counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Контрнаступ України розпочався? Що про це пишуть у мережі


Переглядів: 25


Контрнаступ України розпочався? Що про це пишуть у мережі

Звертаємо вашу увагу на те, що офіційні особи України не підтверджували початку контрнаступу. Є інформація про те, що Сили оборони України повністю забезпечені для початку контрнаступу, проте ніхто не каже, що він уже розпочався. Проте західні ЗМІ публікують матеріали, в яких висловлюють впевненість у контрнаступі, що вже почався, не кажучи вже про істериків у пропагандистських каналах на росії.

Що відомо 

У четвер одразу кілька західних видань, а потім і вашингтонський Інститут вивчення війни (ISW), що став одним із головних хронікерів цієї війни, повідомили про початок контрнаступу України. Ряд видань побачили ознаки операції, що почалася, ще раніше - . на початку тижня через добу після аналогічної заяви Міноборони Росії. Таким чином, можна говорити про те, що на Заході склалася загальна вистава, згідно з якою Київ, попри свої заяви, таки розпочав контрнаступ. «Агентство» зібрало основні факти про те, що відбувається цього тижня на лінії фронту.

Деталі. Про те, що контрнаступ почався, газеті The Washington Post  " rel="noopener">розповіли четверо українських військовослужбовців. Про це ж два українські джерела повідомили повідомили  телеканала NBC. Ці видання не повідомляють, у яких регіонах розпочався контрнаступ, але The New York Times, цитуючи високопосадовця США, пише, що головний удар завдається в Запорізькій області.

ISW надіслав спеціальне поштове розсилання. У ній інститут пише, що контрнаступ почався ВСУ ведуть атаки на кордоні Запорізької та Донецької областей, а також у Запорізькій області в районі Орєхова. ISW зазначає, що контрнаступ стане не однією масштабною операцією, а, швидше за все, буде кілька атак різної інтенсивності в різних місцях фронту. Інститут очікує на втрати України на першому етапі кампанії.

Прес-секретар Генштабу ЗСУ заявив агентству Reuters, що він не має інформації про контрнаступ.

Що відбувається:

Запорізька область. Тут у ніч на четвер українські військові спробували прорвати оборону російських сил і вийти до Азовського моря, - розповів Командувач 58-ї армії Росії генерал-майор Іван Попов. Міноборони Росії повідомило, що в наступі ЗСУ брали участь до 1500 осіб і 150 одиниць бронетехніки, «противник був зупинений і з великими втратами відійшов». На користь великої інтенсивності нічного бою може свідчити те, що про нього Володимиру Путіну доклав

Про те, що ЗСУ завдали удару на південь Запорізької області з району міста Оріхів у напрямку міста Токмак, повідомили і ряд Z-каналів. Проросійський блогер Кирило Федоровнаписав, що ЗСУ ввели в дію «максимальну кількість техніки живої сили, такої кількості на цьому напрямку ще ніколи не використовувалось.

Захід Донецької області. Тут, починаючи з 3 червня, бої точилися на околицях Великої Новосілки та розташованих неподалік неї сіл Новодонецьке та Новодарівка (Запорізька область). Новодонецьке з 4 по 6 червня спробували зайняти українські сили, під час боїв вони втратили техніку, повідомляє «Військовий інформатор».

У районі Новодарівки 5-6 червня ЗСУ наступали великою бронегрупою, кадри відео показали

Бахмут. Z-канали також про спроби ЗСУ атакувати в районі Бахмута і Клещеївки. На цьому напрямі, передає CNN, українські сили зазнали значних втрат у солдатах і техніці, включаючи поставлені США бронемашини, але при цьому ЗСУ вдалося розгромити частину російських сил у районі Бахмута.

Зараз основні бої розгорнулися в районі Орєхова та Великої Новосілки, а також на флангах Бахмута, де вони продовжуються вже давно, сказав «Агентству» OSINT-аналітик Кирило Михайлов. «Про подальші плани ЗСУ говорити складно, враховуючи, що більша частина сил ще явно не задіяна», - сказав Михайлов. Як сказав у щоденному зведенні засновник Conflict Intelligence Team Руслан Левієв, про те, що відбувається «не можна судити з перших маленьких спроб наступу», а про ефективність всієї операції можна судити тільки через місяць.

Джерело


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів
/-0,36537599563599-/ /-pc-/
Top