counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Американський політикум незадоволений м'якотілістю Трампа щодо Путіна. Він поводився як на першому побаченні


Переглядів: 68


Американський політикум незадоволений м'якотілістю Трампа щодо Путіна. Він поводився як на першому побаченні

Перша зустріч Путіна з Трампом, яку американський політичний критик вже встиг назвати першим побаченням, пройшла в п'ятницю, 7 липня, і тривала дві з чвертю години замість запланованих тридцяти хвилин, повідомляє The Guardian.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон пояснив затримку неймовірною зацікавленістю в діалозі обох сторін. Він додав: «Мені довелося кілька разів нагадати президенту, що час підійшов до кінця, люди почали заглядати в двері. Якоїсь миті навіть перша леді намагалася перервати їх, але нічого не вийшло».

У Вашингтоні зустріч викликала полегшення, адже Трамп, ексцентрична особистість з невеликим досвідом у міжнародній політиці, уникнув чергової недоречної витівки.

Американський новинний сайт Axios підвів підсумки зустрічі фразою: «Трамп пережив зустріч з Путіним».

Але експерти і дипломати переконані, що це не привід для радості. Томас Кантрімен, колишній заступник секретаря з питань контролю озброєння та міжнародної безпеки, сказав:

«Це показник того, як стрімко знижуються наші стандарти, якщо ми радіємо тільки від того, що Трамп не вчинив очевидної помилки».

Особливе пожвавлення перед зустріччю викликало питання про те, чи торкнеться Трамп теми втручання Росії в американські вибори. За словами Тіллерсона, він піднімав цю тему неодноразово, але Путін продовжував заперечувати і обидва лідери прийшли до висновку, що потрібно концентруватися на майбутніх їхніх відносинах. Загальна думка зупинилася на тому, що американський президент зробив недостатньо тиску на Путіна, адже ймовірне втручання Росії у вибори ЗМІ вже охрестили «політичним злочином століття». Тому журналісти прийшли до висновку, що обговорення цієї теми було зроблено лише про людське око.

Міністр закордонних справ Російської Федерації, Сергій Лавров заявив, що Трамп прийняв запевнення Путіна про невтручання, хоча США цю заяву оскаржує. Американські блогери і ведучий політичного радіо-шоу, Шон Гіллрой сказав, що обидва президенти розіграли театр для своїх громадян.

Загальну увагу привернула мова тіла між учасниками зустрічі, відзначається, що вона «відрізнявся як ніч і день» від прохолодних зустрічей Путіна з Бараком Обамою.

«Трамп виглядав цілком дружелюбно, Путін - більш стримано. Але він завжди так поводиться перед камерами, за винятком його зустрічей з Сільвіо Берлусконі», - прокоментувала зустріч Аліна Полякова, директор Європейських та Євразійських досліджень при Атлантичній раді НАТО.

Коли журналістів вивели з кімнати, в якій проходила зустріч, Путін з посмішкою запитав у Трампа, чи це ті журналісти, які ранять почуття Трампа. Свідки зазначили, що це був хитрий спосіб показати, що він на його боці, заслужити довіру.

Також показовим був той факт, що Трампа не супроводжували його звичайні помічники. Радник президента з питань національної безпеки Герберт Макмастер і старший радник президента з питань Росії Фіона Гілл не були присутні на зустрічі. Це дивно, враховуючи, що Гілл - головний експерт з питань Росії в Раді національної безпеки США.

У Демократичний партії США вважають, що в питанні втручання в американські вибори Трамп «просто здався Росії».

Морган Фінкельштейн, прес-секретар Демократичної партії, зазначає: «Під час двосторонніх переговорів, які виглядали як перше побачення, Трамп заохотив кричущу поведінку Путіна, давши йому політичну платформу, якої він домагався. Він самостійно здав Росії американський суверенітет і право на чесні вибори без іноземного втручання».


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів
/-0,514004945755-/ /-pc-/
Top