counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Видання Politico пустило чутку про те, що подальша підтримка України Вашингтоном залежатиме від успіху контрнаступу


Переглядів: 13


Видання Politico пустило чутку про те, що подальша підтримка України Вашингтоном залежатиме від успіху контрнаступу

Не дивлячись на те, що немає жодних офіційних зовнішніх ознак того, що допомога Україні з боку США може бути скорочена й інформації про нові та нові пакети допомоги нам у війні проти фашистської росії, видання Politico, аналізуючи п'ять розмов з високопоставленими співробітниками адміністрації Байдена, робить висновок, що подальша підтримка України з боку Вашингтона та міжнародна репутація президента Джо Байдена безпосередньо залежать від успіху майбутнього контрнаступу України.
Якщо контрнаступ зіткнеться з труднощами або провалиться, військову та економічну допомогу Україні, швидше за все, буде скорочено, і зростуть заклики до пошуку дипломатичного рішення у прискореному режимі, передбачає видання. Ці прогнози не збігаються з публічними заявами адміністрації США, включаючи самого президента Джо Байдена, який нещодавно заявив про намір забезпечити Україні "довгострокову безпеку, щоб запобігти агресії в майбутньому, після цієї війни" і стверджував, що США мають необхідні кошти для підтримки України на протягом необхідного періоду.

Тим не менш, у попередніх матеріалах Politico повідомляло, що в Білому домі вважають все більш імовірним сценарій, в якому конфлікт між фашистською росією та Україною може бути заморожений на довгі роки або навіть десятиліття, а Україна розділена на дві частини, подібно до "корейського варіанту" .

Джерела видання Politico, з якими були проведені бесіди, заявили, що не знають, чи законодавці схвалюватимуть подальше виділення коштів для України, коли закінчиться поточна допомога. Наразі більшість членів обох партій у Конгресі висловили тверду підтримку Україні та намір продовжувати надавати всебічну допомогу, включаючи військову.

Однак до кінця поточного фінансового року за програмою PDA (Pentagon Direct Assistance) залишилося невикористаними близько 2 мільярдів доларів для військової допомоги Україні. Це означає, що якщо не буде знайдено додаткове фінансування, щомісячна військова допомога США для України до кінця вересня скоротиться до 500 мільйонів доларів, що втричі менше ніж у середньому за місяць з початку повномасштабного російського вторгнення.

В той же час видання Bloomberg повідомляє, посилаючись на анонімні джерела в адміністрації США, що Вашингтон готується оголосити про значний пакет допомоги для України, спрямований на зміцнення її систем протиповітряної оборони (ППО). І в цьому випадку якраз йтиметься про допомогу не через програму PDA (Pentagon Direct Assistance), а через механізм USAI (United States Assistance to Ukraine).

У Білому домі вважають, що успішний контрнаступ України можна уявити як зовнішньополітичну перемогу Джо Байдена, що допоможе йому продемонструвати свої лідерські якості на тлі безладу у передвиборчих перегонах, і створить сприятливий імідж державного діяча світового рівня.

Таким чином, Байден із тривогою спостерігає за українським контрнаступом, усвідомлюючи, що від його результату залежать і результати війни, і його власна репутація, робить висновок Politico.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів
/-0,40849995613098-/ /-pc-/
Top