counter
Архів Повернутись назад 03 Серпня 2017
3 Серпня
Події Чому радикали в Барселоні оголосили війну туристам і ріжуть шини велосипедів Молодіжне крило каталонської політичної партії розмістило відеоролик в інтернеті, на якому видно, як молоді люди ламають велосипеди. Атака була спрямована на туристичні велосипеди, традиційно прив'язані до велосипедних стійок загального користування. Ними туристи можуть користуватися за допомогою мобільного додатку, повідомляє The Guardian. За кілька днів до цього ті ж особи прокололи шини туристичного автобуса біля стадіону «Барселона», а також написали на його лобовому склі гасло «Туризм вбиває райони». В автобусі перебували пасажири з маленькими дітьми, вони були впевнені, що на них напали терористи. Автобусна компанія, яка перевозить 5,3 мільйона пасажирів на рік, оцінила збиток, завданий автобусу, в €1 842. Арран - молодіжне крило радикальної партії «Кандидати народної єдності», яка виступає за незалежність Каталонії. Воно регулярно проводить антитуристичні кампанії. Партія часто піддається критиці з боку влади за те, що відмовляється публічно критикувати подібні акції. Лаура Флорес, прес-секретар Аррана, прокоментувала вандалізм: «Це відповідь на насильство, з яким ми стикаємося щодня. На вулицях має бути дозволено самовиражатися, це єдине місце, де ми можемо боротися за свої права». Велосипедна система Барселони давно є проблемою, жителі скаржаться, що громадські місця, оплачувані платниками податків, використовуються для отримання прибутку комерсантів. Велосипедні стійки в місті перебувають у жалюгідному стані, при цьому велосипедистів штрафують, якщо вони пристібають свої велосипеди до ліхтарних стовпів. Незважаючи на те, що автобусна атака відбулася минулого четверга, про неї не повідомили до п'ятниці. Через це колишній мер Барселони Хав'єр Тріас звинуватив чинного мера - Аду Колау в спробі приховати ситуацію від громадськості. Минулого року в Барселоні пройшла серія антитуристичних протестів, жителі скаржаться, що масовий туризм і зростаюча орендна плата витісняють їх із власного міста. Антитуристичні графіті з'явилися в багатьох частинах міста, зокрема на стінах престижних готелів.
Наука і технології NASA відкрило вакансію захисника Землі від інопланетян У NASA відкрили вакансію захисника Землі від інопланетян. За цю непросту роботу в агентстві готові платити шестизначную заробітну плату. Зарплата фахівця, який повинен охороняти Землю, коливається від $124406 до $187000 за рік, а в обов'язки входитиме запобігання зараження нашої планети інопланетними мікробами, а також гарантія, що дослідники космосу не завдадуть шкоди іншим космічним об'єктам і планетам. У числі завдань також значиться консультування співробітників Управління з забезпечення безпеки польотів НАСА з питань планетарного захисту. Кандидати на цю посаду повинні мати «інженерний досвід у широкому спектрі», а також любити подорожі. У світі поки дві таких посади, як передбачає Договір про космос 1967 г. Друга посада в Європейському космічному агентстві (ESA).
Події Житель Одеської області поранив поліцейського садовою сапкою Працівники поліції почали кримінальну справу за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України за фактом завдання тілесних ушкоджень поліцейському в Одеській області. Про це передає прес-служба ГУ НП по області. Інцидент стався у вівторок, 1 серпня, після того, як о 21:00 у Миколаївське відділення Лиманського відділу поліції області надійшло повідомлення від 28-річної жінки, мешканки села Стрюкове. За її словами, її 62-річний батько під час конфлікту кілька разів ударив її по обличчю. На місце прибула слідчо-оперативна група поліції, яка спробувала заспокоїти чоловіка, який перебував у стані сп'яніння. Але коли правоохоронці виходили з дому, чоловік несподівано вискочив з-за гаража і садовою сапкою вдарив поліцейського, завдавши йому тілесних ушкоджень у вигляді різаної рани передпліччя. Зловмисник був доставлений у відділення, а потерпілого поліцейського відвезли в лікарню.
Події РБ ООН ухвалила резолюцію про запобігання передачі зброї терористам РБ ООН в середу, 2 серпня, ухвалила резолюцію № 2370 (2017) щодо запобігання отриманню зброї бойовиками. Про це передає прес-служба постійного представництва України при ООН. Метою резолюції є подальше підвищення ефективності заходів контролю за озброєннями, вжитих на національному, міжнародному і регіональному рівнях для припинення незаконного застосування стрілецької зброї і легких видів озброєння, а також компонентів для виробництва саморобних вибухівок. У заяві українська делегація закликала до посилення прикордонного та експортного контролю, а саме правил передачі зброї, чутливих матеріалів або військової техніки, а також до зміцнення співробітництва розвідувальних і правоохоронних органів країн. Раніше ми повідомляли, що Україна заявила в РБ ООН про постійні поставки РФ зброї на Донбас
Політика В Україні набрали чинності зміни до Держбюджету-2017 В Україні сьогодні набуває чинності закон № 2137-VIII про зміни до Державного бюджету на 2017 рік. Згідно з документом, доходи держбюджету були збільшені більш ніж на 39 млрд грн, зокрема доходи загального фонду - на 27,7 млрд грн і спецфонду - на 11,9 млрд грн. Про це передає телеканал 112 Україна. Витрати державного бюджету України збільшили на 40,704 млрд грн - з 800,398 млрд грн до 841,102 млрд грн. Граничний обсяг дефіциту загального фонду державного бюджету залишається на рівні 62,338 млрд грн, а спецфонду буде збільшений на 10 млн грн. Граничний обсяг державного боргу збільшується на 107 млрд. За допомогою цього закону на субсидії для населення виділили додатково 14 млрд грн. В цілому загальнодержавні витрати на Міністерство фінансів збільшено на 17 млрд грн. Зміни до Держбюджету передбачають збільшення витрат на безпеку і оборону. На Міністерство оборони України додатково було виділено 4 млрд 353 млн грн, МВС - 3 млрд 947 млн ​​грн, Національну поліцію - 2 млрд 480 млн, НГУ - 460 млн грн, Службу безпеки України - 250 млн грн.
Політика Юнкер заявив про зустрічні заходи, якщо санкції США проти Росії завдадуть шкоди ЄС У Брюсселі готові відповісти на санкції Америки проти Росії протягом декількох днів, якщо обмежувальні заходи впливатимуть на економічні інтереси ЄС. Про це повідомляє глава ЄК Жан-Клод Юнкер після підписання американським президентом Дональдом Трампом закону про санкції проти Росії, Ірану і КНДР. Про це передає Reuters. За словами Юнкера, Євросоюз ухвалить зустрічні заходи, якщо санкції Америки завдадуть шкоди компаніям Європи, які беруть участь у нафтогазових проектах з РФ. Він додав, що Євросоюз повинен захищати свої економічні інтереси і буде це робити. Санкціями, зокрема, заборонені приватні інвестиції на суму понад 10 млн дол. в російські приватизаційні угоди і обмежені інвестиції в експортні нафто- і газопроводи до 5 млн дол. Санкції вдарять і по інвесторах газопроводу «Північний потік-2».
Події оформление ленты  Помер американський актор і драматург Сем Шепард Американський актор і драматург Сем Шепард помер на 74-му році життя внаслідок ускладнень хвороби Лу Геріга (бічного аміотрофічного склерозу). Про це стало відомо в понеділок, повідомляє Аssociated Рress. Як розповів представник родини Шепарда, він помер 27 липня Шепард знявся в декількох десятках фільмів - «Френсіс», «Сталеві магнолії», «Справа про пеліканів», «Щоденник пам'яті», «Пароль "Риба-меч"», «Чорний яструб», «Як боязкий Роберт Форд убив Джесі Джеймса» . У 1984 році був номінований на «Оскар» за роль другого плану в картині «Хлопці що треба». Також у 1979 році Шепард отримав Пулітцерівську премію за драму «Поховане дитя». Сем Шепард також автор декількох десятків п'єс. Він написав сценарії до таких фільмів, як «Париж, Техас», «Чому дурні закохуються» тощо. Колега Шепарда - актор Метью МакКонахі дізнався про його смерть просто на червоній доріжці під час прем'єри в Лос-Анджелеса фільму з його участю «Темна вежа». Шокований актор заявив, що не знав про смерть друга і був дуже пригнічений. «Сем Шепард покинув нас?» - перепитав МакКонахі, поклавши руку на лоб, - Чорт забирай, від чого?... Ми втратили одного з великих... Великий письменник ... Великий розум. Побачимося в наступному житті, Семе», - сказав МакКонахі журналісту.  
