counter
Архів Повернутись назад 07 Серпня 2017
7 Серпня
Події оформление ленты  На трасі під Миколаєвом невідомі обстріляли автомобіль, є постраждалі У неділю, 6 серпня, на трасі під Миколаєвом невідомі напали зі стріляниною на автомобіль. Про це повідомляє місцеве видання 0512. Як повідомляється, автомобіль їхав по трасі в Миколаїв. Проїжджаючи поруч з одним із заміських комплексів водій помітив, що два невідомих хлопці вийшли на трасу, перекрили дорогу і намагалися кинутися під машину. Водій зупинив авто, вийшов з нього і зробив зауваження, за його словами, п'яним і неадекватним хлопцям. У відповідь один з них дістав ніж і завдав кілька ударів водієві. Другий хлопець з травматичного пістолета вистрілив кілька разів у пасажира автомобіля, який вибіг на допомогу, а потім вистрілили і в водія. Після цього зловмисники втекли в бік Одеси через поле. Вони зникли до приїзду правоохоронців. Водій і пасажир автомобіля отримали травми невідомого ступеня тяжкості. Вони госпіталізовані в лікарню в Миколаєві.  Поліція з'ясовує всі деталі події.
Суспільство оформление ленты  Дніпропетровський волонтер Людмила Таран померла уві сні Дніпропетровський волонтер проекту "Вокзал Дніпро" померла уві сні у неділю, 6 серпня. Про це повідомила керівник проекту "Вокзал Дніпро", волонтер Наталя Хазан на сторінці в соціальній мережі Facebook. "Шок. Сьогодні померла Людмила Таран. Лягла спати і не прокинулася... - написала Наталія. - Це (на фото) її чергування вчора", - написала вона. На сторінці Таран десятки людей висловлюють співчуття. "Шок... Люда, як? Чому? Вчора, обнялися, як завжди, сказали один одному: до нової зустрічі і... Все... Все? Все!.. - написала волонтер Анна Відар. - Тепер тільки вічна пам'ять... Ти для мене назавжди залишишся така, якою я тебе знала: позитивною, чуйною дівчинкою", - написала інша користувачка соцмережі. Крім того, волонтери збирають допомогу для похорону Людмили.5168 7422 0149 1846, Татаренко Руслан - брат.  
Події Негода в Україні: у Херсонській області поривом вітру вбило людину В результаті негоди в Україні одна людина загинула, ще п'ятеро отримали поранення. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Як повідомляється, в Херсонській і Миколаївській областях через ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру) постраждали люди. У селищі Лазурне Скадовського району поривом вітру перекинуло на бік вантажний автомобіль. В результаті події загинула одна людина, яка перебувала біля машини. Крім того, постраждали дві дитини. А в Миколаєві поривом сильного вітру зірвало дерев'яну покрівлю з літнього майданчика кафе-бару Golden River, в результаті чого постраждали три людини, яким надали першу медичну допомогу. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в п'яти областях України в результаті складних погодних умов (дощ, гроза і пориви вітру) знеструмлено 93 населених пунктів.
Політика В Україну за два роки не впустили 20 тис. росіян, 100 артистам заборонений в'їзд - Держприкордонслужба З 2015 року до нинішнього часу прикордонники не впустили в Україну близько 20 тис. громадян РФ, при цьому поступово кількість відмов зменшується. "За статистикою, то з 2015 року по 3 серпня 2017 року включно відмовлено у в'їзді понад 20 тис. росіян. Найбільше відмов було в 2015 році - 10,9 тис., у 2017 році - це вже близько 3 тис. громадян РФ" , - сказав голова державної прикордонної служби Петро Цигикал в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.Він повідомив, що основна причина відмови у в'їзді - неможливість обґрунтувати мету поїздки, перевищення терміну реєстрації, відсутність підтвердження фінансового забезпечення поїздки. При цьому з 3 тис 148 громадян РФ - майже 100 - відомих російських артистів і публічних особи, які переважно незаконно відвідували Крим.
Суспільство Вступ до вузу 2017: Сьогодні завершиться зарахування бюджетників До полудня понеділка, 7 серпня, вищі навчальні заклади України повинні завершити зарахування абітурієнтів, які рекомендовані до зарахування на місця державного замовлення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України. Як повідомляється, зарахування бюджетників має відбутися до 12:00 понеділка, 7 серпня. "Міносвіти звертає увагу, що претендувати на вакантні місця держзамовлення можуть тільки ті, хто зарахований на навчання на відповідну конкурсну пропозицію на контрактній основі. Крім того, вони не повинні були отримувати рекомендації до зарахування на місця державного замовлення", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство освіти і науки України оприлюднило списки рекомендованих абітурієнтів до зарахування на бюджетні місця в українських вищих навчальних закладах.
Політика Рекс Тіллерсон побачив перспективи розв'язання конфлікту на Донбасі Держсекретар США Рекс Тіллерсон вважає, що російська влада готова до переговорів з врегулювання конфлікту в Україні. Такий висновок він зробив за підсумками після зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим в філіппінському місті Маніла, передає Associated Press.Тіллерсон зазначив, що під час зустрічі з Лавровим він побачив готовність Росії до переговорів з вирішення конфлікту в Україні і що США будуть співпрацювати з усіма учасниками переговорів щодо української кризи. У той же час американський дипломат констатував наявність розбіжностей з російською стороною щодо деяких аспектів врегулювання конфлікту в Україні, однак, за його словами, ці розбіжності не стануть приводом припинити контакти з цього питання.
Події оформление ленты  10 пляжів закриті через розлив пальмової олії біля берегів Гонконгу У неділю десять найпопулярніших пляжів Гонконгу були закриті після розливу пальмової олії, що стався через зіткнення суден у китайських водах. На фотографіях видно білі забруднення, що нагадують пінопласт, що вистилають берег. Вода в рибальському селі, популярному серед туристів, також була наповнена сміттям і маслянистими відходами, повідомляє The Guardian.Незважаючи на те, що різне сміття з боку материкового Китаю та інших частин Гонконгу часто прибиває до цих берегів, місцеві жителі сказали, що вони ніколи не бачили нічого схожого на застиглі масляні грудки.Згідно з повідомленнями, уряд закрив шість пляжів і підняв попереджувальні прапорці після того, як у неділю вранці «білу маслянисту речовину» було виявлено на водах і піску біля південних островів Гонконгу. Ще чотири пляжі на південному узбережжі головного острова Гонконгу були закриті, коли персонал знайшов на них «білі, гранульовані речовини», - йдеться в заяві.У Гонконзі налічується понад 200 островів, багато з яких користуються популярністю у туристів завдяки своїм пляжам. Але останнім часом ростуть побоювання щодо сміття та забруднень, які покривають берегову лінію.Цей розлив був викликаний зіткненням двох суден у гирлі Перлової річки, який стався в Китаї в четвер. Нарівні з розливами нафти, які є досить поширеним явищем в Гонконзі, їстівна пальмова олія може завдати істотної шкоди екосистемі океану.
Події оформление ленты  Ураган розгромив курорт на Херсонщині У курортному місті Скадовську (Херсонської області) пройшов ураган, в результаті якого знесло дах готелю. Про це повідомив місцевий депутат Олександр Власов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Весь тиждень на вулиці стояло справжнє пекло у вигляді спеки +38-40. І ось сьогодні погода піднесла відпочиваючим справжній подарунок - шикарна літня злива, приправлена градом", - написав він, опублікувавши фото і відео негоди. Пізніше він повідомив, що від урагану постраждала готель Black Sea, що розташований біля морського причалу. "Потужний вітер зніс дах, що впав на припарковані авто. Одна з машин належить орендарю готелю - Акуловичу. І хоч перед самим готелем стоїть сцена "Чорноморських ігор", але обійшлося (слава Богу) без жертв", - повідомив Власов. Нагадаємо, 18 липня близько 200 відпочивальників застрягли на острові Джарилгач біля Скадовська Херсонської області. Після того як їх відвезли на теплоходах на безлюдний острів, різко зіпсувалася погода, почався шторм і кораблі, які їх привезли, сіли на мілину. Евакуацію змогли почати тільки о восьмій вечора.
Події У "ДНР" приховали смерть кадрових російських військових, видавши їх за цивільних В районі окупованої Горлівки Донецької області під час диверсійних дій на міні підірвалися кадрові російські військові, трупи переодягли в цивільний одяг для приховування їхніх особистостей. Про повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на офіційній сторінці в Facebook. Як повідомила розвідка, в районі Горлівки на міні підірвалися кілька людей, яких видали за цивільних осіб. Однак, управління розвідки має інформацію про те, що загиблі були військовослужбовцями, які загинули під час виконання диверсійних дій. "За рішенням керівництва бригади тіла загиблих були переодягнені в цивільний одяг і залишені в лісосмузі неподалік від лінії зіткнення. Прибулим з Росії родичам повідомили, що загиблі ніколи не служили в армії "ЛДНР", а військове командування "республік" до їхньої загибелі непричетне" - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що на окупованій території Донбасу військовослужбовці ЗС Росії грабують будинки мирних жителів, вивозячи їхнє майно на вантажівках.
