counter
Архів Повернутись назад 06 Липня 2017
6 Липня
Наука і технології Вчені придумали спосіб поліпшення в'язниць за допомогою мозку бджіл Вчені Мельбурнського королівського технологічного університету (RMIT) в Австралії з'ясували, що бджоли вміють розпізнавати кольори в різний час доби. І після досліджень подібно цьому процесу можна буде істотно поліпшити безпеку в тюремних камерах. Біологи оприлюднили результати досліджень у журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, передає видання Gizmodo. Як відомо, здатність по-різному сприймати колір в залежності від часу доби і при різному освітленні називається кольоропостійністю. У людей цей процес відбувається автоматично через нейрони у мозку, а цифрові камери вибудовують баланс за допомогою білого кольору. Як відомо, у бджіл, крім двох основних очей, у верхній частині голови є три додаткових ока. І саме вони мають два рецептори, які дозволяють сприймати колір навколишнього оточення. Інформація від "других" очей потрапляє просто в мозок бджіл. Таким чином вони можуть розпізнати одні й ті ж квіти і вночі і вдень. На думку вчених, такий же принцип можна повторити при розробці цифрових камер, що їх істотно здешевить.
Політика Росія не хоче карати Пхеньян за нові ракетні випробування Постпред Росії в ООН не підтримав нові санкції, а також можливе застосування військової сили проти Північної Кореї. Про це повідомляє видання Радыо Свобода. Заступник постійного представника Росії в ООН Володимир Сафронков під час засідання Радбезу засудив дії Пхеньяна. Однак Москва не хоче нових санкцій або використання військових засобів і виступає за те, щоб Вашингтон пішов на компроміс з Пхеньяном для зниження напруженості. Схожу позицію країни назвав представник Китаю Лю Цзеї. На його думку, запуск ракети - кричуще порушення резолюцій ООН, але застосовувати проти них силу не потрібно. Нагадаємо, 4 липня повідомлялося, що Північна Корея запустила ракету зі свого східного узбережжя в напрямі Японського моря. За даними джерел, запущена ракета була балістичною. Пізніше повідомлялося, що балістична ракета КНДР пролетіла довше, ніж всі попередні ракети Північної Кореї, що підтвердило і командування США. Це означає, що диктатура Кім Чен Ина може мати здатність нанести удар по Алясці.
Політика Янукович передумав брати участь у суді над ним Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що він відмовляється брати участь у судовому процесі над ним у справі про державну зраду і відкликає своїх адвокатів. В Україні йому призначать державних захисників. Про це повідомляє видання Радіо Свобода з посиланням на заяву Януковича, яку пустили в ефір російські державні телеканали. За словами екс-президента, він вважає результат суду "наперед визначеним", а сам суд - "найчистішою профанацією".Також він вирішив відкликати з процесу своїх адвокатів. У свою чергу, прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко повідомив, що Януковичу призначать державних адвокатів. "Якщо завтра буде така заява, то я вважаю, що суд прийме рішення про залучення безкоштовного захисника. Обвинувачений Янукович буде забезпечений безкоштовним державним захисником при розгляді цієї справи", - сказав він.
Політика Довели: США можуть використати військову силу проти Північної Кореї США вважають недавнє випробування КНДР міжконтинентальної балістичної ракети серйозною військовою ескалацією і заявляють про те, що використання проти них військової сили можливо. Про це в середу, 5 липня, заявила американський постпред при ООН Ніккі Гейлі під час засідання в Раді Безпеки ООН, що було присвячене випробуванню Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети, передає Інтерфакс-Україна. "Пуск КНДР ракети - це ясна і різка військова ескалація", - зазначила вона. Гейлі уточнила, що США "не прагнуть конфронтації на Корейському півострові" і хотіли б вирішити проблему КНДР дипломатичним шляхом. Але Північна Корея закриває можливість для дипломатичного розв'язання проблеми, і США захистить себе і своїх союзників. "Одна з наших можливостей полягає у значній військовій могутності. Ми використовуємо її в разі необхідності, але хотіли б цього не робити", - додала вона. Нагадаємо, 4 липня повідомлялося, що Північна Корея запустила ракету зі свого східного узбережжя в напрямку Японського моря. За даними джерел, запущена ракета була балістичної. Пізніше повідомлялося, що балістична ракета КНДР пролетіла довше, ніж всі попередні ракети Північної Кореї, що підтвердило і командування США. Це означає, що диктатура Кім Чен Ина може мати здатність нанести удар по Алясці.
Культура оформление ленты  Під час реставрації Воронцовського палацу в Одесі були знайдені стародавні артефакти В Одесі під час реставрації пам'ятника архітектури національного значення комплексу Воронцовського палацу були виявлені древній амфітеатр і артефакти. Про це на брифінгу заявила начальник виробничо-технічного відділу управління капітального будівництва Одеської міської ради Ольга Буц. "Під час реставрації Воронцовської колонади фахівці виявили напівкруглі сходи, що передбачає наявність раніше амфітеатру біля основи колонади. Також виявлені стінки і сходи двох алей", - розповіла вона. Також були знайдені елементи посуду та інших побутових предметів, які датують першою половиною ХІХ століття. Зараз там працюють археологи, вони ведуть повне документування виявлених артефактів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Єгипті знайшли гробницю фараонів Середнього царства. Тільки на першій стадії розкопок вчені виявили 28 добре збережених мумій. Це - 10% вмісту всіх залів і кімнат, з яких складається поховання. Археологи виявили унікальні історичні артефакти, невідомі досі відомості про життя стародавніх єгиптян, багато останків інших людей, предметів побуту, прикрас, ритуальних статуеток, а також сувоїв папірусів.  
Політика оформление ленты  Холодницький наполягає на тому, що Регламентний комітет не X-Фактор. Хоча схожий Глава Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Регламентний комітет Верховної Ради не пісенний конкурс X-Фактор. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам перед засіданням Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Якщо говорити футбольними термінами: ми програємо три нуль. Але я думаю, що комітет повинен розглянути подання в рамках своєї компетенції. Якби ми не були впевнені в доказовій базі подань, не приходили б сюди", - заявив він. Холодницький зазначив, що вчора провів робочу нараду з Генпрокурором Юрієм Луценком, де ще раз обговорювалися всі подання на позбавлення недоторканності народних депутатів. Також голова САП розкритикував поведінку нардепів під час засідань Комітету, коли парламентарії дозволяли собі особистісні висловлювання і емоційну жестикуляцію. "Ми не X-Факторі! Ми на засіданні комітету, тому подання повинні розглядатися в рамках закону... Винесіть в зал, нехай зал визначитися, дайте можливість почати... Я хочу, щоб ми чули аргументи, а не те, як хто краще виступить, щоб отримати Оскар за виступ!" - закликав він.
Політика Янукович-втікач скаржиться Луценкові на державний переворот Екс-президент України Віктор Янукович подав до Генеральної прокуратури України заяву про державний переворот у країні. Про це заявив його адвокат Віталій Сердюк біля будівлі Оболонського райсуду Києва, де сьогодні, 6 липня, розглядається справа про держзраду Януковича, передає Інтерфакс-Україна. "У ній (заяві. - Ред.) будуть безпосередньо висвітлені всі події, будуть допитуватися ті самі особи, які не захотіли прийти, зокрема і пан Луценко (генеральний прокурор Юрій Луценко. - Ред.), який не побажав прийти ні в статусі свідка , ні в статусі прокурора, ні в статусі генерального прокурора в цей суд", - заявив адвокат. У заяві перераховані всі хто, на думку екс-президента, причетні до цих подій: Аваков, Кличко, Луценко, Наливайченко, Парубій, Пашинський, Турчинов, Тягнибок, Яценюк та інші. Адвокат уточнив, що заяву підписав особисто Янукович. "У рамках цієї заяви будуть встановлені всі факти, які стали умовою ситуації, яка зараз в Україні, - це війна, втрата територіальної цілісності та інші негативні наслідки, що відбуваються з державою після подій на Майдані", - уточнив він. Нагадаємо, 5 липня Янукович заявив, що він відмовляється брати участь у судовому процесі над ним у справі про державну зраду і відкликає своїх адвокатів.
Події оформление ленты  У Закарпатській області водій збив 12-річну дівчинку У селі Чорнотисів у Закарпатській області 34-річний чоловік за кермом автомобіля Opel Astra наїхав на 12-річну дівчинку на велосипеді. Про це повідомляє місцеве видання  mukachevo.net. Інцидент стався вчора, 5 липня. Водій їхав з села Чепа в Сасове та в селі Чорнотисів на вул. Головній не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу руху. Там він зіткнувся з дівчинкою на велосипеді. Від отриманих травм вона померла на місці. Слідчо-оперативна група і група реагування патрульної поліції Виноградівського відділення виїхали на місце події, зробили аналіз на стан алкогольного сп'яніння і затримали чоловіка. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція цієї статті передбачає тюремне ув'язнення терміном від трьох до восьми років.
Кримінал Регламентний комітет почав розгляд трьох подань на нардепа "Народного фронту" Максима Полякова Регламентний комітет почав розгляд трьох подань на нардепа "Народного фронту" Максима Полякова. Про це на засіданні Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики заявив в.о. голови Павло Пинзеник, передає кореспондент АСН. "Є пропозиція затвердити порядок денний для розгляду трьох подань Генерального прокурора, які були внесені ним 21 червня", - заявив він. А саме, з його слів, йдеться про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича, про надання згоди на затримання народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича, а також про надання згоди на обрання щодо народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешт). При цьому Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що основну доповідь щодо першого подання зробить глава САП Назар Холодницький.