Суспільство Від смертоносної спеки мільйони людей загинуть у Південній Азії до кінця цього століття За прогнозами вчених, глобальне потепління призведе до смертельної спеки, через що загинуть мільйони людей, які живуть в Південній Азії. Аномально висока температура призведе до підвищення температури і вологості повітря вже до кінця цього століття, повідомляє The Independent. Найбільше постраждають такі регіони, як північна Індія, Бангладеш і південний Пакистан, де проживає 1,5 мільярда людей. Дослідження базується на недавній інформації про те, що найбільш небезпечні наслідки спеки проявляються через поєднання високої температури і високої вологості повітря. Для збору вимірів був використаний метод, відомий як «вологий термометр», який відображає кількість вологи, що випаровується. Коли температура «вологого термометра» досягає 35°С, організм людини не може підтримувати терморегуляцію і всього за кілька годин гине від перегріву. У наш час показник «вологого термометра» рідко перевищував 31°С у будь-якій точці Землі. Але в 2015 році ця межа була майже перевищена в регіоні Перської затоки. Цього року в Пакистані та Індії від спеки загинуло близько 3500 осіб. Нове дослідження показує, що без скорочення викидів парникових газів екстремально високі температури можуть підняти показник «вологого термометра» до 31°C - 34,2°C. До 2100 року близько 70% населення Індії хоча б один раз зіткнеться з температурою «вологого термометра» в 32°С. І 2% з них, швидше за все, загинуть. У зв'язку з втратою, якої спека завдає сільському господарству, люди постраждають не тільки від впливу високої температури на організм. Виробництво продуктів знизиться до критичних показників, так що нестача їжі також стане причиною високої смертності.
Закон і Право Адвокат пояснила, як простому українцеві подати скаргу в КСУ З ухваленням і набранням чинності новим законом про Конституційний суд у громадян України з'являється п'ята судова інстанція, в якій можна буде відстояти свої права. Про це 2 серпня під час прес-конференції заявила адвокат «Ліги прав людини» Світлана Рудь, передає кореспондент АСН. За її словами, юрисдикція Конституційного суду поширюватиметься на справи, які остаточно розглянуті касаційним або Верховним судом. «Конституційним судом будуть прийняті за конституційними скаргами справи, рішення за якими були прийняті з 30 вересня 2016 року. Тобто закон має зворотну силу тільки в певний проміжок часу», - пояснила Рудь. У громадянина буде три місяці з моменту винесення остаточного вироку касаційним судом для того, щоб звернутися зі скаргою до Конституційного суду. «На мою думку, оскільки закон новий, то дуже короткий термін на подачу конституційної скарги. Новий закон, нова процедура, немає напрацьованої практики, тому буде важко», - вважає адвокат. Відповідно до закону, на розгляд конституційної скарги громадянина у суду є шість місяців. Разом з тим у законі чітко не сказано, чи будуть рішення щодо конкретних цивільних скарг поширюватися в цілому на все право. Експерт пояснила, що раніше, якщо за конституційним поданням приймалося якесь рішення, це рішення застосовувалося в подальшому винятково у всіх нормах. «Чи буде рішення щодо конституційної скарги від громадянина прийматися при розгляді інших справ і чи будуть керуватися судді першої, другої і третьої інстанції цим рішенням при розгляді такої справи, цього в законі немає», - сказала Рудь. Адвокат вважає, що така неточність у законі може призвести до того, що Конституційний суд можуть засипати однотипними скаргами. Вона додала, що якщо КСУ приймає позитивне на користь громадянина рішення за скаргою, то всі попередні рішення судів втрачають силу і справа повертається на новий розгляд. Також експерт зазначила, що з моменту набрання чинності новим законом всі конституційні подання, за якими Конституційним судом були відкриті провадження, автоматично закриваються, а конституційні подання, які подані, але за якими не відкриті конституційні провадження, повертаються назад заявникам. Що буде далі з цими поданнями, в законі не сказано. «Це питання залишається в підвішеному стані. Однак у новому законі немає норми, яка б забороняла повторне звернення до суду з одного і того ж питання», - зазначила адвокат. Нагадаємо, Президент 31 липня підписав закон «Про Конституційний суд України», який дає можливість будь-якій фізичній або юридичній особі подати скаргу в КСУ.
Суспільство Захарченко сказав, що його бойовики покарають негідника, який вдарив журналіста в ефірі "НТВ" Ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко повідомив, що «Оплот» збирається розібратися з людиною, яка вдарила журналіста російського телеканалу «НТВ». Про це він пише в Twitter. «Негідник, який вдарив журналіста «НТВ», дарма прикривався ім'ям «Оплота» та «ДНР». «Оплотівці» вирішили пояснити цьому типові, як треба поводитися в суспільстві», - коментує Захарченко інцидент, який напередодні стався в московському Парку Горького. Поінформованість терориста Захарченко про настрої в «Оплоті» пояснюється тим, що він має відношення до донецького підрозділу цієї організації. «Оплот» було створено в Харкові в 2010 році. У 2014 році «оплотівці» під його проводом захопили будівлю Донецької міськради.
Політика оформление ленты  Де Ліза Пєскова і де «суднобудівництво»?! Дочка прес-секретаря Путіна насмішила соцмережі У мережі третій день активно обговорюють приїзд дочки прес-секретаря президента Росії - Єлизавети Пєскової на судноремонтний завод «Південний Севастополь» в окупованому Криму. Промови «дочки головного мільярдера і злодія країни, прес-секретаря глави держави» підірвали громадськість. 19-річна Ліза Пєскова мала намір розібратися з багатомільйонним боргом підприємства перед орендодавцями. В ході інтерв'ю місцевими ЗМІ Єлизавета констатувала, що зараз молодих людей, а також її знайомих «суднобудівництво» абсолютно не цікавить. Після чого вона зробила висновок, що цій галузі потрібен піар, щоб зацікавлена ​​заробітком грошей молодь хотіла йти в цю сферу. «Я особисто не знаю жодної такої людини, яка б навіть замислювалася, що є люди, які займаються суднобудуванням. Для цього, природно, потрібна дуже сильна інформаційна підтримка. Потрібно розробляти стратегії, грубо кажучи, для піару судновиробництва, суднобудівництво. Для цього потрібно показати молоді, що впевненість у завтрашньому дні є, що це престижна робота, що це не вважається чимось, чого можна соромитися. Потрібно працювати над чимось особливим, над модернізацією суднозаводів. І я вважаю, що основним завданням зараз є піар і інформаційна підтримка», - розповіла Пєскова. Разом з Лізою до Севастополя прибула ціла делегація окупантів від Асоціації підприємців з розвитку бізнес-патріотизму в РФ «Аванті». У цій компанії Пєскова займає пост радника президента з молодіжного підприємництва. Прибулим пропонувалося розв'язати проблему заборгованості заводу за оренду в 32 млн рублів. Завод програв так званому уряду міста два суди. Підприємство справно платило зарплату робітникам, але заборгувало за оренду і ризикує втратити відповідний договір. Мета поїздки Лізи - співпраця між «Аванті» та заводом, а також підписання угоди між ними. В цілому Пєскова перебувала в Криму два дні. Користувачі соцмереж відзначили, що для виходу в люди Ліза обрала сукню з колекції модного будинку Firdaws, який належить дочці глави Чечні Рамзана Кадирова. Не відстали від модних тенденцій і «працівники» бідного заводу, з якими Ліза сфотографувалася в Севастополі. Як помітив блогер, на одному з трудівників були окуляри Sunglasses Ray Ban 0RB4165 Black Frame, ціна яких стартує від $130 (3375 грн). Другий працівник не став ховати під робу годинник, користувачі припускають, що це може бути японський годинник Seico Monster. За незаконне відвідування анексованого українського Криму Ліза потрапила в список «агентів Кремля» на сайті «Миротворець». Але найбільш завзято на візит Лізи Пєскової відреагували соцмережі. Найбільшу кількість жартів викликав той факт, що Ліза не розрізняє галузі судноремонту і суднобудування, називаючи останнє «суднобудівництвом». У деяких репліках дочки Пєскова звучало і кораблебудування, яке стосується військових суден в той час, як цивільне називається саме суднобудуванням. Нагадаємо, завод, який Пєскова має намір рекламувати, лише ремонтує судна, але не будує їх. «Вона думала, що «кораблебудування» передбачає вітрильні яхти і засмагу на палубі, а потрапила в гості до замурзаних кочегарів на іржавих верфях», - зазначив користувач Xam Xram. Як написав блогер «Злой волгоградец‏», після відвідування анексованого Криму та розв'язання питань заводу, Ліза Пєскова цілком може розв'язати «проблему ядерного стримування КНДР, глобального потепління, парникового ефекту, тероризму і загальної нерівності». Інші користувачі сперечалися, чи не стане Пєскова після цього успіху в Криму академіком РАН або просто міністром. «Якщо схрестити сина Рогозіна-авіабудівника і дочку Пєскова-суднобудувальницю, то план Клінцевича щодо закладки 6 авіаносців не така вже утопія», - написав блогер «Барон Мюнхгаузен». У свою чергу користувач «Анатолій DUST» вибухнув віршами: Она лучше, чем Тэтчер Марго, И душевней, чем Райс Кондолиза,Порешает проблемы кораблей и судов,Простая девушка Лиза!
