counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Народні прикмети на 26 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні


Переглядів: 15


Народні прикмети на 26 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні

26 березня за новим стилем (8 квітня за старим стилем) відзначається Собор архангела Гавриїла у православній церкві. Це свято встановлено на честь подяки архангелу Гавриїлу, який сповістив Діві Марії про майбутнє народження Спасителя. Ісус Христос. Ця подія відома як Благовіщення Богородиці, і саме тому Собор архангела Гавриїла також часто називають Благовіщенням.

Свято Собору архангела Гавриїла, яке відзначається 26 березня за новим церковним календарем, є важливою подією для православних віруючих. Архангел Гавриїл вважається одним із головних ангелів у християнській традиції, і його ім'я перекладається як "Богом благовіствуючий" або "Благовіст". Цього дня віруючі згадують архангела Гавриїла та його важливу роль в оголошенні Діві Марії про прийдешнє народження Ісуса Христа.

У народному календарі цей день також відомий як Гавриїл Благовіст. Існують різні заборони та прикмети, пов'язані з цим днем. Наприклад, у день Собору архангела Гавриїла, як і у багато православних свят, рекомендується утримуватися від сварок, лайки, лихослів'я та інших негативних проявів. Натомість віруючі закликають звертатися до молитви, відвідувати церкву і просити про захист і благословення у архангела Гавриїла.

Також вважається, що в цей день вода має особливі цілющі властивості, тому пити воду з криниці чи джерела вважається сприятливим для здоров'я. Деякі люди також слідують традиції піти в лазню або обливатись прохолодною водою для зміцнення здоров'я.

У церкві цього дня проводяться богослужіння, на яких прославляється архангел Гавриїл та згадується його важлива роль в історії порятунку людства. Віруючі також можуть приносити молитви та пожертвування на честь архангела Гавриїла.

У християнських писаннях говориться, що архангела Гавриїла було послано Богом, щоб сповістити Діві Марії благу звістку про народження Ісуса Христа, Спасителя світу. За переказами, архангел Гавриїл також охороняв Богородицю під час її земного життя та відігравав важливу роль у подіях, пов'язаних із настанням Христа.

Архангел Гавриїл також з'явився Йосипу Обручнику, щоб повідомити його про таємницю втілення Ісуса Христа і переконати його прийняти Богородицю за дружину. Пізніше, коли Ірод прагнув знищити новонародженого Ісуса, архангел Гавриїл попередив Йосипа про цю підступність і наказав йому піти до Єгипту з Немовлям і Богородицею, щоб урятувати їх від небезпеки.

Таким чином, архангел Гавриїл важливий як втілення Божої волі та доброї звістки, так і у захисті та керуванні святими подіями, пов'язаними з пришестям Ісуса Христа.

Прикмети на 26 березня

У народному календарі 26 березня – свято Гавриїл Благовіст. За прикметами дня судять про погоду та врожай:

    Якщо у цей день заморозок - буде врожай ярого хліба;
  • погода ясна і тепла - до врожаю фруктів;
  • верба зацвіла - час пасіку виставляти;
  • багато "сережок" на вербі - рік буде врожайним і багатим.

Також у народі помічають - якщо зазеленіла черемха, то можна садити ранню картоплю.

Що можна робити 26 березня

У архангела Гавриїла просять допомоги в зціленні від хвороб, захисту для худоби, свійських тварин та бджіл. Святий береже мисливців від нападу хижих звірів, а рибалок - від нещасть на воді.

У народі вважається, що в цей день архангел спускається з небес, щоб виконати бажання людей, тому святому потрібно обов'язково помолитися. 

Що не можна робити 26 березня

Серед заборон, що сьогодні не можна робити - сваритися, ображатися, злитися, лихословити, ображати когось, відмовляти у допомозі. Продовжується  /velikiy-post-2024-daty-nachala-i-okonchaniya-pravila-i-zaprety-12547617.html" target="_blank">Великий пост 2024, тим, хто постить, в цей день належить сухожер.

З Гавриїла Благовіста традиційно розпочинаються весняно-польові роботи, тому за старих часів вже заборонялося займатися прядінням.

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
більше матеріалів
/-0,58380699157715-/ /-pc-/
Top