counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Травня
19 Травня
Всі новини...

Народні засоби для краси волосся та нігтів


Переглядів: 13


Народні засоби для краси волосся та нігтів

Навіть найкрасивіші від природи локони та нігті потребують піклування та догляду. Народні рецепти краси допоможуть зміцнити волосся та нігтьові пластини, щоб виглядати чудово та отримувати безліч компліментів.

Народні рецепти краси — це криниця мудрих знань наших предків, які й донині допомагають залишатися молодими та привабливими. Експерти рекомендують дізнатися про те, як за допомогою простих і доступних засобів доглядати локони і нігтики, щоб виглядати привабливо і не витрачати на догляд значні суми. Не варто забувати і про те, що догляд неможливий без активного способу життя та вживання достатньої кількості вітамінів, які допомагають зберегти квітучий вигляд та посилюють природну красу.

Народні рецепти для догляду за нігтями

1. Зміцнити нігтики допоможе суміш, приготована з розтопленого на водяній бані воску з додаванням до неї олії (оливкової, з абрикосових кісточок, лляного) та меду. Ледве охолоджену суміш наносять на нігтьові пластини і змивають через півгодини. Така маска допоможе зміцнити нігтики, запобігти їх ламкості та перерізу, а також посилить привабливість. Після маски на руки наносять будь-який живильний крем.

2. Зберегти нігті міцними допоможе маска з сиру та вівсянки. Для її приготування зварені вівсяні пластівці ретельно перемішують з жирним сиром, додають оливкової олії і наносять суміш на нігті. Такий рецепт допоможе швидко відновити нігтьові пластини, убереже їх від розшарування та надасть здорового блиску. Рецепт можна використовувати для екстреного відновлення нігтів після робіт у саду.

3. Швидко наситити нігті вітамінами допоможе і такий рецепт: нігтьові пластини промокують ватним диском, просоченим свіжим соком (яблуко, лимон, апельсин). Використовувати можна і свіжі ягоди, які також допомагають наситити нігті вітамінами та зміцнити їх за лічені дні.

4. Запобігти ламкості нігтів допоможе звичайна морська сіль. Чайну ложку солі розчиняють у склянці гарячої води та опускають нігті у ванну на 15-20 хвилин. Після руки споліскують прохолодною водою, зволожують кремом і використовують олію для кутикули для досягнення потрібного ефекту.

5. Зміцнити та відновити нігтьові пластини допоможуть відвари цілющих трав. Для цього можна використовувати настої календули, лопуха, аптечної ромашки, кропиви та інших лікарських рослин, якщо немає протипоказань. Склад можна міняти, додаючи трави. На 1 літр води знадобиться столова ложка вибраних рослин. Відвар кип'ятять 10 хвилин, потім остуджують до 35 градусів і проціджують. Ванни роблять 15 хвилин.

Народні засоби для догляду за локонами

1. Насичити локони та шкіру голови, повернути волоссю міцність та сяйво допоможе маска з натуральних інгредієнтів: 2 столові ложки натуральної сметани, чайна ложка меду, 1 жовток та чайна ложка відвару арніки. Суміш втирають у шкіру голови, залишки розподіляють по всій довжині волосся і змивають через півгодини прохолодною водою, щоб жовток не згорнувся. Використання цієї маски 2 рази на тиждень поверне блиск тьмяному і ламкому волоссю.

2. Зміцнити локони і надати їм природний блиск допоможе маска з натуральної кислого молока. Її підігрівають на водяній бані, розподіляють по всій довжині волосся та залишають на півгодини. Уникнути неприємного запаху допоможе щіпка ванілі чи кориці, додана в маску. Змити її можна і без використання шампуню.

3. Пробудити сплячі волосяні цибулини, зміцнити локони та прискорити їх зростання допоможе маска з гірчиці. 20 грам гірчичного порошку змішують із чайною ложкою теплої води, додають столову ложку меду та 1 яйце. Готову суміш розподіляють по шкірі голови, дбайливо обертають плівкою і закутують голову в теплий рушник. Через 30 хвилин маску змивають, уникаючи влучення в очі. Підійде маска і для боротьби з лупою.

4. Для густого і міцного волосся використовують м'якоть цибулі. 3 цибулини натирають на тертці або прокручують через м'ясорубку, додають кілька крапель лимонного соку. Готову кашку розподіляють по шкірі голови, надягають шапочку та залишають на півгодини. Змивають маску прохолодною водою і споліскують розчином води та яблучного оцту, щоб уникнути неприємного цибульного запаху.

5. Відвар трав також допоможе у догляді за волоссям. Прекрасними властивостями мають настої кропиви, аптечної ромашки та кореня лопуха. Відвар готують із розрахунку 3 столові ложки подрібненої лікарської трави на 2 літри води. Через 15 хвилин після закипання відвар проціджують і остуджують до кімнатної температури, а потім прополіскують волосся. Змивати відвар не потрібно. Регулярне використання відварів посилить міцність локонів, поверне їм еластичність та природний блиск.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 марта - 19 апреля) Сегодня Овны могут почувствовать приток энергии и энтузиазма Используйте это в....
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо сміливими та рішучими в любовних сп....
Гороскоп від Павла Глоби на 20 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
У прогнозі на 20 травня 2024 року астролог Павло Глоба попереджає певних індивідів про можливі конфлікти у їхн....
Сон у ніч з 19 на 20 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 травня о 17:14 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
більше матеріалів
/-0,37398099899292-/ /-pc-/
Top