Події СБУ затримала одного з керівників ДСНС в Одеській області Один з керівників Одеського ГУ ДСНС України був затриманий на хабарі співробітниками СБУ разом з військовою прокуратурою. Про це передає прес-служба обласного відомства. «Оперативники СБУ задокументували факти систематичного вимагання та отримання хабарів зловмисником за сприяння в отриманні дозвільних документів на використання об'єктів пожежного нагляду, а також уникнення інспекторських перевірок», - сказано в повідомленні. Працівники правоохоронних органів затримали чиновника під час отримання чергової частини хабара на суму 10 тис. грн. Також був затриманий підозрюваний у посередництві, який, за даними правоохоронців, отримував кошти від бізнесменів. За цим фактом було порушено кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 (отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою) Кримінального кодексу України.
Спорт оформление ленты  Завершення кар'єри Володимира Кличка: опубліковано відеозвернення У Мережі було опубліковано офіційну заяву українського боксера Володимира Кличка, в якій той повідомив про закінчення своєї кар'єри і, відповідно, відмову від матчу-реваншу з Джошуа. Заява спортсмена була опублікована на його офіційному сайті. «Очевидно, я не є винятком з правил і прийшла моя черга це зробити. Я роблю це з деяким хвилюванням, але абсолютно готовий до нового випробування. Сподіваюся, що наступна моя кар'єра, яку я запланував і почав кілька років тому, буде хоча б такою ж успішною, як і попередня», - зазначив Володимир Кличко у своєму відеозверненні. Рішення боксера означає, що він відмовляється від матчу-реваншу з британцем Ентоні Джошуа. 41-річний Кличко-молодший на професійному рингу провів 69 боїв, з яких здобув 64 перемоги (53 нокаутом).
Економіка Багатії тікають з гаваней Французької Рив'єри через високі ціни Сен-Тропе - шикарний курорт на Французькій Рив'єрі, що користується популярністю серед багатіїв і знаменитостей - відчуває цього літа проблеми через зниження кількості яхт, причалених біля його берегів, розповідає The Telegraph. Власники розкішних яхт зазвичай не мають нестачі в грошах, але вони все частіше уникають висококласних курортів Лазурного узбережжя через непомірно високі витрати. Замість знаменитих «мільярдерських причалів» Сен-Тропе чи Антіба багато хто вибирає менш дорогі напрями в Італії або Іспанії, де плата за стоянку яхти, ціни на пальне і витрати на оплату екіпажу нижчі. Високі ціни на Рив'єрі пов'язані з тим, що Франція дуже суворо дотримується цінової політики ЄС щодо суднового дизеля, а також щодо нових вимог оподаткування та соціальних внесків, виплачуваних членам екіпажу, які були встановлені в березні 2017 року. Страхові, медичні та інші обов'язкові внески, які власники човнів платять за членів екіпажу у Франції, збільшилися з 15% до 55%. У зв'язку зі зростаючим занепокоєнням на місцевих підприємствах три чільних політики Лазурного узбережжя - президент регіону Рено Мюзілье, мер Ніцци Крістіан Естрозі і мер Тулона Юбер Фалько - звернулися до президента Еммануеля Макрона з проханням про допомогу. Від початку року дохід від знаменитої пристані в Сен-Тропе впав на 30%, а Тулон, менш популярне місто, постраждало на 40%. У зв'язку з тим, що ЄС дозволяє Італії та Іспанії послабити податковий тиск на їхньому боці Рив'єри, політики закликають до «якнайшвидшої гармонізації податкових і соціальних норм на загальноєвропейському рівні». Заправка 42-метрової яхти в Італії (замість Франції) приносить власнику економію в €21 000 на тиждень через різницю в податках. Додаткові витрати на утримання екіпажу з семи осіб у Франції становлять € 300 000 на рік. Тому французьких моряків майже не наймають в екіпаж, а продажі суднового пального у чотирьох найбільших постачальників впали на 50% цього літа. У відкритому листі, підписаному політиками, для прикладу наводить морська судноремонтна компанія Монако, яка нещодавно програла вигідний контракт на 152-метрову яхту іспанському конкурентові. Французька Рів'єра не єдиний регіон, який страждає від високого оподаткування. Безліч виноробних компаній на півдні Франції заявляють, що не можуть конкурувати з більш дешевими винами з Іспанії, де податки на заробітну плату набагато нижчі.
Закон і Право Суд оштрафував заступника голови НАЗК на 6800 грн за корупційне порушення. Привід нагадати про законопроект №6335 Дніпровський районний суд Києва притягнув заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслана Радецького до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення і зобов'язав виплатити штраф у сумі 6800 грн. Про це повідомив у четвер, 3 серпня, сайт Генеральної прокуратури. Це відомство бере участь у судовому розгляді адміністративної справи щодо Р. Радецкого за частинами 1 і 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неповідомлення і вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів). У поліцію на ці дії Руслана Радецького поскаржився керівник департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Олександр Писаренко. Нагадаємо, 15 червня 2017 року у службовому кабінеті Руслана Радецького пройшли обшуки. Як повідомив тоді міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, процесуальні дії щодо члена НАЗК Радецького проводилися відповідно до рішення суду в рамках розслідування про фальсифікацію документів. Сам Руслан Радецький пов'язав проведені у нього в робочому кабінеті обшуки з майбутнім розглядом Верховною Радою законопроекту про "перезавантаження НАЗК". Мабуть, тільки в Україні можливо таке - той, хто вчинив корупційний проступок, продовжує працювати в Нацагентстві з протидії тій же корупції. Проблемний антикорупційний орган Це не перша подія, яка ставить під удар весь орган і окремих його членів. Система електронного декларування, яку повинно було запустити в роботу НАЗК, стартувала з запізненням і вельми невдало. Через істотні збоїв в її роботі свого часу втратив самовладання навіть прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який погрожував главі НАЗК Наталії Корчак звільненням за некомпетентність. Так на одному із засідань Кабміну, в квітні 2017 року, виявилося, що Корчак вдруге не з'явилася для звіту про діяльність органу. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не забув сказати, що Наталя Корчак за останній рік отримувала премії у 50% від окладу і додатково тільки на відпускні - по 30 тис. грн на місяць. Прем'єр Гройсман зазначив, "що не прийти вдруге на засідання уряду для звіту - це занадто". "Думаю, що просто керівник не "в адекваті". В цьому випадку неадекватно сприймає свої обов'язки, тобто організувати роботу належним чином, зрештою, якщо йдеться про заробітну плату, то керівник це вирішує", - заявив Гройсман. Однак, крім погроз та умовлянь Кабмін ніяк не може вплинути на скандальний орган - адже його правовий статус прописаний таким чином, що ні звільнити когось з членів, а тим більше - поміняти весь склад фактично неможливо. Колегіальне безвідповідальне Зняти з посади, наприклад голову НАЗК - неможливо, бо цьому органу виконавчої влади даний спеціальний статус, до того ж - він є колегіальним. Фактично - всі члени НАЗК відповідають за все і "за нічого" одночасно. Більше того, немає такого органу, який би був уповноважений провести аудит роботи НАЗК. В законі України про запобігання корупції, в частині, що стосується НАЗК, відсутні згадки про аудит роботи цього органу. І хоч як би не погрожували звільненнями прем'єр або міністр юстиції - це лише марний струс повітря, за яким не буде ніяких процесуальних наслідків. Спроба підправити закон Так ось, якраз на першому засіданні Кабміну, на яке не з'явилася пані Корчак, планувалося обговорити і почути думку НАЗК  щодо законодавчої спроби навести лад у роботі органу - принаймні ввести персональну відповідальність членів НАЗК за їхню роботу. Йдеться про законопроект № 6335 "Про внесення змін до закону України "Про запобігання корупції" (щодо вдосконалення порядку організації роботи Національного агентства з питань запобігання корупції)". Його ініціатором є прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Проект пропонує, що призначати голову НАЗК буде Кабінет Міністрів. Решту членів агентства - спеціальних уповноважених, відбиратиме конкурсна комісія, а затверджуватиме - той же Кабмін. Законопроект вводить щорічну перевірку - аудит НАЗК. А також - пропонує у список підстав для дострокового припинення повноважень голови Національного агентства і спеціальних уповноважених внести наявність висновку комісії з проведення незалежного зовнішнього оцінювання (аудиту) діяльності Національного агентства про неефективність діяльності Національного агентства та неналежне виконання обов'язків Головою. Однак цей законопроект до цього часу лише припадає пилом у Верховній Раді - з трьох спроб у різні дні його навіть не змогли внести до порядку денного. У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що голова НАЗК вдруге не приходить на засідання Кабміну. Тому всі необхідні законопроекти щодо НАЗК будуть передані в парламент разом з рекомендаціями та висновками Кабміну.
