counter
Архів Повернутись назад 07 Вересня 2017
7 Вересня
Наука і технології У Швейцарії створений новий шоколад рожевого кольору Швейцарський виробник шоколаду Barry Callebaut розробив рожевий шоколад, який представлений як четвертий тип шоколаду поряд з гірким, молочним і білим. Про це йдеться в повідомленні компанії, передає Інтерфакс-Україна. "Новий шоколад володіє насиченим смаком і характерним рожевим відтінком", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, шоколад виготовляють з какао-бобів сорту Ruby без додавання у нього барвників і смакових домішок. Технологію виробництва рожевого шоколаду розробили в науково дослідному центрі компанії в Парижі і Брюсселі. Останнього разу подібну інновацію представляла компанія Nestle, яка 80 років тому випустила у продаж білий шоколад. Читайте також: Що потрібно їсти влітку, щоб почуватися на всі 100%. Поради від відомого австрійського дієтолога
Спорт оформление ленты  Україна вийшла в плей-офф Євробаскету-2017 Україна виграла у збірної Ізраїлю і вийшла в плей-офф чемпіонату Європи з баскетболу. Як інформує Українська баскетбольна асоціація, гра в Ізраїлі закінчилася з рахунком 64:88 (16:19 12:27, 11:25, 25:17) У старті української збірної вийшли Пустозвонов, Лукашов, Кольченко, Кравцов і Корнієнко. Дебют зустрічі пройшов у не дуже швидкому темпі, проте господарям вдавалося неодноразово створювати вільні коридори під нашим щитом. Збірна України у відповідь агресивно діяла під щитом господарів і стартова чверть закінчилася з перевагою української команди в три очки. Аналогічно почалася друга чверть. Липовий з Бобровим розіграли аллей-уп, змусивши господарів взяти тайм-аут. Але це не допомогло їм - українці впевнено продовжували відбивати атаки противника і реалізовували свої. Загальна різниця на користь збірної України досягла 18 очків. У третій чверті суперники повністю розслабилися, набравши лише 11 очків, пропустивши при цьому 25 балів від України.
Політика США підтримують позицію України щодо введення миротворців на Донбас Сполучені Штати Америки з обережністю привітали пропозицію РФ відправити миротворців ООН на Донбас, але вчора, 6 вересня, наполягали на тому, що сили повинні бути розгорнуті по всій території східного узбережжя України, а не тільки на лінії зіткнення. Про це інформує Washington Post. Сили ООН «потрібно вивчати», повідомили в Державному департаменті США, а також відзначили, що ця сила може захистити громадян України і допомогти відновити суверенітет країни. «Будь-яка така сила повинна мати широкий мандат на безпеку і мир на всій окупованій території України», - повідомляє прес-секретар Держдепу Гізер Науерт. Видання відзначає, що в США хочуть, щоб миротворці були розгорнуті у всіх регіонах, контрольованих бойовиками, а не тільки уздовж лінії конфлікту, як це пропонують у Росії.
Події оформление ленты  На Закарпатті прикордонники затримали групу нелегалів з Індії На території Закарпатської області прикордонники затримали чотирьох іноземців, які незаконно намагалися перетнути кордон. Про це інформує прес-служба ДПСУ. Як зазначається, минулої ночі прикордонники відділу «Велика Паладь» Мукачівського загону затримали чотирьох іноземців, які намагалися незаконно перетнути кордон. «Патрулюючи ділянку українсько-угорського кордону біля населеного пункту Велика Паладь Виноградівського району на Закарпатті, прикордонний наряд помітив групу невідомих. За півкілометра до кордону вони затримали чотирьох осіб. При собі у чоловіків не було жодних документів. Затримані розповіли, що є громадянами Індії», - сказано в повідомленні. Як наголошується, затримані були доставлені для з'ясування осіб до підрозділу охорони держкордону.
Події Викрито незаконну схема ввезення в Україну товарів світових брендів на 12 млн грн ГПУ спільно з Нацполіцією в Одеській області викрили незаконну схему ввезення в Україну товарів відомих світових брендів на 12 млн грн. Про це сказано в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України. У відомстві зазначили, що досудове розслідування проводиться в кримінальній справі за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської митниці ДФС, що спричинило тяжкі наслідки, ухилення від сплати податків і зборів у великих розмірах і фіктивного підприємництва, за ст. 364 ч. 2, ст. 212 ч. 3, ст. 205 ч. 2 КК України. «Як було встановлено, протягом 2017 року посадові особи Одеської митниці ДФС за попередньою змовою з головою одного з суб'єктів господарювання і відділом протидії митним правопорушенням склали неправдиві документи про огляд контейнерів, у які були внесені недостовірні дані про найменування товару, а саме, в декларацію внесли інформацію і додали фотомонтаж, згідно з яким у контейнерах були квіти зі штучних матеріалів, а також нейлонові нитки. Насправді в контейнерах містився одяг відомих світових брендів», - сказано в повідомленні. За результатами обшуків було вилучено товари світових брендів на суму понад 12 млн грн.
Політика Генсек НАТО розкритикував РФ за закритість навчань «Захід-2017» Генсек НАТО Єнс Столтенберг піддав критиці Кремль за те, що він не був відкритим щодо майбутніх навчань «Захід-2017». Про це інформує «Радіо Свобода». Як зазначається, Єнс Столтенберг, виступаючи в ході візиту в контингент НАТО в Тапе (Естонія), повідомив, що війська Північноатлантичного Альянсу в Прибалтиці направили повідомлення Москві, що напад на одного союзника викличе відповідь з боку Альянсу. Генеральний секретар НАТО зазначив, що відкритість РФ щодо навчань не відповідає міжнародним стандартам. Сказано, що для участі як спостерігачі були запрошена три експерти Північноатлантичного Альянсу, але це не відповідає прозорості, яку вимагає ОБСЄ, загальноєвропейським органам безпеки. «Передбачуваність і прозорість ще важливіші, коли напруженість висока, щоб зменшити ризики інцидентів і непорозумінь», - зазначив Єнс Столтенберг.
Політика оформление ленты  «Євробляхи» продовжують блокувати парламент і створювати затори на дорогах Під Верховною Радою триває мітинг водіїв нерозмитнених автомобілів на іноземних номерах, передає кореспондент АСН. При цьому поки що рух транспорту біля парламенту по одній смузі - вільний. Другу смугу для руху транспорту перекрито автомобілями протестуючих. Протестувальники збираються безпосередньо навпроти Ради, де встановлена ​​сцена і залізні "революційні" бочки, по яких стукають мітингувальники. Водії ночували у своїх авто цієї ночі. Автомобілі припарковані від Кабміну до станції метро "Арсенальна" і на прилеглих вулицях - Шовковичній, Садовій, Липській. Біля метро "Арсенальна" у бік Верховної Ради вже утворилася транспортна пробка. Нагадаємо, сьогодні в Раді очікується виступ президента України зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.
Політика У Раді чекають президента зі щорічним посланням У четверг, 7 вересня, народні депутати розпочнуть роботу із заслуховування щорічного послання Президента України про внутрішнє і зовнішнє становище України, передає кореспондент АСН. В сесійній залі вже встановлено штандарт голови держави, Конституція поряд з трибуною парламенту. Прес-секретар президента Андрій Жигулін особисто перевіряє місце виступу Петра Порошенка (фото з Facebook - Дмитро Доброносов).  Також народні депутати планують розглянути у першому читанні: Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери.  У другому читанні - Проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів. А також Проект Закону про внесення зміни до статті 23 Бюджетного кодексу України щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного Суду України та Проект Закону про основні засади забезпечення кібербезпеки України (повторне друге читання). Також парламентарі планують розглянути Проект Закону про електронні довірчі послуги (повторне друге читання) та інші законопроекти. 
Політика Молдовські військові приїхали в Україну всупереч забороні Додона Незважаючи на спроби президента Молдови і головнокомандувача армії країни Ігоря Додона заборонити військовим брати участь у навчаннях НАТО Rapid Trident 2017, які проходять у Львівській області, контингент з 57 військовослужбовців вирушив на Яворівський полігон. Про це сказано в повідомленні Міноборони Молдови. Командир підрозділу підполковник Олександру Маркуца повідомив, що мета навчань - посилення обороноздатності, розвиток взаємодії військ, а також підтримка на міжнародній арені позитивного образу армії Молдови для її участі в миротворчих операціях. У вівторок, 5 вересня, президент країни Ігор Додон повідомив, що молдовським військовим нічого робити на військових навчаннях в Україні. Він розпорядився, щоб всі приготування до навчань були скасовані. Однак у середу, 6 вересня, уряд Молдови ухвалив участь армії країни в навчаннях.
Політика ЗМІ: РФ купувала політичну рекламу в Facebook під час виборів президента США Майже 470 облікових записів у соцмережі Facebook, які швидше за все пов'язані з Росією, за останні два роки витратили 100 тисяч доларів на тисячі оголошень у мережі, які рекламують соціальні і політичні повідомлення. Про це передає агентство Reuters, посилаючись на главу служби безпеки соцмережі Алекса Стамоса. У Facebook уточнили, що йдеться про рекламу поглядів за темами, зокрема імміграційні, расові та гомосексуальні права, проте не підтримку певного політичного кандидата. Ще 50 тисяч доларів були витрачені на майже 2200 «потенційно пов'язаних з політикою» рекламних оголошень. У компанії припускають, що реклама, можливо, була куплена росіянами для втручання у вибори американського президента в 2016 році. У компанії заявили, що співпрацюють з федеральним розслідуванням впливу на президентські вибори в 2016 році в Америці.
Події У Києві заарештували чотирьох поліцейських, які грабували людей на вокзалі У Києві суд заарештував трьох поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі в столиці. Про це сказано в сюжеті ТСН. Ще одному підозрюваному суд призначив домашній арешт, так як він співпрацює зі слідством. Поліцейський зізнався, що брав гроші. Інші поліцейські звинувачення відкидають. Запобіжний захід ще одному затриманому поліцейському повинні розглянути у четвер, 7 вересня. Раніше ми повідомляли, що у вівторок, 5 вересня, столична прокуратура повідомила, що правоохоронці затримали банду зі співробітників поліції, які грабували людей на залізничному вокзалі Києва. Поліцейські в ході несення служби на території Центрального залізничного вокзалу столиці затримували громадян, які подорожували самі або перебували в стані сп'яніння, і незаконно застосовували до них спеціальні засоби, а також фізичне насильство і грабували їх.
Політика Економіка України інтегрується в ЄС і питання членства буде формальним - президент Економіка України інтегрується в Євросоюз і питання членства буде формальним. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час щорічного послання у Верховній Раді, передає кореспондент АСН. «У першому півріччі цього року експорт України виріс на 23%, а частка ЄС у зовнішній торгівлі досягла 40%», - заявив він. Президент нагадав, що в 2012 році ця частка становила 30%, а в 2009 - 25%. «І це свідчить про початок процесу інтеграції економіки в ринок ЄС», - зазначив президент. Глава держави висловив упевненість, що Україна секторально буде інтегрована в ЄС, і тоді питання членства стане формальними питанням. Нагадаємо, раніше експерт-міжнародник Андрій Бузаров заявив, що угода з ЄС - щось середнє між «нічим» і заявкою на членство в Євросоюз. Зараз, за ​​його словами, можна говорити тільки про спроби зближення з ряду параметрів України з ЄС.