Політика Велика Британія заперечує інформацію про згоду виплатити €40 млрд Євросоюзу за Брексіт Уряд Великої Британії заперечує повідомлення про оплату €40 млрд «відступних» Євросоюзу після Брексіту. Провідні прихильники виходу з ЄС заявили, що вони ніколи не погодяться заплатити таку велику суму. До цього повідомлялося, що Тереза ​​Мей готова заплатити ці гроші як плату за переговори про майбутню торговельну угоду, повідомляє The Guardian. При цьому сума в €40 млрд була б компромісом, так як спочатку Брюссель зажадав близько €60 млрд. €40 млрд є еквівалентом кількох років внесків до бюджету ЄС, які Британія зобов'язалася виплачувати після виходу в березні 2019 року. Тепер же уряд заперечує подібну суму, називаючи інформацію «необґрунтованим припущенням», і говорить, що така цифра абсолютно неприйнятна для уряду і для виборців. Питання про виплату ЄС є величезною політичною проблемою для партії Мей, адже в її передвиборчій компанії говорилося про відшкодування £350 мільйонів на тиждень від Брюсселя, щоб направити ці гроші в Міністерство охорони здоров'я Великої Британії. У той же час ЄС не перейде до наступного етапу переговорів про майбутні відносини, поки не буде досягнутий прогрес у фінансовому врегулюванні. Мішель Барньє, головний парламентер від ЄС, сказав, що наступний етап переговорів буде перенесено на грудень, бо Британія затримує оплату. Але деякі прихильники Брексіту займають набагато жорсткішу позицію щодо виплат. Багато політиків взагалі не вважають, що Велика Британія повинна перераховувати платежі в бюджет ЄС після виходу. Член Парламенту від консервативної партії Джейкоб Різ-Могг сказав: «Однією з головних причин для Брексіту була економія мільярдів фунтів британських платників податків і інвестування їх у потреби своєї країни. Якщо якась виплата і мала бути передбачена, то це ЄС повинен платити нам». Британці в один голос заявляють, що не заборгували ЄС ніяких грошей і навіть обговорювати якісь цифри було нерозумним кроком з боку Мей. Водночас у ЄС є безліч важелів впливу на опонента, зокрема майбутні кордони, цивільні права та положення Північної Ірландії. Уряд планує опублікувати в найближчі тижні серію документів з таких питань, як митний союз і ірландський кордон, щоб донести свою остаточну позицію щодо Брексіту вперше з початку переговорів.
Політика Росія різко скоротить кількість своїх військ на Донбасі Росія вирішила скоротити кількість своїх військ на Донбасі через нестачу фінансування. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Серед командирів середньої ланки в "1-му АК ДНР" фіксуються чутки про переведення незабаром частин і підрозділів" армійського корпусу "за наказом російського командування на нову організаційно-штатну структуру, в зв'язку з чим передбачено значне скорочення особового складу, обсягів фінансування і ін. видів забезпечення", - написав він. За інформацією лідера групи, це реформування зумовлено загальним скороченням допомоги бойовикам з Росії. Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що до бойовиків терористичної організації "ДНР" прибула група російських снайперів.
Кримінал Маріуполець вбив матір та сестру і жив п'ять днів з трупами в квартирі У Маріуполі чоловік проломив голови своїй матері і сестрі і жив п'ять днів з трупами в квартирі. Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області. Як повідомляється, жителі одного з будинків в центрі міста повідомили в колл-центр 102 про те, що із сусідньої квартири чути трупний запах, а господарів не видно вже п'ять днів. Прибулі на місце правоохоронці виявили в дальній кімнаті тіла двох жінок, які лежали одне на одному, а зверху були прикриті ганчірками. Поліцейські встановили, що це 88-річна мати і її дочка. "Причина смерті буде встановлена ​​після судмедекспертизи, за попередніми даними, вони померли від травм голови. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали сина 88-річної пенсіонерки, який весь час провів у зачиненій квартирі з тілами своїх близьких", - йдеться в повідомленні. У прес-службі повідомили, що 45-річний чоловік - інвалід дитинства, має психологічне захворювання, до продуктивного контакту поки не доступний. Його направили в спеціалізовану лікарню. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Маріуполя розшукує чоловіка, якого підозрюють у вбивстві двох дівчат і підпалі будинку.
Економіка Частка зареєстрованих зарубіжних б/в авто в рази перевищила кількість нових. І це без "пересічників" Українці в липні зареєстрували понад 5 тис. старих автомобілів, що становить 45% від загальної кількості зареєстрованих у минулому місяці легкових машин. Про це сказано на сайті асоціації «Укравтопром». Відзначається, що в липні первинний ринок легкових автомобілів склав 11,640 тис. шт. «Це вдвічі більше, ніж в липні 2016 року і, незважаючи на спад реєстрацій нових авто, майже на 1% більше результату минулого місяця. Таке зростання обумовлене високою ринковою часткою автомобілів, що були в експлуатації - якщо торішнього липня вона становила 4%, то зараз - 45 відсотків», - сказано в повідомленні. Так, за даними асоціації, в минулому місяці українці зареєстрували 5215 б/в автомобілів, що в 23 рази більше, ніж у липні 2016 року і на 11% більше, ніж у червні 2017 го. Більша кількість авто завезена з-за кордону. У п'ятірку лідерів липень середа імпортного секонд-хенду увійшли Renault (973 шт.), Volkswagen (917 шт.), Skoda (632 шт.), Opel (418 шт.) І Nissan (289 шт.). «У всіх перерахованих марок, крім Nissan, первинні реєстрації старих автомобілів значно перевищують результати нових авто, причому автомобілі, що експлуатуються в Україні на іноземній реєстрації, у статистиці не відображаються», - відзначили в асоціації. Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року в Україні для фізосіб діють знижені ставки акцизного податку на старі автомобілі. Як відзначили в Державній фіскальної службі, в липні кількість таких ввезених авто зросла до 6,6 тис. до прийняття закону в середньому на місяць розмитнювали близько 1 тис. б/в автомобілів.
Політика Бійці ЗСУ жорстко присікають провокації бойовиків на Донбасі - Турчинов Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час робочої поїздки в Донецьку область повідомив, що українські військовослужбовці жорстко присікають провокації бойовиків терористичної організації "ДНР". Про це повідомила прес-служба оперативно-тактичного угруповання "Луганськ". За словами глави РНБО, окупанти регулярно здійснюють провокації проти українських військових. "Противник здійснює системні вогневі провокації, зокрема із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння: артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню і мінометів. Щотижня відбувається кілька бойових зіткнень. Але всі провокації російських гібридних військ жорстко присікаються професійними діями наших військових", - заявив Турчинов. Відомство повідомляє, що секретар РНБО відвідав бойові позиції 58-ї окремої мотопіхотної бригади на передньому краї оборони в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське і Новозванівка. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олександр Турчинов під час робочої поїздки по території Донецької області перевірив роботу "глушилки" кремлівських ЗМІ.
Суспільство Синоптики попереджають про тропічну спеку на півдні і сході України Найближчої доби на півдні і сході України буде жарке тропічне повітря, але в західних, північних, більшості центральних областей збережеться помірно тепла повітряна маса атлантичного походження. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Як повідомляється, вночі, крім південно-східної частини, вдень на півночі Лівобережжя очікуються короткочасні дощі, місцями грози, на решті території без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура в західних, північних та Вінницькій областях вночі +11 - +16°С, вдень +21 - +26°С, на решті території вночі +17-22°С, на узбережжі морів до +25°С, вдень +29-34°С, у південних, Донецькій та Луганській областях +35 -39°С. У столиці у понеділок, 7 серпня вночі пройде короткочасний дощ, вдень опади не очікуються; температура вночі +14 - +16°С, вдень +23 - +25​​°. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в п'яти областях України в результаті складних погодних умов (дощ, гроза і пориви вітру) знеструмлено 93 населених пунктів. Крім того, в Херсонській області поривом вітру вбило людину.
