counter
Стрічка новин
Вибрати все
2 Травня
1 Травня
Всі новини...

Як перестати думати негативно: 7 кроків на шляху до нового та щасливого життя


Переглядів: 6


Як перестати думати негативно: 7 кроків на шляху до нового та щасливого життя

Багато хто вважає, почавши мислити в позитивному ключі, що життя відразу зміниться. Однак не слід забувати, що негативні думки можуть повертатися. Дати відсіч негативу допоможуть прості поради, які налаштовують на щасливе життя.

Зрозуміло, у нашій голові постійно рояться різні думки, і курирувати їх все просто нереально. Але існують спеціальні установки, які посилюють внутрішній негатив. Саме їх треба тримати на особливому контролі, а по можливості відразу ж відсікати. Далеко не кожна людина може взяти і позбутися від негативного мислення, але поступово замінити думки на позитивні доступно кожному. Для стійкого результату експерти мають чудові методи, які допоможуть відобразити негатив і почати шлях до щасливого життя.

Як формуються негативні думки та установки

Негативні думки несвідомо з'являються в нашій голові, зазвичай вони вважаються абсурдними і змушують почуватися пригнічено. Згодом ці думки трансформуються в негативні установки, які ускладнюють життя. Як виявити уявний негатив?

  • Ми починаємо узагальнювати: якщо думка містить такі слова, як «нічого», «все», «ніколи», не варто гостро на неї реагувати. Її мета — знецінити можливості, досягнення та ін.
  • Ми починаємо драматизувати: «як це жахливо», «який кошмар», «зі мною не траплялося нічого гіршого, ніж це»...
  • Ми починаємо передбачати майбутнє: «у мене нічого не вийде». Думка змушує визначити подію, яка не відбулася.
  • Ми починаємо звинувачувати себе: «мій чоловік пішов від мене, впевнена, це моя вина»...
  • Ми починаємо читати чужі думки: «я їй не передзвонив, готовий посперечатися, вона мене ненавидить».

Початок нового життя: 7 кроків, щоб перестати думати негативно

1. Ведіть щоденник своїх думок. Перший крок на шляху до позитивного мислення — це усвідомлення присутності негативу, який нав'язливо турбує вас. Якщо ви навчитеся помічати його і усвідомлювати, чому він вас відвідує, у вас з'явиться можливість оцінити загрозу і придушити її.

2. Шукайте альтернативу негативу. Усвідомлення негативних думок веде до розуміння, що саме ці думки, які ви в інший час вважали б реальними, лише надумані страхи. Позбутися їх допоможе альтернатива. Наприклад, ви подумали: «ця розмова буде кошмарною». Змінити думку можна таким чином: «можливо, я і не ідеальна людина, але я можу показати себе з кращого боку».

3. Не думайте за інших. Багато ірраціональних страхів переслідують нас через те, що ми намагаємося вгадати чужі думки. Наприклад, якщо помічаємо, що людина з нами не привіталася, починаємо думати: це все тому, що я їй (йому) не приємний. Якщо у вас немає телепатичних здібностей, то не варто довіряти таким припущенням. Думайте об'єктивно.

4. Викиньте негативні думки у відро для сміття. У процесі наукових досліджень було помічено, що негативні установки та думки, записані на листку, а потім зім'яті та викинуті на смітник, реально позбавляють внутрішнього занепокоєння. Ці дії на несвідомому рівні позначають установки як непотрібні та марні.

5. Спілкуйтеся зі щасливими людьми. Негатив заразливий, так само як і позитив. Уникайте токсичних людей, які шкодять своїм негативом не лише собі, а й вам. Натомість знайдіть людей, які дарують приємні емоції. Вони можуть навчити вас бачити світ із сонячного боку.

6. Насолоджуйтесь щасливими моментами. Негативне сприйняття полягає в небажанні насолоджуватися прекрасними речами. Не варто принижувати себе та свої успіхи. Вчіться радіти дрібницям. Медитативна практика «сонечний день» допоможе вам у цьому досягти успіху.

7. Фокусуйте на позитивних аспектах. Дуже легко піти у роздуми про негативні моменти життя, причому настільки, що позитивні події блякнуть на цьому тлі. У житті завжди все рівно: і щастя, і проблем. Труднощі лише в тому, що іноді складно переключитися з поганого на добре.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів
/-0,42278814315796-/ /-pc-/
Top