Події Суд заочно взяв під варту трьох росіян за зв'язок з "Правим сектором" У РФ заочно були заарештовані троє громадян РФ, які були учасниками забороненої в країні організації «Правий сектор». Вони також оголошені в міжнародний розшук за звинуваченням в екстремізмі. Про це повідомили в прес-службі СКР. За клопотанням слідства суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту трьох громадян РФ - Ігорю Чудінову, Артему Скоропадському та Георгію Стоцькому - за звинуваченням в участі у забороненій в РФ українській організації «Правий сектор». Обвинувачені були оголошені в міжнародний розшук. Як повідомляється, що «Ігор Чудінов брав участь ув бойових діях проти населення «ДНР» і «ЛНР», Георгій Стоцький брав участь у мітингах на підтримку «Правого сектора». Артем Скоропадський, глава прес-служби «Правого сектора», закликав до вступу в угруповання і до скоєння злочинів екстремістської спрямованості». В діях Скоропадського і Чудінова слідство побачило ознаки злочину за статтею «Організація діяльності екстремістської організації».
Політика Воєнна загроза Росії залишається головною для України - Порошенко Президент України Петро Порошенко, розпочинаючи щорічне послання у парламенті, заявив, що воєнна загроза Росії залишається головною для нашої країни. Про це передає кореспондент АСН.  "Головна загроза з боку Росії все ж таки воєнна. Немає поки що жодних ознак, аби Москва готова була відступити з Донбасу чи піти з Криму. І доказів наступальної війни континентального масштабу більше", - заявив він.  Президент нагадав, що Росія ініціювала російсько-білоруські навчання "Захід-2017". "Хоча, на мою думку, доречніше було б назвати їх "Антизахід". І немає жодної гарантії, що ці війська будуть відведені", - попередив він.  Голова держави додав, що завдяки українській армії "орду" вдалося зупинити. Але загроза нікуди не поділася. "Та ми, на жаль, все ще близько до урвища і можемо схибити і оступитися. Лише один неправильний крок - і ми знову внизу. На жаль, це є наш головний ризик. З-за перевалу над нами нависає хижа орда - це небезпечна і довготривала загроза", - сказав Порошенко.  
Політика Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих за Україну Хвилину мовчання оголосив президент України Петро Порошенко, який виступає в парламенті зі щорічним посланням, передає кореспондент АСН. "Імена тих, хто віддав життя за незалежність України в боротьбі проти російської агресії, повинен знати світ", - заявив він. Члени Кабміну, депутати і дипломати, стоячи, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв України. Також президент України повідомив, що сьогодні присвоїв звання Героя України полковнику Головного управління розвідки Міноборони Максиму Шаповалу, який трагічно загинув у центрі Києва цього літа в результаті вибуху автомобіля. "Сьогодні, 7 вересня, відзначає своє 25-річчя героїчна військова розвідка України. Дозвольте ваші оплески вважати нашим спільним привітанням наших розвідників. Те, що зробив для України генерал-майор Максим Шаповал, командир спецрезерву ГУР, на жаль, розповідати можна буде ще не скоро. Можу сказати про його участь у плануванні розвідувальних рейдів у глибокий тил противника, де він документував докази присутності російських військ, попереджав звідти про небезпеку на конкретних напрямках для конкретних підрозділів", - розповів президент. "Указ про присвоєння звання Героя України був підписаний сьогодні", - додав він.
Події оформление ленты  Ураган «Ірма» на 95% зруйнував острів Сен-Мартен, 6 загиблих Ураган «Ірма», що сформувався в Атлантичному океані і вважається найпотужнішим за десятиліття в Атлантиці, зруйнував 95% французької частини острова Сен-Мартен на Карибах. В результаті стихії загинуло щонайменше шестеро людей. Про це інформує Le Figaro. Ураган «Ірма», якому вже присвоїли максимальну ступінь небезпеки, обрушився на острови Карибського моря вчора. Зокрема, на французькі острови Сен-Мартен і Сен-Бартелемі. Швидкість вітру місцями сягала 300 км/год. «Це жахлива катастрофа. 95% острова повністю зруйновано. Це безумство, я в шоці», - говорить представник адміністрації Сен-Мартена Даніель Гіббс. Міністерство з питань заморських територій Франції вже офіційно повідомило щонайменше про двох загиблих і двох постраждалих. Місцева влада повідомила про шість смертей.
Політика Президент попередив депутатів, що ветуватиме ініціативи проти безвізу з ЄС Президент України Петро Порошенко під час проголошення щорічного послання у Верховній Раді України заявив, що ветуватиме ініціатив проти безвізу з ЄС. Про це передає кореспондент АСН. "Хотів би застерегти народних обранців від намірів ревізувати ті закони, які стали основою для ухвалення нашими партнерами рішення про надання нам безвізового режиму", - звернувся президент до депутатів. Глава держави нагадав, що головним результатами роботи трьох років на шляху євроінтеграції стало надання безвізового режиму Україні, що народні депутати підтримали оплесками в залі. "Але спроби скасувати або зробити непублічним електронне декларування, або спроби підчистити антидискримінаційні поправки до Трудового кодексу, або звуження антикорупційних органів, або всього іншого, що поставить під загрозу безвіз як одне з наших досягнень - все це, я хочу підкреслити, що без коливань буду ветувати такі ініціативи", - попередив президент.
Політика оформление ленты  Осінній сезон протестів відкрито. Рабинович знову привів під НБУ "ошуканих вкладників" Представники партії "За життя", якою керує народний депутат України Вадим Рабинович, зібралися під Національним банком вимагати звільнення "недовідставленої" Валерії Гонтаревої і її заступника Катерини Рожкової. Всього перед будівлею НБУ присутні близько 1000 осіб. Спікери на мітингу переважно повторюють репліки з промов самого Рабиновича. Наприклад в ефірі своєї програми на одному з телеканалів він заявив: «Для НАБУ навіть вже є всі необхідні «плівки» (записи розмов), на яких вся країна чує, як Рожкова вимагає у російських банків: «Мені два мільйончики!» або «Мені потрібно п'ять мільйончиків», а потім вимовляє це знамените «вау!», коли їй на рахунок падають гроші... це ж народні грошики». Практично такі ж промови звучать на мітингу. Він добре організований - звук забезпечує спеціальна техніка, а периметр охороняється не тільки поліцією але і людьми зі "специфічною зовнішністю". Нагадаємо, напередодні Рабинович оголосив, що його партія збирає голоси за відставку парламенту. Основний контингент серед протестуючих - люди старшого віку - пенсіонери та люди похилого віку. Більшість з них не розуміє суть діяльності Гонтаревої і приводу для мітингу, нарікаючи, "що у них вкрали пенсії".
Політика Президент ініціює зміни до Конституції для скасування недоторканності для нардепів наступної Ради Президент України Петро Порошенко під час щорічного послання в парламенті заявив, що ініціює зміни до Конституції для скасування недоторканності депутатів наступного скликання. Про це передає кореспондент АСН. "Закликаю, як ви, мабуть, і очікували, внести та узгодити зміни до Конституції, які скасовують депутатську недоторканність", - заявив президент.  Голова держави звернувся до парламентарів, які аплодували йому в сесійній залі: "Щоб полегшити вам ухвалення цього рішення, я маю просту пропозицію! Давайте ухвалимо це рішення із введенням його в дію із 1 січня 2020 року, для депутатів уже нової Ради", - сказав Порошенко, додавши, що радіє аплодисментам, а значить і підтримці ідеї.  Президент нагадав, що кінця поточної каденції залишилося трохи більше двох років. "Але парламент цього скликання вже встановив абсолютний рекорд із результативних голосувань щодо позбавлення депутатської недоторканності. Вперше подання надходять не лише на опозиціонерів чи так званих "нічиїх", позафракційних, а й на депутатів, які є членами правлячих партій та владної коаліції", - сказав він.    
Події ДТП з політологами: водій фури розповів подробиці аварії Журналіст Володимир Карагяур, який був за кермом автомобіля, що потрапив у жахливу ДТП з відомими українськими політологами, не намагався навіть загальмувати Про це повідомив водій вантажівки Ігор в сюжеті ТСН. «Я відходив на узбіччя - не встиг, було все дуже швидко. Відстань була буквально 20 метрів. Не було ні машин - нічого. За мною теж не було машин. Я побачив, що водій йде просто в лоб. Думаю, він (водій легковика. - Ред.) заснув просто», - каже Ігор. Як зазначається, чоловік дивом уцілів, з кабіни його дістали свідки ДТП. Версію водія також підтвердив начальник Рокитнянського відділення поліції Михайло Євтушик. «Швидше за все, водій був втомлений з дороги, погані погодні умови - вранці йшов дощ, був туман. Всі ці моменти будуть при відтворенні визначені», - додав він.
Юмор Результати «Чесної парковки» у Києві: прибуток збільшився, але ділки продовжують збирати гроші з водіїв За три місяці літа, поки в Києві тривав проект «Чесна парковка», на 5 відібраних майданчиках для паркування автомобілів прибуток виріс у 4-6 разів. Про це 7 вересня під час прес-конференції повідомили організатори проекту, передає кореспондент АСН. «Перші тижні нашого проекту показали, що надходження на «Чесних парковках» зросли. Зокрема на парковці на площі Івана Франка надходження зросли з 4 грн з одного паркомісця до 16 грн», - зазначила координатор проекту «Чесна парковка» Олеся Ткачук. Вона додала, що до початку реалізації проекту на парковці на пл. Івана Франка місячний дохід становив усього 20 грн, а більшість майданчиків у центрі міста взагалі збиткові. При цьому представники громадського моніторингу «Чесна парковка» відзначають, що протягом всіх трьох місяців, поки тривав проект, вони стикалися з опором паркувальників. «Старі паркувальники саботували нашу роботу. Один з паркувальників на вул. Басейній додумався зібрати гроші з водіїв на місяць вперед. Ще один паркувальник приходив до 9:00 і після 18:00 для того, щоб додатково зібрати гроші зі своїх постійних клієнтів. Частина паркувальників домовилася зі своїми знайомими, аби вони зайняли місце в зоні парковок, щоб штучно зменшити кількість місць, щоб ми менше зібрали», - пояснила громадський монітор «Чесної парковки» Віта Жигаліна. Разом з тим громадські монітори відзначили, що більшість водіїв готові платити за парковку і платять, коли є така можливість. А випадки несплати або відмови від сплати були не такими частими. Водночас організатори «Чесної парковки» констатують, що після 10 серпня, коли за рішення КМДА столиця перейшла виключно на безготівкову оплату за парковку, паркувальників таки стало значно менше на вулицях Києва, проте на деяких парковках вони залишилися працювати. «Паркувальник на Бессарабській площі ходить у цивільному одязі, продовжує збирати готівку і на запитання, чому він перебуває на локації відповідає, що у нього відпустка і йому не заплатили гроші. Деякі паркувальники зізнаються, що це їхній бізнес і вони після 18:00 збирають гроші з водіїв», - додала громадський монітор «Чесної парковки» Вікторія Онищенко. Чиновники пояснили активістам, що перебувати на парковках паркувальники мають право, але тільки виконуючи просвітницьку роботу, зокрема пояснюючи водіям, як можна оплатити паркування або допомагаючи їм знайти місце. А вже з 10 жовтня функції всіх паркувальників будуть змінені і вони стануть інспекторами благоустрою. Якщо ж до цього часу при парковці авто на майданчику з вас вимагають готівку за парковку, водій має повне право викликати поліцію. 15 серпня мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці в Facebook, що паркувальники з вулиць столиці нікуди не поділися, і закликав киян не платити їм готівкою.