Здоров`я Радикально: Нова Зеландія може заборонити продавати алкоголь у супермаркетах Медична Асоціація Нової Зеландії закликала до заборони на продаж алкоголю в супермаркетах, аргументуючи це тим, що вид алкоголю на полицях поруч із звичайними продуктами «нормалізує» небезпечний наркотик у сприйнятті людини. Вино і пиво широко доступні в більшості супермаркетів по всій країні з 1990 року, в той час як міцні спиртні напої можна купити тільки в барах і лікеро-горілчаних магазинах, повідомляє The Guardian. Новозеландська медична асоціація заявила, що продаж алкоголю в супермаркетах робить його дешевим і доступним для населення: люди ставлять пляшку Совіньон Блан у свій візок поруч з хлібом, молоком і туалетним папером, навіть не замислюючись. Не кажучи вже той вплив, який загальнодоступний алкоголь чинить на людей, які намагаються кинути пити. За даними Асоціації, більш як півмільйона новозеландців вживають алкоголь у небезпечних кількостях, причому в п'ятницю і суботу велика частина людей, доставлених в лікарню швидкої допомоги, має симптоми алкогольного отруєння. Вони вважають, що найкраще боротися з подібними суспільними явищами саме на державному рівні. Д-р Кейт Баддок, голова Асоціації, каже, що алкоголь гірше, ніж метамфетамін, марихуана і героїн, бо це був дешевий психотропний препарат, що викликає звикання. «Він сприяє домашньому насильству, багатьом раковим захворюванням і дорожньо-транспортним пригодам», - стверджує Баддок. Новозеландці випивають до 10 літрів чистого алкоголю на рік. В Австралії показник той же, але він набагато менше в США і Канаді, не кажучи вже про європейські показники. Ціни на алкоголь в супермаркетах країни дуже низькі. Пляшку вина можна купити за 7 новозеландських доларів (135 грн). У барах середній коктейль може коштувати 1 новозеландський долар. Вважається, що дозвіл на продаж алкоголю в супермаркетах був спробою спрямувати новозеландців на середземноморську культуру вживання алкоголю, де він є загальнодоступним. Але представники Асоціації заявляють, що ця ідея викликала зворотний ефект, адже потрібно було міняти культуру вживання алкоголю, а не доступ до нього. Вчені оцінюють шкоду, завдану алкоголем новозеландському суспільству, в 5 млрд новозеландських доларів на рік. Вона включає поліцейські виклики, травми і довгострокові наслідки для здоров'я громадян. Вони наполягають на тому, що продаж алкоголю має здійснюватись тільки в спеціалізованих магазинах, а також на жорсткому державному регулюванні умов продажу, включно з високим оподаткуванням.
Політика Чикаго збирається подати в суд на Трампа за відмову фінансування міст-притулків Адміністрація американського міста Чикаго оголосила про намір подати в суд на адміністрацію Трампа за його погрози позбавити фінансування так званих міст-притулків. Місто-притулок - місто в США, де застосовується спеціальна політика, згідно з якою «нелегали» не переслідуються за порушення міграційного законодавства, повідомляє The Independent. Мер Чикаго Рам Емануель оголосив про рішення на прес-конференції, заявивши: «Чикаго не дозволить позбавити наших жителів їхніх основних прав і свобод. Ми ніколи не відмовимося від статусу гостинного міста». Генеральний прокурор Джефф Сешнс недавно заявив, що Міністерство юстиції припинить фінансування міст-притулків через те, що ті відмовляються виконувати федеральні міграційні закони. Міністерство юстиції зажадало від міст необмеженого доступу до їхніх тюрем, а також, щоб ті повідомляли міграційну службу за 48 годин до звільнення осіб, підозрюваних у порушенні міграційного законодавства. Однак мери, такі як Емануель, не хочуть виконувати вказівки нового уряду. Керівники багатьох міст-притулків заперечують проти того, щоб видавати міграційним службам іммігрантів, які не мають судимості. Вони називають нові правила незаконними і антиконституційними. Відсутність федерального фінансування серйозно відіб'ється на бюджеті міст. Тільки Чикаго мав отримати $3,2 млн державного гранту цьогоріч на придбання нового поліцейського обладнання. Дональд Трамп особливо критикує Чикаго за високий рівень злочинності. Міністерство юстиції заявило, що в минулому році найбільше вбивств на вулицях міста було скоєно саме в Чикаго. Більше, ніж у Лос-Анджелесі і Нью-Йорку. Ці показники є головним аргументом на користь нової політики Трампа, адже, продовжуючи фінансувати міста-притулки, держава, по суті, дозволяє мільйонам нелегальних мігрантів залишатися «в тіні», що, безумовно, позначається на рівні злочинності. Це не перший випадок, коли на уряд подають у суд за нову політику. Минулого місяця суд заблокував ще більш суворий наказ президента, який передбачав більш широкі міграційні обмеження. Суддя прийняв сторону американського міста Сан-Франциско, ухваливши, що позбавлення міст-притулків коштів є неконституційним. Білий дім відповів у заяві, що нові міграційні закони необхідні для того, щоб не допускати терористів у США.
Кримінал оформление ленты  На Дніпропетровщині чоловік півроку переховував у шафі тіло вбитої коханки У місті Верхньодніпровськ Дніпропетровської області в шафі однієї з квартир в поліетиленовому пакеті співробітники правоохоронних виявили муміфіковане тіло вбитої жінки. Про це повідомляє прес-служба поліції області. Як з'ясували правоохоронці, 45-річна жінка перебувала в розшуку з 17 лютого, коли в відділення поліції звернулася її мати і повідомила, що 29 січня її дочка пішла з дому і не повернулася. Як повідомляється, останні два роки жінка жила разом з 56-річним чоловіком. Коли в квартирі підозрюваного знайшли тіло, він заявив, що 30 січня знайшов тіло коханої в квартирі, злякався і заховав її в шафі. Судово-медична експертиза показала, що жінка померла через гостру крововтрату в зв'язку з ножовим пораненням шиї. Тоді зловмисник зізнався, що того дня він попросив співмешканку приготувати вечерю, але вона витратила гроші на спиртне. Він розсердився і вдарив жінку кухонним ножем у шию. Потім натягнув на тіло поліетиленовий пакет і заховав його в шафі. Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Йому загрожує від 7 до 15 років в'язниці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Маріуполі чоловік пробив голови своєї матері і сестри і жив п'ять днів з трупами в квартирі.
Кримінал У Краматорську чоловік зґвалтував 8-річну дитину, заманивши її цукерками У Краматорську (Донецька область) судитимуть 51-річного чоловіка за розбещення 8-річної дівчинки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. Правоохоронці з'ясували, що 5 травня 2017 року 51-річний житель Краматорська, обіцяючи пригостити цукерками, запросив до себе додому 8-річну сусідську дівчинку. "Вдома зловмисник зняв з дитини нижню білизну, поклав дівчинку на ліжко і вчинив стосовно неї непристойні розпусні дії, спрямовані на задоволення своєї статевої пристрасті. Надалі, погодившись на прохання дитини припинити зазначені дії, чоловік повернув їй одяг і відвів додому, де дівчинка повідомила бабусі про те, що з нею сталося", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, прокуратура вже закінчила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) КК України. Чоловікові загрожує до восьми років в'язниці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в миколаївському СІЗО випадково загинув підозрюваний у зґвалтуванні неповнолітньої.
Політика Поляков поскаржився СБУ на незаконне прослуховування НАБУ Народний депутат України Максим Поляков (фракція "Народний фронт") попросив Службу безпеки України розслідувати, на його думку, незаконне прослуховування представниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) низки високопоставлених чиновників. Про це нардеп розповів журналістам, передає Інтерфакс-Україна. "На сьогодні я підготував на ім'я керівника Служби безпеки України лист щодо незаконного прослуховування і про можливу державну зраду", - заявив він. Крім того, за словами нардепа, НАБУ прослуховує всі головні відомства в Україні без відповідних дозволів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокати нардепа Максима Полякова подали апеляцію на рішення суду про те, що парламентарій повинен носити електронний браслет і здати всі свої паспорти. Пізніше Національне антикорупційне бюро зажадало, щоб народний депутат Максим Поляков виконав припис суду і надів електронний браслет.
Дозвілля Астрологи розповіли, чого не варто робити в "криваве затемнення" Астрологи повідомляють, що місячне затемнення, яке відбудеться в понеділок, 7 серпня, буде енергетично дуже сильним. Про це повідомляє 24 канал. За словами експертів, саме в цей день люди отримують унікальну можливість переглянути і поліпшити своє життя. Як повідомляється, місячне затемнення відбудеться на осі Водолій-Лев, і всі знаки, які перебувають в цьому колі, отримують унікальний шанс розібратися зі своїми проблемами. У день місячного затемнення не рекомендується брати участь у масових заходах і перебувати в місцях масового скупчення народу; приймати важливі рішення; підписувати договори і документи; робити великі покупки. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ніч на вівторок, 8 серпня, в Україні буде видно часткове тіньове місячне затемнення. Тінь Землі закриє південну четвертинку повного Місяця, а освітлена частина супутника біля кордону тіні стане червоною. Затемнення триватиме не більше двох годин, його буде видно о 23:20.
Події Сапер підірвався в ході робіт на арсеналі Міноборони в Балаклії У понеділок, 7 серпня, в ході роботи з зачистки 65-го арсеналу військової частини 1652 в Балаклії Харківської області, підірвався сапер. Про це пише Інтерфакс-Україна. «Сьогодні в ході зачистки на території арсеналу підірвався сапер», - повідомляють в обласному медіа-центрі Міноборони України. Співрозмовник не зміг відповісти на запитання, наскільки серйозні травми у потерпілого, зазначивши лише, що в харківський шпиталь його поки не доставляли. Нагадаємо, в ніч на 23 березня на території 65 арсеналу в/ч 1652 біля Балаклії почалися вибухи. В результаті детонації боєприпасів тоді загинула одна жінка, ще три людини постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала. Всього в результаті потужних вибухів у Балаклії було пошкоджено і зруйновано 392 об'єкти (житлові будинки, будівлі освітньої, соціальної, промислової сфер).
