counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Вбивство в Кривому Озері: всі подробиці про найрезонанснішу справу


Переглядів: 313


Вбивство в Кривому Озері: всі подробиці про найрезонанснішу справу

У День Незалежності України, 24 серпня, українське суспільство розбурхала новина про жорстоке вбивство жителя селища Криве Озеро в Миколаївській області Олександра Цукермана.

Місцеві жителі вважають, що працівники районного відділення поліції забили 32-річного чоловіка до смерті. У поліції ж стверджують: поліцейські змушені були застосовувати силу, бо чоловік чинив опір під час затримання.

Гучна подія встигла отримати назву «Врадіївка-2», коли згвалтування в селі (теж, до речі, на Миколаївщині) призвело до бунту місцевого населення.

У Кривому Озері проти поліцейського свавілля вийшли майже 200 місцевих жителів. 24 серпня розлючений натовп, що вимагав самосуду над поліцейськими, палив під будівлею райвідділу поліції шини, закидав поліцейських каменями.

Местные жители жгут шины в Кривом Озере

фото: Преступности.нет

Самосуду вдалося уникнути - підозрюваних у вбивстві поліцейських відсторонили від посад, справою зайнялася прокуратура. А голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе взяла справу на особливий контроль: «Я даю слово, що завершити слідство і покарати винних - єдина позиція НПУ, ГПУ і МВС. Ніхто не буде мовчати і покривати тих, хто паплюжить наші ряди».

Що сталося: версія очевидців

Інцидент стався в ніч на 24 серпня в будинку загиблого. Між 32-річним Олександром Цукерманом і його дружиною сталася сімейна сварка, після якої чоловік вийшов з дому і ліг спати в автомобілі, а дружина тим часом викликала поліцію.

На виклик приїхали троє поліцейських. Насамперед правоохоронці витягли чоловіка з авто і наділи йому наручники. ЗМІ повідомляють, що поліцейські били Цукермана просто на очах у дружини, його матері та двох дітей.

«Убили, ще й ногою стали на шию. Він лежав, і йому стали на шию ногою. Просила, що ви робите? Вже голова і руки висіли, вже був мертвий, застрелений, вони ще відливали, калюжа ще не висохла. Подивіться на обличчя, ногами били, кулаками при мені. Кийком або палицею, тому що від кийка таке не могло бути», - розповіла мати загиблого Ольга Цукерман.

«Били троє, били жорстко, Саша вже і хрипіти почав, а його все били. Ми чули, як плакала мати, просила зупинитися, але її ніхто не слухав», - підтвердив сусід Віктор. За словами його дружини Валентини, було чути п'ять пострілів.

«Як хлопки», - сказала вона, додавши, що всі сусіди чули звуки пострілів.

Що сталося: версія підозрюваних

У вбивстві жителя Кривого Озера підозрюються троє поліцейських - лейтенант поліції Микола Хоменко, сержант поліції Олександр Причипойда і сержант поліції Денис Ляхвацький.

Миколаївський суд наступного дня після трагедії обрав трьом підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Поліцейські Хоменко і Причипойда заарештовані на місяць - до 25 вересня. Головного підозрюваного Дениса Ляхвацького суд заарештував на два місяці. Йому ж, єдиному з трьох підозрюваних, інкримінують ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Суд над участниками трагедии в Кривом Озере

фото: Преступности.нет

Двоє підозрюваних - Хоменко і Причипойда - в суді визнали, що їхній колега Денис Ляхвацький стріляв у загиблого Олександра Цукермана.

За словами Причипойди, коли він із колегами приїхав на виклик, Цукерман погнався за ними з лопатою. Поліцейські почали втікати і цієї миті він почув три постріли. Водночас він стверджує, що поліцейські не били Цукермана. Нібито тілесні ушкодження у нього були вже тоді, коли правоохоронці приїхали на виклик.

Стріляли в серце

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що працівник поліції стріляв у Цукермана, коли той вже був закутий у наручники. «Експертиза встановила, що, крім побоїв, поліцейський стріляв у закутого в наручники з травматичного пістолета», - повідомив генпрокурор.

У звіті судово-медичної експертизи, проведеної Миколаївським обласним бюро судово-медичних експертиз, йдеться, що Олександр Цукерман помер від вогнепальних поранень (причина смерті - «гостра внутрішня кровотеча, травматичне ураження серця»). Судмедексперти виявили на тілі загиблого як мінімум чотири вогнепальних поранення, дві кулі виявили в серці, ще одна застрягла в легені.

Імовірно, стріляли з травматичного пістолета так званим «патроном Флобера». Постріли були зроблені впритул.

За даними слідства, ймовірне знаряддя вбивства може перебувати на дні річки, куди його викинув Денис Ляхвацький. Зараз пошуком зброї займаються водолази.

Переполох у поліції

Після трагедії в Кривому Озері в правоохоронних органах області відбулися кадрові та структурні зміни.

Насамперед голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повністю розформувала Кривоозерське районне відділення поліції. Новим начальником призначили Олександра Горпинича - патрульного поліцейського, командира роти з Миколаєва.

Також змінили начальника поліції Миколаївській області. Деканоїдзе призначила керівником обласного главку полковника поліції Юрія Мороза, який після Революції Гідності очолював ГУ МВС у Києві.

А у Верховній Раді запропонували звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через провал реформи поліції. Останньою краплею, на переконання автора проекту постанови про відставку голови МВС, є трагедія в Кривому Озері.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
більше матеріалів
/-0,37910795211792-/ /-pc-/
Top