не особливо хочеться зайвий раз обговорювати те, що відбувається на Донбасі. Як заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, в Москві вважають майбутні переговори таким, що перебувають у стадії підготовки. Зокрема, Пєсков сказав про якесь «м'ясо», якого Кремлю не вистачає для початку переговорів. «Зараз проводиться підготовка можливої телефонної розмови в форматі «нормандської четвірки». Підготовка ведеться експертами. Щоб розмова відбулася, звичайно, треба напрацювати «м'ясо» для цього. Поки «м'яса», швидше за все, недостатньо», - сказав Пєсков. Порушувалося питання війни на Донбасі і в ході першої зустрічі президента США Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гамбурзі. Як пізніше розповів міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, президенти США і Росії домовилися прискорити виконання Мінських домовленостей. У цьому питанні, як зазначив посол ЄС в РФ Вігаудас Ушацкас, російське керівництво після виборів у США плекало надії щодо переділу зон впливу, адже ґрунт для таких очікувань створювали і деякі заяви Трампа до і відразу ж після виборів. Однак «ЄС публічно і непублічно продемонстрував лідерство, акцентуючи на важливості втілення в життя Мінських угод». В Україні тим часом активно готуються до повернення Донбасу. Тема реінтеграції окупованих українських територій уже місяць обговорюється вищим керівництвом країни. Так у червні Порошенко доручив розробити законопроект «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України». Цей проект закону вже сьогодні, 10 липня, буде розглянутий Радою національної безпеки і оборони України. Вігаудас Ушацкас - 1964 року народження, є литовським державним діячем, дипломатом. У 90-х роках Ушацкас працював радником місії Литви при Європейських співтовариствах і НАТО, керував департаментом політики в МЗС Литви. Саме він керував переговорами Литви при вступі в ЄС в 2000-2001 роках. До 2006 року Ушацкас був надзвичайним і повноважним послом Литви в США, а також Мексиці. У 2006-2008 роках дипломат став послом Литви у Великій Британії і Північній Ірландії. 2,5 року (2008-2010) Ушацкас займав пост міністра закордонних справ Литви, однак подав у відставку в зв'язку з недовірою, вираженою йому президентом Литви Далею Грибаускайте. Вона тоді заявила, що міністр втратив її довіру і більше вона з ним працювати не має наміру. У 2010-2013 роках Ушацкас був спеціальним представником ЄС в Афганістані, а з 10 вересня 2013 року - головою представництва Євросоюзу в Росії. 1 жовтня 2017 року Ушацкас закінчить дипломатичну службу в Москві і повернеться в Литву, де він має намір зайнятися аналітичною роботою і політикою.
Кримінал На одеському ринку «7 кілометр» злочинці зі стріляниною пограбували підприємців з Києва В Одесі в понеділок вранці на ринку «7 кілометр» злочинці відкрили вогонь і відібрали у підприємців з Києва велику суму грошей, після чого сіли в автомобілі і зникли, збивши по дорозі шлагбаум. Про це передає місцеве видання «Думская.net». Як повідомили очевидці, близько 6:45 на територію ринку «7 кілометр» приїхав автобус зі столичними номерами. Водій повинен був передати продавцеві велику суму грошей за товар. У якийсь момент на місце угоди під'їхали два джипи з невідомими в масках, які влаштували стрілянину і вкрали гроші. Потім зловмисники сіли в автомобілі і зникли, збивши по дорозі шлагбаум. Джерела видання в одеській прокуратурі підтвердили інцидент. «Батько і син зі столиці приїхали купити оптову партію товару на одеський Промринок. Готівкові вони несли в двох сумках. На промринку на них напали шестеро злочинців і силою відібрали одну з сумок. У ході нападу злочинці близько десяти разів вистрілили з травматичного пістолета. Потім вони стрибнули в свої авто - два «Мерседеси» - і на швидкості виїхали зі стоянки. Охоронці хотіли заблокувати виїзд, але автомобілі бандитів знесли шлагбаум і намет поруч з ним», - сказали в прокуратурі.
Політика Рада цього тижня повинна ухвалити зміни до Бюджету-2017 На порядку денному також включення до порядку денного пенсійної реформи і завершення освітньої. Про це на погоджувальній раді Верховної Ради України заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Хочу нагадати, що ми прийняли в першому читанні зміни до бюджету. І щоб дати відповідь на соціально-економічні виклики, забезпечити сектор оборони, пропонується цього тижня розглянути зміни до бюджету в другому читанні", - заявив він. Парубій зазначив, що це "обов'язок депутатів цього тижня прийняти позитивне рішення щодо змін до бюджету". Також спікер не виключив, якщо буде "воля парламенту і рішення комітету, потрібно включити порядок денний питання пенсійної реформи". На порядку денному, за його словами, також освітня реформа, тому цього тижня треба ухвалити у другому читанні базовий закон "Про освіту", щоб нові правила запрацювали вже з осені.
Кримінал оформление ленты  У Рівному азербайджанець жорстоко побив бійця АТО і приставав до українки У Рівному азербайджанець побив учасника бойових дій на Донбасі, коли той заступився за дівчину в ресторані. Про це сказано на сторінці Патрульній поліції Рівне на Facebook 36-річний чоловік був госпіталізований з численними травмами обличчя і ЗЧМТ. Дружина потерпілого пояснила поліцейським, що вчора в одному з кафе міста у її чоловіка стався конфлікт з іноземцем. Словесна перепалка переросла в бійку, в яку втрутилися його друзі. Після завданих тілесних ушкоджень кривдник зник у невідомому напрямі. В ході проведення оперативно-розшукових дій поліцейські встановили особу правопорушника. Це 23-річний громадянин Азербайджану. Поліцейські затримали іноземця і доставили його у відділ поліції для надання пояснень. Пізніше з'ясувалося, що причиною конфлікту стала дівчина, з якою азербайджанець поводився зухвало, а потерпілий, учасник бойових дій на Донбасі, заступився за неї.
Політика У Путіна прокоментували розміщення миротворчих місій на Донбасі Ініціативи про введення миротворців на Донбас повинні обговорюватися з обома сторонами конфлікту. Про це повідомляє прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс-Україна. «Щодо розміщення якихось місій на Донбасі, то така тема піднімалася, і президент Росії Володимир Путін завжди підкреслював, що розміщення будь-яких місій можливо лише за згодою протиборчих сторін», - заявив Пєсков журналістам, коментуючи такі ідеї українського керівництва. Дмитро Пєсков додав, що в такому випадку протиборчими сторонами є ЗСУ і представники псевдореспублік Донбасу. «Звичайно, без взаємного контакту і визначення можливостей розміщення якоїсь місії якимось чином далі обговорювати це питання важко і проблематично», - додав він.
