counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

Євробачення. Грошей не заробимо, зате прославимось


Переглядів: 133


Євробачення. Грошей не заробимо, зате прославимось

Власне, до конкурсу ще далеко, а ми вже відзначились. Організатори в Україні, певно, побили всі рекорди щодо тривалості обрання міста-господаря. Аж чотири місяці після оголошення переможця Євробачення-2016 український організаційний комітет думав, де відбуватиметься фінал конкурсу.

Заявки подавали Харків і Херсон, Львів, Одеса, Дніпро та Київ. Три останні - пройшли до фіналу. Оголосити переможця мали спочатку 1 серпня, потім до Дня Незалежності. А потім ще два тижні – «з дня на день». Виправдання - інспекція у містах показала, що до кожного з претендентів «є запитання».

«Арена має вміщувати не менше семи тисяч глядачів, готелі для їхнього проживання мають бути різними за ціновою політикою та зручно розташовуватись відносно арени і центру міста. Також надзвичайно важливою є розвинена та зручна транспортна інфраструктура. Ми маємо розуміти про необхідність, а надто в сучасних українських реаліях, забезпечення безпеки учасникам і гостям Євробачення» – пояснив міністр культури України Євген Нищук.

І ось 9 вересня організаційний комітет таки виносить вердикт. Переміг Київ. Він має кращу інфраструктуру, достатню кількість готельних номерів, чого критично забракло Дніпру. А от Одесу «підкачала» інфраструктура, там все довелося б будувати з нуля, зазначили члени оргкомітету.

Кому радість, а кому - горе

З перемогою столицю одразу привітали Президент України Петро Порошенко та Прем'єр Володимир Гройсман. Останній одразу зазначив – жодного політичного підтексту у результатах столиці немає.

Але спробуйте це довести губернатору Одеської області Михеїлу Саакашвілі! Той кілька місяців вів мегаактивну популяризацію  свого міста як господаря конкурсу (віддамо належне, робив він це з неабияким ентузіазмом). Відтак цілком очікувано розійшовся у соцмережі гучними обвинуваченнями.  

Одесу залишили без Євробачення. Я люблю Київ, але мова не про мою рідну столицю, а про те, що це рішення - ще один приклад договірняків, брехні в очі і повної відсутності державного мислення - Саакашвілі

Михеїл СаакашвіліМихеїл Саакашвілі«Одесу залишили без Євробачення. Я люблю Київ, але мова не про мою рідну столицю, а про те, що це рішення - ще один приклад договірняків, брехні в очі і повної відсутності державного мислення», – обурився Саакашвілі.

Представники ж Дніпра теж не стрималися. Мер міста Борис Філатов порівняв суддів з гризунами і поспівчував Одессі.

Київ, Одеса, Дніпро, Україна, Євробачення, Кличко, Саакашвілі

 

Київський голова Віталій Кличко незворушно аргументував: «Cтолиця об’єктивно - найбільш підготовлене і пристосоване для проведення такого рівня заходів місто. Окрім досвіду проведення Євробачення, яке Київ приймав у 2005 році, в українській столиці також проводився фінал Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012».

 

Мільярд на все про все

Дійсно, 265 готелів, у яких може розміститись 23 тисячі приїжджих, розгалужена транспортна інфраструктура та найкраще авіасполучення з іншими містами та країнами Європи і світу забезпечать відвідувачам Євробачення досить комфортне перебування у столиці.

Сам конкурс проходитиме на лівому березі Києва у Міжнародному виставковому центрі, який зможе розмістити 12-14 тис. глядачів. А от Євроклуб конкурсу планують розташувати у горезвісній будівлі з вертолітним майданчиком Януковича, що на Парковій алеї. Нині там влаштовує модні вечірки та всілякі променади українська еліта.

Крім того, до конкурсу обіцяють запустити лінію річкових трамваїв між лівим і правим берегами Києва. Їх куплять спеціально до конкурсу.