Події оформление ленты  СБУ затримала в Києві адміністратора сепаратистських груп У Києві працівники СБУ затримали адміністратора сепаратистських груп у соціальних мережах. Про це сказано в повідомленні відомства в Facebook. «Власника і адміністратора декількох антиукраїнських груп у соцмережах затримала в столиці Служба безпеки України. Виконуючи завдання кураторів, так званий прес-секретар і учасник сепаратистської організації створив розгалужену мережу веб-порталів і спільнот у соціальних мережах, які він використовував для закликів до захоплення державної влади, поширення антиукраїнських матеріалів, підтримки військової агресії Росії, просування ідей створення так званої «Новоросії». В ході обшуку за місцем проживання злочинця оперативники вилучили комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Розпочато кримінальну справу за ст. 109 ч. 2 КК України.
Події В "ЛНР" проукраїнський блогер отримав 14 років в'язниці за «держзраду» На окупованій території Луганська проукраїнський блогер був засуджений бойовиками до 14 років в'язниці за «держзраду». Про це заявив колишній журналіст і учасник ATO Родіон Шовкошитний у себе в Facebook. «Є такий Ед Нед. Або Едвард Недєляєв, який живе в Луганську. Він жив там весь цей час. Без їжі і води, коли було важко в 2014-му. Він не хотів йти. Він усе розумів, але не міг. Він писав у себе в Facebook про Луганськ, про життя в окупованому місті, про те, як змінюється місто. Коментував повідомлення. Особливо він не переховувався, що видно з його прізвиська», - сказав Шовкошитний. За його даними, блогер отримав 14 років в'язниці за «державну зраду» від так званого «військового суду ЛНР». «Недєляєв не передавав розвідувальної інформації. Він не коригував нічого, не надсилав і не розпалював. Бо не розвідник він, а просто громадянин, який не сприймав загарбників», - додав Шовкошитний.
Політика Путін дав півмільйона рублів на виселення біженців на Донбас Президентський грант на реалізацію програми «Репатріація біженців на Донбас» в РФ виграла організація «Центр розвитку регіону» з Краснодарського краю. Проект розрахований на РФ і окуповані частини Донбасу, передає «Коммерсант». Сума фінансування програми становить 654 тис. руб., а в рамках гранту буде виділено 471 тис. руб. «Проект буде реалізований по всій Росії «і території російськомовного простору», зокрема на території Луганської та Донецької областей України, за винятком лінії конфлікту воюючих сторін», - сказано в повідомленні газети. Згідно з інформацією про проект, опублікованою на сайті Фонду президентських грантів, програма «Репатріація біженців на Донбас» буде спрямована на надання допомоги жителям Луганської та Донецької областей, які постраждали в результаті конфлікту.  «Багато з цих біженців розглядають своє перебування за межами регіону як тимчасовий захід, перебуваючи там у маргінальному положенні дискомфорту і психологічного стресу», - стверджують автори програми. На їхню думку, більшість готові повернутися на батьківщину, якщо їм буде забезпечено роботу і житло в безпечних районах. Зараз же в місцях компактного розселення біженців виникає соціальна напруженість, в той час як територія Донбасу страждає від відтоку працездатного населення, кажуть розробники програми. Вони також стверджують, що переселення назад з Росії на Донбас біженців окультурить і професійно підніме регіон: "Тривале перебування біженців у Росії і подальше їхнє повернення на Донбас сприятиме трансферу передових соціально-культурних і професійних практик, отриманих ними за період вимушеної відсутності».
Коронавірус оформление ленты  Володимир Кличко не боксер, але в ньому залишилося ще багато цікавого. Топ-10 найцікавіших фактів про зірку Український боксер, колишній чемпіон світу у важкій вазі Володимир Кличко завершив боксерську кар'єру. Заяву спортсмена опубліковано на його офіційному сайті. «Очевидно, я не виняток з правил і зараз прийшла моя черга зробити це. Я роблю це, так, з деяким хвилюванням, але я абсолютно готовий до нового випробування. Очікую і сподіваюся, що моя наступна кар'єра, яку я спланував і вже почав кілька років тому, стане хоча б такою ж успішною, як і попередня», - сказав Кличко у відеозверненні. Це рішення означає, що вже не відбудеться поєдинок-реванш між Кличком і британцем Ентоні Джошуа, який був запланований на 11 листопада 2017 року. 29 квітня Володимир Кличко програв Джошуа у титульному поєдинку за пояси за версіями WBA і IBO. В 11-му раунді поєдинку, що проходив на стадіоні «Уемблі» в Лондоні, суперник двічі відправив українця в нокдаун, після чого рефері зупинив бій. Таким чином, Кличко програв технічним нокаутом. Володимир Кличко почав професійно виступати в боксі з 1996 року у важкій ваговій категорії, цього ж року він виграв золото Олімпійських ігор в Атланті. Він був чемпіоном світу за версіями WBO, IBO, IBF і WBA. Кар'єра Кличка-молодшого тривала 21 рік, за цей час він провів 69 боїв, здобув 64 перемоги (з них 53 нокаутом). Поділимося цікавими і малознайомими фактами з біографії боксера: 1. Володимир, як і його старший брат Віталій, є кандидатом фізкультурних наук. Володимир закінчили Переяслав-Хмельницький педагогічний інститут, захистив кандидатську дисертацію на тему «Педагогічний контроль у системі підготовки юних спортсменів», де писав про розвиток 14-17-річних боксерів. Щоб диплом визнали в Німеччині, Володимир захистив дисертацію і там. Після захисту в Німеччині Кличко-молодший отримав ступінь доктора філософських наук. 2. Більшу частину часу Володимир Кличко живе в Німеччині, саме там він зробив боксерську кар'єру, його з братом популярність у цій країні величезна. На всіх німецьких каналах брати є найпопулярнішими героями рекламних роликів. 3. Володимир Кличко цікавиться новими інформаційними технологіями, Інтернетом, вивченням іноземних мов. Також Володимир брав уроки пілотування літака та вертольота, любить активний відпочинок на воді, гірськолижний спорт і шахи. Брати також захоплювалися банджі-джампінгом, вони двічі здійснили стрибки - з висоти 60 м у Лас-Вегасі і з висоти 450 м з вертольота в Гамбурзі. 4. Володимир з братом Віталієм у липні 2002 року в Гамбурзі випустив 192-сторінкову книжку з назвою «Наша фітнес-книжка». Тираж став рекордним у Німеччині - 500 тис. примірників. На Лейпцизькому книжковому ярмарку «Книжка року» книжка перемогла в номінації «Краща науково-популярна книжка року». 5. Обидва брати в 2001 році знімалися у фільмі «Ocean's 11» (11 друзів Оушена). 6. Брати є партнерами торгової марки Hugo Boss. 7. Володимир і Віталій були продюсерами мюзиклу «Роккі» разом з Сільвестром Сталлоне. У стрічці розповідається історія боксера Роккі Бальбоа, її відзначили 3 «Оскарами». 8. У 2009 році Володимир Кличко знявся у кліпі відомого рок-музиканта Кріса Корнелла Part Of Me. До слова, після цього кліпу шанувальники Кличка дізналися, що він вміє танцювати. 9. На честь братів Кличків названий астероїд № 212723. Він був відкритий 14 вересня 2007 року в Андрушівській астрономічній обсерваторії. 10. Мало хто знає, що Володимир Кличко після олімпіади в 1996 році одружився з киянкою на ім'я Олександра. Вона була старша за Володимира на рік і виховувала дитину від попереднього шлюбу. Союз Володимира і Олександри проіснував недовго - через півтора року вони розлучилися. Зараз цивільною дружиною українця є актриса Гейден Панеттьєр, у них є 2-річна дочка Кайя-Євдокія.
