counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Травня
19 Травня
Всі новини...

Як правильно медитувати: поради для початківців


Переглядів: 26


Як правильно медитувати: поради для початківців

Медитація відома з давніх-давен, але далеко не кожен вміє правильно медитувати. Поради для початківців допоможуть насолодитися самим процесом, а також отримати перші результати у пізнанні себе.

Внутрішній самоконтроль необхідний досягнення результату. Саме він дозволяє керувати емоціями, почуватися впевненіше і просуватися до намічених цілей. Інструментом у розвиток внутрішнього контролю вважається медитація. Суть її полягає в тому, щоб послабити контроль свідомості вирішити всі проблеми на підсвідомому рівні. Це справді чудовий спосіб підтримки внутрішньої гармонії та розвитку самовпевненості. Адже вже неодноразово було доведено, що робота з несвідомим дає кращі результати, ніж звичайні методи на психіку.

Етап 1: встановлення цілей

Людина влаштована таким чином, що результат досягається шляхом усвідомлення. Важливо не тільки загадати бажання, а й поставити цілі, тобто зрозуміти, якими способами та діями можна досягти бажаного.

Про медитацію не потрібно ставити жодних визначних цілей: потрібно просто прийняти тверде рішення про те, що ви її практикуватимете. Намір слід вимовити вголос. Важливо розуміти, навіщо і навіщо ви це робите — лише усвідомлення допоможе отримати практичний результат.

Етап 2: місце та час

Після того, як ви ухвалите усвідомлене рішення, важливо задати критерії. Медитувати переважно в тихому та спокійному місці, де максимально зручно розслабитися. Важливо абстрагуватися від метушні. Найкращий час для медитативної практики:

  • ввечері, перед сном чи вранці, після пробудження;
  • вільний час;
  • перед початком роботи.

Фахівці-практики рекомендують медитувати вранці. Це допомагає отримати позитивний настрій на день, зібратися з думками та отримати приплив сил.

Етап 3: поза

Поза під час медитації впливає на розум. Правильна постава — основа медитації Не має значення, сидите ви на стільці або на підлозі, схрестивши ноги. Найголовніше — тримати спину та шию прямо. Якщо ви сутулитесь, це негативно вплине на вашу свідомість. Руки краще покласти на коліна долонями вгору. Це допомагає заспокоїти розум, утримати під контролем думки.

Етап 4: фокус уваги

Більшість повсякденних дій ми зазвичай виконуємо автоматично, не звертаючи уваги на те, що відбувається навколо. Правильна медитація допоможе розпочати усвідомлене життя. Тримати розум зосередженим на медитації допомагає дихання. Практики радять утримувати увагу на відчуттях вдиху та видиху.

Деяким утримувати розум допомагають сильні емоції. Якщо під час медитації вас долає гнів чи агресія, їх можна зробити об'єктами медитації.

Етап 5: контроль

Сторонні думки, внутрішній діалог, розмови, музика, зовнішні шуми — усе це заважає медитативної практиці, привертаючи себе увагу. Важливо постійно контролювати себе, щоб не відволікатися на різні фактори.

Етап 6: частота

Новачкам рекомендується розпочати практику з коротких сесій по 10-15 хвилин, поступово збільшуючи час та зменшуючи частоту. Свідомість заспокоюється через 45 хвилин після початку медитації, тому ефективна медитація триває від 50 до 60 хвилин.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 марта - 19 апреля) Сегодня Овны могут почувствовать приток энергии и энтузиазма Используйте это в....
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо сміливими та рішучими в любовних сп....
Гороскоп від Павла Глоби на 20 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
У прогнозі на 20 травня 2024 року астролог Павло Глоба попереджає певних індивідів про можливі конфлікти у їхн....
Сон у ніч з 19 на 20 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 травня о 17:14 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Настає новий тиждень, а разом з ним прийдуть нові очікування, нові злети та падіння Не варто думати, що все вж....
більше матеріалів
/-0,38508796691895-/ /-pc-/
Top