counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Всього 100 компаній відповідальні за 71% всіх викидів вуглекислого газу на планеті. Хто вони


Переглядів: 67


Всього 100 компаній відповідальні за 71% всіх викидів вуглекислого газу на планеті. Хто вони

Відносно невелика кількість компаній - виробників горючих енергоносіїв відповідальні за більшість викидів шкідливих газів в атмосферу, вироблених з 1988 року, повідомляє The Guardian.

Як правило, дані про викид парникових газів збираються, ґрунтуючись на національних показниках. Дослідження The Carbon Majors Report, яке було опубліковано спільно з Інститутом кліматичної відповідальності, включає дані про всіх паливних виробників,незважаючи на їх розташування. Це лише перше в низці подібних досліджень, головною метою яких буде закликати до відповідальності компанії і їхніх інвесторів.

Доповідь показала, що більше половини промислових викидів, починаючи з 1988 року (рік, коли була встановлена ​​Міжурядова група експертів зі зміни клімату), належать всього 25 приватним і державним юридичним особам. Рівень забруднень настільки великий, що з ними легко можна пов'язати сучасні кліматичні зміни.

Такі компанії, як ExxonMobil, Shell, BP і Chevron, є серед найбільш забруднюючих атмосферу приватних корпорацій. Дослідження показує, що, якщо за найближчі 28 років викиди будуть проводиться на такому ж рівні, як у період з 1988 по 2017 роки, то до кінця століття середньорічна температура підвищиться на 4°C. Це призведе до катастрофічних результатів, включаючи зникнення біологічних видів і брак продовольства.

Педро Фаріа, технічний директор некомерційної організації Carbon Disclosure Project, вважає, що головною проблемою є дилема між короткостроковим прибутком і необхідністю зменшення промислових викидів. Він сподівається, що спільними зусиллями громадські організації зможуть привернути увагу корпорацій і їхніхінвесторів, вказавши їм на те, з якими показниками асоціюються їхні компанії.

П'ята частина всіх світових промислових викидів підкріплюється публічними інвестиціями. Зараз, коли світ потихеньку починається рухатися в напрямі поновлюваних джерел енергії, інвестори повинні зрозуміти, що співпраця з подібними корпораціями не тільки ставить під удар їхній імідж, а й економічно стає не вигідна. Згодом інвестиції в нафтогазові компанії стануть ризикованими.

Сьогодні багато світових корпорацій рухаються в напрямі більш екологічного ведення бізнесу. Понад 100 міжнародних компаній, включаючи Apple, Facebook, Google, Ikea, підписали угоду RE100, за якою вони зобов'язані перейти на стовідсоткову поновлювану енергію. Компанія Volvoнедавно оголосила про закінчення виробництва двигунів внутрішнього згоряння до 2019 року.

Нафтогазові компанії також роблять спроби «зелених» інвестицій. Компанія Shell запустила в 2015 році підрозділ відновлюваної енергії з інвестиціями в $1,7 млрд, а представник компанії Chevron заявив, що компанія інвестує відразу в два найбільших у світі проекти з закачування вуглекислого газу для його видобутку і зберігання.

Але цих проектів недостатньо, враховуючи швидкість змін, які проявляються в атмосфері з кожним роком. Вчені пророкують цим корпораціям «огидний, брутальний і швидкий результат», якщо вони повністю не змінять модель ведення свого бізнесу. Багато хто вважає, що у них є лише два виходи: самостійно припинити свою діяльність, при цьому керуючи реструктуризацією і повторним інвестуванням в нові галузі, або ж триматися до останнього, сподіваючись, що їх не наздоженуть наслідки їхньої ж діяльності.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
більше матеріалів
/-0,27293300628662-/ /-pc-/
Top