Події На Одещині двоє людей потрапили до лікарні після заправки кондиціонера У місті Білгород-Дністровський (Одещина) вибухнув балон з газом, постраждали двоє людей. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області. "2. липня о 15:19 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення, що в м. Білгород-Дністровський у магазині на вул. Кишинівській при заправці кондиціонера стався вибух балона з фреоном", - йдеться в повідомленні. Прес-служба зазначила, що рятувальники з'ясували, що через вибух балона власник і працівник магазину отримали переломи і численні рани кінцівок. "Рятувальники за допомогою драбини і носилок зняли постраждалих з даху прибудови, над якою був встановлений кондиціонер, і передали працівникам швидкої медичної допомоги", - додали у відомстві. Постраждалих відправили в місцеву лікарню.
Політика Росія різко скоротила транзит газу через Україну Російська компанія "Газпром" збільшила транзит газу через трубопровід OPAL, який приймає на території Німеччини газ з "Північного потоку". Такі дані надає компанії - оператора OPAL Gastransport, повідомляє видання "Ведомости". Відзначається, що в середу, 2 серпня, після тривалої заборони "Газпром" отримав доступ до 40% потужностей газопроводу, і тепер його завантаження зросло більш ніж на чверть - з 56 млн до 71,5 млн куб. м за добу. Як відомо, газопровід OPAL, який має потужність 36 млрд кубометрів, з'єднує морський газопровід "Північний потік" з Німеччиною та Чехією. Цей газопровід переправляє газ в обхід України. Зараз заявка на транзит російського газу через Україну в Словаччину вже знизилася. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Газпромі" заявили, що збереження транзиту газу через Україну можливо лише в разі конкурентоспроможних тарифів на транзит "блакитного палива", а також зняття всіх претензій до "Газпрому".
Суспільство Роботу Харківського шосе Києва відновлено після мітингу Харківське шосе у Києві, яке заблокували протестувальники, відновило свою роботу. Про це повідомляє Київська міськдержадміністрація з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва на сторінці КМДА в соціальній мережі Facebook. "В результаті переговорів з мітингувальниками відновлено рух по Харківському шосе, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв", - йдеться в повідомленні. Як сказав Пантелеєв, після довгих і конструктивних переговорів з жителями будинків був розроблений план дій, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому. КП "Київпастранс" повідомляє, що зараз вже відновлено рух автобусів маршрутів №№ 42, 45, 51, 63, 115 і трамваїв №№ 8, 22, 29. Нагадаємо, у четвер, 3 серпня, в Києві з 4:00 мітингувальники перекрили Харківське шосе в районі зупинки "Інститут хімії". Протест відбувся через відключення електроенергії.
Політика Новим реформаторам міністерств платитимуть більше 50 тис. грн на місяць Глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко заявив, що заробітна плата 1 тис. нових реформаторів у міністерствах, яких збираються залучити до держслужби, буде більше 50 тис. грн. Про це він заявив на "круглому столі" в Києві, передає Інтерфакс-Україна. Він розповів, що сьогодні ухвалили рішення, про те, що зарплата держслужбовців має бути конкурентною на ринку. "Ті розрахунки, які у нас є спільно з Міністерством фінансів, я скажу середні, бо залежить від стажу і деяких інших моментів, але в цілому ми можемо говорити, що керівник директорату матиме в районі 70 тис. грн заробітну плату, керівник експертної групи в директораті - трохи більше 60 тис. і державний експерт, який працює в директораті, - в районі 50 тис. грн", - заявив Ващенко. Крім того, він обіцяє, що зарплати будуть рости у всіх держслужбовців.
Кримінал оформление ленты  У Києві через дівчину порізали 16-річного хлопця У Києві 16-річному хлопцю порізали ноги під час конфлікту через дівчину. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції Києва. Очевидці викликали патрульних поліцейських на вулицю Дегтярівську через те, що там перебував хлопець у крові. Коли правоохоронці прибули на місце, вони виявили хлопця 16 років, у якого було кілька ножових поранень на нозі. Спочатку поліцейські надали потерпілому першу допомогу, потім його госпіталізували в лікарню. "У потерпілого поліцейські дізналися опис нападника і адресу, за якою він може перебувати. Патрульні негайно вирушили туди, проте по дорозі побачили чоловіка, схожого за орієнтуванням. На його одязі були помітні плями, ймовірно, від крові. Інспектори затримали підозрюваного і викликали на місце слідчо-оперативну групу", - йдеться в повідомленні. Як розповів 21-річний затриманий, конфлікт з потерпілим у нього стався через дівчину, яка була очевидицею цього інциденту.  
Дозвілля оформление ленты  В окупованій Євпаторії приймають сонячні ванни "у багнюці" У Мережі з'явилися фотографії пляжів окупованої Євпаторії в окупованому Криму, який буквально завалені горами гниючих смердючих водоростей. Втім, це аніскільки не бентежить тих нечисленних туристів, які все ж дісталися окупованого півострова. Фото з горами відходів на пляжі опублікував у своєму ЖЖ блогер під ніком неМихаил. На кадрах видно, як водорості вантажать на катамарани і вивозять у море. В результаті цих "геніальних рішень" вода в морі на 30 м від пляжу вже забарвилася в усі кольори шоколаду. Щоб якось забезпечити відпочивальникам доступ до води, місцеві жителі прорубують канали серед гниючих водоростей, щоб можна було «пробратися до моря і не зав'язнути в рідині». «Взагалі цього року Криму не щастить, сезон був зірваний негодою, високими цінами укупі з поганим сервісом і відкритою Туреччиною, а ось тепер ще й цим», - зазначив автор поста. Відзначимо, що це далеко не єдине місто, що зіткнулося в розпал туристичного сезону з екологічною катастрофою. Як повідомило видання «События Крыма», катастрофа загрожує і Коктебелю. За словами члена громадської ради при так званому комітеті з протидії корупції анексованого Криму Андрія Єлецького, на пляжах міста відсутні рятувальники, а море "смердить каналізацією". Чиновник розповів, що "фекалії в морі видно неозброєним оком". «Там не можна купатися, люди отруяться», - підкреслив Єлецький. Журналісти також наголошують, що з відомих фактів - тільки в цьому році з фекаліями в море вже зіткнулися жителі селища Героївське під Керчю. Минулого року на каналізаційні стоки, які стікають просто в морську гавань, скаржилися жителі і гості Керчі, Судака, Алупки, Гаспри, Коктебеля та Феодосії. Якщо в окупованій Євпаторії збирають тонни гнилих водоростей, то на березі біля Севастополя стали регулярно знаходити мертвих дельфінів. Мало того, комунальники міста намагаються не помічати трупи на пляжах, залишаючи їх на піклування місцевих жителів. Ті ж прив'язують до трупа тварини камінь і відвозять на човні в море. Інший метод - закопати мертвого дельфіна в лісосмузі. Аналогічно з Євпаторією, поруч з мертвим тваринам часто купаються дорослі і діти. Екологи Севастополя відзначають, що протягом 3 місяців до них надійшло не менше 10 звернень з проханнями прибрати мертвих дельфінів з берега. У свою чергу громадський рух Serene Sea взагалі оприлюднив невтішну статистику про те, що при окупантах у Криму за 3 місяці, починаючи з травня, загинуло 160 дельфінів. Якщо раніше було зрозуміло, чому українці не їдуть відпочивати до окупантів у Крим, то тепер стає ясно, чому і жителі країни-агресора воліють відпочивати в Туреччині чи деінде за кордоном, але не в «кримнаші».
Події На Світлодарській дузі загорілися передові позиції ЗСУ На Світлодарській дузі через обстріл з боку бойовиків терористичної організації "ДНР" загорілася трава, вогонь перекинувся на передову позицію українських військовослужбовців. Про це повідомив волонтер Юрій Мисягін на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Трава висока і суха, і цим користується противник. На іншому нашому фланзі від обстрілу противника трасерами, загорілася трава. Коли відбувається подібна ситуація, то швидко ліквідувати її не виходить. Вогонь стрімко поширюється по полях і до того ж все це відбувається у противника як на долоні. Особливо не побігаєш і не згасиш. Так ось, від пожежі у нас трохи підгоріла одна наша передова позиція", - розповів Мисягін. За його словами, "третя сила" відповіла по позиціях "ДНР" і "прилетіло" просто в бліндаж терористів. Волонтер зазначив, що зараз на Світлодарській дузі стоїть спека, температура доходить до 50 градусів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Світлодарській дузі горять позиції противника.
