counter
Лента новостей
Выбрать все
1 Мая
30 Апреля
29 Апреля
Все новости...

Заради наших дітей!

Заради наших дітей!


1 червня щорічно в Україні відзначають національне свято, присвячене наймолодшим громадянам - День захисту дітей. Він відсилає нас до одного з найважливіших міжнародних документів. Конвенція з прав дитини, яка захищає та визначає права та свободу маленьких мешканців Землі. І одна з найважливіших статей Конвенції - це право дітей на захист здоров'я та соціальне забезпечення.
Ось вже понад десять років в нашій країні працює благо творчий фонд "Таблеточки". Він успішно втілює одну з найголовніших статей Конвенції з прав дитини в життя - вказує допомогу дітям онкохворим дітям, займається забезпеченням їх лікування в найкращих лікарнях світу, психологічної підтримки малюків та їх родини. День та ніч волонтери організації виконують свою шляхетну місію, адже один  з їх лозунгів  - "Все заради дітей". Тому навіть зле яке прийшло в Україну 24 лютого 2022 року їх не зупинила.
Як фонд продовжує працювати під час війни? Наскільки змінився характер роботи, які нові виклики виникають перед ним в цей непростий час? На ці та другі питання нам люб'язно відповів В’ячеслав Биков, виконавчий директор фонду «Таблеточки». Пропонуємо вам текст інтерв'ю з ним.

Як Ваш фонд пережив рік війни? З якими труднощами Ви зіткнулися? Хто Вам допомагав?
В’ячеслав Биков, виконавчий директор фонду «Таблеточки»: «Додаткові потреби воєнного стану, зміна суспільного фокусу, призупинення інвестиційних, інфраструктурних проєктів, зменшення та міграція дитячого населення, зменшення кількості профільних лікарів та молодшого медичного персоналу, виклики життя та лікування у незнайомих регіонах чи за кордоном, перебої у звичних логістичних процесах, протоколах та маршрутах — це лише узагальнений та далеко не повний перелік того, що додалось до вже наявних викликів для розвитку дитячої онкології в Україні.
Ми не зупинили жодної із програм допомоги фонду. Ба більше, розширили наявні та додали нові. Так, програма лікування за кордоном сповнилася напрямками медичної евакуації та підтримки родин за кордоном. Програма підтримки медичного персоналу почала забезпечувати допомогу із релокацією та підтримку у разі понаднормової роботи; розширила географію, тривалість та кількість стажувань у провідних клініках світу. Програми адресної допомоги та амбулаторного проживання почали оперувати додатковими інструментами підтримки для сімей із тимчасово окупованих та постраждалих від війни регіонів. Попри всі виклики, програма допомоги лікарням показала безпрецедентний результат за кількістю інфраструктурних проєктів: будівництв, ремонтів, встановлень та налагоджень новітнього обладнання.
2022-го ми всі змінились. Те, як ми жили та працювали раніше, місцями стало неможливо, місцями неприпустимо. Ми переглянули політики та підходи до партнерств, фандрейзингу, процедури вивчення та моніторингу донорів; відмовились від низки багатомільйонних, але сумнівних проєктів, унаслідок чого структура надходжень зазнала істотних змін.
Вперше 52% благодійних внесків надійшли з-за кордону, вперше понад мільйон доларів надійшли у вигляді складнішого, комплексного грантового фінансування. Вперше фактичні видатки протягом року збільшились на 53%, а доходи лише на 21%.  Не вперше, а знову і знову, українці, багато з яких самі потребували підтримки у цей надважкий рік, допомагали дітям долати хворобу. Попри втому, особисті втрати й нові виклики, знаходили можливість підставити плече допомоги дітям. В результаті гроші було залучено, програми профінансовано, надання допомоги було продовжено.
Це стало можливо й завдяки надбанням 2022 року: новим знайомствам, новим партнерствам, новим донорам, новим проєктам та новим можливостям, а також співробітникам й волонтерам БФ «Таблеточки» і звичайно благодійникам.
Чи брав фонд участь в порятунку дітей з прифронтових районів?
У перші місяці повномасштабного вторгнення доступ до лікування значно ускладнився. Доставка ліків онкохворим дітям потребувала складної логістики. Та найбільшим викликом для фонду було вивезти сім’ї з дітьми на підконтрольну Україні територію. В цьому допомагали звичайні цивільні, які буквально ризикували своїм життям.
Вже згодом налагодити евакуаційні процеси вдалося завдяки багаторічним партнерствам фонду в Україні та за кордоном, а саме завдяки: українським лікарям з різних регіонів, ЗУСДМЦ у Львові, дитячій науково-дослідній лікарні США St. Jude Children's Research Hospital, міжнародним онкологічним спільнотам St. Jude Global Alliance та International Society of Paediatric Oncology, польському фонду Fundacja Herosi та Асоціації дитячої онкології та гематології Польщі, Міністерству охорони здоров’я України та Першій леді України Олені Зеленській.
Спільна робота переросла у глобальну ініціативу SAFER Ukraine з медичної евакуації онкохворих дітей до провідних клінік світу.
Загалом фонд «Таблеточки» в межах глобальної ініціативи SAFER Ukraine долучився до евакуації близько 1400 (інформація станом на травень 2023 року) сімей з онкохворими дітьми та дітьми з важкими хворобами крові до провідних клінік США, Канади та Європи.
Й найголовніше, якої допомоги потребує фонд зараз?
Рак не став на паузу через війну. Щодня три українські сім’ї дізнаються про цей діагноз у дитини. А от доступ до лікування ускладнився: деякі сім’ї опинилися на окупованій території, інші — під обстрілами, лікарні також постраждали. Зараз регулярні внески благодійників особливо важливі. Саме вони є гарантією безперервного лікування для дітей, які опинилися одразу у двох війнах. Тому однією з основних потреб фонду є залучення якомога більшої кількості нових благодійників.
Кожен охочий може долучитися та стати Супердругом чи Суперподругою для дітей, що борються з раком, за посиланням: https://bit.ly/43DtFmH