Політика ЄС підготував п'ять вимог до Британії з Brexit ЄС ризикує посилити напруженість з Великою Британією щодо Brexit через оприлюднення документа, в якому є п'ять жорстких вимог. Про це інформує The Guardian. Як наголошується, документ показує, що Мішель Барньє, головний парламентер Євросоюзу, закликає Британію розробити «рішення», яке унеможливить створення жорсткої межі, а також гарантує мир на острові. Документ є одним з п'яти, опублікованих Європейською комісією в найближчі кілька днів. Документи були складені цільовою робочою групою Барньє в Брюсселі. Відзначається, що кожен документ був орієнтований на день виходу Великої Британії з ЄС - 29 березня 2019 року. Йдеться про вимогу до Британії ухвалити закон про «постійний захист» спецпродуктів, таких як сир фета і пармська шинка, а також французьке бургундське вино та іспанська кава. Брюссель хоче, щоб після Brexit понад 3300 напоїв і харчових продуктів перебували під захистом від британських «підробок». Крім того, Брюссель також попереджає уряд, що він повинен гарантувати стандарти захисту секретних документів ЄС.
Політика Президент ініціює референдум щодо вступу в ЄС та НАТО Президент України Петро Порошенко під час щорічного послання у парламенті заявив, що ініціює референдум щодо вступу в ЄС і НАТО. Про це передає кореспондент АСН.  "Підтримка серед населення ідеї членства в ЄС та НАТО зростає. Я не виключаю, що в належний час я ініціюю відповідний референдум, щоб продемонструвати волю українського народу всім:  і нашим друзям, і агресивній сусідці, і, до речі, всім українським політикам", - заявив президент.  Президент нагадав, що останні опитування громадської думки свідчать про те, що більшість українців підтримують як вступ до ЄС, так і приєднання до НАТО. "І вже до 2020 року українська армія має перейти на стандарти Альянсу", - запевнив Порошенко.  Також глава держави нагадав, що українська економіка інтегрується в ЄС "секторально". Тому питання щодо членства в ЄС стане формальним.   
Суспільство Українська мова в українських школах: чому угорці й росіяни - проти Всього 2 дні пройшло з моменту ухвалення Верховною Радою України освітньої реформи і запровадження української мови основною для освітнього процесу в школах, як відразу ж з'явилося невдоволення не тільки у частині українського суспільства, а й у політиків деяких сусідніх країн. Так, представники Кабміну і правих екстремістів Угорщини заявили про наступ на права угорської меншини в Україні. Як заявив представник Кабінету міністрів Угорщини Арпад Янош Потапі, новий український закон про освіту «позбавить національні меншини можливості вчитися рідною мовою і в своїй основі загрожує їхньому виживанню на рідній землі», передає Радіо Свобода. Угорський чиновник заявив, що закон зачіпає права всіх 150 тисяч угорців, які проживають в Україні. Адже, згідно з реформою, після здобуття початкової освіти в 1-4 класах рідною мовою угорські учні змушені будуть перейти на українську мову в середніх і старших класах. Потапі вважає, що перехід на україномовне навчання в Україні суперечить Конституції, а також міжнародним договорам, які підписала країна. У свою чергу опозиційна правоекстремістська партія «Йоббік» назвала «шовінізмом» український закон. Мало того, її представники погрожують, що якщо прийдуть до влади в 2018 році, то не підтримають вступ Сербії і України в Євросоюз. Саме в цих країнах, на думку правоекстремістів, обмежують угорську меншину. Вони зажадали від прем'єра Віктора Орбана "негайно разом з ЄС захистити права угорців в Україні". Український закон 5 вересня Верховна Рада України ухвалила освітню реформу. За закон № 3491-д «Про освіту» в другому читанні і в цілому після понад 5 годин обговорення проголосували 255 нардепів. Головна новація - 12-річна повна загальна середня освіта (для початкової та профільної середньої освіти - з 1 вересня 2018 року, для базової середньої освіти - з 1 вересня 2022 року). Найбільше дискусій в залі викликала стаття 7 законопроекту, згідно з якою мовою освітнього процесу стає державна мова. Спочатку в редакції першого читання пропонувалося, що особам, які «належать до національних меншин, забезпечується право на навчання рідною мовою чи на вивчення рідної мови у державних і комунальних навчальних закладах». Разом з тим після засідання робочої групи була зачитана «з голосу» і врахована правка про «гарантії права вільно спілкуватися рідною мовою, відповідно до стандартів освіти». Таким чином, в законі закріплено, що освіта забезпечується державною мовою, а для нацменшин - гарантується право вивчення рідної мови в комунальних закладах дошкільної та середньої освіти в окремих класах і групах. Важливо, що таке право гарантується при обов'язковому вивченні української мови. Як зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, перехід дітей угорської та румунської мовних груп з рідної мови навчання на українську буде не одномоментним, а поступовим. За її словами, в Україні існує проблема, що школярі нацменшин 11 років вивчають у національних школах предмети мовою нацменшин і не знають української. Тепер же, за новим законом, в установах дошкільного та початкового рівнів викладання рідною мовою меншин збережеться, але упор зроблять на оволодіння українською мовою. Крім того, вже з 5 по 9 класи навчання буде здійснюватися тільки українською мовою, щоб діти нацменшин могли вступати до українських вишів. Хто проти української мови в національній освіті Традиційно найбільшими супротивниками реформи української освіти стали росіяни, проросійська частина українського суспільства, а також народні депутати «Опозиційного блоку». Нардеп Сергій Ківалов заявив, що закон був прийнятий у недопрацьованому вигляді. «Думаю, ще чорнила на підписі цього законопроекту не висохнуть, як будуть подані численні законопроекти зі змінами до нього», - повідомив парламентарій. Крім того, проросійський політолог Костянтин Бондаренко заявив, що при президенті Леоніді Кучмі кількість російських шкіл в Києві скоротилася до 7, при Вікторі Ющенку нібито зменшилася кількість російської мови в школах, а після Майдану і зовсім «обмежили» російську мову в школах. Бондаренко нагадав слова Бісмарка, що «єдність Пруссії було забезпечено прусським учителем».
Суспільство Переселенцям, у яких немає документів, Пенсійний фонд видає тимчасові виплати Переселенцям, пенсійні справи яких залишилися на тимчасово окупованих територіях, Пенсійний фонд призначає тимчасові виплати. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, відповідаючи на запитання журналістів після засідання Кабінету міністрів 6 вересня. "Було ухвалене урядом рішення, що тим, хто перемістився в форс-мажорних обставинах, органи Пенсійного фонду тимчасово, без пенсійної справи, призначають пенсію", - розповів міністр. Він додав, що пенсії призначаються згідно з документом про "статусі тимчасово переміщеної особи". Крім того, міністр підкреслив, що виплачувати пенсії людям, які проживають в зоні АТО, Україна не може, оскільки немає жодної інформації про те, хто саме отримуватиме ці виплати. Нагадаємо, раніше в Управлінні ООН у справах біженців заявили, що близько 586 тис. громадян України, які проживають в зоні конфлікту, з початку 2016 року не отримують пенсій і соціальних виплат, оскільки вони не пройшли реєстрацію, введену урядом країни.
Політика Порошенко визнав, що народ в Україні незадоволений життям Народ незадоволений життям і владою, про це президент України Петро Порошенко заявив під час щорічного послання у парламенті, передає кореспондент АСН. "Факт залишається фактом. Наше суспільство незадоволене життям і владою. А в умовах зовнішньої агресії та економічної кризи, гірких втрат і чималих матеріальних збитків відчуття справедливості зараз загострене як ніколи. Люди наче оголеним нервом реагують на щонайменшу неправду. Внаслідок війни впродовж трьох років в Україні різко впав рівень життя. І люди вважають, що тим, що вони витримали труднощі і поставилися до них із розумінням, вони виконують свою частину суспільного договору. Але недовіра до державних інститутів, нових і старих, політиків, владних і опозиційних, переростає у глибоку зневіру, апатію та агресію", - заявив він. На думку президента, щоб зараз усунути цю небезпеку, політики мають діяти негайно і швидко. "Треба дати друге дихання боротьбі з корупцією і економічним перетворенням, також прибрати щонайменше підґрунтя для розмов про нібито відкочення реформ, про нібито наступ контрреволюції", - закликав президент. За оцінками голови держави, на тлі зневіри народу одним із найбільш небезпечних є виклик популізму. "Популісти, наче справжні кухарі, збирають вершки на хвилі об’єктивного невдоволення людей. Декомунізація не знищила попиту на комуністичну ідеологію класової ненависті. Ба більше, цей попит посилився внаслідок соціально-економічної кризи і поглиблення розшарування між багатими і бідними. Електоральна ніша, звільнена комуністами, пустувала недовго, і дуже швидко утворилося кілька партій з кола нещодавніх учасників проєвропейської коаліції. Над їхніми штабами синьо-жовті прапори, а соціальні гасла запозичено з архівів комуністів та прогресивно-соціалістичної партії. У ролі захисників вони виглядають переконливо, доки не зазирнеш у їхні електронні декларації", - додав президент.
Політика Президент доручив Гройсману провести аудит боротьби з корупцією і пообіцяв позбутися своїх "любих друзів" Президент України Петро Порошенко доручив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману провести міжнародний аудит боротьби з корупцією в країні за три роки. Про це він заявив під час щорічного послання в парламенті, передає кореспондент АСН. "Регулярно у нас створюються нові електронні сервіси для надання державних послуг. Відкритий доступ до більшості існуючих в країні електронних реєстрів,зокрема дані про бенефіціарів всіх компаній", - заявив він.  Голова держави закликав уряд забезпечити міжнародний аудит: "Я підтримую ідею і прошу уряд найсерйознішим чином обробити її, замовити поважній міжнародній структурі незалежний аудит української антикорупційної політики за останні три роки", - сказав він. На думку президента, треба оцінити антикорупційну політику: "Та її вплив на зменшення корупційних потоків та корупційних ризиків та перекриття різноманітних схем, які процвітали десятиліттями, але були зруйновані за останні роки", - сказав президент. Також він наголосив, що антикоррупційна боротьба має стосуватися перш за все тих, хто працює на державних посадах. "Жоден з високопосадовців не має гарантій безкарності. Ніхто нікому і ніколи не може гарантувати політичний дах чи прикриття. І це повною мірою, я на цьому наголошую, стосується й так званих друзів президента. Наголошую. Ні в кого зі своєї команди, у разі об’єктивних претензій з боку правоохоронців, адвокатом працювати не збираюся і таким взагалі не місце у моїй команді!" - підкреслив президент. 