Політика оформление ленты  Кличко зворушливо відреагував на закінчення спортивної кар'єри брата Міський голова Києва Віталій Кличко відреагував на заяву свого брата про закінчення кар'єри боксера. Свій коментар він дав у відеозверненні. "Сьогодні мій брат Володимир Кличко оголосив про закінчення своєї спортивної кар'єри. Десятки років Володимир був на вершині світового боксу", - заявив старший брат боксера. За словами Віталія, Володимир завоював олімпійське золото, багато разів ставав чемпіоном світу, об'єднав всі професійні пояси в боксі. Мер Києва зазначив, що Володимира чекає нова кар'єра, але він не знає, в якій сфері вона буде. "Я впевнений, що він буде таким же успішним, як і в спорті. І хочу засвідчити: Володимир завжди зможе спиратися на підтримку свого брата. Бажаю йому удачі!" - додав він. Нагадаємо, у четвер, 3 серпня, Володимир Кличко офіційно оголосив про завершення спортивної кар'єри.
Юмор оформление ленты  Будівельна "бомба" Києва: близько 150 висоток зводяться з порушеннями Все гучніше лунають голоси киян, незадоволених наслідками будівельного буму в столиці. Незважаючи на війну і економічний спад, Київ процвітає - зростає і в широчінь, і вглиб, не завжди законно, але місцева влада закриває на це очі, а іноді - відверто обманює людей, обіцяючи розв'язати проблемні питання. Будівельники ж поспішають скористатися напруженою ситуацією в країні та інертністю місцевої влади і спішно освоюють ласі ділянки землі. Де йдеться про столичні будівництва, на жаль, немає місця юридичній чистоті, і тут не важливо - є у будівельників дозвіл і чи порушують вони норми. Адже і зараз нікого не здивуєш "юридичним терміном - узаконення незаконного будівництва". Тільки за попередніми підрахунками активістів, у столиці зараз ведеться близько 150 (!!!) незаконних будівництв. Півтори сотні потенційно вибухонебезпечних ситуацій, схожих на ту, яка вибухнула 2 серпня 2017 року в густонаселеному Харківському масиві. Увечері цього дня місцеві жителі перекрили дуже жваву ділянку дороги на Харківському шосе від Дарницької площі до Інституту хімії, фактично спровокувавши транспортний колапс на Лівому березі столиці. Таким чином люди протестували проти відключення їхніх будинків від електричної енергії та води. Без зручностей жителі будинку №17а (відомого як ЖК MegaCity) просиділи чотири доби (!!!), а місцева влада весь цей час просто відмовчувалася. Вищезгаданий будинок належить до переліку об'єктів, що належать скандально відомому забудовнику Анатолію Войцеховському. Всього таких його незаконних будівництв у Києві близько 40 і вони продовжували продаватися в 2016 році як гарячі пиріжки, навіть після того, як сам Войцеховський був узятий під варту, а суди зупинили його будівництва і заарештували земельні ділянки. Заручниками цієї, без перебільшення, афери століття стали десятки тисяч людей. Войцеховський - власник компаній "Сіті Груп" і "Укогруп", які будували, переважно без дозвільних документів та належного оформлення такі комплекси, як ЖК "Перлина Троєщини", ЖК "Мозаїка", ЖК "Затишний", ЖК "Сосновий бір", ЖК  "Східна брама", ЖК "Молодіжна ініціатива", ЖК "Печерський Бастіон", ЖК "Родинний затишок", ЖК "Флагман", ЖК "Мега-Сіті", ЖК "Стародарницький", ЖК "Совські ставки", ЖК "Синьоозерний", ЖК "Маргарита", ЖК "Шевченківський квартал", ЖК "Перспектива", ЖК "Кузьмінський". Саме в ЖК Мега-Сіті понад 2000 осіб більше року жили з постійними перебоями подачі води і світла. Місцева влада сховала голову в пісок і зробила вигляд, що проблема її не стосується. Так і сьогодні радник мера столиці, народний депутат Дмитро Білоцерковець порадив вкладникам будівельних об'єктів Войцеховского самоорганізуватися і добудувати електричні мережі за власний рахунок. Пізніше прес-служба КМДА повідомила, що після тривалих переговорів з жителями будинків на Харківському масиві був розроблений план дій: вони повинні вирішити питання виконання будинками технічних умов та погашення боргів за послуги водо- і електропостачання. На перший погляд, ситуація вирішилася позитивно. Людей почули. Однак залишається запитання - чому для того, щоб місцева влада побачила проблему, взяла участь у її розв'язанні, потрібно перекривати вулиці і лягати під автомобілі? Чому мерія не реагує на соціально небезпечні ситуації сама і вчасно, хоча зобов'язана це робити? Столиця, мабуть, одне з небагатьох міст України може похвалитися величезною скарбницею і місцевим чиновникам регулярно виплачується зарплата не за пораду "розв'язати проблему самостійно". Не розв'язує питання столична влада - розв'язуватиме Кабмін Декілька десятків київських активістів 3 серпня прийшли і під стіни Кабміну. Цього разу вимагаючи зустрічі вже з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Вони зневірилися чекати допомоги від мера Віталія Кличка і столичної влади і вже просять уряд втрутитися. «До столичної влади в першу чергу претензії, до Кличка, до його заступника Спасибка! Але особисто я втратила всю віру в те, що влада міста щось робитиме. Поспілкувавшись неодноразово з цими особами, звернувшись з десятками заяв, побачивши, що говорять одне і виносять навіть протоколи дозволу на зупинку робіт, а по факту ми бачимо, наприклад, на Ревуцького 8, роботи там продовжилися, Анрі Барбюса 28, де було доручення на зупинку робіт, Львівська, 15 - всюди роботи йдуть», - заявила голова громадської організації «Барви життя» Лідія Гончаренко. Активісти просять прем'єра створити комісію, яка б проводила експертизи і розслідувала факти незаконних забудов. До її складу обов'язково повинні входити громадські організації, вважають кияни. За словами Гончаренко, ситуація з незаконним будівництвом у столиці зараз стала ще гірше, ніж у попередні роки. «Ситуація переплюнула часи Войцеховського, який будував взагалі без документів. Зараз забудовники, на наше переконання, купують будь-які документи, які їм тільки заманеться», - заявила вона. Як приклад наводить рішення суду щодо будівництва в Печерському районі неподалік  ботанічного саду імені Гришка - на так званій «Горі Мічуріна». У грудні минулого року суд наклав арешт на земельну ділянку, де відбувається будівництво. Однак вже 4 липня 2017 року суддя Печерського суду столиці зняла цей арешт. «За один день суддя Васильєва винесла 14 постанов і зняла арешти з земельної ділянки, з техніки, де проходить незаконна забудова на вул. Мічуріна, 44 без будь-яких документів і де в 2014 році жінку просто викинули з дому», - обурюється Гончаренко. А ось жителі Дарницького району бояться, що через сусідство незаконного будівництва їхні будинки тріснуть по швах. Замість того, щоб відновити роботу дитячого садка на вул. Сормовській, 3, чиновники часів Леоніда Черновецького дали дозвіл на знесення будівлі і будівництво на його місці 20-поверхового житлового будинку.  «А навколо всі будинки 5-поверхові. На цій території, відповідно до чинного генплану Києва, можна будувати максимум 8-поверховий будинок. Фактично документи говорять про те, що це незаконне будівництво і є приклади, коли така щільна забудова руйнує прилеглі будинки. У нас відстань до будинків 30 метрів, а дозволяється мінімум 60», - пояснює місцевий житель Олег Кириченко. Він говорить, що дозвіл на будівництво видавався під прикриттям комплексної реконструкції району і застарілого будівництва. Але, крім дозволу на будівництво будинку, жодних інших заходів з реконструкції не зроблено, запевняє Кириченко. «Немає ні плану реконструкції, ні прорахунків реконструкції, ні планів на відселення - нічого! Це все фейк. Кличко говорив: все буде добре, приїжджав, дивився, сказав, що помічники займуться і на цьому - все!» - обурюється киянин. І таких прикладів незаконного будівництва у Києві дуже багато. У столиці понад сорок багатоповерхівок ідентифіковані міською владою як самовільне будівництво, ще близько сотні - мають ті чи інші порушення з дозволами і документацією. У КМДА навіть мапу незаконних забудов намалювали, де червоним кольором позначили будівництва, які відбуваються з порушенням. Правда, остання інформація там ще за 2013 рік. За словами голови громадської організації «Барви життя» Лідії Гончаренко, переважно порушення стосуються висотності будинків, незаконної зміни цільового призначення землі або самовільного будівництва нерухомості на ділянках, де таке будівництво заборонено. «Гарячих точок по Києву зараз близько 15. Це ті, де люди активно відстоюють свою позицію. Там, де люди виходять на протести, де є хоч якась реакція», - констатувала Гончаренко. Зокрема, так сталося з будівництвом АЗС по вулиці Ревуцького. Місцеві мешканці та експерти впевнені - будівництво на цьому місці автозаправної станції незаконно. Але почули активістів лише після того, як вони організували під стінами КМДА безстрокове голодування і справа дійшла буквально до вуличних бійок. Тоді мер Києва Віталій Кличко побував на місці будівництва і пообіцяв надати місцевим жителям юридичну підтримку для звернення до суду. При цьому він зазначив, що дозвіл на будівництво надавала не столична влада, а Державна архітектурно-будівельна інспекція, так що і скасовувати це рішення у нього права немає. Після візиту Кличка будівництво АЗС таки призупинили. Але чи надовго? Активісти словам столичних чиновників не вірять, кажуть, що їхні обіцянки - порожній звук. І в підтвердження цьому - будівництво торгового центру на Героїв Дніпра. «Ми бачили в прямому ефірі, як фальсифікувалися громадські слухання. Люди висловилися проти забудови. Мер обіцяв, що це буде тільки зміцнення станції, а ми за фактом бачимо - будується торговий центр», - констатувала Гончаренко Вона додала, що випадків, щоб був покараний забудовник, а незаконна будівля знесена, в Києві немає. Так що єдина надія на керівництво країни, і активісти збираються далі звертатися за допомогою до вищої влади. Заяву у активістів, які прийшли під Кабмін сьогодні, прийняли представники уряду. Але якщо їхні вимоги не будуть почуті - обіцяють повернутися на вулицю Грушевського вже з багатотисячними мітингами.