Кримінал Скандал у Раді: Луценко зажадав відкритого засідання Регламентного комітету, але його попросили вимкнути мікрофон Луценко і Пинзеник влаштували публічну перепалку на засіданні Регламентного комітету. В ході засідання Комітету з питань регламенту і депутатської етики, де розглядаються подання на нардепа "Народного фронту" Максима Полякова, Генпрокурор Юрій Луценко закликав членів Регламентного комітету "перестати бути комітетом самооборони і корупції і перестати займатися покриванням корупції". Луценко зазначив, що вважає неприпустимим ухвалення рішень комітетом у закритому режимі. "Ви не вважаєте, що це перекіс?", - звернувся він до Пинзеника. Також Генпрокурор наполягав на тому, щоб усім присутнім у відкритому режимі було продемонстровано оперативні відео, що підтверджують факт передачі хабара нардепу Полякову. У відповідь Пинзеник закликав Луценка вимкнути мікрофон. Генпрокурор відреагував різко: "Тобто ви тут будите таке робити?" На що Пинзеник у спокійному тоні продовжив, запевняючи, що дотримується всіх норм регламенту.
Політика Поляков назвав звинувачення в корупції політичним шоу Народний депутат "Народного фронту" Максим Поляков вважає, що, звинувачуючи його в корупції, НАБУ влаштовує політичні шоу проти нього. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам перед засіданням Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Я прийшов сьогодні, тому що є незаконні дії НАБУ. Переслідування особисто мене паном Ситником (директором НАБУ Артемом Ситником. - Ред.). НАБУ влаштовує політичні шоу проти мене", - заявив він. Поляков спростував звинувачення у хабарництві: "Не існує інформації про те, що мені хтось щось передавав. Вся інформація про хабарі, яку поширює НАБУ, не має під собою реальних доказів. Я вважаю звинувачення НАБУ повністю абсурдними". Нардеп сказав, що не проситиме зняття недоторканності у членів комітету. "Я не проситиму, щоб з мене зняли недоторканність. Тому що НАБУ за цим поданням буде робити друге, третє і четверте. Все тому що я протягом останніх трьох років не боявся критикувати НАБУ і особисто пана Ситника", - додав він. Нагадаємо, сьогодні Регламентний комітет почав розгляд трьох подань на нардепа "Народного фронту" Максима Полякова.
Політика Назад дороги немає. Порошенко підписав закон про рух у НАТО Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України", що закріплює безальтернативність курсу України на членство в НАТО. Про це повідомляє прес-служба українського президента. Як повідомляється, тепер Україна активізує роботу з усього комплексу реформ для досягнення стандартів Північноатлантичного Альянсу. "Одним з пріоритетів національних інтересів України документом визначено інтеграцію в євроатлантичний безпековий простір з метою набуття членства в Організації Північноатлантичного договору", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада України ухвалила Закон України щодо зовнішньополітичного курсу України. За документ проголосували 276 нардепів. Раніше повідомлялося, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що в разі референдуму 67% українців скажуть "так" членству в НАТО.
Дозвілля оформление ленты  Бариста з Південної Кореї відтворює картини Ван Гога на кавовій пінці Південна Корея - нова світова столиця кавоманів, тут з 1990 року споживання продукту збільшилася вдвічі, повідомляє The Independent. Бариста Лі Канг-бін - піонер нового кавового дизайну, він відтворює відомі картини на кавовій пінці. Його творіння включають «Зоряну ніч» Вінсента Ван Гога і «Крик» Едварда Мунка. Він акуратно «гравірує» зображення на верхньому шарі пінки - техніка, яка вже отримала назву етчінг. Для кольору він використовує вершки, злегка забарвлені різними харчовими барвниками. Делікатний малюнок готовий за 15 хвилин і продається разом з кавою за 10000 вон, що становить приблизно 228 гривень. Маленькі шедеври продаються в його кав'ярні під назвою Café C. Through в Сеулі. Серед його їстівних робіт також портрети Леонардо да Вінчі і «Блакитні танцівниці» Едгара Дега. Не залишилися осторонь і всіма улюблені діснеївські персонажі: Бембі, Білосніжка і Вінні Пух. У Instagram на нього підписана 161 тисяча осіб і серед них чимало поціновувачів мистецтва. Вони часто залишають запити на відтворення тієї чи іншої картини у кавовому форматі. При цьому Лі Канг-бін ніколи спеціально не вчився малювати. Тепер він часто очолює журі на конкурсах кавового мистецтва по всьому світу. Він почав заварювати каву в армії, коли йому було 17 років. Після чого закохався в цю справу і вирішив відкрити кафе для товаришів по службі.
Кримінал оформление ленты  НАБУ обшукує "ПриватБанк" у Дніпрі. Шукають не гроші Співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у головному офісі ПриватБанку в Дніпрі. Про це повідомляється на сторінці НАБУ в соціальній мережі Facebook. "Обшуки проводять в рамках розслідування кримінальної провадження за фактами можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Нацбанку, а також розтрати коштів "ПриватБанку" в особливо великих розмірах, яка була здійснена менеджментом і власниками зазначеного банку (ч.2 ст. 364, ч.5 ст.191 КК України)", - йдеться в повідомленні. Відомство повідомляє, що через ці дії держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 млрд грн. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві екс-працівники "ПриватБанку" організували схему, за допомогою якої заволоділи 200 тис. грн фінансової установи.
Здоров`я Масове захворювання на сальмонельоз у Києві відбулося через хворого кухаря Масове захворювання сальмонелою в Києві через вживання суші сталося через хворого кухаря кафе "Євразія". Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Києві. Як з'ясувалося за результатами досліджень, які провів лабораторний центр, у змивах з робочих поверхонь, посуду, кухонного інвентарю, рук та одягу персоналу закладу виявлені бактерії групи кишкової палички. "У кухаря виявлена однотипна сальмонела S.enteritidis групи D", - йдеться в повідомленні. Під час дослідження 9 проб харчових продуктів встановлено, що 7 проб ролів і 1 проба соусу за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідають вимогам технічних умов. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами перевірки Держпродспоживслужби Києва 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків. В цілому неякісними суші в Києві отруїлися 38 осіб.
Кримінал оформление ленты  Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отриманні хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим На Комітеті показали відео отримання хабара нардепами Розенблатом і Поляковим. Відео оперативної зйомки на вимогу Генпрокурора та голови САП продемонстрували просто на засіданні Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "У мене в руках рішення районного суду стосовно пані Любонько, яка виступала посередником при вимаганні хабарів народними депутатами, і суд встановив допустимим доказом аудіо- та відеозаписи, зроблені за рішенням суду, в яких звучать голоси або видно народних депутатів. Таким чином суд, а не ви, як це і належить демократичній правовій країні, встановив допустимими ці докази", - сказав Луценко, звертаючись до членів Комітету, які, навпаки, наполягали на закритому для преси розгляді питання і демонстрації самого відео. Також Луценко уточнив, що цьому випадку йдеться про демонстрацію на комітеті відео розмов народних депутатів Максима Полякова і Бориса Розенблата з третіми особами, які підтверджують факти отримання хабарів за підготовку законопроектів у парламенті з видобутку бурштину. Крім того, він додав, що слідство дало дозвіл на оприлюднення цих матеріалів, а отже приховати ці аудіо та відеозаписи комітету самооборони від корупції не вдасться. "Ми їх у будь-якому випадку оприлюднимо перед ЗМІ", - сказав він. Після чого присутнім показали відео, де нардеп Розенблат веде переговори з якоїсь Катериною про отримання винагороди за підготовку законопроектів. Також у розмовах згадується нардеп Поляков, який також отримував "половину від суми". На відео є також записи телефонних розмов самого Полякова, де він веде переговори з помічницею про отримання грошей. Зокрема, вона неодноразово відзначає, що "отримала п'ять", "отримала половину" тощо. Генпрокурор Луценко впевнений, що це відео свідчить про злочин, що передбачає до 12 років тюремного ув'язнення. Також Генпрокурор попросив членів Комітету підтримати його пропозицію дати згоду на затримання і арешт Полякова, оскільки він може чинити тиск на свідків і саме слідство.
Закон і Право Цікавий прецедент: у Рівному суд змусив повернути гроші за субсидії Дубенська місцева прокуратура Рівненської області направила до суду обвинувальні акти щодо трьох жителів Дубенського району за те, що вони вказали невірні дані в деклараціях для отримання субсидій за комунальні послуги. Про це повідомляє місцева прокуратура. Повідомляється, що прокуратура висувала їм вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом обману) і ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Як пояснили в прокуратурі, підозрювані не вказали в деклараціях дорогі покупки в сім'ї (автомобілі, земельні ділянки та інше) і при цьому попросили у держави субсидії. Це призвело до зайвих виплат на суму 30 тис. грн. Зловмисники уклали з прокуратурою угоду, визнали провину і повністю виплатили суму збитку. "За цими фактами Дубенською місцевою прокуратурою було розпочато 3 кримінальних провадження, досудове розслідування в яких у стислі терміни завершено, а майнова шкода, завдана бюджету на зазначену суму, відшкодована в повному обсязі. Судом щодо одного зі зловмисників вже постановлено обвинувальний вирок з призначенням штрафу . Звинувачувальні акти щодо інших підозрюваних перебувають зараз на розгляді суду", - додали в прокуратурі.
