counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Як депутати бісів виганяли


Переглядів: 56


Як депутати бісів виганяли

Акція на підтримку народного депутата Андрія Лозового, проти якого Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження, направивши до Верховної Ради подання про притягнення політика до відповідальності, перетворилася на справжнє шоу з вигнанням бісів, материнськими сльозами і гучними політичними погрозами.

Молитва і анонс штурму

До акції під Генпрокуратурою ретельно готувалися обидві сторони. «Радикали» організували мітинг з декількох сотень людей (плакати, прапори, футболки - все, як належить у таких випадках), притягли до ГПУ «звукопідсилювачі». Правоохоронці у свою чергу виставили для захисту будівлі загін нацгвардійців у повній бойовій амуніції.

Був і сценарій дійства. Мітинг на підтримку Андрія Лозового відкрив капелан Радикальної партії України отець Сергій.

«Потрібно вигнати нечисту силу з будівлі Генпрокуратури. Вигнати бісів з Генпрокурора Віктора Шокіна. Інакше як пояснити, що він ініціює кримінальну справу проти такого патріота, як Лозовій, - говорив в тіні хоругви отець Сергій. - Зараз даю наказ на молитву. Потім, можливо, буде і наказ на штурм».

І по вулиці Різницькій полилася молитва. Випадкові перехожі, які були не в курсі теми акції, навіть грішним ділом подумали, що під ГПУ вже когось відспівують. Потім, довідавшись, тричі спльовували через ліве плече.

Далі був гімн і дзвінкі політичні промови однопартійців Лозового і колег із фракцій «Самопоміч», «Народний Фронт», «Батьківщина». Представників фракції БПП біля Генпрокуратури АСН не помітила.

Слово дали і мамі Андрія - Оксані Лозовий. Ковтаючи сльози, вона заявила, що дуже пишається сином.

Не обійшлося і без провокацій. Група молодих хлопців спробувала облити зеленкою Олега Ляшка. Не вийшло. Соратники головного «радикала» країни схопили хлопців і розфарбували їх самих в зелений колір. Враховуючи, як швидко зреагували «ляшківці», закралася підозра, що це також було заплановано.

На порядку денному - імпічмент президенту?

Кожен із тих депутатів, природно, висловлював свою підтримку Андрію Лозовому. Якщо узагальнити «обов'язкову» частину всіх промов, то вони зводилися до наступного: «Брате, тримайся. Ми тебе образити не дамо. Патріоти зараз (після Майдану) апріорі не можуть опинитися за гратами».

Більш цікавим виявився блок заяв народних депутатів, які стосувалися висунутих вимог. Схоже, до кінця літа політики вкладатимуть у вуха виборцям, що країні знову потрібне перезавантаження влади. «Ми хочемо внести і прийняти закон про імпічмент президенту. Щоб жоден президент не міг узурпувати владу в цій країні. Порошенко узурпував прокуратуру, намагається узурпувати суддів. У нас немає іншого шляху, як іти і виганяти всіх цих лиходіїв. Ми доведемо революцію до логічного завершення», - з надривом говорив у мікрофон народний депутат Дмитро Лінько.

Вторив йому і представник «Самопоміч», глава антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв. «Ми дуже багато зробили під час Майдану. Але ми не зробили головного - держава Януковича, разом із ГПУ Януковича, МВС Януковича, судами Януковича продовжує функціонувати. І завдання не тільки відбити напад на Андрія, а демонтувати державу Януковича, - заявив Соболєв. - Система Януковича розвалилася дуже швидко, хоча здавалася непорушною. Система, яка бажає замінити державу Януковича, розсиплеться ще швидше. І розвалити її можна не тільки парламентськими методами, а й вуличними».

Додав темпу загрозам і представник «Батьківщини» Ігор Луценко. «Порошенко на фінішній прямій. Він давно вже зрозумів, що нічого хорошого в цій країні він вже зробити не зможе. Єдине, що йому залишилося - придушувати своїх опонентів ось такими ось методами. І він користується послугами старих «повій» - неілюстрованою прокуратурою та судами... Потрібен імпічмент президента», - додав Луценко.

Про імпічмент, паралельно піарячи свій політпроект «Укроп», говорив і «ліва рука» екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, народний депутат Борис Філатов. «Ми зобов'язані, просто зобов'язані прийняти у Верховній Раді закони «Про імпічмент президента» і «слідчі комісії». Політична партія «Укроп» звертається до всіх депутатів. Ви зобов'язані прийняти ці закони - єдину на сьогодні гарантію від узурпації влади. І від третього Майдану», - розпинався Філатов.

Банкет для своїх

Чим закінчилася акція? Депутати дружно пішли на прийом до Генпрокурора: вимагати від Віктора Шокіна заяви про звільнення, подання до Верховної Ради на депутатів-регіоналів, звільнення політичних ув'язнених.

До Генпрокурора депутатів не пускали, посилаючись на те, що його немає на місці. «Радикали» чекали. І, щоб не витрачати час даремно, у приймальні Шокіна влаштували святковий банкет - відзначали день народження колеги Сергія Рибалки. «Жирніших тролів, ніж РПЛ, нема на планеті Земля. Тільки що вони всією фракцією закрилися у Шокіна і відзначають день народження Сергія Рибалка», - прокоментував сабантуй Філатов. Святковий стіл був скромним - горішки і мінералка.

P.S. У результаті спостережень за подіями останніх днів, зокрема акцією на підтримку Андрія Лозового, міцніла думка, що політики загралися. Замість того, щоб зшивати країну і припиняти вогонь на сході, міряються впливовістю і електоратом. І в сутичці між собою не гребують нічим.

Фото Віктора Ковальчука

Олена Галаджій, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
більше матеріалів
/-0,38957905769348-/ /-pc-/
Top