counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Імміграція в Канаду. Кому в першу чергу готові дати ПМЖ


Переглядів: 18080


Імміграція в Канаду. Кому в першу чергу готові дати ПМЖ

Високий рівень життя в Канаді, відмінні соціальні стандарти, якісна освіта і розвинена ринкова економіка спонукають жителів багатьох держав, зокрема і громадян України, замислитися над переїздом у цю країну. Тож не дивно, що за кількістю щорічних мігрантів Канада займає провідні світові позиції.

У Канаді раді кваліфікованим фахівцям

Законно жити і працювати на території Канади можна лише оформивши імміграційну візу або статус постійного жителя. Перед цим на урядовому порталі Канади з питань імміграції та громадянства краще пройти спеціальний тест, який може істотно допомогти майбутньому іммігранту вибрати найбільш прийнятний для нього спосіб переїзду.

Найпопулярнішим і поширеним способом виїхати в Канаду на ПМЖ - це програми імміграції з працевлаштування. Вони створені спеціально для залучення іноземних фахівців з різних країн для підвищення економічного потенціалу держави.

З 2015 року, для того щоб взяти участь у програмі, потрібно заповнити спеціальну онлайн-анкету. Залежно від навичок, освіти, знання мов тощо претенденту присвоюється певна кількість очок, кількість яких і визначить, чи можете ви взяти участь в одній з програм.

Програми імміграції з працевлаштування в Канаді

У Канаді існує три основні федеральні програми з імміграції.

Federal Skilled Worker розрахована на залучення в країну іммігрантів на затребувані професії. Тому тут особливу увагу звертають на досвід роботи кандидата, який повинен бути не менше 1 року за останні 10 років, причому з конкретної спеціальності, на яку претендує людина. Альтернативою може стати запрошення на роботу від канадської компанії або отримання докторського ступеня в місцевому виші.

Також людина повинна володіти добре англійською або французькою мовою і мати освіту, що відповідає канадським стандартам. Вік кандидата теж має значення

Варто зазначити, що для участі в цій програмі онлайн-анкета людини повинна набрати не менше 67 балів.

Додаткові вимоги: пройти медичне обстеження, отримати довідку про відсутність судимості, мати фінансові кошти на перший час проживання в Канаді і зобов'язання не переїжджати в провінцію Квебек.

Canadian Experience Class розрахована на іноземців, які вже тимчасово перебувають і працюють у Канаді або мають подібний досвід. За цією програмою отримати посвідку на постійне місце проживання можна, якщо ви пропрацювали в канадській компанії не менше року протягом останніх 3 років. При цьому власний бізнес і студентський підробіток не враховуються. Також потрібно знати добре англійську мову.

Federal Skilled Trades - це програма, яка розрахована на надання ПМЖ іноземцям, які зайняті в певних видах професійної діяльності. Кандидат повинен мати досвід роботи в Канаді за певною спеціальністю не менше 2 років протягом останніх 5 років, а також або запрошення на роботу від канадського роботодавця, або наявність кваліфікаційного сертифікату, виданого в одній з провінцій Канади. Ну і, звичайно, добре знання мови.

Крім того, Уряд Канади дозволив більшості Провінцій приймати іммігрантів на ПМЖ на своїх умовах. Кандидати повинні відповідати певним критеріям відбору, мати освіту і підтверджений досвід роботи за певною спеціальністю.

Дещо відрізняється від інших провінцій законодавство канадської провінції Квебек. Для проходження імміграції, за законодавством цієї провінції, необхідне знання французької мови.

Бізнесменам відкрита дорога в Канаду

Іммігрувати в Канаду можна й у випадку вкладення грошей в її економіку.

Сума інвестицій, яка дасть можливість отримати ПМЖ, в різних провінціях різна. Наприклад в Нью-Брансвік це 125 тис. доларів, в Онтаріо - 5 млн доларів.

Однак для того, щоб законно жити в Канаді, не достатньо лише вкласти ці гроші. У вас повинен бути досвід ведення бізнесу не менше 2 років, керувати власною компанією ви повинні особисто, а її статутний капітал, як правило, в кілька разів перевищує суму необхідних інвестицій.

Навчання в Канаді як спосіб імміграції

Ще один спосіб законно проживати в цій країні - вчиться в ній. Зараз у Канаді навчається близько 250 тисяч іноземних студентів.

Крім того, що ви отримаєте диплом міжнародного рівня, вам буде набагато простіше отримати статус постійного жителя і знайти престижну роботу.

Для навчання в Канаді іноземцю треба отримати відповідний дозвіл. Щоб отримати його, потрібно підтвердити, що у вас є гроші на навчання і проживання в країні, пройти медичне обстеження, надати довідку про відсутність судимості у своїй країні, а також підтвердити готовність покинути територію Канади після дозволеного терміну перебування.

Для членів сімей дипломатів і іноземних військовослужбовців, а також якщо навчання займе всього півроку, такого дозволу не потрібно.

Імміграція родичів

Також громадяни Канади можуть перевезти своїх близьких родичів з інших країн. У такому випадку канадець повинен бути повнолітнім, без судимостей та перебувати в Канаді. Також він повинен підтвердити фінансові можливості, що покривають витрати на харчування, проживання, медичне обслуговування і повсякденні потреби іммігрантів.

Цей тип імміграції в Канаду доступний для подружжів, батьків, бабусь, дідусів і дітей-утриманців до 19 років.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів
/-0,38436102867126-/ /-pc-/
Top