Політика Поляков назвав провокацією докази отримання ним хабара Народний депутат фракції "Народний фронт" Максим Поляков заперечує отримання хабара і називає відео з доказами його отримання провокацією. Про це він заявив після демонстрації оперативної зйомки на вимогу Генпрокурора та голови САП на засіданні Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Не існує ніяких справи Полякова і справи Розенблата! Є відео, де мене провокують, але я чітко говорю, що ніяких грошей не треба! Що це державна справа (ухвалення закону з видобутку бурштину. - Ред.). Але чомусь його не показали (на відео оперативної зйомки, де нардеп Борислав Розенблат веде переговори зі спецагентом Катериною про отримання хабара для себе і Полякова за підготовку законопроектів з видобутку бурштину. - Ред.)", - заявив він. Поляков зазначив, що продемонстроване відео є ні чим іншим, як провокацією. Нагадаємо, усім присутнім на засіданні Комітету показали відео, де нардеп Розенблат веде переговори з якоюсь Катериною про отримання винагороди за підготовку законопроектів з видобутку бурштину. Також у цих розмовах згадується нардеп Поляков, який теж отримував "половину від суми". Саме тому Генпрокурор спочатку просив членів Комітету об'єднати подання щодо Полякова та Розенблата. На відео є і записи телефонних розмов самого Полякова, де він веде переговори з помічницею Любонько про отримання грошей. Зокрема, вона неодноразово відзначає, що "отримала п'ять", "отримала половину" тощо. Також Генпрокурор попросив членів Комітету підтримати його пропозицію і дати згоду на затримання і арешт Полякова, оскільки він може чинити тиск на свідків і саме слідство.
Політика оформление ленты  Турбіни Siemens у Криму: компанія може отримати "5 копійок дивідендів" і величезний скандал Світову громадськість сколихнула інформація про те, що в окупований Крим, всупереч санкціям Європейського Союзу, росіяни доставили турбіни для електростанцій виробництва німецької компанії Siemens. Про те, що турбіни все-таки прибули на півострів, Reuters підтвердили відразу три джерела. За даними інформаторів, дві турбіни SGT5-2000E доставили в Крим по морю з Росії. Їх використовуватимуть на електростанції у Севастополі. У порту окупованого міста турбіни розвантажили, а на електростанції підготували майданчик для установки і введення в експлуатацію. Разом з тим, журналісти Reuters підкреслили, що не знайшли підтвердження, що в компанії Siemens знали про те, що продали турбіни саме в Крим, в редакції припускають, що компанія могла проґавити цей момент. Крім того, представник Siemens у Мюнхені Вольфрам Трост заявив, що компанія не постачала турбіни в Крим і продовжує дотримуватися рішення про санкції. Росії потрібні турбіни для двох споруджуваних газових ТЕС у Севастополі і Сімферополі потужністю по 470 МВт. Окупанти розраховують ввести електростанції в експлуатацію з 1 вересня 2017 року і з березня 2018 року. Кремль має намір запустити їх у роботу, щоб виконати обіцянку президента Володимира Путіна забезпечити стабільне енергопостачання жителів регіону після того, як Україна провела блекаут. Все почалося з того, що 31 грудня 2015 року закінчився термін дії договору про постачання української електроенергії до Криму. Київ наполягав на тому, що в новому документі Крим повинен бути позначений як територія України. Окупанти відкинули цю умову, а щоб виправдати себе, за вказівкою Путіна, в ніч з 31 грудня на 1 січня було проведено соцопитування. Нібито більше 80% кримчан висловилися проти нового договору з Україною. З тих пір на окупованій території не припиняються перебої з електроенергією. А так як, згідно з Женевською конвенцією, займатися забезпеченням життєдіяльності окупованих територій за міжнародним законодавством повинна окупаційна влада, Україна не відновлює поставки електрики в Крим. Разом з тим обидві електростанції розраховані на установку турбін Siemens і сумісні тільки з ними. Всі турбіни створюються підприємством «Сіменс Технології газових Турбін» - спільне підприємство Siemens і російських «Силових машин». Раніше в Siemens категорично заперечували плани щодо поставок турбін в Крим. За інформацією компанії, всі спільно виготовлені турбіни планувалося поставити на електростанцію на Таманському півострові, який відділений від Криму протокою. Відзначимо, що одно з джерел Reuters повідомило, що турбіни якраз і були доставлені в окупований Крим з Тамані (Краснодарський край). А я еще подумал, что это такое везут из Краснодара, оказывается турбины Siemens для Крыма pic.twitter.com/N22ncnpjKi — Дмитрий (@dibart1) 5 июля 2017 г. У соцмережах традиційно обговорили цю подію. Користувачі зазначають, що компанія Siemens від поставок цих турбін отримає «5 копійок дивідендів і скандал». Деякі блогери вважають, що Siemens обдурили і турбіни були доставлені нелегальним шляхом. Однак більшість зазначає, що компанія ще минулого століття була відома "пособництвом фашистам під час Другої світової" і цього разу «рада обманюватися», прекрасно усвідомлюючи, що турбіни виготовлялися не для Краснодарського краю, а для окупованого Криму. «Схему «обману» розробляли разом. Платили мабуть через Д*че-банк», - написала користувач A. Dragunskaya. Блогер «Ледокоин Гетьмана» вже закликав бойкотувати товари Siemens в Україні.
Кримінал "Зрада" скасовується: СБУ завела нову справу на ФСБшників, що "заблукали" Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо російських прикордонників, яких було затримано в Херсонській області. Про це відомство повідомило на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. СБУ веде досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) щодо затриманих на Херсонщині російських прикордонників. "Слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ - заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб і начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов у період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України", - йдеться в повідомленні. Зараз підозрювані перебувають  в ізоляторі тимчасового утримання. Раніше повідомлялося, що в Херсонській області на кордоні були затримані двоє чоловіків без документів. В ході перевірки було встановлено, що це прикордонники ФСБ Росії. Пізніше в ФСБ Росії підтвердили, що затримані чоловіки є штатними співробітниками відомства. 5 липня суд заарештував підозрюваних на 15 діб і присудив виплату штрафів по 320 грн.
Політика У Міноборони повідомили, що окупанти зібралися евакуюватись у Росію Бойовики терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" готують план втечі в Росію і тренуються проводити евакуацію на навчаннях. Про це заявив спікер Міноборони полковник Андрій Лисенко на брифінгу. За його словами, коли бойовики почнуть тікати до Росії, Донецьк звільнять без застосування сили. "Вони проводять навчання з евакуації. Наприклад, у Донецьку вони проводять навчання з евакуації автобусами командного складу. Вивозиться, наприклад, документація і все, що може бути доказами цієї гібридної війни. Розробляються і вже розроблені маршрути вивезення сімей ватажків ОРДЛО і росіян зокрема. Росіяни швидше це зрозуміють, їм буде дано команду. Як тільки росіяни схлинуть, Донецьк буде звільнений без застосування Збройних сил України", - розповів Лисенко. Але, на думку полковника, Росія навряд чи їх пустить до себе.
Політика оформление ленты  Щось пішло не так: окупанти звільняють «міністра курортів і туризму» Криму Так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов анонсував звільнення «міністра курортів і туризму» Сергія Стрельбицького. За словами ставленика російських окупантів на півострові, 7 липня пройде сесія «державної ради Республіки Крим», в ході якої і буде прийнято низку кадрових рішень. Аксьонов заявив, що відставка «міністра» буде узгоджена, новим «главою відомства» стане такий собі Вадим Волченко. Крім того, «глава» окупованого півострова запропонував «голові адміністрації» Ялти Андрію Ростенку написати заяву про звільнення за власним бажанням. «Найближчим часом пройде відкритий конкурс на заміщення посад глав адміністрацій Ялти і Судака», - написав Аксьонов у Facebook. Кремлівський ставленик вважає, що в роботі «міністра» і глав Ялти і Судака були як досягнення, так і помилки, а оновлення кадрів - це процес «природний і необхідний», спрямований на підвищення ефективності влади. Які ж «досягнення» були у «міністра курортів» Криму? На словах у російських окупантів все добре. Голова комітету «держради РК по санаторно-курортного комплексу і туризму» Олексій Черняк заявив, що в 2017 році Крим зможе прийняти не більше 6 млн туристів. «При максимальних варіантах - на максимум працюватимуть аеропорт Сімферополя, поромна переправа, не беремо до уваги погодні, економічні, політичні події, які можуть статися в будь-який момент. Навіть з урахуванням цього ми все одно більше 6 мільйонів прийняти не зможемо. Цифра 5,5-6 млн - це той результат, який у будь-якому випадку максимум ми зможемо зробити», - розповів Черняк. Про 6 млн туристів у Криму мріяли ще в лютому в Санкт-Петербурзі. Той же Черняк заявляв, що рекорд відвідуваності Криму був встановлений у 1980 роках, коли на півострові відпочивали 8,3 млн осіб. Представник окупантів відзначав, що «влада» Криму не боїться конкуренції з Туреччиною і Єгиптом, а також очікує подальшого зростання в'їзного туризму. Однак «досягнення» всієї туристичної галузі російських окупантів у Криму неважко побачити з фотографій з порожніх пляжів півострова. Як зазначають місцеві журналісти, більше половини відпочивальників на пляжах - з Сімферополя, майже ніде немає продавців пахлави, креветок та інших смаколиків, на продажу яких заможним туристам активно заробляли в курортний сезон в українському Криму. Місцеві жителі в липні все ще сподіваються, що хтось з туристів приїде, але, крім самих кримчан, відпочивати до окупантів ніхто не їде. Ще однією особливістю окупованого півострова став постійний гул і шум, адже в небі регулярно літають російські військові винищувачі. У мережі продовжують публікувати фото порожніх пляжів. На сторінці RoksolanaToday&Крим в Twitter часто з'являються світлини курортного сезону. Цього разу блогер показала порожні пляжі Алушти, Євпаторії та одного з сіл у районі Судака. «Алушта, Рибаче. 6 млн туристів... Нічне життя Новоозерного, Євпаторія 6 ​​млн туристів», - зазначила автор. «Капсихор шестимільйоннотуристичний. Нічне і денне життя туристів гармонійно поєднуються», - додали користувачі, опублікувавши фото села Морське (історична назва Капсихор) в Судацькому районі. «Липень 2017 в Криму нагадує вересень: людей на пляжах немає, кафе пустують, готелі заповнені чи ледь на половину, на Керченській переправі порожньо», - додала блогер.