Економіка З понеділка ціни на алкоголь суттєво зростуть З наступного понеділка, 11 вересня, набере чинності постанова уряду про підвищення цін на деякі види алкогольних та інших спиртних напоїв. Згідно з документом, в зв'язку з ростом закупівельних цін на зв'язані ресурси, типу спирту, вартість горілки і лікеро-горілчаних виробів виросте на 14-19%, на віскі, ром, джин - на 6,5%, коньяк (бренді) - на 12- 29%, вина - на 7-13%. Зокрема з понеділка:       - пляшка горілки 0,5 літра коштуватиме 79,55 грн (раніше - 69,78 грн);       - пляшка віскі 0,5 літра - 159,80 грн;       - пляшка тризіркового коньяку 0,5 літра - 119,46 грн, чотиризіркових - 129,03 грн, п'ятизіркового - 138,5 грн;       - пляшка вина виноградного натурального 0,75 літра - 39,64 грн, кріпленого - 42 грн, ігристого - 69,9. Останнє підвищення вартості спиртних напоїв в Україні відзначалося в грудні 2016 року і відразу на 30-40%. А з 1 січня 2018 року ставку акцизного податку на алкоголь і тютюнові вироби планують підняти ще на 11,2%.
Кримінал оформление ленты  На Херсонщині у водоймі знайдено розчленоване тіло У Херсонській області працівники поліції розслідують обставини вбивства людини з розчленуванням. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП по області. Сьогодні близько 7-ї ранку в Новокаховський відділ поліції надійшло повідомлення, що на території дачного кооперативу, який розташований між містами Таврійськ і Нова Каховка, біля берега у воді був виявлений мішок. Коли чоловік розкрив його, то всередині побачив кінцівки людини. На місці працювала слідчо-оперативна група Новокаховського відділу поліції, а також управління карного розшуку ГУ НП у Херсонській області та експерти-криміналісти. В ході огляду території поліцейські знайшли ще два мішки з фрагментами тіла людини. За попередньою інформацією, знайдені кінцівки належать чоловікові похилого віку. Зараз відпрацьовуються версії події.
Суспільство оформление ленты  Скандал на Київщині: синові загиблого в АТО військового вручили подарунок не на лінійці, а за рогом В одному з сіл Київської області 4 вересня вибухнув скандал. Керівництво школи в селі Морозівка ​​Київської області не дозволило військовому комісару і представникам сільської ради на лінійці привітати Іллю Поповича - сина загиблого в зоні АТО бійця Дениса Поповича. Заборона була викликана розповсюдженою серед громадськості напередодні свята думкою, що на шкільних лінійках не слід виступати політикам і офіційним особам, які стомлюють дітей "нудними промовами". Ініціатива отримала підтримку серед батьків школярів. В результаті обговорення перейшло на рівень всенародного і Міністерство освіти і науки дало вказівку директорам шкіл провести лінійки без чиновників. Хоча вказівку отримали всі школи, далеко не всі її виконали. Найбільш високопоставлені керівники все одно побували на шкільних лінійках, включно з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і мером Києва Віталієм Кличком, які влаштували «посиденьки» в одній зі шкіл. Однак сільські школи вирішили підійти до питання з усією суворістю. Як розповіла на своїй сторінці в Facebook дружина загиблого військовослужбовця Юлія Попович, через рішення дирекції сільської школи військові комісар змушений був привітати першокласника Іллю за кутом навчального закладу, оскільки адміністрація заборонила зробити це офіційно на лінійці. І це при тому, що школа носить ім'я Дениса Поповича(!). «Привітання першокласника, сина загиблого в АТО Дениса Поповича Іллі за рогом школи від Військового комісаріату. Заборона була від дирекції школи. Сільська рада теж привітала осторонь. Питання: скажіть мені, будь ласка, чи так повинні вітати дітей загиблих, які захищали нашу Україну і віддали за нас життя?» - обурилася Юлія Попович. Крім того, директор школи порахувала, що інші діти «заздритимуть», якщо Іллю Поповича привітають на лінійці. Кому спаде таке на думку, враховуючи, що дитина залишилася без батька?! Політолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці в Facebook так і каже - чому конкретно заздритимуть діти, загиблому батькові хлопчика-сироти, долі вдови його матері або тим копійчаним соцвиплатам, які будуть виплачуватися сім'ї? «А на лінійці між тим урочисто вручав подарунки іншим дітям бородатий мужик у довгій сукні і золотій біжутерії. І зустрічали з короваєм когось із райадміністрації. Тому що вони не в камуфляжі. І не до сироті бійця», - додав Голобуцький. Подія викликала суспільний резонанс. Багато користувачів говорили про ганьбу для чиновників влаштовувати подібні скандали. Разом з тим ситуація навколо сім'ї загиблого героя далека від завершення. Після того, як історія набула розголосу, батьки в селі Морозівка ​​стали збирати на мітинг для «захисту» школи. За інформацією волонтера Олени Сотник, «слухняна бидломаса (вибачте, інакше не назвеш) просить батьків прийти на захист школи». Однак інші користувачі, зокрема Юлія Кияшко, відзначають, що ситуацію навколо заборони дирекції вітати Іллю Поповича штучно роздмухують. Вона зазначила, що синові загиблого Героя Дениса Поповича надали право першого дзвінка, а виступ військового комісара був внесений у сценарій свята. Однак, з огляду на різку реакцію громадськості на дивне рішення керівництва школи, щось у цій справі пішло не так. Можливо, те, що у дорослих не вистачило серця, щоб зрозуміти, як важливо було хлопчикові, який назавжди втратив батька, і його матері, що залишилася на самоті, не опинитися "за кутом життя" і розуміти, що їхній глава сім'ї загинув недарма. Так чи може бути подяки за таку жертву "достатньо" або "занадто багато"? Кияшко также подчеркнула, что старшеклассники положили букет к могиле погибшего героя АТО. «Жаль, что мы как стадо баранов, не разобравшись в ситуации выливаем грязь на учителей – патриотов», - добавила Юлия, которая утверждает, что преподаватели школы регулярно помогают военным в АТО.  
Політика Порошенко "посилав" Раду майже дві години під тихий флешмоб "Самопомочі" Президент України Петро Порошенко виступав із Щорічним посланням в парламенті 1 годину 49 хвилин: "Слава Україні! Героям - слава!" - закінчив він виступ, а голова парламенту закликав нардепів подякувати голові держави за виступ. На що нардепи відповіли оплесками.  Нагадаємо, що президент у своєму посланні нагадав, що Україна вибралася з кризи. "Ми з вами вибралися з глибокої та смертельно небезпечної кризи", - заявив голова держави. Також він пообіцяв, що ініціює референдум щодо вступу в НАТО та ЄС. Тим більше що економіка країни вже інтегрується в ЄС. Тому питання членства в ЄС стане формальним. Президент підкреслив, що зберігається воєнна загроза з боку Росії: "Немає поки що жодних ознак, аби Москва готова була відступити з Донбасу чи піти з Криму. І доказів наступальної війни континентального масштабу все більше", - сказав він.  Порошенко нагадав, що Росія ініціювала російсько-білоруські навчання "Захід-2017" і загроза подальшого вторгнення нікуди не поділася. "Та ми, на жаль, все ще близько до урвища і можемо схибити і оступитися. Лише один неправильний крок - і ми знову внизу. На жаль, це є наш головний ризик. З-за перевалу над нами нависає хижа орда - це небезпечна і довготривала загроза", - сказав він. Доки Порошенко виступав, депутати "Самопомочі" влаштували флешмоб. Єгор Соболєв, Павло Костенко та Тарас Пастух тримали попереду себе папірці з надписами: "Корупція", "Репресії", "Втрата державності". "Біда у тому, що об'єднання неможливо навколо обкрадання всього суспільства за схемами на кшталт "Ротердам+", навколо "відмазування" таких, як Михайло Охендовський чи Микола Мартиненко, навколо спроб депортувати людей, які приїхали допомагати Україні у нашій Війні за Незалежність", - написав на своїй сторінці у Facebook нардеп Соболєв. У кулуарах Ради нардепи від БПП сказали, що цей флешмоб не заважав виступу голови держави. 
Політика Суд стягнув з Полякова 304 тис. грн застави і призначив нову в розмірі 608 тис. грн Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення передати внесену депутатом, членом фракції «Народний фронт» Максимом Поляковим заставу в розмірі в 304 тисяч гривень у дохід держави, а також призначив йому нову заставу - в розмірі 608 тисяч гривень. Про це передає «Укрінформ». «Суд клопотання задовольнив частково. Заставу в розмірі 304 тисяч гривень спрямувати в дохід держави. Також застосувати до Максима Полякова запобіжний захід у вигляді застави у більшому розмірі. Визначити нову заставу в розмірі 608 тисяч гривень», - повідомила суддя Владлена Лазоренко. Як зазначається, нову заставу треба внести протягом п'яти днів. Раніше повідомлялося, що САП просить Солом'янський райсуд Києва збільшити заставу для Максима Полякова до 5 мільйонів гривень.
Політика Порошенко розказав, як обиратимуть нового президента України Президент України Петро Порошенко під час щорічного послання в парламенті заявив, що нового главу держави не буде вибирати Рада, передає кореспондент АСН."Наразі точаться дискусії про зміни до Конституції. І одним з варіантів змін пропонується повернення повноважень голові держави, які передбачені Конституцією 1996 року. В іншому варіанті пропонується зменшити повноваження першої особи держави", - заявив він. Президент підкреслив, що ніколи не погодиться на варіант обрання голови держави в парламенті. "Але я ніколи не погоджуся з пропозицією забрати в людей право обирати президента і передати це право. Але я наполягатиму, щоб у голови держави залишався обсяг повноважень, достатній для ефективного виконання функцій Головнокомандувача", - сказав він. 
Політика Індія готується до двосторонньої війні з Китаєм і Пакистаном через дороги Глава індійської армії заявив, що його країна має бути готова до потенційної двосторонньої війні - з Китаєм і Пакистаном. Генерал Біпін Рават розповів про недавнє 10-тижневе протистояння з китайською армією в Гімалаях, яке закінчилося лише минулого тижня, повідомляє The Guardian. Він сказав, що ситуація може поступово перетворитися на більший військовий конфлікт з Китаєм на північному кордоні Індії, і Пакистан може скористатися ситуацією, наступивши з західного фронту. Рават виголосив промову в середу на семінарі, організованому Центром досліджень військових дій у Нью-Делі. Індія воювала з Китаєм у 1962 році, а також вела три війни з Пакистаном, дві з яких за Кашмір. Всі три країни є ядерними державами. Рават впевнений, що наявність ядерної сили не є фактором стримування і що це не допоможе уникнути війни в регіоні. Минулого тижня Індія погодилася вивести війська з території високогірного плато Доклам у Гімалаях, де почалося будівництво китайських доріг. 10-тижневе протистояння було найдовшим конфліктом між двома країнами за останні десять років. При цьому на саміті БРІКС, який проходив в Уфі 4-5 вересня 2017 року, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді і президент Китаю Сі Цзіньпін погодилися на «перспективний» підхід до китайсько-індійських зв'язків, вирішивши залишити конфлікт позаду.
