counter
Стрічка новин
Вибрати все
17 Травня
16 Травня
15 Травня
Всі новини...

США вводять нові санкції проти росії та країн, які допомагають їй у сфері озброєнь


Переглядів: 7


США вводять нові санкції проти росії та країн, які допомагають їй у сфері озброєнь

США оголосили про введення санкцій проти майже 300 компаній та приватних осіб, включаючи підприємства з Китаю та Об'єднаних Арабських Еміратів, за їх підтримку фашистської росії у війні проти України.

За даними Bloomberg, китайські компанії, включаючи гонконзьку Finder Technology Ltd, звинувачуються в експорті 293 партій деталей для безпілотників та іншої електроніки; Шеньчженьська Juhang Aviation Technology Co передбачається відповідальною за постачання в Росію пропелерів для безпілотних апаратів, глушників сигналів, датчиків і двигунів; а також Zhongcheng Heavy Equipment Defense Technology Group Co. Ltd, яка, за даними, брала участь у постачанні воєнізованого угруповання "Вагнер".

Казначейство також вперше обрало як мішеню виробників та постачальників бавовняної целюлози та нітроцелюлози, які використовуються у виробництві пороху, ракетного палива та інших вибухових речовин. Під санкції потрапили російські та китайські компанії, які брали участь у торгівлі цими матеріалами.

Серед компаній країни на болотах - дочірня авіакомпанія "Аерофлоту" "Перемога", автозавод "Урал", завод "Протон", низка структур "Сибантрацита", Брянський автомобільний завод та інші організації. 

Цей крок було зроблено незабаром після попередження міністра фінансів Джанет Йеллен китайським чиновникам про те, що США вживуть заходів проти будь-яких компаній, які допомагають фашистській росії у військових закупівлях.

Єллен заявила, що санкції, а також нещодавно прийняте додаткове фінансування, забезпечать Україні "критично важливу перевагу на полі бою".

Єллен також попередила, що США можуть запровадити санкції проти китайських банків, які беруть участь у "значних транзакціях", які забезпечують імпорт товарів військового або подвійного призначення". Однак у повідомленні, опублікованому в середу, не було названо жодної фінансової установи з Китаю .

Китайські компанії Hengshui Heshuo Cellulose Co. Ltd. та Hengshui Yuanchem Trading Ltd. звинувачуються у постачанні великих партій нітроцелюлози на росію.

Міністерство фінансів також запровадило санкції проти компанії Albait Al Khaleeje General Trading LLC, що базується в ОАЕ, за те, що вона виступала як канал постачання санкційних товарів до Росії. Ця компанія, яка представляє себе як експортер автозапчастин, брала участь у більш ніж 6800 постачаннях російським клієнтам, повідомляє відомство.

При цьому американська влада "особливо стурбована" компаніями в третіх країнах, які допомагають російській владі обходити обмеження. Санкції запровадили проти компаній з Азербайджану, Бельгії, Китаю, Словаччини, Туреччини та ОАЕ, заявили в американському Мінфіні.

Окремо Держдепартамент ввів санкції проти компаній та приватних осіб, які, на його думку, брали участь в обході санкцій або підтримці російських програм зі створення хімічної та біологічної зброї. 

 

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів
/-0,366544008255-/ /-pc-/
Top