Політика оформление ленты  Гучний скандал на Регламентному комітеті: Луценко прокричав "Чорт забирай!" і залишив засідання Під час засідання Регламентного комітету Верховної Ради стався скандал. Генеральний прокурор України Юрій Луценко покинув засідання. Про це повідомляє кореспондент АСН. "Чорт забирай! Ви покриваєте корупцію! Ось що відбувається!" - закричав Луценко. Генпрокурор вступив у перепалку з нардепом Сергієм Шаховим: "Ви хочете, щоб я пішов? Я піду! Атмосфера в цьому комітеті - клоунядничество захисту, щоб ввести в оману суспільство!" - сказав він. "Приймайте рішення і припиніть це самогубство! В Сєверодонецьку приєднаєтеся до слідства!" - сказав Луценко і демонстративно покинув комітет. В.о. голови Комітету Павло Пинзеник оголосив перерву в роботі на невизначений час у зв'язку з неможливістю подальшого засідання. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отриманні хабара" нардепами Розенблата і Поляковим. Сьогодні Регламентний комітет розглядає три подання на нардепа "Народного фронту" Максима Полякова.
Кримінал оформление ленты  Двох чиновників "Укрзалізниці" затримано на хабарі Служба безпеки України затримала на хабарі двох високопоставлених чиновників "Укрзалізниці". Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Були затримані два чиновники "Укрзалізниці", які вимагали гроші з бізнесменів за безперешкодне укладання договорів оренди з державним підприємством", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що співробітники відомства працювали разом з прокуратурою. "Зокрема хабарники вимагали від підприємця 150 тис. доларів США за неблокування договору оренди земельної ділянки", - додали в СБУ. Повідомляється, що затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна. Розслідування триває.
Політика Нардеп Поляков запропонував "добити погань" у НАБУ Народний депутат, член фракції "Народний фронт" Максим Поляков вимагає перезавантажити НАБУ. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, передає кореспондент АСН. "Я вимагаю перезавантаження НАБУ. Всього органу як такого. Потрібно перезавантажити НАБУ, провести перевірку і добити там різну погань, яка пройшла поліграф... НАБУ - це хабарники", - заявив він. Поляков в черговий раз звинуватив детективів НАБУ, які силою забрали у його дружини мобільний телефон. За його словами, попри те, що Генпрокурор заявив про внесення кримінального провадження в ЄРДР, "ніхто не буде займатися розслідуванням цього факту". При цьому він додав, що є там (у НАБУ. - Ред.) і нормальні люди. "Вони о третій годині ночі не намагаються проникнути в приміщення моєї помічниці і підкинути їй гроші ... Я грошей ніяких не брав, все це провокація! На відео є чіткі записи, де я кажу, що мені гроші не потрібні", - запевняв він . Нагадаємо, на засіданні Регламентного комітету показали відео, де нардеп Розенблат веде переговори з якоюсь Катериною про отримання винагороди за підготовку законопроектів з видобутку бурштину. Також у цих розмовах згадується нардеп Поляков, який теж отримував "половину від суми". Саме тому Генпрокурор спочатку просив членів Комітету об'єднати подання щодо Полякова та Розенблата. На відео є і записи телефонних розмов самого Полякова, де він веде переговори з помічницею Любонько про отримання грошей. Зокрема, вона неодноразово відзначає, що "отримала п'ять", "отримала половину" тощо. Також Генпрокурор попросив членів Комітету підтримати його пропозицію і дати згоду на затримання і арешт Полякова, оскільки він може чинити тиск на свідків і саме слідство. Однак Поляков  заперечує звинувачення у хабарі.
Кримінал оформление ленты  У селі під Києвом п'яний браконьєр на полюванні застрелив кума У селі Гаврилівка Київської області на нічному полюванні п'яний браконьєр убив свого кума. Про це повідомляє прес-служба відомства. Крім того, бригада швидкої допомоги не була викликана на місце події, а тільки тоді, коли чоловіки повернулися додому. Медики не змогли врятувати пораненого, чоловік помер дорогою в лікарню.   Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов повідомив, що у загиблого була при собі зареєстрована рушниця. Однак у його кума легальної зброї не було. "32-річний кум загиблого, житель Житомирської області, протягом доби вводив в оману поліцейських, надаючи неправдиві свідчення. Розповідав, що на полювання не ходив, а тільки чекав товариша в автомобілі. Коли почув постріл, відправився на пошуки і знайшов його пораненим" , - йдеться в повідомленні.Злочинець зізнався поліції під час допиту на поліграфі. Нагадаємо, 5 липня повідомлялося, що в Чернігівській області з карабіна випадково застрелили єгеря.
Політика Регламентний комітет продовжив роботу. Луценко повернувся в зал Засідання регламентного комітету Верховної Ради відновилося після технічної перерви і після того, як генеральний прокурор України Юрій Луценко зі скандалом його покинув. Про це повідомляє кореспондент АСН. "Після технічної перерви ми продовжуємо роботу!" - сказав в.о. голови Комітету з питань регламенту і депутатської етики Павло Пинзеник. Генпрокурор Юрій Луценко і голова САП Назар Холодницький зайшли зал засідань. Однак у залі не було нардепа і ключового фігуранта самого засідання Максима Полякова з "Народного фронту". "Де Поляков?" - здивовано запитав Пинзеник. Члени комітету зателефонували Полякову, який пояснив, що залишив засідання, не чекаючи, що всі так швидко повернуться. "Він буде через 10 хвилин", - обіцяли колеги-нардепи. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим. Сьогодні Регламентний комітет розглядає три подання на нардепа "Народного фронту" Максима Полякова.
Дозвілля оформление ленты  Івана Купала в Україні: стародавні вірування, легенди, прикмети та обряди 7 липня в Україні святкуватимуть відразу два свята - християнське свято Різдво святого Пророка та Предтечі Господнього Івана Хрестителя , а також давньослов'янське свято Івана Купала. У стародавні часи слов'яни святкували Івана Купала 21 червня - в день сонцестояння. Він присвячений культу Сонця, підготовці до збирання врожаю, супроводжувався очисною та шлюбної магією. Однак з приходом християнства свято перенесли на 7 липня, поєднавши з днем ​​народження Івана Хрестителя. Свято Івана Купала оповите таємницею і містицизмом, цієї ночі цвіте папороть і відкриваються скарби, прокидається лісова нечисть - лісовики, відьми і русалки. Про свято писали в стародавніх літописах - Іпатіївському  ХV століття і Густинському ХVІ століття. Це свято відзначають не тільки в Україні, а й у Сербії, Чехії, Болгарії та Польщі. Існує легенда, що в дитинстві Купало був розлучений зі своєю рідною сестрою, а потім, перетворившись на прекрасного юнака, взяв її за дружину, не підозрюючи про кровну спорідненість. Згодом, дізнавшись про це, брат і сестра не змогли винести правди і потонули. Мабуть, тому з цим днем ​​пов'язано чимало повір'їв, що можна робити, а чого не можна. Наші предки вірили, що на Івана Купала не можна спати і купатися, інакше водяник може затягнути в воду. Особливо подалі від води варто триматися вагітним, дітям і людям похилого віку, щоб нечисть, яка прокинулась, не нашкодила слабкому організму. За повір'ям, відьми зберігали воду, яка кипіла з попелом купальського вогню. Ця вода згодом допомагала їм літати. Цього дня українці намагалися нічого не віддавати, не продавати і не позичати, щоб не стати бідняком. З тієї ж причини ніхто цього дня не піднімав з дороги знайдені гроші. До вечірнього багаття сходилися всі, а якщо якась жінка не змогла прийти, її вважали відьмою. У ліс ходили шукати чарівну вогняну квітку папороті - квітку щастя. Вважалося, що той, хто її зірве, отримає всі скарби, зачарує найкращу дівчину, матиме найвищий урожай, не боятиметься лихих сил, отримає чудодійну силу. Обряди Іванового дня пов'язані з вогнем, водою і травами. До свята починали готуватися заздалегідь: готували опудало Купала, яке потім встановлювалося на узвишші, йому приносили частування, водили навколо нього хороводи і співали пісень. Після свята його або спалювали, або топили у водоймі. У свято дівчата пускали в річкову воду вінки з трав. Багато обрядів пов'язані з багаттям, через яке стрибали, навколо якого танцювали і спалювали знятий з хворих дітей одяг. З днем ​​Івана Купала пов'язано багато  прикмет. Вважалося, якщо в Іванів день піде дощ, то все літо буде жарким. Якщо вночі небо буде щедро всіяне зірками, а вранці роса - буде хороший урожай огірків, грибів і всіх овочів. Після збору трав жінки уважно перераховували їх: якщо набереться 12 видів рослин, то в родині обов'язково майбутнього року буде весілля. Жінки, у яких довго не було дітей, стрибали через багаття, щоб вилікуватися від безпліддя. Поганим знаком вважається побачити в свято змію - до втрати близької людини. Крім того, якщо в будинку на Івана Купала побачили павука - скоро відбудеться велика радісна подія в родині - весілля, народження дитини, приїзд бажаного гостя. Вважалося, що якщо не зачинити коней, то їх може забрати нечиста сила. Якщо гості прийдуть - до щасливих вістей, вранці після свята почути крик півня - до швидкого одужання. У Києві традиційні гуляння на Івана Купала пройдуть у Національному музеї народної архітектури та побуту в Пирогові. Дійство розпочнеться 6 червня о 17:00, на нього приїдуть фольклорні колективи з усієї України. Кульмінацією свята стане запалювання купальського вогню о 19:30, після чого буде пускання на воду вогненних коліс, ворожіння на вінках і сучасне фолк-шоу за участю української етно-групи The Doox і молодих виконавців - з 20:00. Завершиться святкування о 22:00. Квиток для дорослих коштує 50 грн. Пройде святкування і в парку «Феофанія». Тут також відбудуться  ворожіння, спалять опудало Купала, пускатимуть на воду вінки, водитимуть хороводи, закінчиться захід веселою етно-дискотекою. Участь у програмі безкоштовна, але треба заплатити за вхід у парк: 20 грн для дорослих, 5 грн - школярі та студенти. А ось пенсіонерам все - безкоштовно.