Суспільство оформление ленты  Кримські окупанти перетворили День Нептуна на "голодні ігри" У 2014 році в окупований Крим прийшов «русскій мір», і відразу ж почалося «впровадження» «духовних скрепів» і традицій російського народу. Серед іншого, це і велика кількість військових парадів, масові гуляння з поїданням всього підряд, зокрема  - і млинців з лопат, штурм столів із безкоштовними тортами для дітей-сиріт. В окупованій Керчі 9 липня "весело" відзначили День рибалки. У місті організували святковий концерт на водній станції. На сцені виступали творчі колективи та вокалісти Криму, а також гості з аналогічного окупованого терористами регіону - так званої «ДНР», приїхала також російська група «Корні». Як передає Керчь.ФМ, захід відкрив цар морів Нептун, який приплив на човні. Він привітав керчан і гостей міста зі святом, після чого почав кидати дітям, які стояли на пірсі, пакети з цукерками просто з човна, спровокувавши неймовірну тисняву У соцмережах це сміливе рішення Нептуна засудили. «Людей перетворили на худобу. На День рибалки в Керчі Нептун кидав цукерки дітям з човна. Звіринець», - написав користувач «КРЫМский бандеровец». Він уточнив, що діти стояли на краю пірсу за металевою огорожею, жадібно простягаючи руки у спробі зловити цукерки, тому дивом ніхто не впав у море. Закидання їжі у натовп людей викликало у блогерів алюзії до Масляної, що пройшла в березні 2015 року на Ставропіллі. Тоді організатори святкування для людей на величезній сковороді готували млинці. Але щось, як завжди, не врахували, тому перевертали частину млинців лопатами. На цих же лопатах млинці і подавали людям, простягаючи їх через огорожу. На тему ставропольских млинців і лопати з'явилося безліч фотожаб і демотиваторів. Коментуючи День рибалки в Керчі, користувач Just nice guy зазначив, що кримчан окупанти також привчають "до млинців з лопати". «Це у росіян так прийнято (що в Сочі, що в Керчі) з раннього дитинства з людей виховувати худобу і біомасу, щоб розуміли свою ущербність», - написав він. Деякі здивувалися, чому ж дітям у Керчі не роздали цукерки на лопатах? Невже лопати закінчилися? «Красивую» русскую традицию бросания подарков в детей основал еще мэр города Сочи Анатолий Пахомов, который 1 июня 2017 года во время одного из мероприятий, посвященных Международному дню защиты детей, вместо вручить каждому ребенку лично, бросил коробки детям под ноги.   «Хочу подарить подарок, тут мячи и все остальное. Кому?» – спросил мэр и бросил перед собой сетку. В результате дети бросились разбирать подарки. Тогда же в соцсетях возмущались по этому поводу, предлагали таким же образом выдавать мэру зарплату. Еще одним примером высокой духовности народа страны-агрессора стало проведенное в августе 2016 года в Якутске велопробега, в ходе которого толпа съела предназначенный для детей-сирот торт в цветах российского флага. В YakutiaMedia писали, что торт был съеден еще до официального начала праздника. Дети, которые приехали в назначенное время, увидели только пустые столы с которых уже убирали скатерти.
Політика Парубій: Україна перебрала на себе головування в ПАЧЕС, наступне засідання пройде восени в Києві Україна перебрала на себе головування в ПАЧЕС, і наступне засідання проходитиме восени в Києві. Про це на погоджувальній раді Верховної Ради України заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Я хотів би подякувати українській делегації ПАЧЕС та її голові Людмилі Денисовій. Хочу сказати, що наша делегація в ПАЧЕС домоглася того, щоб член російської делегації, особа, яка вважає, що вона обрана від окупованого Росією Криму, не отримав повноважень делегата", - заявив він, а в залі пролунали оплески глав фракцій і комітетів. За словами спікера, українська делегація підняла це питання. "І 10 з 12 країн підтримали позицію української делегації. Я вважаю, це важливий успіх для України, це важлива солідарність країн - наших найближчих сусідів Чорноморського регіону,зокрема і Туреччини", - сказав Парубій. Він зазначив, що Україна прийняла головування в ПАЧЕС, і наступне засідання проходитиме восени в Києві.
Кримінал Суд заарештував фігуранта одеських подій 2 травня 2014 року В Одеській області був арештований фігурант подій 2 травня 2014 року, який причетний до масових заворушень на Грецькій площі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Одеській області. Приморський районний суд заарештував 37-річного фігуранта подій 2 травня 2014 року 8 липня 2017 року. "Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам органів поліції зазначеного чоловіка, який переховувався від слідства під іншим прізвищем за межами держави, був виявлений в будинку родича в місті Одесі і затриманий", - повідомили в прокуратурі. Слідство встановило, що він активно брав участь у масових заворушеннях на Грецькій площі 2 травня 2014 року. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Одеської області дозволила проведення ексгумації тіл шести загиблих в Будинку профспілок 2 травня 2014 року.
Економіка оформление ленты  Ідеї для бізнесу: як відкрити власну справу з мінімальними вкладеннями Самостійно планувати свій графік, працювати тільки на себе і ні від кого не залежати - про це мріє, напевно, кожен. Це можливо здійснити, організувавши свій власний бізнес. Історії людей, які відкрили свою справу і стали успішними, спонукають і інших піти їхнім шляхом. Але якщо в більшості випадків успішні бізнесмени мали значний стартовий капітал, то ми вам підкажемо кілька ідей для бізнесу, які допоможуть відкрити справу з нуля без особливих інвестицій. Курси іноземних мов З відкриттям безвізового режиму все більше людей прагнуть поїхати в Європу не тільки на пошуки роботи, а й просто подивитися закордонні країни. Щоб почуватися більш впевнено, українці, які не знають або погано знають англійську мову, прагнуть надолужити згаяне і записуються на курси іноземних мов. Що ще добре, так це наявність багатьох методик навчання, які вже створили до вас. Вам просто потрібно скористатися ними. Найголовніше в цій справі - підібрати хороших педагогів, до яких захочуть ходити клієнти і приводити з собою своїх друзів, знайомих і рідних. Але варто пам'ятати, що подібних шкіл вже і так чимало, так що бажано придумати якусь родзинку для залучення перших клієнтів Бізнес на перекладах Якщо ви самі добре володієте іноземною мовою, причому не тільки англійською, вам варто спробувати почати заробляти на цьому. В Україні кваліфіковані перекладачі завжди користувалися великим попитом. Особливо зараз, коли для українських компаній відкрилися європейські та американські ринки після набрання чинності угодою про ЗВТ з ЄС і Канадою. Також часто власники сайтів для збільшення аудиторії наймають перекладачів для перекладу цікавих матеріалів з іноземних сайтів. Коли самі розкрутитесь, можна створити і власне агентство з перекладів, найнявши на роботу колег. Найкраще, щоб співробітники спеціалізувалися на різних напрямках: технічному, художньому, юридичну або економічну. Тоді можна буде працювати і залучати більшу кількість клієнтів. Інтернет-магазин В Інтернеті можна продавати практично будь-які товари. Ось тільки далеко не завжди це буде вигідно, з різних причин. В одних випадках позначається недостатній попит, в інших - низька маржа або високий рівень конкуренції. За даними за 2016 рік, найпопулярнішими товарами, які українці купували через інтернет, є комп'ютери та побутова техніка, одяг і взуття, смартфони та планшети, книги, дитячі товари, а також садова техніка та