counter
Всі новини...

ГУр з'ясували, що окупанти атакували ЗАЕС своїми дронами


Переглядів: 8


ГУр з'ясували, що окупанти атакували ЗАЕС своїми дронами

Сьогодні російські окупанти здійснювали запуск FPV-дронів на Запорізькій атомній електростанції з метою симуляції обстрілів, з метою звинуватити у нанесенні Україну. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Сьогодні Росія вирішила за допомогою FPV-дронів зімітувати обстріл нібито з боку України. Позиція України зрозуміла, чітка і однозначна - щодо ядерних об'єктів у зоні військових дій провокацій ми не робимо. Агресор має піти із ЗАЕС", - наголосив він.

Юсов зазначив, що наразі спостерігачі стикаються з новою хвилею провокацій з боку фашистської росії щодо української атомної станції, яка є найбільшою в Європі, і додав, що це вже не перший випадок.

"Провокації з метою звинуватити Україну. Хоча весь світ, міжнародне співтовариство знає, що саме РФ є державою-агресором, яка незаконно захопила ядерний об'єкт усупереч усім нормам права та незаконно його утримує", - сказав представник ГУР.

Він підкреслив, що окупанти використовують Запорізьку АЕС у військових цілях, що є ще одним військовим злочином. За його словами, є фото- та відеофіксація незаконного розміщення на станції російських військ, військової техніки, мінування території станції, регулярних запусків з території станції безпілотних літальних апаратів, включаючи ударні та камікадзе, а також обстрілів з реактивних систем залпового вогню та мінометів.

Юсов розповів про систематичну дискримінацію громадян України, які залишаються працювати на станції і продовжують виконувати свої обов'язки.   пряма така аналогія з тим, як нацисти ставилися до євреїв під час Другої світової війни. Це такий моральний та психологічний тиск", - наголосив він.

При цьому Юсов додав, що на станції є значна кількість таких працівників. За його словами, окупанти намагаються залучити співробітників на ядерний об'єкт через соціальні мережі, що створює додаткові загрози.

Ситуація на Запорізькій АЕС

Вчора, 8 квітня, Агентство ООН з ядерного нагляду засудило  удари безпілотних літальних апаратів по Запорізькій атомній електростанції, яка перебуває під окупацією Росії. Зазначається, що "такі необдумані атаки значно збільшують ризик виникнення великих ядерних аварій і мають бути негайно припинені".

Інспектори МАГАТЕ, які працюють на станції, повідомили, що в неділю, 7 квітня, на ЗАЕС сталися вибухи щонайменше трьох безпілотних літальних апаратів. Один із ударів призвів до пошкоджень на даху захисної оболонки, де розташований один із шести ядерних реакторів. Ще один удар відбувся біля лабораторного корпусу. Місце третього удару не вказано.

Запорізька атомна електростанція стала першим ядерним об'єктом, який опинився під окупацією. Експерти МАГАТЕ повідомили, що чули вибухи та стрілянину протягом дня. Крім того, інспектори почули вибухи артилерійських снарядів поблизу.

Агентство ООН не уточнює, хто саме відповідає за атаку. Україна та Росія звинуватили один одного в ударах.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив у своїй заяві, що "немає ознак пошкодження критично важливих систем ядерної безпеки", але міжнародні інспектори на об'єкті наголосили на "незначних поверхневих пошкодженнях даху купола реактора".

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 13 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 13 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути особливу увагу на комунікацію Можливо, ви буде....
Любовний гороскоп на 13 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 13 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія буде особливо контактною та пристрасною Ви можете вияв....
Гороскоп від Анжели Перл на 12 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 12 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
За словами Анжели Перл, завершення всіх справ до 13 травня 2024 року вимагатиме значного терпіння Попередній д....
Гороскоп від Павла Глоби на 12 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 12 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
За словами Павла Глоби, 13 травня слід виявити терпіння та витримку, оскільки багато завдань можуть виникнути ....
Гороскоп на 13 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 13 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба наголосила, що день обіцяє бути непростим Для досягнення успіху на роботі та в бізнесі знадобитьс....
більше матеріалів
/-0,32938003540039-/ /-pc-/
Top