Події У Гідропарку донецький неадекват побив трьох хлопців У Києві працівники поліції затримали і доставили до районного відділу чоловіка, який побив трьох хлопців. Про це передає прес-служба столичної поліції. Сказано, що в Дніпровське відділення Нацполіції від лікарів надійшло повідомлення, що в лікарню був госпіталізований 18-річний хлопець, який був виявлений у стані непритомності з травмою голови на території Гідропарку. У стаціонар також були доставлені 16-річний житель Київської області - з рваною раною підборіддя і 17-річний киянин - з колото-різаною раною в паху. Підлітки отримали травми в ході бійки з невідомим, який зник після цього, а «швидку» викликали свідки інциденту. «Під час відпрацювання території, де сталася бійка, правоохоронці помітили чоловіка, схожого за описом. В ході перевірки поліцейські встановили особу 29-річного уродженця Донецької області, якого в підсумку впізнали потерпілі», - сказали в поліції. Чоловік був затриманий і доставлений до територіального управління поліції.
Суспільство Через зарплати працівникам "Київпастрансу" в столиці дорожчає проїзд Проїзд у Києві дорожчає через зарплати працівникам "Київпастрансу". Про це на прес-конференції заявив в.о. директора з транспорту КП "Київпастранс" Сергій Литвинов, передає кореспондент АСН. "На сьогодні середня зарплата на підприємстві становить 6 тис грн. Але умови роботи водіїв дуже складні, а навантаження досить високе, що змушує персонал переходити на більш високооплачувану або легшу роботу. Тому одна з цілей підвищення вартості проїзду - це підвищення зарплати співробітникам" , - заявив він. Низькі зарплати й умови праці змушують працівників шукати іншу роботу. Тому "Київпастранс" змушений підняти вартість проїзду, щоб забезпечити гідні зарплати. "Кадровий голод сьогодні вже наступає. Так, його поки немає, але він вже настає", - попередив він. У свою чергу, радник начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон підкреслила, що останнім часом з'явився навіть дефіцит машиністів електропоїздів у Києві. "Такого раніше не спостерігалося в столиці ніколи. На сьогодні зарплата машиністів становить 10 тис грн, проте дуже велике навантаження змушує водіїв йти на більш спокійну роботу", - додала вона.
Економіка оформление ленты  Фінансистів занадто багато, а робітників - мало. На кого вчитися, щоб швидко знайти роботу. З кожним роком роботодавці готові наймати на роботу все більше працівників, кількість вакансій на ринку зростає, про що свідчить аналіз сайтів пошуку роботи. Зокрема, за даними Work.ua, за перші шість місяців 2017 року кількість вакансій на їхньому сайті виросла в середньому на 30% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, каже директор з розвитку сайту Сергій Марченко. «Це хороший показник з огляду на те, що минулий рік був рекордним для нашого ресурсу, кількість вакансій тоді зросла на 62% щодо 2015 року. Також це говорить про те, що економіка розвивається, попит на людей, які працюють у компаніях, підвищується, і в цілому це говорить про оздоровлення ринку праці», - вважає він. Кого шукають роботодавці Що стосується галузей, то найбільше за перше півріччя попит на працівників виріс в таких категоріях, як виробництво і робочі спеціальності, будівництво та архітектура, логістика та склад, транспорт і автобізнес, а також сфера обслуговування. «Виробництво, будівництво, логістика, транспорт - це базові галузі, а якщо базові галузі ростуть, то це стимулює зростання в інших суміжних сферах. Крім того, зростання в будівництві говорить про те, що тренд на зростання економіки, хоч і невеликий, але у нас є», - прокоментував Марченко. Водночас за останні 2,5 року зростання попиту на персонал у сфері обслуговування виріс на 51%, у виробництві і робітничих спеціальностях - на 47%, а в транспорті і автобізнесі - на 45%. Найскладніше знайти роботу зараз у сфері страхування, юриспруденції, IT і на ринку нерухомості. У цих галузях з 2015 року значно зменшилася кількість вакансій. Найбільш затребувані професії не вимагають вищої освіти Найбільш затребуваними професіями за останні 2,5 року, за даними дослідження, стали оператор АЗС, вантажник, асистент стоматолога, адміністратор студії засмаги, різноробочий, пакувальник, водій навантажувача, піцейола, покоївка, посудомийниця. При цьому за цей час зарплата оператора АЗС зросла на 80%, вантажника - на 47%, асистента стоматолога - на 38%. А в середньому зростання зарплат за цими вакансіями склало 39%.    «Серед цих спеціальностей я намагався знайти хоча б одну, якій треба вчиться у ВНЗ, і не знайшов», - дивується Марченко. Тому не дивно, що багато роботодавців, які шукають працівників, не звертають увагу, де і як вони вчилися. Тільки близько 3% цікавить якість освіти при підборі персоналу, майже 51% роботодавців не вважають це основним критерієм відбору, але на освіту все-таки увагу звертають і 46% роботодавців взагалі не звертають на це увагу.   Зарплата зросла на 19% За даними дослідження за перше півріччя зріс також і рівень пропонованої роботодавцем зарплати. Найвище зростання спостерігалося в квітні - + 23% в порівнянні з квітнем 2016 року, а найнижче в березні - + 16%. В середньому за шість місяців 2017 року зарплата зросла на 19%. Серед регіонів традиційно найбільш високооплачуваним є Київ, з середньою зарплатою майже 8400 грн. Понад 7 тис. грн отримують в середньому працівники в Одесі, Харкові та Львові. У п'ятірці найбільш високооплачуваних міст і Дніпро, з середньою зарплатою більше 6900 грн. Що стосується конкретних галузей, то, як не дивно, зарплати в категорії «будівництво та архітектура» в Україні в середньому на 52% вищі, ніж зарплати в категорії «фінанси і банк». При цьому зарплата, яку роботодавці готові платити фінансистам і банкірам, майже на 25% менше, ніж працівник хотів би отримувати на цій посаді. «Це говорить про те, що ринок перенасичений фінансистами і банкірами і роботодавець не готовий платити їм стільки, скільки вони хочуть заробляти», - пояснив експерт. На кого вчиться, щоб без проблем знайти роботу А ось у перспективі одними з найбільш затребуваних і найприбутковіших, на думку Марченка, будуть професії, пов'язані з сільським господарством і IT. «Це ті дві сфери, які користуються популярністю в Україні. Ми - аграрна країна, сільське господарство вимагає багато людей, які вміють це робити. Агрокомпанії скаржаться що вже зараз важко знайти хороших агрономів, механізаторів, зоотехніків», - констатує він. Оприлюднене дослідження може допомогти напередодні вступної кампанії абітурієнтам визначиться, яку ж професію варто вибрати, щоб у результаті не залишитися з носом. Оскільки, як видно, всіма улюблені економісти і юристи вже надто перенасичили ринок і заробити в цих професіях вдасться лише тим, хто буде особливо старанний.
Події оформление ленты  Луценко заявив про обстріл квартир прокурорів у справі «податкових майданчиків» Клименка Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив про обстріл вікон квартир прокурорів і слідчого у справі про функціонування так званих «податкових майданчиків» колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. «Обстріляні вікна квартир, де живуть слідчий і прокурори у справі податківців Олександра Клименка», - пише голова ГПУ в Facebook, публікуючи фотографії на підтвердження. Раніше повідомлялося, що 24 травня правоохоронці в 15 областях України проводили масштабну операцію проти екс-керівників обласних управлінь Міндоходов і зборів, які причетні до організації функціонування т.зв. податкових майданчиків, пов'язаних з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком. Всього було затримано 23 людини в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.
Події Творці вірусу Petya вимагають 250 тисяч доларів за розшифровку заражених даних Творці вірусу Petya, який недавно масово атакував Україну та інші країни, запропонували розшифрувати заражені дані за 250 тисяч доларів. Про це заявило видання The Motherboard з посиланням на власне ймовірне спілкування з творцями вірусу. «Хакери дають ключ, який, за їхніми словами, розблокує всі заражені шкідливим ПЗ файли, в обмін на 100 біткоїнтів (вартістю майже 250 тисяч доларів)», - сказано в повідомленні ймовірних хакерів на порталі PasteBin. За інформацією видання, журналісти зв'язалися з хакерами в одному з чатів т.зв. «Дарквеба» (приватна мережа, з'єднання якої встановлюються лише між довіреними учасниками, з використанням нестандартних портів і протоколів). У виданні вирішили перевірити, чи дійсно хакери є творцями вірусу Petya і чи зможуть вони розшифрувати дані. Сказано, що експерт антивірусної компанії Eset запустив вірус Petya на віртуальній машині і отримав зашифрований вірусом файл, вміст якого був відомий журналістам. Через дві години хакери прислали розшифрований документ, що говорить про те, що у них є вихідний код вірусу.