інструмент. Однак не потрібно розпорошуватися на всі групи товарів. Найкраще сконцентруватися на якомусь конкретному напрямку. У такому випадки потрібно грамотно підібрати товар, представляючи його широкий асортимент, просувати його в мережі, а також або самому добре розібратися в його особливостях, або найняти фахівця, який від «а» до «я» зможе розповісти клієнту про товар. Ремонт техніки У зв'язку з ситуацією, яка нині склалася в Україні, це може стати однією з привабливих і затребуваних послуг. Оскільки через зростання курсу долара купівельна спроможність у населення сильно впала, люди вважають за краще ремонтувати старе, замість покупки нового. У цій сфері можна не концентруватися на конкретному виді техніки, як у випадку з інтернет-магазином. Правда, якщо грошей на відкриття такого бізнесу небагато, то варто почати все ж з чогось одного. В такому випадку вам доведеться найняти одного або двох майстрів для ремонту тих же телефонів або побутової техніки. Якщо фінанси дозволяють, можна найняти майстрів на різні види ремонтів. Але варто пам'ятати, що в перші місяці, швидше за все, ви будете в мінусі, оскільки багато клієнтів залучити навряд чи вдасться, а зарплату працівникам платити потрібно. Щоб побудувати прибутковий бізнес у цій ніші, бажано, щоб сам власник добре розбирався в темі, оскільки не завжди трапляються сумлінні майстри. Клінінгові послуги Прибирання квартир, будинків або офісів буде затребувана, оскільки завжди знайдуться люди, яким ніколи або просто лінь прибратися. Однак такі послуги користуються попитом переважно  у великих містах, з розвиненою економікою. Починати краще з малого - прибирання квартир і будинків. Для цього потрібно придбати миючий пилосмок  і пилосмок для сухого прибирання, компактний парогенератор, набір засобів для чищення та супутній інвентар. Фермерські продукти З інтересом до здорового способу життя все більш актуальним стає бізнес на доставці фермерських продуктів. Жителі великих міст готові платити за них великі гроші. Однак не варто продавати екологічно чисті продукти через інтернет, оскільки через проблеми з логістикою і їх зберіганням, навіть у США нікому ще не вдалося побудувати прибутковий бізнес в такому форматі. Торгувати такими продуктами краще в реальному магазині або укласти договори на їх поставку з ресторанами або готелями. Це дозволить вам вибудувати постійний потік замовлень. Handmade Незважаючи на промисловий прогрес, речі зроблені в ручну цінувалися і цінуються завжди. На них завжди знайдеться покупець, який віддасть перевагу ексклюзивності ніж фабричному виробу. Купити матеріали, фурнітуру та інші складові, які використовуються в роботі, зараз зовсім не проблема, а оптом можна отримати ще й гарну знижку. Якщо душа, а головне - руки «лежать» до цієї справи, створювати можна як одяг і прикраси, так і предмети для оселі або дитячі іграшки. Шукати покупців можна на дошках оголошень, форумах і в соцмережах.
Політика У Києві відкрилось представництво НАТО в Україні Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 10 липня, відкрили в Києві Представництво НАТО в Україні. "НАТО вперше створює таке унікальне своє дипломатичне представництво в країні-партнері, в країні, яка має особливий статус", - повідомила Климпуш-Цинцадзе. Вона зазначила, що в жодній іншій країні-партнері такого дипломатичного представництва немає. "Звичайно, вступ в Альянс не зможе вирішити всі проблеми безпеки і ми не говоримо про вступ вже сьогодні", - додала Климпуш-Цинцадзе. У свою чергу, Столтенберг повідомив, що Офіс зв'язку НАТО та Центр інформації та документації буде відігравати важливу роль для України. Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з українським прем'єром Володимиром Гройсманом у Києві закликав РФ вивести свої війська зі сходу України, а також припинити підтримку бойовиків і здійснення кібератак.
Здоров`я Масові отруєння в Україні триватимуть через мораторій на перевірку бізнесу Масові отруєння в Україні триватимуть. Про це на прес-конференції заявив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає кореспондент АСН. "Останній факт захворювання на ботулізм у Києві призвів до закриття 30% всіх точок з продажу рибної продукції. Але законодавства, яке б дозволило законно закрити ці торгові точки, немає. Адже до сих пір діє мораторій на проведення перевірок малого і середнього бізнесу. Це призводить до того, що, з одного боку, так, не можна кошмарити бізнес, він повинен працювати, але з іншого - це призводить до того, що споживач у нас взагалі ніяк не захищений", - заявив він. З його слів, в Україні немає законодавства, яке б привело до невідворотності покарання за отруєння харчовими продуктами або летальний результат. "Тому прогнозую, що це не остання хвиля масових отруєнь харчовими продуктами в Україні. Адже масові отруєння ботулізмом, потім отруєння суші - це далеко не перша хвиля подібних отруєнь в Україні. В минулому році більше 70 українців загинуло через вживання неякісного алкоголю. На жаль, велика частка всього ринку виробництва харчових продуктів в Україні йде в сіру зону через відсутність законодавчої бази невідворотного покарання. В результаті наші люди взагалі не захищені", - додав він. За його прогнозами, якщо не будуть забезпечені постійні перевірки, якщо не будуть передбачені реальні норми притягнення до відповідальності за продаж неякісної продукції або ж шкоди здоров'ю громадян, "ця спіраль масових отруєнь буде тільки розкручуватись".
Політика Команда Дональда Трампа помилково назвала китайського лідера Сі Цзіньпін президентом Тайваню Заява з Білого дому з'явилася через кілька годин після того, як Дональд Трамп розповів про свої чудові стосунки з Пекіном, повідомляє TheIndependent.. Американський президент провів на зустрічі з китайським лідером 90 хвилин, обговорюючи торгівлю і ядерну загрозу з боку Північної Кореї в рамках Саміту Великої двадцятки в Гамбурзі, Німеччина. На початку зустрічі Трамп заявив, що «для нього честь мати такого друга». Але протокол зустрічі, випущений Білим домом, визначив Сі Цзіньпіна як президента Китайської республіки, що є офіційною назвою Тайваню. Помилку висміяли в пресі, підкресливши, що лідер Тайваню - Цай Інвень - жінка, яку обрали на демократичних виборах. Її також вважають політичним суперником Сі Цзіньпіна. Цю ситуацію порівнюють з проколом адміністрації Буша 2007 року. Тоді китайський посол відвідав церемонію відкриття стадіону, профінансованого Китаєм, під національний гімн Тайваню на карибському острові Гренада. Китай вважає Тайвань своєю територією і не визнає спроб відділення. Відразу після інавгурації Трамп зустрівся з тайванським президентом Цай Інвень, чим трохи ускладнив свої стосунки з Китаєм. Поки неясно, як ця помилка відіб'ється на американо-китайських відносинах.
Політика Кремль занервував через близькість України і НАТО Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що надання Україні плану дій щодо членства в НАТО не сприятиме зміцненню європейської безпеки. Про це повідомляє "РИА Новости". "Росія вже протягом багатьох років істотно стурбована наближенням військової інфраструктури НАТО до наших кордонів. Це буде подальший крок, потенційно це може стати подальшим кроком у цьому напрямі, що, звичайно ж, не сприятиме зміцненню стабільності і безпеки на європейському континенті", - заявив Пєсков. Однак він визнав, що членство України в НАТО прямо не стосується Росії. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 10 липня, відкрили в Києві представництво НАТО в Україні.