Політика До 72-ї річниці Хіросіми Японія закликала світ відмовитися від ядерної зброї Прем'єр-міністр Японії закликав світ відмовитися від ядерної зброї на церемонії, присвяченій 72-й річниці бомбардування Хіросіми. Сіндзо Абе сказав, що існуючі договори про нерозповсюдження ядерної зброї мають бути посилені і пообіцяв, що Японія зробить «максимум для встановлення миру в усьому світі», повідомляє The Independent. За даними The Japan Times, захід пройшов у Меморіальному парку миру, недалеко від епіцентру вибуху Хіросіми, в ньому взяли участь 50 тис. осіб, а також представники 80 країн і ЄС. Цього року захід має особливий сенс через навислу ядерну загрозу з боку Північної Кореї. Минулого місяця її військові протестували дві міжконтинентальні балістичні ракети, які легко могли дістати до двох великих американських міст - Лос-Анджелеса і Чикаго. Поки неясно, чи мають корейці ядерні боєголовки. Мер Хіросіми Кадзума Мацуї сказав: «Поки існує ядерна зброя і політики загрожують її використанням, цей жах може будь-якої миті повторитися. Якщо ядерна бомба буде скинута зараз, це може завдати більшої шкоди, ніж бомба Хіросіми в поєднанні з тією, яка була скинута на місто Нагасакі через три дні», - продовжив він. 72 роки тому США скинули атомну бомбу на Хіросіму, яка здетонувала на відстані 600 метрів над містом, при цьому загинули близько 140 тис. осіб. Японія - єдина країна, яка вистояла ядерну атаку і дотримується політики нерозповсюдження ядерної зброї. Стаття 5 Конституції країни відмовляється від війни і заявляє, що «сухопутні, морські і повітряні сили, а також інший військовий потенціал ніколи не буде застосований». Однак, коли Сіндзо Абе запитали, чи потрібно Японії купувати засоби для поразки північнокорейських ракетних об'єктів, він не відкинув ідею попереджувального удару. Зараз Японія покладається на США в питаннях ядерного стримування.
Події СБУ проведе масштабну зачистку терористів на Луганщині Найближчим часом в Сєверодонецьку СБУ проведе превентивні заходи з протидії диверсійнии і терористичним загрозам. Про це сказано на сайті Національної поліції Луганської області. «Поліція звертається до мешканців Сєверодонецька не панікувати і дотримуватися вимог особистої безпеки. В ході проведення заходів без необхідності не покидати свої будинки, дотримуватися правил особистої безпеки, поводження з підозрілими предметами, вибухово-небезпечними речовинами тощо», - йдеться в повідомленні. У разі отримання даних про причетність невідомих осіб до диверсійно-розвідувальних груп або терористичних підрозділів бойовиків терміново повідомляти правоохоронцям. Відповідно до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» та постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 92, в Луганській області проводиться АТО, в рамках якої здійснюються заходи з припинення незаконних дій з боку бойовиків і їхніх прихильників.
Політика Адвокат заперечує, що у Насірова заарештували ще якесь нерухоме майно Адвокати нині відстороненого від керівництва ДФС Романа Насірова заперечує повідомлення агентства Українські новини про те, що у їхнього підзахисного було заарештовано ще якесь нове майно, крім того, на яке було накладено арешт в березні цього року, передає Інтерфакс-Україна. Як повідомив адвокат Насірова Олександр Лисак, інформація, що з'явилася в ЗМІ, про нове рішення суду про арешт майна Насірова не відповідає дійсності: "Рішення про арешт деякого майна, що належить Насірову, було прийнято судом ще в березні цього року в рамках прийняття рішення про обрання його підзахисному запобіжного заходу". Також Лисак повідомив, що захист Романа Насірова з 31 липня знайомиться з матеріалами справи, які раніше були передані Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою: "Нам передали 237 томів і ми вже ознайомилися з 21 томом", - повідомив Лисак.
Події оформление ленты  В Одесі ділки-шкуродери заїздили коня до напівсмерті Вчора, 6 серпня, на вулиці Грецькій в Одесі кінь, що був запряжений в карету, впав на бруківку від знемоги. Тварину одразу спробували реанімувати перехожі, поливаючи водою. Про це пише в Facebook народний депутат України Гліб Загорій. «На прохання активістів про допомогу відгукнувся ветеринар, який поставив крапельницю тварині. На місце прибула пожежна машина з водою, щоб охолодити тварину. Городяни також викликали поліцію, щоб зафіксувати жорстоке поводження з твариною, проте за словами очевидців, протокол на власників туристичної карети так і не був складений. І тільки через дві години після реанімаційних дій кінь встав на ноги. Його експлуатували майже без відпочинку, так як вартість кола по місту становить 1500 грн», - пише Загорій. За його інформацією, є великий контраст між небайдужими людьми, які зробили все, щоб врятувати тварину, і ділками, які заради прибутку готові піддавати тваринц тортурам і ігнорувати натяк на людяність. Нагадаємо, нещодавно набрав чинності закон про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.
Суспільство Мільярдер Роман Абрамович розлучився третій раз Російський олігарх Роман Абрамович і його дружина Даша Жукова вирішили розлучитися після 10 років шлюбу. Про це повідомляє Daily Mail. Пара, яка має двох спільних дітей, повідомила про своє розлучення в понеділок, 7 серпня. За їхніми словами, вони розійшлися друзями. «Через 10 років спільного життя ми вдвох ухвалили важке рішення розійтися, однак ми залишаємося друзями, батьками і партнерами в проектах, які були розроблені нами разом», - говорить колишнє подружжя. «Ми сповнені рішучості разом виховувати двох дітей. Також ми продовжимо спільну роботу як співзасновники Гаражного музею сучасного мистецтва в Москві, а також культурного центру Нової Голландії в Петербурзі», - додали вони. Абрамович, чий статок на липень цього року "Форбс" оцінив у 9,2 мільярда доларів, був одружений тричі. Перша дружина - Ольга Лисова, друга - Ірина Маландіна. Від цих шлюбів у нього п'ятеро дітей: Ганна, Аркадій, Софія, Аріна, Ілля. З Маландіною Абрамович розлучився в березні 2007. Вони домовилися про розподіл майна і спільне виховання дітей.
Політика оформление ленты  Не одна Україна. Хто ще відгородився стіною від Росії і скільки це коштувало В Україні повним ходом йде будівництво «Стіни» на кордоні з країною-агресором. Держприкордонслужба розповіла, що в цьому році з бюджету виділять близько 500 млн гривень на будівництво проекту. За словами глави відомства Петра Цигикала, за 2015-2016 роки Держприкордонслужба отримала 600 млн грн на реалізацію проекту, що склало близько 15% від потрібної суми. Разом з тим, за планом, зараз вже потрібно було виділити 2,194 млрд грн. «У 2017 році на проект було виділено 200 млн грн, плюс зміни в бюджет додали ще 300 млн грн. Загалом ми очікуємо в цьому році 500 млн грн, що становить 55% від коштів, необхідних тільки на цей рік», - сказав він. Зрозуміло, що при такому підході до фінансування будівництво проекту йде повільно і не в строк. Український проект «Стіна» «Стіну» Україна будує на кордоні з Росією в Сумській, Харківській, Чернігівській та Луганській областях. Передбачається, що на кордоні будуть обладнані протитанкові рови, контрольно-слідові смуги, зроблять рокадні дороги і огорожі, встановлять спостережні вежі, оснащені опорні пункти для особового складу і захисні споруди для пасажирів на пунктах пропуску. Проект «Стіна» на кордоні з країною-агресором було вирішено побудувати ще в 2014 році, ідею запропонував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. У червні того ж року Кабмін схвалив проект вартістю близько $150 млн. Разом з тим Генпрокуратура в 2017 році почала розслідувати факт розкрадання понад 100 млн грн при виконанні робіт при будівництві «Стіни». У ГПУ розповіли, що чиновники створили злочинну схему розтрати та привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час проведення закупівель товарів, робіт і послуг в інтересах прикордонної служби. Понад $100 млн розтратили тільки протягом 2016-2017 років під час виконання робіт з інженерно-технічного облаштування кордону. Стіни Латвії, Литви та Естонії Втім, Україна - не єдина країна, яка забажала відгородитися від занадто вже "люблячого подорожі" сусіда. Свої стіни на кордоні з Росією будують також всі країни Балтії - Литва, Латвія і Естонія. У лютому 2017 року Латвія завершила установку на кордоні з країною-агресором перших 23 км огороджувальної стіни. Це було зроблено з метою запобігання потрапляння іммігрантів у Латвію. Стіну на кордоні з Росією почали будувати в 2015 році, а вже в 2019 планують завершити. Всього з 276 кілометрів кордону стіна охопить 193, на інших кілометрах є природні перешкоди. Мінімальна висота стіни - 2,7 м. Латвія готова витратити на це 17 мільйонів євро. Після цього про облаштування огорожі заговорили в Литві. Уряд має намір побудувати стіну вздовж усього кордону з Калінінградською областю. На ці цілі буде виділено понад 3,5 млн євро. У Литві не мають наміру будувати стіну занадто високою, всього 2 м заввишки. Вона буде зроблена з металу і обладнана камерами нічного бачення і датчиками руху. В Естонії ж заявили, що загальна вартість будівництва високотехнологічного кордону орієнтовно перевищить €70 млн. Естонці планують завершити будівництво прикордонної інфраструктури до 100-річчя Естонської республіки, що