Кримінал ГПУ і САП не підуть на канікули. Будуть нові подання на нардепів, зокрема - на Вілкула ГПУ готує подання на нардепа "Опоблоку" Вілкула. Про це в інтерв'ю журналістам заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Так. Жодної ангажованості і вибірковості при перевірці декларацій народних депутатів немає", - заявив він. За словами Луценка, була призначена позачергова перевірка органами ДФС декларації Олександра Вілкула. "І було встановлено розбіжності між тим, що було сплачено і що потрібно було сплатити", - підтвердив Луценко. Генпрокурор пообіцяв, що за літній період буде підготовлено подання про позбавлення депутатської недоторканності. "Або навіть в найближчі дні після отримання документів з Дніпровської ДФС про те, чи будуть зареєстровані всі виробництва, щоб за літній період підготувати подання на позбавлення депутатської недоторканності Вілкула", - сказав він. Також раніше голова САП заявив, що на столі у нього вже лежить нове подання на позбавлення недоторканності ще одного нардепа. "Із учорашнього дня у мене на столі є ще одне подання на ще одного народного депутата", - заявив він, не уточнивши прізвище нардепа. Холодницький зазначив, що зараз його вичитує.  "І далі буде! НАБУ і САП на канікули не підуть. У мене відпустки влітку немає, і восени, напевно, теж", - сказав він.
Події оформление ленты  Мітингувальники навпроти Кабміну розбили шикарний Porsche, що наїхав комусь на ногу Під час чергового мітингу вкладників банку "Михайлівський" під Кабінетом Міністрів трапився інцидент, в якому постраждав один з мітингувальників і автомобіль-порушник. Традиційно учасники протесту перекрили дорогу на вулиці Грушевського, яка йде уздовж будівлі уряду. Ця традиція вельми дратує столичних водіїв, тому один з них на Porsche буквально в'їхав у натовп, збивши з ніг людей. Мітингувальники ледь не лінчували порушника, розбивши йому лобове скло і спустивши повітря в колесах автомобіля, передає кореспондент АСН. Від розправи самого водія врятував спецназ, який зазвичай у великій кількості присутній під будинком уряду. Мітингувальники заявили, що їхнього соратника, який особливо бурхливо висловлював свої емоції, забрали в поліцію. Чи затриманий водій авто-порушника, поки не відомо. Як раніше повідомляла АСН, за словами очевидців, від водія тхнуло алкоголем.
Суспільство У Мукачеві перейменували вулиці Шухевича і Бандери Міська рада Мукачева ухвалила рішення щодо нових назв вулиць, які раніше були перейменовані в рамках закону про декомунізацію. Зокрема, зміни торкнулися вулиць Романа Шухевича та Степана Бандери. Нові назви було дано вулицям на честь митрополита Андрея Шептицького та кардинала Любомира Гузара. Відзначимо, що на честь Степана Бандери і Романа Шухевича вулиці в Мукачеві назвав у квітні 2017 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, коли закінчився термін, наданий міській раді для їх перейменування. Між сім'єю мера Мукачева Андрія Балоги і головою Закарпатської області йде політичне протистояння, яке, швидше за все, і вплинуло на рішення про зміну назв вулиць у місті. Крім перейменувань вулиць Шухевича і Бандери, міськрада назвала ім'ям Геннадія Москаля міський тупик.
Суспільство Імміграція в Канаду. Кому в першу чергу готові дати ПМЖ Високий рівень життя в Канаді, відмінні соціальні стандарти, якісна освіта і розвинена ринкова економіка спонукають жителів багатьох держав, зокрема і громадян України, замислитися над переїздом у цю країну. Тож не дивно, що за кількістю щорічних мігрантів Канада займає провідні світові позиції. У Канаді раді кваліфікованим фахівцям Законно жити і працювати на території Канади можна лише оформивши імміграційну візу або статус постійного жителя. Перед цим на урядовому порталі Канади з питань імміграції та громадянства краще пройти спеціальний тест, який може істотно допомогти майбутньому іммігранту вибрати найбільш прийнятний для нього спосіб переїзду. Найпопулярнішим і поширеним способом виїхати в Канаду на ПМЖ - це програми імміграції з працевлаштування. Вони створені спеціально для залучення іноземних фахівців з різних країн для підвищення економічного потенціалу держави. З 2015 року, для того щоб взяти участь у програмі, потрібно заповнити спеціальну онлайн-анкету. Залежно від навичок, освіти, знання мов тощо претенденту присвоюється певна кількість очок, кількість яких і визначить, чи можете ви взяти участь в одній з програм. Програми імміграції з працевлаштування в Канаді У Канаді існує три основні федеральні програми з імміграції. Federal Skilled Worker розрахована на залучення в країну іммігрантів на затребувані професії. Тому тут особливу увагу звертають на досвід роботи кандидата, який повинен бути не менше 1 року за останні 10 років, причому з конкретної спеціальності, на яку претендує людина. Альтернативою може стати запрошення на роботу від канадської компанії або отримання докторського ступеня в місцевому виші. Також людина повинна володіти добре англійською або французькою мовою і мати освіту, що відповідає канадським стандартам. Вік кандидата теж має значення Варто зазначити, що для участі в цій програмі онлайн-анкета людини повинна набрати не менше 67 балів. Додаткові вимоги: пройти медичне обстеження, отримати довідку про відсутність судимості, мати фінансові кошти на перший час проживання в Канаді і зобов'язання не переїжджати в провінцію Квебек. Canadian Experience Class розрахована на іноземців, які вже тимчасово перебувають і працюють у Канаді або мають подібний досвід. За цією програмою отримати посвідку на постійне місце проживання можна, якщо ви пропрацювали в канадській компанії не менше року протягом останніх 3 років. При цьому власний бізнес і студентський підробіток не враховуються. Також потрібно знати добре англійську мову. Federal Skilled Trades - це програма, яка розрахована на надання ПМЖ іноземцям, які зайняті в певних видах професійної діяльності. Кандидат повинен мати досвід роботи в Канаді за певною спеціальністю не менше 2 років протягом останніх 5 років, а також або запрошення на роботу від канадського роботодавця, або наявність кваліфікаційного сертифікату, виданого в одній з провінцій Канади. Ну і, звичайно, добре знання мови. Крім того, Уряд Канади дозволив більшості Провінцій приймати іммігрантів на ПМЖ на своїх умовах. Кандидати повинні відповідати певним критеріям відбору, мати освіту і підтверджений досвід роботи за певною спеціальністю. Дещо відрізняється від інших провінцій законодавство канадської провінції Квебек. Для проходження імміграції, за законодавством цієї провінції, необхідне знання французької мови. Бізнесменам відкрита дорога в Канаду Іммігрувати в Канаду можна й у випадку вкладення грошей в її економіку. Сума інвестицій, яка дасть можливість отримати ПМЖ, в різних провінціях різна. Наприклад в Нью-Брансвік це 125 тис. доларів, в Онтаріо - 5 млн доларів. Однак для того, щоб законно жити в Канаді, не достатньо лише вкласти ці гроші. У вас повинен бути досвід ведення бізнесу не менше 2 років, керувати власною компанією ви повинні особисто, а її статутний капітал, як правило, в кілька разів перевищує суму необхідних інвестицій. Навчання в Канаді як спосіб імміграції Ще один спосіб законно проживати в цій країні - вчиться в ній. Зараз у Канаді навчається близько 250 тисяч іноземних студентів. Крім того, що ви отримаєте диплом міжнародного рівня, вам буде набагато простіше отримати статус постійного жителя і знайти престижну роботу. Для навчання в Канаді іноземцю треба отримати відповідний дозвіл. Щоб отримати його, потрібно підтвердити, що у вас є гроші на навчання і проживання в країні, пройти медичне обстеження, надати довідку про відсутність судимості у своїй країні, а також підтвердити готовність покинути територію Канади після дозволеного терміну перебування. Для членів сімей дипломатів і іноземних військовослужбовців, а також якщо навчання займе всього півроку, такого дозволу не потрібно. Імміграція родичів Також громадяни Канади можуть перевезти своїх близьких родичів з інших країн. У такому випадку канадець повинен бути повнолітнім, без судимостей та перебувати в Канаді. Також він повинен підтвердити фінансові можливості, що покривають витрати на харчування, проживання, медичне обслуговування і повсякденні потреби іммігрантів. Цей тип імміграції в Канаду доступний для подружжів, батьків, бабусь, дідусів і дітей-утриманців до 19 років.
Кримінал Луценко назвав Януковича "боягузом з хворою фантазією" і пообіцяв продовження суду Янукович - "боягуз на ранній стадії". Таке в коментарі журналістам заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, коментуючи сьогоднішній демарш Януковича в суді у справі про держзраду, передає кореспондент АСН. "Вчинок колишнього президента України Віктора Януковича не був несподіванкою для мене. Я завжди вважав його боягузом. І я знав, що рано чи пізно він втече навіть із зали суду", - заявив він. Луценко зазначив, що суд триватиме, незалежно від заяви Януковича. "Тому що принцип життя злочинця - це вічна втеча від відповідальності. Хоча ми думали, що він це зробить дещо пізніше, представить хоча б 200 свідків у справі. Янукович виявився боягузом вже на ранній стадії", - додав він. Також генпрокурор заявив, що ГПУ відкриє справу за заявою екс-президента Віктора Януковича про "державний переворот". "Список осіб, які вчинили цей "державний переворот , який оприлюднив Янукович, є витвором його хворої уяви. У цьому списку мало бути не менше півмільйона громадян, що стояли на Майдані", - продовжив Луценко. Водночас він додав, що всі заяви Януковича - це "мильні бульбашки, які рано чи пізно лопаються... І в цій справі буде поставлено ​​крапку".
Суспільство У Ватикані поліція зірвала гей-оргію з наркотиками в будинку секретаря кардинала Працівники жандармерії прийшли до палацу Ватикану, в якому розташована квартира Луїджі Капоцці, після скарг кардиналів, які живуть у будинку. За їхніми словами, вечорами до Луїджі Капоцці приходили підозрілі особи. Коли жандарми увірвалися в квартиру, вони застали учасників гей-вечірки з наркотичними речовинами. Працівники поліції перервали гей-оргію в червні цього року, уточнює The Times. Операція правоохоронців пройшла в палаці Конгрегації доктрини віри - відділу Ватикану, який, крім іншого, розслідує випадки сексуального насильства в церкві. Після події монсеньйора Капоцці відправили в реабілітаційний центр Пія XI, де той пройшов курс лікування від передозування наркотичними речовинами. Потім секретар кардинала відправився в монастир на деякий час, а зараз знову перебуває у шпиталі в Римі.