Події оформление ленты  Пасічники Черкащини заявляють, що пестициди вбили більшість бджіл У Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області через обробку сільськогосподарських земель одним з місцевих агропідприємств хімічним препаратами вимерли майже всі бджоли. Про це в листі до редакції АСН повідомили місцеві пасічники. Власники пасік, розташованих у селах Бровахи, Корнилівка і Сахнівка відзначили, що масова загибель бджіл спостерігається останні 4 роки, після того як підприємство, яке орендує сільськогосподарські землі в районі, обробляло поля хімічними препаратами. «Протягом 2-3 діб (після кожної обробки) спостерігалася масова загибель бджіл, а саме: перед льотками місце біля вуликів було буквально вистелено загиблими бджолами і візуально спостерігалося різке зменшення кількості бджіл у вуликах. Зрозуміло, що і на полях бджоли гинули у величезних кількостях \», - йдеться в листі. Пасічники заявляють, що в результаті цього окремі пасіки взагалі вимерли, а на інших різко скоротився збір меду. «Для багатьох з нас бджільництво - основне джерело доходу і ця ситуація для нас - трагедія. Крім того, завдається величезної шкоди навколишньому середовищу і здоров'ю людей», - відзначили бджолярі.
Політика Турчинов скликав засідання РНБО в Адміністрації президента Рада національної безпеки і оборони України в понеділок, 10 липня, проводить засідання в будівлі Адміністрації президента України в центральній частині Києва. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Як повідомлялося раніше, РНБО на засіданні розглядатиме проект закону про деокупацію тимчасово непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей. На цьому засіданні РНБО має схвалити законопроект, після чого він буде переданий президенту для внесення в парламент. Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко анонсувала засідання РНБО. "Сьогодні ми повинні дискутувати щодо того, як повернути території Донбасу. Як вам відомо, експерти РНБО України із залученням українських депутатів розробили законопроект про реінтеграцію Донбасу. У найближчі години він буде обговорений на Раді з нацбезпеки і оборони, після чого буде прийнято рішення. Cподіваюся, що ми проведемо дискусію з тексту законопроекту і в рамках Мінської платформи", - заявила вона.
Закон і Право Експерт розповіла, коли варто очікувати голосування за Пенсійну реформу Верховна Рада не встигне до канікул прийняти пенсійну реформу і, швидше за все, на цьому пленарному тижні депутати не будуть надто активні. Про це 10 липня на прес-конференції заявила директор консалтингової компанії "Партія влади" Олена Дяченко, передає кореспондент АСН. "Я не очікую, що Верховна Рада цього тижня  демонструватиме підвищену активність. Питання пенсійної та інших реформ не будуть проголосовані цього тижня. Тим більше що особливих проблем з цим не буде. Адже в Меморандумі з МВФ є зобов'язання про те, що парламент повинен їх внести до порядку денного, але не голосувати вже влітку ", - заявила вона. Тому ці ключові питання, за її прогнозами, будуть перенесені на осінь. "Тим більше,що у президента - козир, він налякав народних депутатів зняттям недоторканності. І це тільки  ускладнюватиме збір необхідних голосів під його ініціативою і Кабміну", - вважає вона.
Кримінал У Київській області п'яний ґвалтівник затягнув жертву в кущі, де і був затриманий У Київській області поліція затримала ґвалтівника прямо на місці злочину. Про це повідомляє прес-служба ГУ Напцоліціі Київської області в Facebook. Як повідомляється, інцидент стався вчора, 9 липня. Злочинець побив жінку і затягнув її в кущі. Місцеві жителі почули крики про допомогу і викликали поліцію. "Група реагування патрульної поліції прибула на місце події за лічені хвилини - саме в той час, коли зловмисник знущався над нещасною жінкою і намагався задовольнити свою статеву пристрасть", - йдеться в повідомленні. Зловмисником виявився 31-річний місцевий житель. Він затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Повідомляється, що під час вчинення злочину чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Баришівському районі Київської області чоловік, представившись роботодавцем, заманив додому дівчину, зґвалтував її, знімаючи статевий акт на камеру, а потім - почав вимагати гроші за нерозповсюдження відзнятого відео
Суспільство Японський острів, де чоловіки повинні оголюватись, внесений до Списку культурної спадщини ЮНЕСКО Острів Окіносіма площею 700 м², включно з  об'єктами, що розташовані на ньому, і трьома прилеглими рифами,  був внесений до Списку об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО в рамках Саміту ООН, який пройшов цими вихідними в Кракові (Польща). Тепер кількість японських об'єктів у списку збільшилася до 21, повідомляє The Guardian. Окіносіма розташований між головним японським островом Кюсю і Корейським півостровом. Колись він був місцем ритуальних молитов про спасіння моряків. Також це був центр зв'язку з Китаєм і Кореєю. Священний острів на південному заході Японії заборонено відвідувати жінкам, адже на ньому розташований храм XVII століття. Відвідувачі чоловічої статі повинні роздягтися до гола, перш ніж зійти на берег. Відвідування острова дозволено лише раз на рік - 27 травня. Всього 200 чоловіків можуть відвідати острів у пам'ять про моряків, які загинули в битві під час Російсько-японської війни 1904-1905 років. Перш ніж зійти на берег, вони повинні роздягтися до гола і омити себе в морі для духовного і фізичного очищення. З острова не можна нічого вивозити, ні камінця, ні травинки, ні гілочки. Про це йдеться на офіційному сайті. Причина заборони відвідування для жінок досі публічно ніде не оголошувалася, існує лише теорія, згідно з якою жінки в синтоїзмі вважаються «нечистими створінням» через менструацію. Окіносіма є домом для величезної колекції історичних артефактів, які свідчать про те, що він був центром раннього міжнародного спілкування. Близько 80 тисяч предметів було знайдено під час розкопок на острові, всі вони внесені в Японський реєстр національних скарбів. Серед них - дзеркала часів китайської династії Вей, золоті каблучки з Корейського півострова і навіть фрагменти скляного посуду з Персії. Внесення об'єкта до списку відкриє йому доступ до грошового фонду ЮНЕСКО для підтримки острова в первісному стані. Однак існують побоювання, що подібні зміни можуть зіпсувати тишу і спокій на острові, створивши ажіотаж серед туристів. Тому представники острова вже заявили про те, що всі заборони залишаться чинними, адже «люди не повинні відвідувати острів суто через цікавість».
Політика Україна вводить біометричний контроль для всіх іноземців, які перетинають держкордон Рада національної безпеки і оборони України під головуванням президента Петра Порошенка розглядає питання посилення контролю за перетинанням державного кордону України. Це питання обговорюється на засіданні в Адміністрації президента в понеділок, 10 липня, передає прес-служба українського президента. "Йдеться про посилення контролю за в'їздом і виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України - ми вводимо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон", - сказав Порошенко. Президент упевнений, що таке рішення отримає розуміння і підтримку в суспільстві. "Ми повинні зняти біометричні дані, включно з відбитками пальців, цифровим фото. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", - додав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що російських громадян з часом почнуть пропускати на територію України тільки за біометричними закордонними паспортами, одночасно знімаючи контрольну біометрію на держкордоні.
