counter
Стрічка новин
Вибрати все
21 Травня
20 Травня
Всі новини...

Франція найближчими тижнями поставить Україні дрони-камікадзе нового покоління.


Переглядів: 25


Франція найближчими тижнями поставить Україні дрони-камікадзе нового покоління.

Після підписання Президентом України Володимиром Зеленським та президентом Франції Макроном двосторонньої угоди про безпеку стало відомо про посилення Францією військової підтримки України як з точки зору озброєння, технічного обслуговування наданої техніки, так і з точки зору навчання.

Стало відомо, що Франція найближчими тижнями поставить Україні дрони-камікадзе нового покоління. Про це пише видання Journal du Dimanche, публікуючи інтерв'ю з міністром збройних сил Франції Себастьяном Лекорнем.

"Дуже ймовірно, що ми побачимо великий успіх у плані нового військового потенціалу у 2024 році. Один із таких прикладів стосується розробки нового покоління дронів-камікадзе. Цей проект зараз знаходиться у фазі тестування. Україна буде однією з перших, хто отримає ці дрони у найближчі тижня", - сказав він.

У матеріалі видання також звернули увагу, звідки беруться кошти для допомоги Україні. Це стало можливими передусім завдяки передачі техніки із запасів армії Франції, які згодом були поповнені знову за рахунок закупівлі у виробників. Є також подарована техніка, яка ще працює, але вже стара, яку французька армія планує найближчим часом зняти з озброєння та замінити на нове покоління цієї техніки. Таким чином французи прискорили перехід своєї армії на нове покоління техніки. Зокрема йдеться про наземну техніку: надані колісні танки AMX-10 RC та броньовані передні машини VAB швидше замінюються на Jaguar та Griffons виробництва Nexter. Це безпрограшний варіант для обох сторін. Крім того, існують спеціальні національні та європейські фонди, які допомагають Україні озброюватись.

Ці ж твердження справедливі й для боєприпасів, які Франція постачає Україні, коли було вигідніше продати снаряди з терміном зберігання, що закінчується, ніж їх утилізувати. Проте, як пише видання, з вересня минулого року перевага надається прямим закупівлям боєприпасів для України у виробників. Зокрема йдеться про гармати Цезар, боєприпасів до них, ракет ППО та безпілотних апаратів.
Крім виділених сум, які фактично залишаються у Франції, є вигода та пряма віддача для французької промисловості та її робочих місць. Крім того, французи здобувають уроки з війни в Україні для власної оборонної промисловості та для деяких програм озброєнь, які завтра принесуть користь французькій армії.

Не забуваймо, що будь-яке поле бою завжди використовується як "полігон" для випробування інновацій у галузі озброєнь. Перший приклад стосується розробки нового покоління дронів-камікадзе. Цей проект перебуває на експериментальній стадії. Україна буде серед перших бенефіціарів цих дронів у найближчі тижні. Це також дозволяє провести бойові випробування обладнання нового покоління. І тут наші інтереси збігаються. Другий приклад це стосується інтеграції штучного інтелекту для гармат Цезаря, що дозволяє прискорити виявлення цілей обстрілу гармат.
Франція є однією з європейських країн, яка навчає велику кількість українських солдатів: з початку війни вже підготовлено 10 000 осіб, а у 2024 році планується підготувати ще від 7 000 до 9 000. Ця підтримка має вирішальне значення, оскільки українська армія зазнає нині тяжких втрат .


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 21 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 21 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Для всіх знаків зодіаку Ранок постарайтеся провести спокійно та не реагуйте на подразники
Гороскоп на 21 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 21 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Астролог Тамара Глоба прогнозує, що 21 травня буде найпродуктивнішим днем ​​для всіх знаків зодіаку Це сприятл....
Гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть зіткнутися з новими можливостями у професійній сфері Бу....
Любовний гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути сплеск романтичної енергії Використовуйте цей мом....
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Завдяки рекомендаціям Східних експертів та експертів у галузі фен-шуй ви зможете ефективно скласти плани на на....
більше матеріалів
/-2,1072800159454-/ /-pc-/
Top