Суспільство Чоловіки на керівних постах у Великобританії заробляють на 77% більше, ніж жінки Чоловіки-керівники найбільших у Великій Британії компаній, зареєстрованих на біржі, заробляють в середньому на 77% більше, ніж їхні колеги-жінки, говорить нове дослідження. Їхній заробіток становить у середньому близько £4,7 млн в 2016 році в порівнянні з £2,6 млн серед жінок-керівників, згідно з доповіддю Центру високих зарплат, повідомляє The Independent. Доповідь також звертає увагу на значний гендерний дисбаланс на керівних постах публічних компаній, всього 94 керівники чоловічої статі в порівнянні з шістьма жінками. У статті жартують, що, якщо ви генеральний директор британської компанії, то у вас більше шансів носити ім'я Девід, ніж бути жінкою. Доповідь додала масла у вогонь і так вже гарячих дебатів у британському суспільстві, що почалися після новин про велику невідповідність в оплаті серед ведучих ВВС. Хоча зарплати жінок не можна назвати маленькими, різниця між ними і представниками чоловічої статі величезна. Найбільш високооплачуваним генеральним директором - жінкою є Елісон Купер, керівник тютюнового гіганта Imperial Brands, яка в 2016 році отримала £5,5 млн, в порівнянні з £3,6 млн в 2015 році. У доповіді наголошується деякий прогрес в наданні жінкам більше місць у комітетах з винагород - це підрозділи компаній, які вирішують, скільки зарплати виплачувати їхнім керівникам і які цілі для отримання бонусів повинні бути встановлені. У 2016 році їх було 148, що на 8% вище, ніж у 2015 році. Топ-10 найбільш високооплачуваних керівників рейтингу складається з чоловіків з зарплатами, починаючи від £48 млн до £6,9 млн. У звіті також зазначено, що середня заробітна плата всіх генеральних директорів знизилася з £5,4 млн в 2016 році до £4,5 млн в 2015 році. За даними Управління національної статистики, середній розрив в оплаті праці чоловіків і жінок у Великій Британії в 2016 році склав 18,1%. З цього року будь-яка організація, в якій працюють 250 або більше співробітників, повинна публікувати і повідомляти конкретні дані про різницю в оплаті праці чоловіків і жінок.
Дозвілля оформление ленты  Танцюрист, фінансист або філософ? Підбираємо нову роботу для Володимира Кличка Легенда боксу, Володимир Кличко оголосив про завершення боксерської кар'єри. Тепер починається новий етап його життя, побудова нової кар'єри в зовсім іншій сфері. У своїй прощальній промові Володимир згадав кілька напрямків, куди могла б повернути його кар'єра. АСН пропонує своїм читачам пофантазувати, ким би могла стати зірка, з огляду на таланти і дані. 1. Охоронець мера Києва Старший брат Володимира - Віталій Кличко - після завершення боксерської кар'єри став успішним політиком. У нього є своя партія «УДАР», яка в 2015 році злилася з політичною силою Петра Порошенка «Солідарність». Зараз Віталій Кличко обіймає пост мера Києва. З огляду на те, що брати майже завжди відкривають спільні проекти, то чому б столичному градоначальнику не зробити брата начальником своєї охорони? 2. Доктор наук - викладач Володимир Кличко є кандидатом фізкультурних наук, він закінчив Переяслав-Хмельницький педагогічний інститут, захистив кандидатську дисертацію на тему «Педагогічний контроль у системі підготовки юних спортсменів». Свій диплом він захистив і в Німеччині, де й отримав ступінь доктора філософських наук. Як виглядав би Кличко за кафедрою в столичному виші? 3. Рятувальник на воді Володимир любить активний відпочинок на воді і чудово плаває. Неодноразово під час підготовки до боксерського поєдинку він демонстрував, як тренується в басейні. Так що він міг би бути відмінним рятувальником. 4. Менеджер Про те, що він вже встиг стати менеджером, Володимир повідомив у своєму відеозверненні щодо завершення кар'єри. Що ж, з огляду на той факт, що колишній боксер не тільки сильний, але і розумний, то менеджер з нього вийде ідеальний. 5. Готельєр У листопаді 2016 року екс-чемпіон світу в суперважкій вазі отримав нагороди за свій готель 11 Mirrors у Києві. Кличко отримав одразу два дипломи: «Кращий міський готель світу» і «Кращий міський готель Європи». Готель 11 Mirrors у центрі Києва - досить дорогий - номер на одну добу коштує від 7500 грн. Так що тепер Кличко цілком може зайнятися новою діяльністю на повну силу.  6. Модельєр Далеко не всі українські ЗМІ правильно почули у зверненні Володимира слово "готельєр" і написали про те, що він є «модельєром». Ну раз журналістам почулося "за Фрейдом", то чому б і ні? Смак у Володимира є - згадаймо його красуню дружину. Тим більше брати давно є партнерами торгової марки Hugo Boss. 7. Актор Обидва брати Клички в 2001 році знімалися у фільмі «Ocean's 11», досвід і хоч якоїсь акторської майстерності у них є. З огляду на величезну популярність  Володимир цілком може спробувати підкорити Голлівуд.  8. Тренер Найприроднішою для Володимира може стати кар'єра тренера з боксу. Адже він вже дипломований фахівець в питанні підготовки 14-17 річних спортсменів і його величезний досвід міг би йому допомогти виростити цілу плеяду українських боксерів. 9. Промоутер Що б Володимир не взявся рекламувати і просувати, це у нього виходить якнайкраще. Звичайно, брати Клички невтішно відгукуються про скандального американського промоутера Дона Кінга, проте завжди можна спробувати посунути його на Олімпі промоції. 10. Продавець пива Брат Володимира - Віталій - є власником торгової марки пива «Чернігівське», йому ж належить бренд коктейлів «Шейк» і алкогольний енергетик «Рево». Так що молодший брат цілком міг би зайнятися продажем пива, що належить старшому братові. 11. Перекладач з німецької та англійської Постійно проживаючи в Німеччині, Володимир ідеально вивчив німецьку мову, він також вільно володіє англійською. Ці знання цілком можна було б застосувати на практиці, займаючись перекладами, наприклад, спортивних новин або статей.  12. Фінансист Судячи з усього, Володимир дійсно вміє рахувати гроші. Він у стількох сферах встиг вже зараз домогтися успіху, що підтверджує його вміння добре рахувати і берегти фінанси. З огляду на посаду його старшого брата в київську мерію цілком можна спробувати влаштуватися якщо не фінансистом, то хоча радником з фінансових питань. 13. Танцюрист У Мережі є відео, на якому Володимир цілком приємно і еротично пританцьовує, так що впевнені, з нього міг би вийти дуже сексуальний танцюрист.