Економіка оформление ленты  По чому зараз в Україні кредити і чи вигідні депозити. Середні ставки по країні на все За перше півріччя депозитні і кредитні ставки впали на кілька відсотків. Такі дані оприлюднила компанія «Простобанк Консалтинг». Зокрема, станом на початок липня середня процентна ставка по гривневих депозитах українських банків склала 12,63% річних. Це за умови, що гроші у фінустанові перебуватимуть не менше 1 року. Таку послугу готові надати 39 банків, а всього депозитних програм зараз в Україні близько 400. Варто відзначити, що на початку року середня ставка за гривневим депозитом була 14,62%. Якщо вкладник готовий покласти в банк гроші лише на 3 місяці, в такому випадку середня депозитна ставка складе - 11,81%. Так само як і депозитні, впали і кредитні ставки. На початок липня середня кредитна ставка на нові іноземні автомобілі, за умови, що позика береться лише на 1 рік, становить 10,19%. З початку року вона знизилася більш ніж на 2%. У січні 2017 року кредити на автомобілі видавали під 12,23% річних. При цьому якщо кредит брати на більш тривалий термін, ставка збільшується. Наприклад за 5-річну позику щороку доведеться платити майже 16% від суми кредиту. Такі кредити дають 15 українських банків. Що стосується вживаних іномарок, то кредитні ставки на них значно вище. За кредит, який береться на рік, доведеться заплатити 18,40%. Якщо кредит на 5 років - 21,70%. Однак кредити на авто, що побували у вжитку, видають лише 8 банків. А ось вітчизняні автомобілі обійдуться позичальникові значно дорожче. Процентна ставка за кредитом на нову машину, оформленому на рік, становить - 18, 01%, якщо кредит на 5 років - ставка становитиме 18,4%.Якщо позичальник хоче придбати б/в автомобіль вітчизняного виробництва в кредит, ставка на 1 рік складе 18,84%, на 5 років - 21,91%. Що стосується житла, то відсотки за іпотекою з початку року знизилися приблизно на 1%. Так середня ставка за іпотечною пропозицією українських банків у 2017 році становить:              - первинний ринок:                      - кредит на 10 років - 22%;                      - кредит на 20 років - 21,63%.              - вторинний ринок:                      - кредит на 10 років - 22,44%;                      - кредит на 20 років - 21,75% Водночас відсоткові ставки за споживчими кредитами і за кредитними картами від початку року збільшилися. Так процентна ставка за кредитними картами українських банків станом на липень становить 56,51%, хоча в січні цього року була 55,69% Кредитна ставка за споживчими кредитами становить 83,38%, що майже на 2% вище, ніж у січні цього року.
Політика Генсек НАТО назвав дві головні біди України Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що на шляху до реальних змін в Україні стоїть корупція і протидія реформам. Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді в понеділок, 10 липня. "У той час, коли НАТО підтримує Україну, вона повинна очолити ці зусилля, якщо  дійсно хоче використовувати свій потенціал. Багато чого ще потрібно зробити. Вона повинна зміцнити свої інституції і позбутися  ракової пухлини корупції. Корупція, інерція і опір реформам стоять на шляху справжніх змін", - сказав Столтенберг. Генсек НАТО вважає виключно важливою боротьбу з корупцією. "Непросто на полі бою, але непросто і в парламенті, уряді і громадянському суспільстві. Україна потрібні герої, які зможуть повстати проти тих, хто проти світлого майбутнього, герої, які будуть боротися з корупцією, у всіх її формах і проявах", - додав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 10 липня, відкрили в Києві представництво НАТО в Україні.
Кримінал оформление ленты  У Львівській області син застрелив батька, вважаючи його за кабана У Львівській області на нічному полюванні на дикого кабана син застрелив батька. Про це повідомив начальник Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Сергій Богданов, передає прес-служба Національної поліції у Львівській області. "Попередньо встановлено, що тілесні ушкодження загиблий 64-річний житель району отримав після опівночі. Озброївшись незареєстрованими гладкоствольними рушницями, він разом з 38-річним сином вночі пішов на дикого кабана. Під час нічного полювання і сталася трагедія", - розповів правоохоронець. Поліція виявила на місці інциденту всі необхідні речові докази. Правоохоронці продовжують розслідування. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в селі Гаврилівка Київської області на нічному полюванні п'яний браконьєр убив  свого кума.
Здоров`я Холодне зло. Яке морозиво не варто купувати У всіх містах України продають прострочене морозиво. Про це свідчать результати рейдів, які проводила Всеукраїнська громадська організація "Союз споживачів України". Про їхні результати 10 липня під час прес-конференції заявив виконавчий директор організації Максим Несміянов, передає кореспондент АСН. Зокрема експерт зазначив, що у морозива в стаканчиках термін реалізації 10 місяців, проте самі ж виробники часто вказують на маркуванні термін зберігання - 1 рік. "Це порушення. Такого простроченого морозива багато. Воно "повільно, але впевнено перетекло"  в південні регіони, де зараз багато людей, відпочивальників, у яких є попит", - заявив Несміянов. Також він запевнив, що дуже часто фіксує порушення правил зберігання морозива. "В результаті вам продають морозиво, яким дуже легко отруїтися. При продажу навіть якісного морозива його набирають ложками, які не миються. До кінця дня в будь-якому випадку ви отримуєте загрозу харчового отруєння. При цьому штраф за подібні порушення від 17 до 100 гривень. І навіть ці штрафи, як показує практика, ніхто не стягує", - сказав він.
Політика У Кремлі придумали нову "відмазку" поставок турбін Siemens в окупований Крим Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що турбіни, які встановлюють для теплоелектростанцій на території окупованого Криму, були зроблені в Росії, а не компанією Siemens. Про це повідомляє Інтерфакс. Журналісти запитали Пєскова, чи постачала компанія Siemens турбіни в Крим. "У Криму дійсно встановлюються турбіни російського виробництва, зібрані в російських компаніях", - відповів він. Нагадаємо, 6 липня стало відомо, що на споруджуваних електростанціях в Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим. Читайте також: Турбіни Siemens в Криму: компанія може отримати "5 копійок дивідендів" і величезний скандал
Політика Цей тиждень покаже, чи є в парламенті справжня коаліція - експерт В останній пленарний тиждень від депутатів варто очікувати лише шоу, але не активної та ефективної роботи. Про це 10 липня на прес-конференції заявив політолог Кирило Молчанов, передає кореспондент АСН. "Від Верховної Ради можна очікувати тільки великого шоу цього тижня. Виходячи із заявки, нас чекають дуже активні дні з точки зору піару", - заявив він. Генеральний прокурор України, з його слів, повинен якось реабілітуватися зі своєю невдалою спробою продавлювання зняття депутатської недоторканності. У той же час Молчанов вважає, що голосування за зняття недоторканності з депутатів покаже життєздатність коаліції. "Ми також побачимо: є у нас коаліція де-факто чи ні. Подивимося, чи будуть знімати недоторканність з депутатів коаліції їхні ж колеги. Це буде показово. Виходячи з того, як будуть голосувати щодо Полякова з  "Народного фронту" і Розенблата з БПП, чи можливо взагалі об'єднання цих двох сил, про що говорять багато останнім часом", - вважає він. Також, експерт вважає, що коаліції не вистачить голосів за зняття недоторканності з депутатів. "Все зведеться до того, що за Добкіна - вистачить. А потім продовжиться цькування того ж Новинського", - прогнозує Молчанов. Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що всі подання про позбавлення недоторканності народних депутатів парламент розгляне у четвер.
