counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Історія скандалу. Чому президент ПАРЄ Аграмунт ганебно втік з сесії асамблеї


Переглядів: 565


Історія скандалу. Чому президент ПАРЄ Аграмунт ганебно втік з сесії асамблеї

24 березня депутати Парламентської асамблеї Ради Європи зажадали від президента ПАРЄ Педро Аграмунта піти у відставку і заблокували проведення засідання. Після перерви місце голови зайняв віце-президент Роджер Гейл, Аграмунт же був змушений ретируватися і залишити засідання.

Через що виник конфлікт

21 березня 2017 року делегація Парламентської асамблеї Ради Європи, включно з головою Асамблеї Педро Аграмунтом разом із депутатами невизнаної Держдуми Росії, на російському літаку полетіла з візитом до Сирії.

Про майбутній візит нічого не повідомлялося ні на сайті ПАРЄ, ні в інших офіційних джерелах.

Особливої гостроти цій події додав той факт, що європейські чиновники полетіли в Сирію наступного дня після того, як Рада Європейського союзу 20 березня прийняла рішення застосувати санкції щодо чотирьох посадових осіб у Сирії. Все через їхню причетність до застосування хімічної зброї проти цивільного населення.

Українська делегація в ПАРЄ відразу ж підготувала запит щодо поїздки глави Парламентської асамблей Педро Аграмунта в Сирію, повідомив 21 березня член української делегації, віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський. За словами Логвинського, делегація ПАРЄ злітала разом із російськими чиновниками в Сирію на приватному літаку Російської Федерації.

І хоча багато членів ПАРЄ були шоковані і здивовані таким вчинком своїх колег, нічого конкретного проти Аграмунта не робилося. Адже навіть процедури імпічменту президента ПАРЄ не існує в принципі.

Проте окремі делегації в березні поспішили заявити, що не підтримують дії колег.

«Візит делегації Парламентської асамблеї Ради Європи, включно з головою Асамблеї Педро Аграмунтом, і депутатів Держдуми Росії у Сирію  не був санкціонований ПАРЄ», - йшлося в офіційній заяві делегацій Асамблеї від України, Данії та Польщі.

Делегати висловили протест спробам "використовувати цей візит як послання підтримки сирійської диктатури, яку вважають відповідальною за військові злочини".

У понеділок вранці голова ПАРЄ публічно каявся за свою поїздку до Сирії і зустріч з Асадом. Аграмунт заявив, що "росіяни його підставили" і він зробив помилку. Однак багатьом членам ПАРЄ цього каяття було замало.

А оскільки процедури імпічменту президента ПАРЄ не існує, то Парламентська асамблея Ради Європи спробувала внести до порядку денного сесії питання зміни регламенту своєї роботи. Однак євродепутатам не вдалося не те що обговорити, але навіть внести це питання до порядку денного. Для цього не вистачило 2 голосів: "за" проголосували 92 делегати, "проти" - 47, утрималися - 23.

Що далі?

У вівторок, 25 квітня, в ПАРЄ відбудеться слухання з питання поїздки президента Асамблеї Педро Аграмунта в Сирію і його можливої ​​відставки, повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя, член постійної делегації в ПАРЄ Леонід Ємець, передає УНН. Спочатку було заявлено, що пресу на засідання не пустять, проте пізніше Ємець уточнив, що засідання все ж буде відкритим. «7 питань - по 2 від ЄНП і соціалістів і по 1 від інших груп», - лаконічно написав депутат.

Аліна Тітова

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
більше матеріалів
/-0,48633885383606-/ /-pc-/
Top