буде відзначатися в 2018 році. Влада країни неодноразово заявляла, що Росія веде «агресивну розвідувальну діяльність», тому в стіні є екстрена необхідність. Стіна Норвегії Норвегія також будує стіну на кордоні з Росією. Проект почали реалізовувати в 2015 році, завершити планують до 2019 року. Уже обладнана прикордонна смуга завдовжки 65 км. У 2017 році на облаштування кордону виділено 6,3 млн євро, на які планується обладнати прикордонну смугу довжиною 150 км і побудувати 60 км стіни. Офіційною причиною зведення стіни в цій країні назвали захист північного кордону Шенгенської зони від напливу біженців. Норвезька стіна буде 3,5 м заввишки. Стіна Туреччини на кордоні з Сирією У 2017 році Туреччина закінчила будівництво стіни вздовж кордону з Сирією довжиною в 700 км. У висоту стіна - 3 м, вона укріплена колючим дротом і забезпечена сторожовими вежами. Проект охоплює південні і південно-східні провінції Туреччини - Хатай, Кіліс, Шанліурфа, Мардін, Ширнак і Газіантеп. У Туреччині заявили, що стіна була необхідна в рамках заходів безпеки, щоб з Сирії до Туреччини не потрапляли терористи. На стіні встановили освітлення, сенсорну систему і камери. Спостереження на кордоні буде проводитися також за допомогою безпілотників. Аналогічну стіну турки побудують і на кордоні з Іраном. На цьому напрямі вже були розпочаті будівельні роботи. Уряд Туреччини розглядає варіанти для посилення безпеки на кордоні з Іраком. Угорщина і її стіна на кордоні з Сербією Часто городять паркани сусіди, які не поділили свого часу територію, але зараз головний привід для цього в світі - зупинити неконтрольовані потоки мігрантів. У квітні 2017 року Угорщина завершила будівництво стіни на кордоні з Сербією. Стіна стала додатковим спорудженням поруч з уже існуючим загородженням. Передбачається, що стіна допоможе скоротити потік нелегальних іммігрантів, які перетинають територію Угорщини на шляху до Європи. Угорська стіна заввишки - 3 м, її протяжність - 155 км. США і стіна на кордоні з Мексикою Адміністрація президента Дональда Трампа має намір побудувати стіну з Мексикою, включно з заміною деяких існуючих огорож уздовж південного кордону. США вже виділили $1 млрд на першу ділянку стіни, на ці кошти будуть побудовані 14 миль нової прикордонної стіни в Сан-Дієго, 28 миль нових стін і 6 миль нової прикордонної стіни в районі Ріо-Гранде-Веллі і 14 миль заміни огорожі в Сан-Дієго. Висота американської стіни в ідеалі повинна скласти 30 футів (більше 9 м), через неї неможливо буде перелізти без драбини. Трамп раніше вимагав від Конгресу виділити $1,5 млрд на стіну на кордоні з Мексикою в поточному фінансовому році. У 2018 році Трамп хоче, щоб Конгрес виділив $2,6 млрд.
Події Українські компанії спеціально заражалися вірусом Petya, розповсюджувач затриманий У Нікополі Дніпропетровської області був затриманий 51-річний місцевий житель, який підозрюється в поширенні вірусу Petya. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. «На файлових обмінниках і на соціальних каналах в Мережі 51-річний житель Дніпропетровської області опублікував відео з докладним описом, як можна запустити вірус Petya.A на комп'ютерах. У коментарях до ролика чоловік опублікував посилання на свою сторінку в соцмережі, на яку він завантажив вірус і поширив його користувачам Мережі», - сказано в повідомленні. В ході обшуку за місцем проживання чоловіка співробітники кіберполіції вилучили техніку, за допомогою якої він поширював вірус Petya. Вірус скачали близько 400 разів. У кіберполіції заявили також, що був встановлений список компаній, які вирішили скористатися кібератакою і спеціально завантажили собі цей вірус для приховування злочинної діяльності та ухилення від сплати штрафу державі.
Культура У Москві поховали екс-соліста "Иванушек" Олега Яковлєва Через 40 днів від дня смерті екс-соліста групи "Иванушки International» Олега Яковлєва пройшли його похорони на Троєкуровському кладовищі в Москві. Саме там пройшла кремація співака, який помер 29 червня в одній з московських лікарень, повідомляє StarHit. За інформацією обраниці артиста Олександри Куцевол, майже місяць вирішувалося питання з місцем розташування могили. Спочатку розглядався варіант Ваганьковського кладовища, однак там не було місця для встановлення пам'ятника, тому процедура затягнулася. На похоронах Олега Яковлєва зібралося 20 осіб, тільки близькі друзі і колеги артиста, зокрема продюсер Ігор Матвієнко. Олександра сказала, що вони не хотіли привертати увагу громадськості до цієї події. Яковлєва провели аплодисментами. У понеділок, 7 серпня, зранку вийшла композиція Яковлєва «Не плач», яку його цивільна дружина назвала своєрідним прощанням.
Суспільство Матері-героїні, чорнобильці та учасники бойових дій зможуть виходити на пенсію достроково Нова Пенсійна реформа уряду, яку в першому читанні вже затвердила Верхова Рада, передбачає більш жорсткі умови для виходу на пенсію достроково та максимальне скорочення категорій громадян, які можуть виходити на пенсію раніше пенсійного віку. Однак деякі українці все-таки зможуть вийти на пенсію достроково. Зокрема право на кілька років раніше отримувати пенсійне забезпечення збережеться за:           - матерями, які виховали 5 дітей або дітей з інвалідністю з дитинства. Вони зможуть вийти на пенсію в 50 років;           - військовими - учасниками бойових дій, які зможуть отримувати пенсію з 55 років;           - особами з порушеннями функцій зросту. Для них передбачений вихід на пенсію в 40-45 років;           - постраждалими від аварії на ЧАЕС. Також, згідно з проектом пенсійної реформи, роботодавці зобов'язані працевлаштувати не менше 1 працівника, якому до настання пенсійного віку залишилося 10 і менше років. Кількість таких осіб на підприємстві залежить від загальної кількості штатних працівників. Крім того, українці, які не матимуть необхідного страхового стажу при досягненні пенсійного віку, отримуватимуть від держави не пенсію, а соціальну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму. Також законопроект передбачає скасування спеціальних пенсій для всіх, крім військовослужбовців і працівників підприємств з шкідливими умовами виробництва. Нагадаємо, якщо у вересні парламентом буде прийнято проект закону стосується Пенсійної реформи, уряд планує з жовтня цього року підняти пенсійне забезпечення для 9 млн пенсіонерів за рахунок осучаснення пенсій та збільшення соціальних стандартів.
Події Люди билися головою об стелю. Літак American Airlines потрапив у сильну зону турбулентності У суботу пасажири літака American Airlines, що летіли з Греції в США, зазнали дуже сильної тряски просто над Атлантичним океаном, люди вилітали зі своїх сидінь, а напої підлітали до самої стелі. Після приземлення в Філадельфії 10 осіб було госпіталізовано, повідомляє The Washington Post. Стюардеси роздавали останні напої, а в ілюмінаторі вже з'явилася американська територія. І раптом пасажири відчули те, що багато хто з них описав як «вільне падіння». Всі рідини, що містилися в склянках, почали літати по салону. Діти почали плакати, а люди - кричати. Один чоловік підстрибнув на сидінні так високо, що вдарився головою об стелю, а потім - приземлився на свого батька, який сидів на сусідньому сидінні. Члени екіпажу спочатку не могли нікому допомогти, тільки один стюард зміг взяти себе в руки для того, щоб вийти до пасажирів. Федеральне управління цивільної авіації, спільно з представниками American Airlines, пізніше вибачилися за інцидент, назвавши його «сильною турбулентністю». Причина того, що сталося, до цього часу невідома. Літак не змінив курсу і через півгодини благополучно приземлився в аеропорту Філадельфії. На місці вже чекала команда швидкої допомоги. Авіалінії не надали детальної інформації про госпіталізованих, але повідомили, що всі вони були виписані вже наступного ранку. Пілот літака також вибачився перед пасажирами, повідомивши, що до цього інший літак пролетів за тим же повітряним коридором, і команда повідомила лише про «помірну турбулентність». Тому він не намагався обійти цей шлях. І пасажири, і керівництво компанії American Airlines подякували екіпажу команди за своєчасну допомогу.
Політика Спецслужби РФ готують в Україні акції з патріотичною риторикою і провокаціями Правозахисники - учасники бойових дій на Донбасі попередили про можливі провокації з боку спецслужб РФ під час акцій протесту в Україні. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Наше завдання - попередити людей. Багато хто вважає, що російські спецслужби займаються тільки вербуванням і акціями під слоганами РФ, але зараз всі провокації готуються під патріотичною риторикою», - повідомив голова правозахисного об'єднання «Синдикат» Євген Чепелянський. За його словами, перед проведенням акції в Харкові до активістів через соціальні мережі почали звертатися люди з пропозицією допомоги. «Ми проаналізували: на сторінці в соцмережах у цих людей патріотична риторика... Однак ми дізналися про їхню причетність до провокаційної організації «Наждак», яка виконує політичні замовлення. Ми зібрали дані і звернулися в СБУ», - сказав він. Чепелянський розповів також, що правоохоронці затримали чоловіка, «який зізнався, що під час акції, що проводиться об'єднанням «Синдикат» під будівлею ГПУ, повинен був кинути гранату».