Здоров`я оформление ленты  Сім простих правил, без яких вивиглядатимете старшими за свій вік Як тільки вік перевалює за 30 років, ми починаємо замислюватися про те, що хотілося б зберегти свою красу і молодість до глибокої старості. Косметологи вивчили фактори, які уповільнюють наше старіння, і виробили прості поради, які допоможуть втілити цю мрію в реальність. Алкоголь і куріння шкодять шкірі Як би ми не відмахувалися від цих обридлих сентенцій, але алкоголь і куріння шкодять нашій шкірі і, відповідно, не сприяють збереженню краси. Так, можливо, вони допомагають спілкуванню, знайомству, дають на час впевненість у собі, але вони ж додають нам зайвих років. Як відзначають дослідники, куріння є основною причиною передчасного старіння. Через згубні звички шкіра зневоднюється, колагенові волокна втрачають свою еластичність. Це стає причиною появи зморшок, обличчя від алкоголю опухає, що візуально додає повноти і робить людину дорослішою. Три зони - індикатори віку Шия, декольте і руки наочно покажуть, молода ви людина чи літня. Саме ці зони є індикаторами віку. Для того, щоб виглядати молодо, голлівудські зірки і знаменитості часто вдаються до «уколів краси», користуються ботоксом, філерамі, доходять до блефаропластики і підтяжок. Щоб шкіра довше зберігала свою природну красу і молодість, слід використовувати зволожуючі креми для обличчя і рук. Особливо важливо наносити сонцезахисний крем у спекотну пору, причому не тільки на обличчя, але і на все тіло. Про це слід пам'ятати не тільки на пляжі, але і в місті. Зауважимо, що жирна шкіра також вимагає зволоження, так як може бути сухою. Харчуйтеся правильно Пийте достатньо води, харчуйтеся збалансовано (в однакових пропорціях - овочі, фрукти, м'ясо і риба), зменшіть кількість солодкого і відмовтеся від здоби - результати дотримання цих простих правил вже через місяць буде видно у відбитті у дзеркалі. Шкіру слід берегти від сонця Все має бути в міру, і засмага корисна, якщо вона не сильна і шкіра не страждає. Сонячні ванни не слід приймати без належного захисту. Для цього варто використовувати крем з високим індексом SPF. На думку медиків, у місті варто використовувати крем з SPF 25, а на березі моря або річки - не менш SPF 30. Слід пам'ятати, що надмірне перебування на сонці не тільки шкодить шкірі, але навіть може викликати рак. Міцний сон Сон оздоровлює, надає сил і відновлює здоров'я. Людині потрібно 7-8 годин міцного сну на добу, за цей час встигає відновитися шкіра, зникають темні кола під очима. Разом з тим надмірний сон так само шкідливий, як і його брак, адже неможливо виспатися «про запас». Спасти слід лягати до опівночі, о 22:00-23:00. Привчіть себе лягати спати в певний час, щоб виробився рефлекс, що сприяє легкому засипанню і глибокому сну. Практикуйте денний сон хоча б у вихідні, він допоможе додатково відновити сили. Такий сон також не повинен бути тривалим - не більше години. Обличчя не можна торкатися руками Щоб зберегти ідеальної шкіру, слід позбутися шкідливої ​​звички чіпати прищі і в цілому шкіру обличчя і шиї брудними руками. Не слід також надмірно натирати шкіру, особливо якщо хочеться спати і тягне потерти очі. Ви як мінімум ризикуєте отримати інфекцію, рознести бруд по обличчю. Якщо не терпиться і хочеться докласти руку прищика, що з'явився, вирушайте до косметолога. Вмивайтеся двічі на день Лікарі рекомендують змивати забруднення зі шкіри обличчя двічі на день - вранці і ввечері. Це дозволить позбутися інфекцій, уповільнив розвиток бактерій на шкірі. Навіть якщо ви сильно втомилися після робочого дня або галасливої ​​вечірки, це не привід відмовлятися від умивання й очищення шкіри обличчя. Кілька витрачених хвилин у майбутньому допоможе вам зберегти молодість вашої шкіри.
Наука і технології Велика Британія інвестує мільйони фунтів у "розрядку" електричних автомобілів Британські компанії зможуть взяти участь у державному тендері на £20 мільйонів для розробки технології, за допомогою якої електроенергія передаватиметься від машини назад до електромережі. Представники влади вважають, що ця технологія має величезний потенціал і може принести користь як водіям, так і енергосистемі, повідомляє The Guardian. Ця заява є ще однією в низці хороших новин для прихильників відновлюваної енергії. Зараз на британських дорогах більш ніж 90 тисяч електричних і гібридних автомобілів, які тільки споживають електроенергію з мережі, заряджаючи автомобілі у себе в будинках або на півгодинних швидкісних зарядних станціях. Але з системою зворотної підзарядки машини зможуть віддавати електроенергію назад мережі в моменти високого споживання або заповнюючи недолік, якщо продуктивність вітроелектростанцій або сонячних батарей буде менше очікуваної. Водії будуть отримувати винагороду в грошах або в формі безкоштовних парковок. Енергетичні консультанти впевнені, що один електричний автомобіль може принести своєму власникові до £1000- £2000 на рік, в залежності від того, де він перебуває і як часто заряджається. £20 млн фунтів буде направлено на розробку дослідження, підготовку необхідного устаткування і на регулярні перевірки системи на території країни. Уряд хоче, щоб у проекті були враховані такі фактори, як кібербезпека, а також продемонструвати з його допомогою технічний і комерційний потенціал подібних проектів.
