counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

«Трояндовий кінь» для Арсенія Яценюка


Переглядів: 235


«Трояндовий кінь» для Арсенія Яценюка

П’ятниця, 11 грудня 2015 року, обіцяла бути напруженою. Усі заздалегідь знали - новин буде чимало, як і провокацій. З самісінького ранку правоохоронці посилено охороняли весь урядовий квартал – не тільки периметр біля Верховної Ради, де чекали прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Пильнували також виходи з метро «Хрещатик», під’їзди з боку Паркової алеї тощо. Та мітинг під парламентом, креативні витівки, як і розкидана навколо морква (такий собі привіт Яценюку, якого йменують ще й Кроликом Сенею), так і загубилися за новинами з сесійної зали.

Те, що відбувалося в парламенті України, було б смішно, якби не було так сумно. Спершу Яценюк довго розповідав про зради та перемоги, зазначаючи: Кабмін  міг би бути дієвішим. Натякав, що креатури від порошенківців псують йому погоду.

Яценюк

У якийсь момент частина депутатів від Блоку Петра Порошенка вирішила вийти з зали на знак протесту.

частина депутатів від Блоку Петра Порошенка вирішила вийти з зали на знак протесту

І тут почалося! Нардеп від БПП Олег Барна з букетом троянд пішов до Яценюка і… почав намагатися викинути його з-за трибуни. Представники «Народного фронту» кинулися на допомогу прем’єру.

Олег Барна з букетом троянд пішов до Яценюка

Барні добряче надавали. Яценюк залишився неушкодженим. А букет (який насправді мав бути подарунком для Миколи Томенка, у якого нині день народження) Арсеній Петрович багатозначно «передарував» спікеру Володимиру Гройсману. Це символічно, оскільки останній – представник команди Порошенка. Яценюк дозволив собі й коментар: «Дебілів багато. Коментувати нічого»…

Барні добряче надавали

Прем’єр пішов. У парламенті ж ще довго говорили лише про бійку. Як зазначила АСН віце-спікер Оксана Сироїд, те насильство, що відбувалося, – не витримує жодної критики.

«Сумно спостерігати за цим всім. Сумно і соромно перед людьми», - поділилася Сироїд з АСН.

Оксана Сироїд

Натомість у «Народному фронті» розцінили витівку Барни як заплановану провокацію. Казали, що номінальні колеги за коаліцією (БПП та їхні ситуативні соратники) давно і вперто грають на знищення Яценюка, звільнення прем’єрського крісла під свого задля посилення позицій Петра Порошенка, ба навіть готові йти на дочасні парламентські вибори.

«Ми знали, що щось готується. І що кульмінація буде після того, як поїде Байден (віце-президент США). Невже ви думаєте, Барна сам собі придумав так діяти? Не смішіть. Краще зверніть увагу на його дії. Він давно проти Яценюка випадає, підписи збирає. А те, що він нібито імпульсивний, дуже зручна позиція, щоб нею прикриватися», – сказав АСН парламентар. До того ж стверджують, що Олег Барна «солдат» Юрія Луценка, голови фракції БПП у парламенті. «Ви бачили, як з тим букетом, який нібито для Томенка приготували, носилися по залу? Бачили, як Юрій Віталійович себе поводив? Він знав що буде, контролював ситуацію», - звернув увагу ще один депутат.

бійка у ВР

А ось нардеп від НФ Остап Семерак не став «завертати у папірці» - прокоментував ситуацію «на диктофон». «Це була спланована провокація фракції БПП, щоб дискредитувати. На жаль, у цьому дійстві брав участь не лише Барна, а й інші - лідери парламенту і фракцій», - заявив він АСН.

Йдемо питати Луценка, що це таке і чому сталося. Той Барну сварить, каже, що диверсії запланованої не було, а лише імпульсивні дії одного з депутатів, і що вони отримають оцінку фракції (згодом так і сталося - Барну викинули з БПП).

«Сьогодні змінювати уряд неприпустимо, спочатку треба ухвалити бюджет, Податковий кодекс і лише потім реорганізація уряду, а вчинок Барни - неприпустимий, він був імпульсивним і, звичайно ж, ні з ким не узгодженим. Вийшло, що Микола Томенко - іменинник - залишився без букета, а Барна, м'яко кажучи, нерозумною людиною», - зазначив Юрій Віталійович і додав що Барна сьогодні дозволив прем'єр-міністру вийти зі складної ситуації з колосальним плюсом, хоча звіт був далеко не відмінним, і врятував Яценюка.

бійка у ВР

Заяви про порятунок Яценюка від необхідності звітувати лунали не лише з вуст Луценка. Йому вторили багато парламентарів, які виступають за  звільнення Арсенія Петровича. Та цей месседж геть невдалий. Адже що-що, а говорити Яценюк уміє. Робить це яскраво, із вплетенням жартів і порівнянь (доводив це і будучи головою ВР, і очолюючи фракцію в парламенті попереднього скликання, і на Майдані, і в Кабміні). До того ж сам напрошувався на тригодинний бенефіс під куполом, та згоди на це не отримав. У НФ стверджують, що скоро він подасть до парламенту свій звіт у письмовій формі і ще до Нового року розраховує поговорити з парламентарями.

До речі, у «бойову п’ятницю», за кілька хвилин до «трояндового» виходу Барни, Яценюк, відповідаючи на запитання депутата від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма, заявив, що готовий піти у відставку: «Я взяв на себе всю повноту відповідальності за найнепопулярніші кроки в нашій країні, які ніхто не робив 20 років. І коли я йшов на цю посаду, я знав, що буде з моїм рейтингом. Я прийшов, щоб робити реформи і рейтинг був у нашої країни. Ви маєте всі конституційні повноваження порушити питання про відставку Кабінету Міністрів України. Порушуйте і голосуйте. Я прийму рішення українського парламенту. Я за це крісло не тримаюсь», – сказав Арсеній Петрович.

Яценюк

Натомість так виглядає, що його й залишати не хочуть, і відпустити мирно не вийде. Адже Яценюк має в союзниках Захід. Просто вигнавши його з Кабміну, є ризик залишити країну без грошової допомоги (зазначимо, після обіду до парламенту заходив посол США в Україні Джеффрі Пайет).

Тому виглядає, що нині робиться ставка на емоційність Арсенія Петровича, є намагання спровокувати його на якусь істерику, необережну фразу чи дію. Окрім того, потрібен шлейф негативу для майбутнього суперника - не тільки на парламентських  виборах, а й на президентських. І шкода, що, керуючись бізнесовою логікою на політичних фронтах, сильні світу цього геть забувають про реальний фронт, справжню агресію й істинного ворога.

Юлія Артамощенко, фото Дмитра Ліпавського, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,44259095191956-/ /-pc-/
Top