counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

В АМПУ плануються чистки: міністра інфраструктури обурили зарплати у 200 тис. грн


Переглядів: 528


В АМПУ плануються чистки: міністра інфраструктури обурили зарплати у 200 тис. грн

В уряді засумнівались в керованості Адміністрації морських портів України і готують зміни в керівництві та структурі організації. Про це під час дискусії організованої Європейською бізнес Асоціацією заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент АСН.

"Все те, що відбувається сьогодні в АМПУ, перейшло всі можливі межі пристойності, прозорості, ефективності, точніше з приставкою "не". Перше питання - це адекватне керівництво, друге питання – це зміна функціоналу. Я сподіваюсь, що нам все таки вдасться домогтися…щоб не було політичного тиску на галузь, те що маємо станом на сьогодні", - зазначив міністр.

На думку очільника мінінфраструктури, Адміністрація морських портів сьогодні не справляється з поставленими перед нею завданнями.

"Мене дивують ті речі, які мають місце навіть цього тижня, минулого тижня. Зокрема представники, які з'являються в АМПУ нізвідки, незрозуміло ким призначені, на якій підставі, виконують якісь функції", - зазначив Омелян.

Міністр підкреслив, що в Україні поряд з грандіозними проектами в одних портах, інші гавані на межі зупинки. Водночас Омелян додав, що був здивований, коли дізнався, що в АМПУ працює 8 тисяч осіб, а деякі керівники відділів отримують в десятки разів більші зарплати від міністерських.  

«Я з цікавістю для себе подивився на зарплати і окремі начальники відділів отримують понад 200 тисяч гривень в місяць заробітної плати. І я, чесно кажучи, не розумію, чим вони там займаються за ці гроші. Вірніше, я здогадуюся, чим вони займаються. Тому такі речі ми приведемо до ринку. Я не хочу, щоб вони отримували 10 тисяч гривень або 5 тисяч гривень, як отримують у міністерстві. Але я хочу, щоб їх внесок у роботу галузі був адекватний оплаті праці, а не навпаки. Тому зараз питання №1 - це зміна керівництва, реформа і паралельно з цим буде проводитися корпоратизація, згідно чинного законодавства України", - підкреслив він.

За словами міністра, зокрема планується створити Морську адміністрацію, яка перебере на себе частину функцій АМПУ, а вже на початку наступного року планують оптимізують персонал адміністрації морських портів. Омелян зазначив, що дискусія щодо реформування АМПУ розпочнеться у міністерстві уже наступного тижня.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,38081884384155-/ /-pc-/
Top