Події В Одеській області СБУ блокувала контрабанду психотропів на $10 млн Працівники СБУ спільно з прокуратурою та прикордонниками в Одеській області блокували контрабанду психотропних речовин в Україну. Про це повідомляє прес-служба відомства. Правоохоронці зупинили авто зловмисників на трасі «Одеса - Київ». Під час огляду машини співробітники спецслужб виявили 250 кг таблеток з вмістом психотропної речовини «каптогон». За даними СБУ, наркотик переправлявся на територію України з Близького Сходу. Надалі зловмисники хотіли відправити психотропні речовини в одну з країн Європейського Союзу через аеропорт «Бориспіль». В ході обшуків за місцями проживання трьох іноземних громадян, які організували контрабанду наркотиків, оперативники СБУ виявили ще 105 кг «каптогону». Експерти запевняють, що вартість «товару» на «чорному ринку» становить понад $10 млн.
Закон і Право Суд по скайпу або взагалі без участі сторін: Рада почала розгляд президентського Закону про судову реформу Після короткої перерви депутати перейшли до розгляду більше 1 тис. поправок до законопроекту України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" у другому читанні, передає кореспондент АСН. "Метою законопроекту є нормативне врегулювання процесуальних механізмів, які мають забезпечити ефективний, справедливий, неупереджений та своєчасний захист прав і свобод особи в суді", - зазначено в пояснювальній записці. Зокрема, в законі передбачається прискорення розгляду нескладних справ через дотримання розумних строків розгляду справ, процесуальна економія та зменшення навантаження на суди мають бути досягнуті за рахунок спрощення процедури та прискорення  розгляду нескладних та менш значних справ, а в передбачених законом випадках – розгляду справи без виклику сторін. У таких справах строк розгляду становить не більше 60 днів з дня відкриття провадження у справі.У будь-якій справі (за винятком окремих категорій) сторони можуть звернутися до неформальної процедури розгляду – врегулювання спору за участю судді, за наслідками якої вони можуть або укласти мирову угоду, або продовжити судовий розгляд.У господарському та цивільному видах судочинства запроваджується можливість стягнення неоспорюваної заборгованості в порядку наказного провадження.Для підготовки справи до розгляду по суті встановлюється строк до 60 днів з дня відкриття провадження у справі. Разом з тим сам розгляд справи по суті має відбуватися протягом короткого строку, але не більше 30 днів і, за окремими винятками, без можливості зупинення або повернення до стадії  підготовчого провадження.Законопроектом передбачено посилення ролі судового збору як основного джерела фінансування судової системи та економічного стимулу для сторін використовувати нові процедури розгляду справи (ставка судового збору при зверненні в порядку наказного провадження, подання позову в електронній формі є меншою), досягати примирення без судового рішення (законопроект передбачає повернення 50 % судового збору в такому випадку); утримуватися від зловживання процесуальними правами та порушення процесуальних обов’язків тощо. Передбачається також  впровадження "електронного суду", зокрема вчинення всіх процесуальних дій через засоби електронного зв’язку з відповідними механізмами ідентифікації та безпеки. Учасникам справи забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції, не залишаючи свого житлового або робочого приміщення, а для свідків, експертів – в приміщенні іншого суду. Матеріали справ будуть зберігатися, як правило, в електронному вигляді, що спростить доступ до них учасників справи, усуне часові, фінансові та організаційні витрати, пов’язані із пересилкою матеріалів справи з одного суду до іншого, спростить аналіз та узагальнення судової практики тощо. Прикінцеві і перехідні положення законопроекту, а також похідні зміни до законів регулюють порядок поступового переведення судочинства у режим "електронного суду".Слід водночас зауважити, що право учасників справи звертатися до суду "в паперовій формі" залишиться у них і після впровадження "електронного суду".
Політика Ізраїль розбомбив сирійський завод, пов'язаний з програмою з виробництва хімічної зброї Ізраїльські літаки завдали удару по сирійському урядовому об'єкту, розташованому на північному заході країни. Передбачається, що завод пов'язаний з програмою з виробництва хімічної зброї сирійського президента Башара Асада, повідомляє The Guardian. Про удари повідомили ізраїльські та арабські ЗМІ сьогодні вранці. Сирійське військове командування підтвердило повідомлення. Воно попередило про «небезпечні наслідки подібних ворожих дій, які можуть відбитися на безпеці і стабільності в регіоні». У заяві сирійських військових говорилося, що удару завдали по сирійському науково-дослідному центру сьогодні вночі, недалеко від узбережжя Середземного моря. Чотири ізраїльських військових літаки випустили кілька ракет, перебуваючи в повітряному просторі Лівану. Ізраїль не раз проводив військові операції в Сирії за шість років громадянської війни, проте він рідко офіційно підтверджує свої дії. Найчастіше ударів завдають по збройових складах і збройних конвоях, пов'язаних з «Хезболлою», ключовим союзником Асада. Прес-секретар ізраїльської армії відмовився обговорювати повідомлення про військову операцію, але колишній глава військової розвідки Ізраїлю Амос Ядлін написав у Twitter, що напад не був плановим і був спрямований на знищення сирійського військово-наукового центру. Зараз Ізраїль проводить найбільші військові навчання за останні 19 років, які включають десятки тисяч солдатів. Їх називають генеральною репетицією майбутньої війни з «Хезболлою».
Суспільство Австралія проведе референдум про легалізацію одностатевих шлюбів Верховний суд Австралії визнав законним поштове голосування про легалізацію одностатевих шлюбів, запропоноване федеральним урядом країни. Австралійське статистичне бюро відправить форми голосування 16 мільйонам австралійців 12 вересня 2017 року, повідомляє The Guardian. Сім суддів Верховного суду одноголосно відхилили юридичний позов, поданий організацією PFlag (батьки, сім'ї та друзі лесбіянок і геїв), політиком Ендрю Вілкі і жінкою Фелісіті Марлоу. Суд також одноголосно відхилив справу, порушену сенатором Джанет Райс і австралійським союзом шлюбної рівності. Обидва позови були направлені на скасування «поштового» референдуму. Позивачі стверджували, що уряд перевищив свої повноваження, виділивши $122 млн на референдум. Вони вважають, що питання про одностатеві шлюби не входить у сферу статистики, також його не можна вважати і виборчим питанням. Результати голосування оголосять 15 листопада 2017 року.
Наука і технології оформление ленты  «Болт для народу» та іржаві кулі: виставковий стенд НАН Білорусі шокував публіку У Владивостоку 6 вересня відкрився Східний економічний форум, на якому вперше була представлена ​​експозиція Академії наук Білорусі. Стенд Академії наук Білорусі викликав подив і глузування у журналістів і користувачів соцмереж, хоча і був розхвалений чиновниками. Так, у прес-службі посольства Білорусі в Росії заявили, що учасники експозиції «представляють інноваційні та науково-технічні розробки в сфері енергетики, медицини, електроніки, авіакосмічних досліджень, геодезії, будівництва і архітектури, агрохімії, ґрунтознавства, харчування тощо». Форум є міжнародним заходом і цього року його відвідали віце-прем'єр Південної Кореї Кім Дон Юн, міністр закордонних справ Індії Сушма Сварадж, губернатор Каліфорнії Джеральд Едмунд Браун. Як відзначають журналісти, НАН Білорусі приїхала на форум з «інноваційними» попільничками, шурупами і металевими кульками. Однак глава Ради Національних зборів Білорусі Михайло М'ясникович вважає, що з такими темпами наукового прогресу білоруси неминуче створять власний космічний корабель для підкорення просторів Всесвіту. Журналіст Валерій Вербицький уточнив, що на етикетках всіх експонатів зазначено, що 2017 рік у Білорусі оголошено Роком науки. «Хочу «Нанопопільничку» і «Болт для Народу»! У Білорусі в розпалі «Рік науки». Все, що «нанаучтлт» непосильною роботою мізків «йoкадеміки», розташували на стенді Білоруської Національної Академії Наук на Східному економічному форумі - 2017», - написав Вербицький. У соцмережах користувачі з натхненням обговорили представлений білорусами стенд. Багато блогерів апелювали до засновника компаній Tesla і SpaceX, винахідника Ілона Маска, чиї ракети-носії Falcon регулярно запускають у космос. На листопад цього року навіть запланований перший політ надважкої ракети Falcon Heavy. «Здається, у Ілона Маска великі проблеми», - написав користувач Vitauskas. Особливо весело користувачі відреагували на представлені експонати в світлі недавньої заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка, який дав завдання своїм вченим створити аналог електромобіля Tesla. «Ми не можемо при наших компетенціях, при такій науці плентатися в хвості. Порівняйте цей автомобіль з тим, який ми створили і прагніть до цього», - сказав Лукашенко білоруським розробникам електрокарів. Деякі подумали, що це стенд з археологічними розкопками, наскільки древніми і іржавими здалися їм експонати. «Японці плачуть ...)) Для них це, мабуть, стенд археології», - додав користувач Валерій Шпица. «Що за стародавні артефакти», - поцікавився користувач Denis. Хтось припустив, що це просто розібрали білоруську мікросхему і виклали деталі. Є також думка, що це запчастини для російського телефону. Користувач Ляйсян вирішила, що зліва на стенді «дві заклепки для керченського мосту», а блогер «Поганий дід» запитав, чи придумали в Академії наук колесо?    
Події оформление ленты  На Черкащині сталася смертельна ДТП з військовими На трасі Київ - Одеса поруч з містом Умань (Черкаська область) в дорожньо-транспортній пригоді загинув військовий, ще один отримав травми. Про це повідомляє прес-служба поліції області. Як з'ясували правоохоронці, водій автомобіля Scania зіткнувся з військовим тягачем "МАЗ 537", припаркованим на узбіччі для ремонту. "В результаті ДТП водій автомобіля "МАЗ", солдат контрактної служби, отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований. Пасажир автомобіля "МАЗ", старший солдат контрактної служби, від отриманих травм загинув на місці події", - йдеться в повідомленні. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України. Нагадаємо, 6 вересня повідомлялося, що автомобіль Opel Omega, рухаючись по дорозі поруч з селом Масевичі Рокитнівського району Рівненської області, зіткнувся з вантажним автомобілем DAF з причепом. Пізніше правоохоронці встановили особи загиблих.
