counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Парламентські канікули в гостях у Саакашвілі


Переглядів: 57


Парламентські канікули в гостях у Саакашвілі

Все! Напрацювалися! Народні депутати на півтора місяця йдуть у відпустку. Наступного разу зберуться під законодавчим куполом країни 1 вересня. «Аналітична служба новин» поцікавилася, які країни і міста мають намір відвідати під час літніх канікул народні обранці.

Роботяжки і ті, хто вже відпочивав

Більшість парламентаріїв завзято переконують, що взагалі не мають наміру відпочивати. Мовляв, на сході війна, в країні складне економічне становище та ще й місцеві вибори на носі — не до відпочинку.

«Яка відпустка? Зовсім нікуди їхати не планую», — каже лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Працюватиме й лідер парламентської «Самопомочі» Олег Березюк. «У Львові буду. Роботи багато», — запевняє він.

В окрузі обіцяє «відпочивати» і народний депутат Сергій Каплін. «У Полтавську область поїду, до виборців», — випалив Каплін.

Деякі депутати зізналися, що вже встигли відпочити. «Зробив собі подарунок на день народження — з сім'єю з'їздили до Греції. Більше нікуди не планую. Поки що. Вичерпався ресурс, — зізнався народний депутат Сергій Лабазюк і поділився враженнями. — Греки живуть досить бідно. Але й перепрацьовуватися не поспішають».

У В'єтнамі побувала парламентарій Тетяна Черновол. «Враховуючи останні події (у Черновол загинув чоловік в зоні АТО, — авт.), у мене був серйозний стрес. Рідні та друзі порадили виїхати за межі країни. Вибір припав на В'єтнам. У мене там сестра живе. У неї і гостювала, — розповіла Черновол. — А от дітей планую кудись відправити. Та ще не визначилася куди».

Західний вектор

Є й ті, хто запланував відпустку заздалегідь. Так, Павло Пинзеник розповів, що має намір до кінця літа відвідати Чехію. «Спочатку поїду до батьків в Ужгород. А звідти, думаю, поїхати в Прагу. Давно хочу відвідати це місто», — поділився він з АСН планами.

Курс на захід, але тільки вітчизняний, вибере й Віктор Чумак: «Екзотичні місця відвідувати не буду. Планую з'їздити до Трускавця, попити водички».

Про такий самий відпочинок мріє і позафракційний депутат Сергій Рудик. «Хочу поїхати кудись — Моршин, Трускавець, попити мінеральної водички. Путівки ще не замовляли. Після того як у нас прогоріла путівка в 2013 році, ми домовилися з дружиною нічого заздалегідь не бронювати». При цьому депутат відкрито зізнався: якщо стоятиме питання про відпочинок у Прибалтиці чи Україні, то вибере те місце, де буде прийнятне співвідношення ціна-якість. «Якщо попити мінеральну водичку в Прибалтиці буде вдвічі дорожче, ніж в Україні, то перевагу віддам рідній країні. Якщо ж у півтора рази — поїду за кордон», — каже Рудик.

Парламентарій стверджує, що українському туристичному бізнесу варто не лише обмежуватися ура-патріотичними гаслами, закликаючи туристів, але і гарненько подбати про сервіс. «Так, сервіс у більшості готелів і баз відпочинку потребує багато кращого», — з сумом констатує він.

До Трускавця придивляється і радикал Андрій Артеменко. «Поїду в санаторій у Трускавець. Я півтора роки не був у відпустці, нікуди не їздив, — розповідає політик і відхрещується. — Ні, до Туреччини і Греції точно не поїду. Я вже бував в 124 країнах світу. У липні і серпні до Туреччини і Греції їхати не цікаво. Там спекотно. Радив би колегам, у яких є гроші, відпочивати нині на півночі: в Польщу, Норвегію, Скандинавію, Канаду, на Аляску — ті країни, які взимку ніколи не покажуть своїх красот».

Курс на південь

У бесіді з АСН десяток парламентаріїв зізналися, що їх у липні-серпні можна буде побачити в Одесі чи Маріуполі.

«Планую поїхати на море — чи в Одесу, чи в Херсон, чи в Бердянськ. У Маріуполі також добре відпочивати. Не потрібно боятися. Маріуполь — мирне місто. Дуже важливо, щоб місцеві люди заробляли гроші. Адже коли вони сидітимуть без грошей, то ворогам легше буде розколоти країну, розбурхати населення», — розповідає лідер фракції Радикальна партія Олег Ляшко. Вимоги до відпочинку у Ляшка оригінальні: що простіше — то краще. За словами політика, його навіть не збентежить факт «туалет у дворі» або «туалет один на поверх».

До Маріуполя обіцяє поїхати і колишній голова Донецької ОДА, народний депутат Сергій Тарута: «У Маріуполь. Куди ж іще? — відповідає Тарута. А на уточнення АСН, що йому тоді доведеться відпочивати з Олегом Ляшком, політик лише посміхнувся. Зазначив, що планує з'їздити і до Львова, де любить бувати.

«З дружиною і дітьми поїдемо в Одесу, в Затоку. Три-чотири години в дорозі — і вже на морі. Зручно, — міркував свободівець Михайло Головко. — Хоча... Ми ж нещодавно ухвалили закон про автоматичну фіксацію порушень ПДР. Уже під 150—200 км/год. не поїдеш. Довше в дорозі доведеться бути».

Під одеським сонечком планує поніжитися і соратник Юлії Тимошенко Ігор Луценко. «Плани серйозні: з'їжджу в скандальний округ 205, в зону АТО, а потім на море — доньці покажу Одесу», — ділиться Луценко.

Затоки бувають різні

Тож найпопулярнішим напрямком стала Одеса. Про плани там відпочити, говорили ще багато депутатів. Їх стільки, що на пляжі можна буде проводити якщо не засідання парламенту, то хороші «круглі столи» для узгодження позицій.

Але це, якщо депутати не лукавлять і справді відпочиватимуть на вітчизняному морі.

Як розповів АСН один із народних депутатів, коли його колеги кажуть, що поїдуть у Затоку, то вони мають на увазі іншу Затоку.

«У Монте-Карло є бухта. Ось там вони й засмагатимуть. Знаєте, бувають курйозні ситуації. Там (в Монте-Карло) є чотири ресторани. Заходиш і лише «здрастє-здрастє» — майже за кожним столиком знайомі. Може вам говорять про цю «Затоку»?», — виказує секрети політик з багаторічним стажем.

 

Олена Галаджій, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів
/-0,38706183433533-/ /-pc-/
Top