Наука і технології Автомагістралі Британії покриють тунелями, що ловлять вихлопи Довгі ділянки траси в Британії будуть покриті автомобільними тунелями, щоб захистити місцевих жителів від автомобільних вихлопів. Державна компанія Highways England, що відповідає за всі автомобільні дороги країни, повідомила, що розглядає будівництво тентів уздовж головних доріг, щоб вони вбирали в себе автомобільні гази, повідомляє The Telegraph. У 2015 році компанія вже проводила випробування подібної конструкції над дорогою M62, яка простягалася на 4 метри у висоту і покривала 100 метрів дороги. Тепер же вони проводять експерименти з матеріалом, який може ще очищати повітря. Якщо це випробування виявиться успішним, то вони застосують нову технологію в роботі автомагістралей і об'їзних доріг. Забруднення повітря викликає приблизно 40 тис. передчасних смертей на рік у Великій Британії, і на транспорт також припадає близько чверті всіх викидів парникових газів у країні. Уряд виділив компанії £100 млн на поліпшення якості повітря до 2021 року, і цей план показує, яким чином вони планують витратити ці гроші. Він також має на меті встановити зарядні станції для електричних автомобілів через кожні 30 км на 95% дорожнього покриття. Дизельні двигуни виробляють найбільше діоксиду азоту, який викликає респіраторні захворювання. Тому для скорочення забруднень будуть введені нові податки на дизельні транспортні засоби. Кінцевою метою британського уряду є припинення продажів будь-яких бензинових і дизельних автомобілів до 2040 року.
Політика Сенатори США знову атакують FIFA: вимагають відібрати у Росії ЧС-2018 Політики знову попросили Міжнародну федерацію футболу відібрати у Росії проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018 році. Цього разу до чиновників звернулися американські сенатори. Історія питання У 2010 році було прийнято рішення про проведення ЧС-2018 року з футболу в Росії. З тих пір уряд Росії, 11 міст-організаторів, оргкомітет «Росія-2018» і FIFA працюють над проведенням заходу. Турнір має відбутися з 14 червня по 15 липня 2018 року. Планується, що футбольні матчі відбудуться в Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі і Єкатеринбурзі. ЧС з футболу - найважливіше спортивне змагання після літніх Олімпіад. Якщо Росія втратить його проведення, то це будуть не тільки репутаційні втрати, але і втрата грошей, адже в оновлення інфраструктури в РФ вклали 600-700 млрд рублів. Заклики до FIFA 2 серпня вісім американських сенаторів на чолі з Робертом Менендесом звернулися до FIFA із закликом позбавити Росію права на проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018 році. Відповідний документ був опублікований прес-центром сенатора Боба Менендеса від Демократичної партії. «Сенатори закликали президента FIFA Джанні Інфантіно розглянути питання про дискваліфікацію Росії як країни, що приймає Чемпіонат світу 2018 року», - йдеться в повідомленні. Свій заклик у Сенаті цього разу аргументували тим, що Росія використовує примусову працю північних корейців, яких уряд Північної Кореї відправив в РФ на будівництво стадіонів. Сенатори з'ясували, що в Росії корейці не отримують зарплату і перебувають на положенні рабів. «Якщо FIFA не вдасться вжити заходів проти Росії і Північної Кореї, це буде сприйматися як терпимість до огидної практики цих країн», - відзначили сенатори. Це вже не перший випадок звернення сенаторів у FIFA. Так, у квітні цього року розгорівся скандал після звернення в FIFA сенатора США Річарда Блюменталя, який заявив, що право проведення Чемпіонату світу 2018 року з футболу дозволяє президенту Росії Володимиру Путіну вважати себе великим гравцем на світовій арені. Політик закликав відібрати у РФ це право в зв'язку з хімічною атакою 4 квітня в сирійській провінції Ідліб. Сенатор поклав на Путіна відповідальність за хімічну атаку, в результаті якої загинуло 87 жителів, зокрема 31 дитина віком до 18 років і 20 жінок. Разом з тим, тоді в FIFA заявили Блюменталю, що не можуть втручатися у суверенні справи держав, а футбольні турніри навпаки сприяють налагодженню взаєморозуміння і миру між народами. У Росії ж відзначили, що подібні заклики до FIFA не мають перспектив. «Заклик відібрати чемпіонат світу за хімічні атаки в Сирії - це безперспективні речі. Вплив політики триватиме, але це не стосується спорту і футболу. Я впевнений, що такий розклад навіть не обговорюється. Футбол повинен бути поза політикою, хоча, на жаль, вже став його частиною. Нас це не турбує», - заявив у квітні віце-прем'єр РФ і президент РФС Віталій Мутко. Відзначимо, що проблема проведення чемпіонату в Росії хвилює не тільки американців. Так, у березні цього року німецькі політики підняли тему бойкоту ЧС-2018. При цьому уповноважений уряду ФРН з міжсуспільної співпраці з РФ Гернот Ерлер заявив, що рішення про позбавлення Росії ЧС з футболу перебуває в руках FIFA. Однак німецьку владу хвилювала не стільки політична складова діяльності Росії в світі, скільки допінг, процвітаючий серед спортсменів в РФ. Адже в доповіді керівника незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річарда Макларена в 2016 році говорилося, що більше тисячі російських спортсменів, включно з футболістами, були залучені в маніпуляції з допінг-пробами. Тоді ж висловлювалися побоювання, що деякі збірні відмовляться від приїзду на ЧС-2018 у зв'язку з допінговими скандалами. Неодноразово зверталася в FIFA і Україна. У 2016 році Верховна Рада просила федерацію скасувати чемпіонат світу в Росії, а також виключити Російський футбольний союз з організації через дискримінацію кримських татар на окупованому півострові. Депутати повідомляли, що в Криму заборонили Меджліс, затримали і незаконно судять більше сотні активістів. Крім того, в січні 2015 року Україна в Європарламенті пропонувала відібрати у Росії право проведення ЧС з футболу, але ініціатива не була підтримана. Хто проведе ЧС-2018, якщо не Росія Наступний чемпіонат повинен провести Катар. Однак наполегливо ходили чутки, що FIFA рекомендувала цій країні підготуватися до проведення турніру на 4 роки раніше. Наступним претендентом є США, де і стадіони, і вся необхідна інфраструктура перебувають у чудовому стані. Можуть взяти на себе проведення ЧС і кілька країн Європи.
Культура оформление ленты  43-річна Кейт Мосс оголила груди на борту вертольота (ФОТО) Манекенщіна, яка за своїм віком вважається ветераном модельного бізнесу, не соромиться оголюватися для відвертих фотосесій. Втім, її голі груди перестала радувати фанатів. Британська модель Кейт Мосс знялася топлес у фотосесії, яка пройшла на вертольоті. Повітряне судно летіло над морем. Зйомка пройшла в італійському Амальфі. 43-річна модель вбралася в білу шубу, чоботи і джинси. Чи то палюче сонце, то чи вітер, чи то задумка фотографа змусили Мосс оголити свої груди. Інтернет-користувачі не були в захваті від способу скандальної манекенщіни. «Пора, напевно, груди поставити», «чет стомилися ...», «фу, груди», «Невдалі кадри, а так вона красуня», - відреагували в Мережі. Можливо, що знизилися доходи знаменитості змусили її взяти участь у відвертій фотосесії. Мосс перестала бути найбільш високооплачуваною моделлю після того, як в цьому рейтингу першу сходинку посіла 24-річна зірка подіуму Кара Делевінь. За рік вона заробила 8 мільйонів фунтів стерлінгів (640 мільйонів рублів). На другому місці розташувалася колишня ангел фірми Victoria's Secret Роузі Хантінгтон-Уайтлі з заробітком в 6,5 мільйона фунтів на рік (520 мільйонів рублів). Мосс ж заробляє відтепер 5 мільйонів фунтів (400 мільйонів рублів). Втім, за плечима манекенниці безліч відвертих зйомок. На початку цього року модель роздяглася для провокаційній фотосесії журналу W Magazine, в черговий раз підтвердивши свою репутацію бунтарки. На одному з зроблених тоді знімків видно пружне і підтягнуте тіло красуні без грама зайвої ваги.

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-1,1099629402161-/ /-pc-/
Top