Політика Жириновський і Поклонська обмінялися думками про сексуальну незадоволеність Лідер ЛДПР Володимир Жириновський під час виступу на радіостанції «Эхо Москвы» заявив, що так звана депутат невизнаної Держдуми РФ Наталія Поклонська сексуально незадоволена. Про це повідомляє РБК. Відповідаючи на запитання ведучого про те, що відбувається з Наталією Володимирівною, Жириновський заявив, що «всюди, де є якісь дії в мистецтві, в політиці, в творчості, - всюди є сексуальна незадоволеність». «Ось працює кріпак - він працював, там нічого немає. Робочий, слюсар стоїть біля верстата, шахтар - там не може бути іншої орієнтації, рубай вугіллячко і рубай вугіллячко», - додав голова ЛДПР. Він також сказав, що імператор Микола II, якого так захищає Поклонська,  був «слабким боягузливим підкаблучником».У відповідь Поклонська заявила, що здивована «цікавим ходом думок» Жириновського. «Я - про махінації з використанням державних грошей, а мені - про «сексуальне незадоволення». У кого що болить?» - запитала Поклонська. Депутат заявила, що на її рахунок Жириновський помиляється, і запропонувала йому подивитися на власний стан. «Краще подумайте, чи всім задоволені ви, дозволяючи собі скочуватися до обговорення своїх колег, використовуючи такі вирази «нижче пояса», - сказала вона.
Суспільство Нація читає: українці за рік купили книжок на $112 млн Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін заявив, що за 2016 рік українці придбали книжок приблизно на $112 млн. Про це він розповів під час прес-конференції організаторів і учасників 24-го Форуму видавців у Львові, передає видання "Укрінформ". "У порівнянні з 2015 роком ситуація змінилася не дуже сильно на книжковому ринку в грошах. Зростання в порівнянні з 2015 роком - на 2-2,5 мільйона доларів", - сказав Афонін. За його словами, за цей же період в Німеччині книжок купили на 9,2 мільярда євро. За оцінками президента асоціації видавців, українці переважно вибирають дитячу художню літературу. Нагадаємо, раніше координатор групи "Інформаційний спротив" - Харків Олексій Копитько повідомив, що українцям від Сум до Одеси передадуть безкоштовні книжки з історії України.
Політика Прокуратура хоче повернути частину "Київенерго", "Київгазу" і "Київводоканалу" місту Прокуратура Києва у понеділок, 4 вересня, подала позов до Господарського суду міста про повернення столиці 12,7% акцій "Київенерго", 61% - "Київгазу" і 67% - "Київводоканалу", які 10 років тому передали до статутного капіталу "Київенергохолдингу". Про це заявив прокурор Києва Роман Говда під час прес-конференції, передає Інтерфакс-Україна. "Прокуратурою Києва в інтересах держави подано до Господарського суду Києва позов про повернення територіальній громаді столиці пакетів акцій "Київенерго", "Київгазу" і "Київводоканалу" вартістю понад 1 млрд грн", - сказав він. Прокурор зазначив, що 12,7% акцій "Київенерго" передали зі статутного капіталу "Київенергохолдингу" третім юрособам. А вже на сьогодні вони належать "ДТЕК Енерго", якою володіє олігарх Рінат Ахметов. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Ornex, яка входить до Групи СКМ (власник олігарх Рінат Ахметов), купила на фондовій біржі ПФТС за 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" і ПАТ "Київенерго".
Закон і Право Зменшення штрафів і протокол без водія. Що несе "паркувальна" реформа Протягом 2015-2016 рр. за порушення правил парковки в Україні були притягнуті до відповідальності менше 300 осіб, а штрафів стягнули лише на декілька десятків тисяч гривень. Про це 7 вересня під час прес-конференції заявив експерт групи «РПР-Київ» громадської платформи Реанімаційний пакет реформ Михайло Серебряков, передає кореспондент АСН. Він додав, що для того, щоб покарати неправильно припаркованого водія, поліцейським потрібно при ньому ж скласти протокол. Проте дуже часто ті залишають авто у місці, що не було відведене для цього, на цілий день. Експерти відзначають, що виправити ситуацію зможе законопроект 5364, який дає правоохоронцям більше можливостей для покарання порушника. Зокрема, з його ухваленням поліцейські зможуть складати протокол про неправильно припаркований автомобіль без присутності водія. «Законом вводиться фото- і відеофіксація, 100% доказ того, що є склад порушення. Обов'язково під час фото- і відеофіксації роздруковуватиметься копія постанови і залишатися під лобовим склом разом з фотографіями», - пояснює розробник законопроекту, головний консультант апарату Верховної Ради Павло Фролов. Крім того, на парковках будуть діяти так звані інспектори паркувального простору, які також матимуть право виписувати штрафи недобросовісним водіям. «Щоб не повторити дуже сумну історію з паркувальниками Києва, передбачено, що притягнення до відповідальності здійснюватиметься автоматизованими незалежними від людини системами. Тобто з використанням програмного продукту, з яким не можна буде домовитися і який не можна буде підкупити», - зазначив експерт групи« РПР-Київ »Михайло Серебряков. Для тих власників автомобілів, які передали своє авто в користування іншій особі або в лізинг, передбачена можливість перевести обов'язок сплати штрафу на цих осіб. Для цього в реєстрі власників транспортних засобів буде створено окреме поле, в якому буде вказаний відповідальний користувач, тобто людина, яка безпосередньо користується автомобілем. «Тобто власник, який, наприклад, передав авто у користування чи в лізинг, може звернутися в правоохоронні органи і повідомити, що в разі порушення за кермом був не він, а відповідальний користувач», - пояснив Павло Фролов. Крім того, він зазначив, що штраф за неправильну парковку або несплату за парковку водієм, який керував службовим автомобілем, платитиме керівник компанії або організації, на яку зареєстрований автомобіль, або ж особа, яка має право розпоряджатися автомобілем від імені юрособи. Фролов додав, що законопроект не збільшує штрафи за подібні порушення, а, навпаки, дає можливість власникам авто заощадити при оплаті адмінстягнення. «Штрафи за несплату паркомісця по Києву зараз 136-204 грн, вони зменшаться, оскільки буде два 10-денних пільгових періоди для сплати штрафів, які дозволять зменшити суму штрафу до 50-100 грн», - зазначив він. Але, якщо штрафи не будуть оплачені протягом певного періоду, авто можуть заарештувати. Нагадаємо, у червні відповідний законопроект був ухвалений у першому читанні. Зараз до нього вже підготовлено 294 поправки. Разом з тим народний депутат Дмитро Білоцерковець зазначив, що впровадження паркувальної реформи навіть після ухвалення закону не є обов'язком для міст. На місцях нові правила наберуть чинності тільки після відповідного рішення місцевої влади. «В якому чітко буде вказано, де є паркувальні місця, якою є ставка і які принципи працюватимуть. Наприклад, в якомусь місті можуть бути не готові до евакуації транспортних засобів, але готові до штрафів і вони зможуть це реалізувати. В інших містах, наприклад, зможуть і евакуювати транспорт, і класти так званий штраф під скло, і визначити, в якому форматі і на яких вулицях це працюватиме», - пояснив він. Місцева влада сама зацікавлена впровадити законопроект в дію, оскільки це дозволить містам наповнювати бюджет, вважає депутат. З його слів, у великих містах розвинених країн збори за паркування є одним з основних джерел наповнення бюджету. Наприклад Нью-Йорк отримує на рік більше 1 млрд доларів від парковки.
Економіка Рух біля Ради розблокували без кровопролиття, легалізувати "євробляхи" неможливо - Геращенко Кровопролиття під час розгону "євроблях" не було. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив радник міністра внутрішніх справ України і народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент АСН. "Всі громадяни мають бути рівними перед законом. Ось моя позиція. Я вважаю, що всі повинні бути рівні перед законом і мати можливість заробляти, щоб купувати собі автомобілі", - заявив він. Також Геращенко прокоментував розгін активістів під парламентом: "Я знаю, що це сталося, але не було ніякого кровопролиття, просто були дії для відновлення руху біля Верховної Ради. Причина єдина - це блокування руху транспорту", - сказав він. За його словами, легалізувати авто, які були ввезені в Україну без розмитнення, фактично неможливо, адже в більшості випадків ці авто взагалі не відповідають будь-яким стандартам.
Події Російський солдат спалив на багатті новий БТР Військовослужбовець збройних сил Росії спалив новий бронетранспортер під час спроби приготування їжі на вогнищі. Про це повідомляє видання "Хартия 97" з посиланням на результати судового розгляду інциденту. Як повідомляється, невдале приготування обіду відбулося цієї весни. Відзначається, що БТР спалив військовослужбовець Семен Мережніков, який вирішив приготувати їжу біля замаскованої машини. "БТР-82 під час навчальних занять був накритий маскувальною сіткою, брезентом і сухою травою, які спалахнули від розведеного багаття. В результаті було знищено амуніції військової техніки на загальну суму 28 011 684 руб. 87 коп. (майже $490 тисяч)", - ідеться в повідомленні. Суд ухвалив рішення не стягувати матеріальну шкоду з військового і призначив йому дисциплінарне покарання на 6 місяців. Читайте також: Білоруський генерал перед навчаннями "Захід-2017" заговорив як пропагандист Росії
Політика Голова БПП хоче ухвалювати реформаторські закони раз на тиждень Голова фракції БПП Артур Герасимов заявив, що завданням парламенту є приймати щотижня закони для проведення реформ. Про це він заявив в кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми почули дуже сильне і систематичне послання президента. І зараз у парламенті ми йдемо чітко в руслі послання президента. Наше завдання - щотижня тепер ухвалювати в другому читанні закони для проведення реформ", - заявив він. При цьому Герасимов розкритикував позицію "Батьківщини", яка, на його думку, займається популізмом. "Але, на жаль, є політичні сили, які не налаштовані на реформи. А налаштовані на суто вузько політичні інтереси. Тому навіть сьогодні, коли у залі розглядається судова реформа, більшість правок однієї з політсил ("Батьківщини". - Ред.) взагалі не стосуються судової реформи, вони роблять усе, щоб її завалити... Деякі фракції роблять усе, щоб зберегти стару і корумповану судову систему Януковича", - вважає він.
Економіка Профільний комітет обіцяє підготувати законопроект про "євробляхи" за 10 днів Законопроект для розв'язання проблеми автовласників з іноземною реєстрацією буде готовий найближчим часом. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила голова профільного Комітету з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна, передає кореспондент АСН. "Мій комітет доклав максимум зусиль для того, щоб знайти хоча б розуміння: куди ми йдемо (в розв'язанні проблеми легалізації авто з іноземною реєстрацією)", - заявила вона. Южаніна нагадала, що Комітет з питань митної і податкової політики вже два роки працює над підготовкою законопроекту. Але до цих пір консенсусу не знайдено. Але робота триває: "Я не можу сказати, скільки ще займе часу підготовка законопроекту. Сподіваюся, що найближчим часом. Думаю, що протягом 10 днів", - припустила вона.
