counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Вересня
15 Вересня
Всі новини...

Рекордна атака безпілотників на Москву та ще 14 регіонів: що відомо зараз.


Переглядів: 7


Рекордна атака безпілотників на Москву та ще 14 регіонів: що відомо зараз.

Російське Міністерство оборони вбивств повідомило про атаку понад 150 українських безпілотників на 15 російських регіонів, включаючи столицю країни на болотах до Москви. Мер Сергій Собянін заявив, що два дрони були збиті в районі Московського нафтопереробного заводу. Також у Підмосков'ї зазнала атака Каширська ДРЕС, а ще однією метою стало місто Конаково у Тверській області, де знаходиться електростанція.
Міністерство оборони вбивств на Росії стверджує, що всього вдалося збити або перехопити 158 безпілотників літакового типу, що є рекордним числом, хоча раніше вже були атаки за участю понад 100 дронів. Наприклад, 14 серпня відомство заявляло про знищення 117 дронів над вісьма регіонами.

До ранкового прес-релізу Міністерство оборони вбивств на росії про атаки вже повідомило владу в 10 регіонах. У своєму повідомленні військове відомство додало ще п'ять областей: Курську, Тамбовську, Смоленську, Орловську та Іванівську. У Курській області, за даними військового відомства країни окупанта, знищено найбільшу кількість - 46 дронів. При цьому цифри окупантів не співпадають із даними, які вночі надали губернатори.

З години ночі мер Москви Сергій Собянін щогодини повідомляв у телеграм-каналі про черговий дрон, що летів на болота і збитий у московській області. До п'ятої ранку кількість збитих безпілотників у різних районах (Подільськ, Ступіно, Одинцово, Ленінський міський округ) досягла п'яти.

О пів на сьому ранку Собянін повідомив, що один дрон зміг проникнути на москву і був збитий в районі Московського нафтопереробного заводу в Капотні. Він уточнив, що пошкоджень та постраждалих немає, загрози роботі МНПЗ також немає. Пізніше ще один збитий дрон упав на одне із приміщень нафтозаводу, викликавши пожежу.

До восьмої ранку мер столиці країни на болотах налічував уже 11 збитих безпілотників (за даними Міноборони на два менше). При цьому Собянін не включав до своєї статистики Кашира в Підмосков'ї, де метою удару стала електростанція на Оці.

Цю інформацію підтвердив у телеграм-каналі глава міського округу Михайло Шувалов: «Була спроба атаки трьома безпілотниками території Каширської ГРЕС. Жертв і руйнувань немає, пожежі не надійшло».

Підмосков'я стало дев'ятим атакованим регіоном, а восьмим була Тверська область. Регіональний уряд повідомив, що п'ять дронів система ППО збила «в районі Конаково».

На той час у телеграм-каналах вже з'явилися твердження про те, що атаковано не лише Каширську, а й Конаківську ГРЕС на Волзі. Офіційних коментарів з цього приводу поки не було, а Міноборони повідомило лише одного безпілотника в Тверській області, а не п'яти.

Конаково знаходиться поряд із Московською областю. У Тульській області, яка також межує з Підмосков'ям, обласне міністерство з регіональної безпеки заявило про три збиті дрони.

Першим про те, що наліт набув масованого характеру, заявив губернатор Брянської області Олександр Богомаз. Близько години ночі він повідомив про 12 збитих безпілотників, після двох годин ще про 14. Вранці підбив підсумок: 27 (за даними Міноборони Росії — 34).

У Воронезькій області, згідно з заявою губернатора Олександра Гусєва, «знищили та придушили» 28 безпілотників, пошкоджено три приватні будинки, постраждалих немає.

Голова Липецької області Ігор Артамонов повідомляв про знищення безпілотних літальних апаратів (не уточнюючи їхню кількість) над промисловою зоною Липецька та ще двома районами регіону. У сусідній Рязанській області губернатор Павло Малков також повідомив про збитих безпілотників, не навівши жодних подробиць (Міноборони в результаті заявило про вісім збитих дронів).

Десятим за рахунком регіоном вранці стала Калузька область, губернатор якої Владислав Шапша заявив про знищення дронів «у різних частинах регіону», у тому числі на околиці Калуги (за версією військових збили п'ять).

Білгородський губернатор В'ячеслав Гладков уночі підтвердив повідомлення телеграм-каналів про черговий обстріл Бєлгорода. Він не уточнював, чим саме було обстріляно обласний центр та Білгородський район. «Над Білгородом та Білгородським районом спрацювала наша система ППО — збито кілька повітряних цілей на підльоті до міста. За попередньою інформацією, постраждалих немає», - заявив він у телеграм-каналі.

Про відсутність постраждалих повідомлялося і в постах інших губернаторів, але у Білгороді згоріли кілька автомобілів (губернатор публікував фото) та було пошкоджено фасади будинків.

Увечері у п'ятницю Бєлгород потрапив під ракетний удар. Губернатор повідомляв про п'ятьох загиблих та 46 поранених.

Того ж дня шестеро людей загинули внаслідок російського удару по Харкову, де один із снарядів потрапив до 12-поверхового житлового будинку. У суботу внаслідок чергового обстрілу в Харкові загинули ще двоє людей, повідомляла обласна військова адміністрація.

Раніше цього року цілями атак українських безпілотників регулярно ставали російські військові аеродроми, а також нафтосховища та об'єкти нафтопереробки.

На відміну від українських захисників, російські війська практично щодня завдають ударів по цивільних об'єктах та житлових будинках мирних жителів, які не мають жодної військової необхідності. В Україні масованим ударам зазнають енергетичні об'єкти та критична інфраструктура, що призводить до жертв серед мирних жителів. Окрім того, російська армія регулярно обстрілює Харків, Суми та інші регіони України.

Вранці в понеділок, 26 серпня, Росія завдала удару по Україні, використавши для цього понад 100 ракет і близько 100 ударних безпілотників. Український президент Володимир Зеленський тоді заявив, що це був «один із найбільших ударів» за час війни.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 16 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні вдалий день для завершення розпочатих справ Ваша енергія буде спрямована на роботу та фінанси, що....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 16 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні вам варто сповільнитися та озирнутися Не поспішайте з вирішенням важливих питань — особливо тих, ....
Гороскоп на 16 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день обіцяє бути активним та насиченим Ваша енергія буде на висоті, і ви зможете досягти успі....
Гороскоп від Анжели Перл на 15 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 15 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день принесе вам приплив сил та натхнення Ви відчуєте бажання рухатися вперед і досягати нови....
Гороскоп на 15 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 15 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день принесе вам приплив сил та натхнення Ви відчуєте бажання рухатися вперед і досягати нови....
більше матеріалів
/-0,67387008666992-/ /-pc-/
Top