counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Вересня
19 Вересня
Всі новини...

Ізраїль атакує "Хезболлу" на півдні Лівану: ескалація конфлікту та наслідки


Переглядів: 1


Ізраїль атакує Хезболлу на півдні Лівану: ескалація конфлікту та наслідки

Ізраїль завдав масованого авіаудару за позиціями "Хезболли" на півдні Лівану. Ця операція стала відповіддю на недавні вибухи тисяч портативних пристроїв – пейджерів та рацій – бойовиків цього угруповання.

Атака почалася в той момент, коли лідер "Хезболли" Хасан Насралла виступав із промовою, в якій звинуватив Ізраїль в організації вибухів, внаслідок яких загинули десятки людей, включаючи цивільних та дітей, а сотні зазнали поранень. За його словами, було підірвано близько 4 тисяч пристроїв і деякі постраждалі ще не включені до офіційних списків. "Це чистий тероризм", - заявив Насралла, назвавши те, що сталося "різанями вівторка" і "різанями середовища".

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейєсус повідомив, що вибухи пейджерів і рацій серйозно порушили роботу охорони здоров'я Лівану. ВООЗ уже розподілила запаси крові та травматичних наборів у країні.

19 вересня в соціальних мережах з'явилися кадри ізраїльських військових літаків над Бейрутом, які, ймовірно, завдавали ударів по цілям на півдні Лівану. Ізраїльські військові підтвердили, що двоє їхніх солдатів загинули у боях на північному кордоні з Ліваном.

У заяві Армії оборони Ізраїлю наголошується, що їхньою метою є знищення "терористичного потенціалу та інфраструктури" "Хезболли", яка, за їхніми словами, використовує цивільні об'єкти для прикриття військових операцій у південному Лівані.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Ізраїль відкриває новий етап війни, зміщуючи фокус на північні рубежі. Галант зазначив, що військові дії продовжуватимуться, якщо дипломатичні зусилля проваляться. У свою чергу, Насралла пообіцяв удар у відповідь Ізраїлю, не розкриваючи деталей, але підкресливши, що розплата неминуча.

Лідер "Хезболли" також заявив, що ізраїльтяни, евакуйовані з півночі, не зможуть повернутися додому, доки не припиниться ізраїльська агресія в секторі Газа та на Західному березі Йордану.

Прем'єр-міністр Лівану Наджіб Мікаті закликав ООН зайняти жорстку позицію проти Ізраїлю, заявивши, що дії Ізраїлю загрожують не лише Лівану, а й "людству загалом".

Західні країни та Ізраїль давно визнали "Хезболлу" терористичною організацією, а поточні військові дії посилюють напруженість у регіоні.

Як зазначає кореспондент ВВС Френк Гарднер, багато прихильників Ізраїлю вважають операцію з пейджерами тактичним успіхом, який демонструє відновлення роботи спецслужб. Проте Ізраїль поки не визнає своєї причетності до цих вибухів.

У короткостроковій перспективі ця операція серйозно порушила комунікацію всередині "Хезболли", що може ускладнити координацію між її керівництвом та підрозділами у південному Лівані. Однак конфлікт на північному кордоні Ізраїлю триває, і, як багато хто побоюється, якщо ситуація не стабілізується, виникне питання про доцільність такої операції.

Ізраїль атакує Хезболлу на півдні Лівану: ескалація конфлікту та наслідки


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні на вас чекає насичений день, повний нових можливостей та завдань Однак зірки радять не поспішати ....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні чудовий день для того, щоб зосередитися на своїх цілях та діяти впевнено Всесвіт підтримує вас у ....
Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні вам доведеться виявити рішучість та впевненість у своїх силах Зірки сприяють активним діям, особл....
Гороскоп на 19 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день сприятливий для просування у професійній сфері Можливі нові пропозиції та шанси, які пок....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 19 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні ваша енергія на висоті, і це ідеальний день для роботи над важливими проектами Зірки підтримують ....
більше матеріалів
/-0,36129188537598-/ /-pc-/
Top