Суспільство Закон «Про освіту» створює умови для комерціалізації шкіл Відповідно до закону «Про освіту», який був прийнятий парламентом 6 вересня, тепер отримання освіти - це не право, а послуга, а підміна цих понять може в майбутньому призвести до комерціалізації школи. Про це 7 вересня під час прес-конференції заявив заступник голови Вільної профспілки працівників науки і освіти Михайло Ромась, передає кореспондент АСН. «Кожен громадянин має право на отримання безкоштовної освіти, що зазначено в Конституції. Але в законі у нас прописано «освітня послуга». Так, сьогодні ця послуга у нас безкоштовна, але ця зміна понять дає право в майбутньому робити освіту комерційною», - пояснив він. Експерт зазначив, що перші кроки до комерціалізації середньої освіти вже закладені в законі. Зокрема йдеться про створення батьківських комітетів, які будуть контролювати витрату коштів, що виділяються на школу з бюджету і так звані благодійні внески. «Тобто закон фактично легалізує ці добровільні благодійні внески», - зазначив Ромась. Нагадаємо, на реформування освіти в 2018 році потрібно 87 млрд грн. Законом передбачено, що щорічно на освіту має виділятися не менше 7% від ВВП.
Спорт ФФУ ще не вирішила, як покарати "Динамо" за відмову їхати до Маріуполя Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України ще не вирішив, як покарати київський футбольний клуб "Динамо" за відмову їхати на гру в Маріуполь Донецької області. У четвер, 7 вересня, відбулося засідання комітету щодо матчу 7-го туру УПЛ між "Маріуполем" і "Динамо", але остаточне рішення ще не винесли. Як повідомляється, комітет вимагає від "Динамо" надати додаткові документи. Таким чином, рішення буде оголошено в понеділок, 11 вересня. Нагадаємо, київська команда "Динамо" U-19 (футболісти до 19 років) не приїхала в Маріуполь на матч третього туру чемпіонату України проти однолітків з ФК "Маріуполь". Після цього 22 серпня "Динамо" заявило, що дорослий склад теж не приїде на матч до Маріуполя. Читайте також: Соцмережі про відмову "Динамо" приїхати до Маріуполя: плюнули в обличчя мільйонам фанатів
Політика Депутатську групу "Воля народу" поповнив мажоритарник Позафракційний депутат Максим Микитась вирішив приєднатися до депутатської групи "Воля народу". Про це повідомив голова групи Ярослав Москаленко у коментарі "РБК-Україна". Як розповів Москаленко, новий депутат фракції вже написав заяву про вступ. "До депутатської групи "Воля народу" приєднався народний депутат Максим Микитась, він так само мажоритарник, як і більшість моїх колег. Тому чекаю плідної законодавчої спільної діяльності", - заявив він. Нагадаємо, 17 серпня на черговому засіданні Центральної виборчої комісії, яке провів її голова Михайло Охендовський, розглядалося питання про реєстрацію народним депутатом президента державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася, який переміг під час недавніх проміжних виборів до парламенту.
Політика Кордон для "євроблях" закриють протягом місяця - Луценко Представник президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що вже протягом місяця буде ухвалений законопроект, який не дасть "євробляхам" перетинати український кордон. Про це вона заявила в кулуарах Верховної Ради України в ході вечірнього засідання, передає кореспондент АСН. "Законопроектом займається Комітет Ніни Южаніної. Я знаю, що є напрацювання і в Міністерстві фінансів. Вчора збиралися протестувальники в комітеті", - заявила вона. Луценко зазначила, що прем'єр-міністр підписав меморандум з представниками власників авто з іноземною реєстрацією. "Але перша умова підготовки закону - це закриття кордону, щоб далі не тривало ввезення таких автомобілів і такий транзит. Аналіз досвіду країн Європи, Латвії, Естонії, звідки у нас ввезено велику кількість таких автомобілів, показує досить жорстку реакцію щодо такого транзиту. З огляду на європейський досвід і нашу цінову політику буде напрацьовано законопроект. Кордон буде закрито протягом місяця - півтора. Не пiзнiше. А закон буде розроблений протягом трьох місяців після підписання меморандуму. Адже така ситуація не может тривати далі", - додала вона.
Спорт Боксер Усик пообіцяв «поховати» свого суперника Марко Хука Чемпіон WBO у важкій вазі Олександр Усик на прес-конференції прокоментував майбутній бій Всесвітньої боксерської суперсерії (World Boxing Super Series) проти німця Марко Хука. «Я вибрав Хука, бо якщо сам хочеш бути сильним, то треба працювати з сильними і перемагати сильних. Щоб стати великим чемпіоном, потрібно вірити в себе. Поведінка Хука? Я поховаю Хука в суботу!» - заявив боксер. Бій Усик - Хук відбудеться 9 вересня на арені Max-Schmeling-Halle в Берліні. Як відомо, 6 вересня пройшла дуель поглядів, під час якої Хук штовхнув і обізвав українця. Усик зазначив, що Хук - один з кращих боксерів. А турнір для українського чемпіона значно більше важить, ніж просто перемога. «Я вибрав цей турнір, бо це шлях до досягнення мрії про об'єднання всіх поясів і його кубок названий ім'ям Мохаммеда Алі. Я народився з цим великим чемпіоном в один день - це знак. І я захоплююся Алі, бо він найбільший зразок для наслідування в боксі. Я буду дякувати Богові, якщо виграю трофей з його ім'ям», - зізнався Усик.
Кримінал оформление ленты  Працівниці маріупольського музею віддали окупантам картин на $1,3 млн Дві працывниці "Маріупольського краєзнавчого музею" незаконно передали на територію окупованого Росією Криму 52 картини, вартість яких становить більше 1 мільйона 320 тисяч доларів. Про це повідомляє Прокуратура Автономної республіки Крим, яка оголосила їм про підозру. Як повідомляється, їх підозрюють у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Їм загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін від 7 до 12 років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна організація кримінальної поліції Інтерпол оголосила в розшук 52 картини Музейного фонду України митців XVIII-XIX століття, які незаконно передали в Сімферопольський художній музей під час окупації Криму.
Економіка Бурбак покупцям "євроблях": Вас обманули, сказавши, що за це нічого не буде Глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що ті, хто продавав українцям старі євроавтомобілі, переконуючи, що за їх незаконну експлуатацію в країні їм "нічого не буде", вводили людей в оману, передає кореспондент АСН. "Ми готові підтримати будь-які законні ініціативи, які будуть внесені до сесійної зали і будуть розроблені не з позиції сили, а будуть результатом консенсусу. Не можна сідати за стіл і готувати законопроект, який би влаштував усіх, але при цьому блокувати вулиці та рух у столиці. Щонайменше це не плюс їм у карму і не додає їм плюсів для вирішення їхнього питання", - заявив він. Бурбак зазначив, що під Радою і так проходить багато мітингів за підвищення зарплат і пенсій, проте з нинішніми протестувальниками він не згоден, так як їхні дії фактично оббирають державний бюджет. "Що я їм повинен відповідати? Як ми будемо їх піднімати, якщо забирають цю частину з бюджету? Я виступаю за те, щоб українці могли купувати авто, щоб могли брати кредити в банках... Але це схема ухилення сплати податків в бюджет! Хочу ще раз сказати всім їм: вас обдурили, розповівши, що вам за це нічого не буде!" - підкреслив він. За його словами, на його 204-му окрузі "деякі вулиці в селі перетворилися на міні-базари автомобілів з іноземними номерами, тому прийшов час знайти консенсус, але без будь-яких спроб застосовувати силу".
Суспільство оформление ленты  В Україні проводять операцію проти незаконного обігу зброї. Херсонщина - в епіцентрі По всій країні у четвер, 7 вересня, стартувала операція з протидії незаконному обігу зброї. Як повідомив перший заступник керівника Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, поліція намагається припинити витік зброї з непідконтрольної території Донбасу в Україні. «Наша основна мета - безпека громадян на території всієї країни. Тільки за останню добу працівники поліції вилучили 25 одиниць вогнепальної зброї, близько двох тисяч боєприпасів і шість вибухових пристроїв», - заявив Аброськін. Зокрема, за його словами, в Одесі спецоперація почалася о 5-й ранку, коли особовий склад підняли по тривозі. Від сьогодні і до особливого розпорядження працівники регіонального підрозділу поліції працюватимуть у посиленому режимі несення служби. Буде посилено роботу і в інших регіонах України. Херсонська область б'є рекорди щодо незаконного обігу зброї Не встигли у країні почати спецоперацію, як у поліції Херсонської області рапортували, що за день виявили 6 фактів незаконного обігу зброї. Відзначається, що поліція області з 6 вересня по 6 жовтня проводитиме профілактичні заходи «Зброя та вибухівка» для вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин, які можуть використовуватися під час вчинення злочинів. У поліції розповіли, що за перший день відпрацювання поліцейські виявили 6 кримінальних правопорушень, пов'язаних з незаконним обігом зброї та вибухівки. З незаконного обігу вилучили 1 гранату, 1 гвинтівку, 2 обрізи мисливської рушниці, 180 патронів і 400 грамів тротилу. Загострення ситуації з незаконною зброєю За статистичними даними Нацполіції, тільки від початку цього року було вилучено близько 1,4 тисячі одиниць вогнепальної зброї, 916 гранат, 21 вибуховий пристрій і більше 120 тис. патронів. Ще на початку 2017 року аналітичний центр організації з дослідження поширення нелегальної вогнепальної зброї Small Arms Survey заявив, що з 2014 року Україна стала лідером в Європі на ринку нелегальної зброї і боєприпасів. Так, до початку війни з російськими окупантами, на Донбасі в Україні налічувалося близько 3 млн одиниць незаконних «вогнепалів». Однак зараз цей показник виріс як мінімум до 5 млн одиниць. Попитом на чорному ринку користуються гранати, вибухівка, пістолети Макарова і ТТ до автоматів Калашникова. Мало того, блогери повідомляють, що граната на окупованих територіях коштує дешевше, ніж кілограм м'яса. На підконтрольній же території країни купити автомат Калашникова, наприклад, можна за $1000. Як ще в липні заявляв директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, зброю в Україну часто завозять не тільки військові, але і люди, які не мають до армії стосунку. «Якщо ми говоримо про зброю, яка з фронту може потрапити в мирні міста, то це головна робота поліції і Нацгвардії на численних блокпостах у зоні проведення АТО. Дуже часто цю зброю везуть військові і люди, які не мають стосунку до цього. Тому тут позиція поліції дуже жорстка і непримиренна і МВС в цілому. Вся ця зброя буде вилучатися, і винні будуть притягатися до кримінальної відповідальності. Не можна з фронту незаконно везти в мирні міста зброю. Це додатковий криміногенний фактор», - розповів Шевченко. Як раніше заявляв народний депутат Антон Геращенко, тільки офіційно на руках у українців перебуває 900 тисяч одиниць зброї, з них 130 тис. нарізної і порядку 800 тисяч гладкоствольної. «Що стосується того, скільки незареєстрованої зброї, точної цифри немає», - додав політик. Кримінальні новини вересня Щодня у різних регіонах України з'являється інформація про злочини, скоєні за допомогою незареєстрованої зброї, або про незаконний продаж зброї. Зокрема, 6 вересня у Дніпропетровській області співробітники карного розшуку на вулиці Базарній в смт Губиниха зупинили 40-річного чоловіка. Під час огляду його особистих речей правоохоронці виявили та вилучили ручний гранатомет «РПГ-26». Чоловік розповів, що місяць тому нібито знайшов зброю на території військового полігону біля села Івано-Михайлівка та зберігав його без будь-якої мети. 2 вересня з'ясувалося, що в одній з військових частин у Запоріжжі старший солдат торгував вогнепальною зброєю і боєприпасами. Так, військовослужбовець-контрактник продав цивільному пістолет ПМ, 16 патронів 9 мм до нього, гранату РГД з УЗРГМ. За все це він отримав 19 тисяч грн. 5 вересня в Новолозуватка Дніпропетровської області 13-річний хлопчик отримав поранення від вибуху гранати Ф1. Зараз дитина перебуває в лікарні Дніпра у важкому стані, у нього поранення черевної порожнини, внутрішня кровотеча і осколок у легенях. Пізніше з'ясувалося, що гранату з АТО привіз його дядько. Чоловік сховав її на горищі, де дитина її і знайла. Подібні історії відбуваються щодня, тому так важливо контролювати зброю, яка незаконно надходить на територію країни.