Події У Балаклії від вибуху боєприпасу саперові відірвало стопу Стали відомі подробиці підриву сапера в Балаклії Харківської області в ході знешкодження боєприпасів. За уточненою інформацією, 27-річному саперові відірвало стопу. Про це передає прес-служба обласної поліції. Нагадаємо, інцидент стався сьогодні, 7 серпня, близько 12:00 на території військової частини в Балаклії. За інформацією правоохоронців, житель с. Іванівка Вінницької області, сапер, був прикомандирований в Балаклею з Кам'янця-Подільського, де той проходив службу. У цей день військовий здійснював планові роботи з виявлення та знешкодження боєприпасів на полігоні. В результаті вибуху йому відірвало праву стопу. У потерпілого також численні переломи кінцівок, опіки рук та обличчя. Його доставили в Балаклійську районну лікарню. Його стан оцінюється як стабільно важкий.
Економіка У Білорусі картопля вже втричі дорожча, ніж у Польщі, але ритуальні послуги подешевшали Міністр економіки Білорусі Володимир Зіновський заявляв, що річна інфляція буде не більше 7% і що він упевнений у тому, що її можна знизити і до 5%. Держава ж прогнозувала інфляцію в 9% на 2017 рік, а за 2016 рік зафіксувала інфляцію в 11,8%, повідомляє Радіо Свобода. Тим часом, ціни в Білорусі не припиняють рости, повільно але впевнено - по 0,8% за місяць (дані за січень-червень, липневі цифри ще не публікувалися), але 3,38% за півріччя. Ціни на продукти харчування зросли за півроку на 4,2%. Фрукти і овочі подорожчали в середньому на чверть, в 3,8 разу дорожче стала капуста, в 2,6 - картопля, в 2,1 - морква, в 1,8 - цибуля, в 1,75 - буряк. Обід в їдальні подорожчав на 14%. Комунальні послуги стали дорожчими на 8,4% (зокрема опалення на 15%, майже в наполовину дорожчою стала холодна вода, на три чверті - користування ліфтом). Зате за півроку втричі подешевшали огірки і на п'яту частину - помідори, на 15% подешевшала гречка, на 10% - курячі яйця і свинина. Ну і ціни на ритуальні послуги знизилися на 7,38%.
Суспільство Частина будинків кількох районів Києва на час залишиться без води У Києві через проведення ремонтних робіт буде обмежено водопостачання в будинках Печерського, Шевченківського, Подільського, Голосіївського та Солом'янського районів. Про це передає прес-служба КМДА з посиланням на «АК «Київводоканал». «Для надійної роботи системи водопостачання в Подільському районі столиці з 23:00 понеділка, 7 серпня, до 08:00 вівторка, 8 серпня, буде проводитися заміна арматури діаметром 100 мм на вулиці Костянтинівській, 7. Водопостачання будинку №8, управління СБУ, готелю та торгового центру буде припинено», - сказано в повідомленні. Крім того, у вівторок, 8 серпня, в Солом'янському районі Києва з 09:15 до 18:00 запланована врізка і заміна арматури діаметром 50 і 100 мм на вул. Каменярів, 42-Б. Без води в цей день залишаться дитячий садок №50, школа №32 та будинки приватного сектора. «У Печерському районі Києва з 10:00 до 23:00 вівторка буде проводитися врізка арматури діаметром 100, 150 і 300 мм в Лабораторному провулку. Жителям будинків №14, 16, 18, 26, 26-А, співробітникам офісів № 12,9 і будинку №7 потрібно буде запастися водою», - сказано в інформації. У Шевченківському районі міста в результаті проведення ремонтних робіт на вул. Майбороди з 10:00 до 20:00 вівторка, 8 серпня, буде обмежено водопостачання корпусу Інституту нейрохірургії та будинків №6 і №6-А на вул. Мурашка. Також 9:30 до 21:00 цього ж дня 14 будинків на вул. Грабовського в Голосіївському районі залишаться без води.
Економіка Європа зачищає свої курники. Як звичайна воша вбила галузь У трьох країнах Євросоюзу - Бельгії, Німеччині та Нідерландах - вже третій місяць вилучають з супермаркетів і знищують курячі яйця, заражені інсектицидом. Влада країн веде розслідування можливого шахрайства в цій галузі. Розслідування За даними прокурорів, фіпроніл до біологічного інсектициду підмішали бельгійські компанії, одна з яких розташована в місті Вельде. Цю суміш продали на птахоферми в Бельгії, Нідерландах і Німеччині. Скандал може стати найбільшим у ЄС за всю історію існування союзу. У Бельгії прокурори вивчають список клієнтів двох компаній з Фландрії, які спеціалізуються на виробництві та постачанні засобів проти вошей. Правоохоронці вважають, що в легальні інсектициди були додані нелегальні, щоб підвищити ефективність дії препаратів. Місцеві журналісти видання De Volkskrant з'ясували, що нелегальна суміш протягом року використовувалася на фермах Нідерландів. Зараз з'ясовують, скільки фермерських господарств могли постраждати від токсичної речовини. Фіпроніл - повільна отрута Яйця заражені інсектицидом, що зветься фіпроніл. Фіпроніл синтезований в 1987 році. Це отруйний хімічний засіб для боротьби з комахами. Його використовують проти бліх, вошей, кліщів, тарганів, мурашку, жуків, термітів і цвіркунів. Фіпроніл заборонено застосовувати для дезінфекції тваринницьких ферм, продукція яких призначена для вживання в їжу людиною. Фіпроніл вважається повільно діючою отрутою. Для дорослих людей фіпроніл безпечний, однак дітям вкрай небажано вживати продукти з вмістом цього інсектициду. При отруєнні фіпронілом може виникати пітливість, нудота, нездужання, блювота, головний біль, слабкість і судоми. Ознаки та симптоми від короткочасного впливу фіпронілу зникають без спеціального лікування. Препарат не вважається канцерогенним, проте здатний нашкодити нервовій системі, печінці і ниркам. Прямий, короткостроковий контакт зі шкірою може призвести до легкого подразнення шкіри. На початку 2014 року Європейська комісія заборонила використання фіпронілу. В європейських країнах навіть мінімальний вміст фіпронілу у продуктах вважається грубим порушенням, такі товари підлягають вилученню та знищенню, передає The Guardian. Після того, як розгорівся скандал, німецькі експерти почали терміново вивчати рівень вмісту отрути в яйцях. Фахівці прийшли до висновку, що доросла людина вагою в 65 кг має за 24 години з'їсти як мінімум 7 отруєних яєць, щоб виникли симптоми отруєння. Однак діти вагою 10-15 кг можуть отруїтися, з'ївши за добу всього 2 отруєних яйця. За даними експертів, речовина може міститися не тільки в яйцях, а й у будь-яких інших продуктах на їхній основі - від майонезу до яєчного лікеру. Тепер у трьох європейських країнах перевіряють всі продукти і навіть випічку. Ситуація в Бельгії Влада Бельгії дізналася про зараження яєць ще в червні, проте інформацію було вирішено не оголошувати, бо діяла таємниця слідства. Разом з тим влада Бельгії про цю проблему поінформувала Європейську комісію лише 20 липня, 26 липня про це ж заявили Нідерланди і 31 липня - Німеччина. Через те, що Агентство занадто пізно оприлюднило інформацію про зараження яєць, на нього обрушився шквал критики як усередині країни, так і в Європі, насамперд з Німеччини, пише ВВС. За словами офіційного представника бельгійського Агентства з безпеки продовольчого ланцюга Катрін Стражьє, йдеться про шахрайську операцію. У бельгійських торговельних мережах після експертиз терміново вилучили заражені яйця.Агентство з безпеки визначило в Бельгії 57 господарств, які об'єднують 86 курників, які обстежувалися в зв'язку з «кризою фіпронілу». Скандал у Німеччині Заражені фіпронілом яйця були знайдені в магазинах 12 з 16 земель Німеччини. Найбільше отруєних яєць знайшли в магазинах тих областей Німеччини, які межують з Нідерландами - в Нижній Саксонії і Вестфалії, пише Deutsche Welle. Спочатку говорилося про 3 млн яєць, проте пізніше з'ясувалося, що було продано більше 10 млн. У торгових центрах Німеччини терміново почали вилучати яйця, а також повідомили місцевим жителям, що приймають назад нещодавно придбані яйця. Їх покупці можуть повернути в магазини без надання чека, вартість відразу ж відшкодовується. Зокрема, німецький продуктовий дискаунтер Aldi вилучив з продажу німецької торгової мережі всі яйця. В Aldi повідомили, що з 31 липня перестали закуповувати яйця у закритих після скандалу ферм у Нідерландах. Скандал у Нідерландах У Нідерландах після початку кримінального розслідування в терміновому порядку були закриті 180 фермерських господарств. Близько мільйона призначених для продажу в Німеччині яєць були відкликані. Однак на цьому влада не зупинилася. Близько 10 нідерландських сільгосппідприємств з виробництва курячих яєць забили своїх курей, повідомляється про цифру в 300-350 тисяч курей. На черзі ще близько 30 великих курників, що збільшить число знищених у Нідерландах птахів до приблизно мільйона. Відзначимо, що в 2016 році в країні налічувалося 46 млн несучок.