Політика У НАЗК порахували, скільки чиновників несвоєчасно подали е-декларації Органи державної влади та органи місцевого самоврядування надали Національному агентству з попередження корупції інформацію про 1724 осіб, які несвоєчасно подали декларації в ході першого етапу е-декларування. Про це НАЗК повідомили АСН, відповідаючи на інформаційний запит. «Національне агентство володіє інформацією про факти несвоєчасного подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка надійшла безпосередньо від органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо 1 724 осіб щодо першого етапу декларування», - йдеться в листі агентства. Нагадаємо, що перший етап е-декларування розпочався 1 вересня 2016 року і тривав два місяці. У ньому взяли участь посадові особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, зокрема президент країни, міністри, народні депутати, судді і прокурори.
Політика Ігоря Мосійчука чекає нове подання Генпрокуратури «Радикала» Ігоря Мосійчука чекає нове подання ГПУ. Про це в інтерв'ю журналістам заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. «У справі Мосійчука проходило багато судових процесів. Зрештою, остання судова інстанція завершила цей марафон судів і встановила, що для розгляду справи Мосійчука треба дотриматися норм регламенту, які не було дотримано в залі. Таке рішення суду», - заявив він. З його слів, це означає, що Генпрокуратура може повторювати подання з дотриманням всіх норм регламенту. «Як це відбувається в останні чотири дні. Але слідство зараз перевіряє інші дії, які, ймовірно, можуть служити для розширення подання. Якщо це підтвердиться, то, думаю, що за літній сезон ми завершимо цю перевірку і або в тому ж викладі, або в розширеному документ надійде до Верховної Ради України», - додав він.
Наука і технології У Siemens спростували інформацію про постачання турбін в окупований Крим У компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим. Про це сказано в повідомленні на сайті компанії. У німецькій компанії Siemens категорично заперечують, що укладали контракт з компанією «Технопромекспорт» (Росія) на поставку обладнання для будівництва електростанцій в анексованому Криму. «Повідомлення ЗМІ, що Siemens уклали контракт з ВАТ «Технопромекспорт» на поставку обладнання для будівництва електростанцій в Криму (окупований Росією. -  Ред.), не відповідають дійсності. Цей факт відображений в офіційній заяві ВАТ «Технопромекспорт», - сказано в повідомленні. У компанії відзначили, що не розкривають деталі деяких контрактів, але повідомили, що у Siemens «немає підстав вважати, що газові турбіни, які були згадані в новинних статтях, призначені для Криму».
Кримінал Комітет Ради визнав необґрунтованими подання ГПУ на Полякова та порадив завести справу на НАБУ Комітет Ради знову визнав необґрунтованими подання Генерального прокуратора на Полякова. Члени комітету одноголосно проголосували за всі три подання. Про це в ході засідання заявив в.о. голови Комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент АСН. "Комітет Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики визнав законним і мотивованим, але недостатньо обґрунтованим подання Генерального прокуратора України про надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Народний фронт" Максима Полякова", - заявив він. Також комітет рекомендує порушити кримінальне провадження за фактом перевищення працівниками НАБУ дій, які мають ознаки злочину за ст. Кримінального кодексу - "провокація підкупу". Пинзеник додав, що члени Комітету зробили такий висновок: направити це подання на розгляд голові Верховної Ради. Далі голова Верховної Ради в рамках своїх повноважень визначає подальший рух цього висновку: або він  буде поданий на розгляд Верховної Ради, або в Генеральну прокуратуру, якщо спікер вважатиме, що в зв'язку з необґрунтованістю подання має бути повернутий в Генеральну прокуратуру України. "У будь-якому випадку це її повноваження, в жодному разі не повноваження комітету... На нашу думку, подання Генпрокуратури є законним і мотивованим, але у нас є сумніви щодо його обґрунтованості", - сказав він. Також члени комітету одноголосно проголосували за визнання законними і вмотивованими, але недостатньо обґрунтованими двох наступних подань ГПУ про надання згоди на затримання народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича і про надання згоди на обрання щодо народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешту).
Кримінал оформление ленты  Холодницький обіцяє у п'ятницю показати "цікаве кіно" про Розенблата Докази, що свідчать про причетність народного депутата фракції "Народний фронт" Максима Полякова до корупційної схеми, пов'язаної з нелегальним видобутком і продажем бурштину, зібрані детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) законно з дотриманням вимог законодавства. Про це в інтерв'ю журналістам в перерві засідання Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики заявив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає кореспондент АСН. "В рамках КПК і закону ми доводили, де є порушення закону. Але нам стверджують у відповідь інше (члени комітету з питань регламенту. - Ред.). Ми чітко показали: на основі чого був вилучений телефон (у дружини Полякова. - Ред. ), він був куплений за гроші, отримані в результаті хабара. Тому ми бачили тільки перекручування процесу, маніпуляцію фактами. Все перетворюється на цирк-шапіто, вибачте! Це теж уже емоції, вибачте, мені треба вийти на вулицю", - сказав він. Голова САП зазначив, що завтра, в п'ятницю, Регламентний комітет  розглядатиме аналогічне подання щодо депутата Борислава Розенблата. "Буде ще цікавіше! Завтра ми покажемо кіно, де буде названий кожен район, де контролюється видобуток бурштину... Ці народні депутати (Поляков та Розенблат) спливли вже на четвертій стадії", - додав він.  Сьогодні НАБУ на своїй станиці в соцмережі продемонструвало також частину своїх доказів.
Наука і технології оформление ленты  Китай будує перше у світі «лісове місто», де житиме 30 тисяч осіб З новинами про те, що в антарктичних льодах з'явилися величезні тріщини і що світовий запас їжі перебуває під загрозою, майбутнє людства здається більш ніж сумним. На щастя, на кліматичному горизонті з'явилися хороші новини, багато з них - звідки не чекали - з Китаю. За останні роки Китай воістину лідирує в екологічно сприятливих проектах. Нещодавно уряд оголосив про завершення будівництва найбільшої в світі плавучої сонячної електростанції. Тепер з метою знизити вироблення токсичних газів почалося будівництво першого в світі «лісового міста» в Лючжоу, провінція Гуансі, повідомляє TheIndependent. Місто спроектоване Стефано Боері, який також відповідає за дизайн двох «лісових хмарочосів» у місті Нанкін. Після завершення будівництва місто стане домівкою для 30 тисяч людей і завдяки великій кількості рослинності зможе поглинути майже 10 тисяч тонн вуглекислого газу і 57 тонн інших атмосферних забруднень на рік. При цьому воно вироблятиме приблизно 900 тонн кисню на рік. Подібні значні цифри будуть досягнуті за допомогою майже мільйона рослин 100 різних видів. Це не враховуючи 40 тисяч дерев, висаджених у фасадах всіх можливих міських поверхонь. Нове Лісове місто Лючжоу буде пов'язане з уже існуючим містом Лючжоу через систему швидкісних залізниць і за допомогою електричних автомобілів. Також у ньому буде кілька шкіл і дві лікарні. Є плани зробити місто енергетично самодостатнім за допомогою геотермальних і сонячних джерел енергії. На сайті Стефано Боері проект описується таким чином: «Висаджування рослин не тільки в парках, садах і вздовж вулиць, а й на фасадах будівель дасть можливість енергетично самодостатньому місту поліпшити якість повітря (поглинаючи вуглекислий газ і дрібний пил), також знизити середньорічну температуру, створити звукоізолюючий бар'єр і підвищити біорізноманіття живих істот, створюючи середовище проживання для птахів, комах і дрібних тварин».  
