counter
Стрічка новин
Вибрати все
8 Травня
7 Травня
Всі новини...

Підсумки зустрічі 20-го "Рамштайну". Нова допомога Україні та меседжі Путіну.


Переглядів: 13


Підсумки зустрічі 20-го Рамштайну. Нова допомога Україні та меседжі Путіну.

На американській авіабазі в Німеччині сьогодні, 19 березня, відбулася ювілейна, 20-та зустріч союзників України у форматі "Рамштайн". На ній обговорювалися термінові потреби Сил оборони у зброї, а також анонсували нові пакети допомоги.

Підтримка України та меседжі Путіну

На відкритті зустрічі голова Контактної групи Ллойд Остін заявив про високу ціну, яку сплачує Росія за війну проти України. За його словами, щонайменше 315 тисяч російських військових загинули або зазнали поранень. На розгортання військ та ведення бойових дій Москва витратила 211 млрд доларів, ще близько 1,3 трлн доларів - втрати потенційного зростання економіки.

"Україна зазнає непоправних втрат, але їй вдається знешкоджувати російські судна. Ми знаємо, що умови, в яких бореться українська армія, є надзвичайно важкими. На жаль, громадянське населення страждає від атак російських безпілотників. Тому сьогодні наш меседж чіткий:  США не допустять, щоб Україна програла, наша коаліція та весь вільний світ не допустять цього", - зазначив шеф Пентагону.

За його словами, сьогоднішній "Рамштайн" мав визначити, чого Україна потребує тут і зараз, щоб вистояти перед агресією РФ. Окремо він наголосив на внеску Чехії, яка знайшла спосіб дістати артилерійські снаряди.

У лютому чеський президент Петро Павло заявив про можливість викупити 800 000 снарядів (на 1,5 млрд доларів) у третіх країн, після чого союзники почали виділяти кошти під цю ініціативу. На початку березня стало відомо, що потрібне фінансування зібрано. На даний момент узгоджено першу партію на 300 000 одиниць. Як пише WSJ, потенційно ініціатива Праги може забезпечити постачання ще 700 000 снарядів.

Також сьогодні пройшли переговори з лідерами Естонії, Данії, Німеччини, Ісландії, Італії, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії та Польщі у рамках коаліції потужностей. Союзники обговорили питання постачання дронів, навчань, а також координацію оборонної промисловості.

"Коаліція справді просунулась у прогресі за останні тижні. Ми продовжуватимемо працювати разом, щоб виявити прогалини та забезпечити фінансування найбільш невідкладних моментів", - наголосив міністр оборони США.

Він також назвав підтримку України інвестицією у безпеку Європи та світу.

"Якщо Путін доб'ється свого, це поставить під загрозу всіх нас. Ми бачимо, наскільки за такого сценарію світ буде занурений у насильство. І, відповідно, в інших імперій з'явиться шанс відновити свої нібито імперські кордони. Ми залишатимемося єдиними і сильними , питання свободи України важливе для всіх нас.Тому ми повинні зробити все, щоб Путін зупинився в Україні Ми знаємо, що він хоче йти далі Але Україна може зупинити його, тому якщо ми підтримуватимемо Україну в Україні, передавати необхідну зброю для оборони ми інвестуємо в нашу безпеку. Ми продовжимо залишатися об'єднаними проти Путіна", - додав Остін.

Українську делегацію на "Рамштайні" очолював міністр оборони Рустем Умеров. Як заявили у відомстві, Україна на сьогоднішній зустрічі виділила такі пріоритети:

  • системи ППО та ракети до них
  • ракети далекого радіусу дії
  • < /a>артилерійські снаряди (особливо натовського 155-мм калібру)
  • системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та розвідки (РЕВ)
  • броньована техніка

Формат "Рамштайн" продовжиться, за мільярдами від США - без прогнозів

Після офіційної частини до преси вийшли Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун. Вони повторили запевнення в подальшій підтримці України, окремих анонсів допомоги оголошено не було.

Зокрема, Браун нагадав цитату 32-го президента США Франкліна Рузвельта, про те, що якщо світ похитнувся в якомусь регіоні, то це сталося у всьому світі.

"І ми бачимо, що через те, що похитнувся світ в Україні, він похитнувся для всього світу. Росія має намір перечекати, поки ми втомимося, що ми не будемо надавати Україні необхідну допомогу. Ми не можемо цього допустити... Колективна підтримка України посилить її на полі бою.Тому США продовжать підтримувати Україну.Ми віримо у мир та безпеку, все це вимагає спільних зусиль, тому ми продовжуватимемо зустрічатися у форматі "Рамштайн", - сказав він.

Шефу Пентагону Ллойду Остіну також поставили питання про ризики російського прориву на фронті.

"Ми побачили, що Росії вдається частково здобувати невеликі військові перемоги. Вони кладуть величезні ресурси заради тих шматків землі, які захоплюють. Мої колеги та головнокомандувач ЗСУ впевнені, що їм вдасться захищати надалі свою батьківщину. Так, вони потребують амуніції , допомоги, щоб продовжувати оборону. І тут якраз хочу додати, що ми сподіваємося, що незабаром буде ухвалено черговий пакет допомоги Україні", - зазначив він.

За його словами, все залежить від Конгресу США, тому складно робити будь-які прогнози щодо термінів. Тим не менш, оскільки підтримка Вашингтона необхідна, він оптимістичний щодо того, що конкретних кроків буде зроблено незабаром.

Крім того, Остін відповів на запитання, чи не варто переформатувати "Рамштайн" і проводити зустрічі партнерів України на майданчику НАТО. На його думку, нинішній формат показав свою ефективність, на кожне з 20 засідань приїжджало "велику кількість учасників, щоб висловити прихильність до допомоги Україні".

"Якраз тут Україна у фокусі уваги. Ми розглядаємо надання допомоги у довгостроковій перспективі, щоб її можливості не зменшувалися, а лише збільшувалися. Країни, які погодилися очолити коаліції потужностей, розуміють, наскільки важливо стримувати агресію не лише сьогодні, а й в подальшому, звичайно, певна трансформація ("Рамштайна", - ред.) буде, але я переконаний, що на даному етапі ефективний саме такий формат надання Україні всього чого вона потребує. Думаю, найближчим часом цей формат залишиться незмінним", - наголосив він. .


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Сила нашого тіла та сила духу дуже тісно пов'язані Щоб залишатися продуктивними та активними, експерти радять ....
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Не завжди Місяць несе позитивну енергетику Бувають дні, коли нам самим потрібно робити кроки для залучення щас....
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття авантуризму та пристрасті приведе....
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Астролог Тамара Глоба 8 травня 2024 року розкриє, які несподіванки задумали зірки для кожного з нас Зміст ....
більше матеріалів
/-0,37380123138428-/ /-pc-/
Top