counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Травня
18 Травня
17 Травня
Всі новини...

ASMR: незвичайний спосіб боротьби з нервами, стресом, втомою та енергетичним вигорянням


Переглядів: 7


ASMR: незвичайний спосіб боротьби з нервами, стресом, втомою та енергетичним вигорянням

У соціальних мережах з'явився новий тренд — так звані ASMR-відео. Настав час дізнатися, що це таке, чим вони корисні і які сфери їх застосування. Виявляється, такі відео є чудовим засобом у боротьбі проти поганого емоційного самопочуття.

Сучасний світ сповнений стресу, але на щастя багато хто знаходить вкрай ефективні способи боротьби з ним. У цій статті ви дізнаєтеся про одну з найдієвіших методик. Користуйтеся нею частіше, адже перебування в постійному стресі може вкрай негативно позначатися на фізичному та психоемоційному здоров'ю.

Що таке ASMR-відео

Для початку давайте розберемося з тим, як розшифровується абревіатура ASMR. Це «автономна сенсорна меридіональна реакція». Якщо говорити простіше, то це щось на зразок приємних відчуттів типу мурашок по шкірі спини, шиї та кінцівок. Ці приємні відчуття з'являються через прослуховування особливих звуків, які є тригером для появи таких відчуттів.

Джерелом ASMR-реакції є приємні звуки. Для когось це вода, що ллється, а для когось звуки тибетських чаш. Найпоширеніші відео в інтернеті на цю тему — відео з пошепки. Саме він найчастіше викликає короткочасну ейфорію. Комусь подобається слухати постукування нігтів по дереву, а комусь приносить задоволення слухати шелест паперу. Рідше люди одержують задоволення від візуальних тригерів під час перегляду відео з малюванням, плавними рухами тіла, погладжуванням тіла, потоком води.

Як працює ASMR

Це щось на кшталт медитації. Як вже було сказано вище, вам зовсім не потрібно вчитися медитувати. Достатньо знайти для себе в інтернеті відео з ASMR, а яке буде те, що змусить вас випробувати цю саму ейфорію. До речі, цей стан схожий на те, коли ви, наприклад, слухаєте улюблену пісню.

Взагалі, ASMR був відкритий нещодавно — термін з'явився лише у 2010 році. Проте, за цей час безліч простих людей та експертів у галузі психології та біоенергетики поділилося своєю думкою про те, як ASMR впливає на психіку, настрій.

У більшості випадків подібні відео мають ефект, схожий на медитації. Це не зовсім медитація, але ви також можете прийняти горизонтальне положення, заплющити очі і просто насолоджуватися приємними звуками. Відповідно до спостережень та досвіду тих, хто це практикує, це дійсно допомагає розслабитися. Якщо у вас є можливість послухати таке відео на роботі, зробіть це у свою перерву, щоб краще відпочити та перезавантажитись.

Також регулярне прослуховування або перегляд ASMR-відео допомагає посилити енергетику, відкрити чакри. Переважно відкриваються верхні чакри, але експерти в галузі біоенергетики зазначають, що нижні чакри теж починають працювати краще. Якщо ви дуже сильно втомлюєтеся, так можна дуже добре відпочивати. Ефект схожий з медитаціями, але вам не потрібно буде витрачати багато часу, щоб їм навчитися.

Також дуже добре досвід ASMR допомагає при засинанні. Багато людей, які мають великі проблеми зі сном, зазначають, що приємні звуки, що викликають ейфорію та спокій, допомагають краще спати.

Згідно з науковою думкою, дані відео базуються на так званій афіліативній поведінці, коли людина виявляє крайню доброзичливість і бажання спілкуватися з вами. МРТ-тести показали, що людина при прослуховуванні приємних йому звуків або перегляді ASMR-відео набуває психоемоційної стабільності. Деякі люди кажуть, що подібні відео допомогли їм позбавитися депресивного розладу, пробудити бажання доглядати за собою та своїм тілом. Ці відео навіть допомагають знімати фізичний біль — головну, м'язову.

Ось кілька прикладів таких відео:


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати внутрішню невпевненість та сумніви Намагайтес....
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо пристрасними та енергійними у стосу....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
більше матеріалів
/-0,36193299293518-/ /-pc-/
Top