counter
Стрічка новин
Вибрати все
10 Травня
9 Травня
Всі новини...

Дело о допинге Валиевой: фигуристка принимала 56 разрешенных препаратов в возрасте от 13 до 15 лет


Переглядів: 82


Дело о допинге Валиевой: фигуристка принимала 56 разрешенных препаратов в возрасте от 13 до 15 лет

Російська фігуристка Каміла Валієва, яка була дискваліфікована на чотири роки за застосування допінгу, приймала в загальній складності 56 дозволених препаратів у період з 2020 по 2021 рік, коли арбітражний суд (CAS).

Список препаратів міститься в  рішення CAS, який опубліковано на сайті організації.

Під час Зимових Олімпійських ігор 2022 року з'ясувалося, що в пробах Валії виявили заборонену речовину триметазидин. Однак лікарі також призначили їй безліч медичних препаратів, харчових добавок і вітамінів, які не вважаються допінговими.

Про позитивну пробу стало відомо вже після того, як Валієва разом з іншими російськими фігуристами виграла золото в командних змаганнях.

У кількості речовин, які призначили спортсменці, був екдистерон— дозволений препарат з анаболічним ефектом і серцеві препарати гіпоксен і L-карнітин. Два останні ліки вплинули і на підсумкове рішення щодо Валієвої: суд, спираючись на думку експертів, зазначив, що вони могли застосовуватися в зв'язку з триметазидином.

Захист фігуристки наполягав, що триметазидин міг потрапити в організм Валієвої через полуничний десерт, приготовлений дідусем на дошці, де він ножем подрібнював ліки. За версією команди Валієвої, Геннадій Соловйов, який приймав препарат від серця, приготував страву, яку фігуристка, вирушивши на Чемпіонат Росії в Петербург, взяла з собою.

Але CAS вважав, що ці твердження «не мають ніякої доказової бази». Як було зазначено, в рішенні суду, майже неймовірно, щоб Соловйов багато років приймав препарат і ніяк не міг підтвердити цей факт. Крім того, «по своєї суті неймовірно», щоб елітний спортсмен такого рівня в поїздці по Росії привіз з собою зроблений вдома полуничний десерт і з'їв його в період змагань, вказував CAS.

Російське антидопінгове агентство РУСАДА заявило, що Валієва не винна в тому, що її допінг-текст виявився позитивним. У відповідь Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) заявило: «Призначення допінгу дітям — це непростимо».

У вівторок цього тижня глава WADA прокоментував позицію російського агентства так: Зрозуміло, що ця справа пахне дуже погано. Ми бачимо, що було вирішено принести в жертву спортсменку, а не вказати, хто насправді допомагав їй приймати допінг.

Розбирання у справі Валієвої затягнулися на два роки.

У січні 2023 року дисциплінарний комітет РУСАДА фактично виправдав спортсменку. В організації вважають, що Валієва порушила правила, але не з власної вини. В результаті її позбавили перемоги на ЧР-2022, але інших санкцій застосовувати до неї не стали.

Це рішення не сподобалося нікому — навіть самої РУСАДА (дисциплінарний комітет у своїх рішеннях не залежить від агентства). В результаті РУСАДА, WADA і ISU звернулися з апеляцією в CAS з вимогою визнати Валієву винною. Суд дискваліфікував її на чотири роки.

17-річна Валієва— чемпіонка Європи (2022), чемпіонка світу серед юніорів (2020), переможниця фіналу юніорського Гран-прі сезону-2019/20, дворазова срібна призерка чемпіонату Росії (2021, 2023).

Джерело


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 10 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 10 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
За прогнозами відомого астролога Анжели Перл, п'ятниця, 10 травня 2024 року, обіцяє бути світлим, щасливим та ....
Сон у ніч з 9 на 10 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 9 на 10 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
10 травня о 4:55 розпочнеться третій місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Павла Глоби на 10 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 10 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Свіжий гороскоп на 10 травня 2024 року від Павла Глоби надасть можливість кожному дізнатися, який день чекає н....
Гороскоп на 10 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 10 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Не довіряйте вашій особистій інформації нікому, а також інформації про ваших родичів У громадських місцях уник....
Коли сниться бійка
Коли сниться бійка
Сон, у якому Ви потрапили у бійку, передбачає неприємні зустрічі з діловими конкурентами Крім того, можливо, В....
більше матеріалів
/-0,34020900726318-/ /-pc-/
Top