На підготовку арени, ландшафту, всіх локацій, всієї інфраструктури Київ готовий витратити понад 1,2 млрд грн. З них не менше 200 мільйонів столиця дасть на проведення самого шоу - Нищук

За словами міністра культури Євгена Нищука, на підготовку арени, ландшафту, всіх локацій, всієї інфраструктури Київ готовий витратити понад 1,2 млрд грн. З них не менше 200 мільйонів столиця дасть на проведення самого шоу.  

Скільки грошей потрібно насправді?

Що таке організація Євробачення, не на словах знає Тарас Стецьків. Саме він займався організацією попереднього конкурсу у 2005 році. Тоді, нагадаємо, Євробачення привезла в Україну Руслана. Але проводили його у Палаці спорту.

На реконструкцію приміщення тоді витратили не так багато коштів. А от переобладнання Міжнародного виставкового центру, де проводитиметься конкурс наступного року, виллється у кругленьку суму, вважає Стецьків. Адже основну сцену конкурсу доведеться серйозно переробляти. Але навіть при цьому – навіщо столиці аж цілий мільярд, а це 40 мільйонів євро, не розуміє.

Державний бюджет виділяє 450 мільйонів, цього більш ніж достатньо, мільярд не потрібен, це якісь захмарні цифри. Я думаю що суми 450 - 500 мільйонів з лишком вистачить на всі без винятку роботи - Стецьків

Тарас СтецьківТарас Стецьків«Державний бюджет виділяє 450 мільйонів, цього більш ніж достатньо, мільярд не потрібен, це якісь захмарні цифри. Я думаю що суми 450 - 500 мільйонів з лишком вистачить на всі без винятку роботи» - сказав Стецьків

Порівняємо, цього року Швеції Євробачення обійшлося у 9 млн євро. Австрія минулого року  на проведення конкурсу витратила 20 млн євро. Найдорожче за всю історію конкурсу Євробачення у 2012 році провів Азербайджан. Тоді захід обійшовся країні у 64 млн доларів. І це при тому, що музичний конкурс сам по собі аж ніяк не прибутковий.

Грошей не буде, тільки слава

Фінансового прибутку від Євробачення не буде. Це є витратна річ, кошти заробляються на продажу квитків, але це невеликі кошти. Не для цього цей конкурс проводиться. Це не рок-концерт, на якому можна заробити гроші - Стецьків

«Фінансового прибутку від Євробачення не буде. Це є витратна річ, кошти заробляються на продажу квитків, але це невеликі кошти. Не для цього цей конкурс проводиться. Це не рок-концерт, на якому можна заробити гроші. Дивіденди заробляються на іншому – престиж країни, промоція країни, туристи і доходи малого і середнього бізнесу. Ну і, звичайно, покращення інфраструктури Києва» - вважає Тарас Стецьків

За тим, як Україна готується до Євробачення-2017, вже 14 вересня до Києва приїде подивитися експертна група Європейської мовної спілки. А ми ж на завершення хочемо запропонувати вам переглянути ролик, який презентував Україну на конкурсі в 2005 році. Тоді ще українці не знали війни.  

 

 

 

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Молитва на кохання
Молитва на кохання
Смуток за коханням іноді здатний довести людину до відчаю Адже всі ми хочемо кохати і бути коханими
Гороскопи на 17 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 17 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
День обіцяє бути активним та динамічним для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватимете приплив енергії та м....
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Чужа душа — потемки Ми не в змозі передбачити дії, мотиви та бажання оточуючих
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Як знайти кохання? Як її утримати? Як зберегти теплоту та ніжність у стосунках? Ці споконвічні питання ніколи ....
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Спілкування з людьми не завжди сприятливо позначається на самопочутті, і якщо після розмови здоров'я чи настрі....
більше матеріалів
/-0,3069589138031-/ /-pc-/
Top