Політика Порошенко проведе засідання з депутатами своєї партії Президент України Петро Порошенко в четвер, 7 вересня, проведе засідання з фракцією БПП. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Будемо збиратися не в президентській Адміністрації, а керівництво фракції ближче до 6-ї години вечора визначить місце такої зустрічі. Тому що ще незрозуміло, коли ми закінчимо розгляд законопроекту щодо кодексів (про судову реформу. Ред.). Проведемо засідання або в Раді, або на нейтральній території", - заявила вона.Луценко розповіла про порядок денний наради фракції з главою держави. "Президент озвучив програму роботи для нас на осінь. Ми обов'язково також будемо говорити на фракції про пенсійну реформу, ринок землі. Насамперед будемо говорити про бюджет на наступний рік... Про доформування Кабміну, про комплектацію ЦВК... Президент сьогодні сказав фракціям оновити список кандидатур у ЦВК", - повідомила вона.
Суспільство Огрядні стюардеси «Аерофлоту» домоглися часткової перемоги в позові проти компанії Дві російські стюардеси домоглися часткової перемоги у своїй юридичній битві з національним авіаперевізником «Аерофлот», який вони звинуватили в дискримінації за статевою ознакою. Московський суд визнав дії компанії щодо «фізичних розмірів» її працівниць неправомірними, повідомляє The Guardian.«Аерофлот» зобов'язаний виплатити компенсацію 43-річній Євгенії Магуриній і 45-річній Ірині Єрусалимській у розмірі доходів, які вони втратили через переведення на менш прибуткові рейси. Жінок змусили перейти з міжнародних рейсів через те, що їхній розмір одягу перевищує «48», а замість них на позиції взяли молодих і струнких дівчат. Керівництво компанії виміряло і сфотографувало всіх своїх працівниць перед переведенням. Хоча суд не задовольнив усі вимоги позивачки, його рішення є знаковим для сучасної Росії, де жінки часто стикаються з сексизмом на робочому місці. Магурина отримає 17 тисяч рублів, а Єрусалимська - 11 тисяч рублів за втрачену заробітну плату, додатково кожна отримає по 5 тисяч рублів за моральну шкоду. Ця компенсація значно менша, ніж півмільйона рублів, які Магурина вказала у початковому позові. Вона також хотіла, щоб компанія визнала свої дії дискримінацією за статевою ознакою. Тепер «Аерофлот» заперечує факт дискримінації, посилаючись на те, що суд проігнорував цю претензію при винесенні рішення. Представник компанії заявив, що вони задоволені ухваленим рішенням.
Суспільство Чому в Мукачеві не буде «тупика Москаля» Мукачівський районний суд Закарпатської області скасував рішення міськради про перейменування частини вулиці Трудової на тупик Геннадія Москаля. Про це повідомили в прес-службі  суду. У липні цього року депутати міської ради Мукачева перейменували відгалуження вулиці Трудової на тупик імені голови Закарпатської обласної держадміністрації Геннадія Москаля. Крім того, депутати міськради ухвалили рішення перейменувати вулицю Степана Бандери на вул. Любомира Гузара, а вул. Романа Шухевича - на Андрея Шептицького. Це рішення також було скасовано судом. Історія перейменування вулиць довга. 5 квітня 2017 року вулиці імені комуністичного публіциста Ярослава Галана, убитого у Львові в 1949 році, і секретаря Закарпатського обкому КП (б) У, член ЦК Компартії України Івана Туряниці перейменували на вулиці Бандери і Шухевича відповідно. Крім того, була також перейменована вулиця Івана Локота - на вулицю загиблого бійця АТО Володимира Зайця. Розпорядився перейменувати Геннадій Москаль, це було зроблено в рамках декомунізації. Однак міськраді перейменування не припало до душі і вже в липні вулиці знову перейменували. Підставою став лист священика Успенського Собору УГКЦ, декана Мукачева Йосипа Ловськи, який попросив назвати одну з вулиць міста ім'ям Блаженнішого кардинала Любомира Гузара, який помер 1 червня 2017 року. Крім того, з проханням увічнити в топоніміці Мукачева митрополита УГКЦ Андрея Шептицького звернувся голова МО «Союз Чорнобиль України» Олексій Товчко. Геннадій Москаль оскаржив рішення міськради. Суду він заявив, що повторне перейменування суперечить Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки». У суді наголосили, що розпорядження Москаля не оскаржено, що не скасовувалося в установленому законодавством порядку. «Також у цьому Законі зазначено, що юридичним особам та об'єктам права власності ім'я фізичної особи присвоюється лише після їхньої смерті і тільки після проведення громадського обговорення», - заявили в суді. З огляду на доводи Москаля Мукачівський райсуд виніс постанову, якою визнав рішення міськради про перейменування вулиць незаконною і скасував її. Разом з тим декомунізація в Мукачеві - не поодинокий випадок перейменувань «від Москаля». Губернатор відомий своїм чудовим почуттям гумору. Так, у лютому 2016 року в селі Калини Тячівського району Закарпатської області в рамках декомунізації вулицю Леніна перейменували на честь соліста групи «Бітлз» Джона Леннона. «Закарпаття нарешті декомунізовано: все Леніни, Дзержинські, Кірови, Комсомольські, Жовтневі викинуті на звалище історії. Замість них з'явилися вулиці не тільки Джона Леннона або Енді Ворхола. Область стала єдиною в Україні, в якій «декомунізовані» вулиці перейменовані на честь усіх загиблих на Донбасі героїв», - написав тоді Москаль в Facebook. Однак в області знайшлося багато людей, які не підтримали губернатора і вимагали повернути вулицям їхні радянські назви. Найсильніше пручалися в селищі Великий Березний та селі Клячаново. В обох населених пунктах жителі виступили проти перейменування вулиць на честь їхніх земляків, які жили в їхніх селах і загинули в АТО на Донбасі. У Великому Березному жителі вимагали повернути їм назву чехословацького комуніста Івана Локоти, а сільрада Клячаново перейменувала вулиці на честь загиблих в АТО земляків на Нивлянську і Виноградну. Губернатор бореться з цим рішенням.
Суспільство Євреї допомогли мусульманам зібрати гроші на відновлення мечеті Після того, як в американському штаті Флорида згоріла мечеть, єврейська громада штату активно допомагає мусульманській у зборі грошей на її відновлення. Мечеть підпалили в лютому 2017 року на ґрунті ненависті, повідомляє The Independent. Акцію, спрямовану на збір грошей, запустив Аділ Карім. Вона зібрала рекордну суму в $78 тисяч, при цьому мета була зібрати $ 40 тисяч. Аділ хоче запустити якомога більше міжконфесійних проектів і, таким чином, відкрити діалог з представниками інших релігій. На своїй сторінці в соціальній мережі Карім написав: «Я не міг зрозуміти, чому люди роблять пожертвування в «дивних» розмірах. На благодійний рахунок надходять суми 18, 36, 72 долари. А потім я побачив імена меценатів - Аві, Коен, Голдштейн, Рубін, Фішер. Це все єврейські імена. Євреї жертвують сумами, які кратні 18, що називається «Чай». Така дія означає, що одержувачу бажають довгого життя. Кожен день ти дізнаєшся щось нове. Єврейська віра проявила силу в підтримці ісламського співтовариства».
Кримінал Які автомобілі найчастіше викрадають в Україні і де В Україні стали рідше викрадати автомобілі, а викрадені - стали знаходити частіше. Так у першому півріччі 2017 року кількість автовикрадень в Україні скоротилася на 25%, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року - з 3461 в першому півріччі 2016-го, до 2689 автовикрадень цього року. Про це свідчать дані департаменту карного розшуку Національної поліції, повідомляє Ліга.net. При цьому розкриваність цих злочинів у 2017 році досягла майже половини - 44,7%, тоді як за перше півріччя минулого року злочинці були знайдені лише в 34,7% випадків. Найчастіше, як не дивно, викрадають вітчизняні ЗАЗи і російські ВАЗи. Вкрадені машини найчастіше відправляють на розбирання, після чого запчастини і комплектуючі виставляються на продаж або здаються на металобрухт. Серед «іноземців» викрадачі найчастіше крадуть такі марки, як Toyota, Mercedes, BMW, Chevrolet. У порівнянні з минулим роком у нинішньому стали частіше викрадати автомобілі Honda, Lexus і Range Rover. Найбільшу кількість викрадень зафіксовано в місті Києві, в Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій і Київській областях.
Кримінал Австралійський ресторатор «випадково» зарізала чоловіка під час сварки Кван Ліу, 35-річна власниця китайського ресторану з Сіднея, Австралія, завдала своєму чоловікові смертельного удару ножем під час сварки, тепер називає подію «випадковою». На суді вона сказала: «Я вдарила його ножем, ми сперечалися, і я була зла», розповідає The Daily Telegraph. Судове засідання пройшло сьогодні у Верховному суді штату Новий Південний Уельс. Ліу не визнає себе винною у вбивстві 39-річного Хан Лім Чина, яке відбулося в січня 2016 року. Прокурор Бред Хьюз вважає, що сварка відбулася через підозри у зраді. Останнім часом Чин програв значні суми в казино, але водночас почав підозрювати, що у його дружини роман з фітнес-тренером. Адвокат Ліу Філіп Болтен розповів присяжним, що його клієнтка не зрозуміла, що ніж був без футляра, вона також не розуміла, що вдарила Чина або заподіяла йому якусь шкоду. Він помер, не приходячи до тями. Болтен стверджує, що саме Чин перший озброївся ножем. «Під час сварки Ліу помітила, що її чоловік заховав ніж у кишені пальто, і вона вихопила зброю з його рук, щоб убезпечитися. Але в підсумку випадково поранила його».

Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів




/-2,110524892807-/ /-pc-/
Top