Політика оформление ленты  Добкін пояснив, що у нього і його брата "проблема з куполом" Нардепу від «Опозиційного блоку» Дмитру Добкіну не дуже комфортно в парламенті. Про це депутат цієї ж партії Михайло Добкін повідомив в ефірі програми «ГОРДОН» на телеканалі «112 Україна», коли відповідав на запитання, чи вживає його брат наркотичні речовини. «Через свій характер він некомфортно почувається у Верховній Раді України. Я теж там почуваюся некомфортно. Там складна енергетика, саме під куполом. І це з 2004 року. Я кажу, що Київ не годиться для столиці. Не знаю, що на цьому місці було. Може, кладовище або болото, в якому, можливо, стадо мамонтів померло», - сказав Михайло Добкін. За його словами, у Верховній Раді енергетично складно, у нього самого там «сльозяться очі і підвищується тиск». У той же час його брат не вважає його політиком за покликанням.
Економіка "Нафтогаз" проти Міненергетики. Коболєв пригадав, як через Насалика Україна втратила мільйони Заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика щодо нестачі газу в українських сховищах і нездатності української ГТС прокачувати газ завдають Україні багатомільйонних збитків. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. «Минулого року гучні заяви міністра щодо недостатності газу в українських підземних сховищах стали однією з головних причин спекулятивного зростання цін на газ у Європейському союзі, що коштувало Україні кілька десятків мільйонів доларів, на які зросла ціна газу, що імпортується», - написав голова компанії. Коболєв натякнув, що і заяви щодо можливих проблем з прокачуванням газу українською ГТС  не залишаться без уваги і можуть мати наслідки. «Тепер заяви про нездатність української ГТС "прокачувати газ"..."Є такі друзі, з якими і вороги не потрібні", - додав він. Так голова «Нафтогазу» відреагував на висловлювання міністра, який у неділю в ефірі програми "Перша Шпальта" заявив, що вважає політику компанії щодо ГТС недолугою. На думку Насалика, якщо НАК "Нафтогаз України", як і планує, скоротить інвестиції в газотранспортну систему, то ПАТ "Укртрансгаз" може бути технічно не готове до прокачування газу. "Вони її (інвестиційну програму. - АСН) для себе, скажімо, вже закреслили і не розглядають у 2019 році. З такою позицією НАК "Нафтогаз України" ми можемо дійти до того, що "Укртрансгаз" може бути технічно не готовий до прокачування газу" , - заявив він, повідомляє Інтерфакс-Україна. Дійсно, у жовтні минулого року міністр енергетики та вугільної промисловості заявляв про те, що в сховищах України для безпечного проходження зими бракує 2,5 млрд кубометрів газу. На той моменту в сховища було закачано 14,5 млрд куб. м газу. "Не вистачить (14,5 млрд куб. мМ газу - ред.). Тому в своїх розрахунках до цього обсягу ми додали ще 1,5 млрд куб. м на температурний режим. І ще 1 млрд - це запас міцності на випадок форс-мажорів з поставками антрациту", - додав він. Протистояння між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу", позицію якого і захищає міністр енергетики, почалося у вересні 2016 року. Тоді з ініціативи президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва Мінекономіки забрало на себе функції з управління цією компанією. Однак через деякий час скасувало своє рішення. У лютому 2017 року Прокопів був звільнений через підозру в корупції. Але вже в квітні цього року його призначили заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України.
Економіка Експерти розповіли, коли ціни в Україні зрівняються з європейськими В Україні вартість продуктів харчування до кінця 2017 року вже досягне рівня європейських країн. Про це 7 серпня під час прес-конференції заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, передає кореспондент АСН. З його слів, на сьогодні більшість українських виробників можуть експортувати за кордон буквально все, що виробляють і вирощують. «Відповідно ми починаємо вивозити з України навіть те, що рік чи два тому не користувалося попитом. Та ж сама цибуля, ми її вже відправляємо в країни Західної Європи», - констатував експерт. У зв'язку з цим у виробника з'являється вибір - продати продукцію на внутрішньому або на зовнішньому ринку. Саме це, за словами Дорошенка, вплинуло на те, що українські ціни на продукти харчування зрівнялися з цінами в країнах Східної і Середньої Європи. «Якщо ми подивимося що у 2017 році найбільше дорожчало, то побачимо, що якраз дорожчали ті продукти харчування, на які була велика різниця в ціні між нашою продукцією і тієї, яка в країнах Прибалтики, Румунії, Угорщини та Польщі. Це перш за все м'ясо і овочі», - зазначив експерт. При цьому, за прогнозами Дорошенка, м'ясо буде ще дорожчати, бо в Україні воно поки дешевше, ніж у європейських країнах, а вирівнювання українських і європейських цін закінчиться на початку 2018 року. Тим часом, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко переконаний, що головною причиною різкого зростання цін на продукти харчування стало збільшення в два рази з 1 січня 2017 року мінімальної зарплати. «Якщо ми говоримо про великі аграрні корпорації, то вони платять зарплату офіційно, відповідно вони підняли зарплату і вони відразу включили це збільшення в ціну. Тобто, якби не було такого різкого зростання мінімалки, не було б такого різкого зростання на продукти харчування», - вважає він. З його слів, також на подорожчання продуктів харчування вплинули вартість комунальних послуг, а зокрема електрики, і тиск фіскальних органів на бізнес. За прогнозами експерта, починаючи з середини серпня, знову піде в зростання долар. Причиною цього буде імпорт товарів для школярів перед навчальним роком. У свою чергу член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін зазначив, що якщо враховувати ціни на продукти харчування в європейських країнах, то в Україні їм ще є куди рости. Згідно з дослідженням центру, в Україні кошик з 19 найнеобхідніших для українців продуктів харчування буде на 30% дешевший, ніж у Польщі і на 50% дешевший, ніж в Угорщині. Такий же набір продуктів в Іспанії обійдеться вдвічі дорожче, ніж в Україні, у Франції та Китаї - у 2,5 разу дорожче. А ось у Білорусі ці продукти можна купити на 10% дешевше, ніж в Україні.
Наука і технології Тепер роботи можуть виявляти сарказм у повідомленнях людей Роботи, навчені вловлювати сарказм в повідомленнях краще, ніж люди, зможуть допомогти захистити людей від онлайн-знущань у соціальних мережах. Дослідники з Массачусетського технологічного інституту створили алгоритм, який може розібрати тон повідомлень і зрозуміти, якщо хтось у них використовує сарказм, розповідає The Telegraph. Інструмент інтерпретує смайлики, які використовуються при написанні повідомлень, щоб розібрати емоційний підтекст і визначити, чи використовує людина сарказм. Штучний інтелект, названий DeepMoji, проаналізував 1,2 мільярда повідомлень у Twitter, щоб зрозуміти, як 64 популярних смайли використовувалися в них для передачі сенсу. «Оскільки ми не можемо використовувати інтонацію в нашому голосі або мову тіла, щоб передати контекст повідомлення, в інтернеті ми використовуємо смайли», - сказав Іяд Рахвал, професор лабораторії MIT Media. Спочатку дослідники навчили програму використовувати відповідний смайлик у повідомленні, в залежності від того, яким був його тон: сумний, щасливий або смішний. Потім вона використовувала це емоційне розуміння, щоб зрозуміти почуття в повідомленні. Ця програма - не перша з тих, що намагалися проаналізувати сарказм в інтернеті, але дослідники сказали, що вона є найдосконалішою на сьогоднішній день. DeepMoji правильно оцінила сарказм в 82% випадків, в той час як у добровольців-людей показник дорівнював 76%. Спочатку проект був розроблений як інструмент для виявлення расистських повідомлень у Twitter, але незабаром вчені зрозуміли, що він повинен інтерпретувати сарказм, щоб бути ефективним. У 2014 році Секретна служба США заявила, що вона розробляє спосіб виявлення сарказму в інтернеті в рамках більш широкого плану зі створення власних інструментів моніторингу соціальних мереж. У дослідженні Лісабонського університету минулого року брала участь програма, здатна зрозуміти, чи має повідомлення саркастичний тон, порівнюючи його з попередніми повідомленнями користувачів. Тоді програма змогла виявити сарказм приблизно в 87% випадків. Онлайн-знущання стали справжнім лихом для соціальних мереж, таких як Facebook, Twitter і YouTube. Їхны адміністрації щосили намагаються відстежувати публікації на своїх сайтах, попереджуючи так званий булінг.