Політика В Україну для спілкування з Сурковим США призначили Курта Волкера. Що відомо про колишнього ЦРУшника Держсекретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив колишнього постпреда США при НАТО Курта Волкера на посаду спеціального представника по Україні. 55-річний Курт Волкер координуватиме зусилля Держдепу США з врегулювання військового конфлікту на Донбасі. У Держдепі ця посада спецпредставника щодо України була створена вперше. Цими питаннями раніше займалася помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд. Завдання Волкеру не тільки оживити зусилля, спрямовані на виконання Мінських угод, але і вести діалог щодо Донбасу з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Американський куратор народився в 1962 році, працював у ЦРУ, з 1988 року - в Держдепі США. У 1998 році став першим секретарем американської місії в НАТО. У 2008-2009 роках він займав пост постійного представника США в НАТО. Останнім часом працював виконавчим директором Інституту міжнародного лідерства Маккейна при Університеті штату Арізона. Волкер вважається одним з провідних експертів США в сфері міжнародних відносин і національної безпеки. Його вважають найдосвідченішим фахівцем по Європі і країнах Євразії. У світі Волкера знають як одного з найбільших критиків Росії. 7 квітня 2017 року він давав свідчення на слуханнях сенатського комітету з міжнародних відносин, в ході яких закликав американську владу протистояти викликам, що походять із Москви. Дипломат заявив, що, змінюючи межі і використовуючи для цього військову силу, Кремль намагається зруйнувати порядок, встановлений після холодної війни в Європі. Він нагадав адміністрації Трампа, що РФ окупувала не тільки територію України, але також Грузії і Молдови. Також Волкер ще з 2008 року неодноразово закликав розширювати НАТО. Перебуваючи з візитом у Києві, Волкер 10 липня провів зустріч з представником України в Контактній групі щодо Донбасу, другим президентом України Леонідом Кучмою, в ході якої обговорив ситуацію на Донбасі. «Кучма відзначив роль і активну позицію США у вирішенні ситуації на Донбасі і подякував за принципову позицію і підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Обидві сторони підкреслили, що стійке, тривале припинення вогню і вирішення всього блоку питань з безпеки Мінських угод є ключовим, без цього не може бути просування у врегулюванні гуманітарних, політичних і соціальних питань. Сторони домовилися про підтримку подальших контактів на постійній основі», - написала на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Кучми Дарка Оліфер. Таким чином Волкер вже приступив до ознайомлення з ситуацією на місці, він почав збирати інформацію «з перших вуст». Всю отриману інформацію новий спецпредставник доповідатиме главі держдепартаменту Рексу Тіллерсону. Новий спецпредставник вже зробив заяву, що не підтримує інформаційну політику щодо заборони медіа в нашій країні. «Не впевнений, що заборона на інформацію - правильний спосіб розв'язання проблеми. Вважаю, що публічність та прозорість - це важливо. У людей має бути можливість самостійно приймати рішення», - підкреслив спецпредставник. Він також додав, що найкращою допомогою Україні буде зробити її сильною і привабливою для жителів Донбасу. Президент України Петро Порошенко одним з перших привітав призначення Волкера на пост спецпредставника Вашингтона по Україні. Він підкреслив, що це «важливий і своєчасний крок в інтересах припинення російської агресії і відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом». Вітаю рішення Адміністрації США про призначення Курта Вокера Спеціальним представником з питань України — Петро Порошенко (@poroshenko) 7 июля 2017 г. Свою думку висловили також політологи, блогери та громадські діячі. Так, політолог Кость Бондаренко прогнозує, що Волкер вважається протеже Ріка Девіса, який раніше очолював виборчий штаб Маккейна, але також є бізнес-партнером скандального Пола Манафорта. У Девіса є широкі зв'язки в середовищі російських бізнес-еліт. «Якими б не були особисті симпатії чи антипатії Волкера (він може гаряче любити Україну і не менш гаряче ненавидіти Росію), але діятиме він відповідно до інструкцій і директив, які йому буде спускати Держдеп. Він - кадровий дипломат, один з 70 тис. співробітників Державного департаменту США, і його подальша кар'єра залежатиме від того, наскільки якісно він виконуватиме отримані директиви, а не від кількості плювків у бік Путіна», - заявив політолог. На думку політолога Віктора Небоженка, Волкер добре знає Україну і розуміє її проблеми. «Нашому політичному керівництву буде важко його обдурити. Його завдання - змусити Порошенка думати не тільки про свої економічні інтереси і мріях про другий президентський термін, але і про Україну», - написав він. У свою чергу блогер Олексій Заводюк, навпаки, вважає , що Волкер - це «Михайло  Іванович», який «готуватиме Клієнта до «зняття гіпсу» і повернення Донбасу». «За якийсь період часу, рік, півтора, два або два з половиною Захід постарається дотиснути Путіна до потрібної кондиції і змусити його піти з Донбасу і Сирії, а потім і Кремля. Завдання цілком здійсненне. Як тільки Клієнта накриватиме нова ілюзія і бажання зіграти ще одну багатоходівку з Заходом, йому будуть накидати нові санкції і нові ляпаси, а добрий, але суворий Михайло Іванович Волкер втішатиме Клієнта, уважно слухатиме його скарги на несправедливий світ і вестиме його до неминучого - капітуляції. Не буде загроз і дешевого шантажу. Клієнта будуть вести на ешафот ввічливо, але наполегливо», - запевнив Заводюк. Він також вважає, що попутно Волкер «роздаватиме люлів і українській владі за зволікання з реформами. І вона теж буде впиратися». Політолог Тарас Березовець вважає, що призначення Курта Волкера - знакова подія не лише для України, але і для США. Експерт зазначає, що Вікторія Нуланд була «завербована Сурковим. З Волкером цей варіант у росіян не пройде. «Волкер не просто людина Джона Маккейна, яка працювала на посаді виконавчого директора Інституту Маккейна. Це самостійна фігура з досвідом роботи в НАТО. Представник США в НАТО друга за значимістю посада після постпреда в Радбезі ООН. Тому у Волкера буде прямий контакт і з Трампом, і з Конгресом», - підкреслив він. Курт Волкер - жорсткий перемовник з досконалим знанням і України, і Росії, і Києву пощастить, якщо вдасться завоювати його довіру, говорять експерти.
Політика Американський політикум незадоволений м'якотілістю Трампа щодо Путіна. Він поводився як на першому побаченні Перша зустріч Путіна з Трампом, яку американський політичний критик вже встиг назвати першим побаченням, пройшла в п'ятницю, 7 липня, і тривала дві з чвертю години замість запланованих тридцяти хвилин, повідомляє The Guardian. Держсекретар США Рекс Тіллерсон пояснив затримку неймовірною зацікавленістю в діалозі обох сторін. Він додав: «Мені довелося кілька разів нагадати президенту, що час підійшов до кінця, люди почали заглядати в двері. Якоїсь миті навіть перша леді намагалася перервати їх, але нічого не вийшло». У Вашингтоні зустріч викликала полегшення, адже Трамп, ексцентрична особистість з невеликим досвідом у міжнародній політиці, уникнув чергової недоречної витівки. Американський новинний сайт Axios підвів підсумки зустрічі фразою: «Трамп пережив зустріч з Путіним». Але експерти і дипломати переконані, що це не привід для радості. Томас Кантрімен, колишній заступник секретаря з питань контролю озброєння та міжнародної безпеки, сказав: «Це показник того, як стрімко знижуються наші стандарти, якщо ми радіємо тільки від того, що Трамп не вчинив очевидної помилки». Особливе пожвавлення перед зустріччю викликало питання про те, чи торкнеться Трамп теми втручання Росії в американські вибори. За словами Тіллерсона, він піднімав цю тему неодноразово, але Путін продовжував заперечувати і обидва лідери прийшли до висновку, що потрібно концентруватися на майбутніх їхніх відносинах. Загальна думка зупинилася на тому, що американський президент зробив недостатньо тиску на Путіна, адже ймовірне втручання Росії у вибори ЗМІ вже охрестили «політичним злочином століття». Тому журналісти прийшли до висновку, що обговорення цієї теми було зроблено лише про людське око. Міністр закордонних справ Російської Федерації, Сергій Лавров заявив, що Трамп прийняв запевнення Путіна про невтручання, хоча США цю заяву оскаржує. Американські блогери і ведучий політичного радіо-шоу, Шон Гіллрой сказав, що обидва президенти розіграли театр для своїх громадян. Загальну увагу привернула мова тіла між учасниками зустрічі, відзначається, що вона «відрізнявся як ніч і день» від прохолодних зустрічей Путіна з Бараком Обамою. «Трамп виглядав цілком дружелюбно, Путін - більш стримано. Але він завжди так поводиться перед камерами, за винятком його зустрічей з Сільвіо Берлусконі», - прокоментувала зустріч Аліна Полякова, директор Європейських та Євразійських досліджень при Атлантичній раді НАТО. Коли журналістів вивели з кімнати, в якій проходила зустріч, Путін з посмішкою запитав у Трампа, чи це ті журналісти, які ранять почуття Трампа. Свідки зазначили, що це був хитрий спосіб показати, що він на його боці, заслужити довіру. Також показовим був той факт, що Трампа не супроводжували його звичайні помічники. Радник президента з питань національної безпеки Герберт Макмастер і старший радник президента з питань Росії Фіона Гілл не були присутні на зустрічі. Це дивно, враховуючи, що Гілл - головний експерт з питань Росії в Раді національної безпеки США. У Демократичний партії США вважають, що в питанні втручання в американські вибори Трамп «просто здався Росії». Морган Фінкельштейн, прес-секретар Демократичної партії, зазначає: «Під час двосторонніх переговорів, які виглядали як перше побачення, Трамп заохотив кричущу поведінку Путіна, давши йому політичну платформу, якої він домагався. Він самостійно здав Росії американський суверенітет і право на чесні вибори без іноземного втручання».
