counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Сенатори США знову атакують FIFA: вимагають відібрати у Росії ЧС-2018


Переглядів: 178


Сенатори США знову атакують FIFA: вимагають відібрати у Росії ЧС-2018

Політики знову попросили Міжнародну федерацію футболу відібрати у Росії проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018 році. Цього разу до чиновників звернулися американські сенатори.

Історія питання

У 2010 році було прийнято рішення про проведення ЧС-2018 року з футболу в Росії. З тих пір уряд Росії, 11 міст-організаторів, оргкомітет «Росія-2018» і FIFA працюють над проведенням заходу.

Турнір має відбутися з 14 червня по 15 липня 2018 року. Планується, що футбольні матчі відбудуться в Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі і Єкатеринбурзі.

ЧС з футболу - найважливіше спортивне змагання після літніх Олімпіад. Якщо Росія втратить його проведення, то це будуть не тільки репутаційні втрати, але і втрата грошей, адже в оновлення інфраструктури в РФ вклали 600-700 млрд рублів.

Заклики до FIFA

2 серпня вісім американських сенаторів на чолі з Робертом Менендесом звернулися до FIFA із закликом позбавити Росію права на проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018 році. Відповідний документ був опублікований прес-центром сенатора Боба Менендеса від Демократичної партії.

«Сенатори закликали президента FIFA Джанні Інфантіно розглянути питання про дискваліфікацію Росії як країни, що приймає Чемпіонат світу 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Свій заклик у Сенаті цього разу аргументували тим, що Росія використовує примусову працю північних корейців, яких уряд Північної Кореї відправив в РФ на будівництво стадіонів. Сенатори з'ясували, що в Росії корейці не отримують зарплату і перебувають на положенні рабів. «Якщо FIFA не вдасться вжити заходів проти Росії і Північної Кореї, це буде сприйматися як терпимість до огидної практики цих країн», - відзначили сенатори.

Це вже не перший випадок звернення сенаторів у FIFA. Так, у квітні цього року розгорівся скандал після звернення в FIFA сенатора США Річарда Блюменталя, який заявив, що право проведення Чемпіонату світу 2018 року з футболу дозволяє президенту Росії Володимиру Путіну вважати себе великим гравцем на світовій арені. Політик закликав відібрати у РФ це право в зв'язку з хімічною атакою 4 квітня в сирійській провінції Ідліб. Сенатор поклав на Путіна відповідальність за хімічну атаку, в результаті якої загинуло 87 жителів, зокрема 31 дитина віком до 18 років і 20 жінок.

Разом з тим, тоді в FIFA заявили Блюменталю, що не можуть втручатися у суверенні справи держав, а футбольні турніри навпаки сприяють налагодженню взаєморозуміння і миру між народами. У Росії ж відзначили, що подібні заклики до FIFA не мають перспектив.

«Заклик відібрати чемпіонат світу за хімічні атаки в Сирії - це безперспективні речі. Вплив політики триватиме, але це не стосується спорту і футболу. Я впевнений, що такий розклад навіть не обговорюється. Футбол повинен бути поза політикою, хоча, на жаль, вже став його частиною. Нас це не турбує», - заявив у квітні віце-прем'єр РФ і президент РФС Віталій Мутко.

Відзначимо, що проблема проведення чемпіонату в Росії хвилює не тільки американців. Так, у березні цього року німецькі політики підняли тему бойкоту ЧС-2018. При цьому уповноважений уряду ФРН з міжсуспільної співпраці з РФ Гернот Ерлер заявив, що рішення про позбавлення Росії ЧС з футболу перебуває в руках FIFA.

Однак німецьку владу хвилювала не стільки політична складова діяльності Росії в світі, скільки допінг, процвітаючий серед спортсменів в РФ. Адже в доповіді керівника незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річарда Макларена в 2016 році говорилося, що більше тисячі російських спортсменів, включно з футболістами, були залучені в маніпуляції з допінг-пробами. Тоді ж висловлювалися побоювання, що деякі збірні відмовляться від приїзду на ЧС-2018 у зв'язку з допінговими скандалами.

Неодноразово зверталася в FIFA і Україна. У 2016 році Верховна Рада просила федерацію скасувати чемпіонат світу в Росії, а також виключити Російський футбольний союз з організації через дискримінацію кримських татар на окупованому півострові. Депутати повідомляли, що в Криму заборонили Меджліс, затримали і незаконно судять більше сотні активістів.

Крім того, в січні 2015 року Україна в Європарламенті пропонувала відібрати у Росії право проведення ЧС з футболу, але ініціатива не була підтримана.

Хто проведе ЧС-2018, якщо не Росія

Наступний чемпіонат повинен провести Катар. Однак наполегливо ходили чутки, що FIFA рекомендувала цій країні підготуватися до проведення турніру на 4 роки раніше. Наступним претендентом є США, де і стадіони, і вся необхідна інфраструктура перебувають у чудовому стані. Можуть взяти на себе проведення ЧС і кілька країн Європи.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
більше матеріалів
/-0,40650796890259-/ /-pc-/
Top