counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Травня
17 Травня
Всі новини...

У кремлівського клоуна нове міжзапійне загострення


Переглядів: 17


У кремлівського клоуна нове міжзапійне загострення

У статті, опублікованій у «російській газеті» 3 липня заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв назвав твердження про те, що росія прагнула стримати розширення НАТО, "чистою брехнею". Він зазначив, що перед початком "спецоперації" Володимир Путін висловлювався саме в цьому ключі, вимагаючи від НАТО навіть більшого - повернення військової інфраструктури блоку в Європі до 1997 року, коли до складу НАТО увійшли 14 країн Східної Європи.

Медведєв у своїй стаття  спростовує аргументи "західних офіційних і неофіційних осіб" про те, що росія вже зазнала поразки. Він сперечається із твердженням про те, що "росія хотіла стримати НАТО, а альянс розширився за рахунок Швеції та Фінляндії". За словами Медведєва, це є "чистою брехнею", оскільки російська влада ніколи не намагалася стримувати НАТО.

«Це не в наших силах і можливостях, а ці дві скандинавські країни і так були асоційовані з альянсом. Ми завжди просили лише про одне - враховувати наші занепокоєння і не запрошувати до НАТО колишніх частин нашої країни. Особливо ті, з якими ми маємо територіальні суперечки. Тому наша мета проста — усунути загрозу членства України в НАТО», — заявив екс-президент на росії.

Насправді напередодні початку вторгнення в Україну, у грудні 2021 року, російська влада запропонувала США та НАТО підписати договори щодо забезпечення безпеки. У проектах документів був пункт про те, що НАТО має відвести військову інфраструктуру на позиції 1997 року, що фактично означало нерозширення НАТО на схід і переміщення його військових позицій ближче до заходу.

У відповідь на відмову США та НАТО, 14 лютого 2022 року путін назвав розширення НАТО на схід "нескінченним" і "дуже небезпечним".

Голова МЗС Сергій Лавров заявив про неприпустимість "нескінченного ведення розмов на питання, які вимагають вирішення сьогодні", хоча зазначив, що шанси на домовленість завжди є.

У своїй промові під час оголошення "спецоперації" путін висловив занепокоєння розширенням НАТО на схід і наближенням його військової інфраструктури до російських кордонів.

Путін зазначив, що Росія протягом 30 років намагалася домовитися з країнами НАТО про принципи рівної та неподільної безпеки в Європі, але стикалася з цинічною брехнею, тиском і шантажем.

Наприкінці червня 2022 року путін пом'якшив риторику щодо дій НАТО і заявив, що вступ Фінляндії та Швеції до блоку не турбує росію, оскільки це відрізняється від членства України.

У статті Медведєв у "РГ" Фінляндію назвав "країною, створеною колись за недомислом Леніним", а раніше путін використовував таке саме формулювання, щоб описати Україну. 

"Тепер для нас Фінляндія - ворожа країна, створена колись за недомислом Леніним і яка вступила сьогодні до НАТО. З Фінляндією і їй подібними (на зразок Польщі, країн Балтії і, звичайно, Британії) краще б взагалі тимчасово призупинити дипломатичні зносини або як мінімум до певного часу знизити їх рівень", - заявив він.

Починає ж свою статтю Медведєв із цитати Айн Ренд. Колишня журналістка «Дождя» Марія Борзунова звернула увагу, що ця цитата приписувалася Генрі Форду. Втім, можливо, і Форд її теж не вимовляв. «Зазвичай ця фраза гуляє по збірниках цитат із мотиваційною мотивацією типу "250 великих афоризмів, які допоможуть вам повірити в себе прямо зараз!". Але в нормальних джерелах такої цитати Форда не існує, – пише журналіст Ілля Шепелін.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто бути обережними у прийнятті рішень Намагайтеся уважно з....
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваші пристрасні ідеї та бажання можуть бути особливо привабливими д....
більше матеріалів
/-0,34735012054443-/ /-pc-/
Top