counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Ніч із провокаціями напередодні дня Росії


Переглядів: 60


Ніч із провокаціями напередодні дня Росії

У ніч на 12 червня 2015 року в Україні прогриміли вибухи і сталася масова бійка з поножів’ям.  Перший випадок — Одеса. Знищено білборди з соціальною рекламою: «Крим — це Україна» та «Ні — побутовому сепаратизму». Другий випадок — Харків, де молодики напали на іноземних студентів. І це все в переддень головного державного свята сусідів — дня Росії. Збіг?..

Героїзм + борщ

12 червня в Російській Федерації відзначають державне свято — день Росії, або день ухвалення Декларації про державний суверенітет Росії. В якій, до речі прописано наміри створити нову демократичну правову державу. І стверджувалося: буде надано рівні правові можливості для новостворених політичних партій, громадських організацій та об'єднань, зокрема й неформальних; принцип поділу законодавчої, виконавчої та судової влади.

Сьогодні російські ЗМІ переповнені святковою інформацією. Наприклад, як повідомляє «Інтерфакс», у Москві пройдуть понад тисячу заходів. А ввечері в парках почнеться показ фільму «Батальйон» — про «відчайдушний героїзм росіянок» у Першій світовій.

Крім того, «Інтерфакс» поінформував про бенкети для військових РФ, і що їхній раціон доповнять стравами національних кухонь, зокрема й «декількома різновидами борщів».

Без сусіда — ніяк

Є традиційні випади в бік України. Та події в Одесі та Харкові обминають. Хоча вибухи в Одесі і масова бійка з поножів’ям у студмістечку Харкова саме 12 червня — дуже схожі на специфічні і вже традиційні «подарунки» РФ до російських свят.

Зокрема, жителі цих міст активно обговорюють події у соцмережах. Харків'яни підозрюють, що напад молодиків, які громили все на своєму шляху і завдавали іноземцям ударів ножами, — спроба показати світові, що українці дикі і расово нетерпимі. До речі, начальник міського управління міліції Андрій Крищенко, коментуючи нічну бійку, заявив: основна версія, якої дотримується слідство, — провокація.

Одесити не шкодують епітетів. Знайшли причинно-наслідковий зв'язок ВСІХ терактів у Південній Пальмірі за останній рік. Вони звертають увагу, що практично всі теракти, скоєні в Одесі в 2014—2015 роках, мали безкровний характер. Були націлені на знищення інфраструктури, часто приміщень волонтерських організацій, до того ж невеликим еквівалентом вибухівки, яка майже завжди не перевищує 200 грамів. Подібний почерк зберігся й дотепер.

«Теракт здійснено вночі, він не націлений на знищення людей і еквівалент вибуху близько 200 грамів. Після численних арештів, які були проведені СБУ останнім часом, постає закономірне запитання: якщо терористів вже безліч разів заарештовували, то чому практично не змінився почерк і, скажімо так, ідеологія вибухів? На подібне запитання напрошується вельми неприємна відповідь — головний ініціатор... ідеолог вибухів, й досі на волі» — пише користувач «Злий Одесит», який також упевнений, що так Путін передав привіт «давньому другові» — новому голові області Михайлу Саакашвілі.

Злочин і кара

Експерти також вбачають чіткий зв'язок між Путіним, що святкує, і подіями в Україні. Так, голова правління Інституту політичних і соціологічних досліджень імені Тараса Шевченка Володимир Бондаренко впевнений, що події у Харкові та Одесі 12 червня — чергова провокація Путіна «під дату».

Володимир БондаренкоВолодимир Бондаренко«Згадайте, в день великої прес-конференції президента Росії, в Києві вбили проросійського журналіста Олеся Бузину. До дня Росії — вибухи і поножів’я, все логічно», — говорить експерт. Він прогнозує, що подібні провокації триватимуть. І якщо їм вже нині не дати відсіч, то регіони можуть загнати в проект «Новоросія», або зірвати там місцеві вибори.

Такої ж думки дотримуються і в парламенті. Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігор Мосійчук закликає правоохоронців активно протидіяти «подарункам» сусідів.Ігор МосійчукІгор Мосійчук

«Путін не зупиняється і продовжує дестабілізацію ситуації в Україні. Потрібно бути на сторожі. Дуже важливо, щоб оперативно і злагоджено спрацювали правоохоронці — МВС і СБУ. Всіх до єдиного відморозків — підривників і поножовщиків — потрібно знайти і покарати», — сказав він, і додав, що більшої уваги заслуговують також певні чиновники, які завуальовано підтримують дестабілізацію в регіонах за допомогою особистих «тітушок».

Знову ж таки, вкрай важливо працювати на випередження. На цьому наполягає екс-заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

Олександр СкіпальськийОлександр Скіпальський«У тому, що сталося, чітко видно почерк Путіна. До того ж, це відкритий виклик СБУ, коли знищено їхній банер із закликом повідомляти про сепаратистів. Спецслужби мають не спати ні вдень ні вночі — розшукати винних. Це справа честі для СБУ», — пояснив він, і попередив, що тепер може бути провокація на об'єкті «Стіна» — як реакція Путіна на виступ Президента Петра Порошенка про ефективність побудови оборонних споруд.

 

Ксенія Вітвицька, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
більше матеріалів
/-0,37275886535645-/ /-pc-/
Top