Юмор оформление ленты  Голодний мер Конотопа йде пішки на Київ скаржитися на депутатів з російськими паспортами Кілька місяців поспіль між мером міста Конотопа, що на Сумщині, і депутатами місцевої міськради наростає конфлікт. Мер звинувачує депутатів у тому, що вони ставлять під загрозу життєдіяльність міста. Депутати ж у свою чергу звернулися в прокуратуру і поліцію через те, що мер нібито загрожуємо їм розправою. Як повідомило сумське видання «СпецКор», мер Конотопа, свободівець Артем Семеніхін, третій день іде в Київ, де має намір власноруч вручити  президенту Петру Порошенку зверненням про розпуск депутатського корпусу Конотопської міськради. У столицю Семеніхін вийшов 5 серпня після того, як у місті зібралося народне віче. На нього прийшли понад 200 осіб. Зараз мер міста вже в Чернігівській області, пройшов Батурин. У подорожі Семеніхін відмовився від їжі і п'є тільки воду. Конотопський конфлікт гілок влади За словами мера Конотопа, в місті 5 місяців не відбувалися сесійні засідання. У зв'язку з цим не вирішуються такі питання, як виділення грошей на капітальні ремонти низки об'єктів міської інфраструктури, зарплати бюджетникам, допомогу хворим дітям. Градоначальник перед тим, як вирушити в Київ, підписав розпорядження про проведення 5-го пленарного засідання міськради Конотопа о 10:00 12 серпня. «Попри всі мої спроби депутати блокують роботу сесії, ставлячи під загрозу життєдіяльність Конотопа», - підкреслив Семеніхін. Він зазначив, що до кінця липня депутати Конотопської міськради тричі намагалися провести п'яте пленарне засідання 24-ї сесії. Так, перша спроба пройшла 6 червня, друга - 29 червня, а третя - 31 липня. Щоразу засідання не проводилося через відсутність кворуму. Однак 31 липня депутати зареєстрували в міськраді звернення до мера, в якому заявили, що той нібито «не може забезпечити нормальні умови роботи і перетворює сесійні засідання на «політичні вистави». Крім того, депутати просять обласну прокуратуру і Головне управління Нацполіції в Сумській області розібратися з мером, який нібито скоїв кримінальний злочин і погрожував депутатам розправою. Ще 30 травня мер оголошував про розпуск міськради. Відповідне звернення він направляв до Верховної Ради України. У зверненні зазначалося, що частина депутатів систематично саботує роботу міськради. Сюди входить частина колишніх «регіоналів» і фракція «Самопоміч». Зокрема, тільки під час одного з пленарних засідань була втрачена можливість залучення в Конотоп інвестицій на суму в 30 млн гривень і заблоковано рішення про покриття незабезпеченості бюджету з виплати зарплати бюджетникам. Не підтримали депутати і рішення про надання путівок до літніх таборів дітям учасників АТО і з малозабезпечених сімей. «Через те, що представники фракцій, контрольовані колишніми «регіоналами», відверто перешкоджають нормальному функціонуванню міста, очільник Конотопа Артем Семеніхін оголосив про розпуск міської ради», - зазначалося в заяві мера, направленій до Ради. Представники РФ серед депутатів міськради Конотопа Скандал між мером і депутатами почався ще раніше. Так, у березні 2017 року мер розповів журналістам, що депутатом міськради є кримінальний авторитет, громадянин країни-агресора - Кирій Олександр Вікторович. За словами Семеніхіна, Кирій був неодноразово судимий за рекет, крадіжки з квартир та будинків. «Ця людина їздить на чорному «гелендвагені» і є «смотрящим» від кримінального світу за містом Конотоп. Більше того, він безпосередньо підпорядковується путінському кримінальнику Маміашвілі. Навіть конотопська дитяча спортивна школа до цих пір носить ім'я Михайла Маміашвілі, і на найближчій сесії ми будемо її перейменовувати на ім'я когось із наших місцевих патріотів, хто займався спортом... Так ось, цей Маміашвілі призначав головою Федерації греко-римської боротьби цього Аксьонова - той, що займався анексією Криму і зараз там головний бандит. І коли Аксьонов провів цю операцію Кремля з анексії Криму, особисто Михайло Маміашвілі приїжджав і вітав його з цією подією», - заявив мер Конотопа. Він уточнив, що Кирій «отримав наганяй» від кураторів з Кремля, що «не втримав ситуацію в місті, де з'явилися антиросійські виступи». Семеніхін також стверджував, що у нього є ксерокопії паспорта російського депутата, а також інформація від прокурора про те, що під час обшуку у Олександра Кирія в 2014 році було вилучено 2 паспортаи: один - закордонний Російської Федерації, і ще один - громадянина РФ. На всю Україну мер Конотопа став відомий після того, як 27 квітня, влаштував скандал і зірвав у Конотопі збори прихильників руху «Український вибір».
Культура оформление ленты  На арт-виставці у Гонконзі відвідувачів заковують в електронний нашийник У Гонконзі винайшли «розумний комір», який контролює кожен крок людини. Продукт під назвою Collar AG являє собою електронний нашийник, який надівається на шию кожному відвідувачу арт-виставки за допомогою дриля. Організатори виставки не надають докладних пояснень, лише те, що цей пристрій є частиною експозиції. Комір веде з відвідувачем діалог за допомогою навушників, які видаються в комплекті з пристроєм. Пристрій «веде» відвідувача виставкою, використовуючи «голос Сурі» - так розробники назвали власний аналог помічниці компанії Apple - Сірі. Сурі намагається утримати відвідувача на певному шляху проходження, в той час, як годинник з таймером підганяють його. Як тільки час перебування починає підходити до кінця, таймер починає видавати дуже гучний звук. Арт-проект є метафорою до електронного спостереження, а також роздумами на тему того, що люди добровільно жертвують своєю свободою заради доступу до електронних технологій. Він змушує замислитися, а чи варто сліпо дотримуватися всіх технологічних трендів?
Економіка Через 5 років українці житимуть не набагато краще, ніж зараз і в СРСР Доходи українців до 2022 року виростуть на 37%, а якщо врахувати інфляційні показники - то всього на 20-24%. Такі розрахунки зробили в Асоціації постачальників торговельних мереж України. «Ми прорахували прогноз купівельної спроможності на найближчі 5 років. Наші доходи в гривні виростуть до 2022 року на 37%. Відмінусуйте від 37% валютну інфляцію, і ми отримаємо, що за 5 років ми збільшимо наші реальні доходи всього на 20-24%. Таким чином навіть через 5 років ми з вами не набагато більше зможемо собі дозволити, ніж зараз», - заявив глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент АСН. Він також підкреслив, що рівень життя і, відповідно, купівельна спроможність українців за останні 70 років практично не змінилися. З його слів, у 1940 році громадяни СРСР витрачали на продукти харчування 59,9% своїх доходів, у 1958 році - 53%. «В Україні в 2015 році громадяни витрачали 53% своїх доходів на продукти харчування, в 2016 році - 49,9%. За рахунок чого відбулося зменшення наших витрат на продукти харчування, за рахунок того, що ми стали більше платити за комуналку. Ці 4% перейшли на комунальні послуги», - розповів експерт. Дорошенко впевнений, що покращити життя українців можна лише підняттям рівня доходів, оскільки знизити ціни на продукти харчування, на його думку, вже не вдасться.
Події В Австралії кит атакував човен, є постраждалі Горбатий кит врізався в човен з пасажирами біля берегів Австралії, в результаті з восьми туристів постраждали четверо. Про це повідомляє портал Yahoo7 News. Як повідомляється, інцидент стався 5 серпня, на північному сході країни. Дев'ятиметровий човен з туристами прямував у порт архіпелагу Вітсанді, коли його протаранив кит. Капітан судна Олівер Галеа розповів, що човен злетів у повітря, а люди на борту були збиті з ніг. В результаті інциденту 71-річний мандрівник з ПАР знепритомнів. Ще двоє відпочивальників і капітан отримали різні травми і переломи. Всіх постраждалих доставили в лікарню, після того як рятувальники доправили їх на сушу. "Ми бачимо китів постійно, але про подібні випадки ніколи не чули", - додав Галі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що недалеко від міста Майамі-Біч (штат Флорида США) акула-бик атакувала чоловіка, який відпочивав на нудистському пляжі

Мантра для залучення грошового достатку
Мантра для залучення грошового достатку
Дивно, але використовуючи лише одну мантру, можна досягти успіху у фінансових питаннях і залучити гроші у своє....
Як правильно загадувати бажання, щоб вони збувалися
Як правильно загадувати бажання, щоб вони збувалися
Існує величезна кількість ритуалів та змов на виконання бажання Але всі вони не дадуть жодного результату, якщ....
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
Рівень енергетики людини визначає його успіх у всіх сферах життя Той, хто вміє усвідомлено керувати своєю енер....
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
Біополь людини не є ізольованою частиною світу Всі ми пов'язані з світобудовою та Всесвітом, з її енергетичним....
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Сила нашого тіла та сила духу дуже тісно пов'язані Щоб залишатися продуктивними та активними, експерти радять ....
більше матеріалів




/-1,2652699947357-/ /-pc-/
Top