Суспільство Всього 100 компаній відповідальні за 71% всіх викидів вуглекислого газу на планеті. Хто вони Відносно невелика кількість компаній - виробників горючих енергоносіїв відповідальні за більшість викидів шкідливих газів в атмосферу, вироблених з 1988 року, повідомляє The Guardian. Як правило, дані про викид парникових газів збираються, ґрунтуючись на національних показниках. Дослідження The Carbon Majors Report, яке було опубліковано спільно з Інститутом кліматичної відповідальності, включає дані про всіх паливних виробників,незважаючи на їх розташування. Це лише перше в низці подібних досліджень, головною метою яких буде закликати до відповідальності компанії і їхніх інвесторів. Доповідь показала, що більше половини промислових викидів, починаючи з 1988 року (рік, коли була встановлена ​​Міжурядова група експертів зі зміни клімату), належать всього 25 приватним і державним юридичним особам. Рівень забруднень настільки великий, що з ними легко можна пов'язати сучасні кліматичні зміни. Такі компанії, як ExxonMobil, Shell, BP і Chevron, є серед найбільш забруднюючих атмосферу приватних корпорацій. Дослідження показує, що, якщо за найближчі 28 років викиди будуть проводиться на такому ж рівні, як у період з 1988 по 2017 роки, то до кінця століття середньорічна температура підвищиться на 4°C. Це призведе до катастрофічних результатів, включаючи зникнення біологічних видів і брак продовольства. Педро Фаріа, технічний директор некомерційної організації Carbon Disclosure Project, вважає, що головною проблемою є дилема між короткостроковим прибутком і необхідністю зменшення промислових викидів. Він сподівається, що спільними зусиллями громадські організації зможуть привернути увагу корпорацій і їхніхінвесторів, вказавши їм на те, з якими показниками асоціюються їхні компанії. П'ята частина всіх світових промислових викидів підкріплюється публічними інвестиціями. Зараз, коли світ потихеньку починається рухатися в напрямі поновлюваних джерел енергії, інвестори повинні зрозуміти, що співпраця з подібними корпораціями не тільки ставить під удар їхній імідж, а й економічно стає не вигідна. Згодом інвестиції в нафтогазові компанії стануть ризикованими. Сьогодні багато світових корпорацій рухаються в напрямі більш екологічного ведення бізнесу. Понад 100 міжнародних компаній, включаючи Apple, Facebook, Google, Ikea, підписали угоду RE100, за якою вони зобов'язані перейти на стовідсоткову поновлювану енергію. Компанія Volvoнедавно оголосила про закінчення виробництва двигунів внутрішнього згоряння до 2019 року. Нафтогазові компанії також роблять спроби «зелених» інвестицій. Компанія Shell запустила в 2015 році підрозділ відновлюваної енергії з інвестиціями в $1,7 млрд, а представник компанії Chevron заявив, що компанія інвестує відразу в два найбільших у світі проекти з закачування вуглекислого газу для його видобутку і зберігання. Але цих проектів недостатньо, враховуючи швидкість змін, які проявляються в атмосфері з кожним роком. Вчені пророкують цим корпораціям «огидний, брутальний і швидкий результат», якщо вони повністю не змінять модель ведення свого бізнесу. Багато хто вважає, що у них є лише два виходи: самостійно припинити свою діяльність, при цьому керуючи реструктуризацією і повторним інвестуванням в нові галузі, або ж триматися до останнього, сподіваючись, що їх не наздоженуть наслідки їхньої ж діяльності.
Спорт McDonald's хоче розірвати контракт з ФІФА до початку ЧС-2018 в РФ Корпорація McDonalds розглядає можливість відмови від спонсорства Міжнародної федерації футболу (FIFA) через етичні проблеми. Про це передає Daily Mail. За даними джерела, це рішення спонсора пов'язано з корупційними скандалами в федерації футболу, а також чутками про використання гравцями російської збірної допінгу на чемпіонаті світу 2014 року. Джерело відзначило, що ймовірність припинення співпраці з FIFA до початку ЧС-2018 оцінюється приблизно в 40%. McDonald's і FIFA співпрацюють з 1994 року. Мережа ресторанів швидкого харчування виплачує партнеру від 10 до 25 мільйонів доларів на рік. Чинний контракт FIFA і McDonalds розрахований до 2022 року. У разі дострокового розірвання компанії потрібно буде заплатити понад 100 млн доларів компенсації. Менше місяця тому McDonald's розірвав контракт з Міжнародним олімпійським комітетом, з яким співпрацював з 1976 року.
Суспільство Суд заарештував землю київського дельфінарію "Немо" Київський суд заарештував землю дельфінарію «Немо», будівлю якого мали знести в 2013 році. Про це говорить відповідна постанова суду. «Печерський райсуд столиці виніс рішення, згідно з яким накладається арешт на ділянку землі дельфінарію із забороною розпоряджатися і використовувати земельну ділянку, а також розташовані на ній будівельні споруди», - сказано в повідомленні. За інформацією постанови, Головним слідчим управлінням ГПУ з 16 грудня 2014 року проводиться досудове розслідування у кримінальній справі за ознаками кримінальних злочинів, які передбачені ст. 190 ч. 1 (шахрайство в особливо великих розмірах), ст. 358 ч. 4 (підробка документів), ст. 27 ч. 5 і ст. 364 ч. 2 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Сказано, що під час досудового розслідування було встановлено, що 22 травня цього року ДП «Ардал» на підставі договору купівлі-продажу передало земельну ділянку у власність особі з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування та експлуатації автозаправного комплексу. На цій ділянці землі зараз розташована і експлуатується 2-поверхова будівля, в якій міститься столичний дельфінарій «Немо».

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-1,5015830993652-/ /-pc-/
Top