counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Травня
19 Травня
Всі новини...

Колесо життя: ефективна вправа для набуття гармонії


Переглядів: 11


Колесо життя: ефективна вправа для набуття гармонії

Існує безліч способів позбавитися проблем і знайти гармонію. Багато хто звертається до змов, ритуалів, медитацій та йоги. Однак не меншою ефективністю відрізняється нескладна вправа, яка називається Колесом життя.

Людям властиво все вивчати, аналізувати та робити висновки. Психологія включає в себе безліч знань і прикладів, які допомагають вирішити наболілі питання і знайти внутрішню гармонію. Однією з ефективних вправ є «Колесо життя», яке торкається всіх життєвих сфер і допомагає розібратися і налагодити відразу кілька напрямків, а не працювати тільки з однією темою.

Суть цієї вправи — зрозуміти, наскільки ви близькі до своїх цілей, і побачити, що саме потребує коригування чи особливої уваги. Деякі не зовсім правильно розуміють цей спосіб, вважаючи, що він допомагає визначитися зі своїми цілями і зрозуміти, куди рухатися.

Колесо життя дозволяє побачити, на якому етапі ви знаходитесь і що вам потрібно зробити, щоб перейти на наступний рівень. А щоб зрозуміти своє призначення або ж розкрити закладені у вас здібності, можна застосовувати інші способи.

Як виконувати вправу «Колесо життя»

Необхідно накреслити коло та розділити його на десять рівних частин, кожна і яких означатиме вашу сферу життя. Далі в кожній частині намалюйте шкалу від 0 до 10 балів, за якою згодом ви оцінюватимете рівень задоволеності в тій чи іншій сфері. Важливо розуміти, що потрібно оцінювати не ваш ідеал, а саме те, наскільки ви наблизилися до поставленої мети.

Нижче наведено найпоширеніші розділи та питання, які зустрічаються у кожного в житті, але ви можете виключити деякі теми або додати свої. У цій вправі все залежить лише від вас.

Що навколо мене?

Огляньтеся навколо. У якому приміщенні ви знаходитесь, чи вам тут комфортно знаходитися? Наскільки це збігається із вашою метою? Якщо це робоче місце, зверніть увагу на свій стіл. Як він виглядає, чи чисто на ньому чи всюди важливі документи, канцелярські предмети та їжа впереміш? Подумайте, чи влаштовує вас такий стан речей, і оцініть за шкалою від 0 до 10. Причому якщо ви прагнете повного порядку, а у вас виходить його дотримуватися його всього кілька днів, то на шкалі це буде не нульова позначка, а певна цифра. Адже ви вже рухаєтеся до своєї мети, і результат не може бути нульовим. Так само можна оцінити будь-який простір: будинок, робота, кухня тощо.

З ким я спілкуюся?

Тут вам треба задуматися про своє оточення. Чи дійсно вам подобаються люди, з якими ви спілкуєтесь зараз? Може, вам хтось неприємний, і ви намагаєтеся уникати цієї людини. Як поводяться друзі, чи підтримують чи звертаються тільки коли потрібна допомога? Подумайте, чи влаштовує вас це, чи хочете щось змінити, і поставте цифру навпроти шкали.

Моє самопочуття, здоров'я, спортивні досягнення

Зверніть увагу на своє здоров'я. Чи вистачає вам сил і енергії для досягнення поставленої мети, чи ви вже з обіду просто валитеся з ніг? Проаналізуйте чому так відбувається і що можна змінити. Можливо, вам слід поміняти розпорядок дня або перейти на більш здорове харчування. Подивіться на своє тіло, чи достатньо воно доглянуте і чи необхідне фізичне навантаження. Це також слід враховувати під час аналізу.

Фінансове благополуччя

Згадайте, скільки ви хотіли заробляти. Чи збігається ця сума з реальною? Якщо щось не сходиться, то простежте ланцюжок, з чого все почалося, і подумайте, як це можна покращити. Зверніть увагу, чи є у вас кредити чи борги, чому вони з'явилися і як цього можна уникнути надалі.

Соціальний статус, кар'єра

Проаналізуйте, чи влаштовує вас посада. Може ви завжди хотіли працювати на себе? Яким є ваш соціальний статус, чи хочете ви його змінити та спілкуватися в інших колах, що для цього можна зробити вже зараз? Подумайте, чого ви хотіли і як наблизилися до мети, і поставте відповідну цифру на шкалі.

Відпочинок та розваги

У цій темі дійте аналогічно. Чи можете ви собі дозволити відпочивати так, як цього хочете, або ж доводитися в чомусь обмежувати, щоб потім провести два тижні за кордоном? А може, вам навіть і нецікаво таке проведення часу, яке просто нав'язане суспільством, і вам набагато приємніше насолоджуватися рідними просторами і спостерігати за світанком на березі річки?

Саморозвиток

Подумайте, чи ви задоволені своєю освітою. Може, вам не вистачає досвіду чи знань для руху до поставленої мети. Або ви просто не в змозі вибрати час, щоб почитати улюблену книгу, сходити на танці або зробити медитацію.

Самостійність, відповідальність за своє життя

Наскільки ви задоволені умовами життя, чи залежите ви від когось чи здатні самостійно себе забезпечувати? Чи готові ви взяти на себе відповідальність за свої вчинки, дії та рішення, чи це роблять за вас інші люди? Оцініть цю сферу та поставте відповідну цифру.

Задоволення та радість

Згадайте, коли востаннє ви раділи життю та отримували задоволення від простих речей. Наприклад, виглянуло сонечко або перед вами відчинив двері незнайомий чоловік. Як часто ви дякуєте життям і хвалите себе за успіхи? Зверніть увагу на цей пункт, оскільки він дуже важливий із погляду психології. Якщо ви не цінуватимете себе і радіти будь-якій дрібниці, то й оточуючі будуть ставитися до вас так само.

Моє призначення

Якщо ви дійдете до цього пункту, то саме час порадіти своїй завзятості. І ось тут доведеться подумати, тому що зараз багато хто задається питаннями про своє призначення, і в якій сфері вони можуть реалізуватися. У цьому пункті відповідь може прийти не одразу. Але не варто засмучуватися, зробіть запит у Всесвіт і відстежуйте знаки, які будуть зустрічатися. Так ви зможете зрозуміти, для чого справді вам все це потрібно.

Після того, як будуть заповнені всі частини кола, проаналізуйте, в якій сфері ви хочете покращити результат у першу чергу. Потім подумайте, як поліпшення у ній вплинуть інші частини. Як правило, при грамотному виборі інші починають автоматично покращуватись. Але це можна зрозуміти лише методом спроб і помилок, тому що кожна людина індивідуальна і тут немає універсальної відповіді.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Завдяки рекомендаціям Східних експертів та експертів у галузі фен-шуй ви зможете ефективно скласти плани на на....
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Найстрашніший ворог гарного настрою — це ліньки Коли не хочеться нічого робити, то до нашого життя приходить а....
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний календар допоможе вам дізнатися, яким сьогодні буде настрій Місяця та як боротися з основними проблем....
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Аура людини — це ледь відчутне середовище, яке розташоване навколо тіла на відстані витягнутої руки Характерно....
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
більше матеріалів
/-0,34837818145752-/ /-pc-/
Top