...Як бачите, навіть війна не має сили зупинити ні страшну хворобу, ні тих хто з нею бореться. Та кожен з нас може зробити свій внесок в цю боротьбу. Заради наших дітей.

Карина Бобко, АСН



Просмотров: 18


Новости партнеров




Другие важные новости и публикации
Гороскоп на 1 мая 2024 года: что обещают астрологи
Гороскоп на 1 мая 2024 года: что обещают астрологи
♈️ Овен (21 марта - 19 апреля) Сегодня может быть день, когда ваше стремление к самовыражению и действию буде....
Сон в ночь с 30 апреля на 1 мая 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 апреля на 1 мая 2024 года: толкование по лунному календарю
1 мая в 3:08 начнется 23-й лунный день Фаза Луны - убывающая
Гороскоп от Павла Глобы на 1 мая 2024 года для всех знаков Зодиака
Гороскоп от Павла Глобы на 1 мая 2024 года для всех знаков Зодиака
Астролог Павел Глоба представил гороскоп на 1 мая, в котором призывает к отдыху и восстановлению сил В этот пе....
Любовный гороскоп на 1 мая 2024 года: что обещают астрологи
Любовный гороскоп на 1 мая 2024 года: что обещают астрологи
♈️ Овен (21 марта - 19 апреля) Сегодня вы можете ощущать особенную энергию в вашей романтике Это прекрасное в....
Магия имени: как узнать судьбу и характер по инициалам
Магия имени: как узнать судьбу и характер по инициалам
Существует мнение, согласно которому имя оказывает большое влияние на жизнь, характер и судьбу человека Звучан....
больше материалов


/-0,25353097915649-/ /-pc-/
Top