Ресторан-гриль «Олімпійський», розташований в самому центрі спортивного Києва, оновлює меню і розважальну програму, готуючись до нового сезону.
Кияни та гості міста, які цінують ексклюзивний сервіс, знають «Олімпійський» як такий, що дає можливість перетворити звичайний перегляд спортивних подій на динамічний і цікавий відпочинок.
Ресторан-гриль «Олімпійський» недаремно носить звання найбільшого в Україні! Його 1000 квадратних метрів здатні комфортно розмістити близько 300 гостей, що дуже актуально для тих, хто любить поєднувати перегляди значущих спортивних подій зі спілкуванням, смачною їжею і напоями у великій компанії друзів.
Для абсолютної зручності клієнтів основний зал обладнаний 25 екранами, розміщеними таким чином, що з будь-якого столика зручно спостерігати за перипетіями спортивних подій.
Для більшого ефекту присутності дизайнери інтер'єру розділили його перегородками на сектори, пронумерувавши, як на спортивному стадіоні.
Більше того, перед трансляціями найважливіших матчів, боксерських поєдинків або автоперегонів організатори пропонують широку розважальну програму.
Наприклад, зараз ведеться активна підготовка програми для відвідувачів, які прийдуть у ресторан подивитися бій Володимира Кличка і Ентоні Джошуа, запланований на квітень цього року.
«Перед боєм буде багато спілкування, ми запросили до участі в програмі інших відомих боксерів. А крім телевізорів, встановимо спеціальні проектори для ще більш зручного перегляду майбутнього матчу», - розповідає директор ресторану Євген Уманський.
Особливу атмосферу створять ще й експонати, які музей українських боксерів Кличків надав для демонстрації в «Олімпійському» на час майбутнього бою, - це будуть або халати, в яких Клички виходили на бій, або їхні боксерські рукавички.
Традиційно в «Олімпійському» транслюють Формулу-1 і мотоперегони Moto-GP, які проводяться в Іспанії.
Спортивним духом буквально пронизана вся зала ресторану. У її центрі виставлені цінні нагороди українських спортсменів - кубок українського спортсмена Ярослава Поповича, який він привіз з найпрестижнішої велогонки «Тур де Франс». Нагадаємо, Попович виграв її в 2005 році як кращий молодий гонщик.
Тут і нагороди українських силових спортсменок Ольги Лящук і Лідії Гунько. Дівчата минулого року виграли срібло і бронзу в чемпіонаті світу «Стронг-Вумен» в Англії.
А в самому центрі зали під скляним куполом красується золота бутса відомого нападника київського «Динамо» Олега Саленка. Цю нагороду футболіст отримав в 1994 році як кращий бомбардир чемпіонату світу з футболу. Й іншої подібної бутси в світі немає.
Керівники ресторану розповідають, що спортсмени передають свої цінні трофеї безкоштовно, знаючи, що тут вони будуть доступні для перегляду тисячам уболівальників і збережуться на десятиліття. До слова, незабаром зала слави може поповниться і золотим м'ячем одного з колишніх гравців київського «Динамо».
Заклад настільки популярний, що не пустує між спортивними подіями - тут знімаються телевізійні програми, проходять вечори джазу, а неділя - традиційний сімейний день. Аніматори і кухарі влаштовують для дітей кулінарні майстер-класи.
З кожної країни - по ящику пива!
Ресторан-гриль «Олімпійський» знаменитий своїм колекційним пивом. Для гурманів тут є спеціальна пивна кімната, в якій можна вибрати напій на будь-який смак.
«Ідея створення пивної кімнати полягала в тому, щоб зібрати з кожної країни по ящику пива. Так що в ній представлено близько 50 сортів пива від майже сотні виробників!» - демонструє колекцію бармен ресторану Марія.
Асортимент пива не випадковий, його підбирав спеціально запрошений пивний сомельє. Так що відпочиваючи в центрі Києва, можна перенестися в будь-який куточок Європи і спробувати хмільний напій, виготовлений у Нідерландах, Італії, Іспанії, Німеччини, Чехії, Ірландії, Норвегії, Австрії, Франції, Великій Британії або Бельгії.
Тут навіть можна знайти популярне в Європі, але дуже рідкісне в Україні пиво з бельгійського абатства Шимей, яке ченці варять з 1850 року.
Ексклюзивна кімната хамона
Але, мабуть, найцікавіша родзинка «Олімпійського» - кімната хамона, в якій представлено 11 різновидів цього делікатесу.
У цьому унікальному приміщенні створена ідеальна атмосфера для зберігання м'ясного делікатесу, який так люблять відвідувачі «Олімпійського». У ній підтримується потрібна температура (17 градусів) і вологість. Щоб свинячі окости не пересихали, раз на тиждень їх змащують оливковою олією.
Хамон - вишукане, дороге задоволення для справжніх гурманів. Процес його приготування дуже складний і делікатний. Спочатку свинячі стегенця солять і сушать. Але це не просто сушка. Адже м'ясо має залишатися соковитим і ароматним, для чого температуру сушки підвищують поступово, одночасно знижуючи вологість повітря.
Хамон - іспанський делікатес і буває двох основних видів: «Серрано» (він зазвичай дорожчий) і «Іберіко».
Інші різновиди цього м'яса залежать від того, скільки його тримали в кімнатах для в'ялення. Є свинячі окости, які сушилися навіть по 2-3 роки. Найчастіше так довго сушать саме окости «Іберіко». Через це, а також через особливий спосіб утримання свиней цей вид хамона такий дорогий - 100 грамів «Іберіко» може коштувати і 1500 грн.
«В «Іберіко» використовується ніжка свиней чорної породи, у них чорне копитце, а в «Серрано» - білої породи. За смаковими якостями хамон «Іберіко» - більш насичений і ароматний, перш за все через раціон свиней. Їх відгодовують жолудями, а утримують не більше 20 свинок на 1 гектар. Тобто за ними там догляд кращий, ніж успа-салоні», - сміється шеф-кухар ресторану Елеонора.
У хамона «Серрано» м'ясо більш світле і м'яке, його смак розкривається поступово.
"Свинок для цього сорту хамона відгодовують звичайними кормами, так що і за ціною він значно поступається «Іберіко», - розповідає шеф-кухар.
Безперечно, такі види м'яса є найкращим дуетом до колекційного пива.
Але, зауважимо, й інше меню ресторану не менше спокусливе. Наприклад, гриль-меню, яке містить річкову форель, філе-міньйон з копченою сіллю, маринований свинячий ошийок і навіть фермерське курча, що готується на вулканічному грилі.
А також - актуальне зараз пісне меню з кус-куса з грибами, мінестроне, салату з печених овочів і сиру тофу і спринг-роли з овочами і багатьма іншими смаколиками.