Кримінал оформление ленты  ГПУ "підбирається" до нардепа Бакуліна, якого підозрюють у розтраті $4 млрд держкоштів Справа про «вишки Бойка» вийшла на новий виток після того, як колишній заступник голови правління «Нафтогазу» Олександр Кацуба пішов на угоду зі слідством. Як повідомив 6 липня генеральний прокурор Юрій Луценко, свідчення Кацуби у справі про нафтобурові установках дають підстави готувати подання про зняття недоторканності з народного депутата Євгена Бакуліна. «У рамках справи щодо нафтобурових (вишок. - АСН) свідчення Кацуби дають нам можливість готуватися до притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Бакуліна», - сказав Луценко журналістам. Разом з тим Луценко заявив, що найближчим часом подання на зняття недоторканності з Бакуліна в Раду не потрапить, так як парламент 14 липня йде на канікули до вересня. Екс-заступник голови «Нафтогазу України» Олександр Кацуба в березні вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора за чинним на той час «законом Савченко». Він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 мільйонів до бюджету і дав важливі свідчення. Суд також зняв арешт з майна Кацуби. Кацуба молодший був затриманий 17 червня 2016 року. Слідство тоді з'ясувало, що, перебуваючи на посаді голови «Чорноморнафтогазу», він підписував документи на закупівлю скандальних «вишок Бойка». Однак затримали його за «бензиновою» справою Сергія Курченка, так як ГПУ з'ясувала, що Кацуба, після свого переходу з «Чорноморнафтогазу» на посаду заступника голови «Нафтогазу», допоміг компанії Курченка «Газ України 2020» вкрасти у державного холдингу бензину на 500 млн гривень . Що ж стосується «вишок Бойка», то Луценко раніше заявив, що справа "зараз потихеньку просувається". «Вишками Бойка» називають дві бурові платформи, які були куплені в 2011 році «Чорноморнафтогаз» і названі на честь тодішнього міністра енергетики та вугільної промисловості, а нині глави парламентської фракції «Опозиційний блок» Юрія Бойка. Кожна «вишка» тоді обійшлася державі в $400 млн. У першому тендері «Чорноморнафтогазу» взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми, а в другому тендері - три посередники. Журналісти з'ясували, що вартість кожної платформи була вищою за ринкову майже вдвічі. Переможцем тендеру виявилася «Ризька судноверф» з ціною близько $400 млн, тоді як ринкова ціна становила не більше $200 млн. Втім у 2014 році бурові установки, флот та інше українське майно «Чорноморнафтогазу» було захоплено при окупації Криму Росією. У грудні 2015 року дві сучасні бурові установки В-312 і В-319 були переміщені із зони Одеського газового родовища в анексований Крим. Тоді ж Служба безпеки України направила пропозиції в українське Міністерство закордонних справ щодо приводу захопленого майна, включно з «вишками Бойка». Для захисту національних інтересів Україна подала міжнародний позов до Стокгольмського арбітражу. За 6 років розслідування не раз у пресі з'являлися цікаві деталі, пов'язані з придбанням «вишок». Зокрема, в лютому 2015 року з'ясувалося, що 47-річний латвієць Василь Мельник - власник ризької компанії, якій "Чорноморнафтогаз" в 2011 році переплатив близько $175 млн за бурову установку, відкрив елітне казино в центрі Лондона. Його ж у 2014 році президент Росії Володимир Путін нагородив «Орденом дружби». Крім того, в грудні 2016 року в ГПУ повідомили, що в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання грошей «Чорноморнафтогазу» при закупівлі самопідйомних плавучих бурових установок було проведено низку обшуків. Після потрапляння в одне з обшукуваних приміщень слідчі виявили бездиханне тіло колишнього заступника голови «Нафтогазу» Геннадія Юр'єва. Як пізніше заявив Луценко, чиновник застрелився з мисливської рушниці. Юр'єв був цінним свідком, бо тісно спілкувався з Бакуліним і Кацубою. Він був фігурантом розслідування, яке стосувалося зловживань на державних тендерах. Що стосується Євгена Бакуліна, то його біографія з ранніх років рясніє цікавими фактами. У пресі повідомлялося, що в молодості він обіймав посаду старшого оператора технологічної установки з переробки нафти на Лисичанському нафтопереробному заводі. У 1991 році Бакулін стає на цьому заводі начальником цеху. Пальне з заводу постійно зникало. Через два роки Бакулін обійняв посаду заступника голови правління ВАТ «Лисичанськнафтогазоргсинтез», а головою правління став нинішній нардеп з «Опоблоку» Юрій Бойко. У 2003 році Євген Бакулін став гендиректором ДК «Укргазвидобування». Дешевий вітчизняний газ він продавав не простим українцям, як має бути за законом, а підприємствам олігархів. А в 2010 році Бакулін очолив «Нафтогаз». Журналісти підозрюють, що він 4 роки поспіль оплачував Сергію Льовочкіну і Юрію Бойку з коштів "Нафтогазу" перельоти на приватних літаках, що на рік коштувало державі кількох мільйонів гривень. У 2014 році правоохоронці провели обшуки і виїмку документів Бакуліна в головному офісі «Нафтогазу» на вулиці Б.Хмельницького у Києві. В кабінеті знайшли золото, цінності, документи на активи і нерухомість у різних країнах світу. Тільки в одній схованці знайшли 42 кілограми золота і майже $5 млн. Бакуліна заарештували у його ж кабінеті, але майже відразу ж відпустили під заставу в 10 млн гривень. Разом з тим завданий ним збиток державі оцінюється в суму близько $4 млрд. У даний момент він є народним депутатом фракції «Опозиційний блок» і користується депутатською недоторканністю.
Здоров`я Вільний робочий графік шкодить психічному здоров'ю молодих працівників У Великій Британії поширені так звані «нульові контракти», коли в договорі відсутня фіксована кількість робочих годин і зарплата виплачується в залежності від обсягу виконаної роботи. Іншими словами, компанія не зобов'язана надати працівникові завдання, а працівник може відмовитися від виконання будь-якого пропонованого завдання. Молоді люди, по суті, не знають, чи буде у них робота наступного тижня. Через таку невизначеність вони на 50% більше схильні до ризику психічних захворювань, ніж ті, які працюють зі стабільними умовами праці, повідомляє The Independent. До грудня 2016 року у Великій Британії 900 тисяч працівників уклали нульові контракти. Доктор Мораг Гендерсон переконаний, що подібний графік веде до зниження продуктивності і збільшення потреби в психологічній допомозі серед молоді. Вчені з Центру тривалих досліджень Інституту освіти UCL проаналізували відомості про більш ніж 7700 осіб, що народилися в 1989-1990 роках і проживають в Англії. 5% з них оформили нульові контракти. Безробітні та змінні робочі також часто виявляють симптоми стресу, такі як м'язова напруга, дратівливість, розлади сну, неконтрольована тривога і занепокоєння. В середньому за нульовим контрактом людина працює близько 25 годин на тиждень, кожен третій працівник хотів би збільшення робочого часу. Вчені намагаються привернути увагу до цієї проблеми, закликаючи уряд співпрацювати з роботодавцями у створенні оптимальних умов праці та їх регулювання.
Наука і технології Вчені розкрили секрет міцності римських статуй Вчені вважають, що секрет міцності римських статуй у тому, що морська вода, яка міститься у складі стародавнього цементу, робить суміш міцнішою, тоді як сучасні споруди розпадаються на частини. Вчені думають, що ця знахідка може допомогти в сучасному будівництві та зробити його більш екологічно чистим, повідомляє The Independent. Цемент, який використовується для стародавніх споруд, був зроблений з комбінації вапна, морської води, вулканічного попелу і каменів. Ця суміш виробляє пуцоланову реакцію, названу так на честь міста Поццуолі, розташованого на березі Неаполітанської затоки, в самому центрі сейсмічної активності. У ході реакції попіл в складі реагує з морською водою, що робить матеріал міцнішим. Римський цемент містить алюміній тоберморит - рідкісний мінерал, що надає додаткової стійкості суміші. При взаємодії з морською водою, тоберморит кристалізується і поширюється. Довготривала взаємодія з морською водою призвела до безперервного росту кристалів, зміцнення цементу і запобігла появі тріщин. Перехід на виробництво подібного матеріалу допомогло б усій галузі стати більш екологічно чистою. Сучасний портландцемент виробляється в печах з використанням високих температур, що має істотний вплив на індустріальні викиди вуглекислого газу. Професор Марі Джексон, геолог Університету штату Юта, вважає, що подібний матеріал може використовуватися в майбутніх будівельних проектах, таких як облаштування припливної лагуни в затоці Суонсі, Великі Британія. Лагуна знаменита припливами, таким чином споруда буде постійно взаємодіяти з морською водою. Щоб окупити вартість будівництва, споруда має простояти 120 років і нові дослідження можуть їй у цьому допомогти.
Коронавірус оформление ленты  "Королева пітьми". Африканська модель з вугільною шкірою підкорила Instagram Ця яскрава дівчина з неймовірним вугільно-чорним кольором шкіри стала новою зіркою Instagram. Ньякім Гатвех - 24-річна модель родом з Південного Судану. Юну красуню помітили завдяки незвичайній зовнішності: дуже темна шкіра, майже чорні очі, струнка фігура і виразні риси обличчя. Зараз дівчина сміливо називає себе «королевою темряви», проте ще кілька років тому над уродженкою Південного Судану через її занадто чорний колір шкіри насміхалися оточуючі. Нинішній моделі навіть пропонували пройти процедури з відбілювання. «Колись я всерйоз замислювалася про те, щоб відбілити шкіру. Я так втомилася від засуджують поглядів, насмішок і негативу, що була на межі відчаю», - зізналася Гатвех. Однак з часом комплекси зникли і Ньякім полюбила себе, ставши дуже впевненою в собі дівчиною. Зараз модель живе в Міннеаполісі, штат Міннесота, де стала іконою афроамериканського суспільства. Вона з легкістю підкорює модні подіуми. «Природа благословила мене величезною кількістю меланіну, і я обожнюю свою темряву», - зізнається Ньякім. Успішна модель веде сторінку в Instagram, на яку підписано понад 200 тисяч осіб. Кожне її фото збирає по 10 тисяч лайків. І під кожним своїм постом Ньякім закликає любити себе такими, якими нас створила природа. "Краса в очах того, хто дивиться. Моя шоколадна шкіра - елегантна. Адже я представляю націю воїнів. У мені глибоке коріння мами Африки», - написала Ньякім в Instagram. Модель дотримується думки, що впевнені в собі люди виглядають в очах оточуючих більш привабливими.    
Здоров`я оформление ленты  Індійська дівчинка, яка плаче кров'ю, поставила лікарів у безвихідь В Індії лікарі не можуть поставити діагноз маленькій дівчинці Ахана Афзале, яка замість сліз плаче кров'ю. Про це повідомляє видання Daily Mail. Дитина почала плакати кров'ю після того, як захворіла на пневмонію, але хвороба пройшла рік тому. Тоді дівчинку поклали в лікарню, лікарі вилікували основні симптоми хвороби, але тепер у неї почалися щоденні кровотечі з носа, вух, очей і рота. "Моя дитина питає, чому це з нею відбувається, але я не можу нічого відповісти. Кожен раз, коли починається кровотеча, її рівень гемоглобіну настільки сильно падає, що їй роблять переливання крові", - розповіла мати дівчинки. Лікарі підозрювали, що у дівчинки одна з з рідкісних форм гематидрозу - хвороби, при якій піт змішується з кров'ю і просочується на неушкоджені ділянки шкіри у вигляді рідини рожевого або червоного кольору. Але точний діагноз вони поставити не можуть, хоча батьки й витратили на аналізи вже більше £1,7 тис.

Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
більше матеріалів




/-1,4833970069885-/ /-pc-/
Top