counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Червня
27 Червня
Всі новини...

Що загрожує куму Єрмака?


Переглядів: 11


Що загрожує куму Єрмака?

Народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі людини

Народного депутата Миколу Тищенка підозрюють у незаконному позбавленні волі людини. Справа пов'язана з інцидентом 20 червня у Дніпрі, коли команда одного з колишніх лідерів партії "Слуга народу" побила колишнього військовослужбовця. 

Вранці 25 червня про підозру повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР) та Офісі генерального прокурора.

"На підставі матеріалів ДБР генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі", - повідомило агентство. пояснили у бюро.

Микола Тищенко – один із найскандальніших депутатів колишньої команди президента. Він є кумом глави Офісу президента Андрія Єрмака, одного з найвпливовіших політиків країни. Довгий час оглядачі пов'язували поведінку Тищенка з його близькими стосунками з Єрмаком.

Однак у січні 2023 року, після гучного скандалу з поїздкою Тищенка до Таїланду, незважаючи на заборону Володимира Зеленського, депутата було виключено з фракції та партії "Слуга народу". Андрій Єрмак, коментуючи інцидент у Дніпрі, зазначив, що вже давно не розуміє поведінки свого колишнього соратника.

Тим не менш, аж до останнього часу Тищенко продовжував працювати у парламенті зі своєю командою. Ситуація зі звинуваченням у незаконному позбавленні волі може значно вплинути на його політичну кар'єру та подальше становище в українському парламенті.

Бійка Тищенка та його охорони у Дніпрі

За даними слідства, 20 червня у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата незаконно позбавила волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Деякий час потерпілого утримували в неволі і завдавали йому тілесних ушкоджень.

У Державному бюро розслідувань (ДБР) заявили, що дії були вчинені за попередньою змовою групи осіб із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

У будинку Миколи Тищенка провели обшуки, під час яких йому було пред'явлено підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України).

Генеральний прокурор погодив клопотання до суду про запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Згідно з цією статтею, передбачено покарання у вигляді ув'язнення на строк від п'яти до десяти років.

Минулого тижня скандал із бійкою у Дніпрі пролунав на всю Україну.

На численних відео було видно, як колишній боєць спецпідрозділу Kraken Дмитро "Син" Павлов з дитиною робить зауваження Тищенку та його команді за те, що вони ходять містом зі зброєю та у військовій формі.

Тіщенко виправдовувався, що він та його команда борються із "незаконними ботофермами". У результаті між сторонами виник скандал, а потім люди у балаклавах та формі на відео побили колишнього військового.

Як дії Тищенко оцінив Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак раніше відреагував на конфлікт за участю Миколи Тищенка та екс-військового у Дніпрі.

Він назвав поведінку Тищенка ганебною та несумісною зі статусом народного депутата, закликавши правоохоронців відреагувати на інцидент.

"Подивився відеозапис конфлікту народного депутата Тищенка та військового. Тут нема чого обговорювати. Поведінка народного депутата – абсолютно ганебна. Йому немає виправдання. Така поведінка Тищенка несумісна зі статусом народного депутата," – написав Єрмак у своєму телеграм-каналі.

Він наголосив, що правоохоронним органам є на що реагувати.

Єрмак також підтвердив, що давно знає Тищенка і справді хрестив його сина, будучи кумом політика, але це було багато років тому.

"Я давно вже не сприймаю його вчинків і не розумію їх. Тому не підтримую з ним жодних стосунків," – додав Єрмак, наголосивши, що "кожен повинен нести відповідальність за свої неадекватні дії незалежно від посад чи прізвищ."

Скандали Миколи Тищенка

Микола Тищенко – відомий київський бізнесмен та ресторатор. 2019 року він приєднався до команди Володимира Зеленського і від його партії виграв вибори в одному з київських округів.

Його вважали досить впливовим у київській команді "Слуги народу" і навіть деякий час він розглядався як можливий кандидат на посаду мера Києва.

Однак його роботу в парламенті постійно супроводжували скандали, тому піднятися політичними сходами йому не вдавалося.

Під час локдауну Тищенко запам'ятався скандалом, коли його ресторан працював, незважаючи на суворі заборони. Він заперечував це, але навіть влада критикувала його поведінку.

Потім він очолив обласний центр "Слуги народу" на Закарпатті, де також запам'ятався рядом скандалів, включаючи сварки з прикордонниками та бійки на виборах.

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
Сон у ніч з 27 на 28 червня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 червня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
У ніч з 27 на 28 червня 2024 року відбудуться значні астрономічні та астрологічні події О 0:06 розпочнеться 22....
Любовний гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваші стосунки можуть наповнитися новими емоціями та враженнями Проя....
Гороскоп на 27 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
/♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчути приплив енергії та мотивації Використовуйте це....
Любовний гороскоп на 27 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваші стосунки можуть наповнитися енергією та динамікою Виявіть ініц....
більше матеріалів
/-0,37797999382019-/ /-pc-/
Top